Sous vide -tekniikka

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
577
Kärkkäisellä myytäviä lava pusseja käytän itse. Pussirulla ollut ainakin tosi riittoisa 30cm levyisenä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
256
Onkos porukka valmistanut kokonaista broileria Sous vide -tekniikalla? Miten on onnistunut?

Nappasin kaupasta kokonaisen jyväbroilerin extemporeena matkaan kun tarjouksessa oli. Komeus oli valmiiksi pakattu vakuumiin, joten nakkasin sen sellaisenaan aamulla valmistumaan. 65 C ja 6 h oli anovan ohjeessa, joten tuolla mennään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 513
Läksiäislahjaksi kaavailtu sousvide-laite kulinaristille. Mitkä laitteet on nykyisin bang for buck ja painotus helppokäyttöisyydellä? mahdollisuus kypsentää isojakin palasia on tärkeä. 100-200€ olisi hintaluokka(vakuumikone on jo olemassa), pitäisikö olla myös dedikoitu astia käytettävissä, vai jaksaako käyttää kattilaa myös jatkossa?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
577
Läksiäislahjaksi kaavailtu sousvide-laite kulinaristille. Mitkä laitteet on nykyisin bang for buck ja painotus helppokäyttöisyydellä? mahdollisuus kypsentää isojakin palasia on tärkeä. 100-200€ olisi hintaluokka(vakuumikone on jo olemassa), pitäisikö olla myös dedikoitu astia käytettävissä, vai jaksaako käyttää kattilaa myös jatkossa?
Anovalle oma ääni. Erittäin simppeli käyttää vaikka ei haluaisi älylaitteen kautta ohjata. Laite seinään ja rullalla valitaan lämpötila.
En mitään hienompaa omaa astiaa hommaisi kuin vaikka ohlsonin halpis kylmälaukku johon kanteen reikä laitteelle. Kattilan kylkeen on myös helppo laittaa kiinni jos lyhyempiä aikoja kypsyttää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 119
Anovalle oma ääni. Erittäin simppeli käyttää vaikka ei haluaisi älylaitteen kautta ohjata. Laite seinään ja rullalla valitaan lämpötila.
En mitään hienompaa omaa astiaa hommaisi kuin vaikka ohlsonin halpis kylmälaukku johon kanteen reikä laitteelle. Kattilan kylkeen on myös helppo laittaa kiinni jos lyhyempiä aikoja kypsyttää.
Tämä. Clasulta 10 tai 20 litran Curver kylmälaukku. 20 litraista saa Motonetistäkin ja varmasti monesta muustakin paikasta. Anovan BT versiota saa usein alle 100€:n posteineen.

Pienenä knoppina, Elextrolux osti Anovan reilu vuosi sitten 115 miljoonalla taalalla, ihan jees exitti muutaman vuoden ikäiselle firmalle :)
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 688
Just. Vanha hintainen on varmasti parempi, koska kalliimpi :rolleyes: (Tilattu, saapunut ja silleen)
No erona tietty se että WiFi-laitetta voit ohjailla vaikka ulkoverkosta. BT taas edellyttää että olet bluetoothin kantaman sisällä..
 

sambba

Paneva hedonisti
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
205
Anova tulossa tännekin.
Joku vakuumikone pitäisi vielä keksiä onkohan Tokmannin 50euron laite mistään kotoisin vai kannattaako satsata tuplasumma ja hakea Kärkkäiseltä jompikumpi näistä.

https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/sniper-vs200s-vakuumikone#spca
https://www.karkkainen.com/verkkoka...supreme-vakuumikone---tyhjiopakkauslaite#spst
Ittellä toi Supreme ja olen kyllä tykännyt. Kohtuu halpa jopa... itse maksoin muistaakseni 159€ aikanaan.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

JL79

omistaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
348
Ittellä toi Supreme ja olen kyllä tykännyt. Kohtuu halpa jopa... itse maksoin muistaakseni 159€ aikanaan.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Toi sniper vaan tekisi suoraan tuplasaumaa, mitä obh ei ilmeisesti tee.

Muutenkin vähän huonosti jälleenmyyjät noita speksejä ilmoittaa kun yrittänyt vertailla.
 

sambba

Paneva hedonisti
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
205
Toi sniper vaan tekisi suoraan tuplasaumaa, mitä obh ei ilmeisesti tee.

Muutenkin vähän huonosti jälleenmyyjät noita speksejä ilmoittaa kun yrittänyt vertailla.
Joo ei tee tuplaa, joten siitä peukut sniperille


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
577
Itellä cason vc100 ja sille suositukset. Tuplasauman tekee ja hinta noin satkun saksan amazonissa.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 688
Toi sniper vaan tekisi suoraan tuplasaumaa, mitä obh ei ilmeisesti tee.

Muutenkin vähän huonosti jälleenmyyjät noita speksejä ilmoittaa kun yrittänyt vertailla.
Mulla tuollainen OBH:n OBH Nordica Chef 7945 tyhjiöpakkauslaite, teräs - Prisma verkkokauppa

Näyttäisi clasulla olevan tällainen tarjouksessa. Tyhjiöpakkauslaite Food Sealer OBH Nordica - OBH NORDICA | Cl...

Tärkeintä on nyt kuitenkin vain se että se imaisee ilmat pois pussukasta, muuten aika se ja sama. Tuplasauman voit tehdä itse jos niikseen parhaaksi näet ja kunnon pusseilla ja pitämällä huolta siitä ettei saumaan jää kosteutta pääsee jo pitkälle eikä pelkoa vuodoista ole.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 383
Mulla tuollainen OBH:n OBH Nordica Chef 7945 tyhjiöpakkauslaite, teräs - Prisma verkkokauppa

Näyttäisi clasulla olevan tällainen tarjouksessa. Tyhjiöpakkauslaite Food Sealer OBH Nordica - OBH NORDICA | Cl...

Tärkeintä on nyt kuitenkin vain se että se imaisee ilmat pois pussukasta, muuten aika se ja sama. Tuplasauman voit tehdä itse jos niikseen parhaaksi näet ja kunnon pusseilla ja pitämällä huolta siitä ettei saumaan jää kosteutta pääsee jo pitkälle eikä pelkoa vuodoista ole.
Itsellä on samainen laite ja tulee tehtyä useimmiten tuplasaumoja. Kyllähän tuosta iso apu olisi, jos laite tekisi ne suoraan. Eli suosittelen kyllä kaikkia ostamaan tuplasaumaavan laitteen, jos sellainen on tarjolla about samaan hintaan.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 688
Itsellä on samainen laite ja tulee tehtyä useimmiten tuplasaumoja. Kyllähän tuosta iso apu olisi, jos laite tekisi ne suoraan. Eli suosittelen kyllä kaikkia ostamaan tuplasaumaavan laitteen, jos sellainen on tarjolla about samaan hintaan.
Itse en tee tuplasaumaa ellei ole epäilys että edellinen sinetöinti meni perseelleen (kosteutta saumaan = ei tartu kunnolla) mutta muuten luotan ihan kertasaumaamiseen. Jos samaan hintaan sitten saa niin mikä jottei. Henk.koht. en alkaisi metsästämään tuplasaumaavaa laitetta kissojen ja koirien kanssa.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 383
Itse en tee tuplasaumaa ellei ole epäilys että edellinen sinetöinti meni perseelleen (kosteutta saumaan = ei tartu kunnolla) mutta muuten luotan ihan kertasaumaamiseen. Jos samaan hintaan sitten saa niin mikä jottei. Henk.koht. en alkaisi metsästämään tuplasaumaavaa laitetta kissojen ja koirien kanssa.
En minäkään, mutta tuossahan joku aiemmin linkkasi moisen kohtuuhintaan Amazon.destä, joten ei tarvita kissoja eikä koiria.
 
Liittynyt
28.04.2017
Viestejä
81
Miten broileri onnistui, tuliko hyvää?

Onkos porukka valmistanut kokonaista broileria Sous vide -tekniikalla? Miten on onnistunut?

Nappasin kaupasta kokonaisen jyväbroilerin extemporeena matkaan kun tarjouksessa oli. Komeus oli valmiiksi pakattu vakuumiin, joten nakkasin sen sellaisenaan aamulla valmistumaan. 65 C ja 6 h oli anovan ohjeessa, joten tuolla mennään.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 383
Tyhjiöpakkauslaite Food Sealer OBH Nordica
79,95 € 99,95

Tyhjiöpakkauslaite Food Sealer OBH Nordica - OBH NORDICA | Cl...

Oliko tämä ihan toimiva laite?
Itsellä on tuo ja on se hommansa ajanut. Ei ole kokemusta muista laitteista, joten vertailukohtia ei ole.

Jos nyt ostaisin itse vakuumikoneen, niin tilaisin tuplasaumaavan laitteen. Tuon kanssa ainakin on joskus ongelmaa, jos saumaa pääsee yhtään nestettä (lihoissa on aina yleensä sen verran, että vakumoidessa imaisee saumaan ne). Joku taisi linkata aiemmin amazon.destä jonkun pätevänoloisen laitteen.
 

A_SA

Tukijäsen
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
560
Itsellä on tuo ja on se hommansa ajanut. Ei ole kokemusta muista laitteista, joten vertailukohtia ei ole.

Jos nyt ostaisin itse vakuumikoneen, niin tilaisin tuplasaumaavan laitteen. Tuon kanssa ainakin on joskus ongelmaa, jos saumaa pääsee yhtään nestettä (lihoissa on aina yleensä sen verran, että vakumoidessa imaisee saumaan ne). Joku taisi linkata aiemmin amazon.destä jonkun pätevänoloisen laitteen.
Joo, perehdyin hiukan lisää näihin laitteisiin. Tilasin myös tuplasaumaavan OBH:n
Tyhjiöpakkauslaite 7941
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
205
Mulle on tullut sellainen "ongelma", että pakastimiin on joutunut noin 50 kiloa hirvenlihaa. Koska hirvenlihaa ei jaksa aina samalla tapaa nauttia, päätin ostaa vakuumikoneen ja sous vide -laitteen.

Vakuumikoneeksi ostin Caso VC10:n Saksan Amazonista ja läjä pusseja

Sous vide-laite on myös Saksan Amazonista Wancle Sous Vide

Isänpäiväksi ajattelin valmistaa hirven ulkofilettä em. laitteilla. :drool:
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
954
Mulle on tullut sellainen "ongelma", että pakastimiin on joutunut noin 50 kiloa hirvenlihaa. Koska hirvenlihaa ei jaksa aina samalla tapaa nauttia, päätin ostaa vakuumikoneen ja sous vide -laitteen.

Vakuumikoneeksi ostin Caso VC10:n Saksan Amazonista ja läjä pusseja

Sous vide-laite on myös Saksan Amazonista Wancle Sous Vide

Isänpäiväksi ajattelin valmistaa hirven ulkofilettä em. laitteilla. :drool:
Tekeekö tuo vakuumikone tuplasauman vai oliko se siinä kalliimmassa versiossa?
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
205
Tekeekö tuo vakuumikone tuplasauman vai oliko se siinä kalliimmassa versiossa?
Tämä tekee vain yhden sauman. Jostain Cason mainoksesta sain käsityksen, että myös tämä halvempi malli tekee tuplasauman ja sen perusteella menin ostamaan.

VC100 ilmeisesti tekee tuplasaumaa.

Joutuu tällä VC10:llä ehkä 10 sekuntia odottelemaan ensimmäisen sauman jälkeen, että voi toisen tehdä. Nappulasta ei tapahdu hetkeen mitään.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 383
Tämä tekee vain yhden sauman. Jostain Cason mainoksesta sain käsityksen, että myös tämä halvempi malli tekee tuplasauman ja sen perusteella menin ostamaan.

VC100 ilmeisesti tekee tuplasaumaa.

Joutuu tällä VC10:llä ehkä 10 sekuntia odottelemaan ensimmäisen sauman jälkeen, että voi toisen tehdä. Nappulasta ei tapahdu hetkeen mitään.
VC100 tekee tuplasauman. Itsellä ennestään OBH Nordica, mutta myyn sen pois, kun tilalle tulitällä viikolla VC100. Riistaa vakumoidessa monesti lihassa on sen verran kosteutta, että tarvii tupla- tai triplasauman, eikä jaksa odotella tuota ~10 sekuntia.
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
205
Ensimmäiset kokkailut tuli tehtyä aikaisemmin mainitsemillani laitteilla.

Pakkasesta random pala hirven paistia, sulatuksen jälkeen noin 3 sentin paksuisiksi pihveiksi. Päälle reilusti suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta, sekä pieni pala voita, kun hirvi tahtoo olla aika rasvaton elukka. Vakuumoinnin jälkeen ämpäriin lillumaan, 55 astetta 2 tunnin ajan. Vakuumista pois, sula voi viemäriin ja pihvit tulikuumalle pannulle, molemmille puolille kaunis rusketus.

Tuloksena mehukas ja murea, täysin läpi vaaleanpunainen pihvi, joka maistuu taivaalliselle.

20181106_225316.jpg

Hemmetin vaivaton tapa tehä safkaa. Kerralla kun maustaa ja vakuumoi ison läjän pihvejä ja pakastaa, tarpeen tullen ottaa ja nakkaa veteen lillumaan. Odotellessa käyttää koirat ulkona tai vaikka silittelee vaimoa. Parin tunnin päästä saa vetää naamariin herkullista pihviä. Tieten se on aivan eri asia jos nälkä iskee aivan yllättäen...
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 383
VC100 tekee tuplasauman. Itsellä ennestään OBH Nordica, mutta myyn sen pois, kun tilalle tulitällä viikolla VC100. Riistaa vakumoidessa monesti lihassa on sen verran kosteutta, että tarvii tupla- tai triplasauman, eikä jaksa odotella tuota ~10 sekuntia.
Vakuumikoneista sen verran, että aika monesti kuullut OBH Nordican - ja monen muunkin laitteen - kohdalla sanottavan, että "on ajanut asiansa" tai "ei valittamista". Ei varmasti olekaan valittamista, jos ei paremmasta tiedä. Itse olen käyttänyt sitä OBH Nordican kalliimpaa konetta useamman vuoden, mutta nyt kun sain Amazon.destä tilatun Caso VC100:n, niin olisi täytyy kyllä todeta, että ihan eri laite tuo, vaikka ovat samassa hintaluokassa.

Caso VC100 tekee tuplasauman ja vielä ihan täydellisesti, vaikka se imee nesteet pussista ja pussin välissä on nestettä. Laitteessa on myös erittäin kätevä muutaman sentin leveä irroitettava säiliö, johon pussista tulleet nesteet kerääntyvät. Kone ääni ja hurina on ihan voimakkaampi kuin OBH Nordicassa, mistä ainakin itselle tuli vaikutelma suuremmasta tehosta.

Kaiken kaikkiaan 100 € ostokseksi erittäin hyvä ja olisi pitänyt heti aluksi tajuta ostaa joku muu kuin OBH Nordica. Suosittelen lämpimästi.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
35
Maanantaista alkaen olisi näköjään taas Lidlissä vakuumikonetta tarjolla. Itselläni on vajaat pari vuotta ollut kyseinen laite (kuvan perusteella malli on säilynyt samana), ja on ajanut asiansa, ei valittamista ;)

Onko kenelläkään muuten kokemusta tästä Tokmannin laitteesta? Muistelen joskus nähneeni tarjouksessa neljälläkympillä, jolloin hinta vaikuttaisi ominaisuuksiin (sisäinen leikkuri) nähden ihan kohtuulliselta.
 
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1
Moro kaikille.
Olen itsekkin pitkään harkinnut tuon anovan ostoa ja nyt pistin sen tilaukseen. Moni laitetta kehunut ja herkullisen näköisiä aikaansaannoksia olette saanut luotua sillä, itselläni on ajatuksena lähinnä peuraa valmistaa. On tullut tehtyä peuraa uunissa, krillissä ja paistamalla, mutta harvoin saan lihan valmistettua oikeaan kypsyys asteeseen, toivottavasti nyt taivas aukeaa uusille maku elämyksille.
Jos joku tarvitsee hyviä vakuumipusseja niin minulla olisi suht kilpailukykyiseen hintaan niitä myydä, löytyy hienolla rasteri pinnalla ja saan myös sileää kammiokoneen pussia jos tarvetta.
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
954
Jos joku on tuplasaumaavaa vakuumikonetta vailla, niin itselleni tuli tänään tällainen ja vaikuttaa kyllä hintaisekseen todella asialliselta. Oli silloin kun tilasin, paremmassa tarjouksessa kuin nyt, maksoin 38e toimituksineen.

FoodLocker slim - tyhjiöpakkauslaite

On spekseiltään ja ominaisuuksiltaan, ainakin paperilla, vastaavaa kuin Caso VC100 ja on myös ainakin tuolla arvosteltu paremmaksi (saksaa, Google translate auttaa ;)) :

Klarstein Foodlocker Test - Vakuumierer Test
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
19
Sikäli kun ymmärsin, foodlocker käyttää omakohtaisia pusseja, ts. ei käy mikä tahansa vakuumirulla tms.


Hankin tässä Anovan black friday tarjouksesta ja tänään tuo sitten saapui. Pettymyksekseni laite pitää korkeataajuista vinkunaa, semmoista etten voisi kuvitella jättäväni sitä yöksi päälle. Siinä määrin häiritsevä se ääni on. Katoin youtubesta hieman videoita aiheesta Anova sound, niissä ei kyllä yksikään pitänyt vastaavanlaista ääntä. Harmillista. No laitoin jo viestiä tuotetukeen, että laitetaan vaihtoon.

Positiivisena puolena: Kokeilulohesta tuli ihan hyvää. Parin sentin paksuinen pala, tuntit 50 asteessa. Hieman siinä rajoilla voiko tarjota vaimolle, hänelle pitäisi olla varmaan hieman kuivempaa ja helpommin silppuuntuvaa.
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Pussit tokmannilta. 10€ ja kaks rullaa paketissa. Metrejä en muista, mutta kyllä siitä riittää.

Sitten tässä monen monta vuotta tuota omaa obh nordican 7495 vakuumikonetta käyttäneenä en näe tarpeelliseksi tehdä tuplasaumoja, kunhan tekee sen yhden erittäin tärkeän asian kunnolla.

Pussin koko. Pituus pitää olla riittävä.

Ja okei, on toinenkin asia minkä pitää muistaa: jättää ne ylihalvat vakuumikoneet kauppaan. Niistä ei tule kuin harmia. Tämä 7495 on oikeasti ensimmäinen entry-level tason vakuumikone, joka hoitaa hommansa erittäin hyvin.

Pakastimessa nyt tälläkin hetkellä paljon lihaa vakuumkissa ja nättejä paketteja on tehnyt.


Kuvassa marmoria, jota sous videtin tässä joku aika sitten ja voin sanoa, oli hyvää.

IMG_20180727_132251.jpg
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
954
Sikäli kun ymmärsin, foodlocker käyttää omakohtaisia pusseja, ts. ei käy mikä tahansa vakuumirulla tms.


Hankin tässä Anovan black friday tarjouksesta ja tänään tuo sitten saapui. Pettymyksekseni laite pitää korkeataajuista vinkunaa, semmoista etten voisi kuvitella jättäväni sitä yöksi päälle. Siinä määrin häiritsevä se ääni on. Katoin youtubesta hieman videoita aiheesta Anova sound, niissä ei kyllä yksikään pitänyt vastaavanlaista ääntä. Harmillista. No laitoin jo viestiä tuotetukeen, että laitetaan vaihtoon.

Positiivisena puolena: Kokeilulohesta tuli ihan hyvää. Parin sentin paksuinen pala, tuntit 50 asteessa. Hieman siinä rajoilla voiko tarjota vaimolle, hänelle pitäisi olla varmaan hieman kuivempaa ja helpommin silppuuntuvaa.
Kyllä käy foodlockeriin mikä tahansa max. 30cm leveä rulla. Itsellä käytössä motonetin foodmax merkkinen tavara.
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
19
Ette ruskistaneet lohta päältä millään?
Kyseessä oli vain yhden hengen annos ja oli sen verran nälkä etten jaksanut alkaa käristämään. Olisihan siihen kyllä voinut kokeilla creme brule -poltinta...

Tänään vuorossa hirven ulkopaisti. paksuimmalta kohdalta noin 5cm. Vielä harkinnassa pidänkö 8 tuntia vai 12 tuntia (tuossa välissä on muuta menoa). On tuo ollut aika mureata ihan perinteisesti uunissakin (uuni 100 astetta, vajaa pari tuntia, 58c sisälampö). Toki uunissa ei ole aina onnistunut, jälkikypsyminen jne. ja eri kertojen välillä on ollut selkeitä mehukkuuseroja. Nyt ei tarvitse pelätä ylikypsennystä.
Tällä kertaa käytän lopuksi tulikuumalla hiiliteräspanulla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 655
Viestejä
4 187 504
Jäsenet
70 776
Uusin jäsen
Fancy

Hinta.fi

Ylös Bottom