• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

  • Hyvää joulua!

    Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>

    SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>

Suomen valtion default 2030-luvulla

Tuollaistakin on tapahtunut, mutta eiköhän normaalimpaa ole 50-100% enemmän plus paremmat työehdot. Ei vuokratyökoijarien kannata antaa liikaa tunkille, vain riittävä houkutin.
Tuo lienee likempänä totuutta.

Ongelmahan on se, että Lääkäriliitto määrää lääkäreiden koulutusmäärät ja ylläpitää niukkuutta ja siten hintoja korkeana. Lääkikseen on erittäin vaikea päästä, koska paikkoja on niin vähän. Motivoituneita ja fiksuja menijöitä olisi moninkertaisesti tarjolla. Osa Suomalaisista opiskelee esim Baltiassa, koska Suomen kouluun ei pääse, jos ei ole lähes yli-ihminen.

Laki vaatii järjestämään palvelut, lääkäreitä ei ole, ilman lääkäreitä rikot lakia ja viran puolesta olet vastuussa. Yksityinen tarjoaa lääkärin tai palvelun, mutta hinta onkin sitten tämä, ota täi jätä. Toinen tapa olisi sitten puhtaasti kaupallinen terveydenhuolto Jenkkilän malliin ja vielä kalliimmalla. Jokainen sitten maksaa jos kykenee tai kuolee pois. Kumpi sitten parempi. terveenä hyvä, jos sairastut sitten vähän huonompi homma. Terveysvakuutus sitten ja sekin toki hinnoitellaan riskin ja hintatason mukaan, tai sitten et saa ollenkaan, jos on vähän jotain perussairautta.
 
Tuollaistakin on tapahtunut, mutta eiköhän normaalimpaa ole 50-100% enemmän plus paremmat työehdot. Ei vuokratyökoijarien kannata antaa liikaa tunkille, vain riittävä houkutin.
Samassa uutisessa kirjoitetaan näin: Vuokralääkäri maksaa hyvinvointialueelle vähintään kaksinkertaisesti verrattuna virkalääkäriin.

Olen myös kuullut, että näitä haja-asutus alueella toimivia erikoislääkäreitä etsitään vuokrafirmaan listoille töihin, että voidaan sanoa että ei ole erikoislääreitä saatavana alueella ja veronmaksaja kiittää.
 
Samassa uutisessa kirjoitetaan näin: Vuokralääkäri maksaa hyvinvointialueelle vähintään kaksinkertaisesti verrattuna virkalääkäriin.

Olen myös kuullut, että näitä haja-asutus alueella toimivia erikoislääkäreitä etsitään vuokrafirmaan listoille töihin, että voidaan sanoa että ei ole erikoislääreitä ei ole saatavana alueella ja veronmaksaja kiittää.
Vuokralääkäri maksaa hyvinvointialueelle kaksinkertaisesti, mutta ei vuokrafirma maksa lääkärille kaksinkertaista palkkaa. Firma ottaa oman ison siivunsa välistä.

Ihan varmasti vuokrafirma haluaa haalia itselleen lääkärit, jotta pääsevät rokottamaan välistä verorahoja.

Julkisen puolen lääkäreiden palkkojen nostaminen ei auta yhtään mitään, koska lääkäreitä se ei tuo lisää (Lääkäriliitto) Yksityinen vain tarjoaa vielä enemmän ja sama homma jatkuu. Putkimieheksi opiskelevia saadaan amikseen enemmän, jos kerrotaan, että putkarina tienaa hyvin ja töitä riittää. Lääkärillä se ei ole sama asia, koska opiskelemaan et pääse, vaikka töitä olisi kuinka.
 
Viimeksi muokattu:
Ongelmahan on se, että Lääkäriliitto määrää lääkäreiden koulutusmäärät ja ylläpitää niukkuutta ja siten hintoja korkeana. Lääkikseen on erittäin vaikea päästä, koska paikkoja on niin vähän.
Ironiaa lisää, että tämän koulutuksen maksaa myös veronmaksajat. Mutta joo en hirveästi olisi hallintokuluista huolissaan, ennekuin tämä perseily saadaan edes jotenkin hallintaan.
 
  • Tykkää
Reactions: B12
Laki vaatii järjestämään palvelut, lääkäreitä ei ole, ilman lääkäreitä rikot lakia ja viran puolesta olet vastuussa. Yksityinen tarjoaa lääkärin tai palvelun, mutta hinta onkin sitten tämä, ota täi jätä. Toinen tapa olisi sitten puhtaasti kaupallinen terveydenhuolto Jenkkilän malliin ja vielä kalliimmalla. Jokainen sitten maksaa jos kykenee tai kuolee pois. Kunmpi sitten parempi.
Ja väliin ja reunoille mahtuu paljon muitakin vaihtoehtoja.
Lääkäreitä on nyt tupsahta misään isoa määrää lisää, joten olemassa olevien käyttöä voi tehostaa, lisätä. Sitä en tie mikä on oikea tilanne siinä kuinkapaljon he tekevät oikeaatyö työajastaan ja kuinkapaljon sellaista minkä voisi siirtää muille tai vähentää.
Poliitikot joutuu jossain vaiheessa ottamaan kantaa priorisointiin, miten rajalliset resurssit käytetään, siis laajemmin terveydenhuollossa, nyt ne leikkaa sieltä mistä voi, mutta olisiko enemmän valinnan varaa.

Jos lääkäriopiskelia on koulutettu julkisinvaroin, kuten ketjussa joku kirjoitti, niin se voisi myös velvoittaa , sito tarjoamaan joku työpanos julkiselle, jotta saisi myös toimia yksityisellä.

Liiton asema toki liippaa myös tuota kotimaanpolitiikka ketjua, järjestäytyminen on hyvä , mutta pitää pitää huoli ettei järjestölle, yritykselle tulee liikaa valtaa.

Ja niitä muita vaihtoehtoja, se yksityinen vain julkinen, välillä on muitakin vaihtoehtoja, ei kaiken tarvi olla julkisiapalveluita, nykyisellään iso osa on yksityistä (työterveys) ja ehkä hyvä että on jatkossakin, tosin sitä haikailtu julkiseksi. Julkisen puolen kontolle on ymmärtääksen lisätty palveluita, joka toki korostaa haasteellista tilannetta.
 
Samassa uutisessa kirjoitetaan näin: Vuokralääkäri maksaa hyvinvointialueelle vähintään kaksinkertaisesti verrattuna virkalääkäriin.
Meni tämä uutislinkki ohi.
Näistä keikkalääkereistä on vuosien saatossa ollut monenlaista uutista, ja osa ääriesimerkkejä, osa vähän sinnepäin laskelmia, ja osasa tarkemmin laskeskeltu kustannuseroja.
 
Meni tämä uutislinkki ohi.
Näistä keikkalääkereistä on vuosien saatossa ollut monenlaista uutista, ja osa ääriesimerkkejä, osa vähän sinnepäin laskelmia, ja osasa tarkemmin laskeskeltu kustannuseroja.
 

Ota tuosta selvää, " Hyvinvointialueen johtaja Sally Leskinen kertoo, että silmälääkärien hinta on poikkeava. "

"
Kilpailutuksen voitti Mehiläinen, jonka osaulkoistuksen hinnaksi tuli 315 000 euroa kuukaudessa."

ja
" Nyt palvelua tuottaa Mehiläisen mukaan 22 silmätautien erikoislääkäriä, "

Mutta lopussa joo yksi arvio, joka osuus tuohon.
Lääkäripalvelujen vuokraaminen on arviolta noin 52–64 prosenttia kalliimpaa kuin kaupungin oma tuotanto. Tavoitteena on henkilöstövuokrauksen vähentäminen ja virkasuhteiden täyttäminen.
Vuokraajalle syntyy hinnan lisäksi myös muita kustannuksia vuokratyövoimasta, jotain eroja on työantajamaksuissa, mutta tuo varmaan antaa jokinverran tilaa maksaa työntekijälle enemmän palkkaa, mutta ei tuolla kyllä kateta nii huhuja kaksinkertaisesta, ei edes puolitoista kertaisesta palkasta. Tai sitten se mehiläinen on todella paljon tehokkaampi hoitaa henkilöstöhallintoa kuin hyvinvointialue.
 
No vaimo on noita paljon parjattuja sote-johtajia sosiaalipuolella. Alla oleva organisaatio on vaatimattomat 1400 henkeä. Mitä nyt sivusta seuraillut, niin ei tuo nyt kovin viinerikahvittelua ole. Se on uskomaton hässäkkä byrokratiaa, lakeja ja asetuksia, valtionhallinnon, kunnallis- ja aluepolitiikkan kanssa tehtävää yhteistyötä. Sote on erittäin monimutkainen, erittäin laeilla säädelty ja tarkkaan valvottu. Ehkä siitä on tehty sellainen, mutta eipä se ole työntekijöiden vika sinällään.

Sote syö Suomen konkurssiin, siitä olen samaa mieltä. Lääkäreiden kanssa on karannut homma ihan käsistä ja mitään ei voi tehdä. Surkea kandinplanttu tienaa vuokrafirmalla tuplat mitä virkalääkäri ja on ilman virkavastuuta. Työkykyiset ja osittain työkyvyttömätkin hoitajat voivat työvoimapulassa täysin valita minne menevät töihin ja toimipaikkoja joudutaan lakkauttamaan, koska hoitajat eivät halua sinne töihin. Hoitajamitoitus pakottaa tietyn henkilökuntamäärän ja ainoa mahdollisuus on lakkauttaa. Sitten mummot viedään naapurikuntaan ja hässäkkä on valmis kunnallispoliitikkojen kanssa.

Sotea ovat ryöstämässä esim yksityiset hoivapalvelufirmat, mitkä ostavat rahapulaisilta kunnilta yksikön pois, rakentavat uuden, purkavat "homeisen" vanhan, jotta ei voi enää ottaa käyttöön ja laittavat hinnat kohilleen. Vuokralääkärifirmat kairaavat armotta lääkäripulalla. Laki määrää palvelut ja on maksettava mitä järjetöntä pyytävätkään tai mentävä käräjille lain rikkomisesta. julkinen sote ei sinällään välttämättä ole se pahan alku ja juuri, vaan iso rikka sopassa ovat yksityiset ryöstöfirmat, jotka häikäilemättä käyttävät tilannetta hyväkseen. laki määrää, ilman ei ole laillista olla ja hinta on ota tai jätä ja mene käräjille.
Vaimosi taitaa kuulua ylimpään johtoon, jos alaisia on 1400 henkeä. Kirjoituksessani (Suomen valtion default 2030-luvulla) kerroin, että Sote-alueeni keski-ja esimiestaso on täysin ylimiehitetty.

Soten tilanne on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että kun Sote-alueet laitetaan säästämään kymmeniä miljoonia euroja per Sote-alue, niin samaan aikaan hallitus lappaa yksityisille lääkärifirmoille (Mehiläinen, Pihjalalinna, Terveystalo) Kela-maksujen kautta 280 miljoonaa euroa ja suunnittelee vielä korottavansa summaa 65 miljoonalla eurolla. Eli yksityisille terveysjäteille veronmaksajilta lahjoituksena kaikkiaan 335 miljoonaa euroa.

On hyvin vaikea ymmärtää sitä, miksi älykkäät koulutetut suomalaiset ihmiset ostavat ajatuksen, että Kokoomuksen vetämä hallitus olisi pelastamassa Suomen taloutta. Otsalohkollakin näkee, että Kokoomus lapioi rahaa (jälleen kerran) sidosryhmien taskuihin, minkä lisäksi Elinkeinoelämän keskusliiton tilaustyönä muutetaan yksityissektorin palkansaajat helposti irtisanottavaksi ja alipalkatuksi paarialuokaksi. Asumistuen leikkausta lukuunottamatta mitään todellisia peliliikkeitä Suomen talouden pelastamiseksi ei ole näköpiirissä.
 
Viimeksi muokattu:
Vaimosi taitaa kuulua ylimpään johtoon, jos alaisia on 1400 henkeä. Kirjoituksessani (Suomen valtion default 2030-luvulla) kerroin, että Sote-alueeni keski-ja esimiestaso on täysin ylimiehitetty.

Soten tilanne on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että kun Sote-alueet laitetaan säästämään kymmeniä miljoonia euroja per Sote-alue, niin samaan aikaan hallitus lappaa yksityisille lääkärifirmoille (Mehiläinen, Pihjalalinna, Terveystalo) Kela-maksujen kautta 280 miljoonaa euroa ja suunnittelee vielä korottavansa summaa 65 miljoonalla eurolla. Eli yksityisille terveysjäteille veronmaksajilta lahjoituksena kaikkiaan 335 miljoonaa euroa.

On hyvin vaikea ymmärtää sitä, miksi älykkäät koulutetut suomalaiset ihmiset ostavat ajatuksen, että Kokoomuksen vetämä hallitus olisi pelastamassa Suomen taloutta. Otsalohkollakin näkee, että Kokoomus lapioi rahaa (jälleen kerran) sidosryhmien taskuihin, minkä lisäksi Elinkeinoelämän keskusliiton tilaustyönä muutetaan yksityissektorin palkansaajat helposti irtisanottavaksi ja alipalkatuksi paarialuokaksi. Asumistuen leikkausta lukuunottamatta mitään todellisia peliliikkeitä Suomen talouden pelastamiseksi ei ole näköpiirissä.
Ei ne 1400 ole suoria alaisia, vaan koko organisaation/vastuualueen henkilökuntamäärä.

Koko julkinen sote on korviaan myöten kusessa. Työt lisääntyvät koko ajan (väestön vanheneminen ym), kaikki kallistuu huimaa vauhtia, työvoimapula on krooninen, hoitajien palkkoihin vaaditaan isoja korotuksia ja rahaa pitäisi säästää samalla. Julkisia palveluita lakkautetaan kilpaa ja samalla joudutaan lisääämään yksityisiä ostopalveluita tuplahinnalla, koska ei ne työt ja lapset, vanhukset, vammaiset ym minnekään heti katoa.

Millä tämän kierteen sitten pysäyttäisi, niin siinäpä poppamiehelle hommia.
 
Millä tämän kierteen sitten pysäyttäisi, niin siinäpä poppamiehelle hommia.
Vaatis varmaan aika paljon lainsäädännöllistä sorvaamista, jolla alkuun poistettais nuo aiemmin mainitut kuppausmahdollisuudet yksityisiltä palveluntuottajilta mm. lääkäri- ja hoivapalveluiden suhteen ja sen jälkeen raakasti rajattais julkisia palveluita sekä vastuullistettais kansalaisia omasta/omaistensa terveydestä. Luulis, että esim silmälääkäriä alkais virkatyö julkisella kiinnostaa jos yksityisellä ei oman alan hommia tarjolla olisi. En kuitenkaan usko, että tälle on kovin paljon kansalaisten keskuudessa tukea eikä siksi varmaan poliitikkojenkaan.

Rahoitusmalleja pitäis myös sorvata säästeliäisyyttä paremmin tukevaks. Julkisessa terveydenhuollossa on jo pitkään mennyt budjetointi niin, että jos jonkun yksikön budjetti on ylijäämäinen, niin seuraavana vuonna sinne annetaan vähemmän rahaa koska on nähty, että homma rullaa vähemmälläkin. Tästä on seurannut se, että yksiköt sitten käyttävät väkisin kaikki yli jääneet rahat loppuvuodesta, ettei säästeliäisyydestä rangaista seuraavana vuonna. Tämä tuskin soten myötä on kauheasti muuttunut, etenkin kun lisärahoitus en entistä tiukemmassa.

Hoitoalalle pitäis myös saada porukkaa rekrytoitua ja työntekijät pysymään siellä, mielellään pitkät ajat samoissa tehtävissä. Pelkällä rahalla tämä ei onnistu, koska ei jengi rahan takia varmaan ensisijaisesti alaa tai työpaikkaa vaihda vaan huonojen työolojen, työaikojen ja heikon johtamisen vuoksi.

Noista vois lähteä liikkeelle.

Edit: en tosin oo poppamies, eli noi voi olla ihan paskoja ehdotuksia
 
Tuo lienee likempänä totuutta.

Ongelmahan on se, että Lääkäriliitto määrää lääkäreiden koulutusmäärät ja ylläpitää niukkuutta ja siten hintoja korkeana. Lääkikseen on erittäin vaikea päästä, koska paikkoja on niin vähän. Motivoituneita ja fiksuja menijöitä olisi moninkertaisesti tarjolla. Osa Suomalaisista opiskelee esim Baltiassa, koska Suomen kouluun ei pääse, jos ei ole lähes yli-ihminen.

Laki vaatii järjestämään palvelut, lääkäreitä ei ole, ilman lääkäreitä rikot lakia ja viran puolesta olet vastuussa. Yksityinen tarjoaa lääkärin tai palvelun, mutta hinta onkin sitten tämä, ota täi jätä. Toinen tapa olisi sitten puhtaasti kaupallinen terveydenhuolto Jenkkilän malliin ja vielä kalliimmalla. Jokainen sitten maksaa jos kykenee tai kuolee pois. Kumpi sitten parempi. terveenä hyvä, jos sairastut sitten vähän huonompi homma. Terveysvakuutus sitten ja sekin toki hinnoitellaan riskin ja hintatason mukaan, tai sitten et saa ollenkaan, jos on vähän jotain perussairautta.
Lääkäriliitto on lääkärien ammattijärjestö, se ei päätä koulutusmääristä, sen tekee OPM. Se on kylläkin aktiivinen lobbari tuossa asiassa.
 
Lääkäriliitto on lääkärien ammattijärjestö, se ei päätä koulutusmääristä, sen tekee OPM. Se on kylläkin aktiivinen lobbari tuossa asiassa.
Siksi en sanonutkaan, että päättää vaan määrää :) Sairaanhoitajien muuntokoulutuksen lääkäriksi liitto torppasi. Jotakin opintoja olisi vähäisesti luettu hyväksi ja ehkä tietyllä tavalla matalampi pääsykynnys. Nykyisin lääkäriliiton mukaan opiskelupaikkojen lisääminen ei helpottaisi lääkäripulaa.

Aikoinaan 90-luvulla yksi kaveri oli supermotivoitunut ja haki lääkikseen ties miten monena vuonna. Ei päässyt (ehkä aiheestakin), mutta tekniikan tohtoriksi kykeni.
 
Viimeksi muokattu:
On tossa lääkäriliiton kannassa toisaalta myös ihan perää, ettei lääketieteen aloituspaikkoja ole täysin mutkatonta vaan lisätä.

Kyseessä on kuitenkin ammatti, jonka oppiminen tapahtuu teoriatiedon yhdistämisellä käytäntöön, eli jo kouluaikana pitäisi saada edes jotenkin riittävä toistomäärä erilaisista perustoimenpiteistä ja -tutkimuksista oikeilla potilailla.

Jos aloituspaikat vaikka tuplattaisiin ensi vuonna, niin aika vähän toistoja tulee per opiskelija kun käsittääkseni menee jo nykyisellään niin, että potilas pötköttää pedillä ja kahdeksan amanuenssia kuuntelee vuorotellen hengitysäänet.

Nykyistäkin lääkäriresurssia vois käyttää tehokkaammin siten, että lääkärit tekis sitä mitä lääkärit tekee ja atk-hommat yms ammatin ulkopuoliset tehtävät ulkoistettais jollekin muulle taholle.
 
^Lääkäriliitto on vastustanut vuosikymmenien ajan aloituspaikkojen lisäystä. Hesarin mukaan on vastustanut ainakin koko 2000-luvun. Muistini mukaan vieläkin pidempään.
LÄÄKÄRIKOULUTUKSEN paikkoja voidaan maltillisesti lisätä, linjaa Lääkäriliiton puheenjohtaja Niina Koivuviita Lääkäripäivillä.
Vaikka lause kuulostaakin hyvin varovaiselta, se on merkittävä käänne. Lääkärien edunvalvontajärjestö ei ole 2000-luvulla kertaakaan kannattanut paikkojen lisäämistä.
Törkeää toimintaa. Luulisi hävettävän. Suomi kiittää. Yle kirjoitti hienosti vuonna 2014:
 
^Lääkäriliitto on vastustanut vuosikymmenien ajan aloituspaikkojen lisäystä. Hesarin mukaan on vastustanut ainakin koko 2000-luvun. Muistini mukaan vieläkin pidempään.

Törkeää toimintaa. Luulisi hävettävän. Suomi kiittää.
Eihän näitä "AY-mafioita" tässä maassa kuunnella muutenkaan. Miksi kokoomus tekee lääkäriliitosta poikkeuksen? Puolueen tekopyhyydellä kun ei ole rajoja ja kyse ei heille koskaan ole ollut Suomen taloudesta.
 
Viimeksi muokattu:
Eihän näitä "AY-mafioita" tässä maassa kuunnella muutenkaan. Miksi kokoomus tekee lääkäriliitosta poikkeuksen? Puolueen tekopyhyydellä ei ole rajoja.
Kyllä tähän tilanteeseen on syypäitä kaikki isot puolueet. Eivät ne kaikki päättävissä asemissa olevat lääkärit ole kokoomuslaisia. Esimerkiksi Aki Lindén on vanha SKDL:n toimija.

Jo Martti Ahtisaari varoitti korporaatioiden vallasta. Tästä esimerkiksi demarit eivät tykänneet.
Demarit eivät ole vieläkään ymmärtäneet Ahtisaaren opetuksia.
 
Viimeksi muokattu:
Miksi eläkkeille ei voisi laittaa vaikka 35ke/vuosi kattoa? Alle 35ke/vuosi eläkettä saavien eläkkeisiin ei kosketa. Mun aikaisemmassa postauksessa löytyy taulukot miten paljon eri tuloluokissa olevia eläkeläisiä on ja paljonko eläkkeitä maksettu.

----

Järjestelmät on ihmisten kyhäämiä ja ylläpitämiä. Näitä voi muuttaa vaikka nimi ei olisi vero. Vaatii tietenkin poliittista tahtoa, mutta ei ole mikään luonnonlaki jota vastaan on turha taistella. Eläkejärjestelmä joka on pitkälti kädestä suuhun niin aika sama onko nimi vero vai jotain muuta niin työnantajan ja palkansaajan(7.15%) selkänahasta noita revitään tällä hetkellä.

Lienee mainittu 35 ke/v on hyvä summa siinä missä joku muukin.

Miten tämä toteutetaan? Otetaanko eläkemaksuissa nykyinen raja maksimiksi (josta saa eläkettä 35 ke/v), ja yli menevän osan ”verotettava” saa pitää itse eläkemaksun maksamisen sijaan?
 
Lienee mainittu 35 ke/v on hyvä summa siinä missä joku muukin.

Miten tämä toteutetaan? Otetaanko eläkemaksuissa nykyinen raja maksimiksi (josta saa eläkettä 35 ke/v), ja yli menevän osan ”verotettava” saa pitää itse eläkemaksun maksamisen sijaan?
Käytetään eläkejärjestelmästä säästynyt raha budjettivajeen paikkaamiseen. Ei korjaa koko ongelmaa, mutta pienistä puroista koostuu isompi joki? Jos joskus päästään ylijäämäisiin budjetteihin niin siinä kohtaa voi miettiä kerätyn rahan kohtaloa uusiksi.
 
Käytetään eläkejärjestelmästä säästynyt raha budjettivajeen paikkaamiseen. Ei korjaa koko ongelmaa, mutta pienistä puroista koostuu isompi joki? Jos joskus päästään ylijäämäisiin budjetteihin niin siinä kohtaa voi miettiä kerätyn rahan kohtaloa uusiksi.
Eli jos nyt kipuillaan ylisuuresta julkisesta taloudesta, niin ajatuksesi on laittaa eläkelläisille 100% marginaalivero 35 000€ vuosituloille. No kohdistit sen eläkkeisiin, et muihin tuloihin.

Jos kohdistetaan vain eläkkeisiin, niin voi motivoida eläkelläiset tekee enemmän muitahommia/muita tuloja. Eli ehkä siinä voi olla jotain piristävääkin. Ja nuorempia houkuttaisi turvaamaan eläkeiän taloutta eläkejärjestelmän ulkopuolissa ratkaisuilla, ja toisi vaatimuksia eläkemaksujen rajaamiseksi -> toisi eläkejärjestelmään lisäriskejä.

Ylisuuri julkinentalous vaatii leikkauksia, ja sen huoltosuhteen parantamista, eläkelläisten kohdalla esim pidentää työuria. Veronkiristykset ovat toki keinovalikoimassa varsinkin jos ei löydy halua sovittaa menoja tuloihin.

Eläkelläisten verottamisen idean vaihtoehtona voisi myös miettiä keinoja missä se eläkelläinen osallistuisi enemmän meinoihin, suoraan omasta kukkarosta, toki turvaten vähävaraisten ja pienituloisten palvelut jollain tasolla.
 
Ei ne 1400 ole suoria alaisia, vaan koko organisaation/vastuualueen henkilökuntamäärä.

Koko julkinen sote on korviaan myöten kusessa. Työt lisääntyvät koko ajan (väestön vanheneminen ym), kaikki kallistuu huimaa vauhtia, työvoimapula on krooninen, hoitajien palkkoihin vaaditaan isoja korotuksia ja rahaa pitäisi säästää samalla. Julkisia palveluita lakkautetaan kilpaa ja samalla joudutaan lisääämään yksityisiä ostopalveluita tuplahinnalla, koska ei ne työt ja lapset, vanhukset, vammaiset ym minnekään heti katoa.

Millä tämän kierteen sitten pysäyttäisi, niin siinäpä poppamiehelle hommia.
Poppamies en ole, mutta onhan tässä ollut 20+ vuotta aikaa koittaa keksiä ratkaisuja. Suomalaiseen tapaan tosin ongelmat vaan siirretään eteenpäin seuraaville ja katsellaan sivusta kun ongelman koko kasvaa vuosi vuodelta.
 
Poppamies en ole, mutta onhan tässä ollut 20+ vuotta aikaa koittaa keksiä ratkaisuja. Suomalaiseen tapaan tosin ongelmat vaan siirretään eteenpäin seuraaville ja katsellaan sivusta kun ongelman koko kasvaa vuosi vuodelta.
Nythän tämä on johtanut siihen, että yksityiset firmat kahmivat lääkärit ja hoitajat ja myyvät kalliilla julkiselle. Julkisen puolen palkkojen nosto ei auta, koska lääkäreitä ja hoitajia ei saa lisää. Yksityinen nostaisi sitten vähän enemmän.

Hoitajamitoitus vaatii lisää hoitajia, hoitajien palkkoihin vaaditaan isoja korotuksia jne. jne.
 
Nythän tämä on johtanut siihen, että yksityiset firmat kahmivat lääkärit ja hoitajat ja myyvät kalliilla julkiselle. Julkisen puolen palkkojen nosto ei auta, koska lääkäreitä ja hoitajia ei saa lisää. Yksityinen nostaisi sitten vähän enemmän.

Hoitajamitoitus vaatii lisää hoitajia, hoitajien palkkoihin vaaditaan isoja korotuksia jne. jne.
Kyllä, Suomi on erikoinen maa. Ollaan niin sosialistisia ja äänestetään demareita, mutta samalla ollaan keksitty sellainen himmeli että veronmaksajat maksaa yksityisille lääkäripalveluille isoja summia rahaa suoraan veroista. Ei mitään järkeä.
 
Näköjään osataan sitä muuallakin. Onkohan lääkäreillä jokin maailmanlaatuinen mafia vai mikä?


ETELÄ-KOREASSA joukko lääkäreitä uhkaa irtisanoutua tuen osoituksena lääkäriharjoittelijoiden lähes kuukauden kestäneelle lakolle.

Tuhannet lääkäriharjoittelijat keskeyttivät työnteon helmikuun lopulla vastustaakseen hallituksen uudistuksia, joiden tarkoitus on hellittää lääkäripulaa. Hallitus aikoo nostaa lääkäriopiskelijoiden määrää, minkä lääkärit pelkäävät heikentävän palveluiden ja koulutuksen laatua.

Hallituksen suunnitelmaa kannattavat puolestaan sanovat, että lääkärit pyrkivät pitämään kiinni palkoistaan ja sosiaalisesta asemastaan.
 
Näköjään osataan sitä muuallakin. Onkohan lääkäreillä jokin maailmanlaatuinen mafia vai mikä?

Semmonen hikipinkojen "status" ammattihan se on niin ei kai tuo nyt mikään yllätys ole että haluavat sen sellaisena myös pitää.
 
Eli jos nyt kipuillaan ylisuuresta julkisesta taloudesta, niin ajatuksesi on laittaa eläkelläisille 100% marginaalivero 35 000€ vuosituloille. No kohdistit sen eläkkeisiin, et muihin tuloihin.

14miljardin vaje on sellainen ettei sitä saa kurottua umpeen yhdestä kohteesta. Jos vajeen aikoo korjata niin se vaatii kaikilta panostusta ei rajoittuen mutta sisältäen tuet, eläkkeet, palkkatulot, päämatulot, priorisoimisen mihin rahat riittää, julkisen tehostaminen jne jne. Jos kirjottaisi kaiken auki joka postaukseen niin tulisi aina TLDR
 
14miljardin vaje on sellainen ettei sitä saa kurottua umpeen yhdestä kohteesta. Jos vajeen aikoo korjata niin se vaatii kaikilta panostusta ei rajoittuen mutta sisältäen tuet, eläkkeet, palkkatulot, päämatulot, priorisoimisen mihin rahat riittää, julkisen tehostaminen jne jne. Jos kirjottaisi kaiken auki joka postaukseen niin tulisi aina TLDR
Pistätkö kaikilla 35k€ ylittävästä 100% marginaaliveron?
 
Pistätkö kaikilla 35k€ ylittävästä 100% marginaaliveron?
35ke/vuosi oli vain keskustelunavaus ei mikään mun mielestä näin on nyt pakko tehdä. Tuossa kuvitteellisessa tapauksessa eläkkeen maksimimäärä olisi 35ke/vuosi. yli 35ke eläkkeitä ei olisi olemassa joten yli 35ke eläkkeen marginaalivero on määrittelemätön. Alkuperäisessä postauksessa on mukana maksetuista eläkkeistä taulukko. Taulukon pohjalta voi miettiä miten ja minkä verran eläkkeistä voisi olla mahdollista säästää ilman että eläkeläiset siirtyvät sossun asiakkaiksi ja säästöä ei tullutkaan.

Iso pointtihan jäi huomaamatta mikä on että vaikka eläkekatoksi määritettäisiin 35ke/vuosi niin leikkauksesta saatava säästö olisi melko pieni etenkin kun huomioidaan että osa eläkkeisiin laitetusta rahasta kiertää takaisin valtiolle erilaisten verojen muodossa.
 
Tuossa kuvitteellisessa tapauksessa eläkkeen maksimimäärä olisi 35ke/vuosi. yli 35ke eläkkeitä ei olisi olemassa joten yli 35ke eläkkeen marginaalivero on määrittelemätön....
Jos leikkaat eläkkeet niin että yhteensä enintään tuonverran, niin sehän tarkoittaa että valtio saa vähemmän verotuloja, mistä seuraa suurempi leikkaus tarve. Sillä olisi myös kuntataluteen vaikutuksia, kun eläkelläisillä vähemmän rahaa, lisäisi menoja kun eläkelläiset turvautuisi enemmän julkisrahoitteisiin palveluihin.
 
Suomi joutuu ottamaan tänä vuonna 1,5 miljardia euroa ennakkoitua enemmän velkaa, minkä seurauksena valtion nettolainanotto vuonna 2024 olisi kaikkiaan 12,9 miljardia euroa. Suurin syy tähän yllätykseen on valtion tulojen jääminen 1,3 miljardia euroa ennakoitua pienemmiksi.

Iltalehden pääkirjoitus jo ennakoi, että Orvon hallitus joutuu tekemään jotakin mitä se ei haluaisi, eli nostamaan veroja. Hallitushan on jo aiemmin päättänyt, että joukkoliikenne, liikunta- ja kulttuuripalvelut ja lääkkeet nostetaan alennetusta 10% arvonlisäverokannasta 14% prosenttiin, mistä on jo budjetoitu 200 miljoonan euron tulot. Luultavasti seuraavaksi joutuvan nostamaan 24% arvonlisäverokantaa 1% prosentilla, mistä tulisi 600 miljoonan euron tulot.

Oikeistohallitukseksi kutsuttu Orvon hallitus toteuttaa tosiasiassa täysin sosialistista talousohjelmaa: veroja nostellaan, mikä lisäksi isketään rajusti yksityissektorin palkansaajien etuihin. Samaan aikaan julkisen sektorin palkintovirkoihin ja maan tapaan ei kosketa pitkällä tikullakaan. Meininki on aivan samanlaista kuin Kreikassa ja Argentiinassa ennen konkurssia.


 
Julkisen sektorin touhuihin liittyen: tutun kertoman mukaan hänen kotikuntansa työntekijöiden sairaspoissaolojen keskiarvo on lähellä 20 päivää vuodessa eli lähes 4 viikkoa. Valtaosa sairaspoissaoloista on omailmoituksella. Monessa yrityksessä tällaisista poissaolomääristä voi joutua keskusteluun esimiehen tai hr:n kanssa, mutta julkisella sektorilla asiaan ei reagoida.

Kannattaa huomioida, että osalla julkisella sektorilla pitkään työskennelleistä on vuosilomaa 38 päivää.

Mutta... näistä asioista ei pysty säästämään.
 
Jos leikkaat eläkkeet niin että yhteensä enintään tuonverran, niin sehän tarkoittaa että valtio saa vähemmän verotuloja, mistä seuraa suurempi leikkaus tarve. Sillä olisi myös kuntataluteen vaikutuksia, kun eläkelläisillä vähemmän rahaa, lisäisi menoja kun eläkelläiset turvautuisi enemmän julkisrahoitteisiin palveluihin.
Tuo mun keskustelunaloitusraja olisi jättänyt maksimieläkkeeksi about 2900e/kk eläkkeen. Suomen keskimääräiset eläkkeet on alle 2ke/kk. Jotta päästään eteenpäin niin onko sun mielestä eläkkeissä mitään leikattavaa? Jos on leikattavaa niin miten eläkkeitä leikattaisiin?

Vuoden 2022 lopussa työeläkkeenä vanhuuseläkettä saavien keskimääräinen eläke oli 1 752 euroa kuukaudessa. Vuoden 2022 aikana vanhuuseläkkeelle siirtyneillä vastaava luku oli jo 1 956 euroa kuukaudessa.

 
Julkisen sektorin touhuihin liittyen: tutun kertoman mukaan hänen kotikuntansa työntekijöiden sairaspoissaolojen keskiarvo on lähellä 20 päivää vuodessa eli lähes 4 viikkoa. Valtaosa sairaspoissaoloista on omailmoituksella. Monessa yrityksessä tällaisista poissaolomääristä voi joutua keskusteluun esimiehen tai hr:n kanssa, mutta julkisella sektorilla asiaan ei reagoida.

Kannattaa huomioida, että osalla julkisella sektorilla pitkään työskennelleistä on vuosilomaa 38 päivää.

Mutta... näistä asioista ei pysty säästämään.
Ja mitä sitten tapahtuu? Potkitkaanko ulos? No ei potkita, joten kyseinen keskustelu on käytännössä yhtä tyhjän kanssa. Samaiseen kyllä joutuu siellä julkisellakin, jos esimies niin päättää tuollaisen poissaolomäärän perusteella.
 
Mä vaan syön popcornia, kun tää maa hajoaa pakkoruotsiinsa. Hah hah. Sitä saa mitä ansaitseekin.

PS. Ensi syksynä pakkoruotsia lisätään yhdellä viikkotunnilla. Sillä Suomi nousuun! Ja erityisen oksettavaa tässä on se, että tapahtuu tämän hallituksen aikana... Mä olen sentään joskus aikoinaan äänestänyt persuja nimenomaan pakkoruotsin vuoksi. Enää en onneksi ole ollut niin tyhmä.
 
Mä vaan syön popcornia, kun tää maa hajoaa pakkoruotsiinsa. Hah hah. Sitä saa mitä ansaitseekin.

PS. Ensi syksynä pakkoruotsia lisätään yhdellä viikkotunnilla. Sillä Suomi nousuun! Ja erityisen oksettavaa tässä on se, että tapahtuu tämän hallituksen aikana... Mä olen sentään joskus aikoinaan äänestänyt persuja nimenomaan pakkoruotsin vuoksi. Enää en onneksi ole ollut niin tyhmä.
Niin paljon kuin pakkoruotsia vihaankin, niin onko se mielestäsi ihan aidosti Suomen suurin ongelma? Viis valtion taloudesta, viis kestävyysvajeesta, viis rikollisuudesta, viis maahanmuuton ongelmista, yms, kunhan vain pakkoruotsi poistuu?
 
Tuo mun keskustelunaloitusraja olisi jättänyt maksimieläkkeeksi about 2900e/kk eläkkeen. Suomen keskimääräiset eläkkeet on alle 2ke/kk. Jotta päästään eteenpäin niin onko sun mielestä eläkkeissä mitään leikattavaa? Jos on leikattavaa niin miten eläkkeitä leikattaisiin?
Mitä tavoittelet eläkkeiden leikkaamisella.
Mutta jos ollaan ollaan otsikossa , ja ei kuitenkaan leikata kansaneläkettä/takuueläkettä, eli pienten elkkeen saajien eläkkeitä, niin eläkeiännosto, tukea, parantaa eläkelläisten työnteko mahdollisuuksia, poistaa julkisesti rahoitetuista palveluista eläkelläisten alennuksia, jos niillä ei ole taloudellista hyötä julkiseen talouteen.

Isotuloinen eläkelläinen, niin se kiliseen kassaan, ja osa heistä rahoittaa itse palvelu tarvettaan
 
Niin paljon kuin pakkoruotsia vihaankin, niin onko se mielestäsi ihan aidosti Suomen suurin ongelma? Viis valtion taloudesta, viis kestävyysvajeesta, viis rikollisuudesta, viis maahanmuuton ongelmista, yms, kunhan vain pakkoruotsi poistuu?

Itse näen sen enemmän oireena kuin tautina, mutta toisaalta sellaisena oireena joka kuvastaa hyvin tautia. Uppiniskaisesti roikutaan jossain järjettömässä rahareiässä aivan idioottimaisin perustein ja mieluummin annetaan vaikka koko saatanan maan luisua Itämereen kuin, että annettaisiin senttiäkään periksi.
 
Suomi joutuu ottamaan tänä vuonna 1,5 miljardia euroa ennakkoitua enemmän velkaa, minkä seurauksena valtion nettolainanotto vuonna 2024 olisi kaikkiaan 12,9 miljardia euroa. Suurin syy tähän yllätykseen on valtion tulojen jääminen 1,3 miljardia euroa ennakoitua pienemmiksi.

Iltalehden pääkirjoitus jo ennakoi, että Orvon hallitus joutuu tekemään jotakin mitä se ei haluaisi, eli nostamaan veroja. Hallitushan on jo aiemmin päättänyt, että joukkoliikenne, liikunta- ja kulttuuripalvelut ja lääkkeet nostetaan alennetusta 10% arvonlisäverokannasta 14% prosenttiin, mistä on jo budjetoitu 200 miljoonan euron tulot. Luultavasti seuraavaksi joutuvan nostamaan 24% arvonlisäverokantaa 1% prosentilla, mistä tulisi 600 miljoonan euron tulot.

Oikeistohallitukseksi kutsuttu Orvon hallitus toteuttaa tosiasiassa täysin sosialistista talousohjelmaa: veroja nostellaan, mikä lisäksi isketään rajusti yksityissektorin palkansaajien etuihin. Samaan aikaan julkisen sektorin palkintovirkoihin ja maan tapaan ei kosketa pitkällä tikullakaan. Meininki on aivan samanlaista kuin Kreikassa ja Argentiinassa ennen konkurssia.


Tehdään valinta nostaa arvonlisäveroa että saadaan 600 miljoonaa, samalla kun ulkomaille lahjoitettua kehitysapua menee vieläkin moninkertaisesti tuon verran...
 
Mitä tavoittelet eläkkeiden leikkaamisella.

Eläkkeistä leikatut rahat käytetään 14 miljardin budjettivajeen paikkaamiseen. Ei paikkaa koko vajetta, mutta niin ei mikään muukaan yksittäinen leikaus tai veronkorotus. Jos joskus päästään ylijäämäisiin budjetteihin niin eläkkeisiin liittyyviä maksuja/veroja/... voidaan laskea ja työntekijälle ja työnantajalle jää enemmän rahaa käteen.

Mun keskustelunavaus vaikuttaisi vain eläkkeisiin joiden koko on yli 2900e/kk jolloin se ei vaikuta mitenkään pienituloisimpiin eläkkeisiin. Pointti edelleen oli avata vain keskustelua. Jos nyt oikein tulkitsen niin sun mielestä eläkkeisiin ei saa koskea.
 
Viimeksi muokattu:
Niin paljon kuin pakkoruotsia vihaankin, niin onko se mielestäsi ihan aidosti Suomen suurin ongelma? Viis valtion taloudesta, viis kestävyysvajeesta, viis rikollisuudesta, viis maahanmuuton ongelmista, yms, kunhan vain pakkoruotsi poistuu?
Siinä mielessä kyllä, että jos edes näin helppoa ja laajaa kannatusta nauttivaa uudistusta ei saada aikaan, niin miksi edes vaivautua vaikeampien asioiden suhteen...

Toki vastahan tässä ollaan muutama vuosikymmen myöhässä. Pakkoruotsin suurimmat taloushaitat on epäsuoria ja johtaa esimerkiksi kielitaidon yksipuolistumiseen (mikä on toteutunut fakta), ja hyvin oletettavasti myös yleiseen opiskeluinnon laskuun etenkin pojilla.
 
Eläkkeistä leikatut rahat käytetään 14 miljardin budjettivajeen paikkaamiseen. Ei paikkaa koko vajetta, mutta niin ei mikään muukaan yksittäinen leikaus tai veronkorotus. Jos joskus päästään ylijäämäisiin budjetteihin niin eläkkeisiin liittyyviä maksuja/veroja/... voidaan laskea ja työntekijälle ja työnantajalle jää enemmän rahaa käteen.

Mun keskustelunavaus vaikuttaisi vain eläkkeisiin joiden koko on yli 2900e/kk jolloin se ei vaikuta mitenkään pienituloisimpiin eläkkeisiin. Pointti edelleen oli avata vain keskustelua. Jos nyt oikein tulkitsen niin sun mielestä eläkkeisiin ei saa koskea.
Miten ajattelit niillä paikata vajetta, et ollut verottamssa 100% marginaaliverolla rajan ylittäneitä, vaan leikkaamassa eläkkeitä, jolloin valtion verotulot pienenisi. Jos haluat siirtää ne valtion talouden paikkeeksi, niin 100% marginaalivero. Tosin maksuhalukkuus maksaa eläkemaksuja laskisi, mistä seuraisi sitten omat ongelmansa.

Jos haluat valtion alijäämää paikata eläkkeillä, niin leikkaa kansaneläkettä/takuueläkettä, tosin se siirtää menet sitten toimeentulotukeen.
 
Ja mitä sitten tapahtuu? Potkitkaanko ulos? No ei potkita, joten kyseinen keskustelu on käytännössä yhtä tyhjän kanssa. Samaiseen kyllä joutuu siellä julkisellakin, jos esimies niin päättää tuollaisen poissaolomäärän perusteella.
Yksityisen sektorin toimihenkilöpuolella 20 sairaslomapäivää vuodessa viettävät ovat harvinaisuuksia. Olen nähnyt henkilökohtaisesti, kun aikaansaamattomia kavereita on pistetty YT:ssä pihalle ja joissakin tapauksissa hiillostettu ottamaan irtisanomispaketti vastaan, kun ei ole haluttu käynnistää YT-prosessia.

Mutta kunnallisella puolella 20 sairaslomapäivää vuodessa on kuulemma keskiarvo. Ja kukaan ei lennä pihalle, ei edes ne keskiarvon huonommalla puolella olevat.

Asiaan osittain liittyen: olen seurannut muutaman yksityiseltä sektorilta työttömäksi joutuneen toimihenkilön taivallusta. Arvatkaapa, mihin nämä henkilöt yrittävät ensisijaisesti työllistyä?

No julkiselle sektorille tietysti. Osa tästä porukasta tekee pedagogisia opintoja päästäkseen ammatikouluun opettajaksi. Palkkaero yksityiseen on kaventunut varsinkin verottajan kouran jälkeen olemattomaksi, minkä lisäksi työ julkisella on paljon leppoisampaa eikä potkuja voi oikeastaan saada.

Sosialistisen Suomen tilannetta kuvaa hyvin se, että julkinen sektori on nousemassa halutuimmaksi työantajaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Siinä mielessä kyllä, että jos edes näin helppoa ja laajaa kannatusta nauttivaa uudistusta ei saada aikaan, niin miksi edes vaivautua vaikeampien asioiden suhteen...

Toki vastahan tässä ollaan muutama vuosikymmen myöhässä. Pakkoruotsin suurimmat taloushaitat on epäsuoria ja johtaa esimerkiksi kielitaidon yksipuolistumiseen (mikä on toteutunut fakta), ja hyvin oletettavasti myös yleiseen opiskeluinnon laskuun etenkin pojilla.
Hiljattain uutisoitiin (en löytänyt tähän hätään linkkiä), että lukiosta valmistuvista pojista yli puolet saa ruotsin kielen arvosanaksi numeron 5 tai 6. Mutta onko tämä yllätys, koska kukaan tervejärkinen ihminen ei näe lilliputtikielen opettelussa järjen häivää.

Ruotsin pakko-opettamisella on valtavan negatiiviset vaikutukset suomalaisten nuorten englannin kielitaidon kehittymiselle ja sitä kautta Suomen kilpailukyvyn parantamiselle. Suurehkolla osalla ihmisistä ei ole kielipäätä ja kykyä opetella hyvin kahta vierasta kieltä. Kun ruotsia yritetään tunkea väkisin kurkusta alas, niin englanti jää väkisinkin kehnolle tasolle. Tilannetta ei helpota se, että uralilaisten kielten ryhmään kuuluva suomi eroaa suuresti germaanisten ryhmään kuuluvasta englannista.

Kuten nimimerkki @BongisKhan totesi, mitään järkeviä uudistuksia ei kyetä tekemään vaan hassataan vain rahaa ja tuhotaan Suomen kilpailukykyä, koska näin on tehty ennenkin.
 
Ruotsin pakko-opettamisella on valtavan negatiiviset vaikutukset suomalaisten nuorten englannin kielitaidon kehittymiselle ja sitä kautta Suomen kilpailukyvyn parantamiselle. Suurehkolla osalla ihmisistä ei ole kielipäätä ja kykyä opetella hyvin kahta vierasta kieltä.
Kolmesta kielestä puhumattakaan.

Siitähän aina muistetaan Hesarissa ja muissa medioissa valittaa joka vuosi, kuinka kieltenopiskelu on yksipuolistunut "englannin ylivallan vuoksi", ja varsinaista syypäätä kierretään kuin kissa kuumaa puuroa.
 
Yksityisen sektorin toimihenkilöpuolella 20 sairaslomapäivää vuodessa viettävät ovat harvinaisuuksia. Olen nähnyt henkilökohtaisesti, kun aikaansaamattomia kavereita on pistetty YT:ssä pihalle ja joissakin tapauksissa hiillostettu ottamaan irtisanomispaketti vastaan, kun ei ole haluttu käynnistää YT-prosessia.

Mutta kunnallisella puolella 20 sairaslomapäivää vuodessa on kuulemma keskiarvo. Ja kukaan ei lennä pihalle, ei edes ne keskiarvon huonommalla puolella olevat.

Asiaan osittain liittyen: olen seurannut muutaman yksityiseltä sektorilta työttömäksi joutuneen toimihenkilön taivallusta. Arvatkaapa, mihin nämä henkilöt yrittävät ensisijaisesti työllistyä?

No julkiselle sektorille tietysti. Osa tästä porukasta tekee pedagogisia opintoja päästäkseen ammatikouluun opettajaksi. Palkkaero yksityiseen on kaventunut varsinkin verottajan kouran jälkeen olemattomaksi, minkä lisäksi työ julkisella on paljon leppoisampaa eikä potkuja voi oikeastaan saada.

Sosialistisen Suomen tilannetta kuvaa hyvin se, että julkinen sektori on nousemassa halutuimmaksi työantajaksi.
julkisella työn tekeminen on vaan helpompaa. Ei siinä laiskottelustakaan ole välttämättä kyse. Vähemmän draamaa sun muuta kyräilyä, työnantajan täysin laittomia ilmoituksia millon mistäkin sun muuta itsestäänselvyyksistä tappelua, mitä yksityisellä. Yksityinen voisi skarpata noissa asioissa, suurin osa ihmisistä kun varmaan työpaikan ilman edellämainittuja haluaisi.
 
julkisella työn tekeminen on vaan helpompaa. Ei siinä laiskottelustakaan ole välttämättä kyse. Vähemmän draamaa sun muuta kyräilyä, työnantajan täysin laittomia ilmoituksia millon mistäkin sun muuta itsestäänselvyyksistä tappelua, mitä yksityisellä. Yksityinen voisi skarpata noissa asioissa, suurin osa ihmisistä kun varmaan työpaikan ilman edellämainittuja haluaisi.
Julkinen puoli sopii hyvin laiskoille/saikuttajille. Yksityisellä puolella työnantaja odottaa että teet sen työn(hyvin) mistä sulle maksetaan. Tietysti siitä seuraa konflikteja, jos ei ajatusmaailmat kohtaa.
 
Julkinen puoli sopii hyvin laiskoille/saikuttajille. Yksityisellä puolella työnantaja odottaa että teet sen työn(hyvin) mistä sulle maksetaan. Tietysti siitä seuraa konflikteja, jos ei ajatusmaailmat kohtaa.
sopii myös niille ketkä haluaa tehdä vaan työtä ilman typerää draamaa ja käyttää työaikaansa sen työn tekemiseen. lain ja työsopimusten noudattaminen ei ole mikään ajatusmaailmakysymys vaikka joku jumalkompleksinen työnantaja olisikin sitä mieltä että hän on firmassaan kaiken yläpuolella. Myös julkinen on paljon vähemmän byrokraattisempi mitä yksityinen jolloin ei mihinkään joutavaan raportointiinkaan mene älyttömästi aikaa.

Syitä on monia, laiskottelijat on julkiselta monesta paikkaa jo prässätty ulos kun aikaa sellaseen ei ole. Ne on kortistossa. Työntekijälle parempi on ehdottomasti julkinen.
 
sopii myös niille ketkä haluaa tehdä vaan työtä ilman typerää draamaa ja käyttää työaikaansa sen työn tekemiseen. lain ja työsopimusten noudattaminen ei ole mikään ajatusmaailmakysymys vaikka joku jumalkompleksinen työnantaja olisikin sitä mieltä että hän on firmassaan kaiken yläpuolella. Myös julkinen on paljon vähemmän byrokraattisempi mitä yksityinen jolloin ei mihinkään joutavaan raportointiinkaan mene älyttömästi aikaa.

Syitä on monia, laiskottelijat on julkiselta monesta paikkaa jo prässätty ulos kun aikaa sellaseen ei ole. Ne on kortistossa. Työntekijälle parempi on ehdottomasti julkinen.

En kyllä oikein allekirjoita mitään tästä, joskaan en ole ollut julkisella töissä. Oman kokemuksen perusteella (kuusi eri yksityisen sektorin työpaikkaa ~14 vuoden ajalta) julkisen puolen työtarjousten palkat ovat olleet tuntuvasti matalampia verrattuna siihen mitä yksityisen sektorin vastaavista tehtävistä (erinäiset arkkitehtiroolit softahommista) on tarjottu ja joissa olen nytkin töissä. Siinä tapauksessa jossa kaikki muut työehdot ovat julkisella yhtä hyvät kuin yksityisellä sektorilla niin se on varmastikin parempi lomien takia, mutta oman kokemuksen perusteella nuo eivät vaan toteudu samalle tasolle.

Myöskään mihinkään bonusjärjestelmien piiriin ei pääse joten kokonaistulot jäävät siltäkin osin alhaisemmiksi.

Edit: jostain syystä luulin että tämä oli tuloketju, vähän offtopiciksi menee - pahoittelut.
 
En kyllä oikein allekirjoita mitään tästä, joskaan en ole ollut julkisella töissä. Oman kokemuksen perusteella (kuusi eri yksityisen sektorin työpaikkaa ~14 vuoden ajalta) julkisen puolen työtarjousten palkat ovat olleet tuntuvasti matalampia verrattuna siihen mitä yksityisen sektorin vastaavista tehtävistä (erinäiset arkkitehtiroolit softahommista) on tarjottu ja joissa olen nytkin töissä. Siinä tapauksessa jossa kaikki muut työehdot ovat julkisella yhtä hyvät kuin yksityisellä sektorilla niin se on varmastikin parempi lomien takia, mutta oman kokemuksen perusteella nuo eivät vaan toteudu samalle tasolle.

Myöskään mihinkään bonusjärjestelmien piiriin ei pääse joten kokonaistulot jäävät siltäkin osin alhaisemmiksi.

Edit: jostain syystä luulin että tämä oli tuloketju, vähän offtopiciksi menee - pahoittelut.
itse olen ollut molemmissa enkä ottanut palkkaukseen tai työehtoihin kantaa, enemmänkin itse työn tekemiseen mikä julkisella on helpompaa. En olisi itsekkään uskonut miten kankeaa kaikki todellisuudessa yksityisellä on vrt julkinen. Isoissa firmoissa on jättibyrokratia ja pienissä jotain napoleon-omistajia tai pikkupomoja.Toki alakohtaisia eroja on varmasti ja näin, mutta yleisesti.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
262 529
Viestejä
4 555 879
Jäsenet
74 997
Uusin jäsen
jimbauzzi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom