Terveyshuolet

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ohjaaja, 27.10.2016.

 1. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  449
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos se on 1x1 niin miksi se olisi 4x4 palanen :confused:

  Imusolmuke tulehtunut, kilpirauhasen kasvain? Tosiaan sijainti antaa vähän osviittaa...
   
 2. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  660
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  :D kyseessä ihan vaan kilpirauhanen. Ei pitäs vittu koskaan googlettaa että mikä palanen on kaulassa.
   
  PornReindeer tykkää tästä.
 3. paklit

  paklit

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2018
  Tulee nyt lainattua melko vanhaa viestiä joten ehkä asiat ovat jo lähteneet rullaamaan parempaan suuntaan mutta vastailenpa kuitenkin. Itselläni myös takana 15+ vuotta vaikeaa aknea joka pahimmillaan aiheutti erittäin kivuliaita ihonalaisia märkiviä patteja. Naamasta ei yhtään "normaalia" finniä löytynyt vaan kaikki oli näitä tulehduksellisia "paiseita" (joskin pienempiä kuin muualla kehossa) ja naama punoitti kuin keitetyllä ravulla.

  En edes muista kuinka monta antibioottikuuria söin ja eri voiteita löträsin ilman mitään pitkäaikaisempaa apua. Lopulta sitten lähetteellä ihotaudeille josta isotretinoinkuuri kouraan. Itse kuulun siihen joukkoon jolle tuokaan kuuri ei lopullista apua tuonut vaan edelleen tietyissä paikoissa kasvoa aknea tulee (ja iho punottaa) vaikka mitä tekisi ja yrittäisi ennaltaehkäistä voiteilla.

  Tilanne on kuitenkin selvästi rauhoittunut pahemmista ajoista mutta tuskinpa tulen koskaan tästä ja ihon punoituksesta kokonaan eroon pääsemään. Välistä jo miettinyt että pitäisi ehkä lähteä kinumaan uutta isotretinoin kuuria ja katsoa toisiko toinen kierros lisää helpotusta.

  Yhtä kaikki; jos et ole vielä saanut uutta apua tilanteen suhteen niin lähtisin rohkeasti tiedustelemaan onko mahdollisuutta uuteen isotretinoin kierrokseen - ei se välttämättä kokonaan paranna ja sillä on sivuvaikutuksensa mutta pitkäkestoisena kuurina voi kuitenkin selvästi helpottaa tilannetta.
   
 4. amadeus

  amadeus

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Suurin osa liikasuolasta taitaa olla piilosuolaa, minäkään en ole lisännyt suolaa ruokaan teini-iän jälkeen, silti vetelin yli 10 g päivässä, kun söin ulkona/ tein eväsleivät töihin (leikkeleet ja juusto)/käytin kastikkeita etc.

  Juu. Itsekin olen nyt siinä jamassa, että ihannetilanteessa (tekee joka päivä ruoan itse, ei dokaa liikaa, ei turhaa ulkopuolista stressiä, nukkuu kunnolla) paineet olisivat normaalit. olen nyt kuitenkin syönyt puolikasta annosta, kun käytännössä jokin noista osa-alueista pettää aina ja paineet nousevat lievästi koholle.
   
  ttjm tykkää tästä.
 5. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  882
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Jos verrataan jäsenkorjaajia muihin manipulaatiohoitaja antaviin tahoihin... Esimerkiksi OMT fysioterapeutti käy neljän vuoden fysioterapia opintojen päälle erikoistumista kaksi vuotta. Kalevaisen jäsenkorjaaja koulutus on pituudeltaan 8 viikonloppua, eli 128 tuntia. Tuo taitaa olla laajuudeltaa siis noin 5 opintopistettä. OMT fysioterapeutilla opintoja tulee satojen opintopisteiden edestä. Pelkkää anatomiaa taitaa olla kymmeniä opintopisteitä.

  Nuo 300 kirjallisesti merkityt asiakashoidot riittää käsittääkseni, että ne kirjaa ylös, ei niitä hoitoja kukaan vahdi vierestä, eikä niistä mitään yksityiskohtaisesta raporttia tarvi antaa.

  Mikään ulkopuolinen taho ei valvo sitä, millaisella osaamistasolla tuo tutkinto hyväksytään.

  Eli on täysin käsittämätöntä, että näiden annetaan niksautella mutu-tuntumalla asiakkaita.

  Mitä tarkoittaa tutkitun tiedon vastaisiin asioihin? Se on ainakin täysin varma että kyseisen järjestön pääkouluttajan Kalle Erkoman väitteille siitä että jäsenkorjauksella voitaisiin hoitaa lapsettomuutta, rytmihäiriöitä tai astmaa ei löydy yhtäkään tutkimusta tueksi.

  Jäsenkorjaaja palauttaa kehon luonnolliseen tilaan

  Kirsikkana kakussahan kaiken törkeyden huippu oli eräs jäsenkorjaaja joka oli jäsenkorjaillut parin päivän ikäistä vauvaa.
   
  taffeli ja ttjm tykkäävät tästä.
 6. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Melkoista settiä. Kerran eräs puoskari päätti niksautella liukastuneen vanhuksen "paikoiltaan olevia", oikeammin murtuneita lannenikamia paikoilleen. Henkilö käveli kipeän selkänsä kanssa kansanparantajan tykö, taianomaisten ja perinnetietoon perustuvien niksauttelujen jälkeen potilas sitten jatkoikin matkaansa suoraan hoitopediltä ambulanssin kyydittämänä päivystykseen.
   
 7. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  595
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Koulutuksen määrä ei tosiaan päätä huimaa. Viikonloppukoulutuksia tosin on vähintään 12. Ei tuota millään voikaan verrata fysioterapeutin koulutukseen. On tosin huomioitava, että suht suuri osa Kalevalaisista jäsenkorjaajista on jo fysioterapeutteja ammatiltaan.

  Jos nyt unohdetaan se niksauttelu, kun tässä hoitomuodossa sitä ei tapahdu. Ei siis ole manipulaatiota.

  Mikähän tuo mahdollinen ulkopuolinen taho olisi, joka valvoisi prosessia?

  Miksi mm. Lasten Osteopatia väittää osteopatian auttavan astmaan ja lapsettomuuteen/keskenmenoihin? Eikö tämä sitten perustu mihinkään tutkittuun tietoon, vai mitä puoskaritoimintaa tapahtuu mm. Metropolian ammattikorkeakoulussa? Sieltä löytyy mm. juurikin astmaan liittyviä opinnäytetöitä.

  Myös Naisten Osteopatia kertoo: "Joskus lantion liikerajoitukset ja lantion elimiä ympäröivät jännitykset saattavat olla syynä lapsettomuuteen. Tällöin apu voi löytyä osteopatiasta." Monilla osteopatiasivuilla mainitaan, että hoito auttaa myös rytmihäiriöihin.

  Onko siis täysin mahdoton ajatus, että jokin muu manipulaatio- tai mobilisaatiohoito vaikuttaisi samoihin asioihin?
   
 8. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  595
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Juuri tästä syystä kaikenlainen niksauttelu ja manipulaatio voi olla todella vaarallista. Melkoinen kansanparantaja, jos ei ole edes kysynyt, että onko tätä selkää kuvattu tai käyty todentamassa vikaa lääkärillä.
   
 9. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  882
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Osteopatian vaikuttavuudesta on kohtuullista näyttöä tukirankaperäisessä kivussa, muusta juuri ei. Manipulaatiohoidoista ylipäätänsä lapsettomuuden hoitoon ei ole mitään näyttöä.
   
  ttjm tykkää tästä.
 10. amadeus

  amadeus

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nuo aikaisemmin mainitut "erimittaiset jalat" ja lantion vinouden voi käydä käydä tarkastamassa ihan fysiatrilla nimeltä Jussi Timgren, ei tarvitse alistua puoskarointiin ja samalla saa avun muihinkin vaivoihin, mies löytää kyllä muutkin ongelmat kuin niksauttelijoiden suosikit. https://www.fysiatritimgren.fi/reversible-pelvic-asymmetry/
   
 11. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  595
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Hmm? Google kyllä löysi useitakin tutkimuksia aiheesta. Alla muutama.

  Ten-year Retrospective Study on the Efficacy of a Manual Physical Therapy to Treat Female Infertility. - PubMed - NCBI

  Treating female infertility and improving IVF pregnancy rates with a manual physical therapy technique. - PubMed - NCBI
   
 12. j7u

  j7u

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Tai mitä jos vain menisi röntgeniin? sillä nyt saa varsin tarkasti tuon pituuseron, itselläni 8 mm joka lääkärin mielestä ok ei vaadi toimenpiteitä.
  Fysioterapeutti taas totesi, että ehdottomasti 8 mm kiila kenkään.
   
 13. Oravamedian käpy

  Oravamedian käpy

  Viestejä:
  1 013
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Juostessa poskia alkaa puristaa ja korvien kautta tuntuu kylmää, vihlovaa kipua. Tapahtuu nykyään melkein joka kerta kun lähtee lenkille, säästä tai vuodenajasta riippumatta.
   
 14. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  335
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Onko kellään kokemusta välilevyn pullistumasta? Pari viikkoa sitten kävi jotain lomalla ja tuli oikea pakara/takareisi vitun kipeäksi. Tuntui siis sellaista säteilevää polttavaa kipua erityisesti istuessa. Ainoastaan makuuasennossa pystyi olemaan kivuttomasti.

  Maanantaina kävin lääkärissä ja lääkäri totesi välilevyn pullistuman ilman röntgeniä/magneettikuvaa. Sain 10 päivän kortisonikuurin ja sillä se polttava tulehduskipu lähti pois, mutta nyt pakara ja takareisi tuntuu olevan totaalisen jumissa. Ei meinaa tyyliin saada housuja tai sukkia jalkaan. Voimakas kipu on edelleen läsnä.

  Lueskelin netistä, että akuuttivaihe voi kestää jopa 6 viikkoa :btooth:. Olin tämän viikon saikulla. Pitäisi pikku hiljaa päästä takaisin töihinkin, mutta kannattaakohan sinne mennä, jos istuminen on niin tuskaista? Hyvää se ei varmaan tee?

  Olen tällä viikolla käynyt tekemässä muutaman 45 min todella rauhallisen kävelylenkin. Luin, että ei kannata jäädä makoilemaan liian pitkäksi aikaa. Onkohan tuolla kävelyllä osuus tuossa lihasjumissa?
   
 15. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 019
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä oli lähes vastaavanlainen jumitilanne pari vuotta sitten. Akuuttiin tilanteeseen auttoi akupunktio ja päivä-pari sen jälkeen faskiaali manipulaatio. Esimerkiksi täällä--> Faskia - Apua jännitystiloihin manipulaatiolla | Fysios
   
 16. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 055
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Sehän makoilu ja lepo vain pahentavat sitä selkäkipua pidemmän päälle. Eli pitäisi päästä mahdollisimman aikaisin liikkumaan ja normaaliin elämään.

  Ei kait se kun menet sinne lääkäriin uudelleen ja pyydät semmoiset kipulääkkeet että pärjäät muutaman viikon niillä. Kuulostele myös minkä tyyppistä kevyttä liikuntaa suosittelee seuraaviksi viikoiksi. Onko se esimerkiksi kävelyä, uintia, vesikävelyä, pyöräilyä vai mitä.

  Kerran elämässäni oman selän loukkasin niin että useamman vuorokauden selkä oli niin kipeä että vedet tuli silmistä kun sängystä parin minuutin ponnistelulla onnistui nousemaan ylös. Eli tiedän kyllä itsekkin hyvin miten kipeä se selkä voi olla ja miten vaikea sen kivun kanssa on tehdä mitään. Sen vuoksi kipulääkkeitä ei kannattane säästellä jos se siitä kivusta on kiinni ettei pysty selän kanssa tekemään mitään.

  Muutamassa viikossa se kipu itselläni hävisi arjesta. Varmaan vuosi meni aikaa ennen kuin selkä taas kesti kunnolla treenaamisen punttisalilla. Siellähän se selkä alunperin menikin rikki kun rautaa oli enemmän tangossa mitä järkeä päässä ja jalkakyykky maksimipainoilla surkealla tekniikalla oli jotain mitä ei kenenkään kannata tehdä. Sen jälkeen koskaan en ole edes yrittänyt joissakin liikkeissä, joissa on merkittävä riski loukkaantua, mitään maksimipainoilla tehdä. Eli siinä meni kerralla se oppi kantapään tai oikeastaan selän kautta päähän.
   
 17. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  1 062
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  itellä on kipu oikeanpakaran yläpuolella tai puoliks pakaralla ja vetää myös takareittä jumiin. Tulee jos istuu liikaa ei ergonomisesti ja myös liiankovalla istuimella istuessa. yltyy liikkuesse ja pahenee vain. röngtenissä huomattiin että SI-nivelissä on juksta-artikulaarista skleroosia. myös selässä muuta ongelmaa. 3viikonpäästä magneetti kuvaksiin
   
 18. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  335
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Siis oliko lihakset muuten vaan jumissa vai johtuiko jumi juurikin välilevyn pullistumasta?

  Varmasti näin, mutta normaalielämä tarkoittaa pitkiä työpäiviä istuen, niin se ei varmasti tee hyvää. Tällä hetkellä puolen tunnin istuminen aiheuttaa sellaisen tuskan, että on pakko mennä pitkäkseen samaksi ajaksi.

  Maanantaina täytyy käydä kyselemässä. Tällä hetkellä en ota edes ibuprofeenia. Yleensä koitan vältellä lääkkeitä viimeiseen asti, mutta nyt kyllä sattuu sen verran, että pakko löytää joku ratkaisu.


  Miten sen ei-kestäminen ilmeni? Selkä tuli uudestaan kipeästi helposti, vai?
   
 19. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 019
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Syy oli jaloissa ja pakaroissa jotka aiheutti selän jumitilan. Kaikki liikkuminen, istuminen, makaaminen aiheutti kipua.
   
 20. Murhh

  Murhh

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Muuten oireet vastaa nielurisatulehdusta, mutta kuumetta ei ole yhtään ollut. Jo viikon kestänyt.
  Näköjään nielurisatulehduksen voi sairastaa ilman kuumetta mikäli se on lievä, mutta kun täytyy yskiä keuhkot pihalle että lima lähtee, ei kovin lievältä tunnu. Arvauksia?
   
 21. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Joku virusflunssa.
   
 22. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 333
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Onkos täällä muita, kenellä on kilpirauhashormoonit vähän koholla, vaikkakin viitearvojen sisällä? P-TSH 3,7 mU/l ja P-T4-V 19,1 pmol/l tuli tauluun.

  e.typo
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2019
 23. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Noi varmaankin kontrolloidaan jossain vaiheessa ja tod näk sitten normaalimmat.
   
 24. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 333
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  No lääkärin kanssa asia varmaan otetaan puheeksi, kun aikakin on
   
 25. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  481
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Mulla on ollut muutaman vuoden T4 vähän yli viitearvojen ja ei ole vielä nähty, että mitään tarvitsee tehdä. TSH:sta vaikuttavat olevan kiinnostuneempia. Vähäunisuus minulla on selvin mahdollisesti siihen liittyvä oire.
   
 26. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 006
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Pitääkö olla huolissaan, outoa puutumisen tunnetta ja "tikkuilua" koko vasemmassa käsivarressa. Puristusvoimaa on, ja käsi liikkuu normaalisti. On vaan semmonen puudutettu tuntuma koko ulokkeessa. Oikeakätinen olen, joten ei kai se mikään ergonomiasta johtuva ole ehkä? Ei vaivaa öisin, vain päivisin. Stressiä on, nukun vaihtelevissa asennoissa ja viimeisimmän mittauksen mukaan ei juuri verenpainekkaan koholla. Onko tää jotain pumppuongelmia?
   
 27. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 335
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Veikkaisin mutulla jotain jumia hartioiden ja käsien välillä. Joku hermo puristuksissa tms.
  Mikäli on jotain tuollaista, niin pitäisi "aueta" ihan kevyellä liikunnalla.
   
  Taika-Jim tykkää tästä.
 28. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 006
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Nyt kun sanoit, niin voi olla. Mulla on sellanen pilatesrulla, millä auoin niska/selkäjumeja, vois koittaa sitä uudestaan tuohon käsivaivaan.
   
  ttjm tykkää tästä.
 29. Lumimies

  Lumimies

  Viestejä:
  873
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Itsellä ollut 5vk heromojumi vasemmassa kyynerpäässä, pikkurilli ja osa nimettömästä tunnoton, jonkin verran voimaa puuttuu. Pitäisi tulla lähete leikkausarvioon tms. Ärsyttää kun haittaa harrastuksia ja kirjoittamista näppiksellä.
   
 30. jos

  jos

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Nuo arvot eivät käsittääkseni viittaa selvästi kumpaankaan, kilpirauhasen vajaatoimintaan eikä kilpirauhasen liikatoimintaan. Vajaatoiminnassa T4-v olisi alhainen ja TSH koholla ja liikatoiminnassa toisinpäin. Epänormaaliin TSH-arvoon voi vaikuttaa myös muut seikat, kuten ongelmat kortisolin tuotannossa tai alhainen ferritiini.
   
 31. ojisama

  ojisama

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Silmässä valkoisella alueella sarveiskalvossa kohoumia, lievää roskan tunnetta, lääkäri tutki väriaineen kanssa, määräsi tippoja, mutta eipä ole mennyt paremmaksi tai huonommaksi.

  Ihan kuin sarveiskalvo olisi irti reunasta, ja menee ryppyyn, mutta enpä googlella löytänyt edes vastaavia oireita, silmä ei edes punoita, näkö tarkka.

  Täytynee hankkiutua silmälääkärillä, jos ei mene paremmaksi, mutta pakko silti kysyä, että ei kai tuo oletettavasti ole normaalia?
   
 32. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 333
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Kuulostaa kovasti kuivilta silmiltä, mutta jos kostutustipat, tai ainakin ne mitä sait ei toimi, niin paha sanoa. Mitä tippoja sait, jos saan kysyä?
   
 33. ojisama

  ojisama

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oftan Akvakol, jonkin sortin antibakteerinen tuo on.
   
 34. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 333
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  ojisama tykkää tästä.
 35. McRuis

  McRuis

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kuulostaa vähän samantyyppiseltä vaivalta kuin mitä itsellä oli useampi vuosi sitten. Sidekalvo oli turvonnut koholle ikään kuin pussiksi, jolloin silmäluomet laittaessa yhteen tuntui juurikin tuollainen kasaan painuminen.
  Silmää kävin näyttämässä ihan silmälääkärillä ja tämä määräsi yllättäen vain kostutustippoja. Näitä vajaan viikon käytin ja tämän jälkeen huonon vasteen takia hakeuduin työterveyteen, jossa muistaakseni sain antibiootin ja kortisonin yhdistelmävoidetta, jolla vaiva parani. Kemoosista hienolla termillä kai oli kyse omassa tapauksessa.
   
  ojisama tykkää tästä.
 36. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Siinä silmän valkoisella alueella ei muuten ole sarveiskalvoa.
   
 37. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  883
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Näihin niksautteluihin pieni kommentti. Älkää antako niskoja manipuloida. Itseltäni hieroja teki "kokonaisvaltaisen" hieronnan ja käski rentoutua kun otti päästä kiinni. Niksautti vasemmalle ja niksautti oikealle.

  Siitä seurasi kuukauden oksentelut ja kaatuilut. Lääkärit eivät ottaneet tosissaan, kun vasta 27 vuotias olin. "Ne niskat on vain jumissa, käy vain hierojalla"

  Lopuksi jouduin ensiapuun keskussairaalaan ja siellä lopulta kuvattiin. 1kk ajan olin saanut TIA-kohtauksia usemman. Ja 2 aivoinfarktia. Syy: Molempien niskavaltimoiden sisäinen repeämä 4cm matkalta.

  Siitä osastolla viikonpäivät osastolla, kotona klexanekuurit, puolenvuoden marevankuurit päälle ja lopun elämän ajan pitää syödä primaspania.
   
  neko tykkää tästä.
 38. ojisama

  ojisama

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Totta, sidekalvo lienee oikeampi(?)
   
 39. Murhh

  Murhh

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Kai teit tuosta hierojasta jonkin ilmiannon? Jonain päivänä vielä tappaa jonkun.
   
 40. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  883
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Kyllä siitä olin yhteydessä ao. hierojalle.
   
 41. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 676
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Olisiko oikea paikka ollut ilmoittaa joku muu taho kuin hoidon antanut hieroja?
   
  neko tykkää tästä.
 42. Markqq

  Markqq

  Viestejä:
  518
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei ikinä niskojen niksauttelua ellei ole oikeasti täydellinen ammattilainen siihen. Samase on selän kanssa, ei kuka vaan saa lähteä lukkoja aukasemaan. Hieronta sitten ihan erikseen. Kyllä hierojan pitäisi mennä tästä vastuuseen. Tästä tulikin mieleen, että jos hieroja hieroo niskoja niin täytyy mainita että vain hierontaa ettei mitää niskautteluja, varmuuden vuoksi.

  Niin ja tsemppiä jatkoon! Varmasti ottaa koville.
   
 43. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  883
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  No siitä on jo pian 7 vuotta aikaa, että kyllä tämän kanssa on oppinut elämään. Onneksi selvisin hengissä ja mitään vakavempaa ei tapahtunut. Pikkuaivoista kuoli osa, mutta motoriset taidot ja puhekyky säilyi. Tiedän muutamia jotka päätti maallisen vaelluksen kertalaakista, mutta itse pääsin säikähdyksellä. Eniten tässä vitutti tk lääkäreiden osaamattomuus ja piittaamattomuus. Tein valituksen heistä ja tuli kielteisenä takaisin.
   
 44. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  556
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ei helvetti karua. Joutuiko telojasi vastuuseen, saitko korvauksia?
   
 45. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  883
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  En saanut mitään korvausta, eikä hieroja (urheiluhieroja) saanut mitään tietääkseni.

  Se nyt vain sattui huono onninen kaveri sen käsittelyyn, jolla oli hieman yliliikkuvuutta niskassa. Suonet pääsi repeämään sen vuoksi.

  Hauskinta tässä oli se kun DBC-klinikalla kävin kuntoutuksessa näiden pyörtymisten takia (jotka siis olivat TIA-kohtauksia), sanottiin että minulla on heikot niskalihakset. Ja niitä niskoja sitten jumalauta treenattiin siellä kuntoutuksessa, vaikka koko ajan oli veren hyytymiä lähdössä kohti aivoja.

  Jep jep. Nuoruudessa painittu, judottu ja vapaaottelua. Kuntosalia koko ikä oikeastaan ja heikot niskalihakset. :lol:

  Sitten kun sain sen diagnoosin keskussairaalan neurologilta, soitin kuntoutukseen ja kerroin missä vika, niin vetivät puheet takaisin miksi pyörtyilin. Pahoittelivat ja sanoivat että ei tarvitse maksaa..

  Että älkää hyvät ihmiset menkö manipulaatiohoitoihin, varsinkaan jos kyseessä on niska. Selästäkin nikamat saa suhteellisen helposti napsastua murtuneiksi, jos väkisin runttaa.
   
  Toiota, neko ja ttjm tykkäävät tästä.
 46. ?..

  ?..

  Viestejä:
  842
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Tuollahan se tuossa Metropolia kandityössä olikin jo mainittu: PEF ja spirometria mittaustulokset eivät olleet tilastollisesti merkitseviä. Lisäksi "tutkimuksessa" oli vain 3 potilasta.

  Mitä taas tulee tuohon naistenosteopatia.fi niin kyseessä on yksityinen yritys joka tarjoaa kyseisiä palveluja. Heillä on varmaan pari kymmentä vaivaa lueteltu sivuilla joihin hoito heidän mukaan auttaa mutta mitään viitteitä oikeisiin tutkimuksiin ei ole.
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2019
 47. Arrows

  Arrows

  Viestejä:
  422
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Kitalaessa tuntuu kaksi pientä ja kovaa pattia, pinnalla ei näy mitään, mutta kielellä tuntee selvästi. Pitääköhän varailla aikaa hammaslääkäriin.
   
 48. Axu_

  Axu_

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kovat, suht symmetrisesti olevat patit ovat todennäköisesti toruksia (torus palatinus), eli leukaluun hyvänlaatuisia "liikakasvuja", jotka eivät vaadi hoitoa. Hyvä ne kuitenkin on käydä näyttämässä ja varmistamassa mistä on kyse.
   
  Arrows tykkää tästä.
 49. Arrows

  Arrows

  Viestejä:
  422
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Nyt kun aloin muistelemaan, niin olen tainnut tuntea jo monta vuotta tuon toisen kovan patin tuolla, ei nuo ole kuin muutaman millin kokoisia. Pitää mainita noista samalla, kun käy viisaudenhampaan poistossa.
   
 50. Kermeli

  Kermeli

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onkohan orastavaq uniapneaa kun muija sanoi, että olin viimeyönä todella kauan hengittämättä? Aluksi otin kuulemma syvään henkeä, olin hengittämättä kymmeniä sekunteja ja aloin kuulemma tärisemään kunnes hän herätti minut. Oikea sierain minulla on ollut yli vuosikymmenen ihan rakenteellisesti pienempi ja todella tukossa välillä, tämän menen leiklauttamaan kunhan saan ajan. Menee kuitenkin kuukausien päähän. Hengenahdistusta on välillä, todnäk hometalossa asunut vuosia. Tupakkaa en polta.

  Lievästi olen ylipainoinen, noin 100kg, 185cm ja 25v.
   
  ttjm tykkää tästä.