Star Citizen

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Elon Musk, 16.10.2016.

 1. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 725
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei nyt kyllä auennut ainakaan mulle vielä miksi koko Starbasea pitää edes verrata SC-keskusteluun, tai miten SB-keskustelun aktiivisuus tai sen puute on relevantti millään tasolla Star Citizen-keskusteluun? :confused:
   
  aeinola tykkää tästä.
 2. Macc1

  Macc1

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mulle ei aukee miksi tätä pitää jatkaa? Aihe ei enään oikeen muutaku hipase itse ketjun aihetta...edelleenkin nämä väännöt voi suorittaa vaikka privaviestinä.

  Tainnu viimeks kokeilla tätä jokunen vuosi sitte, vois ainakin käydä mainaamassa ihan jotta näkee nykykuosin.
   
 3. aeinola

  aeinola

  Viestejä:
  463
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Kyllähän keskustelun aihe osuu Star Citizeniin. Ja kyllä keskustelun kuuluukin hiukan rönsyillä aiheen ulkopuolelle, mutta ei liiaksi, sitä keskustelu ihmisten välillä on. Jos taas oikeasti ajaudutaan puhumaan jostain täysin muusta aiheesta se on offtopiccia ja pitäs siirtää muualle. Liian tiukka topic-linja torppaa aika paljon keskustelua. Jokaista ei voi miellyttää eikä ketjua pysty mitenkään pitämään 100% kaikille miellyttävänä. Viestit voi nopeasti skannata silmillä onko järkeä lukea kokonaan, jos liikaa ärsyttää voit vaikka blokata ne keskustelijat joilta tällästä epämiellyttävää tekstiä tulee jolloin et näe viestejä lainkaan.
   
 4. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Minusta voi myös kysyä oliko itse sillä ajatuksella liikkeellä internetissä, että on sen verran vastavuoroinen keskustelija, jotta yrittää kaverin argumentin ylipäätään tulkita tai edes soveltaa siihen pientäkään määrää vieraanvaraisuutta.

  Meikämansikasta on sitten todella olennainen ja ajankohtainen keskustelunaihe, miettiä millaista keskustelua Star Citizenistä käydään internetissä. Kun se ei yleensä ole keskustelijoiden syvemmästä tietämyksestä ammentavaa, kuten tässä ketjussa tai Somethingawfulin ketjussa välttämättä vaan aikalailla myötä- tai vastamäen miehien läsnäolon sanelemaa tai sitten aika vähävirikkeisten muualta kuultujen väitteiden siirtämistä. Saa niitäkin lähetellä tännekin, mutta kiva olisi, jos olisi valmiudet käydäkin keskustelua sen verran ettei se jää siihen väitteeseen vaan kenties löytää uuttakin näkökantaa. Star Citizen, kun on siitä harvinainen peliprojekti julkaisua edeltäväksi, että se viikottainen tietotulva on jatkunut noin vuoden 2013 alusta saakka. Siksi tätä olisi kiva harrastaa muutoinkin kuin pintapuolisella tasolla kirjoittaen ja ajatellen.

  Star Citizen: Crouching Bagman, Hidden Crobear - The Something Awful Forums

  En voi sanoa, että esimerkiksi ResetEralla, mikä on kenties suosituin englanninkielinen pelikeskusteluforumi käytäisiin varsinaista keskustelua vasta-argumentein. Keskustelua on sitten tullut havainnollistettua käyttäen Star Citizenistä tehtyjä YouTube-videoita ja Starbasea esimerkkeinä.

  Sinällään siis omassa katsannossani tämä ketju on hyvinkin harvinaislaatuinen, mikä vaatii kuitenkin sen että ollaan valmiita esittämään tulkintoja ja jopa keskustelemaan niistä. Olen ollut aistivinani, että täällä on tänä vuonna siirrytty siihen malliin, että se oma argumentointi on tasoa että näin se puhdasoppisesti on, mutten ole valmis vasta-argumentteja kirjoittamaan. Mikä on sitten keskustelulle merkinnyt totaalistoppia, kun muu on herkästi pelkkää tietopäivitystä ja Youtube-videota.

  Toki se on jo aikalailla ihme, että suomeksi pystyttiin Star Citizen-keskustelua käymään täällä asianharrastajaforumin tasolla ja aktiivisuudella vuodet 2016-2018.
   
 5. aeinola

  aeinola

  Viestejä:
  463
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Tässä on hyvä pointti. Mutta samaa vieraanvaraisuutta voisit itsekin harrastaa/harjotella tekstisi kanssa. On todella työlästä lukea välillä sun tekstejä kun osa sisällöstä on ihmeellistä tekstin koristelua. Asiat voi ilmaista lyhyemmin ja selkokielisemmin, tarkentaa/täydentää pyydettäessä. Olisi todella hengästyttävää lukea "blogipostauksia" kaikilta sen sijaan että käytäisiin muutaman lauseen keskusteluja. Välillä tietenkin on syytä kirjottaa pidemmin, mutta vähän pelisilmää millon se on turhaa.
   
  Zeratul tykkää tästä.
 6. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oh hoh kaks sivua uutta tekstiä ...
  jopas nyt taas trollit innostu ihan tavallisesta osakevaihdosta repimään hirveetä draamaa.

  Mielestäi tuo osakevaihto kertoo kumminkin sen että Turbulebntin omistajat olettaa tekevänsä enempi rahaa SQ 42 myynnin tuomina osakkuus tuloina kuin mitä ne yksin pystyisi omalla firmallaan tekemään.

  Tässäkuviossahan se on nimenomaan Turbulentin omistajat jotka luopuu isostapalasta omaa yritystään.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2019
 7. Tulva

  Tulva

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Kyllä tässä itseä enemmän kiinnostaa se, mistä cig:n rahat tulivat ja ennen kaikkea mihin turbulentin menivät, eikä niinkään turbulentin hillotolpat. Kuitenkin jänniä aikoja muutenkin kovasti kyseenalaistetun projektin rahoituksessa.

  Eikä tässä nyt kahden sivun aikana olla päästy nauttimaan kyllä aikeesee liittyvästä SC-draamasata, vaan jostain ihan muusta :btooth:
   
 8. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Onhan tässä sellainenkin teoria, että CIG olisikin ostanut tai ostamassa piakkoin puolet Turbulentista, kun he saivat nyt julkistetussa diilissä vain puolikkaan CIGn osasista, millä CIG-miehet kuittasivat kuitenkin 2/4 paikoista Turbulentin hallitukseen, eikä 1/4 neljännesostosta. Tämä tieto voi vielä päivittyä, kun Kanadan hallituspaikat ovat avointa tietoa.

  Yhdistyneiden kuningaskuntien haara on ainoa, jonka on julkaistava CIG-taloustietonsa avoimesti. Yhdysvaltain CIG-omistussuhteet voidaan pitää täysin pimennossa.

  Calderit ostivat keväällä 2018 molemmista CIG-haaroista 23 miljoonalla osakkeita, jonka yhteydessä maksettiin kaksi noin 2,5 miljoonan dollarin osakepottia Chrisin elokuvatuottaja-aikaisen ystävän nimissä olevaan osuuteen, mikä täsmäisi Chrisin ja Sandin uuteen kotitaloon hinnaltaan.

  Eli jonkin sortin rahannostatusta tässä on tehty.

  En itse ole näiltä osin kuitenkaan barrikadeille nousemassa, kun firman itsemääräämisoikeus jo myytiin ilman, että joukkorahoituksesta oli sitä millään lailla vastustamaan. Pikemminkin päinvastoin kävi, koska tämä on kuitenkin aluksille persojen rahoittamaa touhua, jos puhutaan 250 miljoonan dollarin aluskaupasta. Kaipa siitä yrittäjille kuuluu osansa.

  Joukkorahoituspeliprojekti lie huonoimpia mahdollisia hankkeita, joissa kannattaisi elätellä ideaaleja.

  Sen ymmärryksen löytämiseen tarvitaan nähdäkseni muutakin kuin pintapuolista keskustelua. Enkä nyt ymmärrä, miksi täällä pitäisi puhua kahdesta viimeisestä sivusta, eikä ennemminkin siitä, miksi keskustelu on parin eri kuukauden ajaksi seisahtunutkin samalla hetkellä, kun vasta-argumenteista on tehty luopumista kuin Chris Roberts Star Citizenistä. Ei armeliaalla exitillä vaan kuristusotteella.
   
 9. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  722
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ei tässä ole mitään tavallista.

  ja tässä langassa kaksi fanipoikaa on moneen kertaan toitottanut että rahat menee 100% pelinkehitykseen, niin tässä ne nimenomaan ei mene vaan omistajan taskuun.
   
 10. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Turbulantin omistajat voi myöhemmin kasvattaa hallituksen kokoa ja siten tasapainottaa tuota (samantyylinen juttuhabn tehtiin CIG:n hallituksessakin).
   
 11. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tähännessä CIG on maksanut (ilman suoraa hallintaa) Turbulentille hyvin merkittävien pelin osa-alueiden hallinnasta tämä kauppa tuo CIG:lle hallinnan noihin osa-alueisiin eli itse näe tämän hyvänä rahankäyttönä.


  ----------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------

  Citizencon 2949 Playlist  ----------------------------------------------------------------

  ----------------------------------------------------------------

  PS Citizenconin alusmyynti on nyt sitten ohi, Pisces Starterpack näyttää jääneen myyntiin (ainakin toistaiseksi) se on hyvä pikkualus pelin aloittamiseen jos on kiinnostunut enempi rahti yms tehtävistä kuin tappelusta.

  PPS Citizenconissa ei mainittu mitään Squadron 42:sta oletaisin että se on tulevan joulustreemin aiheena.
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2019
 12. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  722
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ... ja tarkoituksella jätät tämän diilin toisen puoliskon kommentoimatta?

  Eli se että Turbulentin omistajat siirtävät tämän rahan Robertsin henk.kohtaiseen taskuun ostamalla vastavuoroisesti osan CIGstä ei herätä nyt mitään reaktioita, vaikka aikaisemmin olet kymmeniä kertoja korostanut sitä miten kaikki raha ohjataan pelikehitykseen. :kahvi:
   
 13. Zeratul

  Zeratul

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Muuten hyvä teoria, mutta jos nyt tuota oikein tulkitsen, niin eipä tainnut siirtyä riihikuivaa senttiäkään Turbulentilta CIG:n suuntaan, vaan CIG vain "maksoi" osan Turbulentin osakkeista antamalla vastineeksi omia osakkeitaan.
   
 14. ryijy

  ryijy

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2018
  SOCS.jpg
  Voi olla kyllä jo läpikäyty ja asiat auki haastettu mutta pitää silti sanoa että NICE! ^_^
   
 15. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä

  ---------------------------------------------------------------------------------

  Pitää huomioida se että tuo SSOCS tulee käytöön paloittain eli 3.8 versiossa vasta osa pelikoodista toimii SSOCS:n kanssa niin että ehkä vasta 3.9 versiossa nähdään kunnolle tuon SSOCS:n hyödyt.

  ----------------------------------------------------------------------------------  Paljon infoa aluksista


   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2019
 16. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Puolet CIG:n omistussuhteesta on kuitenkin täysin pimennossa. Calderit ostivat 23 miljoonalla dollarilla Pohjois-Amerikan haaraa sekä 23 miljoonalla dollarilla Yhdistyneiden Kuningaskuntien haaraa. Oudolta se minusta kuulostaa, että pelkästään CIG UK ostaisi tällä erää vain neljännesosan firmasta. Aiemminhan CIG osti muun muassa Derbyn satelliittistudioksi sen Squadron 42-kuvausten animaatiodataa purkavan pajan oman alaisuuteensa.

  En minä ainakaan näe mitään syytä, miksi pitäisi kuvitella etteikö rahaa olisi otettu ulos tässä vähintään vuosien mittaan, ellei sitten nytkin. Kun firmalla, johon liitetty noin 15 pöytälaatikkofirmaa, on julkisestikin hyvin aggressiivinen markkinointi- ja myyntimalli valaisiinsa kohdistuen ollut käynnissä jo kohta viidettä vuotta. Robertsit ostivat muutaman miljoonan dollarin arvoisen täyden palvelun talon Los Angelesista Calder-myynnin yhteydessä niin jostakin hilloa valuu.

  Caldereille myyntiin ajoittuu muun muassa aiemmin suuressa roolissa olleen Ben Lesnickin lähtö. Tämän Twitter-tilin slogan kuuluu, että "With all its sham, drudgery, and broken dreams, it is still a beautiful world. Toki Citizenconissa kerrottiin, että tämä kirjoitti Galactapediaan tekstejä edelleen. Samana kesänä vaihtui myös firman pitkäaikainen tiedottaja David Swofford, joka vastasi Star Citizenin ostamista pr-näkyvyysjutuista mediassa. Siitä muutama kuukausi eteenpäin niin CIG alkoi maksamaan Rexzillalle Twitchissä näkyvyydestä. Mikä lie ihan normaalia toimintaa, mutta tähänkin on muistaakseni tarjottu pyhimysmaista vaihtoehtoa ettei CIG maksa markkinoinnista.

  En näe moraalista ongelmaa siinä, että jengi, joka on tämän eteen jotain tehnytkin miltei vuosikymmenen verran realisoi sijoituksiaan. Kun tämä on vain joukkorahoituspeliprojekti alalla, jossa menestyspeleissäkin on usein pelattavuutta lähinnä estäviä ratkaisuja. Pelimediasta paljastuu myös tekoprosessin vaikeudet jälkikäteen, jos pelin arvostelu on sitä luokkaa, että sitä uskaltaa piekseä kuin vierasta sikaa.

  Tämä Somethingawfulin teoria on ainakin ihan mielenkiintoinen uusine osakkeineen:

  "The blog is attempting to be very carefully worded.

  The Turbulent guys personally received real cash for 25% of the company that they personally owned, from the UK group. This cash amount could be anything at the moment but we'll find out the exact amount in theory around 30 September 2020 during the accounts filing.

  The second part of the blog is that Cloud Imperium UK issued brand NEW shares to the Turbulent guys. So the £350k investment from these guys into the UK Group does not have any direct correlation to the amounts they personally received for their Turbulent shares. This change in capital should be filed with Companies House any day now...

  I don't think it's a stretch to believe that UK filing requirements are the only reason they made this announcement in their blog. We've never been told anything about the share structure of the US group other than the outside investment last year was $23m for 10% of the US group.

  There's no similar filing requirement for the US companies. So there's a pretty good possibility that the US Cloud Imperiums also bought 25% of Turbulent and gave up ~0.2% of the US group. That would mean the Star Citizen group owned 50% of Turbulent and would then only seem right that they had 50% of the board."
   
 17. Zeratul

  Zeratul

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  CR nyt on ollut rikas jo ennen kuin CIG:a tai Star Citizeniä oli olemassakaan. Mitkään hankinnat eivät tämän vuoksi suoraan viittaa mihinkään.

  Ja toisaalta, niin kauan kuin CIG:lla on yli 500 työntekijää ja peli kehittyy tätä tahtia, niin ihan sama mihin ne rahat menevät, kunhan eivät lopu kesken.
   
 18. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Chris Robertsin projektin alkuaikojen vaurautta on kyseenalaistettu, kun tämä oli erinäisissä bisneksissä mukana sen jälkeen, kun CR:n Ascendant Pictures kaatui yrityksenä Kevin Costnerin miljoonavaateisiin oikeussalissa epäonnistuneen elokuvaprojektin päätteeksi. Elokuvateollisuus tai Hollywoodissa vaikuttaminen tuskin on halvin elämäntyyli, joten tiedä sitten mikä oli tilanne silloin. Eipä sillä toki ole väliäkään, kun harva on niin rikas, että olisi varaa tai halua olla myymättä 250 miljoonalla dollarilla aluksia tai muita peliesineitä. Nyt remmiin liittyi Calderien miljardööriperhekin.

  Siitä luin huvittavan huomautuksen, että Sandi Gardinerin näyttelijättären ura otti tulta alleen silloin, kun Star Citizenin joukkorahoitus lähti todella rullaamaan. Tai ainakin vuonna 2014 tämä läpimurto tapahtui IMDB:n perusteella.
   
 19. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ares yksi S7 ase hävittäjässä :geek:

  Gun2.JPG
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2019
  PortaDiFerro tykkää tästä.
 20. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  :greedy:

  Squadron 42 taitaa olla MIA edelleen vai oliko viikottaisessa alusmarkkinointivideossa jo mainintaakin.
  On tässä toki varmaan noin viikon ikkuna jäljellä, jos sen tiimoilta meinasi puuhastella vuonna 2019 yhtään mitään ennen kuin jengi lähtee lomille. Kauhean rohkaisevaa ei ole että viikkovideon jälkeen ei löytynyt sanaakaan Squadronista Redditistä tai Spectrumista. Liekö ensi viikon alun this week in Star Citizen-katsaus se viimeinen mahdollisuus minkäänlaiselle sisällölle.

  Sille miksi SQ42 road map on jumittanut puolisen vuotta ei ole vielä tullut kai annettu selitystä saati propagandaa, joten otaksuisin että edessä on myrskyisää, milloin nämä alusmyyntiviikot nyt sitten päättyvätkään tällä kertaa.
   
 21. Zeratul

  Zeratul

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Citizen Conin aikaankin usein sivulauseissa puhuttiin siitä miten iso prioriteetti SQ42 on, mutta siitä ei toistaiseksi puhuta mitään, koska nyt ollaan sen verran loppusuoralla menossa. Ennen julkaisua alkaa sitten markkinointi jossain kohtaa, mutta tässä vaiheessa ei ole mitään syytä pitää meteliä. SQ42 on ihan alusta asti ollut syystäkin se projekti mistä pidetään vähemmän melua, koska halutaan välttää spoilereita.

  Pientä huhua tosin on, että nähtäisiin nyt meneillään olevissa Game Awardseissa joku traileri, mutta kauheasti en siihen usko.
   
 22. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Tiekartta ei kuitenkaan kerro ollaanko tässä sen verran loppusuoralla, että betavaihe olisi niinkin lähellä kuin kolme neljännesvuotta eteenpäin.

  In this phase, the chapter will be brought to a releasable state. All our mechanics will be finished and implemented. The team will focus on ensuring level stability for all gameplay, player actions, and branches. Our required feature set should now be complete and art will be near final.

  Kauanko esimerkiksi tämä greyboxingiksi nimitetty vaihe kestää, sillä yksikään 28:sta kappaleesta ei ole siinä pisteessä vielä.

  Star Citizen Roadmap - RSI

  Aiempi sekoilu ja pimittäminen huomioon ottaen en pitäisi totaalipimentoa Citizenconissa kovin lupaavana merkkinä. Tai en oikein ymmärrä, miksi SQ42-taustoitus, jossa kerrotaan oltavan hyvällä tiellä tai loppusuoralla pilaisi nämä alusmyyntiviikot, jotka eivät koskaan olleet myös huonojen CIG-uutisten viikot. Niiden vuoro on myynnin huipennuttua. Erillisdemoa ei toki tarvitse valmistaa, mutta kiva nyt varmaan olisi kuulla puhutaanko vuoden 2021 (epätodennäköistä?) vai sen jälkeisten vuosien pelistä.

  Citizenconissa havainnollistettiin lento-AI:n, FPS-AI:n sekä hiiviskely-AI:n olevan hyvin olematonta. Squadron 42 on toki skriptattu yksinpeli, mutta pitäisihän sielläkin vartijoiden reagoida pelaajan toimiin. Citizenconin demo oli markkinointisyistä varmuudella parasta, mitä CIG:lla oli laittaa pöytään näiltä osin tuossa kohtaa vuotta 2019. Päätös vuonna 2016 laittaa ympäristöt uusiksi näyttäytyy nopeasti hyvin outona, jos tuotantotaso olisi noin matala SQ42:ssa. Sitten on vielä FPS-peluu, jonka nykytilaan Star Citizenissä oltiin niin tyytyväisiä, että luotiin uusi pelimuoto Theatres of Warissa. Sen alkuvaiheella olisi vähän yli puolisen vuotta hioa pelattavuutta, jos tässä hyvin auttavaksi todennäköisesti osoittautuneen aikataulun mukaan edettäisiin.
   
 23. Mohiz

  Mohiz

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2019
  Moi! en tiedä onko oikea paikka kysyä asiaa, mutta ollaan juuri perustettu SC suomiporukka ja koitetaan saada suomalaiset saman Orgin alle niin jos on kiinnostusta liittyä porukkaan niin pistäkää viestiä ihmeessä.
   
 24. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  3.8 PTU:ssa ts lupaa hyvää 3.8 PU:hun joulutauksi valmiiksi ehtimisen kannalta, josko kerrankin tulisi joulutauko jolloin olisi suht bugiton peli pelattavissa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2019
 25. Mohiz

  Mohiz

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2019
  Juu niinhän se lupaa ja sen kyllä huomaa että SC porukka on ruvennut aktivoitumaan enemmän. Meillä on nyt 20memberiä kasassa ja jokapäivä tuntuu tulevan 1-2 lisää. Että kyllä se tästä pikkuhiljaa rupee kasvattaan suosioo.
   
 26. Mohiz

  Mohiz

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2019
 27. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minä hävitin Vanquard Harbingering ja hommasin tilalle Ares Infernon.
   
 28. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  615
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Onhan noita suomalaisia organisaatioita perustettu jo heti organisaatioiden launchissa vuosia sitten. Yksi suurimmista, ellei suurin, on 234 jäsenellään Marskin Nyrkki. Sinänsä tuolla porukan aktivoitumisella ei ole juuri merkitystä, koska valmista ei tunnu tulevan sitten millään. On 3.1, 3.2, 3.8 PTU, 3.8 PU.... ihan sama. Valmista tässä odotellaan, eivätkä nuo välivaiheet jaksa innostaa. Kerran vuodessa tulee asennettua ja todettua, että edellen vaiheessa.

  Hommasin Arbiter (325a) paketin 7/2013 ja silloin tyhmänä mietin, että joku 2016 olisi realistinen, mutta sekin tuntui silloin olevan toooodella kaukana tulevaisuudessa. Kesällä tuosta hankinnasta tulee kuluneeksi 7 vuotta, mikä on millä hyvänsä mittaustavalla todella pitkä aika. Vaikka otettaisiinkin huomioon, että alkoivat touhuta todenteolla vasta myöhemmin kuin 2013. Osa on ehtinyt tehdä lapset, ja ne menevät kohta toiselle luokalle kouluun siinä ajassa, kun CR edelleen säätää peliään.

  Eipä silti, onhan tuota kehitystä ollut välillä mielenkiintoista seurata, mutta olisi se mukava joskus päästä pelaamaan sitä valmista tuotosta. Rahan tunkeminen tähän ei ole koskaan kiinnostanut enempää kuin sen ensimmäisen aluksen (SQ42+SC hankkiminen) verrran. Jokainen toki tekee rahoillaan mitä haluaa, eikä se kuulu minulle, mutta satasten ja tonnien tunkeminen virtuaalialuksiin ja hattuihin ei ole omaa sydäntä lähellä. SQ42 roadmapin mukaan beta olisi ehkä Q3/2020 eli peli pihalla hyvässä lykyssä joskus 2021 lopussa. En pidättele hengitystä tuonkaan aikataulun kanssa. Kaippa se joka vuotinen "missä mennään" testi pitäisi taas tehdä.
   
  smicke, akir0 ja aeinola tykkäävät tästä.
 29. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Kauhean hyvä signaali SQ42:lle muun radiohiljaisuuden ohella ei taida olla, että BBC:n Click -peliohjelmaan ostettu juttumainoshetki ei Squadron 42:ta halunnut mainostaa.

   
 30. ssg

  ssg

  Viestejä:
  226
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Vuonna 2019 CIG sai valmiiksi Squadron 42 roadmapissa suunnitelluista chaptereista 8/74.

  Tähän tahtiin peliä saa odotella vielä yli 9 vuotta.
   
 31. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 725
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Henk koht ensimmäinen iso askel kehityksessä on tämä piakkoin liveen menevä 3.8 kun persistence SSOCSin kera saapuu vihdoin peliin. Nyt on jatkossa mielekästä pelata kun ne tekemiset ei nollaudu 3kk välein, nyt on järkeä tehdä tehtäviä ja kerätä fyrkkaa isompiin aluksiin kun aluksetkaan ei katoa. Itselle tämä on SE juttu mitä olen odottanu about sieltä vuodesta 2015 saakka ja asia joka saa mut aktiivisemmin takas SC:n pariin.
  Lievällä varauksella toki suhtaudutaan, ainahan voi olla että jokin asia menee sen verran keturalleen että vaatii vielä wipeä, mutta tämä on silti iso merkkipaalu itselle SC:ssä. :)
   
 32. ssg

  ssg

  Viestejä:
  226
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Rahan säilyminen on kyllä mukavaa. Se tuo monelle pelaajalle jonkinlaisen syyn pelata.

  Saa nähdä mitä itse tekee. 2019 tuli pelattua n. 200 tuntia. Vuoden aikana ei ole ehkä kuitenkaan niin paljoa muutoksia tapahtunut että ainankaan 2020 alku olisi pelaamisen arvoinen.

  SSOCS on kiva, mutta PTU:n perusteella ei juurikaan vaikuta vielä mitenkään pelikokemukseen. Ehkä parin päivityksen päästä.


  Seuraava asia joka saisi palaamaan SC:n pariin on luultavasti jokin päivitys joka tekee taistelemisesta parempaa sillä tällä hetkellä se on melko hirveää.
  Ehkä jokin päivitys joka lisää läjän gamelooppeja jotka lisäävät pelaajien välistä vuorovaikutusta.
   
 33. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu pelin koodista vasta osa on muutettu hyödyntämään SSOCS:ää menee visiin vielä pari versiota ennen kuin kaikki koodi on päivitetty käyttämään SSOCS:ää.
   
 34. aeinola

  aeinola

  Viestejä:
  463
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Sanoisin pari vuotta. Mikäli kyseessä on koko server mesh toteutus.
   
 35. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 725
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan tuolla Microtechillä vaan ihan helvetin makeen näköstä settiä.. :drool:

   
 36. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 725
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös SQ42 julkaista chapter kerrallaan, eikä sen pitänykään tulla kaikki kerralla?
   
 37. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Ei. Ykkösosan pitäisi tulla valmiina kaikkine 28 kappaleineen.

  Sen mahdolliset trilogian osat 2 ja 3 riippunevat yksinpelin menestyksestä. Squadronin myynti- tai arvostelumenestys ei mielestäni ole mitenkään kirkossa kuulutettua, kun sektorilla on niin hiottuja yksinpelejä runsaasti tarjolla. Nyt pitäisi ensimmäisessä pelissä taikoa jotakin mitä jengi saattaa pelatakin suhteessa muuhun tarjontaan.

  Ehkä saamme myös nähdä millainen vaikutus 250 miljoonan dollarin moninpelialusharrastuksella on jatko-osiin, jos yksinpeli koskaan saadaan julkaistua.

  Lie aikalailla haihattelua, että CIG olisi 2020-luvulla niin kovaan iskuun viritetty paja etteivät seuraavat peliprojektit eksyisi ties mihin tuotantavoitteisiin ja mikromanagerointiin. Kun näistä nykyisistäkään ei olla valmiita
  kertomaan avoimesti.
   
  akir0 tykkää tästä.
 38. m@sa

  m@sa

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  10.10.2018
  toi ei taas ole mitenkään kivan näköistä että noi puut ja kivet sun muut asiat ilmestyvät ihan tuossa aluksen lähellä
   
 39. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu Microtech planeetalla sen huomaa vielä paljon herkemmin kun tausta on valkoinen lumitausta ja siihen poksahtelee tummenpia kohteita ... niin että säätämistä tuossa vielä riittää ... aluksen sisänäkymässä tuo ei ole läheskään yhtäpaha kuin tuossa aluksen takaa näkymässä.

  Ootteko katsoneet vielä muita planeetoija/kuita kun ne kaikkihan päivitetiin kerralla tähän V4 tasoon.

   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2019
 40. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuon on nyt BBC Click Tube kanavalla, muuten tuo sun video on vain 6 minuuttia pitkä ei 12 minuuttia niin kuin tuo koko juttu on.

  Star Citizen: Is this £200m game too ambitious?  PS "BBC:n Click -peliohjelmaan ostettu juttumainoshetki" miksiköhän "ostetussa mainoshetkessä" haastatellaan CIG:n entisiätyöntekijöitä eikä tuo juttu muutenkaan ole mikään pelkästään positiivinen mainospuffi.


  ---------------------------------------------------------------------


   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2019
  Jahve3 tykkää tästä.
 41. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Oliko tuossa 12 minuutin pätkässä Squadron 42:sta juttua?

  Hieman outoa on haastatella CIG:n rahallisesti tukemaa ammattistriimaajaa esimerkkinä alusvalaasta. Tai lennättää tämä maksullisena Citizenconiin, kuten AngryJoe edellisvuonna. BBC Click ei tiettävästi operoi myöskään BBCltä odotetun yleisradioperiaatteen keskiössä vaan on verrattain irrallinen, peruspelimediataho eli näkyvyyttä voi ostaa. Heidätkin kutsuttiin Citizenconiin.

  Rexzillan palveluiden ostojen aloittaminen ajoittuu niihin kuukausiin, kun entinen tiedottaja David Swofford (jonka Twitter-tili oli hyvä kooste Star Citizenin ostamista media-artikkeleista) erkaantui ja firmasta myytiin kymmenesosa ulkoisille sijoittajille.

  Mark Day oli VoidAlphan 3DCG-alihankkijafirman perustaja ja isä Star Citizenissä tuottajana muutaman vuoden häärineelle Travis Daylle. En usko, että entisiä varsinaisia työntekijöitä talon sisältä kovin herkästi saa kameran eteen. Eikä tuon ohjelman tarkoitus missään nimessä ole olla mitään tutkivaa journalismia vaan tuottaa mainosmyyntiä. Ei aina tarvitsekaan tietysti olla kriittinen, mutta alusmyyntiviikkojen jälkeen kenties ihan hyvä hetki avautua, kun SQ42-tiekartan tilanne on ollut hyvin epäselvä jo pitemmän matkaa.
   
 42. Zeratul

  Zeratul

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Lopussa mainittiin, että julkaisua lupaillaan ensi vuodelle.
   
  sinihiekka tykkää tästä.
 43. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 725
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  3.8 PTU avoin kaikille.
  Meinaavat kuitenkin pistää koko roskan liveen vielä ennen pyhiä kuten viime vuonnakin, joten itse tässä nyt pohdin jaksanko imuttaa tuota 50gb muutaman päivän takia.. :think:
   
  Jahve3 tykkää tästä.
 44. Zeratul

  Zeratul

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Vaatiiko se latailu sulta jonkinlaista fyysistä ponnistelua? :D
   
 45. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 725
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ei tietenkään, mutta imo turha latailu nyt vaan on turhaa jos live on vain muutaman päivän päässä, kyllä mä jaksan luultavasti odottaa.
  Katsotaan nyt, kovasti kyllä himottelisi jo päästä testailemaan.. :think:
   
 46. -is2-

  -is2- ╭∩╮ʕ•ᴥ•ʔ╭∩╮

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikai sitä kokonaan tarvi imuttaa? Asensin PTUn eri levylle kuin LIVE tilanpuutteen takia, launcherissa annoin polun ja käynnistin latauksen ja lopetin sen. Sitten kopioin LIVE kansion sisällön PTU kansioon ja samalla poistin sieltä sen .part tiedoston ja käynnistin asennuksen uudestaan verifyllä. Oisko jonkun 8~ gigaa lataillut sen jälkeen päivityksiä sen että sai kopioidun 3.7 liven päivitettyä PTU 3.8 versioon.
   
 47. Zeratul

  Zeratul

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Näin voi tosiaan kikkailla ja yleisesti varmasti toimii hyvin, mutta itse kyllä laitan clean installia todella usein. Näissä patcheissa on muutenkin tarpeeksi epävakaisuutta, että en halua lisätä sitä yhtään säätämällä oman asennuksen kanssa. Toki mun on aika helppo näin toimia, kun latauksessa ei koskaan menee kauaa gigaisella kuidulla. Hitaamman yhteyden kanssa tuskin itsekään näin usein lataisin koko roskaa uusiksi.
   
 48. ssg

  ssg

  Viestejä:
  226
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  SSOCS:sta on jo jotain hyötyä.

  Ensimmäistä kertaa SC historiassa sitten 0.x ja 1.x versioiden jälkeen AI alus onnistui tuhoamaan alukseni. NPC alukset eivät enää lentele warppaillen eivätkä pyöri vain ympyrää vaan osaavat jopa seurata ja ampuakin.

  Eivät ne vieläkään mitään järjenjättiläisiä ole. Jos lentää jotain oikeaa hävittäjää kuten Gladius niin eivät ne silti osu mihinkään, mutta noilla isommilla aluksilla kuten Cutlass ja Connie joutuu jo vähän miettimään mitä tekee jos vihollisia on paljon.
   
 49. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse olen käyttänyt kopiointikikkaa PTU:iden latauksessa mutta Livet olen ladannut "puhtaalta pöydältä" lähtien.
   
 50. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 725
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  3.8 LIVE!
   
  m@sa tykkää tästä.