Robotti-imurit

Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
604
En löytäny haulla aiempaa keskustelua, jos löytyy niin poistellaan tämä..

Mutta joo itse asiaan, tarkoitus olisi keskustella robotti-imureista. Itselläni on Botvac 70e robotti-imuri enkä enää elämään ilman tätä rakasta konetta suostu. Välillähän se on tyhmä kuin mikä, mutta yleisesti sen kanssa pääsee vain niin helpolla. On jykevämpi johdollinen imuri jäänyt paaaljon vähemmälle käytölle tämän hankkimisen jälkeen.

Onko joku tilaillut noihin akkuja Kiinasta? Hintataso on ainakin ihan eri kuin jos tilaisi jostakin paikallisesta kaupasta. Meillä robon imuri kestää vielä just ja just, mutta akun hankinta on kohta ajankohtaista.

Katselin vain että vaikka joutuisi alvit makselemaan niin 35€ saisi uuden Kiina-akun. Nyt vain vähän kaipailisi kokemuksia noista :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 025
Itseäni kiinnostaisivat nuo oikeat imurit, eivät mitkään harjavispilät.

Onko noista Samsungin powerbot vehkeistä oikeasti siivoamaan mattoja ja mitä eroja noilla malleilla on?

Vaihtoehtona on tällä hetkellä lähinnä ottaa siivoaja, joten aika paljon on sinänsä varaa maksaa ja homma on silti "edullista".
 
Liittynyt
12.02.2017
Viestejä
347
Ovat riippumatta merkistä meluisia sekä hitaita. Pitää ladata, eivät yllä joka paikkaan.
Pussia ei ole joten säiliön tyhjentäminen tehtävä usein. Käytännössä aikaa kuluu enempi kuin tavallisen imurin kanssa ainakin pienessä asunnossa.
Teho ei riitä kaikkeen koska akku pieni johtuen siitä että laitteen oltava pienikokoinen jotta mahtuisi paikkoihin joihin ei kuitenkaan mahdu.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
265
Noi harjavispilätkin pystyy aika koviin suorituksiin. Oli joitakin vuosia sitten joku keskitasoa parempi Samsungin Navibotti talossa. Joka toinen päivä oli ajastettu työaikana kiertämään n. 70 neliön kämppä. Perinteiseen imuriin ei tarvinnut tarttua kuin ehkä kerran kuukauteen, jos sitäkään. Koirataloudessa melkoinen helpotus.
Kämpän vaan täytyy harjavispilän kanssa olla sisustettu sen ehdoilla. Se löytää joka helvetin johdon jokaisen hyllyn tai sohvan alta ja jää sitten sinne. Myös sopivalla korkeudella olevan sohvan alta se löysi monesti jonkun hyvän paikan rungosta johon itsensä kiilata jumiin. Pitkälankaiset matotkin olivat myrkkyä tuolle vehkeelle.

Vähän aikaa se on kivaa piiloleikkiä, kun etsii imurin kotio tullessaan. Jossain kohtaa sen viihdearvo sitten kuitenkin katoaa.
 
Liittynyt
08.01.2017
Viestejä
411
Siivoojaa ja robotti-imuria ei voi mitenkään rinnastaa toisiinsa. Jos haluaa minimoida siivoamisen vaivan on hankittava molemmat. Roboimuri ei kuitenkaan yllä sen kummempaan suoritukseen kuin enimpien pölyjen ja roskien imurointiin lattialta, mikä on siivoamisesta ehkä n. 1/4, ainakin meillä. Lisäksi kannattaa miettiä, voisiko omasta huushollista tehdä vielä jotenkin helpomman pitää siistinä.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 547
Nimenomaan tuo imurointi olisi niin pieni osa siivousta ettei ole tullut hankittua ja toisekseen tekee ihan hyvää siivoaminen henkisesti ja fyysisesti. En ole edes tavallista imuria hankkinut. Itse vien matot joka viikko pihalle ja paukutan puhtaiksi, vaihdan petivaatteet, pyyhin pölyt hyllyiltä jne. lakaisen lattian jonka jälkeen moppaan sen. Väitän että on keskimääräistä selkeästi siistimpää ja imuria missään vaiheessa tarvinnut.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
152
Roomba 980 tuli laitettua eilen ensimmäistä kertaa tulille. Kokemuksia muista ropoteista ei ole.
En sen kummemmin siivoillut kämppää vaan pistin suorilta imuroimaan.
Kyllähän tuo "ämpärillisen" löysi tavaraa (välillä piti tyhjennellä säiliötä) jos mistä ja kun taloudesta löytyy kissa niin sitä karvaa tahtoo olla. Olohuone on suhteellisen iso ja en vielä saanut koko olkkaria ajettua läpi kokonaan. Kissanruokakuppien eteen pistin majakan ja osaa täten karttaa kuppeja.
Softan näytti päivittävän OTA malliin kun on connected malli. Jokaisesta imuroinnista piirtää kartan missä on käynyt. Tuo on ihan oiva apu niin osaa järkkäillä tavaroita sen mukaan. Aika näyttää miten hyvä ko. laite on mutta ainakin ensivaikutelmat on todella positiiviset.

Makkarin sängyn keskellä on läpiasti menevä tukilauta ja sen ali ei "Emmi" mahdu :)
http://egoman.ylivieska.org/roomba/makkari.jpg

Työhuoneessa on keskellä penkki ja huoneen reunoilla tietokoneita ja kaikenlaista romua.
Lattialla oli myös laatikko missä roomba tuli ja meinasi naurattaa kun ajeli sinne laatikkoon ja kävi senkin imuroimassa sisältä :)
http://egoman.ylivieska.org/roomba/tyohuone.jpg

Olohuone onkin sitte jo isompi purtava ja en tosiaan vielä ole saanut kokonaan ajettua läpi vaan tunnin huristelun jälkeen aina keskeyttänyt imuroinnin ja ajattanut laitteen takaisin telakalle latinkiin. olohuoneen keskellä palleja, kiikku ja pöytää ja sohva. Sohvan alle mahtuu menemään mutta muitten kannassa törmäilee
http://egoman.ylivieska.org/roomba/olohuone.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
426
Pari kuukautta ollut käytössä botvac d5. En pois enää antaisi. Pyörii ajastetusti joka arkipäivä kun talo on tyhjänä, täytyy vaan aamulla muistaa siivota lasten lelut ja muut romut lattiolta. Tästä syystä kämppä pysyy robotin takia muutenkin paremmin järjestyksessä. Kerran viikossa kun tulee siivottua paremmin niin kotiin tullessa voi viedä robotin imuroimaan yläkertaa samalla kun luuttuaa alakerran lattiat.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 814
Neato botvac 70:n ostin vuosi sitten ennen joulua, se kesti noin vuoden päivät kunnes akku suli. Takuuvaihto Neaton kanssa meni ihan näppärästi kun heille vaan toimitti hyvät kuvat imurin sisään sulaneesta akusta. Kolmessa viikossa tuli uusi botvac 80 tilalle.

Puolentoistavuoden kokemuksilla robotti-imureista:
Jos on reilun kokoinen kämppä, jossa on suhteellisen vähän kalusteita, niin erinnomainen hankinta.
Räsymatot ja vastaavat liian löysät matot, jotka helposti rullaantuvat imurin alle ovat perkeleestä.
Liian korkeat kynnykset, liian matalat kalusteet jne. on ongelmia. Telkkaritasoa olen nostanut sentin korkuisilla puupalikoilla ylemmäs että imuri mahtuu imuroimaan alla.

Suurin ongelma on oikeastaan tuo melu. Eli mitään mielenkiintoa ei ole laittaa imuroimaan silloin kun on kotona tai samassa kerroksessa imuroinnin ajan. Käytännössä siis kämpän laittaa ennen kauppareissua parissa minuutissa imurointikuntoon ja jättää vehkeen hurisemaan kauppareissun ajaksi. Harmillisesti toisinaan tuo imurointi on keskeytynyt johonkin harjan väliin imaistuun sukkaan jonka on sängynalle jäänyt huomaamatta.

Hyvää jälkeä tuo jokatapauksessa tekee. Vaikka imuroit perinteisesti, niin robotti-imuri löytää siitä huolimatta kiitettävän määrän paskaa jos sillä ajaa perässä.
 

Meetio

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
56
Tuli hankittua Ilife A4s gearbestin euroopan varastolta 150€ + postit ja työmaata riittää. Kaksi huskya pudottaa sen verran karvaa että pelkästään olohuoneen imurointi (~15m^2) saa säiliön täyttymään karvoista. Pari päivää vasta tosin ollut, mutta aivan pätevältä laitteelta vaikuttaa. Mattoja ei ole ja imuria joutuu siirtelemään huoneiden välillä korkeiden kynnysten vuoksi.
 
Liittynyt
28.07.2017
Viestejä
155
Itsellä on halpismalli robotti-imuri merkkiä Vileda. Puuttuu siis telakka ja kaikki ajatustoiminnot, käytännössä vaan valitaan huonekoko kolmesta vaihtoehdosta ja jätetään robotti rullaamaan.

Siivousjälki jättää toivomisen varaa ja matot pitää siirtää pois. Seuraavan kerran tulee kyllä ostettua tavallinen imuri, säästää aikaa ja hermoja. Sen siitä saa kun ostaa halvan
 

Axu

Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
82
Onko kokemuksia Neaton imureiden 3000-virhekoodista?
My vision is blocked. Please press OKAY (1000), (2000), (3000), (4000), (5000)

Yritin sivun ohjeiden mukaan hieman putsailla, mutta ei auttanut mitään. Imuri siis lähtee käyntiin ja hetken aikaa puhisee, sen jälkeen piippaa ja näyttöön tulee virhekoodi 3000 (ja pari kertaa 4000).

Neato Botvac75 on imuri ja n. 2½ vuotta vanha. Aikaisempi imuri XV15 tms. meni huoltoon takuun loppumetreillä ja sain kokonaan uuden laitteen huollosta.
Eli takuu on jo loppunut, mutta kannattaako alkaa Neaton huollon kanssa vääntämään jos saisi virhevastuun piikkiin?
Surkeaa kyllä Neaton laatu jos kaksi eri imuria on n. 2 vuoden iässä hajonnut.
 

Axu

Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
82
No nyt ilmeisesti sain korjattua.
Otin imurin "hatun" pois laserin päältä ja pyörittelin sitä jonkin aikaa + puhalsin ilmaa sisään.
Jotain hiekkaa siellä tuntui vähän olevan ja nyt taas toimii.

Samaa tein jo kerran, mutta ilmeisesti en tarpeeksi kauan/hyvin.
 

leripe

Ehdotuksia otetaan vastaan
Tukijäsen
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 415
Ajattelin tehdä oman ketjun, kun nämä vehkeet kiinnostaa ja kun ei viitsisi tuolla xiaomin robotti ketjussa puhua kaikista muistakin merkeistä.

Tosiaan itse olen miettinyt noita iRobot Roomba vehkeitä, mutta ei oikein ota selkoa mikä on uusin/paras malli missäkin sarjassa kun esim. 600-sarjalaisia on 615, 631, 680 ja 691
Kallein paras?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 056
Olisi näemmä tuo 615 roomba 249e tarjouksessakin verkkokaupassa: iRobot Roomba 615 ‐pölynimurirobotti 249,90 €

Taitaapi lähteä hankintaan.
Kuukausi sitten ostin ko. laitteen tuohon samaan hintaan ja sehän yllätti odotukset. Ensimmäinen robotti-imuri minkä omistan ja ei voi kuin kehua. Kyseessä on karvalakkimalli, mutta omassa käytössä se ei haittaa. Pari kertaa viikossa pistän Robon jyystämään asunnon puhtaaksi. Kunhan muistaa nostaa kengät telineeseen ja pistää pari ovea kiinni, niin Robo osaa hoitaa hommansa. Itse voi lähteä vaikka käymään kaupassa.
 
Liittynyt
26.10.2017
Viestejä
85
Itse ostin Single's Day -tarjouksesta viime marraskuussa Roomba 651:n ja tykkäsin kyllä paljon mutta sitten se iski - sisäinen insinööri. Ostin Roomba 980:n tilalle ja myin 651:n eteenpäin. Molemmat hyviä, 980 parempi (mm. hiljaisempi imu kovalla lattialla on kiva jos satut kotona olemaan ja tietty kauko-ohjaus puhelimella + kartta). En vaihtaisi enää pois, ensimmäinen härpätin mistä vaimokin on monta kertaa jo sanonut että hyvä ostos, helpottaa arkea koirataloudessa _huomattavasti_.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 025
Kuinka korkeita kynnyksiä nuo eri mallit ylittävät? Minulla on eteisestä huoneisiin n. 18mm terävä kynnys ja mietiskelen, että millaiset avustinliuskat noihin pitäisi laittaa...

Sentin kynnyksestä menee vielä heittämällä yli?
 
Liittynyt
26.10.2017
Viestejä
85
Kuinka korkeita kynnyksiä nuo eri mallit ylittävät? Minulla on eteisestä huoneisiin n. 18mm terävä kynnys ja mietiskelen, että millaiset avustinliuskat noihin pitäisi laittaa...

Sentin kynnyksestä menee vielä heittämällä yli?
Kyllä ne menee varmaan tuosta 18mm yli, en ole mitannut mutta tuo yksi kynnys itsellä on korkea ja vielä nousee vinosti lisää ja kyllä se siitä menee yli.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
143
Kuinkahan korkea tuo Neato Botvac Connectedin telakka on? Itse imuri ilmeisesti 100mm ja telakka ei kuvien perusteella kovin paljon korkeampi ole, mutta mahtuukohan n. 12cm korkean lipaston alle?
 
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
656
Kuinkahan korkea tuo Neato Botvac Connectedin telakka on? Itse imuri ilmeisesti 100mm ja telakka ei kuvien perusteella kovin paljon korkeampi ole, mutta mahtuukohan n. 12cm korkean lipaston alle?
Mittasin juuri, ja telakka on 12,5cm korkea.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 056
Mittasin keittiön kynnyksen ja se on noin 15mm, iRobot 615:lla ei ole mitään vaikeuksia ylittää ko. kynnystä.

Porukoilla oli hieman tuota korkeampia kynnyksiä, en mitannut, mutta veikkaan että noin 18-20mm. Robo-615 meni niistä yli, yllättävää kyllä. Ei välttämättä ensimmäisellä yrittämällä, mutta sitten toisella tai kolmannella.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
326
Tuli tilattua sitten Robottipölynimuri Neato Botvac Connected WiFi - NEATO | Clas ... ja pitää laittaa tarkempia kommentteja kun on päässyt tutustumaan itse laitteeseen.
Imuri saapui ja muutamat imuroinnit suoritettu. Ja tässä vaiheessa voi todeta, että melko pätevä vekotin, vaikka hieman ehkä epäilinkin vielä ostovaiheessa. Käyttöön otto sujui ios applikaatiolla helposti. Jostain syystä imuri haki wifin kautta aluksi väärän kellonajan (+1h), mutta tämäkin oli korjaantunut itsekseen seuraavan päivän aikana.

Suurempia ongelmia ei ole ollut imuroinnin kanssa. Ensimmäisellä kerralla imuri imuroi kartan mukaan vain puolet yhdestä huoneesta. Toisella kerralla selvisi, että matto taitaa olla liikaa imurille kun jäi jumiin keskelle mattoa. Kuva liitteenä postauksessa.

Ehkä yhdeksi miinukseksi voisi laskea, että robootti ei tajua korkeuttaan kunnolla ja näin ollen on kiilannut itsensä jumiin erään kaapin alle. Täytyy katsoa, saako kaapin säätöjaloilla vielä nostettua hiukan kaappia, jotta imuri mahtuisi paremmin alle.

Toisena pienenä miinuksena on, että imuria ei voi manuaalisesti käskeä menemään telakkaan jos on joutunut esim keskeyttämään imuroinnin tms. Itsellä kun telakka on sängyn alla niin mielellään saisi itsekseen mennä telakkaan tai voisi olla optio komentaa telakkaan. Tässä voi olla ehkä vielä user erroria mukana, kun on vielä hakemista laitteen kanssa. Kunhan jumituskohdat (matto ja kaappi) on fiksattu, niin house cleaning sykli päättyy onneksi aina telakkaan.

IMG_2640 - Copy.JPG
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
234
Lähipostissa odottelisi Xiaomi Mi Robot 1st Gen. Gearbestistä tilattu, kuljetusvakuutuksineen 297,47€.
Tsekin (GW-5) varastosta tilattu ja tilauksesta meni 9 päivää (5 arkipäivää).
Raporttia saapunee :)
 

FinMaky

Tekee sitä ATK:ta
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
680
Neato on nyt muutaman vuoden pyörinyt omassa kämpässä. En luopuisi. 3 kertaa viikossa imuroi mulla ja esim tv-pöydällä ja sohvalla olevat murut lentää aina kädellä lattialle, koska kohta imuri ne siivoaa. Tykkään myös että imuri tekee homman järjestelmällisesti. Mahtuu hyvin sohvan ja sänkyjen alle joten nekin tulee imuroitua. Toisena imurina on varsi-imuri jolla voi sitten imuroida neaton :D Lisäplussana clasulta olen saanut kaikki varaosat. mm uusi akku ostettu sieltä.

Miinukset: Olen luopunut matoista joihin jäi kiinni. Eli juuri nuo pitkäkarvaiset on ongelma, langat kun jää renkaan ja "lokarin" väliin. Dremelillä jotkut ovat lokaria avanneet ja siten päässeet ongelmasta. Toinen on tuo että jumittaa jos täsmälleen vääränkorkuinen paikka. Mulla oli yläkertaan vievä rappunen edellisessä kämpässä. Ärsyttävin ominaisuus on imurin pitämä piipitys kun on valmis tai huutelee ilmoituksella muista joskus tyhjentää säiliö tai kun vanhempien versioiden anturivika joskus vaivaa ja huutelee, että laita roskis takaisin paikalleen. Pitäisi hiljentää koko vehje. Ja bonusvikana tykkää syödä laturinjohtoja, jotka on jäänyt lattialle.
 

leripe

Ehdotuksia otetaan vastaan
Tukijäsen
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 415
Ostin tarjouksesta tuon roomba 615, jota en ole vielä käyttänyt.
Nyt muutto edessä, niin minkälaiset matot ei sovellu tuolle? Sellaiset röyhelöiset? Eikä mustat?
Entä tummam harmaat tms?

Edit: ilmeisesti tällä kikalla ei tarvitse miettiä mitä mattoja hommaa:
Kerroksia/rappusia ei kämpässä ole.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 056
Riippuu ihan millaista tummaa tai mustaa on matoissa. Se on aikalailla arpapeliä, selviää vasta kokeilemalla. Pikimusta taitaa olla se pahin. Muut mustan sävyt voivat olla ok, esimerkiksi tuo tummanharmaa.

Ite olen pistänyt Robon imuroimaan myös sohvaa. Silloin on käyttöä noille sensoroille, kun muuten asunnossa ei ole rappusia ja tippumisvaaraa.
 

mtee

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
21
Imuri saapui ja muutamat imuroinnit suoritettu. Ja tässä vaiheessa voi todeta, että melko pätevä vekotin, vaikka hieman ehkä epäilinkin vielä ostovaiheessa. Käyttöön otto sujui ios applikaatiolla helposti. Jostain syystä imuri haki wifin kautta aluksi väärän kellonajan (+1h), mutta tämäkin oli korjaantunut itsekseen seuraavan päivän aikana.

Suurempia ongelmia ei ole ollut imuroinnin kanssa. Ensimmäisellä kerralla imuri imuroi kartan mukaan vain puolet yhdestä huoneesta. Toisella kerralla selvisi, että matto taitaa olla liikaa imurille kun jäi jumiin keskelle mattoa. Kuva liitteenä postauksessa.

Ehkä yhdeksi miinukseksi voisi laskea, että robootti ei tajua korkeuttaan kunnolla ja näin ollen on kiilannut itsensä jumiin erään kaapin alle. Täytyy katsoa, saako kaapin säätöjaloilla vielä nostettua hiukan kaappia, jotta imuri mahtuisi paremmin alle.

Toisena pienenä miinuksena on, että imuria ei voi manuaalisesti käskeä menemään telakkaan jos on joutunut esim keskeyttämään imuroinnin tms. Itsellä kun telakka on sängyn alla niin mielellään saisi itsekseen mennä telakkaan tai voisi olla optio komentaa telakkaan. Tässä voi olla ehkä vielä user erroria mukana, kun on vielä hakemista laitteen kanssa. Kunhan jumituskohdat (matto ja kaappi) on fiksattu, niin house cleaning sykli päättyy onneksi aina telakkaan.

yksi mitä toivoisi, että pohjakuvakartasta valita minkä alueen minkä imuri kävisi imuroimassa. sähköpostiin tuli myös hehkutusta uudesta neatosta ja sen ominaisuuksista. mukana virtuaalinen este. toivottavasti tulisi myös vanhempiin malleihin :drool:
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 603
^^^ Siinä uudessa Botvac Connected D7:ssahan voi pohjakuvakartasta valita alueet mielensä mukaan.

Ite tässä just harkitsen/kuumeilen ekaa roboimuria mutta perskule kun on ajatukset sekaisin. Kaikkialla kuulee Neatojen takuuhommista, eikä nyt just olis yhtään aikaa vaihtaa imuria joku 5 kertaa vuodessa takuuseen. Sit taas iRobotit vetää randomina miten sattuu ja sokkeloisessa talossa (pukkari/khh, keittiö, tuulikaappi, aula, iso oh, käytävää ja 2 makkaria kuuluis robon alueeseen, kun loput huoneet 5 cm kynnyksen takana) se ei voi olla hyvä.

Toisaalta Clasulta lähtis D3 hintaan 299€, toisaalta Verkkiksestä Roomba 860 joku 450€ tjsp. Hiusten kiskominen harjoista tässä kammoksuttaa, muuten oisin jo tilannu Roomba 615:n 249€. Naisväki on pitkähiuksista meillä ja lapset sotkee ihan simona...

Tarttuuks Neaton kumiharjoihin hiukset? Roomban 860 uraharjoihinhan ei voi tarttuu...

Edit: äh, Clasulta vielä -10% koodi joten Neato D3 lähtis alta 270€. Tolla hintaa riittäs ku pitäs edes keittiön, aulan ja olkkarin vähemmillä villakoirilla. Mitä mieltä tohon hintaan, uskaltaisko ottaa riskin? Vai ostasko kunnollisen kerralla?
 
Viimeksi muokattu:

FinMaky

Tekee sitä ATK:ta
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
680
En ole huomannut että Neatoon erityisesti hiukset tarttuisivat. Tosin exä oli lyhyempihiuksista mallia. Kerran vuodessa tyyliin olen sitä harjaa siivoillut. Joskus on joku paidasta lähtenyt lanka kiertynyt ympäri. Clasun takuu hoiti oman neaton ongelmat hienosti. Eka sensori hajosi, huolto ja korjaus 2vko about, hajosi uudelleen melkeen heti, niin antoivat uuden hyllystä ja se on nyt siis vuosia ajellut. Ja siis malli on d70.
 
Liittynyt
26.10.2017
Viestejä
85
Ostin tarjouksesta tuon roomba 615, jota en ole vielä käyttänyt.
Nyt muutto edessä, niin minkälaiset matot ei sovellu tuolle? Sellaiset röyhelöiset? Eikä mustat?
Entä tummam harmaat tms?

Edit: ilmeisesti tällä kikalla ei tarvitse miettiä mitä mattoja hommaa:
Kerroksia/rappusia ei kämpässä ole.
Riippuu ihan millaista tummaa tai mustaa on matoissa. Se on aikalailla arpapeliä, selviää vasta kokeilemalla. Pikimusta taitaa olla se pahin. Muut mustan sävyt voivat olla ok, esimerkiksi tuo tummanharmaa.
Meillä on kotona olohuoneessa tällaisia mattoja: ÅDUM Matto, korkea nukka - 200x300 cm - IKEA

Ovat juuri tarpeeksi tummia että Roomba 980 (ja vanhempi 651 myös) luulee noita pudotuksiksi. Ongelma ratkesi paperikikalla eli sopivat palat leikkaamalla A4-paperista, teippiä pintaan lisäkiilloksi ja sitten teippasin kaikki neljä sensoria peittoon. Nyt kulkee hienosti mattojen yli, ei ongelmia.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 603
Tilasin nyt kuitenkin Eufy RoboVac 11 täältä Eufy RoboVac 11 only € 199 | myRobotcenter hintaan 199 € + toimitus 10 € ja sisältäen 5 vuoden laajennetun takuun ja 30 pv tyytyväisyystakuun :D On niin halpa, että revikoihin nähden pitäis olla varsin pätevä peli (esim Amazon.co.uk 654 asiakasarvostelun keskiarvo 4,6/5 tähtee):

Eufy RoboVac 11 Review: Best Budget Robot Vacuum Cleaner
A new name for the best robot vacuum you've never heard of
Eufy RoboVac 11, High Suction, Self-Docking, Self-Charging Robotic Vacuum Cleaner with Drop-Sensing Technology, Designed for Hard Floor and Thin Carpet: Amazon.co.uk: Kitchen & Home
Eufy RoboVac 11 review | TechRadar

Ja Youtubessa notkuu noissa top3, top6, top10 parhaat roboimurit videoiden listoilla. Jossain 2018 parhaat imurit videossa jopa kakkosena, jossa kolmonen (Samsung joku) ja ykkönen (Neato Connected) hinnaltaan 4x.

Lisäksi toi pieni koko, hiljainen äänitaso, hyvät suodattimet ja mataluus & pieni halkaisija houkutti. 10.4. pitäis tulla varastoon ja siitä 4-6 päivää Suomeen. Raportoidaan millanen paske toi on ku saahaan...
 
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
656
Tuohan on tosiaan roomban tapaan satunnaisesti suuntaansa vaihtavaa mallia, eli "törmää" seinään ja vaihtaa suuntaa jne. Tokihan ajan kanssa se käy "kaikki" paikkat läpi, kun tarpeeksi kauan jyystää ja poukkoilee, ellei toki akku lopu ennen sitä.

