En tiedä mistä saat päähäsi, että se "tieroisesti rikotaan". Mutta syy, mistä tuo johtuu, liittyy puhtaasti nettisivujen tekniseen kehitykseen suhteessa siihen, mitä back-nappi (eli siirtyminen sivuhistoriassa taaksepäin) tarkoittaa.
...
Ja kyllä, tiedän, että joillain hämärillä saiteilla back-toimintoa on ihan tarkoituksella häiritty, mutta tästä ei nyt taidettu puhua(?)
Käyttäjänkannalta, käyttökokemuksen kannalta, jos taaksepäin nappi, tarkoittaa pykälää taaksepäin, elokuva vertauksessa jos selailet elokuvateatterin sivustoa, niin sen odotetaan tarkoittavan peruutusta taaksepäin yhdellä pykälällä. kuten se toimisi ns linkkimailmassa.
Jos sivusto on toteutettu jonain sovelluksena, esim elokuvateatterivertaus, jossa klikkailet/tökkäilet kymmenen kertaa, katsot elukuvanesitysajat teatterissa ja painat taaksepäin hypätään tyyliin Googlen hakutuloksiin. Eiköhän se oli siinä, vaikka kuinka olisi käyttäjä vika ettei osaa käyttää surkeasti toteutettua palvelua.
Sormenjälki on uniikki ja kaikin puolin parempi kuin hidaa ja epäluotettava kasvojentunnistus.
Ei parempi, molempi parempi. varsinkin jos kasvojentunnistuksella tarkotietaan ne tekniikat millä tunnistetaan laitetta katsova henkilö, mukaanlukien silmä/iris tunnistus.
Nopeudenosalta on isoja eroja ihan menetelmän sisällä, samoin luotettavuudessa. tosin luotettavasti oikein tunnistuksesta saatetaan tinkiä nopeuden eduksi. Kasvojentunnistus on monella suosiossa nimenomaan nopeuden , helppokäyttöisyyden takia, toki monessa laitteessa se tarkoittaa tinkimistä luotettavuudessa, siis siinä ettei hyväksy väärää. Joissain laitteissa kasvotunnistus voi olla hyvin suht nopea, varma, niin oikein tunnistamisessa että toimivuudessa.
Puhelimessa meikäläisissä oloissa sormenjälki on varsinkin tähänvuoden aikaan ainoana kompelö ja hidas käyttää (vaatii paljaan oikean sormen) ja tavallista useammin myös epävarma, ei tunnista käyttäjää. ja toki yksilöitä joille se sormivaihtoehto on milloin vai enemmän tai vähemmän ylitsepääsemätön.
No monessa puhelimessa on molemmat, voi hyödyntää molempia, tosin harmittavan harvassa sovelluksessa vahvaksi tunnistukseksi kelpaa vain sormenjälki, vaikka laitteessa olisi vahva kasvo, jopa iris tunnistus. No molella on suunnittelun helmi että kasvoilla ja sormilla voi hoitaa ei vahvaa vaativat jutut, ja sitten sormilla vahvaa vaativat.
Naamatunnistuksesta, käyttökokemuksesta, nopeustärkeää, jotain tasoja voisi olla, nopea tunnistus kun laiteen avaamiseksi, eli pääsisi nopeasti liikkeelle, mutta samalla vahvistetaan tunnistusta, ja jos pitää käytönaikana tehdä vahvatunnistus, niin siihen voi olla sekunnin jo uhratakkin.