Apple vs. Android väittely-/vertailu-/vääntöketju

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Juha Kokkonen, 23.09.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tällaista toivottiin ja on myös ainakin näin ylläpidon näkökulmasta ihan tarpeellinen, joten tästä eteenpäin ohjataan se kaikki yleinen Apple vs Android -vääntö tähän ketjuun, jotta muut ketjut pysyvät edes jossain määrin puhtaina aiheeseen suoraan liittymättömästä leirien välisestä väittelystä ja nokittelusta.

  Luonnollisesti foorumin säännöt pätevät myös tässä ketjussa mm. flametuksen, provosoinnin ja henkilökohtaisuuksien suhteen.
   
  JaySon, drealz, escalibur ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 2. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 343
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuon voisi laittaa vielä nostoksi kuten "Virallinen: AMD vs Intel keskustelu- ja väittelyketju". Pysyy aina tuolla ylhäällä.
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Katsotaan miten sinne nyt kertyy keskustelua, niin pistetään sitten stickyksi tarvittaessa.
   
  user9999 tykkää tästä.
 4. drealz

  drealz

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  16.03.2017
  Itse siirryin androidista ios:iin vajaa vuosi sitten. Edellinen luuri oli oneplus 5t ja nykyinen on xs max. Pääsyy siirtymiseen taisi olla tyytyväisyys apple tv:seen ja halu päästä käyttämään sitä pelkällä puhelimella, joka on aina kädessä tai taskussa ja kaukosäädintä ei näin tarvitse kaivella mistään sohvan raoista/pöydiltä tjs. Aluksi pelkäsin sitä että puhelimen aloitusnäytön ja muun muokattavuus ei ole enää yhtä hyvä ja myös face id:n toimivuus vs sormenjälki arvelutti. Myös applen tuotteiden kova hinta oli aika vaikea perustella itselleen varsinkin tuon luurin osalta, kun en luurilla tee yhtään mitään raskasta vaan periaatteessa halvin android riittäisi omaan käyttöön.

  Olen todella tyytyväinen että siirryin. Kaikki vaan toimii. Se ehkä näiden applen vehkeissä on se paras puoli. Ei tarvitse säätää mitään. Face id hakkaa sormenjäljen sata-nolla ja aloitusnäytön muokkausta en ole kaivannut ensimmäisen viikon jälkeen. Apple tv:n kanssa iluuri on mielestäni ehdoton. On se vaan mukavaa ja helppoa kun saa kaikki vehkeet (atv, tv ja vahvistin) puhelimesta/kellosta/äänellä päälle ja ei tarvitse kaukosäätimeeseen koskaan koskea. Hommasin siis myös apple watch 4:sen kun fitbit versa tippui järveen. Työläppäriksi valitsin macbook air -14 ja kotiin sain ostettua edullisesti 27 tuumaisen imacin 2008 vuodelta (joka on vieläkin ihan hyvä kone peruskäyttöön kun ssd:n lisäsi). Eipä ole tullut winkkarikonetta sen jälkeen käynnistettyä kun pelaaminenkaan ei enää kiinnosta. Tiedostan kyllä miten mulkku firma apple on, miten se rahastaa ja miten se kusettaa asiakkaitaan, mutta tosiasia on että se tekee parhaat laitteet. Apple tv:tä ja apple watchia parempia laitteita ei vaan ole olemassa. Ja imo ei iluuriakaan parempaa puhelinta. Mieluummin maksan vähän enemmän jos sillä saan näin hyvän käyttökokemuksen. Olen varmaan nyt applelammas.

  edit. Tuli vielä mieleen että työpuhelimeksikin vaihtui honor 8x:n tilalle iphone 6s. Huomattavasti vanhempi iphone on mielestäni parempi ja ennen kaikkea laadukkaamman tuntuinen/oloinen.

  Täällä ketjussa voitaisiin mielestäni keskustella myös muista applen vehkeistä vs muut valmistajat kuin pelkästä ios vs android? Keksisikö joku vielä paremman otsikon joka kuvaisi myös muita vehkeitä kuin puhelimia?
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2019
 5. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 645
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä ketju on mobiililaite osiossa, joten lienee luonnollista keskittyä vain älypuhelimiin, tabletteihin ja kelloihin?

  Otsikon voisi ehkä muuttaa muotoon iOS vs Android, kun Apple viittaa kuitenkin valmistajaan ja Android käyttöjärjestelmään.
   
 6. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 343
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tai Applen iOS ja Googlen Android.
  Tiesitkö: Apple ei omista yhtä tunnetuimmista tavaramerkeistään
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2019
 7. pete874

  pete874

  Viestejä:
  258
  Rekisteröitynyt:
  07.10.2017
  Miksi haluta joku Apple tv(tai jonkun muun valmistajan vastaava) pömpeli tasolle, jos telkun kaukosäätimestä voi vaan vaikka valita netflix(tai joku muu) , jos sitä haluaa katsoa?
   
 8. Hirvimies

  Hirvimies

  Viestejä:
  148
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Airplay, tv:ssä ei smart ominaisuuksia, tv:n smart ominaisuudet toimii huonosti... jne. Syitä voi olla useita. :sidea:
   
 9. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 402
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Yksi syy voi olla (käyttäjän mielestä) paremmin toimiva käyttöliittymä
   
 10. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ensisijaisesti ketju on mobiililaitteille, koska mobiiliosastolla ollaan. En nyt sitten kuitenkaan tiedä onko kovin vakavaa, vaikka samassa ketjussa väännettäisiin tarvittaessa muistakin Apple-laitteista. Aika paljon vähemmän kuitenkin vertailua tai vääntöä esim. Apple- ja Windows-läppäreiden välillä näkyy.
   
 11. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Kaikki ei päivitä telkkaria vuoden, kahden tai edes viiden vuoden välein, jolloin erillinen laite ajaa ajantasaisten älyominaisuuksien virkaa. Helppo on myös uskoa, että tuon ohjailu on ihan eri luokkaa kuin esim. Chromecastilla.

  Nää on näitä ominaisuuksia jotka varmaan selviäis jos laittais taaloja tiskiin, pallon jalkaan ja hyppäis Applen ekosysteemiin.
   
  Zetbo ja drealz tykkäävät tästä.
 12. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 661
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ..mutta kun Applen puhelimien suurimmat ongelmat on hinta, hinta, epästandardit osat ja takuukorjausten hinta. Siinä ei ole iOS:illa mitään tekemistä.

  Kokeilematta uskon, että tonnin iPhone voittaa tonnin vapaavalintaisen Android-puhelimen, eikä siitä tuskin hirveästi väitellä. iPhone myös pitää arvonsa paremmin ja niissä on käteviä uusia ominaisuuksia yleensä ennen Androidia. Jos olisi laittaa se tonni puhelimeen, niin olisi iPhone. Nyt ei ole, niin ostin parasta hinta/laatu-suhdetta -> eli Androidin.
   
 13. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 609
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Onko kaikenlainen kritisointi kielletty jatkossa myös android-puhelimien ketjuissa vai päteekö vain omena-laitteisiin? Onko esim. huonosta hintalaatusuhteesta tai Huawein gapps-puutteesta mainitseminen turhaa flametusta?
   
 14. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 745
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Nopeus, hyvä UI, luotettavan tasainen käyttö, ei sekoiluja, ei tarvitse erikseen maksaa turhasta ’älystä’ esim telkun osalta vaan riittää hyvä kuvatoisto, voi ohjata puhelimella, pädillä ja kellolla sekä striimata kamaa näistä ilman viiveitä langattomasti telkulle. Softatarjonta on myös parempaa ja laadukkaampaa.
   
  Zetbo ja drealz tykkäävät tästä.
 15. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  AppleTV on kyllä ollut käyttöliittymänsä kanssa paras pitkään, mutta LG:n WebOS on kyllä hyvä kilpailija varsinkin jos on Magic remote käytössä. Airplay ja sujuva yhteistyö iPhone-näppäimistön kanssa on edelleen ne killerit, joiden takia käytän AppleTV:tä. Oma LG on nyt vuodelta 2017, eikä saanut harmillisesti Airplay tukea. Seuraavaan telkkariin se luonnollisesti sitten tulee, mutta olen päivittänyt telkkarini noin 4-5 vuoden välein uuteen. Nyt odotellaan, että >70" OLED:it tulevat kukkaroystävällisiin hintoihin.
   
 16. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 645
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voisihan sen sitten muotoilla iOS- vs. Android-laitteet?
   
 17. Marko76

  Marko76

  Viestejä:
  405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Applen osalta ainakin airplay on jo pelkästään ostamisen arvoinen. Itse peilaan Macbookkia jatkuvasti telkkariin ja pidän sitä toisena näyttönä. Itse Apple TV:tä en oikeestaan muuhun käytä. Se kaukosäätimen kosketusalusta on tosi huono ja ottaisin ihan fyysiset näppäimet mieluummin kun tuommoisen.
   
 18. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Mulla on kaksi Applen laitetta mennyt rikki vuoden 2006 jälkeen. Molemmat takuun aikana ja ihan takuun alaisia vikoja, ja yllätysyllätys takuukorjaukset olivat ilmaisia. Ei mielestäni suuri ongelma, vaan pitäisin enemmän ongelmana jos joutuisi maksamaan takuukorjauksesta. Toki olen kerran vaihdattanut iPhonen akun virallisessa huollossa takuuajan umpeuduttua parin vuoden käytön jälkeen, jolloin työlle ja tarvikkeille tuli hintaa 49€. Ei tämäkään nyt mielestäni paha ollut.

  Applen hinnoista voi sinänsä olla montaa mieltä. Toki se on yksi kalleimmista, mutta jos miettii elinkaarta "jälleenmyyntiarvoineen", niin hinta on jopa edullinen. iPhonet menevät käytettynäkin älyttömän hyvin kaupaksi ja hyvään hintaan. Tonnin iPhonesta voit saada puolet takaisin parin vuoden jälkeenkin. Myin mun vanhan 7 vuotta käytössä olleen iMacin juuri 600€:lla. Uutena maksanut vajaa pari tonnia.

  Näissä keskusteluissa kun yleensä otetaan se RAM-muistin määrä ja akkujen kapasiteetti puheeksi ja vaikka Apple silti pärjää vähemmällä kilpailuissa, niin ei sovi unohtaa että Apple on yleensä myös brändännyt itseään ympäristöstä ja ilmastosta huolehtivana yrityksenä. Nykyään erityisesti ilmastokeskustelu jyllää voimakkaana, niin mielestäni tuo on suuri plussa Applen laariin. Mitä väliä sillä, että on vain kolmas osa RAM-muistia kilpailijan lippulaivoihin tai reilusti pienempi akkukapasiteetti, jos joka tapauksessa Apple on vuodesta toiseen yksi parhaita älypuhelinvertailuissa. Reilusti vähemmän puolijohdemateriaaleja, reilusti vähemmän litiumia ja kobolttia, reilusti vähemmän energian tarvetta. Ei kuulosta tietenkään yksittäisessä luurissa pahalta, mutta kun niitä luureja myydään globaalisti kymmeniä tai satoja miljoonia.
   
 19. navacla

  navacla

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2019
  Mahtava ketju! Pidetään keskustelu hyvän tasoisena. Mut eikö ole yhtään Androidin puolestapuhujia? Olis kiva kuulla mitä hyvää Androidissa on. Ja tarkoitan ominaisuuksia, ei hinta-laatu suhdetta tai ylipäätään low-end laitteita (joiden olemassaolo on varmasti hyvä asia).
   
 20. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 789
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Juuri ylläpidon toimesta ohjeistettiin, että voidaan keskustellua aiheesta yleisemminkin.
   
  Juha Uotila ja drealz tykkäävät tästä.
 21. maustevoi

  maustevoi

  Viestejä:
  298
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Onko Iphonen puhelimissa jo "dual app" tila tai moniajo, miksi sitä sitten kutsutaankaan?
   
 22. apoiuyt

  apoiuyt

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Eipä tule kustomoitavuuden lisäksi mitään mieleen. Sitäkään ei normaalit ihmiset osaa kaivata.

  Mä olen käyttänyt Android-puhelimia reilun 9 vuotta ja ajattelin jatkossakin tehdä niin mutta en voi kieltää etteikö iOS-vehkeet toimisi aika hyvin ns. kädettömien kanssa (siis niiden, joiden pitää esim. ostaa uusi puhelin kun edellisen tallennustila täyttyy yms.). Mulla on taloudessa 2 iOS-laitteita käyttävää ja mun niskaan kaatuu kun "painoin tosta ja sähköposti hävisi" jne.

  Ja sitten on ne kädelliset, jotka jailbreikkaa puhelimensa. Niillä on hyvä puhelin käytössä sekä enemmän säätömahdollisuuksia vaikkapa sovellusten sideloadaamiseen kuin ilman jb:ia olevilla laitteilla.

  Myöhäinen muokkaus selventämään viestiä: En yleistänyt iOS:ia käyttäviä tekniikkaa tuntemattomiksi. Tein kyllä sen yleistyksen, että musta he tuntuvat vähemmän kaipaavan laitteen säätömahdollisuuksia. Sitten viskasin anekdootin esimerkiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2019
 23. Marko76

  Marko76

  Viestejä:
  405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tarkoitatko, että kaksi sovellusta rinnakkain vai miten? Tuommoinen on ainakin ipadissa jossain versiossa.
   
 24. Marko76

  Marko76

  Viestejä:
  405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Erittäin surkeaa yleistämistä. Se että että sun taloudessa on noin, niin ei tarkoita että muualla olisi. Ihan samanlailla ne Android käyttäjät on kädettömiä sankareilta ja iPhonen käyttäjät osaa tekniikkaa ihan samoin kun muutkin, mutta heitä ei kiinnosta se säätäminen, vaan he haluavat sen toimivan laitteen suoraan paketista ja eivät halua jatkossakaan säätää sitä puhelinta. Siihen on ihan muut tavarat sitä varten.
   
 25. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  En pidä itseäni kädettömänä, mutta mun mielestä puhelimen roottaus/jailbreikkaus on vaan jotenkin käsittämätöntä. Luin esimerkiksi "asunnon ostaminen ja asuntolaina" topiccia ja siellä joku kauhisteli, kun tietyn pankin pankkipalvelut olivat ilmaisia vain jos käytti heidän mobiilisovellusta. Ainakin OP:n mobiilisovellus on yksi parhaita sovelluksia ikinä luurissa. Tämä kauhistelija ei käyttänyt mobiilipankkisovellusta, koska oli rootannut luurinsa. Siis mikä järki? Älypuhelin on se laite, jonka kanssa haluan vähiten säätää. Se on arjen työkalu. En halua huoltaa ja säätää työkaluja. Applen laitteissa on se säätömahdollisuus jätetty ihan minimiin, minkä ymmärrän täysin. Ne muutamat Android-kokemukset Samsungin ja OnePlussan laitteista lisäävät vain haluani käyttää iOS-laitteita. Oli sitten kumpi tahansa edellä mainituista laitteista, niin tietynlaisen sekavuuden huomaa melko nopeasti. Oli kyse asetuksista tai sovelluksista. On niin paljon enemmän kaikkea, hyvässä ja pahassa. Valitettavasti enemmän pahassa. Mielummin otan sen yksinkertaisen ja toimivan työkalun arjen apuriksi, kuin otan yhden arkisen ongelman lisää.
   
 26. KpaL

  KpaL

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu mullakin on tuolla autotallissa linuxpurnukka mitä voi tunkata ssh:n yli jos kiinnostaa räpeltää. (Yleensä ei)

  Itteeni lähinnä naurattaa itkeminen applen latausliittimestä ja siitä että omppukansa tarvii miljoonat adapterit. Ite en oo tarvinu yhtäkään adapteria. Vanhaan nokia aikaan niitä vasta tarvikin kun latausliittimet muuttui aika paljon tiuhempaan. Ja sillon oli muutenkin joka merkillä omanlaiset liittimet puhelimissaan. Ja onhan noita lightningpiuhoja siunaantunut taloon sen verran, että toivottavasti siinä pysytään jatkossakin. :D

  Ompuissa mennään nyt toisessa liittimessä mikä taitaa olla markkinoiden keskiarvoa vähemmän. ;)
   
 27. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Eipä nyt sinänsä haittaisi vaikka USB-C tulisi käyttöön. Suurinpiirtein yhtä hyvä liitin kuin lightning, joka julkaistiin 2012. Lightning jäi harmillisesti vain Applen omaksi liittimeksi, vaikka siitä olisi ollut paljon enemmänkin. Oli kaukana edellä USB:tä pitkään ja edelleen lightning-kaapeli on paljon miellyttävämpi käyttää kuin USB, vaikka sekin jo menee liittimeen kumpaakin tietä..
   
 28. d0m1n4t0r

  d0m1n4t0r

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  03.02.2017
  Ei kai sitä adapteria tarvi, jos ei mitään ulkoisia laitteita käytä. Ei se tee muiden käyttäjien (jotka muitakin laitteita siis käyttävät/tarvitsevat) tarpeista yhtään vähäisempää.
   
 29. drealz

  drealz

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  16.03.2017
  Tähän täällä tulikin jo hyviä vastauksia. Mulla on samsung 2015 ”äly” tv ja siinä ainakin valikot ovat todella surkeat ja lagittavat. Siksi apple tv:n siis hommasin. Ja se on mielestäni täydellinen omaan käyttööni. Toimii kuin ajatus. Ja yksi tärkeimmistä syistä minkä jo mainitsin; ei tarvitse koskea siihen kaukosäätimeen! Puhelimella ohjaus on vaan niin paljon kätevämpää. Kaukosäädin mielestäni ei ole enää tätä päivää. Eipä taida androidilla löytyä vastaavaa systeemiä, joka oikeasti toimii ja jolla voi tehdä ihan kaiken koskematta kaukosäätimeen?
   
 30. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 350
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Applen puhelimet ovat varmasti hyviä mutta hinta/laatusuhde ei. Nykyään halvatkin puhelimet ovat hyviä.


  Apöltv elokuvat näkyvät vähän heikosti esim. netflixissä.
   
 31. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  2 308
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei mun ainakaan ole tarvinnut säätää koskaan androidia....iphonen tosin olen saanut joka kerta tilttiin kun sellasen olen erehtynyt käteen ottamaan. Ainut omppu vehje joka tässä taloudessa on ipod classic joka sekin vaatii yleensä hard bootin jos haluaa musiikkia siitä kuunnella.
   
 32. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 350
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Puhelimella ohjaus on hirveää ellei se onnistu pelkillä äänikomennoilla. Kaukosäädintä ei tarvitse katsoa.
   
 33. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Itse käytän Apple TV:n kaukosäädintä ainoana kaukosäätimenä, mutta iPhonen näppäimistöä kirjoittamiseen, jos on käden ulottuvilla.
   
 34. drealz

  drealz

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  16.03.2017
  Hyvä pointti. Itse vaan jotenkin tottunut kännykällä ohjaamiseen niin että tota en edes ajatellut.
   
 35. Marko76

  Marko76

  Viestejä:
  405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä luulet kuinka moni uskoo tämän sun viestin. Vastaus: Ei kukaan, joten eiköhän tämä ollut turha yritys.

  Jos näin on oikeesti, niin kannattaa ens kerralla käyttää niitä ehjiä tuotteita eikä rikkinäisiä, koska nehän ei toimi millään merkillä koska ne on rikki.
   
 36. pete874

  pete874

  Viestejä:
  258
  Rekisteröitynyt:
  07.10.2017
  TV:n ohjaus puhelimella on kyllä jotain niin epäkäytännöllista :D En ees ymmärrä miten joku voi sanoo noin. Puhelimella ohjaus ei ole enää tätä päivää. Sitä on voinu tehä jo vuosia ilman apple tv:tä.
  Itsellä LG töllö magic remotella ja iha täydellinen vehje. Ei lagaa.
   
 37. jklmlk

  jklmlk

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2017
  Androidista saa ainakin valokuvat helpommin ulos koska se näkyy massamuistina piuhan päässä.
   
  Clarenz ja drealz tykkäävät tästä.
 38. apoiuyt

  apoiuyt

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Mun mielestä Android-laitteet ei toimi hyvin kädettömien kanssa mutta kuten yllä kirjoitin, iOS-laitteet taas toimii. Oletko tästä yleistyksestä eri mieltä?


  Lisäsin täsmennyksiä viestini loppuun. Jailbreakista mainitessani pointtini oli, että sillä tavalla iOS-laitteesta saa myös hyvin säädettävän. Päättäköön jokainen sitten tahollaan, onko se itselle sen arvoista.
   
 39. drealz

  drealz

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  16.03.2017
  En ole itse koskaan törmännyt kunnolla toimivaan appiin jolla on voinut hoitaa kaiken laitteiden käynnistyksestä sammutukseen. Ehkä olen missanut jotain..
   
 40. JL79

  JL79 omistaja Team R&T

  Viestejä:
  161
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Mulla näkyy kyllä iPhonella otetut kuvat ihan ilman piuhoja tietokoneella välittömästi kuvan oton jälkeen.
  Applen ekosysteemi on täysin ylivoimainen.
   
 41. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Pilvipalvelut ajaa 99,9% samasta asiasta täysin alustariippumattomasti
   
 42. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Mutta kuka käyttää vielä vuonna 2019 piuhaa tiedonsiirtoon? Itsellä jo useampia vuosia ollut iCloud-käytössä ja kuvat ovat synkanneet samantien tietokoneelle ja nimenomaan tallentuvat sinne koneelle ihan fyysisesti luurin ja pilven lisäksi.
   
 43. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 350
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Minä käytän piuhaa. Koneelle joutuu kuitenkin fyysisesti menemään, niin sama käyttää piuhaa.
   
 44. jklmlk

  jklmlk

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2017
  Muuta mitä tulee androidin eduksi niin android puhelimia on saatavilla kahdella perinteisellä SIM -kortti paikalla ja muistikortti tuella.

  Edit: Applella ei taida olla puhelinta jossa olisi super hidastus video tai 3D kuvaus joita jostain puhelimista löytyy android puolelta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2019
 45. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  724
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Alle kolkyt viestiä ja varoitus, pitää varmaan lopettaa näiden luku kun ei vaan osata käyttäytyä perustella ja sit lopettaa se vänkäys ajoissa, itse aiheesta, taitaa androidin päivitys olla applen tasalla joskus vuonna 2023
   
 46. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  724
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Androidin isoin valtti ja miinus on valinnanvapaus, kaikessa
   
 47. Kultalaaki

  Kultalaaki

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  25.03.2017
  Pakko tulla puolustamaan Androidia. Joskus aikoinaan oli iphone 4 käytössä ja tykkäsin siitä puhelimesta kyllä. Siinä alkoi ärsyttämään soittoäänien lisääminen puhelimeen. Niistä ajoista on kyllä ios tullut eteenpäin ja taitaa onnistua nykyään helpommin. Samsungiin siirryin ja en ole katunut, varsinkin nyt one UI:n tultua asiat on paremmin kuin koskaan. Samsungin luurit mennyt järjestyksessä S4, S6, S8+ ja nyt Note 10+. ios käyttäjien kehuma "se vain toimii" on mielestäni hölmö. Toimii android luuritkin hemmetin hyvin kunhan pysyy kaukana Huawein räpellyksistä.

  Note 10+ hommasin ihan sen takia kun paljon tulee muistiinpanoja tehtyä ja Samsung notes ohjelma on paras mitä olen käyttänyt siihen hommaan. Vielä kun notesiin saisi ominaisuuden että muistiinpanot saisi galaxy watchiin näkyviin kuvien kanssa niinkuin reminders ohjelma näyttää. Note luureissa sisällä oleva kynä on aivan ehdoton kun joskus tarttee suunnitella piirtämällä, kynä ja vihko suunnitelmia on hieman hankalempi jakaa muille. Noten yhdistämistä tietokoneeseen en ole vielä kokeillut joten siitä en uskalla kehua mitään vaikka videoiden perusteella hieno ominaisuus onkin.
  Tupla SIM on myös itselle tärkeä kun ei tarvi kahta luuria (työ ja oma) kantaa mukana.
  Ja android puolen sovelluksissa on yksi mitä käytän jota ei ole ios puolella nyt eikä koskaan tule olemaankaan (itse tekemä sovellus joka ei ole mahdollista ios puolella toteuttaa).

  Chromecast löytyy töllön takaa ja sitä välillä tulee käytettyä kuvien näyttämiseen ja harvemmin chrome selaimen tabia tulee heitettyä töllöön sillä. Näiden toiminnassa ei ole ollut mitään ongelmia joten väittäisin että "se vain toimii".

  ipad pro on töissä käytössä ja kulkee työautossa telineessä mukana. Sen huono puoli on näppäimistö. Ei ole löytynyt näppäimistöä/asetusta millä saisi numerorivin koko ajan näkymään ylhäällä muuten kuin "lääppimällä" näppäimiä. Lähinnä työajanseurantaan ja kilometrien kirjaamiseen se on, sekä sähköpostit. Varmuuskopionti myös ipadissä hiertää kun ei suostu ilman wifiä sitä tekemään, eikä kelpaa puhelimesta jaettu wifi (tämä ärsyttää oikeastaan todella paljon koska autosta padi irtoaa hyvin harvoin ja varmuuskopiointi jää tekemättä liian pitkäksi aikaa).
  Pages ohjelmaa yritin käyttää raporttien kirjoittamiseen mutta kuvien lisääminen "oikeaan" kohtaan ja tekstin sovittaminen siihen meni mahdottomaksi räpeltämiseksi.
  Tätä en ole vielä edes notella koittanut joten en väitä että olisi android puolella parempaa softaa tällaiseen.
  Ios omasta mielestä liian kankea enkä ymmärrä miten se on niin kovassa suosiossa.
   
 48. superg

  superg

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  Määrittele "super hidastus". Onko se joissain Android-puhelimissa interpoloimalla tehty video? Vai sekunnin murto-osia kestävä 960 fps video? Ilmeisesti 240 fps video ei kelpaa, vaan "super" on jossain välillä 241-960 fps? Apple on niin paljon edellä videon tallennuksessa ettei tuollainen yksi ominaisuus muuta mitään. Android-puolella videon tallennuksessa ei onnistu edes vakaa 60 fps vaan kuvia hukkuu vähän väliä, Samsungilla ei ole parhaalla laadulla edes vakautusta ja useammalla kameralla yhtä aikaa kuvaamisesta ei ole kuultukaan. Ja vain yksi kamera edes tukee parhaalla laadulla tallennusta :facepalm:

  Entä mikä on 3D kuvaus? En ole nähnyt esimerkiksi Samsungin tuollaista mainostavan o_O
   
 49. jklmlk

  jklmlk

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2017
  Tarkoitan juuri tuota 960fps videota, ongelma lienee tuon käyttö koska se on niin lyhyt pätkä jonka sillä voi ottsa. Sonylla ja Samsungilla on ainakin tällainen mutta en tiedä käyttääkö ihmiset tätä ominaisuutta miten aktiivisesti.

  3D kuvaus on Sonylla eli saa kuvattua 3D mallinnuksen kohteesta. Tätäkään en tiedä miten hyödyllinen ominaisuus tämä on.

  Mutta jos tässä ketjussa oli tarkoitus kehua ominaisuuksia mitä toisessa ei ole niin nämä on mielestäni niitä.
   
 50. jklmlk

  jklmlk

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2017
  Tätä en tienytkään että Apple on tällä video puolella edeltäkävijä tässä. Kuvien tiedoston pakkauksen taitaa voittaa Apple HEIF-kuvaformaatillaan.