Ja toki nurkat jne jää tuolla imuroimatta tuon pyöreän muotonsa vuoksi, toki sama ongelma kaikilla pyöreillä malleilla vs neaton D muoto.

Samoin varmaan löytää telakkaankin takaisin ajan kanssa, ellei akku lopu ennen sitä :) Itse en henkilökohtaisesti enää käyttäisi noita satunnaisesti pörrääviä vehkeitä kun tottunut neaton järjestelmälliseen etenemiseen + tietää sijaintinsa, joten jos akku loppuisi kesken siivouksen, osaa jatkaa mistä jäi. Nuo randomilla pyörivät eivät osaa.

Toki eiköhän tuokin kapine saa vähennetyä normi imurin käytön tarvetta. Ja ainakin on hyvän hintainen :)
 
Liittynyt
26.10.2017
Viestejä
85
Samoin varmaan löytää telakkaankin takaisin ajan kanssa, ellei akku lopu ennen sitä :) Itse en henkilökohtaisesti enää käyttäisi noita satunnaisesti pörrääviä vehkeitä kun tottunut neaton järjestelmälliseen etenemiseen + tietää sijaintinsa, joten jos akku loppuisi kesken siivouksen, osaa jatkaa mistä jäi. Nuo randomilla pyörivät eivät osaa.
Roomballakin ainakin tuo huippumalli 980 osaa käydä kämpän järjestelmällisesti läpi ja on huomattavan nopea ja tarkka. Harja pyöräyttää kyllä mielestäni kulmatkin ihan nätisti haltuun... Erona kulkemisessa taitaa olla se, että Roomba kulkee ensin kämpän läpi ja viimeiseksi kiertää vielä reunat läpi kun taas Neato aloittaa reunoilta ja menee keskelle päin :)
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 603
Ei tolla Eufylla jää nurkkiin ku sentin kolmiot, ja ainaski revikoissa kehuttu, että löytää todella hyvin telakkaan. Satunnaissompailu tietty paljon huonompi ku Neato ja Roomban huiput tai Miele yms. järjestelmälliset. Mutta törmäillä tuon ei pitäisi juurikaan...
 

leripe

Ehdotuksia otetaan vastaan
Tukijäsen
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 415
Ostin tarjouksesta tuon roomba 615, jota en ole vielä käyttänyt.
Nyt muutto edessä, niin minkälaiset matot ei sovellu tuolle? Sellaiset röyhelöiset? Eikä mustat?
Entä tummam harmaat tms?

Edit: ilmeisesti tällä kikalla ei tarvitse miettiä mitä mattoja hommaa:
Kerroksia/rappusia ei kämpässä ole.
Riippuu ihan millaista tummaa tai mustaa on matoissa. Se on aikalailla arpapeliä, selviää vasta kokeilemalla. Pikimusta taitaa olla se pahin. Muut mustan sävyt voivat olla ok, esimerkiksi tuo tummanharmaa.

Ite olen pistänyt Robon imuroimaan myös sohvaa. Silloin on käyttöä noille sensoroille, kun muuten asunnossa ei ole rappusia ja tippumisvaaraa.
Tuossa tuli testattua yksi lyhyt kerta tuota nyt (myöhemmin sitten lisää), mutta tuo ainakin selvisi tälläisestä ikean maton mustista raidoista ongelmitta: RASKMÖLLE Matto, kudottu - IKEA
 

njake

get string from object
Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
703
Nuo randomilla pyörivät eivät osaa.
Pakko tähän todeta, että roomba tekee karttaa kokoajan touhutessaan mitkä alueet onjo käyty, ei se ole mitään random pyörimistä. Eihän random pyörimisessä olisi mitään järkeä.
 
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
656
Pakko tähän todeta, että roomba tekee karttaa kokoajan touhutessaan mitkä alueet onjo käyty, ei se ole mitään random pyörimistä. Eihän random pyörimisessä olisi mitään järkeä.
Ainoastaan nuo kameralla varustetut mallit (966 ja 980) tekevät niin, ilman kameraa olevat mallit ovat "sokeita". Ainoastaan voivat renkaiden pyörimisen perusteella mitata kuljettua matkaa ja sijaintiaan karkeasti, mutta jos kerrankin jompikumpi rengas pääsee sutimaan / pyörimään tyhjää esim matolla, niin sen jälkeen ovat aivan hukassa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 525
Tilasin nyt kuitenkin Eufy RoboVac 11 täältä Eufy RoboVac 11 only € 199 | myRobotcenter hintaan 199 € + toimitus 10 € ja sisältäen 5 vuoden laajennetun takuun ja 30 pv tyytyväisyystakuun

Lisäksi toi pieni koko, hiljainen äänitaso, hyvät suodattimet ja mataluus & pieni halkaisija houkutti. 10.4. pitäis tulla varastoon ja siitä 4-6 päivää Suomeen. Raportoidaan millanen paske toi on ku saahaan...
Tuohan on tosiaan roomban tapaan satunnaisesti suuntaansa vaihtavaa mallia, eli "törmää" seinään ja vaihtaa suuntaa jne. Tokihan ajan kanssa se käy "kaikki" paikkat läpi, kun tarpeeksi kauan jyystää ja poukkoilee, ellei toki akku lopu ennen sitä.

