Joo, monella on näistä semmonen ennakkokäsitys että nää on vaan hienoja teknologialeluja joilla ei oo mitään tekemistä siivoamisen kanssa. Tuo käsitys oli jollain tavalla totta joitain vuosia sitten, mut nykynen navigointitekniikka, oli se sitten kameraa tai lasertutkaa pystyy ihmeisiin kunnon softan kanssa, yhdistettynä kunnon harjoihin ja imutehoon.
D7 on seuraava hankinta itselläkin, paras imuteho/nopein harja koko mallisarjasta ja hyvät ominaisuudet softassa.
Kunhan saat robotin yhdistettyä kotiverkkoon, niin älä tee heti ensimmäisenä sitä pohjapiirroksen opetusajoa, vaan aja pelkkä normaaliajo ja seuraa koko siivoussykli läpi, niin näet kodin mahdolliset ongelmakohdat, jotka korjaamalla saat tehtyä kodista robottiystävällisen ja maksimoit robotin mahdollisuudet hyvään siivoustulokseen. Älä siirtele isompia tavaroita, esim.sohvaa sillon kun robotti siivoaa, koska oon ainakin itse huomannu että robotti "häkeltyy" siitä ja se näkyy sen "käytöksessä" kyseisellä siivoussyklillä.
Sitten kun mahdolliset ongelmakohdat on korjattu/siirretty/putsattu/muokattu ja robotti saa siivoussyklin kokonaan läpi ilman ongelmia, niin sitten vasta tee se pohjapiirroksen opetusajo. Tämän jälkeen voit sitten palautella sellasia pienempiä ongelmakohtia takas joiden on vaan pakko olla sillä paikallaan kun ovat. Pohjapiirrosajon jälkeen voit sitten rajata nuo ongelmakohdat kännykän/tabletin Neaton ohjelmasta virtuaalisilla rajoilla. Pyri saamaan koti sellaiseksi ettei robotti turhaan jumi esimerkiksi johonkin kynnykseen tai lampunjalkaan, ilman että osuu etupuskurillaan mihinkään. Kuluttaa renkaiden kulutuspintaa ihan turhaan jos sutiminen tapahtuu jokaisella siivousajolla vaikka vuoden ajan.
Ja sit tietty perusjutut: Jos on eläimiä jotka voi tehdä sotkua, niin ajastusmahdollisuuden käyttöö kannattaa vähä puntaroida. Ei oo kiva jos robo linkoaa elikon vahingot pitkin asuntoa. Eläinten juoma/ruokakupit kannattais rajata mukana tulevalla magneettinauhalla, ihan vaan tuplavarmistuksena sille että jos jostain ihmeen syystä robotti ei tunnistaiskaan lähtiessään pohjapiirrustusta/jos robotti on pistetty ajamaan omasta napistaan (no-go alueet ei käytössä). Ei käy kallista vahinkoa laitteelle. Mulla on kissankupit yhdessä nurkassa ja vesikupin alla pyyhe (koska Väiski tykkää jostain syystä joskus leikkiä juomavedellään). Oon vaan vetäny yhden lyhyen pätkän magneettinauhaa eteen (eli ei tarvii olla koko matkalle sitä kallista nauhaa, pelkästään silleen että robotti ei mahdu nauhan ja esim. lipaston välistä menemään ilman että tunnistaa magneettinauhan jommalla kummalla tunnistimellaan.) Itsellä D5 on tunnistanu jokaisella kerralla pohjapiirroksen ja käyttäny no-go viivoja, vaikka onkin vähän tuoleja/rahia jne siirrelty, mut varma on varmaa, takuu kun ei kata vesivahinkoja.
Pääharjan laakeripään (musta/oranssi muoviosa) saa harjaosasta irti ihan nykäisemällä, jos tulee joskus tarvetta puhdistaa. Tätä ei kerrota ohjeissa.
Tarvikeosissa suodattimet on ihan ok, tosin suodatustehosta vs. original ei ole mitään faktaa heittää. Olipahan ne sitten tarvike tai alkuperäslaatua, niin kannattaa suosia Ultra Performance suodattimia, ovat huomattavasti helpompia ja mukavampia putsata kun esim. High Performance suodattimet. Tarvikesivuharjat on muuten ihan ok, mut niiden magneetit on huomattavasti heikompia kun alkuperäsissä, eli jos harja tarttuu johonkin maton kulmaan, niin se lähtee irti, siinä missä alkuperänen pysyy paikoillaan.