@ylanko
Aika suuri osa käytännöllisistä ominaisuuksista jää pois jos robotti ei oo verkossa. Merkittävimpinä opitut pohjapiirrokset, eli no-go alueet ja quick boost charging nyt ainakin. Siivouksen aikataulutus jää robotin muistiin. Käytännössä tuossa tilanteessa olisi järkevämpää ostaa esim. edellisen generaation D85 (jos ja kun sitä jossain vaiheessa järkevään hintaan saa). Siivousteholtaan aivan sama vehje, kaikki säädöt vaan tehdään suoraan robotin näytöltä kosketusnapeilla. Tai jos joskus tarvii nettiyhteyttä/etäohjausta robotissa, niin sit edellisen generaation Connected jossa perusasetukset voi tehdä joko sovelluksesta tai robotin omalta näytöltä.
@escalibur
Maalaisjärkeä joo, pointtina ei ollu robotin hakkerointi etänä, vaan lähinnä tämä:
The researchers also learned something disappointing about Mi Robot, however. The device collects and uploads to Xiaomi cloud a lot of data — several megabytes per day. Along with reasonable things such as device operation telemetry, this data includes the names and passwords of the Wi-Fi networks the device connects to, and the maps of rooms it makes with its built-in lidar sensor. Even more disturbing, this data stays in the system forever, even after a factory reset. So if someone buys a used Xiaomi vacuum cleaner on eBay and roots it, they can easily obtain all of that information.
Tuollahan pääosin kehutaan Xiaomin robotin hakkeroimisen vaikeutta netin yli. Pointin ilmaisin vähän epäselvästi edellisessä viestissä kun en jaksanu puhelimen näytöllä ruveta lainailemaan. Ymmärrän kyllä miks kartat kiertää xiaomin servereiden kautta, jollainhan ne on puhelimeenkin saatava. En vaan ymmärrä miks esim.kotiverkon salasana on lähetettävä xiaomille? Mitä ne sillä tiedolla Xiaomin päässä tekee, kun robotinhan sitä pitäs pelkästään tarvita.
Mutta joo, tästä pitäis olla ehkä enemmän huolissaan vasta silloin jos tuossa vehkeessä olis kamera. Mun puolesta telemetrialla/karttatiedoilla tai jollain _randomilla_ wifin salasanalla ei oo suurta merkitystä kuin ehkä periaatteen tasolla. Sillä sit on jos puhelinsofta robotin ajoon tarvii jotain yhteystietoja/galleriaa/sd kortin sisältöä.
Hawks sanoi:
Sovellus tarvitsi ainoastaan oikeudet paikannukseen, senkin voisi varmaan kieltää alkuasennuksen jälkeen
Oliko tuo androidissa tsekattu ja jos oli, niin oliko käyttöoikeus valikosta sovelluksen kohdalta avattu oikee ylänurkka "kaikki käyttöoikeudet"? Koska pakkohan sen on vaatia enemmän kuin sijainti toimiakseen. Sijainnin käyttöoikeus näkyy heti kun avaa käyttöoikeudet, muut on oikeen yläkulman valikon alla. Katoin vaan play kaupasta että sovellus vaatii melkosesti noita oikeuksia, ilmeisesti osittain siitä syystä että Xiaomilla on myynnissä aktiivisuusrannekkeista lähtien vaikka mitä. ios sovelluksesta en osaa sanoa mitään kun ei oo koskaan ollu yhtään applen vehjettä taloudessa.
Edit: Löytyhän websin syövereistä jotain:
The Xiaomi mobile app is available for Android and iOS. However, to install the app on an Android device, you must give it permission to access all of your phone's data, including your personal contacts and calendar — something the iOS version doesn't require. Given that level of privacy intrusion, we don't recommend using the Android version of the app. The iPhone permissions are less invasive...
Tais olla jostain tomsguiden valvontakameratestistä, joka tosin käyttää samaa Mi Home sovellusta.
@pipo
Oireet viittais LIDARiin. Oma käytettynä ostettu D5:n teki samaa kun laserin sensorin linssi ei ollu säädetty oikein, tai sitten jotain oli tärähtäny kuljetuksessa. Tai sitten sinun D5:ssa on likaa lidarissa, lidarin päämoottorin akselissa tai tutkan laakerissa. LIDAR on todella tarkka oikeesta pyörintänopeudestaan.
Sillon ei toimi virtuaaliaidatkaan kun robotti ei tunnista oikein ympäristöään. Ja tollaset lattiaan asti olevat lasit/peilit on vaikeita paikkoja laserille. Sillon pitää jo harkita jotain ei lidariin pohjautuvaa roboa.
@sonof
Tottakai se imee verhon sisäänsä jos se lattialle asti roikkuu. Pistä palautukseen jos on selkeesti susi eikä akun irrotus 10 minuutiks (kaks ristipääruuvia robotin alla harjan suojuksen takapuolella) tai factory resetit ei tuota tulosta. Xiaomi voi pelatakin jos on verhoja lattialla, kun pääharja on keskellä imuria renkaiden välissä eikä edessä, riippuu miten pitkälti ovat lattialla. Hapsumatot luultavasti vetää sekin sisäänsä.
Factory reset (tää siis vaatii sen että se pölysäiliön tunnistinkytkin toimii, sulla se vaikuttais olevan jumissa jos robotti siitä valitti vaikka olit sen just tyhjänny).
1) press and hold power button until the robot turns off
2) remove the bin
3) open the app and delete the robot from your account
4) press and hold the bumper at the left and front-left corner at the same time, for 10 seconds
5) This forces the robot to reset, which takes around ten minutes.
6) Let it reset itself and then re-add the robot via the app
Edellämainittu resetointi on nimensä mukaisesti täydellinen tehdasresetti ja tämä ohje on kalasteltu neaton aspasta. Tätä ei ilmeisesti pitäis tehdä kuin täydellisessä jumitilanteessa, esim. epäonnistuneen päivityksen jälkeen, kun tätä resettiä eivät missään ohjeissa/neaton nettisivuilla kerro.
@Pastori82
No problem! Jos on opetettu pohjapiirros käytössä, niin vehjes käyttää sillon keskeneräsen imuroinnin jatkamiseen quick boost latausta, eli lataa vaan sen verran kun se omien laskutoimitustensa pohjalta tarvii imuroinnin loppuun saattamiseen ja laturiin pääsemiseen. (Imuroidut neliöt, imuroimatta olevat neliöt ja edellisen ajon laskettu akunkulutus neliötä kohden)
Jos taas ei ole opetettua pohjaa käytössä, niin sit lataa täyteen asti ennenkun jatkaa, tätä se toistaa tarvittaessa olikohan 2 vai 3 kertaa yhden imuroinnin aikana.