Ja toki nurkat jne jää tuolla imuroimatta tuon pyöreän muotonsa vuoksi, toki sama ongelma kaikilla pyöreillä malleilla vs neaton D muoto.

Samoin varmaan löytää telakkaankin takaisin ajan kanssa, ellei akku lopu ennen sitä :) Itse en henkilökohtaisesti enää käyttäisi noita satunnaisesti pörrääviä vehkeitä kun tottunut neaton järjestelmälliseen etenemiseen + tietää sijaintinsa, joten jos akku loppuisi kesken siivouksen, osaa jatkaa mistä jäi. Nuo randomilla pyörivät eivät osaa.

Toki eiköhän tuokin kapine saa vähennetyä normi imurin käytön tarvetta. Ja ainakin on hyvän hintainen :)
Itse katellut porukoille juuri tuota Eufy Robovac 11 tai Roomban 615:a.
Molemmat taitaa olla samaan tapaan "sokeita" tuleeko ongelmia +100m2 asunnon kanssa?
Siis imuroiko koskaan asuntoa kokonaan kun akku loppuu aina tod.näk. kesken?
Hinnat noissa molemmissa kohtuulliset 210€ vs 249€

Kumpaakaan ei taida saada ajastettua imuroimaan tiettyyn aikaan vaan napista päälle kun lähtee vaikka kauppaan.

Eufyssa en löytänyt mistään suodattimia ja tarvikkeita fiksuun hintaan, ainoastaan jenkeistä ebayn kautta jolloin postit+alv+tulli nostaa hintaa.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 603
Eufyn saa ajastettua (kaukosäätimestä ohjelmoimalla) tekemään imuroinnit haluttuun aikaan, ekkö osaa lukee lontoota tai kattoo youtube-videoita? ;) Eufyn suodattimia ja osia erittäin edullisesti amazon.co.uk tai ebay yms.

Lisäksi Eufy 11c 30€ kalliimpi malli on wlanilla ja puhelinsovelluksella, voit käynnistää mistä vaan. Ite vaan jaksa puhelimen räplyytä, vaan kuhan imuri tulee niin pistän ajastukseen ja saa hinkata joka päivä sillä.

Mulla kämppä n. 120 m2 josta imuroitava alue n. 90 m2 (loput liian korkean kynnyksen takana tai pesutiloja). Kerron kokemuksia, ylihuomenna vasta lähtee Itävallasta aikaisintaan..
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
426
Imuri saapui ja muutamat imuroinnit suoritettu. Ja tässä vaiheessa voi todeta, että melko pätevä vekotin, vaikka hieman ehkä epäilinkin vielä ostovaiheessa. Käyttöön otto sujui ios applikaatiolla helposti. Jostain syystä imuri haki wifin kautta aluksi väärän kellonajan (+1h), mutta tämäkin oli korjaantunut itsekseen seuraavan päivän aikana.

Suurempia ongelmia ei ole ollut imuroinnin kanssa. Ensimmäisellä kerralla imuri imuroi kartan mukaan vain puolet yhdestä huoneesta. Toisella kerralla selvisi, että matto taitaa olla liikaa imurille kun jäi jumiin keskelle mattoa. Kuva liitteenä postauksessa.

Ehkä yhdeksi miinukseksi voisi laskea, että robootti ei tajua korkeuttaan kunnolla ja näin ollen on kiilannut itsensä jumiin erään kaapin alle. Täytyy katsoa, saako kaapin säätöjaloilla vielä nostettua hiukan kaappia, jotta imuri mahtuisi paremmin alle.

Toisena pienenä miinuksena on, että imuria ei voi manuaalisesti käskeä menemään telakkaan jos on joutunut esim keskeyttämään imuroinnin tms. Itsellä kun telakka on sängyn alla niin mielellään saisi itsekseen mennä telakkaan tai voisi olla optio komentaa telakkaan. Tässä voi olla ehkä vielä user erroria mukana, kun on vielä hakemista laitteen kanssa. Kunhan jumituskohdat (matto ja kaappi) on fiksattu, niin house cleaning sykli päättyy onneksi aina telakkaan.

Kyllä oman d5:sen pystyy komentamaan telakkaan kesken imuroinnin. En tiiä sitten onko mallissa eroa paljon mutta ihme jos tuossa ei toimi.
 
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
656
Imurin voi tosiaan komentaa telakkaan kesken imuroinnin (laittamalla eka pauselle ja sitten valitsemalla telakointi tms), mutta tuo telakointi nappula tulee näkyviin vain jos imuri on ohittanut telakkansa imurointikierroksella.

Edit. Piti vielä testata ja tosiaan tuo telakointi toimii kunhan Neato on ohittanut telakan kerran, siitä lähteminen ei siis riitä, vaan vasta kun Neato ajaa sivuttain telakan ohitse.

Eli itselläni tuo tapahtuu joka siivouksella. Tosin en kyllä muista milloinka olisi tarvinut tuota komentaa telakkaan, kun se sinne menee kiltisti imuronnin jälkeen automaattisesti.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
426
Imurin voi tosiaan komentaa telakkaan kesken imuroinnin (laittamalla eka pauselle ja sitten valitsemalla telakointi tms), mutta tuo telakointi nappula tulee näkyviin vain jos imuri on ohittanut telakkansa imurointikierroksella.
Okei. Itellä telakka sellaisessa paikassa että käytännössä aina aloittaa siitä imuroinnin, niin en tienny et siinä on tuollainen.
Mulla on ollut tuo käytössä noin vuoden ja en kyllä pois vaihtaisi. Imuroitavaa alaa yhteensä 160m kahdessa kerroksessa ja noin pari tuntia menee useasti viikossa siivottavan isomman alakerran imurointiin. On siinä ja siinä että akku riittää tuon koko 80 neliön alalle.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
326
Täytynee testata tuota, että onnistuuko telakkaan lähettäminen kun imuri on ohittanut sen. Mielestäni tuo dock nappi on ios appissa ollut koko ajan harmaana "disabled" vaikka imuri olisi jo pyörinyt tovin samassa huoneessa kuin telakka on.

Ja telakkaan lähettämisestä ei taida toisaalta olla mitään vaihtoehtoa itse imurin käyttöliittymässä? Vai onko se hämäävästi sitten tuo "return to start" valikko...
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 603
Eufyn saa ajastettua (kaukosäätimestä ohjelmoimalla) tekemään imuroinnit haluttuun aikaan, ekkö osaa lukee lontoota tai kattoo youtube-videoita? ;) Eufyn suodattimia ja osia erittäin edullisesti amazon.co.uk tai ebay yms.

Lisäksi Eufy 11c 30€ kalliimpi malli on wlanilla ja puhelinsovelluksella, voit käynnistää mistä vaan. Ite vaan jaksa puhelimen räplyytä, vaan kuhan imuri tulee niin pistän ajastukseen ja saa hinkata joka päivä sillä.

Mulla kämppä n. 120 m2 josta imuroitava alue n. 90 m2 (loput liian korkean kynnyksen takana tai pesutiloja). Kerron kokemuksia, ylihuomenna vasta lähtee Itävallasta aikaisintaan..
Nyt ollut Eufy kovassa käytössä ja on hintasekseen erittäin pätevä peli. Ihan hyvin riittää akku koko kämpän imurointiin (nostanu 5cm kynnyksen yli niin menee ne loputkin pinta-alasta ja hyvin toi kiipee vessaan normi 2cm kynnyksen yli itekin) ja vähän päällekin. Eilen testasin niin kyllä se 2 tuntia jaksoi jauhaa ennen kuin lähti itse hakeutuun telakkaan (valvottuna nyt koekäyttänyt niin on kyl ollu puhdasta nopeemminkin niin painanu kakesta telakkanamiskaa tai sit napannu kainaloon tyhjentämistä varten). Meillä kyllä laminaattilattiat ja suht sileet matot. Yhdellä Ikean karheella matolla ton persus vähän pompottaa mutta puhdistaa hiekat yms. silti ko. aulan matolta.

Lohkoperunasta ei selviytynyt ts. imi mutta jäi sisäisesti säiliön huulille (eihän se haittaa, korjasi talteen kuitenkin). Sukkaa ei myöskään imenyt sisälle vaan jäi raahautumaan. Herneet, riisit, auringonkukansiemenet yms. keittiön pöydän alta kaapii menestyksellä.

Todella hiljainen ja kompakti, helppo huoltaa ja hyvät suodattimet ulospuhalluksessa. Hienoinkin pöly jää pönttöön. Saattaa toi kyllä mattoja kuluttaa kun tuntuu sitä pölyä riittävän. Toissapäivänä imuroin aamulla normaalilla imurilla, sen jälkeen Eufy tulille ja sehän imi pönttönsä aivan täyteen. Iltapäivällä toinen kiekka ja vielä pölyä riitti 1/3 säiliötä. Illalla kolmas ja sitten ei enää tullu juuri mitään. Ja meillä lapsiperheessä on pakko imuroida vähintään 1*viikko ihan täystotaalisiivous yms. ja päivittäin sitten pienempää paikallista.

Harja/kumitela helppo putsata mukana tulevalla työkalulla pitkät hiukset veks.

Ei törmäile huonekaluihin pl. lattialla vaakasuuntaiset matalat tuolin jalat. Kerran ruttas takaoven pallomaton ja siitä keuli tuolin jalkaa pitkin. Mut yllättävän hyvät pakoalgoritmit, vemputti ittensä veks ja kattelin että vaikka mitä eri muuveja koitti ennen ku oikee pakokeino löytyi. Yhden kerran silti juminut lytättyään pienen pallomaton moninkerroin ja ajettuaan sen päälle niin ettei renkaat ylettäny juuri enää lattiaan (erittäin etupainoinen ja renkaat keskellä).

Käytön alottamisen jälkeen ollu kyllä nyt kotona ollessa huomattavasti siistimpää, normaalisti aina jostain pöllähtää villakoira esiin kun pöllyää kun lajittelee joku 3 koneellista pyykkiä päivässä, sit lapset juoksee ulos-sisään-ulos ja oikeesti sitä pölyä tulee jo yhdessä päivässä paljon. Nyt ei oo näkyny, eikä tartte koko ajan olla kihvelöimässäkään. Kunhan taas työt ja päiväkoti alkaa, niin heitän ton ajastukselle imaseen sillon kun ei olla kotona.

Järkipeli totaalisen ilmaseen hintaan vrt. muut roboimurit. Siis 209€ toimitettuna Myrobotcenteristä, 5 vuoden takuulla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 201
Viestejä
4 194 520
Jäsenet
70 871
Uusin jäsen
Hedelma

Hinta.fi

Ylös Bottom