SSD-levyjen yleistriidi

Viestiketju alueella 'Tallennus' , aloittaja c64rmx, 16.10.2016.

 1. sirace

  sirace

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Black friday on ensikuussa, huipputarjouksia tulee varmasti..
   
 2. Lare

  Lare Error 404

  Viestejä:
  1 321
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Tekeekö Kingston A400 480GB levyllä mitään? Tosiaan tarkoituksena olisi vain saada pelit latautumaan nopeammin kuin 5400RPM kovalevyltä ja mahdollisimman halvalla. Mikään kovin hyvä maine noilla ei taida olla, mutta nyt ei haetakaan parasta ja nopeinta levyä. Hintaa 54€, saisi haettua suoraan liikkeestä ja vanhalle 250GB levylle löytyy ostajakin. Jos vaikka käyttislevyä lähtisin etsimään, niin toki ostaisin paremman, mutta tuo tulee kolmanneksi SSD:ksi kahden hyvän Samsungin jälkeen.
   
 3. Samat

  Samat

  Viestejä:
  830
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Onhan se ihan eri nopea verrattuna 5400RPM perinteiseen. Noita eri SSD asemien nopeus eroja ei kovinkaan moni tule normaali käytössä huomaamaan millään tavalla. Hinta ja luotettavuus tärkeimmät kriteerit levyn valinnassa, jos ei tule raskaaseen käyttöön kuten video editointiin tms.

  Edit. Koneen lepotilojen käyttö myös paljon mukavampaa kun ei ole perinteisiä levyjä koneessa, käynnistyy äkimmin sleepistä ja ei tarvii odotella levyn spinuppia kun aukoo exploreria (kun hdd mennyt lepotilaan).
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2019
 4. topiv

  topiv

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kingston A400 480GB on "hinnat alkaen" SSD-levy, jossa on heikko suorituskyky, varsinkin kirjoituspuolella.
  Testi: Kingston A400 Review [2018]

  Kingston on muuttanut asemassa käytettyjä muistipiirejä alkuperäistä julkaisua heikommaksi ja osa asemista tullut varusohjelmistolla, joka aiheuttaa hidastelua ja koneen jämähtelyä. Asemaan saa päivitettyä uuden firmwaren Kingstonin SSD manager -ohjelmistolla, joka auttaa jossain määrin mainittuihin ongelmiin.

  Kingstonin sijaan kannattaa harkita esimerkiksi hyvin testeissä pärjännyttä Crucial MX500 -mallia.

  Kingstonin toiminnasta on myös oma ketjunsa, jossa keskustellaan tarkemmin sen ongelmista ja miten ne voi kiertää:
  Kingstonin kyseenalainen laatu
   
 5. Jupuna

  Jupuna

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Mitä 128 GB levyä suosittelisitte Raspberry pi 4:lle? Tulee kiinni adapterilla usb 3.0 porttiin. Saisi olla edullinen kun käyttö ei ole mitään vakavaa.
   
 6. Lare

  Lare Error 404

  Viestejä:
  1 321
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  nimetön.png

  Päädyin nyt kuitenkin hakemaan tuon Kingstonin A400:n, kun sai halvalla. Kilometrin päässä onnistuu myös takuuvaihto, jos tulee ongelmia. Ainakin lukunopeus oli nopeampi kuin pitäisi. Eiköhän tuo pelilevynä toimi hitaan kovalevyn jälkeen.

  Ainut ongelma asennuksessa oli, että Windows ilmeisesti oli luonut jotain omia tiedostoja vanhalle SSD:lle ja Windows ei siksi bootannut ilman sitä levyä. Korvasin sitten toisen SSD:n tuolla Kingstonilla. Nyt on 2 x 250GB SSD, 1 x 480GB SSD ja vielä 2 teran kovalevy, niin ei heti lopu tila isojenkaan pelien kanssa :hammer:
   
 7. Aughengo

  Aughengo

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Eikö iso muistitikku aja saman asian?
   
 8. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 672
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  On totta että Kingston on arvaamaton firma mikä muuntelee tuotteitaan kesken niiden myynnin, mutta teit silti hyvän ostoksen. On eri asia että kuinka paljon nuo heikennykset käytännössä vaikuttavat, eli mikä niiden painoarvo lopulta on. Ymmärrän periaatteen takia jos jättää kaikki Kingstonit ostamatta, ettei hyväksy tuollaista vekslaamista, mutta nopeustestin perusteella sinulla on nyt käypä levy koneessa.
   
 9. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 524
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
 10. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  2 269
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse laitoin tarjouksista sen Sandiskin 1Tb levyn amazonista. Toivottavasti on parempi kuin vuosien takainen Kingstonin kusetus-V200. Tosin sekin(120Gb) vieläkin toimii mutta senhän nopeudet oli täyttä paskaa.

  Pelejä siis tuolle Sandiskille tulee. Mahtuu muutama enemmän kuin tuohon 120Gb Kinkkuun. Sen heitän sen jälkeen ikkunasta.

  Itsellä voi olla vain muutama SSD samaan aikaan kun ei Z77 xtreme 4:ssa ole enempää sata-3 paikkoja.
   
 11. Lare

  Lare Error 404

  Viestejä:
  1 321
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
 12. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 202
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisesta ketjusta:

  Video löytyy kyllä, en tiedä haluanko Linukselle klikkejä ("cheap SSD from Ali Express"), niin en linkitä.

  Ärsyttävin piirre tuossa koko videossa on, että haukkuvat sitä, että speksit on mitä on, sisällä voi olla mitä vaan. Kyllä me avataan se arvostelun lopussa. Juu juu. Mitään ei sitten avata, kun suu vaahdossa puhutaan tyhjänpäiväistä jargonia ja kerrotaan mikä on SATA-väylä ja miten SSD-kontrolleri toimii.

  --

  Lähinnä voisi miettiä, onko nuo kiinan-SSD:t ihan huonoja oikeasti. Voi ollakin. Tai voi olla olematta. Tässä myös Linukselle lista, jota voisi seurata p***njauhannan sijaan:

  1) Katso nyt oikeasti, mitä flashiä on sisällä, älä vaan puhu siitä. SLC > MLC > TLC > QLC. Todennäköisesti oli TLC tuossa, kun se oli silloin halvinta. Se näkyy kestävyydessä ja kirjoitusnopeuksissa.
  2) Tässä voisi puhua SLC bufferista, mutta ei nyt puhuta, kun ei sitä ole perusmalleissa.. Mutta kohtuuhalpa MX500 on TLC ja siinä on SLC cache. Lähdetään siitä, että se puuttuu täysin kiinan-SSD:istä, mutta se olisi kiva lisä SSD-videoon, niin voisi kuvitella, että tiedätte, mistä puhutte..
  3) HMB. Ero kestävyydessä on moninkertainen, jos kontrolleri tukee HMB:tä ja oikeastaan ainoa tieto siitä kontrollerista joka tarvitsee tietää, on tämä. Jos se siis on dramless. Käytännössä se dram löytyy sitten hostista ja sitä ei tarvitse olla levyllä.
  4) (Normi-SSD:ssä voisi katsoa myös sen dramin määrän.)

  Käytännössä, jos automaattiset ajurit tukee HMB:tä, tuo on ihan keskitason asema. Voi olla jopa parempi kuin halvin Samsung. Jos HMB ei ole tuettuna, kirjoitusnopeudet menee aika nopeasti pohjille ja kestävyys ei ole hyvä. Se on pienestä kiinni, miten hyviä nämä on käytössä. Siksi pitäisi ehkä ottaa asioista selvää ja katsoa sinne sisään..

  Ei ole noiden SSD:itä, mutta niitä saa Halloween-kansilla, niin ostaisin, jos tarttisin halvan SSD:n:
  US $18.36 49% OFF|KingSpec hdd 2.5 120gb SSD 240 gb 480gb SSD SATA III 3 Internal Solid State Drive ssd Laptop Hard Drive For Computer ssd 1tb-in Internal Solid State Drives from Computer & Office on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day
  https://www.aliexpress.com/item/32957492925.html

  --

  Siinä kyllä voivat olla oikeassa, että noiden sisältö voi vaihdella eräkohtaisesti. Nyt ei välttämättä ole samat sisuskalut kuin kesällä. Mutta avaamalla senkin näkisi..
  Arvontaan pääsee osallistumaan, kun tuollaisen tilaa, mutta turhaan sitä kokeilematta leimaa paskaksi. Ostajat on nyt niin tyhmiä että laittaa SATA2-väylään ja IDE-moodiin ja syyttää noita huonosta suorituskyvystä.

  --

  En nyt varsinaisesti suosittele säästämään rahoja noita tilaamalla, mutta viime sinkkupäiviltä noin vuosi sitten tilasin KingDianin ja ihan hyvin se vielä toimii. Ei minua ärsytä, että kukaan ei sitä osta, mutta jos joku teeskentelee tietävänsä asioista ja sanoo sitä mutulla paskaksi, niin se kyllä saa esim. tämän viestin aikaiseksi.
   
 13. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  1 345
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Itse olen ajat sitten päättänyt etten merkistä maksa extraa. Nuo SSD:t nyt tuppaavat olemaan samaa "paskaa" eri paketissa.
  Ja tuosta Kingspecin jutusta että siinähän Linus väitti että muistiton SSD hyytyy kun asema täyttyy.

  No tuossa yksikin Kingspecin P3 1TB SSD oli 93% täynnä ja vielä kirjoitus nopeus oli 489Mt/s...
  Mitä taas tulee Crucialin MX500 SSD:n että itseltäni 525GB malli hajos tuossa pari kuukautta sitten, mutta yksikään halpa kiina SSD ei ole hajonnut (ja niitä on ollut kymmeniä).

  Tällä hetkellä suosittelen AEGO Rainbow SSD:tä koska 960Giganen maksaa 73€ ja siinä on ihan se RAM piirikin välimuistina. Tällä hetkellä tommonen on pääkoneeni SSD:nä tuon hajonneen Crucialin tilalla.

  Sitten jos oikein edullista haluaa niin Gloway Striker 720Gigan SSD 60€:lla. Ja noita olen nyt käyttänyt viimeisissä kone projekteissani eikä ole mitään pahaa sanottavaa.

  Jos NVMe SSD haluaa niin Asgard:n 1TB lähtee 93€:lla ja on nopea ja toimiva (itselläni serveri käytössä tommonen).
  Tuo Asgard tekee myös hyviä DDR4 muisteja...

  Vielä yksi hyvä SSD valmistaja on Drevo ja niiden asemia löytyy vaan eBayn puolelta jostain syystä. Mutta ovat olleet nopeita ja kestäviä.
   
 14. rikyy6

  rikyy6

  Viestejä:
  795
  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Ei se pelkkää kirjoitusnopeus merkkaa juuri mitään...
   
 15. antero

  antero

  Viestejä:
  2 864
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Sehän se kiinalaisissa on ongelmallista kiinalaiset tekee kopioita jopa kiinalaisista merkeistä. Osahan saattaa olla jopa alkuperäisiä valmistaia tunnettuille merkeille.
  Vaikea vain tietää mikä on hyvä ja vasta kun valmistaja itse hoitaa jälleenmyynnin voi olla varma että tuote on aito.


  Kyllä se siinä mielessä merkkaa, kun se eniten vaikuttaa suorituskykyyn.
  Yleensä luku on reilusti parempi kparwemmilla levyillä. Tuote on niin hyvä kuin on heikoin suorituskyky.
  Jossain pelikäytössä ei levylle juuri kirjoiteta niin ei merkitse niin paljon.
  Pääsääntöisesti laadukkaampi muisti kirjoittaa nopeammin.
  Nykyiset huonot piiri on viritetty näyttäämään kikkailemalla lukunopeutta mahdollisimman suureksi.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2019
 16. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 202
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @antero on siinä oikeassa, että aina on riski tilata Kiinasta. Mutta fiksu kaveri tietää tämän ja ostaa hallitulla riskillä.

  Jos on 5000 tilausta, niin kova on luotto valmistajalla tuotteeseensa, kun pitää vielä samaa listausta. Jos on huono tuote, tehdään uusi ilmoitus ja samalla siivotaan se negatiivinen palaute. Tai avataan uusi kauppa ja vanhat, negatiiviset palautteet häviää historiaan.

  --

  Varmasti KingSpec voittaa ihan minkä tahansa mekaanisen levyn. Kestävyys ja toteutuneet nopeudet on sitten kysymysmerkki, mutta lähtisin siitä, että "ihan hyvä" on enemmän kuin todennäköistä.

  On vaan ihan täysin turhaa verrata tuota vaikka Samsungin Pro-sarjaan, kun se maksaa 2x enemmän. Tottakai se on huonompi. Mutta otetaan se halvin Kingston tai Samsungin QLC:tä, niin erot tasoittuvat.

  Sääli, että on pari euroa yli tullirajan, tuosta saisi muuten kivan päivityksen vaikka velipojalle, jolla on 1TB mekaaninen.
   
 17. Manala

  Manala

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Ihan hyvä pointti, mutta miten ihmeessä millään nykyisellä Windowx XP:n jälkeisellä käyttöjärjestelmällä saa käyttislevyn spindownaamaan lepotilaan?
   
 18. Manala

  Manala

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Sä et vieläkään suostu ymmärtämään, että kapasiteetilla on enemmän merkitystä kuin QLC-tekniikalla tuossa suhteessa? Vaikka pariin kertaan käyty esimerkein läpi miten tää sama ongelma on pätenyt ihan kaikkien muidenkin NAND-sukupolvien kohdalla ollen ongelma lähinnä vain niiden mallisarjojen pienempien kapasiteettien kohdalla?
   
 19. Zetteri

  Zetteri

  Viestejä:
  1 345
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Itse olen suosinut aina valmistajien virallisia kauppoja AliExpressissä. Ja nuo eivät ole kertaakaan jääneet vielä tulliin, toisin kun emolevyt jotka ovat jääneet joka kerta.

  AEGO: https://s.click.aliexpress.com/e/NNuWk7lO

  KingSpec: https://s.click.aliexpress.com/e/30mH2eVS

  Ja täältä Gloway ja Asgard: https://s.click.aliexpress.com/e/LcatdGNi

  Nopeuksista että mitä väliä SATA3:lla ostaako halppis kiina SSD:n tai vaikka kalliin Sampsan kun SATA3 se nopeuden kuitenkin rajaa molemmille aika samaan.

  Joten miksi maksaa turhaa brändistä ja nopeus erosta mitä ei käytännössä huomaa?

  Itse en ole brändejen perään ja siksi olen älyluureissakin käyttänyt isoakkusia kiina luureja enkä esim Applen tai Sampsan sika kallita brändi luureja.
   
 20. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 202
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minulla oli pari vuotta sitten Sandisk SSD Plus -levyjä, kun Gigantissa ja Amazonissa oli hyviä tarjouksia. Ne oli vähän hitaampia kuin yleensä myydyt levyt, mutta niistä opin, että en tarvitse oikeastaan mitään huippunopeuksia -> kunhan voittaa mekaanisen. Jokaisella SSD:llä Windows käynnistyy nopeasti ja ohjelmia voi käynnistää monta kerralla ja ne latautuu yhtä nopeasti kuin yksi kerrallaan käynnistäessä.

  Valitettavasti edes @Zetteri ei voi tällä aikataululla tutkia noiden tärkeintä ominaisuutta: kestävyyttä. Nähtävästi on palautteen mukaan kestäneet kohta 1.5 vuotta (kun video on alkuvuodesta 2018), mutta ne on amatöörilukuja:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Tuo on 2016 tai aikaisemmin hankittu levy ja ei ole ollut koko ajan päällä.

  --

  Ehkä turhaan mietin 24€ sijoitusta ja voisin pistää veljelle tuommoisen tulemaan..

  Joku venäläinen on sen avannut:
  upload_2019-10-18_7-39-18.png

  Täytyy vähän tutkia, mutta joo, kontrolleri ei ole Marvell :)

  --

  edit: en kyllä osta 24€ SSD:tä, kun noilla on tunnetun valmistajan kohtuullisella kontrollerilla M.2 NVME 256GB 32€.. Dramless joo, mutta HMB löytyy..

  upload_2019-10-18_7-49-8.png

  US $22.56 52% OFF|KingSpec M.2 ssd M2 240gb PCIe NVME 120GB 500GB 1TB Solid State Drive 2280 Internal Hard Disk hdd for Laptop Desktop MSI Asrock-in Internal Solid State Drives from Computer & Office on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day

  Sama kontrolleri:
  Silicon Motion SM2263XT HMB Performance Testing
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2019
 21. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 524
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Jos et löydä muita perusteluja paremman tekniikan levyn hinnan maksamiseen heikomman tekniikan levystä, kuin minun syyttelyn, niin parasta että pysyt hiljaa.
  Crucial P1 on muutaman euron tarkkuudella samoissa hinnoissa kuin Kingston A2000.

  Crucial P1, hinta 117€
  Kingston Technology A2000, hinta 120€

  Puoliterainen itse asiassa kalliimpi.
  Crucial P1, hinta 68€
  Kingston Technology A2000, hinta 64€
   
 22. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 524
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  hsalonen tykkää tästä.
 23. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 202
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No tuo on lähinnä hyvä, jos on todella tarve ja budjetti on todella tiukka. Jos Suomessa on 40€ 240GB SSD , niin tuo on ihan kelpo diili. Jos Suomessa on 30€, niin kannattaa ostaa Suomesta, ihan takuunkin takia.

  Gigantti pisti juuri 30€ tarjouksen peliin ja niitä saa todennäköisesti nopeammin ja niistä saa rahaa jälleenmyynnissä, jos vaikka kokoaa kokoonpanon. Kannattaa sellaista miettiä tällä hetkellä:
  WD Green 2.5&quote; sisäinen SSD muisti 240 GB - Tietokonekomponentit
  (linkityshetkellä alle 30€)

  --

  Ideana edelleen, että on SER-kone vuodelta 2011 ja se mekaaninen pitää hassua ääntä. Silloin voi laittaa sen alle 30€ SSD:hen ja saada vähän lisää elinaikaa. Jos koko koneen arvo on lähemmäs 50€, niin ei siihen mitään kalliimpaa ostella.
   
  Samat tykkää tästä.
 24. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 524
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Asuuko siellä hiiri, kotisirkka, vai onko sinne muuttanut pikkulintu?

  Räkättirastaan tyyppinen ääni alkaisi olla pahempi merkki...
  Failing hard drive sounds - Datacent.com - Datacent
   
 25. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 202
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  OT: Seagate ja tikittää. Näin ihan oikeana tapauksena, mutta siinä koneessa on myös SSD nykyään. Kovalevy kuulemma "käytetään loppuun". Ostettu Lapstore/Systemastore. En ole varma kaupan nimestä ostohetkellä :D
   
 26. Manala

  Manala

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Mielestäni se, että kerrotaan QLC-levyistä keskustelemisen olevan tarpeetonta SSD-levykeskustelussa perustellen asia uhkakuvalla hitaudesta, jota normaalikäytössä ei välttämättä koskaan edes koeta on pöljää. Lähes yhtä pöljää kuin käskeä eri mieltä olevien olemaan hiljaa.
   
 27. oongee

  oongee

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2019
  Guru3d:ssä on kiinnostava "Addlink S70" NVMe testi: Addlink S70 1TB NVMe M.2 SSD review

  Näyttää pärjäävän useimmissa testeissä Samsungin 960- ja 970-malleille, vaikka on selvästi niitä halvempi. Noita näyttää saavan Saksan Amazonistakin. Ilmeisesti Taiwanilainen firma. En ollut moisesta ennen kuullut.
   
 28. TommyKoo

  TommyKoo

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  02.10.2018
  Kaverille juuri kasattuun konepakettiin pitäisi saada lisäksi terainen ssd. Emolla on vapaana vielä toinen m2-liitin (tukee Sata/PCIE), joten siihen saisi ilman ylimääräistä johtosotkua levyn kiinni. Levy tulee videoeditoinnin työtiedostojen kotipaikaksi. Mikähän olisi kohtuuhintainen ja suht luotettava levy tuollaiseen käyttöön?
   
 29. neksva

  neksva

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  TommyKoo tykkää tästä.
 30. RiZa

  RiZa

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  02.10.2018
 31. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  1 215
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Oliskohan Intelin 660p 1Tb:ssä mitään ideaa pelilevyksi?
  Samaan hintaan kuin 2,5" levyt niin kyllähän nyt ennemmin tuollaisen laittaisi.
   
 32. Yrmiö

  Yrmiö

  Viestejä:
  762
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No et huomaa varastolevynä kyllä mitään nopeuseroa kalliimpiin nähden. Itse ottaisin tuohon käyttöön ihan perus 2.5" SSD:n mikäli kotelossa tilaa.
   
 33. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  1 215
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Onhan sitä tilaa mutta helpompi asennus tuo m.2, koska ei tarvitse vetää ylimääräisiä kaapeleita jälleen kerran :D
   
 34. Inehmo|

  Inehmo| #73

  Viestejä:
  459
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Edit: meni väärään ketjuun. :tdown:
   
 35. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 202
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siitä olisi NVME-versio tarjouksessa:
  WD Blue SN500 NVMe SSD muisti 500 GB - Kovalevyt, SSD ja verkkotallennus (NAS)

  En kyllä tiedä, tilasin tuon Halloween-SSD:n Kiinasta, niin en tätä ainakaan osta. Speksit sanoo, että 300TBW.

  Tuosta nimenomaa puuttuu HMB, mutta se on korvattu SLC cachella. Enpä tiedä, kun SLC cache loppuu, siirtonopeudet sukeltaa. Niin se kyllä on HMB:n kanssa myös, mutta se on nopeampi kuin SLC ;)

  Kai tuo tuohon hintaan on ok, mutta on tosiaan halpis-NVME, ja siitä puuttuu dram cache tai HMB. Tuo on tehty pienemmälle käytölle nähtävästi kotiolosuhteisiin. Melkein kannattaa miettiä 660p:tä, tuntuu siltä, että se on parempi.

  --

  Yleisesti WD Blue on entinen Sandisk ja kannattaa tämä @tarmo2011 linkittämä tarjous miettiä ennen täysikokoisen ostoa:
  https://www.amazon.de/dp/B07D998212/
   
 36. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 524
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  No tuohan on Phison E12+Toshiba NAND pohjainen, eli aika lailla sama kuin esim Corsair MP510 ja PNY CS3030.
  NANDit ehkä saattavat olla alempaa binnausta kun on vain 1200TBW... Eli vain tuplaten Samsung 970 Evon speksi.
   
 37. lapa

  lapa aka lapawich Make ATK Great Again

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Mitä mieltä raati on suuremmista, 4 teran levyistä? Hintaluokassa ~500-650e
   
 38. Samat

  Samat

  Viestejä:
  830
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Noitahan ei paljoa ole edes saatavilla. Halvimmasta kalleimpaan (Amazon.de): Sandisk Ultra 3D 440€ (400 TBW), Samsung 860 QVO 472€ (1440 TBW), WD Blue 542€ (600 TBW), Samsung 860 EVO 610€ (2400 TBW), Samsung 860 PRO 825€ (4800 TBW) ja noihin suomi alvit päälle.Mitä noista nyt voisi sanoa, nyt kun Sandiskilta tullut tuo 4TB versio saataville, niin varmaan järkevin ostos tuossa kokoluokassa. Tuota kokoa oli pitkään tarjolla ainoastaan Samsungilla. Itse hommasin tuon 860 QVO:n aikoinaan, silloin ei ollut noita muita merkkejä vielä saatavilla. Ei mitään valittamista laitteesta. Samsungin PRO:ssa ylivoimaisesti eniten luvattuja kirjoituskertoja, että jos tarvii isoa levyä esim videoeditointiin tms, jossa kirjoitetaan paljon eikä budjetti ole esteenä, niin varmaan paras vaihtoehto.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2019
 39. lapa

  lapa aka lapawich Make ATK Great Again

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kiitos vastauksesta ja hintavertailusta. Tuo PRO taitaa mennä yli budjetin. Pitää tutkia noita muita.
   
 40. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 524
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Ei todellakaan ole Samsung kovimmalla kirjoituskestospeksillä.
  Seagaten Nytro-sarjasta löytyy 21 petatavulle ja laskennallisesti aseman kolmesti päivässä takuun ajan täyttämiselle speksattu malli.
  Solid State Drives (SSD) mit Kapazität ab 3.84TB, Schnittstelle: SATA, Formfaktor: 2.5" Preisvergleich geizhals.eu EU
   
 41. Samat

  Samat

  Viestejä:
  830
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
 42. ThierryLe

  ThierryLe

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  -
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2019
 43. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Jos joku muukin etsii samanlaista levyä, niin ilmoittelen vain ettei tämä ko. levy näytä tukevan TRIM-komentoa, mikä tarkoittaa pitkällä ajanjaksolla huonoa. Santasisin ehkä kympin pari lisää mielummin.
   
 44. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 420
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täh.. Luulisi ton TRIM:in olevan herran vuonna 2019 itsestäänselvyys mutta ilmeisesti ei :confused: Näin sitä laput silmillä tulisi tehtyä huonoja hankintoja kun vaan olettaa. Propsit tarkkaavaisuudesta :tup:
   
 45. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Alunperin havahduin ongelmaan CrystalDiskInfon kautta:

  cdi.png
  (Puuttuu 'Features' kohdasta vrt. vaikka pelilevynä toimivaan MX500)

  Mutta ajoin tuolle myös trimtesterin, joka kuitenkin väittää TRIM:n toimivan:

  trim.png

  Eli hieman ristiriitaista dataa. Levylle voi kyllä ajaa winukan oman eheteysohjelman optimoinnin, joka käsittääkseni on juurikin SSD-levyillä TRIM-komento. Kenties levy ei tue vain automaagista trimmiä, eli itse pitää muistella aina tietyn ajoin ajella.

  Levylle on puukotettu uusin ADATA SSD Toolboxin firmis, kenties joku bugi siinä.
   
 46. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  1 451
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Crystaldiskinfo ei näytä yhdenkään nvme-levyn kohdalla muita featureita kuin s.m.a.r.t. Miksei se levy tukisi automaattista trimmiä?
   
  tuskis tykkää tästä.
 47. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Tätä en tiennyt. Ensimmäinen NMVE -levy jota olen CDI:llä katsonut. Ei varmasti ongelmaa sitten.
   
 48. Vaamir

  Vaamir

  Viestejä:
  101
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Ostin tuollaisen Kingstonin A400 480gb ssd levyn korvaamaan vanhan hdd:n. Asennuksessa tuli kuitenkin yllättäviä ongelmia, sillä en saa millään levyä näkymään omatietokoneessa. Kingston ssd managerissa levy näkyy, mutta sanoo "security is frozen". Olen yrittänyt repiä johtoja irti koneen ollessa päällä, asentaa uusimmat ajurit, mutta ei vaan auta. Onko levy viallinen vai enkö vain osaa?

  EDIT: Nyppäsin käyttislevyn irti ja asensin tälle uudelle levylle windowsin. Asennuksen jälkeen laitoin tuon aiemman käyttislevyn kiinni ja poistin uuden levyn windows asennuksen. Nyt uusi levy näkyy normaalisti kaikkialla ja ohjelmien asennus onnistuu kuten kuuluukin. Jostain syystä asema oli jossain security lock tilassa, jota en saanut purettua muulla tavalla, kuin asentamalla hetkellisesti käyttiksen sinne.
  Kumma juttu, mutta pääasia että nyt toimii :tup:
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2019
 49. Mendel

  Mendel

  Viestejä:
  691
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  2 tämmöstä Corsair Force MP510 1920 GB PCI Express 3.0 M.2 - Mikroaitta ja pci express sovitinkortti lisäksi, johon saa 2 m.2 levyä kiinni. Tai jos ottaa 4 x m.2 pci express kortin niin myöhemmin voi sitten lisätä kaksi lisää niin saa kortille 8 teran ssd systeemin.
   
 50. Black Sheep

  Black Sheep

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  11.01.2018
  Nykyiseen pakettikoneeseen olisi tarvetta saada lisätilaa nykyisen M.2 PCIe NVMe 500Gb lisäksi. Levy tulossa lähinnä pelien, ohjelmien sekä muun datan säilytykseen.

  Koneessa ei ole vapaita M.2 eikä edes 2.5" paikkoja vapaana. Onko kustannustehokkain ratkaisu hankkia 2.5" -> 3.5" kehikko ja SATA liitännällä kiinni, ja joku näistä minkä sattuu bongaamaan Black Friday alennuksesta:

  • Kingston A400 1Tb
  • Crucial MX500 1Tb
  • Samsung 860 EVO 1Tb
  Tai onko muita fiksumpia ratkasuja tai malli/merkki ehdotuksia?