- Liittynyt
- 10.01.2019
- Viestejä
- 19 326
Jos virheet saadaan ehkäistyä, tai siis pienennettyä niin ettei mitää jakelua riskeeraava tapahtuisi. Jos markkinoilla on tuotanto joka pitää jonnekkin tuupata, niin onko siitä haittaa jos käyttämisestä maksetaan.Mutta siis, itse olen kyllä sitä mieltä, että johonkin -4 snt / kWh tasolle laitettu leikkuri nykymallisiin pörssisähkösopimuksiin olisi ihan järkevä juttu. Tämä sen takia että tuossa pystyisi edelleen hyödyntämään todelliset ylituotantohetket, mutta ei kuitenkaan saisi kuitattua hinnalla siirtomaksua ja sähköveroa, niin ei tule motivaatiota tällaisissa virhetilanteissa lämmittää pihaa. Kaikilla niillä jotka joutuvat ilmoittamaan etukäteen paljonko kuluttavat minäkin tuntina tilanne on eri.
Jos PK ja kuluttajapuolelle syntyy "akku" tyyppistä kapasiteettia, niin jonkin toimijan kannattaa maksaa siitä että joku varastoi, jos toisessa ääripäässä voi ostaa sitä. Tässä voi toki miettiä että mikä on se mekanismi.
Ymmärtääkseni liittymän kulutuskäyttäymisestä nykyään saadaan hyvää dataa. Mutta jonkin aikaa on maalailtu sitä että verkkoyhti/energianmyyjä voisi ohjata asikkaan kuormia ja sitä vastaan asiakas saisi hintaetua. Tosin tämä ei mikään uusijuttu , joten voi olla ettei lähde myöhemminkään lentoon. Vaan sen markkinan vie pörssisähkö sopparit ja kuluttajan omat ohjaukset.Lisäksi kuluttajillekin voisi myydä pörssisopparia, jossa kulutusprofiili ilmoitetaan etukäteen ja poikkeamat siitä ostetaan/myydään intraday-markkinalla. Tällaisessa sopimuksessa marginaali voisi olla pienempi ja nopeasti reagoimaan kykenevät kuluttajat voisi hyötyä poikkeustilanteista, kuten OL3:n tippuminen verkosta. Käytännössähän tämä toki ei varmaan kotitalouksille oikeasti sopisi, koska kukapa tietää kulutuksensa etukäteen tunnin tarkkuudella.
Sähköautot olisi yksi kuorma , mutta hiljasta senkin osalta, ehkä sitten kun kaksisuuntaisuus yeistyy.