Sous vide -tekniikka

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 599
Tuota tekstiä tuolla sivustolla ihmettelinkin, että minigrip pusseissa tehtyä sapuskaa ei saisi säilyttää myöhemmälle koska se ei ole tiivis. Mihin tämä perustuu?
Mielestäni vastasin jo kysymykseesi. Käytä tervettä järkeä. Miksei sitä ruokaa voisi ihan ottaa sieltä pussista pois ja laittaa normaaliin säilytysrasiaan sinne jääkaappiin. Kyllä sä varmaan pilaantuneen ruuan haistat ja näet onko homeessa :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
577
Mielestäni vastasin jo kysymykseesi. Käytä tervettä järkeä. Miksei sitä ruokaa voisi ihan ottaa sieltä pussista pois ja laittaa normaaliin säilytysrasiaan sinne jääkaappiin. Kyllä sä varmaan pilaantuneen ruuan haistat ja näet onko homeessa :D
Ei kyse ollutkaan siitä onko ruoka pilalla vaan miten nuo bakteerit ja tautien aiheuttajat käyttäytyy. Se, että jenkkilässä sanotaan noin ei tarkoita etteikö se johonkin oikeasti perustu. Puhdasta liioittelua vain siellä päin?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 599
Ei kyse ollutkaan siitä onko ruoka pilalla vaan miten nuo bakteerit ja tautien aiheuttajat käyttäytyy. Se, että jenkkilässä sanotaan noin ei tarkoita etteikö se johonkin oikeasti perustu. Puhdasta liioittelua vain siellä päin?
Edelleen, jos teet mitä tahansa muuta ruokaa niin miten sä sen säilöt? Itse oon paisteja, pulled porkkia ja ribsejä valmistanut, syönyt osan ja säilönyt ihan normaalisti jääkaappiin ilman mitään avaamattomia vakuumeita. En edes jäähdytä jäävedessä vaan annan jäähtyä pöydällä ja sit jääkaappiin. Joku varmaan tätä kauhistelee, mutta itse oon lapsuuden kesät asunut mökillä jossa ruuat säilötään maan sisään kaivettuun ruokakomeroon ilman sähköjä. Toki vakuumissa nopeasti jäähdytetty ja tiivis ruoka säilyy varmaan sit viikkotolkulla, mut viikon sisään valmistuksesta mulla ei oo mikään pilaantunut
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 636
Ikean minigripit tosiaan antautuu jossain 56-80 välillä. Itse huomasin vasta 12h jälkeen. Possun kylkipalat jäi kattilan pohjalle kun pusseja nosti. Kestääkö nuo vakuumimuovit 100 astetta ilman pelkoa, että muovi sulaa joukkoon?
Mm. Kärkkäisen valikoimissa oleva La-va ainakin lupaa vakuumipusseilleen kestoksi 95 astetta, jonka pitäisi kyllä riittää kaikenlaiseen sous vide kypsennykseen mennen tullen.

R-Vac - embossed | textured Vacuum Food Sealer Bags
Microwave and boiling bag suited up to + 95 ° C
 
Liittynyt
11.02.2017
Viestejä
1 248
Tuli kans hommattua tuollainen kylmälaukku. Täydellisen syvyinen. Isommalle porukalle saisi olla isompi mutta kyllä tolla kahdelle sapuskat tekee. Reiän tein pienoisporakoneella, viilalla tasottelin, poistin ylimääräistä ja hioin hieman. Laitoin myös kanteekin styroksilevyä. Vain sivuilla ja pohjassa oli valmiiksi laitettu. Jos sit tänää kokeilis miten toimii.


 
Liittynyt
11.02.2017
Viestejä
1 248
Millainen poltin olisi hyvä lihan viimeistelyyn? Kiina tai ihan kotimaastakin löytyvät kelpaa kunhan hinta pysyy järkevissä lukemissa.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 636
Noista polttimista tällainen huomio:

Best Kitchen Torch for Sous Vide: Hands-On Review - Sous Vide Guy
If you’re shopping around for kitchen torches, you’ll probably notice that they use one of two fuel sources: butane or propane. You want the best product you can find for your money, so it’s natural to question which fuel source is better.

What actually really matters here is how hot the fuel burns, more so than what type of fuel it is. Neither propane nor butane will have an adverse effect on the flavor of the meat, but both of these common gas fuels can burn considerably hotter than methane, the key component in the natural gas that powers gas stoves.

What you do want to do, however, is to adjust the flame on your kitchen torch until it turns dark blue. The blue color means that it’s an oxidizing flame, not a reducing flame. This is a chemistry difference that matters for your food. If the flame is yellow, it’s a reducing flame, and there will be hydrocarbons from the fuel — whether it’s propane or butane — that aren’t fully combusted. These can end up in your food, creating an “off” taste in whatever you’ve seared with the torch.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 636
Biltsun poltin palaa sinisenä eikä tuu sivumakuja
Jep, tarkoitinkin ihan vaan yleisenä kommenttina polttimien valintaa ajatellen. Minulla ei ole tuosta Bilteman polttimesta mitään kokemuksia. Tähän saakka olen hoitanut viimeistelyt aina grillissä, mutta varmaan joku tuollainen poltinkin olisi hyvä olla olemassa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
577
Ohjeiden mukaan menee tuonkin lämpeämiseen noin pari minuuttia joten ei kannata heti tuikkasta pihville pintaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 119
Jos joku kaipaa, niin 10 litrainen Curver on clasulla tarjouksessa, 9,99€
 
Liittynyt
04.02.2017
Viestejä
488
Lidlillä on huomenna 13.7 tarjouksessa Silvercrest tyhjiöpakkauslaite 29,99€ ja pussirullia 6,99€. Tätä voi ehkä saada Tammiston outletista myöhemmin, jos huominen tarjous menee ohi.

Lidl Flyer
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 599
Lidlillä on huomenna 13.7 tarjouksessa Silvercrest tyhjiöpakkauslaite 29,99€ ja pussirullia 6,99€. Tätä voi ehkä saada Tammiston outletista myöhemmin, jos huominen tarjous menee ohi.

Lidl Flyer
Miten homma käytännössä riittävyyden suhteen menee? Tuleeko noita kaikkiin myymälöihin? Voisin tasan yhdessä aamulla käydä ennen duunia ja haluan tuollaisen sieltä saada tai vituttaa. Menen kahdeksaksi odottamaan eli saan tuollaisen kyllä, jos niitä on :D
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 636
Miten homma käytännössä riittävyyden suhteen menee? Tuleeko noita kaikkiin myymälöihin? Voisin tasan yhdessä aamulla käydä ennen duunia ja haluan tuollaisen sieltä saada tai vituttaa. Menen kahdeksaksi odottamaan eli saan tuollaisen kyllä, jos niitä on :D
Varmaan hintaisekseen ihan ok, mutta tuossa ei näyttäisi ainakaan mainoslehdykän perusteella olevan säädettävää vakuumitehoa kosteiden tuotteiden pakkaukselle, joten voi olla aika turhauttavaa pakkailla tuolla jotain katkarapuja jne. Lieköhän erillistä saumausmahdollisuuttakaan ilman vakuumia?

Jos tuo osoittautuu rimpulaksi, niin mm. Kärkkäiseltä saa pari pykälää kalliimmassa hintaluokassa tätä hyväksi havaittua OBH Nordicaa:
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/obh-nordica-7949-supreme-vakuumikone---tyhjiopakkauslaite

Ja sille kaveriksi Lavan vakuumirullia:
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/lava-30-cm-x-6m-vakuumiletku-2-rullaa-1415601595721#spst

Ei ole minigrip-pusseja tullut tuon kanssa ikävä. :D
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 599
Varmaan hintaisekseen ihan ok, mutta tuossa ei näyttäisi ainakaan mainoslehdykän perusteella olevan säädettävää vakuumitehoa kosteiden tuotteiden pakkaukselle, joten voi olla aika turhauttavaa pakkailla tuolla jotain katkarapuja jne. Lieköhän erillistä saumausmahdollisuuttakaan ilman vakuumia?

Jos tuo osoittautuu rimpulaksi, niin mm. Kärkkäiseltä saa pari pykälää kalliimmassa hintaluokassa tätä hyväksi havaittua OBH Nordicaa:
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/obh-nordica-7949-supreme-vakuumikone---tyhjiopakkauslaite

Ja sille kaveriksi Lavan vakuumirullia:
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/lava-30-cm-x-6m-vakuumiletku-2-rullaa-1415601595721#spst

Ei ole minigrip-pusseja tullut tuon kanssa ikävä. :D
Sulkeutuukohan tuolla myös lavan dry age - pussit?
 
Liittynyt
11.02.2017
Viestejä
1 248
Lidlillä on huomenna 13.7 tarjouksessa Silvercrest tyhjiöpakkauslaite 29,99€ ja pussirullia 6,99€. Tätä voi ehkä saada Tammiston outletista myöhemmin, jos huominen tarjous menee ohi.

Lidl Flyer
Tuli hommattua vähän kahdeksan jälkeen tommonen. Niitä oli vaan esillä viisi. Tiedä sitten mikä oli oikeasti laita. Pitää käydä hakee vielä se isompi rullakin kun kiireissäni en ehtinyt katsella sen enempää.

Sulkeutuukohan tuolla myös lavan dry age - pussit?
Ainakin lidlin vekottimen ohjekirjassa lukee näin:

- Voit käyttää putkikalvoa tai valmiita pusseja.
- Kalvo saa olla enintään 28 cm leveä.
- Kalvon yhden puolen on oltava kuvioitu pisteillä/näppylöillä tai urilla. Sileä kalvo ei sovellu saumaamiseen.
- Vahvuuden tulisi olla välillä 0,17 - 0,29 mm (170 - 290 µ)
- Huomio kalvoa ostaessasi sen käytölle sopiva lämpötila-alue. Paras käyttöalue on -20°C ja +110°C välillä. Nämä kalvot voidaan pakastaa tai keittää. Toimitukseen sisältyvä kalvo on siihen soveltuva.
- Löydät nämä tiedot kalvon tai pussin pakkausesta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.02.2017
Viestejä
488
Kampin Lidlissä oli yksi enää jäljellä päivällä ja rullia ei näkynyt.

Ekan tyhjäyksen onnistuin ryssimään, kun en painanut kantta kunnolla kiinni. Tuntuu ihan perus laitteelta ja toimii, rullalle olisi kiva olla säilytystila ja katkaisu.
 
Liittynyt
11.02.2017
Viestejä
1 248
Kampin Lidlissä oli yksi enää jäljellä päivällä ja rullia ei näkynyt.

Ekan tyhjäyksen onnistuin ryssimään, kun en painanut kantta kunnolla kiinni. Tuntuu ihan perus laitteelta ja toimii, rullalle olisi kiva olla säilytystila ja katkaisu.
Toivotaan että noita olisi vielä jäljellä täällä paikkakunnalla noita rullia kun huomenna aamulla käväsen. Ei nyt kehdannut pyöränselästä pompata lidliin ja samalla kanniskella vakuumilaitetta.

Pitää muuten voimalla painaa kiinni. Laitehan väänty samalla. Lukittuu sitten.

Edit. Laitteet meni yhden päivän aikana. Rullia vielä pieni kasa Keravan lidlissä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.02.2017
Viestejä
1 248
Tämmöstä lopputulosta voi odottaa. Ihan ookoo saumaus ja imu.
 
Liittynyt
26.05.2017
Viestejä
10
Kirjolohi tuntuu olevan tosi herkkä lämpötilalle ja ajalle. Menee tosi helposti mössöksi.
 

sambba

Paneva hedonisti
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
205
Laitoin edellisen 26h/58C kylvyn yhteydessä kulutusmittarin seinään. Sähköä meni 1,4kWh eli alle 0.2€ edestä. Altaanahan mulla on se ikean 22L muoviboxi. Ei siis tarvitse hankkia curveria ainakaan sähkön säästön takia.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 636
Tällänen mainos tuli sähköpostiin: Sweet and Smoky Sous Vide Salmon
Tästä tulikin mieleen, että ei ole lohta tullut vielä valmistettua Sous videnä, kun jotenkin se näyttää kaikissa videoissa ja kuvissa aina ihan raa'alta vaikka kuinka olisi olevinaan optimikypsää. Ei sillä ettenkö voisi syödä tuoretta lohta vaikka raakana, mutta jotenkin aivot eivät vaan tykkää tuollaisesta kumimaisesta ulkoasusta.

Pitää varmaan rohkaistua ja kokeilla.
 
Liittynyt
11.02.2017
Viestejä
1 248
Tästä tulikin mieleen, että ei ole lohta tullut vielä valmistettua Sous videnä, kun jotenkin se näyttää kaikissa videoissa ja kuvissa aina ihan raa'alta vaikka kuinka olisi olevinaan optimikypsää. Ei sillä ettenkö voisi syödä tuoretta lohta vaikka raakana, mutta jotenkin aivot eivät vaan tykkää tuollaisesta kumimaisesta ulkoasusta.

Pitää varmaan rohkaistua ja kokeilla.
Kalan pitää olla tommosta :) Ite en taas tykkää sellasta kalasta joka vedetty ihan mössöksi ja proteinit valuu lihasta.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 636
Kalan pitää olla tommosta :) Ite en taas tykkää sellasta kalasta joka vedetty ihan mössöksi ja proteinit valuu lihasta.
No jaa. En minäkään mitään ylikypsää mössökalaa valmista, tai halua. Kyllä lohta on sen verran monta sataa kiloa vuosien varrella valmistettu itse ja syöty eri ravintoloissa, että väittäisin tietäväni millaista on oikein kypsennetty lohi. En siis edelleenkään epäile etteikö Sous vide lohi olisi kypsyydeltään sitä mitä pitääkin, mutta sille en voi mitään että monissa videossa se näyttää minun silmiin joskus jopa etovan raa'alta (kuten tuossa edellisessä videossa tämä kohta).

Edit.
Tämä näyttää hyvältä, tosin ohuemmista kohdista ehkä jopa hieman liiankin kypsää, mutta se johtunee savustimen käyttämisestä ennen Sous videä. Pakko varmaan heti huomenna kokeilla jotain tällaista, jos vain sattuu olemaan kaupassa sopivan tuoretta lohta tarjolla järkihintaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
577
Tässä ihan hyvä ohje kypsennykseen mitä itsekin käyttänyt. Itse teen mieluiten 46 celsiuksessa ja aika kalan koon mukaan. Hyvää on eikä se mitään kumia ole vaikka koostumus hieman tuon kuvasi mukainen on.
Sous Vide Salmon Recipe
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 688
Kuvat unohtui tietysti jälkeenpäin ottaa, mutta samalla reseptillä noita on ennenkin tehty. n. 75 astetta ja 12h antaa hyvän rakenteen ribseille ja maustaminenhan on aina jokaisen omalla vastuulla.
Itse katsoin juuri että muutamassa paikkaa suositaan 24h kypsennystä noin 150F. Täytynee itsekin laittaa työn alle kunhan vain pakastimesta ribsit esille kaivaa.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 599
Itse katsoin juuri että muutamassa paikkaa suositaan 24h kypsennystä noin 150F. Täytynee itsekin laittaa työn alle kunhan vain pakastimesta ribsit esille kaivaa.
Raportoi sitten, itse oon aina vetänyt tolla 74-75 astetta ja 12h ja tulee täydellinen koostumus. Jos joskus 12h ajan suhteen 24h olisikin kätevämpi, esim suoraan illaksi edellisestä illasta niin tietäisi millä lämmöllä tulee hyvät
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
5
Onko kellään kokemusta mahtuuko tuohon OBH Nordica Supreme vakuumikoneeseen lavan 30cm leveät vakuumipussit?
 
Liittynyt
26.05.2017
Viestejä
10
Onko kellään kokemusta mahtuuko tuohon OBH Nordica Supreme vakuumikoneeseen lavan 30cm leveät vakuumipussit?
Mul o 30cm rulla konees ja sitä pystyy käyttää vaikka vähän se rullasyvennys on nafti. Yhtään leveämpää en kyl suosittele.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
161
Juuri tuli tänään kaksi anovan bt:tä, viikko meni toimituksessa. Katsotaan miten kestävät ravintolakäyttöä. Teen isot altaat styroksilaatikoista, postaan kuvia kun ovat valmiit.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
249
Onkos kukaan käyttänyt Atemi-merkkisiä pusseja, kestävätkö vesihauteen? Netistä ei oikein tunnu löytävän vahvistusta asialle, hinta noissa sen sijaan on kohdallaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 119
Ensimmäinen osuma:

https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/atemi-22-x-30-cm-50-kpl-vakuumipussi

Atemi 22 x 30 cm 50 kpl vakuumipussi
Valmiit vakuumipussit lihan, kalan, marjojen ja muiden vastaavien tyhjiöpakkaamiseen ja säilyttämiseen.

• Ei päästä pakkaukseen ilmaa tai kosteutta
Kestää keittämistä, pakastamista ja mikroaaltouunin käyttöä
• Auttaa säilyttämään ruuan tuoreena
• Uudelleen käytettävä ja luontoystävällinen
• Paketissa: 50 pussia
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
249
Kärkkäinen onkin ainoa joka tuosta mainitsee, muiden sivustoilla on maininta pelkästä säilömisestä. Sen takia kysyinkin että onko kukaan käyttänyt.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 648
Viestejä
4 187 305
Jäsenet
70 776
Uusin jäsen
Fancy

Hinta.fi

Ylös Bottom