Riisinkeitin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JouBqa
  • Aloitettu Aloitettu
En viitsinyt tehdä kun vaikutti ohjeita lukemalla siltä että keitintä saisi vähän väliä olla avaamassa ja hämmentämässä. Sama vaiva kattilalla. Eikä tarvitse murehtia että meneekö kalliiseen keittimeen väärään paikkaan maitoa.
Joo ite teen kaurapuuroa riiskeittimellä niin kiinnosti että toimiiko riisipuurokin.
 
Yum Asian Bamboo keittimellä olen keittänyt riisipuuroa litran maitopurkista useita kertoja täysin ongelmitta. Keittimeen ei ole tarvinnut koskea kertaakaan maidon lisäämisen jälkeen, kiehunutta maitoa ei ole löytynyt mistään muualta kuin kulhosta ja puuro on ollut sekä koostumuksen että maun puolesta moitteetonta.
 
Versatilessa tein jouluna riisipuuron kiehuun. En sekoittanut kuin lopussa. Hiukan kuivahtava tuli ensiyrittämällä, mutta ihan hyvää oli. Ei tullut mitään yli, eikä palanut.
 
Jos haluaa puuroa, niin riisiä keitetään normaalisti softer-asetuksella ja kun ohjelma on valmis, sekoitetaan kypsän riisin joukkoon suolaa ja kaadetaan kiehautettettua maitoa perään ja annetaan hautua muutama tunti lämpimänäpitoasennossa (mittasin joskus, riisin lämpötila on n. 70 astetta). Maitopuuro voisi onnistua puuroohjelmalla, mutta vaatii ehkä kiehu-maitoa tms. Maitopuuroasentoa ei ole, koska japanialaiset eivät käytä juurikaan meijerituotteita.
 
Hyvä ketju. Tyhmyyksissäni lusikalla Versatilen korista söin, kun ajattelin että mitä tuosta haittaakaan, mutta jakossa sitten muovilla..

Pystyikö tolla riisin kanssa samaan aikaan laittamaan pakastekasvikset valmiiksi, vai vaatiiko pakastekasveille vielä paistoa erikseen?

Lihat edelleen pitää ilmeisesti paistella, eli ei pysty samalla aikaa valmistamaan riisin kanssa varmaan mitään ns. proteiiniin lähdettä yhtä helposti, kuin riisiä?

Mikähän olisi helpoin tapa valmistaa esim. fileesuikaleet lisukkeeksi sillä tapaa, ettei tarvitsisi vahtia, vai onko keinona vain paistaa tarvittava määrä tilanten tullen?

Oli vaan niin kätevä tuo riisinvalmistus, että mietin että onko jotain helppoa tapaa valmistaa proteiinit (liha tai kala) lisäksi samalla tyylillä, kun ei sitä pelkästään riisiä syömällä nälkä lähde.

Ja entä riisinkeittimen sisään, niin lyöttekö jotain mausteita tai kannattaako lyödä? Pari kertaa ny riisitä tehnyt ja toimii kyllä hyvin! Saiskohan tällä makaroonit samalla tavalla tehtyä, vai toimiiko siis vain riisille tms. puuroille?
 
Pakastevihannekset voi hyvin laittaa siihen (riisin) päälle, samaten mausteet kuten soijakastike tms. Itse en mitään raakaa lihaa sinne laittaisi sekaan vaan helpoin ja nopein tehdä pieni määrä esim. airfryerilla tai pannulla ja laittaa sitten vaikka riisin päälle kun annos on valmis (toki jos esim. uunissa tekee se paistinliemi antaa hyvää makua myös riisille eli sen voi pistää jo etukäteen sinne).

Kyllä ne makaronit aivan samalla tavalla valmistuvat kuin riisit, tattarit ja muutkin.
 
Oli vaan niin kätevä tuo riisinvalmistus, että mietin että onko jotain helppoa tapaa valmistaa proteiinit (liha tai kala) lisäksi samalla tyylillä, kun ei sitä pelkästään riisiä syömällä nälkä lähde.
En kyllä lähtisi leikkimään lihojen kanssa. En ole ikinä nähnyt kenenkään tunkevan lihoja riisinkeittimeen sen enempää Suomessa kuin Aasiankaan maissa. Kyseessä on kuitenkin nimensä mukaisesti riisinkeitin. Ei takuulla tule riittävää sisälämpötilaa esim kanaan ja possun, että niitä voisi turvallisesti syödä. Jotkut vihannekset höyrystyy kyllä riisin teon ohella, mutta onhan ne vastenmielisen makuisia (mauttomia).

Riisin sekaan voi toki mausteita laittaa oman maun mukaan.


Ja muutenkin maun kantilta, onhan paistaminen maukkaampi vaihtoehto. Jos laiskottaa tms niin saahan osan proteiinista airfryeriin, uuniin jne joka ei vaadi sekaantumista välttämättä.
 
Kanan paistileikkeitä olen laittanut riisikeittimeen riisien päälle ja valmistuttua mitannut sisälämpötilaksi 75-80C. Hyvin onnistui.
 
  • Tykkää
Reactions: MI7
Kanan paistileikkeitä olen laittanut riisikeittimeen riisien päälle ja valmistuttua mitannut sisälämpötilaksi 75-80C. Hyvin onnistui.
Ohoh, eli saattaa toimiakin vaikka kaksi edellistä postausta oli tätä vastaan?
Oliko siis kypsää ? Tuo ois ihan todella hyvä homma jos sais riisit kulhoon + päälle laittaa kanansuikaileita/fileesuikaleita 300g-400g, ja päälle kasvikset --> antaa olla ja valmista tulee?

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.
 
Lohta, kanaa, paprikaa, porkkanaa jne. olen laittanut riisikeittimeen riisien päälle ja hyvin on onnistunut. Itseasiassa törmäsin muutama viikko sitten youtubessa kanavaan missä nainen (japanilainen) valmisti koiralleen erilaisia sapuskoja riisikeittimellä. Vain mielikuvitus on rajana.
 
Ohoh, eli saattaa toimiakin vaikka kaksi edellistä postausta oli tätä vastaan?
Oliko siis kypsää ? Tuo ois ihan todella hyvä homma jos sais riisit kulhoon + päälle laittaa kanansuikaileita/fileesuikaleita 300g-400g, ja päälle kasvikset --> antaa olla ja valmista tulee?

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.

Juu oli kypsää ja mehukasta. Netistä löytyy myös ihan reseptejä juurikin tuollaisiin setteihin, että kyllä se onnistuu.
 
Joissakin riisinkeittimissä on myös höyrystys toiminto, joka on ihan tarkoitettu vihannesten yms. höyrystämiseen.
 
Itse tein keittimessä joskus pitkä aika sitten riisipuuroa, mutta se jäi kertaluontoiseksi kokeiluksi. Muistan että maidot tulivat yli kannen höyryluukusta (laitteen putsaaminen kiehuneesta maidosta aika perseestä), puurosta taisi tulla hieman epätasalaatuista ja se oli hieman palanut pohjasta. Taisin tehdä perus "litran maito" -satsin ja käytössä taisi olla kevytmaitoa. En tiedä muuttuisiko kokemus dramaattisesti, jos käyttäisi kiehumaitoa tai jos jaksaisi käydä sekottamassa ees kerran kypsennyksen aikana.

Totesin tuolloin, että käytännössä lähes samalla vaivalla ja samalla aikaskaalalla saa perinteisellä kattilalla täydellistä riisipuuroa silloin harvoin kun sitä tekee mieli, niin ei tule ainakaan tolla laitteella sitä tehtyä enää ikinä.

Edit: Sori unohtu täsmentää, että kokemuksessa puhe siis OBH Nordica Versatilesta*
Pari kertaa itse nyt Versatilella riisipuuroa tehnyt eikä ole kiehunut yli tällä netistä löytyneellä ohjeella (kommenteissa):

2dl vettä + 2dl riisiä 10 min ja sen jälkeen 6dl (punaista) maitoa 40min. Käytin keittimen puuro-, eli porridge-tilaa

Puolikas määrä onnistuu yhtä hyvin kunhan ajat suurin piirtein puolittaa, mutta tuollainen litra maitoa -satsi lienee jo liikaa tilavuudeltaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
263 922
Viestejä
4 571 761
Jäsenet
75 319
Uusin jäsen
koirankouluttaja

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom