Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Nyt ollut vähän aikaa Fiskarsin all steel pure 28cm pannu, kyllä hyvin toimii mutta vähän opettelemista verrattuna johonkin teflon pannuun jolla onnistuu mikä vaan tietämättä mitään.
Ei tartu jutut kiinni kun lämmittää aluksi ja laittaa rasvat sulamaan, vaikka vähän jäisi jotain kiinni kokkailun jälkeen ni sekin on helposti lähtenyt vähän aikaa vedellä liotettuna.
Eikä niistä Fiskars pannun uristakaan ole ollut haittaa, en ole kyllä mitään hyötyäkään huomannut mitä ne siinä tekisi mutta ei onneksi ole likakaan jäänyt sinne väliin ja lähtee ne viimeistään kun lastalla vähän työntää uraa pitkin.
 
Onkohan näillä merkittävästi eroa?


Jos ei, niin kätevintä (ja halvempaa) itselle olisi hakea se Clas Ohlsonista.
Kockum on valmiiksi rasvapoltettu eli siten helpompi. Toisaalta Koxkums ei niin helppo non-stick ominaisuuksiltaan lyhyessä ajassa jos osaa tehdä hyvän rasvapolton itse De Buyer pannulla sekä osaa pestä pois suurimman osan mehiläisvahasta. Vuoden käytön jälkeen varmasti molemmat yhtä hyviä tarttumattomuuden kannalta. Itse miettisin lähinnä haluaako pienemmän pannun jossa enemmän paistopinta-alaa (Kockums). Kahva itselleni vähän parempi Kockums pannuilla. Mutta kaikki mielipide-erot näiden kesken ovat enemmänkin subjektiivisia, eli hanki mikä tuntuu itseltäsi paremmalta vaihtoehdolta.
 

Vielä jankkaan aiheesta :D Löytyi vielä tälläinen kilpailija rinnalle? Vaikuttaa päällisinpuolin hyvältä mutta en mä näistä mitään tiedä.
Tämä näyttää mielenkiintoiselta. Ei ole itselläni tästä kokemuksia mutta noin 1,9kg paino, 3mm paksuus ja nitridipinnoitus ovat kaikki mielestäni kannattavia ominaisuuksia. Tämän hankkisin kun hintakin on hyvä näistä kolmesta vaikka valmistusmaata ei olekaan ilmoitettu ei ilman laboratoriotestejä voi sanoa mikä rauta on paras. Pohjan halkaisija 19,5 cm tarkoittaa että 28cm pannussa hitusen pienempi paistopinta-ala kuin De Buyerissä mutta riittävä 1-2 tai ehkä jopa 3 hengelle. Jos lietesi levy on sopivan kokoinen (-1cm - +1cm kokoinen tämän tosiaan hankkisin.

Vertailun vuoksi päästä sanoisin että noissa toisissa 28cm pannuissa De Buyer pohja noin 21,50cm ja Kockums noin 22,50cm joka monille levyille jo turhan iso.
 
Viimeksi muokattu:
Päädyin ostamaan kyseisen Mineral B humpuukipannun, kun noista löytyi eniten tietoa ja arvosteluja netistä. Rasvanpoltot onnistui ilmeisen hyvin - kokkailin tänään leivitettyjä possuja jonka onnistun kusemaan ihan teflon pannullakkin ja nytkin kaikki leivite tarrasi pannuun kiinni ja lähti helvettiin, mutta ei tarttunut mitenkään eritysen pahasti kiinni. Eka rasvanpoltto jonka eilen illalla tein, oli vähän turha fiini, mutta silläkin onnistui aamulla hyvin tehdä pekonia + munakokkelia. Tänään sitten kokkailun jälkeen jynssäsin pannun siistiksi talouspaperin kera, lätkäsin liedelle tehoa ja pyyhin pintaa useita kertoja hieman rypsiöljyllä kostutettuna. Eka kerros rasvanpoltto oli ihan silavan kera.
 
Ostakaa niitä De Buyerin Carbon pannuja älkääkä Mineral B:tä. Ovat melkein puolet halvempia ja ihan samoja pannuja, suunnattu ammattikeittiöön siinä missä Mineral B kuluttajille humpuukimehiläisvahoineen.
Tarkennetaan nyt sen verran, että lainatussa tarkoitetaan Carbone plus -pannuja. De Buyerilla kun on sellainenkin kuin Blue Carbon, mutta sen pannut ovat erilaisella rakenteella.
 
Mineral B Pro:ssa huomattavasti miellyttävämpi kahva, kuin ”Carbon” mallissa.
Prossa taitaa olla sellainen pyöreä kahva. Mineral B:ssä ja Carbon plussassa (hyvä tarkennus ylempänä) se kaareva metallilatta. Ei mikään paras noissa painavammissa käsitellä paljaalla kädellä.
 
Prossa taitaa olla sellainen pyöreä kahva. Mineral B:ssä ja Carbon plussassa (hyvä tarkennus ylempänä) se kaareva metallilatta. Ei mikään paras noissa painavammissa käsitellä paljaalla kädellä.
Luinko oikein, että tarkoitit sen litteän kahvan olevan huonompi? Siitä litteästä (kuva) lattamallin kahvastahan kaikkein tukevimman otteen saa. Vaikka olisi täysi pannu, sen saa tukevasti nostettua, ei ole pelkoa että pyörähtää ympäri.
kahva.png
 
Prossa taitaa olla sellainen pyöreä kahva. Mineral B:ssä ja Carbon plussassa (hyvä tarkennus ylempänä) se kaareva metallilatta. Ei mikään paras noissa painavammissa käsitellä paljaalla kädellä.
Ite en taas tykkää siitä suht ohuesta pyöreästä kahvasta. Olisi pitänyt ottaa Carbon plus. Se kahva tuntuu liian pieneltä ja ei saa voimaa otteeseen.
 
Luinko oikein, että tarkoitit sen litteän kahvan olevan huonompi? Siitä litteästä (kuva) lattamallin kahvastahan kaikkein tukevimman otteen saa. Vaikka olisi täysi pannu, sen saa tukevasti nostettua, ei ole pelkoa että pyörähtää ympäri.
kahva.png

Ite en taas tykkää siitä suht ohuesta pyöreästä kahvasta. Olisi pitänyt ottaa Carbon plus. Se kahva tuntuu liian pieneltä ja ei saa voimaa otteeseen.
Tein oletuksen, kun en ole käsitellyt sitä pyöreää kahvaa koskaan. Jos se kerta on kovin kapea niin ei se silloin toimi kuten pitäisi. Ei se lattakahvakaan mikään kaikkein mukavin ole kun pannussa on ruokaa ja kokonaisuus painaa reilummin. Ruotsalaiset valurautapannut puukahvalla ovat huomattavasti mukavampia käsitellä eikä kuumene yhtään, samaten kiinalainen wokki puukapulalla.
 
Tein oletuksen, kun en ole käsitellyt sitä pyöreää kahvaa koskaan. Jos se kerta on kovin kapea niin ei se silloin toimi kuten pitäisi. Ei se lattakahvakaan mikään kaikkein mukavin ole kun pannussa on ruokaa ja kokonaisuus painaa reilummin. Ruotsalaiset valurautapannut puukahvalla ovat huomattavasti mukavampia käsitellä eikä kuumene yhtään, samaten kiinalainen wokki puukapulalla.
Puupintainen kahva voi jossakin olosuhteissa tuntua hyvältä idealta, mutta pyöreytensä takia siitä ei ikinä saa lähellekään yhtä tukevaa otetta kuin litteästä. Puukahvan kuumenemattomuus myös riippuu hyvin paljon liedestä jossa sitä käyttää, esim induktioliedellä sitä ei kovin helpolla saa polttaavan kuumaksi. Isommalla paistolevyllä/paistotasolla/liedellä käytettäessä sen puukahvan saa helpostikin polttavan kuumaksi tai jopa hiiltymään. Litteästä kahvasta saa tukevan otteen myös patakintaan tai liinan kanssa, pyöreästä kahvasta ei. Voidaan myös lisätä mukaan roiskuva rasva tai rasvaiset ja märät kädet. Kyllä se litteä on lähes kaikissa olosuhteissa voittaja, näyttää askeettiselta toki ja sitähän se onkin. Puukahvaisillekin on oma paikkansa ja jokainenhan valitsee omaan käyttöönsä sopivimmat vehkeet, ei tässä(kään) asiassa ole mitään yhtä oikeaa totuutta.
 
Mistäköhän täällä puhutaan?

Mineral B Pro kahva

IMG_1230.jpeg

Carbone Plus ”pyöreä”
IMG_1231.jpeg

Vai onko vielä joku muukin?

Se latta ja varsinkin epoksilla päällystettynä huonoin -> ei juuri kestä uunia ja latta ilman päällystettä seuraavaksi epämukavampi. Noilla kahdella muulla ei tarvitse patakinnasta, jos ei uunissa sitä pannua pidä.
 
Mistäköhän täällä puhutaan?

Mineral B Pro kahva

IMG_1230.jpeg

Carbone Plus ”pyöreä”
IMG_1231.jpeg

Vai onko vielä joku muukin?

Se latta ja varsinkin epoksilla päällystettynä huonoin -> ei juuri kestä uunia ja latta ilman päällystettä seuraavaksi epämukavampi. Noilla kahdella muulla ei tarvitse patakinnasta, jos ei uunissa sitä pannua pidä.
Ja lisäksi carbonen uudempi litteä on emaloitu joten on kyllä liukas. Vanhempi oli karkeapintainen polttomaalaus ja parempi. En enää tiedä mikä malli on mikäkin. Mutta Mineral B ja Carbonen joku malli ovat identtiset pannut lattarautakahvalla.

Puupintainen kahva voi jossakin olosuhteissa tuntua hyvältä idealta, mutta pyöreytensä takia siitä ei ikinä saa lähellekään yhtä tukevaa otetta kuin litteästä. Puukahvan kuumenemattomuus myös riippuu hyvin paljon liedestä jossa sitä käyttää, esim induktioliedellä sitä ei kovin helpolla saa polttaavan kuumaksi. Isommalla paistolevyllä/paistotasolla/liedellä käytettäessä sen puukahvan saa helpostikin polttavan kuumaksi tai jopa hiiltymään. Litteästä kahvasta saa tukevan otteen myös patakintaan tai liinan kanssa, pyöreästä kahvasta ei. Voidaan myös lisätä mukaan roiskuva rasva tai rasvaiset ja märät kädet. Kyllä se litteä on lähes kaikissa olosuhteissa voittaja, näyttää askeettiselta toki ja sitähän se onkin. Puukahvaisillekin on oma paikkansa ja jokainenhan valitsee omaan käyttöönsä sopivimmat vehkeet, ei tässä(kään) asiassa ole mitään yhtä oikeaa totuutta.
Olen eri mieltä. En tiedä minkälaisia kahvoja olet käyttänyt mutta kiinalaisen wokkini puukapulakahva on erittäin mukava käyttää. Pannu on 1mm paksu, kevyt käsitellä ja itselle paras pannu mitä olen käyttänyt. Kahva ei kuumene ja lakkaamattomana on pitävä. Wokkipoltin kohdistaa lämmön niin ettei kahva kuumene myöskään säteilemällä vaikka tehoa on 12kw, eikä wokki vääntyile muotonsa takia (pyöreä pohja).

Valurautapannuja puukahvalla olen käpistellyt vain kaupassa, mutta tuntumaltaan voittaa esim Lodgen tumppikahvat. Uuniin niitä ei toki voi laittaa mutta väitän että induktio- ja valurautaliedellä toimii paremmin eikä polta kättä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
265 790
Viestejä
4 600 944
Jäsenet
75 704
Uusin jäsen
TopiH

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom