Rakentamisen laatu nykyään

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja QRM, 11.01.2018.

 1. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Betonia myöten? Puretaanko siis betonitkin lattiasta pois?


  Aika monestihan nuo saunan väliseinät noin tehään vaikka hyvien rakennustapojen mukaisesti villojen pitäisi periaatteessa päästä tuulettumaan tarvittaessa toiselta puolelta (pitäisi olla tuuletusrako villojen takana ylöspäin.) Kyllähän tuo saunan ja kylppärin välinen seinä kivestä kannattaisi olla kun kuormaa tulee molemmin puolen, vieläpä jos suihku aivan vieressä. Periaatteessa oikein tehtynä toimii levynäkin, mutta aivan turhaa riskiä kun pieni rakennusvirhe voi aiheuttaa tuollaiset ongelmat.
   
 2. huvitutti

  huvitutti

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  Tässä mun näkemys mitä on tapahtunut:
  - Vesivirtaa liian vähäisen laastin takia "reilusti" laattojen takana suihkunkohdalla. Laatan ja vedeneristeen välissä.
  - Silikoonit varsinkin lattianrajassa on tiiviit, joten veden pinta seinän sisällä nousee ja etsii tietä ulos.
  - Tie löytyy saunan oven karmista, kohta mistä video on kuvattu. Siinä vedeneristettä ei nosteta lattian rajasta kuin ehkä 20-30cm. (samalle korkeudelle kuin saunanpuolen lattian vedeneriste).
  - Seinän taakse päässyt vesi imeyttyy kipsilevyyn ja puurakenteisiin, seinä homehtuu.

  Eli huonosti kiinnitetyt laatat ja huonoa tuuria, koska vesilähti virtaamaan saunan ovea kohden. Lisäksi lattian silikooneista ei löytynut reikää mistä vesi pääsisi valumaan ulos. Tai ne tukittiin :D. Tuo saunan ovenkarmi kun suihku on lähellä, on varmasti iso ongelma ja homehduttaa monta taloa.
   
 3. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  988
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä mun näkemys: Säästettiin kiviseinän hinta ja valitun rakenteen luontainen toimimattomuus ja riskit tulivat valitettavasti esille ennen kuin takuuaika tai firman toiminta päättyi.

  e: Noi avauskuvat näyttää karummilta kuin mun saunan lattian alla olleet puukoolaukset (!), jotka oli suorassa kosketuksissa 70-luvulta lähtien rintamamiestalon kapillaarikatkottoman roskavalun kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2019
  Ernomies tykkää tästä.
 4. sirace

  sirace

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep näin minäkin luulen, olisi kiva nähdä suunnittelukuvat. Miten piti rakentaa.
   
 5. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  1 465
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kyllä se kiviseinäkin pitää eristää suihkutilassa.
   
  Ivanka tykkää tästä.
 6. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Tuo kuvaamasi rakenne on tehty väärin vastoin hyviä rakennustapoja. Oikein tehty saunan ovenkarmi tehdään niin että saunan seinien folio kohtaa kylpyhuoneen vedeneristeen karmin välissä. Liitos vielä limitetään jolloin myöskin karmin kohdalla on koko matkalla toimiva höyrynsulku. (ei toki vastaa oikeaa vedeneristettä, mutta pitää ilmassa olevan kosteuden poissa rakenteista ja pienemmät roiskeet. Avainhomma kuitenkin on että kylpyhuoneen vesieriste on käännetty karmin väliin eikä lopetettu aukon kohdalle. Lattian vesieriste nostetaan tuon kuvaamasi 20-30cm ja limitetään näiden muiden kanssa.
   
 7. Kamikaze

  Kamikaze

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En mitenkään haluaisi lisätä stressiä, mutta tuon märkätilan osalta purkutyöt ei taida mennä ihan oppikirjan mukaan.
  Onkohan osastointi/sulkutila & kohdepoisto kunnossa...? Mukavasti itiöt leviää kun tommosia puretaan noin vaan.
  Ratu 82-0383 löytyy lisää tietoa.
   
 8. Homo habilis

  Homo habilis

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2018
  Toki levyrakenteiset seinät on ihan hyviä, lujalevy olisi ollut ehkä parempi valinta toki vedeneristys kuuluu silti tehdä, toki lujalevy on kalliimpaa kuin normi kipsi tai ek, löytyy vissiin valmiiksi vedeneristettynäkin (kaakeliluja tms) onhan niitä toki kaikenlaista.
   
 9. janne

  janne Team R&T

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eipä tuossa kiviseinä mitään olisi pelastanut, sen verran rajuja virheitä. Pahimillaan vaan viivyttänyt asian ilmituloa. Kuvista jäi ainakin minulle edelleen epäselväksi mistä se vesi tuonne seinän sisään pääsi? Ja mitä kautta se kulkeutui tuonne toiselle puolelle kylppäriä? Laita ihmeessä lisää kuvia puretuista rakenteista jos niitä saat.

  Syytä lähtisin hakemaan valvonnan puutteesta ja tekijän osaamattomuudesta/piittaamattomuudesta. Ammattiylpeys on rakennusalalla nykyään valitettavasti niin kovin harvinaista. :(
   
 10. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 067
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ovi on teipattu umpeen.

  Vesi rupesi valumaan väärästä paikasta ihan kun oli suihkussa ja vesi lensi tuohon tummaan (purettuun) seinään.
   
 11. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Mielenkiintoinen esimerkki @Luukkonen toivottavasti laitat videosi julkiseksi. Erittäin hyvä varoittava esimerkki.

  Tuo Huvitutin näkemys ollee vähintäänkin osatotuus. Laatoitus kammataan lähes pääosin pystyyn => joten tuskin liikkuu vaakatasossa laatan ja vesieristeen välissä.
  Mutta valitettavan usein laattojen saumaus tehdään urakalla vaudilla, jolloin sauma-ainetta ei välttämättä mene pohjaan asti kuten pitäisi. Siihen levyseinän tärinä, joka iroittaa sauna-ainettaa ja siinä vesi voi hyvinkin liikkua myös vaakatasossa.

  Toinen vaihtoehto lattian rajassa pieni reikä saippuavesi menee niin pienestä reiästä läpi, ettei silmä reikää erota => Puukoolaus kastuu ja turpoa => liitokset eivät kestä repeämättä.

  Kolmas vaihtoehto saunan puolella ei ole tehty huolellista työtä ja höytynsulku (muovipinnoitettu alumiinipaperi) ei pidä (esim. reikiä) osteus tiivistyy tuohon kph puoleiseen levyyn. Ja ajan kuluessa ongelmat alkavat.

  Neljäs tuossa koolauksen alla ei ole (kuvista ei oikein näe onko laattan/betonilattia välissä) kosteusulkua. => saa kosteutta lattiasta turpoa jne...

  Kyse voi olla myös noiden yhdistelmästä.

  Kiviseinä poistaisi tärinän aiheuttamat ongelmat. Eikä se homehdu ellei ole jatkuvasti märkänä.

  Ei kiviseiniä ennen vanhaan edes vedeneristetty. Toimiva rakenne ilman vedeneristystäkin, kunhan huolehditaan, että sen tausta pääsee kuivumaan.
   
 12. SandWiz

  SandWiz

  Viestejä:
  213
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuollaista ei oikein voi verrata vanhoihin ilman vesieristystä oleviin, niitähän nyt on tehty ihan lastulevyseinilläkin ilman ongelmia, vaikka aika potentiaalisia ongelmatapauksia ovatkin. Olennainen ero on se, että tuollaisella eristämättömällä on edes teoreettinen mahdollisuus myös kuivua. Vesieriste kun pettää ja vesi pääsee eristeen väärälle puolelle niin se ei kuivu koskaan. Ei sitä ihan turhaan noiden kanssa olla normaalia tarkempia, koska tuo on kohta joka yksinkertaisesti ei saa pettää.
   
 13. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Niin kuivumaan pitää johonkin suuntaan päästä. Siksi saunan puolella yleensä laatoituksen alustaa ei vedeneristetä.

  Luukkosen tapauksessa kosteus ei pääse tuossa väliseinässä mistään pois. En ole koskaan pitänyt tuota hyvävä rakenneratkaisuna, vaikka ne erittäin huollelisesti tehtynä voivatkin toimia.

  Rakentajia vaan on niin monentasoisia, eikä mestareilla ole mitää reaalisia mahdollisuusia kaikkea valvoa.
   
 14. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Eivät urakoitsijat ota 10-vuoden vastuuta ilman isoa riskivarausta (kovempaa hintaa), jos sittenkään.
  Siellä on kuitenkin se 10-vuoden vastuu törkeistä rakennusvirheitä. Riittävän paha moka kun käy firma menee konkkaan ja jälleen vastuu siirtyy "Taloyhtiölle" => nykyinen malli on hyvä kompromissi. Siitä työnaikaisesta asiantuntevasta valvonnasta (riittävillä aika resursseilla) on hyvä pitää huolta.
   
 15. Ernomies

  Ernomies

  Viestejä:
  94
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Pitääpä valitettavasti minunkin osallistua ketjuun.

  Luhtitalo vuosimallia 2018. Huoneistokohtainen IV, vesikiertoinen lattialämmitys koko asunnossa. Olen lukenut äänieristyksestä paljon ja tämähän tarkoittaa mielestäni hyvän ilmaäänieristyksen lisäksi kelluvaa lattiaa ja erinomaista askeläänieristystä. Kirjallisuudessa on mainittu jopa 39 desibelin äänitasoja 265mm ontelolla, 30mm eristeellä ja 60mm pintabetonivalulla, kun vaatimus on 53dB. Huonekorkeus on 264,5cm joten tuo yhdistelmä täällä täytynee olla. Vinyylilankku oli vakiomateriaali asunnoissa, jonka pitäisi myös olla hiljainen lattiamateriaali.

  Ensimmäisenä iltana muuton jälkeen menin hiljaiseksi kun ylhäältä kuului huomattava askelten jytinä. Toivoin että kyse olisi siittä, että siellä muutetaan esimerkiksi kengät jalassa. Tämä on nyt jatkunut kuitenkin viikkoja. Askeleet kuuluvat ikävänä jytinänä myös taustamelun ylitse.

  Rakennusyhtiö tekee vielä viereistä taloa ja tuossa on työmaakoppia pihalla jonne ajattelin pistäytyä ensi viikolla parin muun pienemmän seikan vuoksi. Mainitsen tuosta ja saa nähdä mikä on reaktio.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2019
 16. deac

  deac

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Pilaa ihanasti asumismukavuuden. Ongelma saattaa liittyä kelluvan lattian resonanssitaajuuteen ja saattaa hyvin täyttää määräyksetkin, koska alle 100hz ääniä huomioida lainkaan. Lattia voi saavuttaa erittäin alhaisen askeläänitasoluvun, kuten tuo 39db, vaikka jossain 60hz paikkeilla olisi yli 60db piikki. Tosin tuo yksittäinen askeläänitasoluku kertoo mielestäni huonosti lattian toiminnasta muutenkin, koska se on 500hz kohdalta saatu luku, kun referenssikäyrä sovitetaan mittaustuloksiin. Se, että jollain taajuudella on merkittävä ongelma, ei tarkoita mitään, jos muilla mittauspisteillä ollaan riittävästi referenssikäppyrän alapuolella.
   
  Ernomies tykkää tästä.
 17. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Rakennusvalvontavirastosta saat tarvittaessa tiedot rakenteesta, ellei isännöitsijä kerkiä auttaa.

  Uivan lattian teko on haasteita täynnä, kts
  Askeläänieristys | Estä askeläänten kuuluminen kerroksesta toiseen
  Yleisimmät virheet kelluvan lattian asennuksessa

   
 18. hite

  hite

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ois varmaan pitänyt lukea tätä ketjua... Viikonloppuna olisi tarkoitus muuttaa joulukuun lopussa valmistuneeseen asuntoon. Mitähän siellä kannattaisi pitää silmällä? Makuuhuoneen liukuovet siellä oli asennettu päin vittuja ja eteisen katto saattaa olla vähän mutkalla, ainakin eteisen kaapin päällä oleva rako ei ole suora. Onneksi on vuokrakämppä eikä oma, muuten saattais jo nyt vituttaa
   
 19. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Asunto-osaketta eli toisinsanoen oleskeluoikeutta ostaessa ei hirveästi ole tehtävissä. Aina voi pyytää, anoa ja kysyä kauniisti irvistävien listojen, saumojen, jälkien yms korjausta mutta totuus on se että rakennuttaja tekee ne viimekädessä juuri siihen pisteeseen mitä rakennuttamismääräyskokoelma edellyttää, ja silmälle se on aika karsean näköistä :)

  Toki poikkeuksiakin on, mutta ainut tapa vaatia jotain on tilata tai teetättää työ itse. Vuokrakämpässä tietysti se helppous että olet oikeutettu korvauksiin vuokranantajalta jos ongelmia ilmenee, tai pahimmassa tapauksessa voit muuttaa pois ilman kuluja
   
 20. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 067
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tältä näyttää vessa nyt

  IMG_20190111_181053.jpg
   
  timotn, Pete ja Ernomies tykkäävät tästä.
 21. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Jokos on selvinny mikä siel on ollut vikana? Mitäs säkkejä noi on
   
 22. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  1 719
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Asutko sinä tuolla remontin keskellä nyt? :eek:
   
  Ernomies tykkää tästä.
 23. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 067
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei siellä kukaan asu, olohuone on täynnä tavaraa niin ei siellä voi asua.
   
  Ernomies tykkää tästä.
 24. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 067
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Suihkun ja saunan välinen seinä päästänyt vedet vesieristeen alle, säkeissä on laatat mitkä tänään on otettu pois.
   
  Ernomies tykkää tästä.
 25. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  1 719
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Mitä kautta sait toisen asunnon? Muutitko pelkästään pois remontin ajaksi vai vieläkö palaat?

  Jos väliaikainen asunto niin maksaako kotivatuutus sen kulut ja mitä meni muuttoon yms?
   
 26. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Tuosta seinästä näkee, että pölyn päälle tasoitettu osin...lienee lattian vesieristyskin, jos kerran sen alla vesi ui.
  Toi saunan seinän Alumiiniparerin liitos on lähes mahdoton? tehdä kunnolla, kun noin revitty? Toivottavasti purkavat lopun siististi, jos meinaavat jättää takaseinän purkamatta.
   
 27. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 067
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muija asuu tuossa ja mulla on oma kämppä missä asutaan nyt ja kohta muutetaan uuteen asuntoon kun mun kämppä myyty.
   
  Lucas tykkää tästä.
 28. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Hyvä kun noin sujuu. Nythän teillä on sit "laadukas" rakennuttaja tiedossa jolta voitte kysäistä jos olis myydä uusi asunto :D
   
 29. Lumimies

  Lumimies

  Viestejä:
  655
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Pakko on kyllä sanoa vaikka tämä ei Lehdosta ainoa huono kuulemani juttu olekkaan (tosin ne muut saattaa olla kilpailijan panettelua). Niin nämähän on aika pitkälti riippuvaisia työnjohdosta ihan saman firmankin sisällä miten kohde etenee.
  Tuli juuri eilen keskusteltua yhden työnjohtajan kanssa asiasta (kun venailin 2tuntia että kalusteasentajat vaihtavat keittötasoa, siinä taas kalustefirma millä tällä hetkellä on levällään vaikka onkin suomen suurimpia), vastaavaksi mestareiksi laitetaan henkilöitä mitkä on tehnyt ehkä 2 kohdetta tavallisen työnjohtajan roolissa ja ennen rakennusmestari koulutusta ei ole edes ikinä nähnyt rakennustyömaata.
  Tekisi mieli sanoa muutakin mutta näin pieni hiprakkakaan ei auta jäsentämään ajatuksia tässä asiassa kuten normaalisti tapahtuisi niin en sanokkaan mitään vaan alan harkita hakeutumista rakennusmestari koulutukseen (minne en kumminkaan pääse), yksi mulkku lisää tekesi varmaan hyvää ;)
   
 30. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  336
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  No uudet kaverit on paljon halvempia kuin kokeneemmat ja tulevat siksi valituksi. Hyvällä tuurilla tulee kuitenkin hyvää jälkeä ja eihän se mestari siellä mitään rakenna.
   
 31. Lumimies

  Lumimies

  Viestejä:
  655
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Toisekseen kokeineita vastaavia työnjohtajia on rajallinen määrä. Eihän ne työnjohtajat rakennakkaan mutta kumminkin johtavat työtä että asiat menee oikein.
   
 32. sirace

  sirace

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niitä ei ole juuri lainkaan, rakennusmestarikoulutus lopetettiin tarpeettomana 90-luvulla. Nykyään RKM-eläkelläisiäkin houkutellaan leveän leivän ääreen 7k€ palkalla koska tarjonta ei vastaa kysyntään.
   
 33. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Yksi olennainen syy tuohon laadun huononemiseen on myös nykyajan rakennustyyli kun kaikella mitä tehdään yritetään saada maksimaalinen kate mistään muusta välittämättä niin sama kohdistuu myöskin noihin valvojiin/työnjohtajiin joille lyödään niin monta työmaata yhtä aikaa ettei ne käytännössä kerkee kuin käydä kerran viikossa (tai harvemmin) kääntymässä niin ei kauhee yllätys jos viikossa ehditään tehä niin paljon sutta että osa kerkee mennä läpi sormien kun jää rakenteiden alle piiloon vaikka olisi kuinka skarppi kaveri. Päivittäinhän noilla työmailla pitäisi käydä.
   
  tietokonerikki tykkää tästä.
 34. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Valvojatkin valvoo vaan juuri sen verran kun valvonnasta maksetaan
   
 35. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  No jos mietitään että valvojat sais vaikka 2000€/kk per kohde valvonnasta niin jos tuohon laskis tuntiliksan esim 100€/h mikä on jo aika kova palkka niin pitäis valvoa 20tuntia kuussa = 5h viikko niin pitäis riittää viitenä päivänä viikossa 1h per päivä mikä auttais jo asiaa. mutta käytännössä ne ei käy kuin ehkä sen 4h edestä kuussa niin ei ne kyllä taida töitä oikeesti tehdä sen vertaa mitä maksetaan.
   
 36. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Valvojalla on myös niitä pareri-/kirjoitustöitä (valvontaa ei tässäkään ole ilman niitä tehty) ja varsinkin etelässä kulkemiseekin kuluu aikaa. Vaikka toi 1 tunti olisi käytettävissä oikeaan valvontaankin, niin ei siinä isolla työmaalla montaa paikkaa kerkiä katsoa.
   
 37. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Pitää varmasti paikkansa. Tällöin juurikin painottuu tuo että valvojia ei pitäisi kuormittaa liikaa jotta kerkeävät hoitamaan kunnolla valvottavat työmaansa. Ja isoihin työkohteisiin luonnollisesti pitäisi olla enemmän aikaa varsinaiseen valvontatyöhön = isompi palkkio
   
 38. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  1 984
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nuo ovat varmasti sellaisia asioita mistä on ns. helppo säästää. "Eikös se riitä että lopussa käy katsomassa että kaikki toimii" mentaliteetilla.
  Tietysti jos ja kun jotain on vialla ja se huomataan tulee huomattavasti kalliimpaa korjauskulua mutta aina voi syyttää muita tai vetää firmaa nurin mikä tuntuu olevan nykyisin yleisempi käytäntö :(

  Olisi ehkä hyvä jos palattaisiin siinä mielessä vanhaan että rakennusfirman nimi ja ehkä vastaavien mestareiden laattaan mikä laitettaisiin talon sivulle esille. Siitä voisi sitten seuraavat noin 100+ vuotta kaikki nähdä millaista jälkeä on tehty.
   
 39. janne

  janne Team R&T

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En minä vikaa pelkästään valvonnasta lähtisi hakemaan vaan myös tekijöistä. Ihan käsittämätöntä, että joku on tehnyt tuon noin vituiksi ja jatkanut hommia niin kuin ei mitään. Ehkä pitäisi alkaa hakea noita korvauksia myös tekijöiden omasta palkkapussista niin josko alkaisi se oma työnjälkikin taas kiinnostamaan. :think:
   
 40. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Välillä kyllä näkee uskomattomia urpoja työmaalla. kerran esim oli jäänyt kipsilevykasa peittelemättä ja oli tullut sade niin vieressä seisoi putkimies vetämässä kessuu ja kattomassa kun levyt kastuu vaikka oli pressukin paikallaan avattuna. Tokihan siinä olis kallis tupakkitauko mennyt hukkaan jos ois vähän sormeaan liikauttanut.
   
 41. dominik

  dominik

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
  Ei liene putkarin homma raksamiesten levykasoja peitellä?
   
 42. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  No ei, mutta kai sitä voi käyttää vähän järkeekin? Samalla logiikalla jos putkimiesten vesiputket alkais vuotamaan niin raksamiehet vaan pyörittelis peukaloita vierestä.
   
 43. Lumimies

  Lumimies

  Viestejä:
  655
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Juu, en minäkään ala toisten nippuja peittelemään jos sataa, kyllä se on niiden (helvetin) levymiesten oma homma suojella levynsä ja tajuta että ulkona sataa vettä.
  Tästä päästäänkin sitten myös siihen että myös "henkilökemiat" vaikuttaa miten yhteistyö urakoitsijoiden välillä menee.
  Jos levymiesten kanssa ei satu olemaa skismaa niin ehkä kävisin sanomassa niille että teidän nippu kastuu, jos porukka on sama mitä nykyisessä kohteessa niin nauraisin partaani vaan.

  Ja kyllä niitäkin on ollut että kun jostain vuotaan niin ei toiset edes tule kertomaa vuodoista. Aika harva raksajamppa osaisi edes etsiä venttiileitä. Pitää kunnolla lentää vettä ennenkuin tulee huutoa.
   
 44. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Tuossapa on sit taas yksi naula lisää arkkuun mistä johtuu heikko rakentamisen laatu. Kyllä sitä vois edes mainita asiasta jos ei kerran ammattitaito tai ylpeys riittä korjaamaan ongelmaa. (tai sit vaan on niin tyhmä ettei tajua että levyt ei saa kastua tai vesiputken ei kuulu vuotaa vettä lattialle) Kyllä sitä pitäisi koko porukan puhaltaa yhteen hiileen ja ajatella rakennustyömaata yhteisenä kokonaisvaltaisena projektina eikä vain keskittyä pilkun tarkasti siihen omaan työhönsä varsinkin jos sattumalta huomaa jotain mikä ei ole kunnossa. Samaan sarjaan kuuluu myöskin semmoiset duunarit jotka esim lyö levyt seiniin ennenkuin on edes villotettu tai rasioita laitettu paikoilleen vaikka huomasiivat että nyt taitaa puuttua jotain tuolta välistä, mutta eipä ole mun ongelma.
   
  FireFly Renaissance, MasaA, Zigh ja 14 muuta tykkäävät tästä.
 45. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Jos pääurakoitsijan puolelta ei ole kunnon työnjohtoa, ei pidetä kunnon aloitus-, urakoitsija-, aikataulu- ym. palavereita niin kyvyttömyys yhteistyöhön urakoitsijoiden välillä korostuu. Sitten kun suunnitelmat on mitä sattuu, urakkarajat epäselvä jne. on soppa valmis.

  Mentaliteetti on kyllä usein tuo, että "jos ei kuulu meille, niin ei puututa". Urakkarajoista riidellään ja yritetään vyöryttää omia hommia toiselle urakoitsijalle, mikä on yleistä esim. LVISA-puolen jutuissa. Kun ei osata kytkeä/ottaa käyttöö omia toimittamiaan laitteita, niin onkin se yhtäkkiä esim. AU:n ongelma, jos sinne päin on minkään sortin liityntää jne.

  E: Poikkeuksia toki löytyy ja yhteistyötä on mukava tehdä jatkossakin sellaisten kanssa, joiden kanssa homma toimii. Usein pikku jousto on kuitenkin kaikkien etu ja vaikutus kustannuksiin loppupeleissä vain positiivinen. Riitelyyn selvittelyyn ym. menee monesti kuitenkin enemmän aikaa, kuin jos taipuu hieman ja avittaa toista.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  MasaA, Jesse58, ZZRX ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 46. Misi

  Misi

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  08.08.2017
  Toivottavasti tällä mallilla töitään tekevät saadaan mahdollisimman nopeasti potkittua pihalle niin on jotakin toivoa vielä olemassa..
   
  MasaA, Zigh, stumpu ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 47. dominik

  dominik

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
  Näin se vain menee. Levyjä saa uusia ja yksi siitä vain pilalle menee, jos eivät tajua mennä peittelemään. Sanoa voi asiasta, mutta en helvetti lähde toisten kasoja peittelemään.
   
 48. janne

  janne Team R&T

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei sen tarvisi näin mennä. Onko tämä sinusta hyvä asenne ja ostaisitko asunnon talosta joka on rakennettu saman mentaliteetin omaavien työmiesten toimesta?
   
  stumpu, Pete, Zacksa ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 49. dominik

  dominik

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
  Tätähän moni urakoitsija tykkää harrastaa ihan tahallaan, koska silloin ylimääräiset purut ja työt tehdään ylitöinä ja silloin laskutetaan raskaimman mukaan. Eräälläkin työmaalla sanottiin sähkäreille, etteivät laita erääseen tilaan valaisimia paikalleen, koska ne pitää sovittaa meidän romujen jälkeen. Sähköukoilta loppui kaikki muut työt siltä seisomalta ja ne valaisimet ruuvattiin helvetinmoisella kiireellä kattoon ja korjattiin sitten kovalla rahalla.