Suunnittelun kukkaset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sampsa
  • Aloitettu Aloitettu
No siis tuohan "silmänpalvontaongelmaan" että se näyttää minkä vaan pienen painon nollana se "pohjapainon" lisääminen tosiaan auttaa varmasti. Samaan pääsee ilman astiaakin nostamalla vaakaa kevyesti kun laittaa sen päälle, jolloin se tyhjänä näyttää jotain muuta kuin 0.
Ei kun ongelma on päinvastainen. Paskavaaka ei tyhjänä käyttäydy johdonmukaisesti vaikka siihen huijaisi jonkin lukeman. Kattilan painoon taarattuna taas lukema reagoi heti, ihan yhtä hyvin kuin ilman taarausta.

Kysymys ei ole yhdestä vaa'asta vaan sama ilmiö on tullut vastaan monissa keittiövaaoissa.
 
"Gramman tarkkuudella 3 kiloon asti" ei tarkoita, että vaa'an tarkkuus olisi promillen osia silloin, kun sillä mittaa gramman tai sata tai tuhat. Kuten taulukostasi voi havaita, esimerkiksi juuri siinä kolmen kilogramman kohdalla verrokin lisäksi kolmella vaa'alla mittatulos heittää korkeintaan 2 grammaa, eli tarkkuus on todellakin promillen osia. 100 gramman kohdalla 1 g tarkkuus (sic) tarkoittaakin sitten 1 %.
Maidon punnitsemisesta puhuttiin, niin omat punnitukset ovat olleet 1-10 dl (yläraja menee makaronilaatikkoon), eli luokkaa sadasta tuhanteen grammaan. Teetkö kenties viidentoista munan makaronilaatikkoja tai isoja riisipuuroja, jos kolmeen kiloon asti punnitset maitoa?

Vaikka mittaisitkin maitoa kolmeen kiloon asti, niin se ei kympin tai parin vaa'an avulla tapahdu gramman tarkkuudella, kuten väitit (Vai väititkö?). Heittoa voi olla vertailun mukaan 10 g (tai enemmänkin, jos ostit huonomman laitteen tai yksilön kuin vertailussa olleet).

En lähtisi puhumaan mistään promillen osien tarkkuudesta sillä perusteella, että jollain tietyllä testimassalla kolme seitsemästä vaakamallista sattumalta heitti kyseisillä testiyksilöillä alle promillen. Mistä voit ilman testipunnuksia tietää sinulla olevan testin kärkipään halpis ja siitä vieläpä riittävän hyvä yksilö? Verrokkina ollut Kern (75 €) myytiin tarkkuusvaakana.

Vai onko nyt kyse siitä, että sinulla on kotona kalibroitu tarkkuusvaaka, joka heittää enintään 1 g per 3 kg, ja muuten vain puhelet samaan aikaan kympin vaaoista?
 
Maidon punnitsemisesta puhuttiin, niin omat punnitukset ovat olleet 1-10 dl (yläraja menee makaronilaatikkoon), eli luokkaa sadasta tuhanteen grammaan. Teetkö kenties viidentoista munan makaronilaatikkoja tai isoja riisipuuroja, jos kolmeen kiloon asti punnitset maitoa?

Vaikka mittaisitkin maitoa kolmeen kiloon asti, niin se ei kympin tai parin vaa'an avulla tapahdu gramman tarkkuudella, kuten väitit (Vai väititkö?). Heittoa voi olla vertailun mukaan 10 g (tai enemmänkin, jos ostit huonomman laitteen tai yksilön kuin vertailussa olleet).

En lähtisi puhumaan mistään promillen osien tarkkuudesta sillä perusteella, että jollain tietyllä testimassalla kolme seitsemästä vaakamallista sattumalta heitti kyseisillä testiyksilöillä alle promillen. Mistä voit ilman testipunnuksia tietää sinulla olevan testin kärkipään halpis ja siitä vieläpä riittävän hyvä yksilö? Verrokkina ollut Kern (75 €) myytiin tarkkuusvaakana.

Vai onko nyt kyse siitä, että sinulla on kotona kalibroitu tarkkuusvaaka, joka heittää enintään 1 g per 3 kg, ja muuten vain puhelet samaan aikaan kympin vaaoista?
Vaan kuka punnitsee maitoa? Tai muitakaan nesteitä. Kyllä nesteet ihan tilavuusmitoilla hanskataan ruuanlaitossa.
 
Miksei punnitsisi? Jos muutkin ainekset punnitsee ja sekoittaa suoraan astiaan, on punnitus nopeampaa ja käyttää yhden astian vähemmän. Maidon tiheydeksi voidaan olettaa 1.
Noin yleensäkään ruuanlaitossa ei pahemmin tartte aineita punnita. Eiköhän liki kaikissa resepteissä ole tilavuusmittoina kaikki aineet.

Esim. kaikki jauhot, sokerit ja mausteet on harvemmin muuna kuin tilavuusmittoina. Lähde siinä sitten jotain jauhon tai sokerin tiheyttä arvailemaan.

Ja pääosa ruuanlaitosta on muutenkin enemmän sinnepäin, kuin mitään grammapelia.
 
Ja pääosa ruuanlaitosta on muutenkin enemmän sinnepäin, kuin mitään grammapelia.
Ei leipominen ole sinnepäin ja siinä sitä vaakaa käytetään. Saa joissain (itseasiassa monissa) tapauksissa olla aika tarkkana mittojen, lämpöjen ja aikojen kanssa. Mut jos lopputulokseksi kelpaa "sinnepäin", nii selviää paljon helpommalla.
 
Siellä päin varastetaan hanoista ne ritilät välittömästi. Huumepiipun pohjalle.

tietämättä millaiset hanat siellä on, mutta Suomessa ei varmaan 20-30 vuoteen ole hanoissa ollut metallisia ritilöitä. Kaikissa merkeissä ja malleissa neoperlin muoviset poreauuttimet. tulee kyllä hyvät huurut kun ne muovit henkeen vetää...
 
tietämättä millaiset hanat siellä on, mutta Suomessa ei varmaan 20-30 vuoteen ole hanoissa ollut metallisia ritilöitä. Kaikissa merkeissä ja malleissa neoperlin muoviset poreauuttimet. tulee kyllä hyvät huurut kun ne muovit henkeen vetää...
Pitipä ihan tarkastaa. Kyllä mun hanoissa kaikissa on metalliset verkot. Tosin rakennusvuosi talolla tosiaan 1980, joka nyt ei todellakaa mikää harvinaisuus ole. Hanat kyllä paljon tuoreempia. En muista vielä törmänneeni mihinkään muuhun vaikka useammassa vuoden 2000+ talossaki asunut, vaikkakin myönnän, että eipä ole tullut tutkittuakaan ennen.
 
Noin yleensäkään ruuanlaitossa ei pahemmin tartte aineita punnita. Eiköhän liki kaikissa resepteissä ole tilavuusmittoina kaikki aineet.

Esim. kaikki jauhot, sokerit ja mausteet on harvemmin muuna kuin tilavuusmittoina. Lähde siinä sitten jotain jauhon tai sokerin tiheyttä arvailemaan.
No ainakin voi yleensä on grammoina.

Itse kyllä useimmiten leipoessa punnitsen aineet. Ei se ole ongelma eikä mikään muistaa että dl vehnäjauhoja painaa noin 65g, dl sokeria noin 88g jne. Ja jos reseptissä on vaikka 8dl jauhoja niin siitä on kätevä laittaa astiaan kaataa 520g. Vähemmän menee astioita likaiseksi. Toki pienissä mitoissa (rkl ja sitä pienemmät) ja esim. mausteissa joutuu käyttämään tilavuusmittoja. Toki en tule muille sanomaan että pitäisi tehdä samoin.
 
No ainakin voi yleensä on grammoina.

Itse kyllä useimmiten leipoessa punnitsen aineet. Ei se ole ongelma eikä mikään muistaa että dl vehnäjauhoja painaa noin 65g, dl sokeria noin 88g jne. Ja jos reseptissä on vaikka 8dl jauhoja niin siitä on kätevä laittaa astiaan kaataa 520g. Vähemmän menee astioita likaiseksi. Toki pienissä mitoissa (rkl ja sitä pienemmät) ja esim. mausteissa joutuu käyttämään tilavuusmittoja. Toki en tule muille sanomaan että pitäisi tehdä samoin.
Totta. Voi tulee välillä itsekin punnittua. Vaan onhan voipaketissa ne viivat, joiden avulla pärjää kyllä.
 
Leipomisessa ehkä, jos ne heitot on oikeasti 5% ja vielä satunnaiseen suuntaan. Kyllähän tolla nyt pullataikina syntyy, mutta äkkiä rupee macaronsit tai napoleonit oleen vähän sinnepäin.

Toisaalta taas resepteissä on aina mitat "pyöristetty" lähimpään ~puoleen desiin tai 50 grammaan, heitot "optimaalisesta" jo muutenkin varmasti ihan samoilla tasoilla. Sitten kun niitä aikansa värkkää, niin osaa koostumuksesta päätellä että tarviiko hyppysellisen lisää.

Tai sitten maagisesti kaikki ainekset ovat aina sellaisia, että niistä syntyy täydellinen jälki juuri täsmälleen kokonaislukumääräisten desilitrojen suhteessa toisiinsa.

Tai sitten ne oikeat reseptit, joissa oikeat määrät on ilmoitettu grammalleen, on laitettu jonnekin minulta piiloon.
 
Joskus resepteissä on kyllä todella isoja vaihteluvälejä, kuten joku pizzataikina jossa oli että jauhoja 8-12dl. Itse en kyllä ihan ymmärrä mihin noin isoa vaihteluväliä voi tarvita.
 
Vanhainkodissa/palvelutalossa huoneiston ilmanvaihdon säädin mallia sileä nuppi, jossa "tiukat" askeleet valintojen(Ei kotona, kotona ja useampi ihminen paikalla) välissä.
 
Vanhainkodissa/palvelutalossa huoneiston ilmanvaihdon säädin mallia sileä nuppi, jossa "tiukat" askeleet valintojen(Ei kotona, kotona ja useampi ihminen paikalla) välissä.
Tarkennatko? Nopeasti aateltuna kuulostaa just oikealta ja simppeliltä säätimeltä ko. paikassa.
 
Veikkaan että ko. säädin on valittu juuri siksi. Ei sitä liene tarkoituskaan mahdollisesti dementoituneen asukkaan itse pyöritellä.
Siinnä tapauksessa asennuspaikka sopii aiheeseen, koska miksi se on "olohuoneen" seinällä, lähes sängystä käytettävissä? Eikä esim. sähkökaapin tai ulko-oven vieressä? Joka noin muutenkin olisi käytettävyydeltään loogisempi paikka.
edit: Tai minkä takia edes asenettu, jos ei ole tarkoitus käyttää?
 
Osalla vanhoja ihmisiä katoaa puristusvoima sormista/käsistä, jolloin sileän nupin kääntäminen on jos ei mahdotonta, niin vaivanloista.
AA.. kyse oli siis niiiin jäykästä säätimestä. Itse ajattelin, että kyse oli säätimestä, jossa on selkeät klikit missä kohtaa on ja vain noi mainitut vaihtoehdot. "Tiukalla" siis käsitin, että on tosi selkeet stepit.
 
AA.. kyse oli siis niiiin jäykästä säätimestä. Itse ajattelin, että kyse oli säätimestä, jossa on selkeät klikit missä kohtaa on ja vain noi mainitut vaihtoehdot.
Jos oikein käsitän, niin on juuri sellainen kuin kuvailet. Kuitenkin pyöritettävä nuppi, jossa on jonkinlainen vastus ja sileä liukas pinta on aika päätön yhdistelmä. Pyöreän nupin kuuluu tietenkin olla karhennettu tai uritettu ja/tai pehmeä ja ainakin muuta kuin sileä. Sekin on hyvin tapauskohtaista, onko nupin perusteltua edes olla pyöreä vai olisiko jokin muu muoto funktionaalisesti parempi. Esimerkiksi kyseessä oleva alle yhden kierroksen pyörivä kolmiasentoinen valintakytkin tarjoaisi muulla muotoilulla lisää ominaisuuksia: käyttö jopa kokonaan ilman puristusvoimaa on mahdollista ja valittu asento voi näkyä kauas.
 
Viimeksi muokattu:
miksi se on "olohuoneen" seinällä, lähes sängystä käytettävissä? Eikä esim. sähkökaapin tai ulko-oven vieressä?
Luultavasti tarkoitettu, että hoitajat ja/tai sukulaiset voivat sitä käyttää. Sijainti voi johtua vaikkapa siitä, että säätimessä on myös lämpötila-anturi.

Mistä näistä tietää, sen verran erikoisia ratkaisuja olen noissa palvelutaloissa nähnyt kun työn puolesta joudun niissä aika paljon pyörimään.
 
Luultavasti tarkoitettu, että hoitajat ja/tai sukulaiset voivat sitä käyttää. Sijainti voi johtua vaikkapa siitä, että säätimessä on myös lämpötila-anturi.

Mistä näistä tietää, sen verran erikoisia ratkaisuja olen noissa palvelutaloissa nähnyt kun työn puolesta joudun niissä aika paljon pyörimään.
..ja asiakkaita on järjissäolemisen suhteen laidasta laitaan. Ilmastointi käsitteenäki voi olla vieras joillekkin.
 
Parisängyn täkille 240x220 cm valmistettu pussilakana, jonka kulmissa ei ole reikiä ja toisen pään aukko n. 70 cm leveä. Tolla ole käyttöä muuhun kuin matonkuteisiin.
Olen antanut kertoa itselleni, että ne reiät siellä pussilakanan kulmissa on ilmeisesti suomalainen keksintö, eikä niitä juuri muualla näe.

Ei suomalainen, mutta pohjoismaalainen.

Taisi jossain vaiheessa IKEA:n pussilakanoissa olla myös reiät, mutta Ruåttalaisilta tuli paljon valituksia, kun ne oli reikäisiä. Tai sitten tuokin on ihan huhupuhetta...


Ikean Ruotsin tiedottaja Emil Eriksson on kommentoinut tilannetta. Erikssonin mukaan käsikolollisten pussilakanoiden valmistus lopetettiin, koska ne aiheuttivat hämmennystä maailmalla. Reiällisiä pussilakanoita käytetään vain Pohjoismaissa, hän sanoo.

- Muilla markkinoillamme asiakkaat halusivat palauttaa pussilakanat reikien takia, koska luulivat niiden olevan rikki.
 
Normaalileveä liesi on 60cm ja kapea malli 50cm. Normaalileveä astianpesukone on 60cm ja kapea malli 50... ei, vaan 45cm! Miksi ihmeessä se kapea malli on 45cm eikä siten täytä 50cm alakaapin tilaa ja aina joutuu vääntämään jotain täytesoiroa reunaan?
 
Normaalileveä liesi on 60cm ja kapea malli 50cm. Normaalileveä astianpesukone on 60cm ja kapea malli 50... ei, vaan 45cm! Miksi ihmeessä se kapea malli on 45cm eikä siten täytä 50cm alakaapin tilaa ja aina joutuu vääntämään jotain täytesoiroa reunaan?

Ei ole kuin kahta leveyttä tiskikoneissa, 45cm ja 60cm.

Sinkku 45cm iotech-mies muuttaa tyty-ystyn kaksiin missä 60cm paikka. Mitä tekee io-techmies? No tietysti keksii siihen vaikka viinipullotelineen coveriksi, akka ei ikinä tajua kattoa sieltä viinakätköjä.
 
Ei ole kuin kahta leveyttä tiskikoneissa, 45cm ja 60cm.
Niin? Sehän juuri viestini ihmetyksen aihe oli, että miksi se kapea malli on 45 eikä 50cm. Kun kaapistot on moduulimitoitteisia, eikä sellaista kaapinleveyytä ole kuin 45cm. Eli tila sille on 50cm ja sitten se 45cm kone sinne ja jotain täytettä väliin. Miksei se kone voi olla 50cm, kuten kapea liesikin?
 
Niin? Sehän juuri viestini ihmetyksen aihe oli, että miksi se kapea malli on 45 eikä 50cm. Kun kaapistot on moduulimitoitteisia, eikä sellaista kaapinleveyytä ole kuin 45cm. Eli tila sille on 50cm ja sitten se 45cm kone sinne ja jotain täytettä väliin. Miksei se kone voi olla 50cm, kuten kapea liesikin?

Ympyrän geometria?
 
Niin? Sehän juuri viestini ihmetyksen aihe oli, että miksi se kapea malli on 45 eikä 50cm. Kun kaapistot on moduulimitoitteisia, eikä sellaista kaapinleveyytä ole kuin 45cm. Eli tila sille on 50cm ja sitten se 45cm kone sinne ja jotain täytettä väliin. Miksei se kone voi olla 50cm, kuten kapea liesikin?
Nykyään löytyy 45 cm ala- ja yläkaapit vakiona. Tai onhan niitä saanut rahalla aina.
 
Nykyään löytyy 45 cm ala- ja yläkaapit vakiona. Tai onhan niitä saanut rahalla aina.
Ei kyse ole siitä, että teettämällä saa tehtyä mitä vaan tai onko niitä nykyään ihan vakiona. Ihmettelyni aihe oli, miksi kapea astianpesukone on aina ollut 45cm eikä 50cm.
 
Mun kämppään on keittiöremppa tehty joskus 15-20 vuotta sitten ja tiskarin paikka on 45cm.
 
Nykyään löytyy 45 cm ala- ja yläkaapit vakiona. Tai onhan niitä saanut rahalla aina.
Toki. On se silti aika hölmöä että kapea tiskari ei voi mennä samankokoiseen koloon kuin kapea liesi - meneehän vakiotiskarikin vs. vakioliesi. Ei ainakaan helpota keittiön suunnittelua ja vähennä kahdesti tehtäviä kaappeja.

Lisäksi 45 sentin tiskari on ihan saatanan pieni.
 
Kun nyt kaapistoihin päästiin, niin tulee mieleen hieno esimerkki niiden suunnittelusta. Mökkikeittiössä hienosti jätetty pesukoneen väli, joka on just millin ahdas 60 sentin pesukoneelle. Pitäisi siis olla sentin pari leveämpi jotta voisi kohtuudella käyttää, ja nykyiseen ei vaan voi edes yrittää tunkea uhallakaan. Siispä siinä on ollut kapeampi kone. Mitään erityistä syytä tähän ei ole, vaan koko toisen puolen kaappisysteemi, tiskipöytä jne olisi voitu laittaa pari senttiä kauemmas, mutta siirtäminen näin jälkeenpäin olisi aika raaka homma - ei mitään järkeä ellei uusi koko paskaa samalla. Ainoa tapa tehdä kohtuuvaivalla jokin siirto olisi työstää tiskipöydän päästä sen ollessa paikallaan parin sentin siivu ja viimeistellä se jotenkin uudelleen.

Siinä on kyllä suunniteltu kaappiasennus perseellä, ehkä on mitattu ennen seinien levytystä. Todella pienellä vaivalla pystyy paskomaan toisen selkään alkuperäisen toteutuksen vaiheessa, kun ei vaan välitä. :mad:
 
Jaa-a. Tiskaria ei siis ole, vain paikka.

Ei tämä mikään deittisivusto ole. Jos tiskari ei 45 senttiseen väliin mahdu, voipi sille ostaa lahjaksi vaikka kuntosalikortin. 60 senttisen ymmärtää, jos on lapsiperhe. Tahtoo leveyttä tulla lisää kun penskoja tulee.

Ja jos joku ei ymmärrä ylläolevaa huumoria, niin minä en sille mitään voi.
 
Normaalileveä liesi on 60cm ja kapea malli 50cm. Normaalileveä astianpesukone on 60cm ja kapea malli 50... ei, vaan 45cm! Miksi ihmeessä se kapea malli on 45cm eikä siten täytä 50cm alakaapin tilaa ja aina joutuu vääntämään jotain täytesoiroa reunaan?
Oisko tiskikone 45cm että saa asennettua olemassaolevaan 50cm leveeseen kaappiin? Näin ainakin itsellä yhdessä kämpässä riemuitsin kun meni kone heittämällä tulevaan osoitteeseensa
 
Mikä ympyrän geometriassa tarkalleen ottaen muodostuu ongelmaksi 50cm leveässä koneessa? Miksi kyseistä ongelmaa ei ole 60cm leveässä ja 45cm leveässä?

Tarkoittaa sitä että syvyys suunnassakin kasvaa.

Järkevämpää suunittella syvyyden mukaan, koska ihmissilmä erottaa paremmin jos astianpesukone on 5cm liian syvä (eli tulee tason yli). Vrt. että on 5cm kapeampi.
 
Tarkoittaa sitä että syvyys suunnassakin kasvaa.

Mitä tämä tarkoitti? Miksei syvyys kasva suunnassa 60cm leveässä koneessa?

Järkevämpää suunittella syvyyden mukaan, koska ihmissilmä erottaa paremmin jos astianpesukone on 5cm liian syvä (eli tulee tason yli). Vrt. että on 5cm kapeampi.

Siis meinaatko että 60cm leveät koneet tulee 10cm tason yli?
 
Mitä tämä tarkoitti? Miksei syvyys kasva suunnassa 60cm leveässä koneessa?



Siis meinaatko että 60cm leveät koneet tulee 10cm tason yli?

60cm koneet laitetaan syvemmän tason alle?
Joka luonnollisesti kasvattaa vaadittua tilaa.
 
60cm koneet laitetaan syvemmän tason alle?
Joka luonnollisesti kasvattaa vaadittua tilaa.

Melko varmasti ei laiteta.

Ainakin jokaisessa kämpässä missä minä olen asunut on ollut saman syvyiset tason. Ja kaikki 45cm leveät koneet mitä mulla on ollu ovat olleet ihan yhtä syviä kuin 60cm leveät.
 
Melko varmasti ei laiteta.

Ainakin jokaisessa kämpässä missä minä olen asunut on ollut saman syvyiset tason. Ja kaikki 45cm leveät koneet mitä mulla on ollu ovat olleet ihan yhtä syviä kuin 60cm leveät.
Juu samaa kamaa ovat. Mahdolliset erikoiserikoisdesignkoneet tietty erikseen.
 
Oisko tiskikone 45cm että saa asennettua olemassaolevaan 50cm leveeseen kaappiin? Näin ainakin itsellä yhdessä kämpässä riemuitsin kun meni kone heittämällä tulevaan osoitteeseensa
Siis että puretaan kaapista pohja ja katto pois, jätetään kyljet paikoilleen ja survotaan kone sinne ja vielä jää joku sentin rako? No aivan varmasti noin ei kukaan tee, vaan kyllä se koko kaappi sieltä puretaan kylkineen pois.
 
Vanhoissa keittiöissä noin, kun eivät ole moduuleja, kattoahan noissa ei muutenkaan ole. Sokkelin on ehkä joutunut sahaamaan poikki.
Muutenkaan ainankaan oman keittiön 70-luvun kaapit noudata nykyajan moduulimittoja.
 
60cm koneet laitetaan syvemmän tason alle?
Joka luonnollisesti kasvattaa vaadittua tilaa.
Mahdatko nyt ajatella pyörivää suihkuvartta, joka vaatisi saman verran tilaa niin syvyys- kuin leveyssuuntaan? Asia on ratkaistu varsin yksinkertaisesti: 45 cm leveässä ja 60 cm syvässä koneessa, jollaisia muutaman laitteen otannalla suurin osa kapeista tiskikoneista näytti olevan, on suihkuvarren paikalla tämmöinen alamittainen nysä:

electrolux-astianpesukone-esf4202low--pdp_zoom-3000.jpg
 
Kun nyt kaapistoihin päästiin, niin tulee mieleen hieno esimerkki niiden suunnittelusta. Mökkikeittiössä hienosti jätetty pesukoneen väli, joka on just millin ahdas 60 sentin pesukoneelle. Pitäisi siis olla sentin pari leveämpi jotta voisi kohtuudella käyttää, ja nykyiseen ei vaan voi edes yrittää tunkea uhallakaan. Siispä siinä on ollut kapeampi kone. Mitään erityistä syytä tähän ei ole, vaan koko toisen puolen kaappisysteemi, tiskipöytä jne olisi voitu laittaa pari senttiä kauemmas, mutta siirtäminen näin jälkeenpäin olisi aika raaka homma - ei mitään järkeä ellei uusi koko paskaa samalla. Ainoa tapa tehdä kohtuuvaivalla jokin siirto olisi työstää tiskipöydän päästä sen ollessa paikallaan parin sentin siivu ja viimeistellä se jotenkin uudelleen.

Siinä on kyllä suunniteltu kaappiasennus perseellä, ehkä on mitattu ennen seinien levytystä. Todella pienellä vaivalla pystyy paskomaan toisen selkään alkuperäisen toteutuksen vaiheessa, kun ei vaan välitä. :mad:

Se 60cm levyisen tiskarin asennusaukko on tasan 60cm. Ei sentin pari leveämpi vaan just se 60cm. Se kone itsessään on sitten sen puolisen senttiä kapeampi.
Jos ei teillä se 60cm kone mahdu, niin se asennusaukko on alle 60cm. Mutta yhtään tuota 60cm leveämpi sen ei tarvitse olla.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 471
Viestejä
4 497 508
Jäsenet
74 212
Uusin jäsen
floppana

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom