• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Suomen valtion default 2030-luvulla

Kun ei rahoiteta ryssiä voittoon, niin ne tuhoaa itse itsensä Ukrainassa.

Tämä yhdessä sodasta johtuvan NATO-jäsenyyden kanssa aiheuttaa sen että ryssälä ei ole enää meille koskaan hyökkäämässä. Nyt Ukraina käyttää meidänkin aseita siihen mihin ne on meille ostettu: hyökkäävien ryssien tappamiseen.

Sodan vuoksi meillä lähti ammustuotanto ja muu sotateollisuus kovaan kasvuun. Se myös vauhditti energiaomavaraisuutta takaisin oikeaan suuntaan sen jälkeen kun Canna+tytöt suuressa viisaudessaan päätti että vaihdetaan omavaraisuutta ryssän hakkeeseen.

Maksan mielihyvin 4miljardia vuodessa siitä että ryssälä romahtaa vielä omana elinaikanani. Sen sijaan muita menoja voisi leikata neljällä miljardilla.

Offtopic aihe vaikka liittyykin rahaan.

Mihin perustuu väitteesi siitä että Venäjä tai sen armeija on romahtamassa? Useampikin NATO:n sotilaskomentaja sekä siviilijohtajat ovat kertoneet Venäjän lisänneet aseiden valmistusta ja eritoten liitopommien yms mitkä ovat suht halpoja 10.000 - 20.000 dollaria maksavia aseita joiden vaikutus on näkynyt taistelukentällä Ukrainalaisten kannalta epäsuotuisana. Jos Trump voittaa asiat saattavat kääntyä vielä huonompaan suuntaan.

"Russia is going to be something that we're going to have to deal with for a long time, no matter how this thing ends," Hecker said.
 
Palkkaprogressio on jyrkentynyt viimeisen 30v aikana= fakta.
Sori, kelailailin teidän keskustelua taaksepäin, vähän laiskasti, niin meni vähän ohi että mikä on tämän faktan lähde, tapa laskea. Ilmeisesti oleellista on myös valittu vertailu vuosi.

Nyt meillä ALV korotus tuli, ALV jyvitys eri tuloluokkiin voi toki olla luovaa.
Kunnallisveroprosentit on vuosien saatossa kiristyneet, vaikka se on tasavero, niin on sekin ollut progressiivinen pienissä tuloluokissa.
Palkkaveortuksessa voi sitten hämmennellä erilaisilla veroluenteisilla maksuilla ja miten niitä sitten jyvittää palkansaajan kontolle, kun osaa niistä siirellety enenen ja jälkeen palkan välillä.

Sitten tietenkin se mitä indexia käyttää,
 
Sivupointtina noihin lapsien maksuhin liittyen Suomen julkinen sektori kuitenkin käyttää karkeasti arvioiden tonnin kuussa täällä syyntyneeseen muksuun siihen asti että se muksu on kokoaikatöissä. Koulu ja päiväkoti maksaa keskimäärin tonnin kuussa missä se asiakasmaksu auttaa aika vähän, ja siihen päälle on lapsilisät ja sote, nuorisotyö ja muut julkiset palvelut. Ja opiskelijoilla sen ilmaisen koulutuksen lisäksi toimeentulon tuet. 300 tonnia ehkä riittää jos 25 vuotiaana lähtee töihin.

Tähän suhteutettuna on jänniä nämä uudet heitot kymppitoinneista nuorille äideille yms. Ja työperäinen maahanmuutto jossa työntekijää täytyy esim vuosi tai kaksi täydennyskouluttaa on ihan hyvä diili tuohon 300 tonnin verrattuna.
 
Väärin. Niitä maksuja peritään tietyn tulorajan ylittäviltä lapsiperheiltä, sen alle jääviltä taas ei.
Kyllä, ja sen jälkeen voidaan miettiä sitä mikä muu kuin aatteen palo voi olla ajurina laittaa oma lapsi julkiseen päivähoitoon, jos verrataan nyt tuloja siihen yhden lapsen päivähoitomaksuun mitä täällä julkisesti esitettiin. Mahiksia olisi ilmiselvästi hoitaa asia toisellakin tavalla koska tuloja on.

ja tässä päästään ihan tän hardliner homman ytimeen, netissä voi olla kovat oikeistojutut mutta tosielämässä sitten voidaan toimia ihan toisin. Ihan normi settiä myös tältä sakilta höpistä työmaakopissa kuinka yrittäjät kantaa tätä maata ja sitä ja tätä kuinka oikeella ollaan ja vassarit+kommarit sitä ja tätä ja AY-liike on mafia ja kuulutaan YTKhon eikä lakkoilla, ja kuitenkin aiheuttaa työnantajafirmalle kymmenien tuhansien vahinkoja kun vitutti, ei kiinnosta, ei oo mun vehkeitä jne. jollain ihan kommunisti tier sabotaasi käytöksellä. Sitte taas seuraavaksi jutuissa selostetaan kuinka ollaan niin yrittäjän puolella ja oikeistoa.
 
Kyllä, ja sen jälkeen voidaan miettiä sitä mikä muu kuin aatteen palo voi olla ajurina laittaa oma lapsi julkiseen päivähoitoon, jos verrataan nyt tuloja siihen yhden lapsen päivähoitomaksuun mitä täällä julkisesti esitettiin. Mahiksia olisi ilmiselvästi hoitaa asia toisellakin tavalla koska tuloja on.
Nimimerkki @Zacksa ymmärtääkseni kritisoi lähinnä sitä, että hyvätuloiset joutuvat maksamaan paljon veroja ja sen lisäksi vielä erikseen päivähoidosta, kun pienempituloisille kaikki maksetaan julkisista varoista.
 
@3dfx pitäisikö samaa mielestäsi soveltaa myös esim. terveydenhuoltoon, eli parempituloiset maksavat suurempien verojen lisäksi terveydenhoitonsa itse? Entäpä koulutus, pitäisikö parempituloisten vanhempien laittaa lapsensa johonkin yksityiskouluun?
 
Nimimerkki @Zacksa ymmärtääkseni kritisoi lähinnä sitä, että hyvätuloiset joutuvat maksamaan paljon veroja ja sen lisäksi vielä erikseen päivähoidosta, kun pienempituloisille kaikki maksetaan julkisista varoista.
Vaihtoehdot on, että jokanen saa päivähoidon maksutta, mikä olisi sitä pelättyä vasemmistolaisuutta.
Toinen vaihtoehto on, että lopetetaan koko julkinen päivähoito jollon Zacksa joutuisi maksamaan sen arvioimansa 3000 euroa yksityiselle lastenhoitajalle, mihin ei ilmeisesti ole halua kun ei niin nytkään tee.
Kolmas vaihtoehto on, että toinen vanhemmista jää kotiin hoitamaan lapsia, näinkään ei ole syystä tai toisesta toimittu.
Neljäs vaihtoehto, että kaikilta kerätään korkeat päivähoitomaksut, jolloin voidaan samalla jo yksityistää koko homma jos sosiaalipoliittinen ulottuvuus katoaa...eli se, että nykyisin siellä on niiden lapset maksutta kenellä ei ole varaa muuhun vaihtoehtoon sekä niiden joilla on joku aate ja sen vuoksi haluaa julkiseen lastenhoitoon ja vielä maksaa siitä erikseen.

Eli umpikujassa ollaan kun mikään ei kelpaa tai vaihtoehdot on jo nyt saatavilla, mutta niitä ei käytetä. Eli aika helppoa päätellä mitä nyt tänkin päivähoitomaksujen "kritiikin" takaa löytyy. Se vaan vituttaa että joutuu maksamaan jostain palvelusta, mutta silti sitä käytetään kun on kiva demarityyliin valuttaa veronmaksajille (mukaanlukien lapsettomat jotka ei tota palvelua käytä) ne omat lastenhoidon kustannukset voimakkaasti subventoidulla julkisella palvelulla (300 euroa julkinen vs. 3000 euroa yksityinen) vrt. että jäisi ite kotiin hoitamaan oman jälkikasvunsa tai ostaisi sen yksityiseltä. Jutut ja teot on ristissä mikä ei yllätä.

PS. ennen kun joku sanoo, että "toisista käyttäjistä ei keskustella", huomauttaisin että käyttäjä itse toi oman tilanteensa esiin ja keskusteluun.
 
Viimeksi muokattu:
@3dfx pitäisikö samaa mielestäsi soveltaa myös esim. terveydenhuoltoon, eli parempituloiset maksavat suurempien verojen lisäksi terveydenhoitonsa itse? Entäpä koulutus, pitäisikö parempituloisten vanhempien laittaa lapsensa johonkin yksityiskouluun?
sanoin jo aikaisemmin vastustavani tollasia maksuja julkisista peruspalveluista. Kannatan tuloveroa tulontasauksen välineenä (enkä päivähoitomaksuja tulontasauksen välineenä) ja sen lastenhoidon pitäs maksaa 0 euroa vanhemmalle jos sellanen halutaan julkisena peruspalveluna pitää.
 
Viimeksi muokattu:
Päivähoidon kustannukset oli 2018 jutun perusteella rapiat 10 tonnia vuodessa, vain vähän enemmän kuin kouluvuoden kustannukset. Ilmainen tai liki ilmainen päivähoito kaikille olisi kyllä mielenkiintoinen kokeilu.

Nyt ainakin Stadissa nollamaksuraja on about 5500€ 2 aikuisen ja yhden lapsen perheessä, ja maksimin eli 311 euroa/kk joutuu maksamaan reilun 8k:n tuloilla. En kyllä koe tota hirveänä vääryyteenä jos joudutaan puolison kanssa 3-4 vuotta maksamaan 100-160 euroa per nuppi kuukaudessa siitä että toi Pyörremyrsky on ammattilaisten kaitsettavana. Aika hyvin saadaan vastinetta verorahoille.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 633
Viestejä
4 442 229
Jäsenet
73 585
Uusin jäsen
Jaakkokk

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom