Niin ja sitä lämmitystä voi edelleen ohjata niille halvimmille tunneille, jolloin sen maksetun sähkön keskiarvo menee selvästi alle pörssin keskiarvon. Tämän vuoden kylmimmät kuukaudet tammi&helmikuu viime talvena olivat halvemmat, joten hinta voi ihan hyvin kääntyä talven edetessä laskuun kuten viime talvena kävi.
Aina voi tehdä, jos on aikaa/halua ja siihen sopivat laitteet. Ei ole tosta kokemusta, mutta kun taloa lämmittää ns. 3-tei suntin ja ulkoilmalämpöön perustuvan automation kautta tulee välillä tilanne ulkolämpätilan muuttuessa, että asunto muuttuu vetoiseksi, koska kestää ennenkuin seinien lämpötilat muuttuvat vaikka teoriassa pitäisi sitä lämpöä olla "rajattomasti".
=> Miten käy jos pidät lämmityksen pois kovilla pakkasilla (jolloin se hintakin ollee päivällä todella kallis) esim. 06:00 -18:00.
Jäähtyykö seinät niin, että asumismukavuus kärsii.
Toinen asia on, että kun nykyinen (viime vuonna 14%) pörssisähkön käyttäjämäärä lisääntyy vaikka 80%:tiin, uskallan epäillä.
Että niitä "halpoja" tuntejan on nykyistä huomattavasti vähemmän.
Sä kun kannatat muistaakseni pörssisähköä, ymmärät periaatteen "miksi myydä enää "halvalla" kun saa enemmänkin"
Niin ja unohtui vastata sulle tähän
Kyllä tuo sähköyhtiöiden siirtäminen valtion & kuntien hallintaan on sosialismia sähköntuotannon osalta. Ihan turhaan yrität väittää ettei ole. Tiedän kyllä hyvin mitä sosialismi on ja sitä tunnut selvästi haikailevan näissä viesteissä. Itse sanon sille jyrkän EI.
Jos haluat sen noin tulkita, niin sitten olemme olleet sosialismissa luultavasti jo ennen kuin synnyit. Sähkölaitokset ovat olleet yhteiskunnan hallussa pääosin vuosikymmeniä. 1987 vasta oli ensimmäinen kokomuusjohtoinen hallitus, jonka seurauksena 1990-luvun laman jälkeen on pyritty myymään
valtion kannattavia toimintoja (kannattomiahan ei juurikaan osteta), jossain vaiheessa sitten Fortum:kin muutettiin pörssiyhtiöksi kansalaisille perusteltiin asia "voimme sitä myydä, meillehän jää äänienemmistö eli määräysvalta" No viime vaalikaudella viimeistään tuli selväksi, ettei politikot
käyttäneet sitä määräysvaltaansa, vaan lahjoitettiin Saksalle miljardeja Fortumin (siis myös valtion) omaisuutta.