Suomi - kuituyhteyksien kehitysmaa

Tässä toinen esimerkki, DNA myy tänne 5G:tä seuraavalla korulauseella
Siis mmitä? Saako oikeasti myydä tuotetta, jonka nimessä on "5G" ja sitten todeta, että "palvelu toimii 4G-verkossa" :lol:

Kotipizzakin mainosti taannoin "Käytämme vain kotimaista ananasta ...heti kun sitä saa."
 
Siis mmitä? Saako oikeasti myydä tuotetta, jonka nimessä on "5G" ja sitten todeta, että "palvelu toimii 4G-verkossa" :lol:

Kotipizzakin mainosti taannoin "Käytämme vain kotimaista ananasta ...heti kun sitä saa."

Miksei, jos kaapelimodeemiakin voidaan myydä korttelikuitu jne... Nimillä.
 
Mikäs tässä on syy että valokuitua nytten alettu tarjoamaan joka paikassa, jopa landella kun 5G tuli. Liian myöhään alkoivat valokuitua tarjoamaa, itselläni on jo 5g.

On nitä tarjottu jo iät ja ajat. Täällä tarjottiin joskus 2012-2014, ja verkko rakentuikin 2014 alkaen.

Tuohon aikaan "tietäjät" varoittelivat ettei kannata kuidun kyytiin hypätä, koska 4gee tulee ja tappaa kuidun.

Nyttemmin ilmeisesti samat "tietäjät" tietävät kertoa, että kun 5gee tulee tänne joka vaaraan ja notkelmaan, se tappaa kuidun.

Gee versio muuttuu, mainoslauseet pysyvät samoina.
 
No eipä vielä ole kuidussa täälläpäin näkynyt kuin max 1gigan yhteyksiä ja noihin nopeuksiin pääse jo 5g yhteyksillä.

Ei se auta mitään jos hetkellisesti pääseekin.
Todellinen nopeus voi kyykätä, ja tulee kyykkäämään erinäisistä mobiiliverkon ominaisuuksista johtuen.
Ongelmat koetaan silloin kun nopeus kyykkää. Siinä kohtaa ei auta mobiiliverkossa toimivalle liittymälle mainostettu maksiminopeus.
Mobiiliverkon nopeuden vaihteluvälit voi olla kymmenkertaisia, jopa satakertaisia.
 
10 vuotta vaan myöhässä tämä kuitu on tulossa. Jossain vaiheessa langattomat yhteydet ovat nopeampia kuin kuitu, jollei kuidun nopeuksia saada nopeammaksi.

Tämä on jotakin tietoa joka on laitettu liikkeelle lähteestä, jolla ei ole tietoa asioista.
Kuitu on aina nopeampi alusta.

Kuidulla ei tällä hetkellä edes tarvitse tarjota kovin hurjia nopeuksia, siitä pitää huolen mobiiliverkon vaihteluvälit ja muut ongelmat.

1gbit kuitu vs 1gbit mobiili, tai edes 2gbit mobiili, todellaisuus vaan on se, että toinen tarjoaa varsin minimaalisilla vaihteluväleillä se mitä luvataan, toinen ei.
 
Valokuitunen kävi ajat sitten tekemässä tonttikaivuut ja "ensiviikolla tulee runkoverkko"... tästä on jo yli kuukausi aikaa. Halusivat varmaan sitoa nopeasti sopimukseen etten irtisano kun muut alkaa tarjoamaan kuituyhteyksiä käytännössä ilmaiseksi.

Tämä on ihan normaali tilanne, että yksi kone/asennusryhmä tekee liittymiä/talopuolen asennuksia, ja toinen tekee runkoverkkoa.
Niin se meni täälläkin, itse liittymä oli jo "valmis" ennen runkoverkon valmistumista.
 
@Johtaja_Jurmu On tossa asian ytimessä. Se mobiili on vaan niin herkkä sille vaihtelulle, mikä taas voi johtua säästä, mollikan pilkuista yms ja siitä että hätäseen noi operaattorit sen kaistan myy tukkoon ainakin täälä vähän pienemillä kylillä. Jos toi mun nykyinen Elisan 600m 5G toimisi edes puolella kaistalla jatkuvasti, niin en välttämättä edes suunnitelisi siihen kuituun siirtymistä. Mutta kun tuo nyt toimii vähän miten sattu. Nopeuden jatkuva sahaaminen hitusen aina välillä ärsyttää, etenkin kun uppi tekee tosi paljon sitä. Koitappa saada tasasta striimiä tehtyä, kun uppi jojoilee 2-30Mpbs välillä, eikä varmasti pysy 3s kauempaa tasasena. Kyllhän se yöllä toimii niin perkuleen hyvin yleensä, mutta prime time onkin sitten taas eri juttu..

Hyvä vertaus oli tuola aikasemmin se että kuitu on oma auto ja 4/5G on julkinen liikenne. Joskus se julkinen voi olla niin tukossa, että on vaan pakko kävellä. :D
 
Sen verran mitä olen hintoja katsonut, niin valokuitunen vaikuttaa kalliimmalta niin liittymismaksun kuin liittymän kk-maksunkin osalta, oli operaattori mikä tahansa. Pitkässä ajassa ero ei tietenkään ole hirmuinen kuukausitasolla euroissa. Operaattorin kilpailutus ei auta, jos verkko-operaattori ottaa isomman siivun välistä kuin muut. Mahdotonta sanoa mikä tilanne 5v kuluttua, mutta aika epätodennäköiseltä vaikutaa että halventuisi merkittävästi verrattuna muihin. Tästä syystä en kuitusen kelkkaan lähtenyt vuosi sitten. Omalla alueella perui suunnitelmansa vaikka julisti että verkko rakennetaan, ja nyt Täyskuitunen kalastelee, tosin ilman selvää mainoskampanjaa. Täyskuidusta pääset 2 vuodessa eroon (liittymän kuukausimaksu 2 vuoden ajalta ~1000e, kun liittymismaksu 0e).

Muiden (Lounea, Täyskuitunen) verkkomaksuja ei oikein näe, kun ei ole muita tarjoajia. Joiltain muilta operaattoreilta saattaa verkkomaksun nähdä (Esimerkiksi Lounea tarjoaa muihinkin kuin valokuitusen verkkoihin "avoin kuitu?").

Valokuidussa myöskin joudut maksamaan ylläpitomaksuja kun lopetat palvelun, mobiilineteissä loppuu maksut irtisanomispäivänä .
 
@Veikka ei voi yleistää tuolla tapaa. Itselläni on ollut pari valokuituliittymää, ja molemmat on voinut laittaa "pois laskutuksesta" 0€/kk hinnalla. Joten tarkenna minkä toimijan kanssa tuo kustannus noin menee.

. Valokuidussa myöskin joudut maksamaan ylläpitomaksuja kun lopetat palvelun, mobiilineteissä loppuu maksut irtisanomispäivänä.
 
Viimeksi muokattu:
Siis mmitä? Saako oikeasti myydä tuotetta, jonka nimessä on "5G" ja sitten todeta, että "palvelu toimii 4G-verkossa"
Jos hänen lainaus oli suora lainaus myyjän tarjouksesta, niin siinä kyllä muutama arveluttava sanailu.

Siinä markkinointiin "Koko kodin 5G-ratkaisua", Dnalla on Koti 5G nimellä markkinoitava tuote, jossa on jonkinlainen lupaus. Kuluttaja menee tuossa ihan harhaan.
Lisää harhaa se että myydään 5G ratkaisuna palvelua jossa ei ole 5G palvelua.

Toki heti perään kerrotaan, että hei, tämä onkin 4G ratkaisu.

Tuossa ei puhuta mitään asennuksesta ja modeemista, joten oletus ettei niitä tule, joten ei edes mikään tiukka tarjous, ja tarjous kaikenlisäksi määräaikainen, ilman mitään lupausta.


Jotain "hyvääkin", kokonaishinta sentäs kerrottu, ihan yhdellä samalla rivillä.
Osalla operaattoreita ns 5G liittymä on 4G verkossa parempi kuin tavis 4G liittymä, mutta ei se taijo lisää peittoa, ei se taijo parempaa singnaalin laatua yms.

Siis mmitä? Saako oikeasti myydä tuotetta, jonka nimessä on "5G" ja sitten todeta, että "palvelu toimii 4G-verkossa"
Jos tuote olisi ollut joku liikkuvalaajakaista, niin 5G nimi, 5G liittymästä ihan ok, mutta tässä tosiaan markkinoitu kodin, eli kiinteän paikan ratkaisua, paikkaan jossa ei 5G palvelua.


DNA tarjous sanoi:
Suosittelemme osoitteeseen Koko kodin 5G-ratkaisua.

Palvelu toimii 4G-verkossa, mutta mahdollistaa myöhemmin myös 5G-yhteyden sen tullessa saataville.

DNA Netti 5G 400M 29,90e/kk 24 kk ajan 24 kk määräaikaisella sopimuksella (norm. 34,90e/kk, 24kk kokonaishinta 717,60e)

DNA Netti 5G 600M 34,90e/kk 24 kk ajan 24 kk määräaikaisella sopimuksella (norm. 39,90e/kk, 24kk kokonaishinta 837,60e)

DNA Netti 5G 1000M 39,90e/kk 24 kk ajan 24 kk määräaikaisella sopimuksella (norm. 44,90e/kk, 24kk kokonaishinta 957,60e)
 
Jos hänen lainaus oli suora lainaus myyjän tarjouksesta, niin siinä kyllä muutama arveluttava sanailu.
Kyseessä siis DNA:n vastine kuidun saatavuuskyselyyn pientalopalvelut@dna.fi.

Tuossa ei puhuta mitään asennuksesta ja modeemista, joten oletus ettei niitä tule, joten ei edes mikään tiukka tarjous, ja tarjous kaikenlisäksi määräaikainen, ilman mitään lupausta.
Tämä on myöhemmin;

Lisäksi tarvitset DNA Ulkomokkula 5G:n, jonka hinta on 261e.
Mokkulan voi maksaa kertamaksuna tai korottomalla ja kuluttomalla erämaksulla, jossa vaihtoehdot ovat seuraavat:

24 kk erämaksu 10,87e/kk
36 kk erämaksu 7,35e/kk

Lisätietoa laitteesta löydät täältä:
Ulkomokkula 5G MC7010 | DNA

DNA Etudiili on määräaikainen sopimus. Edut edellyttävät 24kk määräaikaista sopimusta.

Mikäli sopimus tai sopimukset päätetään kesken sopimuskauden, DNA:lla on oikeus veloittaa asiakkaalta määräaikaisen kauden jäljellä olevat kuukausimaksut.

Määräajan jälkeen palvelut jatkuvat toistaiseksi voimassa olevana hinnaston mukaisella hinnalla.

DNA tarjoaa tilaukseen pidennetyn 30 päivän peruutusoikeuden joka alkaa tavaran vastaanottamisesta (nouto postista).

Langattoman verkon laitteiksi sisälle suosittelemme DNA Mesh-laitteita.

Laitteita on mahdollista asentaa useampia langattomasti eri puolille taloa kuuluvuuden parantamiseksi:

DNA Ethernet- ja Mesh-modeemi WiFi 5 | DNA

Voit hyväksyä tilauksen vastaamalla tähän viestiin, jos sinulla on jo meillä olemassa oleva asiakkuus. Sitä varten tarvitsemme vielä seuraavia lisätietoja: asiakasnumero, syntymäaika tai laskunnumero. Säilytäthän koko viestiketjun mukana vastauksessasi.
Tähän vastasin että laite löytyy jo, kuinka huonosti se toimi, utelin myös koska 5G tulee jne. mutta mitään substanssivastausta ei kyselyyn tullut.
 
Valokuidussa myöskin joudut maksamaan ylläpitomaksuja kun lopetat palvelun, mobiilineteissä loppuu maksut irtisanomispäivänä .
Nyt ehkä vähän menee jutut ristiin.

Jos määräaikainen liittymä, niin ihan sama onko se kuitu, mobiili, kupari, vai mikä, niin määräaikaisuuden joutuu maksamaan loppuun (*, palveluiden osalta voi olla mahdollisuus tehdä muutoksia, tai jotain lopettaa.

Jos ei määräaikaisuutta, niin se kuituliittymän, kuin mobiilii liittymän voi sanoa irti. (yleensä ei irtisanomismaksua, mutta kuidussa kannattaa lukasta paperit), irtisanominen kun astuu voimaan, niin ei sen jälkeen peritä olemattomasta mitään ylläpitomaksua(*

Yleistäen isompi ero on siinä paljonko uuden liittymän avaaminen maksaa.

Jos tässä taustalla se että mietitään tilannetta missä halutaan pitää vuosi tai useampia taukoa, ja sen jälkeen aktivoida, niin mikä on sen kustannus. tai vaihtoehtoisesti, paljoko kustantaan 6kk vuodessa, (6kk ei käytössä).

Osalla kuituoperaattoreita on kevyempiä versioita, liittymä voi olla ilman palvelua, joka hinnoiteltu edullisemmin, joku pieni kk maksu, tai ei mitään, sen lisäksi voi sitten olla palvelun kytkentämaksu, tai voi olla paketteja joissa esim se 6kk palvelu aktiiviinen, 6kk ei. jotka huomattavasti edullisempia kuin irtisanominen, tai koko 12kk palvelu maksu.


(*
Jos tarjolla joku palvelu missä pientä korvausta vastaan luvataan säilyttää kuituvalmius, niin kannattaa harkita, tai jos tarjolla ylläpitomaksu irtisanomisen sijaan, niin kannattaa harkita.
 
Viimeksi muokattu:
Valokuidussa myöskin joudut maksamaan ylläpitomaksuja kun lopetat palvelun, mobiilineteissä loppuu maksut irtisanomispäivänä .

Jaa, en minä ole ainakaan joutunut mitään ylläpitokuluja maksamaan Lounealle valokuituliittymän irtisanomisen jälkeen.
 
Valokuidussa myöskin joudut maksamaan ylläpitomaksuja kun lopetat palvelun, mobiilineteissä loppuu maksut irtisanomispäivänä .
Jaa, en minä ole ainakaan joutunut mitään ylläpitokuluja maksamaan Lounealle valokuituliittymän irtisanomisen jälkeen.
Myöskään Elisa ei ole perinyt ylläpitomaksuja. Liittymän uudelleen käyttöönottoon liittyvää maksua en löytänyt, olisiko sama 8€ kuin liittymätyypin vaihto?
Siikaverkko ei peri ylläpitomaksua, mutta liittymän uudelleen käyttöönotto maksaa 50€.
 
Koskeeko tämä ylläpitomaksu keskustelu taloyhtiöitä vai omakotitaloja?
Näissä lienee eroja?
 
IMG_20220621_232639.jpg


Täällä kun on ollut juuri puhetta salaman aiheuttamista kuiturikoista, niin tuossa kuva jossa salama pisti reilu viikko sitten kuusen tulitikuiksi ja samalla tienvieressä kylän läpi menevän kuitu runkolinjan osittain rikki. Siellä oli kuituhitsarilla teltta pystyssä jonnii aikaa.
Kuva hiukan huono kun puolenyön aikaan eilen otin.
 
Viimeksi muokattu:
Koskeeko tämä ylläpitomaksu keskustelu taloyhtiöitä vai omakotitaloja?
Näissä lienee eroja?
Eiköhän keskustelu tässä ketjussa ole ensisijaisesti omakoti/paritalo/kesämökki/yms

Taloyhtiöt voivat tehdä monenlaisia sopimuksia, yleensä jos operaattori haluaa jatkuvuutta, niin mennään pitkällämääräaikaisuudella ja jos sen päätyttyä sopimus irtisanotaan, niin operaattori jättää kuidun odottamaa seuraavaa tarjous kierrosta, monesti on jopa ihan aktiivinen ja operaattori voi sen kautta tarjota kiinteistössä yksittäisille asiakkaille palveluita.

Kuitu voi myös ilmestyä pyytämättä, ilman sopparia.

Mutta kiinteistö/talo/asunto yhtiöillä voi olla monenlaisia soppareita, joten "Mikään" ei ole poissuljettu.


Oli OK, As oy, tai mikä vaan, Mutta jos sen kuitusopparin sanoo irti, määräaikaisuuksien päätyttyyä, niin en tiedä miten siitä enään voisi periä jotain maksuja, purkumaksu teoriassa, mutta ne lähinnä jotain kaukolämpö/vesi puolen juttuja. Kuidussa ehkä sitten jos operaattori joutuu oikeasti purkamaan kuituja kiinteistön alueelta, esim uudis rakentamisen takia.

Ylläpitomaksut on yleensä silloin jos soppari ei irtisanota tai vaihdetaan johonkin takaa mulle edullinenvalmius.

Edit:
Ontoki yhtiömuotoisia kiinteistöjä/taloja, joissa asukas/osakas/jokin asunon/tilan haltia on tehnyt ihan oman soparin operaattorin kanssa.
 
Vain Valokuitusella olen lukenut ylläpitomaksuista.
Ei sitä peritä jos kuituliittymän irtisanoo. (ei kannata irtisanomisessa hätäillä, jos tarkoitus kuitekin palvelu aktivoida myöhemmin9

Avoimenkuidun operaattoreilla se palvelu ja kuitu on erikseen, Osa avoimenkuidun kuituoperaattoreista laskuttaa kuidunosuuden asiakkaalta, Valokuitusella se laskutetaan nettioperaattorin laskunyhteydessä, joka sitten tilittää sen valokuituselle.

Jos asiakas ei irtisanokuituliittymää, eikä ole nettiyhteyttä/ktv palvelut, tai jotain, niin valokiutunen laskuttaa sen kuidun palvelunaksun asiakkaalta suoraan. (ilmeisesti paljon pienempi kuin ns kuituosuus) Riippuu liittymä sopparista, määräaikaisessa vuokraliittymässä ilmeisesti ylläpito kuuluu ns hintaan, enemmän maksetuossa kuuluu joku vapaavuosi.


Se on ihan kuitupoeraattori kohtaista mitä kustantaa jos haluaa esim. sen rytmissä 6kk aktiivinen 6kk irtisanottu , tai mitä maksaa parinvuoden tauko ja uudestaan liittyminen.
 
Viimeksi muokattu:
Vain Valokuitusella olen lukenut ylläpitomaksuista.
Valokuitunen perii 4,9€ / kk JOS mikäli asiakkaalla ei ole voimassa olevaa sopimusta palveluoperaattorin kanssa. Tätä EI peritä jos sanot sopimuksen irti kokonaan. Jos sitten 1kk päästä tuletkin toisiin ajatuksiin, että haluat kuidun uudelleen käyttöön niin liityt uudella hinnalla mukaan.
En näe, että tuossa on mitään ongelmaa. Niin kauan kun sinulla on aktiivinen kuitu niin ko. maksua ei mene. Jos saat toisen palveluntarjoajan kuidun taloosin niin sanot Valokuitusen irti ja maksua ei mene. Mutta älä palaa takaisin koska silloin maksat liittymismaksun.
 
Valokuitunen perii 4,9€ / kk JOS mikäli asiakkaalla ei ole voimassa olevaa sopimusta palveluoperaattorin kanssa. Tätä EI peritä jos sanot sopimuksen irti kokonaan. Jos sitten 1kk päästä tuletkin toisiin ajatuksiin, että haluat kuidun uudelleen käyttöön niin liityt uudella hinnalla mukaan.
En näe, että tuossa on mitään ongelmaa. Niin kauan kun sinulla on aktiivinen kuitu niin ko. maksua ei mene. Jos saat toisen palveluntarjoajan kuidun taloosin niin sanot Valokuitusen irti ja maksua ei mene. Mutta älä palaa takaisin koska silloin maksat liittymismaksun.

Ymmärtänyt itse tämän niin, että vasta 5v päästä astuu tämä maksu voimaan, jos ei ole ottanut liittymää siihen mennessä.


Kohta b sopimuksessa:
(b) Kuukausittain (tai Valokuitusen kulloisenkin laskutuskäytännön mukaisin laskutusvälein) laskutettava ylläpitomaksu siitä alkaen, kun liittymän toimituspäivästä on kulunut viisi (5) vuotta. Ylläpitomaksun suuruus määräytyy kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Ylläpitomaksua ei veloiteta, mikäli Asiakkaalla on voimassa oleva sopimus Palveluoperaattorin kanssa koskien viestintäpalveluiden toimittamista liittymään

Puhelusta ymmärsin myös, että maksu ei ala juosta, jos vaikka myöhemmin irtisanoo pelkän nettiliittymän. Siihen en saanut selkeätä vastausta(tainnut myyjä tietää itsekkään) että alkaako maksu josta esimerkiksi jos ei liittymää liittymän irtisanomisen jälkeen 5v jne. Mutta yhteenvetona aika epätodennäköinen maksu itse palvelun ottajalle jos ostamaansa kuitua meinaa myös käyttää joskus....
 
Joo, tämä suomenkielikin on niin hauska, että kirjoitetusta lauseesta voidaan tehdä monenlaisia tulkintoja. Jos nämä olisi muulla kielellä, niin paljonkohan erilaisia tulkintoja oikein olisikaan :)
Sopimusehdot jokaisen kiinnostuneen luettavaksi Hinnat ja sopimusehdot - Valokuitunen

Joo, kyllä siellä tuo 5-vuotta mainitaan mutta en ymmärrä miksi joku ottaisi kuidun ja maksaisi siitä 2390€ mutta ei ottaisi sitä käyttöön ennen 5v aikaa.
 
 
850-940Mbps vaihtelua löytyy Elisan kuidustakin Speedtestissä Asuksen rt-AC86 reitittimellä.. Pingi silti aina ~3ms Espooseen ja Helsinkiin.


pin
 
850-940Mbps vaihtelua löytyy Elisan kuidustakin Speedtestissä Asuksen rt-AC86 reitittimellä.. Pingi silti aina ~3ms Espooseen ja Helsinkiin.


pin
Siellä on 1gigan runkoyhteys jaettuna asiakkaiden kesken, siitä johtuu tuo vaihtelu. Meilläkin oli aluksi vasta valmistuneella valokuitusen alueella gigan runko jaettuna, mistä tuli 900-800mbps vaihtelua. 3kk jälkeen vaihtui 10gigan runkoon ja nyt tulee tasasta 945-947Mbps joka testillä.
 
Viimeksi muokattu:
Tuo giganen runko on kyllä tiedossa. Saman jakamon kyljessä on vielä masto jossa Elisan ja Telian 4G ja 5G tukarit sekä kilometrin alueelta ne harvat kiinteät yhteydet...
 
Koskeeko tämä ylläpitomaksu keskustelu taloyhtiöitä vai omakotitaloja?
Näissä lienee eroja?
Taloyhtiöitä tuo ei koske, ei ainakaan suurempia, kymmenien asuntojen. Ja esim. meidän tapauksessa, vaikka taloyhtiösopimus vaihtui viime vuonna Elisalta Telialle, Elisalle näköjään sai/joutui jäämään asiakkaaksi ne, joilla oli Elisalta tilattuna lisänopeuksia. 67 asuntoa meillä ja edelleen joku 10 asuntoa kiinni Elisan kytkimissä.
 
850-940Mbps vaihtelua löytyy Elisan kuidustakin Speedtestissä Asuksen rt-AC86 reitittimellä.. Pingi silti aina ~3ms Espooseen ja Helsinkiin.
Mulla tekee reitittimellä tiukkaa että jaksaa laskea 250M läpi, mutta pingit on 2-3ms. Noi speedtestin pingit ovat tehty yksinään ilman että on mitään muuta liikennettä. fast.com näyttää muistaakseni pingin myös siirron aikana.
 
Mulla tekee reitittimellä tiukkaa että jaksaa laskea 250M läpi, mutta pingit on 2-3ms. Noi speedtestin pingit ovat tehty yksinään ilman että on mitään muuta liikennettä. fast.com näyttää muistaakseni pingin myös siirron aikana.
Mikä reititin sulla on?
 
Fast.comin unloaded pingi 3-4ms ja loaded vaihtelee 35-60ms väliin. Tosin palvelin Tukholmassa joten väkisinkin pingi nousee.
 
Fast.comin unloaded pingi 3-4ms ja loaded vaihtelee 35-60ms väliin. Tosin palvelin Tukholmassa joten väkisinkin pingi nousee.
Itsellä antoi tuo fast.comin testi nyt äsken 960Mbps / 450Mbps ja unloaded 2ms ja loaded 10ms.

Yhteytenä Telian 1000/500 kuitu (Valokuitusen verkko Vantaa)

Edit: useemman testin jälkeen download pyörii 950Mbps - 1.0Gbps haarukalla ja upload 400-550Mbps ja unloaded aina 2ms ja loaded pyörii 10-12ms väliä. Serveri kohdassa lukee näin: " Helsinki, FI | Stockholm, SE "
 
Viimeksi muokattu:
Loaded tippu itselläkin 11ms pintaan kun laitto asetuksen et mittaa tuota uploadin aikaan..
 
Loaded tippu itselläkin 11ms pintaan kun laitto asetuksen et mittaa tuota uploadin aikaan..
Jaa tuolla on tommonen. itte löin vaa default asetuksilla, ku ennoo aikasemmin tuota testiä vetänyt.

Itsellä tippui loaded pingi 3ms luokkaan, kun laittoi täpän tuohon " Mittaa ladattu viive latauksen aikana ". Jos taas ottaa täpän veke, niin loaded pingi pyörii juurikin tuossa 10-12ms haarukkaa.

edit: jaa olikin väärin suomennettu tuolla sivulla tuo. Kun laitoin englanniksi, niin tosiaan kun laittaa täpän tuohon " Measure loaded latency during upload " niin loaded pingi on 3ms joka kerta. Eli tuo aikaisemmin mainitsemani 10-12ms haarukka on silloin kun loaded pingi otetaan downloadin aikana.
Sulla on aika iso pingi tuon downloadin aikana. Itte en kyllä saa tätä noin tukkoon mitenkään, että pingi nousis noin ylös latauksen aikana.
 
Mullakin vetää tuo loaded pingi tonne 30-60 välille kun ton tapissa olevan reitittimen läpi mittaa.
 
Ei mulla ole Lempäälästä käsin mitään mahkuja päästä noihin pingeihin kun liikenne kiertää Helsingin kautta aina. Koitin noi testit et läppäri oli suoraan kuitumuuntimessa kiinni eikä tuloksen muuttuneet miksikään. Elisalla kaikki liikenne kulkee Helsingin kautta joten no can do.. Speedtestissä pienin pingi jonka saan on jonku 3,17ms.. Tampereelle jos koitan testin ottaa pingi tuplaantuu.
 
Tosiaan noi mun testit ajettu ASUS RT-AX86U reitittimen läpi AiProtection ja Adaptive QoS päällä
 
Aikasemin kun oli höpinää että kyllä mobiililla pärjää kuitua vastaan, niin täälä näyttää aika pahalta tuon 5G tilanne. Piti huvikseen testata mitä tuo Elisan 5G 600M sanoo tuosta fast.comin testistä. Pingi on aika lupsakka latauksen alla.
fastcom.jpg

Tää testi on ajettu nyt kymmenisen minuuttia sitten, niin täälä ei tuota ruuhkaakaan yleensä oo tähän aikaan ollut. Jahka sen kuidun saa, niin pitänee sillä ajaa vertailu tulosta.
 
Aikasemin kun oli höpinää että kyllä mobiililla pärjää kuitua vastaan, niin täälä näyttää aika pahalta tuon 5G tilanne. Piti huvikseen testata mitä tuo Elisan 5G 600M sanoo tuosta fast.comin testistä. Pingi on aika lupsakka latauksen alla.
fastcom.jpg

Tää testi on ajettu nyt kymmenisen minuuttia sitten, niin täälä ei tuota ruuhkaakaan yleensä oo tähän aikaan ollut. Jahka sen kuidun saa, niin pitänee sillä ajaa vertailu tulosta.
Se johtuu ihan sun reitittimestä tuo ladattu ping.
 
Se johtuu ihan sun reitittimestä tuo ladattu ping.
Ei nyt noinkaan voi yleistää. Ping nousee kun kaista loppuu kesken. Mobiilissa kaista loppuu kesken, jos käyttää koko käytettävissä olevan kaistan. Esim. 100M liittymällä ping olisi varmaan pysynyt kurissa, kun olisi jäänyt jonkin verran vielä ylimääräistä kapasiteettia mastoon.
 
Se johtuu ihan sun reitittimestä tuo ladattu ping.
Purkkina palvelee CPE Pro 2. Mutta eipä tosta nyt silleen haittaa oo, ku en pelaa mitää refleksihippaa netissä. Toisaalta eipä tuu kyllä latailtukaan mitään samalla kun pelaa.
 
Keski-Uusimaa näkyy tehneen säikeen aiheesta jutun, jossa ainakin kuvituskuvan perusteella saatetaan käsitellä jokseenkin heikosti kommunikoivaa Onefiberiä: Valokuituverkkoa tuodaan Keravalle ja Tuusulaan – kiinnitä huomio näihin asioihin

Itselläni ei lehden tilausta ole eikä heidän "kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi" -markkinointi tunnu toimivan yhtään sen paremmin kuin Onefiberinkään, mutta jos jollain tilaus on, arvostaisin referointia mahdollisesta asiasisällöstä.
 
Tuo giganen runko on kyllä tiedossa. Saman jakamon kyljessä on vielä masto jossa Elisan ja Telian 4G ja 5G tukarit sekä kilometrin alueelta ne harvat kiinteät yhteydet...
Tukarit ei asiaan vaikuta, ne tulevat aina omalla kuidullaan. Talo netit jaettu omasta kytkimestä.
 
Elisalta ihan kohtuullinen tarjous jos tuo hinta alkaen pitäisi kutinsa;

Valokuituverkkoon liittymisen kustannus olisi arvion mukaan yli 16 000 euroa.
Runkokaapelointia alueella kylläkin menee, mutta aktiivilaitetta josta
kuluttajaliittymiä voidaan toteuttaa ei välittömässä läheisyydessä ole jonka
vuoksi hintakin on korkea. Kylkihitsauksia runkoverkkoon emme tee laisinkaan.

Mitenhän paljon yli tuo menee?

Näin etätyöaikana tuon rahan kyllä säästää pelkästään toisen auton kuluissa viidessä vuodessa.
 
Elisalta ihan kohtuullinen tarjous jos tuo hinta alkaen pitäisi kutinsa;



Mitenhän paljon yli tuo menee?

Näin etätyöaikana tuon rahan kyllä säästää pelkästään toisen auton kuluissa viidessä vuodessa.
Kysy heiltä. Käytännössä pyytäen laskemaan sitovan tarjouksen.

Itse kertoisin olevani valmis venyttämään budjettiani esimerkiksi juuri tuohon 16 000 euroon ja pyytäisin sopimuksen siltä pohjalta.
 
Elisalta ihan kohtuullinen tarjous jos tuo hinta alkaen pitäisi kutinsa;



Mitenhän paljon yli tuo menee?

Näin etätyöaikana tuon rahan kyllä säästää pelkästään toisen auton kuluissa viidessä vuodessa.
Kannattaa vielä kysellä muutkin operaattorit läpi. Esim. Telialta saattaisit saada kiinteistökytkimen hieman halvemmalla, tällöin Telia asentaisi taloosi heidän hallinnassaan olevan Ethernet-kytkimen ja sille laitetelineen, josta voit liittymän ottaa. Näin on eräs kaveri tehnyt alueella, jossa ei varsinaista kuitu kotiin -saatavuutta ollut. Yritysaspaan vaan tarjouspyyntöä kiinteistökytkimelle.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 548
Viestejä
4 588 948
Jäsenet
75 447
Uusin jäsen
Korkky88

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom