Pitääkö tämä tulkita sillä tavalla, että kun DOA:ta kerran tulee niin on ihan sama kuinka paljon sitä miltäkin valmistajalta tulee? Samsungilta ei tule paljon ja se arvostelut ovat sen mukaisia. Ja QVO on nimenomaan hyvä, kun se täyttää käyttäjänsä tarpeet. End of story. Jos sinä oikeasti poikkeavanlaatuisessa massakopiointitilanteessa mietit, että tämäkin arkikäytöstä poikkeuksellinen kahdensadan gigatavun levyoperaatio olisi voinut mennä jollain toisella levyllä minuutin nopeammin SLC-cachen loppumisen vuoksi ja se on nyt maailmanloppu niin ei muuta kuin osanotot suurista vastoinkäymisistä.
Itse pidän edelleen tärkeimpänä sitä arkikäyttöä ja reaalimaailmassa pelaamista sekä sitä, että levyt ovat luotettavia ilman kontrollerien ylläripimenemisiä. Ja oman työkokemuksen perusteella Samsungilla tätä tapahtuu huomattavasti vähemmän kuin Kingstoneilla ja Crucialeilla.
Onko jotain näyttöä Samsungin pienestä DOA määrästä muihin valmistajiin verrattuna? Väittäisin ettei DOA määrissä ole valmistajien välillä merkittävää eroa.
Aha. Eli jos 50 euron tuote "täyttää tarpeet", miksi maksaa toisesta "täyttää tarpeet" tuotteestaa 60 euroa? Jotta saa tarran koteloon??? QVO ei ole hyvä kun se täyttää tarpeet kalliimmalla kuin kilpailijat.
SSD-asema ostetaan pääasiassa koska se on nopeampi kuin kovalevy. Muuten sen ostamisessa ei ole juurikaan järkeä. Ellei SSD edes ole nopeampi, se on huono ostos. Turha alkaa vääntämään siitä onko skenaario "marginaalinen" kun sellainen kuitenkin selvästi on olemassa.
On kokemusta pitkältä ajalta Samsungin QLC levyjen kontrollereista, vähän epäilen.
Ei se ole mikään poikkeustapaus vaan se on ollut vallitseva markkinatrendi jokaisen uuden NAND-tyypin yleistyessä. Silti tämä näemmä tulee joka kerta joillekin jonkinlaisena yllätyksenä, että ensin pitää maksella R&D-kuluja pois, kunnes tekniikka halpenee edellistä sukupolvea edullisemmaksi.
Yleisesti kun tehdään uutta prosessitekniikkaa uusi prosessi antaa jotain etua vanhaan nähden ja
sen takia uudesta tekniikasta voidaan pyytää enemmän rahaa. Etuja esim. pienempi lämmöntuotto (jos merkitystä), suurempi nopeus (jos merkitystä), parempi kestävyys (jos merkitystä) jne. Miksi kukaan maksaisi enemmän uudesta tekniikasta joka on
kaikin puolin huonompi kuin vanha? Koska R&D kuluja uudesta tekniikasta ?
Ei yksikään valmistaja lähde tuollaiseen ellei luota omaavansa jonkinlaisen lojaalin ostajakunnan joka maksaa paljon tyhjästä. Edes Intel ei tuollaiseen uskaltanut lähteä, Intelin QLC asemat olivat huomattavan halpoja julkaisuhetkellä.
Mitä tuo todistaa, Samsung uskalsi hinnoitella surkeat QLC asemansa kalliksi koska luotti lojaaliin ostajakuntaan joka on valmis maksamaan tyhjästä paljon.
Aiemmin: Osta MLC- tai TLC-SSD, kaikessa nopeampi kuin HDD. Oho ei ollukaan benchmarkeissa, mutta käytännössä oli ni en jaksa valittaa. No tää seuraava sukupolvi taas menee johonki write holeen benchmarkeissa cachen loputtua, mut en jaksa muistaa historiaa ni valitan taas tästä samasta kelvottomuudesta, mut oho tää oliki taas käytännössä ihan nopeaa ja toimivaa tekniikkaa. Mut teen tästä 300 gigan kirjotuksen jälkeen esiintyvästä hidastumisesta nyt teoreettisen kynnyskysymyksen ihan niin ku niillä aiemmillakin kerroilla, jotka olen jo unohtanut.
MLC asemat olivat selvästi SLC asemia halvempia, sama pätee TLC asemiin, ei tietenkään Samsungiin.
Miksi olla rukoilematta joka ilta, kun käytännössä rukoilemalla saa luotettavaksi väitettyä turvaa maailmanloppua ja kadotusta vastaan. On tämä aika hurjaa keskustelua, kun minulta pyydetään järkeviä argumentteja ja omat ovat luokkaa "(teoriassa) mahdollisesti epäluotettavaa tekniikkaa". Aiemmin mouhottiin, että QLC on kelvottoman kallista, kuten kaikki uudet NAND-sukupolvet ovat olleet aluksi. Nyt kun se ei enää sitä ole mouhotaan, että se on mahdollisesti epäluotettavaa, vaikka mitään sellaisia merkkejä ei ole annettu edes tehokäyttäjien toimesta.
Ai niin, nääkin jutut on mouhoteltu jo pariin kertaan ja silti siirrytty käyttämään niitä viisi vuotta sitten mahdollisesti todella epäluotettaviksi haukuttuja TLC-levyjä. No ei kai se väärin ole maksaa omista fobioistaan. Rahat vaan sinne minne sielu väpäjää ja persaus kestää. Vähän tyhmältä se vain näyttää toistaa samaa irrationaalista näytelmää kerta toisensa jälkeen.
Kyllähän siitä TLC asemien epäluotettavuudesta varoittivat monet. Eikä aiheetta. Samsung rynni markkinoille kalliilla asemilla ja kusi homman. Viimeistään tuon jälkeen tyhmemmänkin luulisi ymmärtävän ettei testaamattomasta NAND tekniikasta kannata ainakaan enempää maksaa kuin luotettavaksi testatusta. Kun vielä huomioidaan selvästi surkeampi nopeus vanhaan tekniikkaan nähden, ei Samsungin hinnoittelussa ole mitään järkeä.
Lopeta jo selittely QLC:n kalleudesta. Kyse on
Samsungin QLC:n kalleudesta. Intel mm. julkaisi halvan QLC aseman jossa on niitä samoja ongelmia mitä Samsungilla on. Toisin kuin Samsungin tapauksessa, Intelin halpa hinta kompensoi niitä.
Samsungin 840 fiaskon jälkeen jokainen vähänkään järkevämpi ymmärsi ettei uudesta testaamattomasta tekniikasta kannata maksaa enempää kuin vanhasta testatusta. Tyhmää on toistaa sama virhe uudelleen, jota kyllä tuntuu esiintyvän erään tietyn merkin kohdalla jälleen kerran.