• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Postin Lakko 2019

Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
395
En ota noihin prosenttilukuihin kantaa, mutta varmaan olennaisin ero on siinä että konsultin yms. työ on yleensä huomattavasti arvokkaampaa kuin jokin geneerinen duunarityö johon voi kenen tahansa kadunlaidasta löydetyn jannun laittaa.

Toiseksi täällä taas esille tullut "raskaus" on pelkkää mielivaltaista huuhaata eikä tarkoita mitään tai ole sellainen asia joka muutenkaan juuri vaikuttaisi palkkaan. Työstä maksetaan sen markkina-arvon perusteella eikä sen perusteella juoko joku kahvia tai käveleekö joku loskassa aamu 5. Syy miksi postin johtajille maksetaan jättipalkkoja ja duunareiden palkkoja lasketaan entisestään on:
1) Kymmenien tuhansien työntekijöiden ja miljardiliikevaihdon kaltaisien yrityksien johtoon pätevän tyypin saaminen on kallista.
2) (Postin) Duunarien palkat ovat tällä hetkellä todennäköisesti liian suuria. Jos ne eivät olisi niin lakkoa ei syntyisi vaan tyypit hakeutuisivat sinne missä heille maksetaan markkina-arvon mukainen (parempi) korvaus ja jättäisivät postin nuolemaan näppejä.
Isossa osassa firmoja on täysin joutavia "asiantuntija" jne jannuja enemmän kuin turhia duunareita. Mitä isompi puulaaki niin yleensä sitä enemmän.
Veikkaisin että postin kokoiseen lafkaan voisi huoletta ottaa tj:ksi ihan minkä tahansa sukan kuluttajan, sen vaikuttamatta sen suuremmin firman toimintaan. Vähän kuin presidentiksi Suomessa.
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
665
Varhaisjakelussa tehdään 6 päiväistä työviikkoa ja työ on fyysisesti erittäin raskasta.
Lisäksi tuo mainittu palkka sisälti kaikki lisät ja edut, joita oli kertynyt eri muutosten myötä. Jos joku uusi olisi aloittanut ihan saman homman, niin palkka ei olisi ollut läheskään noin iso. Pudotus silti olisi ollut todella jyrkkä, koska leikkaus oli niin iso.

En tiedä mikä juuri tuossa nimenomaisessa yötyössä on erityisen raskasta.

Tuntipalkka tuosta hommasta on jokatapauksessa kohtuuton.
Tuntipalkka yötyöstä, joka on 10e/h, on kohtuuton? Ottaen huomioon vielä työn fyysisen rasittavuuden.
Monissa hommissa 15e/h yötyöstä on ihan olematon. Kohtuutonta olisi joku 30e/h.

Enpä eritellyt mistä kohteesta tai kaupungista on kyse mutta niitä on myös muualla, ei toki kaikissa :facepalm:
Ei tuollaisella robotilla tee mitään, joka siirtelee pakettia puolelta toiselle. Ne pitää ihmisen lajitella postinumeroittain kuljetusta varten. Ainut minkä kone hoitaa, on viivakoodin lukeminen ja paketin rekisteröiminen järjestelmään. Lisäksi sen perusteella paketin lähettäminen sille alueelle mihin se postinumeron perusteella kuuluu, josta ihminen sen lajittelee tarkemmin.
Laite ei osaa laatikoita käänellä ja etsiä niistä viivakoodeja, vaan ne pitää jokainen kääntää käsin jotta koodi voidaan koneellisesti lukea.
Suurimman osan töistä tekee ihminen.
Tuon työn voi hoitaa jollain vuokratyövoimalla, mutta jos porukkaa ei ole tarpeeksi, niin se ruuhkaantuu hyvin nopsaan ja paketteja jää häkillisiä lajittelematta. Jos ei ole runsaasti tilaa varastoida niitä, niin se ruuhkauttaa sitten myös varaston.
Posti on satsannut isoja summia lajittelukoneisiin, jotka on suunniteltu ihan eri maiden tarpeita silmällä pitäen ja ne ovat osoittautuneet täysin susiksi täällä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 071
Toivon todella että se ei ole sama sakki joka ensin kitisee että postilaisilla (siis sillä tekevällä taholla) olisi järkyttävän suuret palkat ja sitten toisaalla itkee siitä kuinka on perseestä jos postin jakaa joku Abdullah/Ibrahim/Abubu joka ei osaa edes suomen kieltä tai lukea.
 

Mop

Liittynyt
30.07.2017
Viestejä
269
Ei minua TES:t, minimipalkat yms. kiinnosta. Puhuin palkasta itsestään suhteessa työn arvoon.
Ei sillä toki leveästi elä se on aivan selvä, mutta se voi silti olla liikaa tehtyyn työhön nähden.
Vanhustenhoidossa pistetään ihan helvetisti rahaa kiinni täysin tuottamattomaan työhön. Kaikki laitokset kiinni, työntekijät ja vanhukset pihalle. Kyllä pakkanen hoitaa.

Edit. Provosoiduin ja tuli turhan ärhäkkää tekstiä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
904
Siksi, että asiantuntijatyössä vuosien kokemus tuottaa arvoa lisääntyneellä tiedolla, eli esimerkiksi tiedon kautta prosessin parantamisella tai uusien palveluiden tuoman lisäarvon kautta. Tuota ei juurikaan voida mitata kuin onnistuneiden projektien ja niistä saatavien säästöjen kautta. Yleensä asiantuntijatyössä ei myöskään tule ikälisiä, vaan henkilökohtaisesti neuvoteltu palkka.
Ja duunariammateissa se kokemus ei tuota lisäarvoa? Jotenkin kummastuttaa tämä halukkuus vähätellä suorittavan portaan ammattitaitoa ja sinne vuosien varrella kertynyttä tietotaitoa. Miksi sitä ei haluta käyttää hyödyksi, vaan pitää vähätellä.

Kyllä ainakin omalla työpaikalla niiden korkeastikouluttujenkin töissä on ollut samallatavalla virheitä kuin duunareidenkin, monasti toiset korkeastikoulutetut eivät ole niitä havainneet vaan ne ovat päässeet sinne duunarille saakka ennenkuin ne on havaittu, ja nyt on ihan perustason mokista kysymys jotka olisi pitänyt havaita paljon aikaisemmin.


Duunaripuolella, esimerkiksi vaikkapa juuri postinjakelussa, voitaisiin mitata lähetyksiä/tunti -arvo, jolla pystyttäisiin laskemaan suora henkilökohtainen tuottavuuspalkka. En nyt näkisi, että postin työt ovat niin hankalia, etteikö niitä postinlajittelijan tai -jakajan tehtäviä oppisi puolessa vuodessa. Puoli vuotta talossa ollut nuori voi siis helposti olla huomattavastikin tuottavampi kuin pidempään talossa ollut riippuen siitä, kuinka tehokas on. On tuossa tietysti varmastikin poikkeuksia, mutta ainakin itse harvoin törmään duunareihin, joilla olisi hirveä hinku parantaa prosesseja paremmaksi ja täten tuottaa oman työnsä lisäksi lisäarvoa erillisillä säästöprojekteilla.
Onhan posti-keskustelussa useampaan otteseen valitettu, että posti jaetaan miten sattuu vääriin osoitteisiin, jos edes oikeaan kaupunginosaan jaetaan.

Se, ettei ole halua parantaa prosesseja ja vastaavaa saattaa raadollisena syynä olla ihan se omakohtainen kokemus. Ainakin itse olen havainnut, että duunarin tekemiä parannusehdotuksia ei noteerata samalla innokkuudella kuin vaikkapa jos saman ehdotuksen tekisi insinööri. Jos on vuosia takonut päätään tuloksetta "karjalan mäntyyn" omien ehdotusten kanssa, niin jossakin vaiheessa sitä tajuaa sen hiljaisen vihjeen ettei niitä ehdotuksia kaivat, joten miksi vaivautua.

Tuosta tuottavuuspalkasta kirjoitin jossakin muuallakin, ja samaa kirjoitan tännekin. Ei se ole niin helppoa kuin se saattaa itselleen kuulostaakin. Oletetaan, että tuotteen tekemiseen tarvitaan alusta loppuun 100 eri työvaihetta, joiden pituus ajallisesti vaihtelee, työn rasittavuus eri vaiheissa vaihtelee huomattavasti, valmistukseen tarvitaan useamman henkilön työpanos ja kaikki eivät välttämättä tee kaikkia työvaiheita. Miten määritellään siellä henkilöiden tuottavuuspalkka tasapuolisesti.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
1 906
Tähänkin kiistaan on lopulta melko helppo ratkaisu:

- valtio laskee/poistaa osinkotuotto-odotuksen Postin osalta (noin viidessä vuodessa Posti tulouttanut valtiolle jotain 150M euroa jossa on tyhjennetty rajusti kassaa myös)
- Postin hallitus ja korkeimmat johtopaikat tuuletetaan perusteellisesti
- otetaan muutokselle kahden vuoden valmistautumisaika, eli palataan aiempaan PAU:n TES:n ja sitten kolmikannassa valtio-Postin uusi johto-PAU järkeistetään toimintoja
- heitetään vuokria ulos huonoimpien osalta, parhaat palkataan omiin riveihin ja aloitetaan samalla mahdollisesti loppuvien tehtävien osalta uudelleenkoulutukset jotta vältytään irtisanomisilta

Lopputukoksena henkilöstöpolitiikka ei varmaankaan voi kuin parantua, vaikea miettiä miten se huonommaksi voisi tulla, joka tapauksessa palkan, koulutuksen ja muun arvostuksen myötä työntekijät tekevät enemmän ja paremmalla laadulla. Yritys saa tämän ansiosta parempaa tulosta ja imago saa sekin boostia jossain vaiheessa. Valtio saa lisää verotuloja, paremmat työllisyystilastot eikä maksa niin paljon tukia ja sote-maksuja.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 824
Mites tää homma nyt toimii?
Eli työehtosopimus on mennyt umpeen. Eikös silloin jos ei ole uutta sopimusta käytetä vanhaa? Eihän silloin kenenkään työntekijän kannata uutta työsopimusta allekirjoittaa uusilla ehdoilla?

Työsopimushan pitäisi uusia, jos ehdot merkittävästi muuttuu eikö?
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
6 058
Ei minua TES:t, minimipalkat yms. kiinnosta. Puhuin palkasta itsestään suhteessa työn arvoon.
Ei sillä toki leveästi elä se on aivan selvä, mutta se voi silti olla liikaa tehtyyn työhön nähden.
Toinen kysymys on sitten puhutaanko siitä mitä pidetään työn arvona Pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa vai jossain Kiinan tai Intian tapaisessa paskaläävässä. Itse en halua asua jälkimmäisissä, mutta sinne voi varmasti muuttaa, jos sen kaltainen meininki tuntuu hienolta.

Eipä nuo postin (duunarien) palkat kovin korkeilta vaikuta. Hallinnossa varmaan riittää kyllä turhaa hyväpalkkaista bloattia (kriisijohtajat mukaan lukien) tuon kaltaisessa valtio-organisaatiossa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 824
Silloin ei ole voimassa mitään työehtosopimusta.
Njaa.

No mites työt jatkuu? Meilläkin taitaa olla joku tilanne päällä ettei olla päästy sopimukseen uudesta sopparista. Täällä mä oon töissä, kikyä ei tarvii vissiin tehdä enää kun se oli joku 3v määräaikainen, muuten homma jatkuu vanhalla sopparilla..

Mulle käy tää vanhakin soppari, voin itse neuvotella lisää palkkaa työntantajan kanssa.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
726
Njaa.

No mites työt jatkuu? Meilläkin taitaa olla joku tilanne päällä ettei olla päästy sopimukseen uudesta sopparista. Täällä mä oon töissä, kikyä ei tarvii vissiin tehdä enää kun se oli joku 3v määräaikainen, muuten homma jatkuu vanhalla sopparilla..

Mulle käy tää vanhakin soppari, voin itse neuvotella lisää palkkaa työntantajan kanssa.
Jatkuu kaiketi aika lailla normaalisti, työtaistelutoimenpiteet on sallittuja.. Mielenkiintosta toi "työn hidastaminen". Tuolla lisää Työehtosopimus ei voimassa - Minilex
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
665
Mites tää homma nyt toimii?
Eli työehtosopimus on mennyt umpeen. Eikös silloin jos ei ole uutta sopimusta käytetä vanhaa? Eihän silloin kenenkään työntekijän kannata uutta työsopimusta allekirjoittaa uusilla ehdoilla?
Ei ne pyydä siihen mitään allekirjoitusta, se enempi ota tai jätä tyyliin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 824
Ei ne pyydä siihen mitään allekirjoitusta, se enempi ota tai jätä tyyliin.
Jos ei ota niin miten käy?

Työntekijä pitää irtisanoa? Muutenhan työskentelet vanhalla?

Eikös tämä tarkoita irtisanomisaikaa tai irtisanomista ja siitä x kk palkkaa + sen jälkeen liitonrahoille (jotka paremmat kun uuden sopparin palkka)?

Ainakin veli teki noin kun yrityskaupan jälkeen palkkaus ja edut huononi. Ei hyväksynyt uutta sopimusta joten sai 6kk palkan jonka jälkeen kassan rahoilla ja säästöillä hengaili vuoden ja ihmetteli mitä seuraavaksi tekisi.
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
665
Jos ei ota niin miten käy?

Työntekijä pitää irtisanoa? Muutenhan työskentelet vanhalla?

Eikös tämä tarkoita irtisanomisaikaa tai irtisanomista ja siitä x kk palkkaa + sen jälkeen liitonrahoille (jotka paremmat kun uuden sopparin palkka)?

Ainakin veli teki noin kun yrityskaupan jälkeen palkkaus ja edut huononi. Ei hyväksynyt uutta sopimusta joten sai 6kk palkan jonka jälkeen kassan rahoilla ja säästöillä hengaili vuoden ja ihmetteli mitä seuraavaksi tekisi.
Tuossa tapauksessa ainut vaihtoehto on itse irtisanoutua, jos ei sopimus kelpaa.
Irtisanomisajan joutuu olemaan töissä. Vanhaa sopimusta kun ei voi valita, jos uusi on käytössä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 824
Njaa. No ei tuossa sitten oikein pysty kikkailemaan itseään liiton rahoille. (paitsi toki karenssin jälkeen saa niitä)

Varmaan jos kaikki työntekijät yhdessä tekisi noin niin voisi työehdot muuttua paremmiksi? Vai miten Posti rekrytöi mitä 9000 uutta työntekijää?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 768
Isossa osassa firmoja on täysin joutavia "asiantuntija" jne jannuja enemmän kuin turhia duunareita. Mitä isompi puulaaki niin yleensä sitä enemmän.
Tämä on ihan totta.

Veikkaisin että postin kokoiseen lafkaan voisi huoletta ottaa tj:ksi ihan minkä tahansa sukan kuluttajan, sen vaikuttamatta sen suuremmin firman toimintaan. Vähän kuin presidentiksi Suomessa.
Tuollaista retoriikkaa kuulee yleensä juuri lakkoduunarien suusta, mutta sillä on aika iso ero mennäänkö kymmeniä miljoonia miinukselle vai plussalle vuoden päätteeksi vaikka ei olisikaan niin sanotusti lapion varressa kiinni.

Toinen kysymys on sitten puhutaanko siitä mitä pidetään työn arvona Pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa vai jossain Kiinan tai Intian tapaisessa paskaläävässä. Itse en halua asua jälkimmäisissä, mutta sinne voi varmasti muuttaa, jos sen kaltainen meininki tuntuu hienolta.
Posti toimii Suomessa joten olettaisin että Suomesta on kyse.

Eipä nuo postin (duunarien) palkat kovin korkeilta vaikuta. Hallinnossa varmaan riittää kyllä turhaa hyväpalkkaista bloattia (kriisijohtajat mukaan lukien) tuon kaltaisessa valtio-organisaatiossa.
En lähtisi ilman pohjaa tuollaista väittämään, mutta kieltämättä ainakin valtio-omisteisissa yhtiöissä voisi hiukan läpinäkyvyyttä antaa näihin palkkoihin ja ylipäätään rahan käyttöön. Ei olisi mitenkään mahdotonta että ylimmässä johdossa tapahtuu kavallusta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 768
Isossa osassa firmoja on täysin joutavia "asiantuntija" jne jannuja enemmän kuin turhia duunareita. Mitä isompi puulaaki niin yleensä sitä enemmän.
Tämä on ihan totta.

Veikkaisin että postin kokoiseen lafkaan voisi huoletta ottaa tj:ksi ihan minkä tahansa sukan kuluttajan, sen vaikuttamatta sen suuremmin firman toimintaan. Vähän kuin presidentiksi Suomessa.
Tuollaista retoriikkaa kuulee yleensä juuri lakkoduunarien suusta, mutta sillä on aika iso ero mennäänkö kymmeniä miljoonia miinukselle vai plussalle vuoden päätteeksi vaikka ei olisikaan niin sanotusti lapion varressa kiinni.

Toinen kysymys on sitten puhutaanko siitä mitä pidetään työn arvona Pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa vai jossain Kiinan tai Intian tapaisessa paskaläävässä. Itse en halua asua jälkimmäisissä, mutta sinne voi varmasti muuttaa, jos sen kaltainen meininki tuntuu hienolta.
Posti toimii Suomessa joten olettaisin että Suomesta on kyse.

Eipä nuo postin (duunarien) palkat kovin korkeilta vaikuta. Hallinnossa varmaan riittää kyllä turhaa hyväpalkkaista bloattia (kriisijohtajat mukaan lukien) tuon kaltaisessa valtio-organisaatiossa.
En lähtisi ilman pohjaa tuollaista väittämään, mutta kieltämättä ainakin valtio-omisteisissa yhtiöissä voisi hiukan läpinäkyvyyttä antaa näihin palkkoihin ja ylipäätään rahan käyttöön. Ei olisi mitenkään mahdotonta että ylimmässä johdossa tapahtuu kavallusta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 768
Isossa osassa firmoja on täysin joutavia "asiantuntija" jne jannuja enemmän kuin turhia duunareita. Mitä isompi puulaaki niin yleensä sitä enemmän.
Tämä on ihan totta.

Veikkaisin että postin kokoiseen lafkaan voisi huoletta ottaa tj:ksi ihan minkä tahansa sukan kuluttajan, sen vaikuttamatta sen suuremmin firman toimintaan. Vähän kuin presidentiksi Suomessa.
Tuollaista retoriikkaa kuulee yleensä juuri lakkoduunarien suusta, mutta sillä on aika iso ero mennäänkö kymmeniä miljoonia miinukselle vai plussalle vuoden päätteeksi vaikka ei olisikaan niin sanotusti lapion varressa kiinni.

Toinen kysymys on sitten puhutaanko siitä mitä pidetään työn arvona Pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa vai jossain Kiinan tai Intian tapaisessa paskaläävässä. Itse en halua asua jälkimmäisissä, mutta sinne voi varmasti muuttaa, jos sen kaltainen meininki tuntuu hienolta.
Posti toimii Suomessa joten olettaisin että Suomesta on kyse.

Eipä nuo postin (duunarien) palkat kovin korkeilta vaikuta. Hallinnossa varmaan riittää kyllä turhaa hyväpalkkaista bloattia (kriisijohtajat mukaan lukien) tuon kaltaisessa valtio-organisaatiossa.
En lähtisi ilman pohjaa tuollaista väittämään, mutta kieltämättä ainakin valtio-omisteisissa yhtiöissä voisi hiukan läpinäkyvyyttä antaa näihin palkkoihin ja ylipäätään rahan käyttöön. Ei olisi mitenkään mahdotonta että ylimmässä johdossa tapahtuu kavallusta.
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
665
Posti varmasti mielellään vaihtaisi kaikki työntekijät halvempiin ja uusiin.
Toki heillä on työtehtäviä, jotka vaativat kokemusta ja osaamista, mutta lajittelut ja jakamiset sun muut on helppo oppia. Eriasia sitten miten paljon virheitä sattuu, jos uudet työntekijät ovat valmiiksi matalapalkkaisia ja sen mukaisesti motivoituneita. Ennenhän heillä oli ehdoton vaatimus, suomenkieli, mutta nykyään sitäkään vaatimusta ei ole. Varmaan kirjepuolella sitäkin yhä vaaditaan.

Aiemmin Postilaisille tarjottiin Uusi Polku ohjelmaa, siten ei tarvinnut ottaa suoraan täyttä karenssia, jos ei homma enää kiinnostanut. Sitä ei taida myöskään enää olla.

Töihin kukaan tuskin oikeasti haluaa Postille noilla leikatuilla palkoilla, mutta se työ on tärkeää vuokratyöläiselle, jolla on nollatuntisopimukset. En sitten tiedä miten paljon vuokratyöläisiä Posti voi haalia itselleen.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
6 058
Toki, mutta nämä eivät luo markkina-arvoa vaan luovat järjestelmän jossa yleensä joko joudutaan maksamaan liikaa, liiketoiminta kaatuu tai sitä ei ylipäätään pääse syntymään.
Kuten sanoin nämä luovat Suomen kaltaisen yhteiskunnan, jossa ihmisillä menee pääsääntöisesti hyvin ja yhteiskunta on rauhallinen ja turvallinen.

Toisenlaiset järjestelmät luovat sitten vähän toisenlaisia yhteiskuntia.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
593
Olen itsekkin ihmetellyt miksei Suomessa ole Jenkki tyyliin lukittavat postilaatikot rappukäytävässä. Itselle ei ainakaan se "aamun Hesari" ole niin tärkeä. Kännykkä käteen ja aamupaskalle
Sama. Tää on kyllä ihan hölmöä, että kerrostaloissa on edelleen luukut joka ovessa. Rivareissa sentään on yhdessä paikkaa. Pitäisi toi tehdä lakisääteiseksi että kerrostaloihin postilaatikot eteiseen, kyllä ne siitä ohikulkiessaan mukaan saa. Jos aamuhesari on tärkeä, niin käy itse vaikka pyjamassa hakemassa. Turha postia on tällä kuormittaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
893
Tää vastuusta maksaminen on silleen jännä argumentti, että todellisessa elämässä palkat eivät kyllä korreloi millään tavalla minkään vastuun kanssa.
Jaa kuinka niin? Kyllä mun mielestä korreloi. Mitä enemmän potentiaalista vahinkoa voit työssäsi saada aikaan, sitä paremmin siitä yleensä maksetaan (että minimoit ne riskit, huolellisuuden tai ongelmaratkaisukyvyn tms. avulla ja vahinkoa ei synny).

Tähän samaan voi niputtaa lentokoneen kapteenit, yritysten johtajat, erityisasiantuntijaroolit yms. joilla on joko suora tai välillinen vastuu useampien ihmisten elämiin.
Jos taas sillä työn tuloksella ei ole niin väliä, kaivat vaikka kuoppaa jossain ja ihan sama kestääkö se päivän vai viikon ja minkä kokoinen se on, niin kyllä palkkakin on sen mukainen.

Tässä Posti-kontekstissa toki itse haluaisin uskoa, että jakajalla on joku ammattiylpeys jakaa postit ajallaan oikeaan osoitteeseen (joka näkyisi myös palkassa), eikä siellä ole mikään viiden euron nenänkaivaja heittämässä kirjeet roskiin kun ei jaksa jakaa loppuun. Sikäli kun mitään tärkeää postin välityksellä nyt tyyliin ehkä kerran vuodessa tulee, lähinnä erilaiset jäsen- ja luottokortit nyt tulee mieleen, verokortinkin saa nykyään itse tulostettua.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
3 852
Sama. Tää on kyllä ihan hölmöä, että kerrostaloissa on edelleen luukut joka ovessa. Rivareissa sentään on yhdessä paikkaa. Pitäisi toi tehdä lakisääteiseksi että kerrostaloihin postilaatikot eteiseen, kyllä ne siitä ohikulkiessaan mukaan saa. Jos aamuhesari on tärkeä, niin käy itse vaikka pyjamassa hakemassa. Turha postia on tällä kuormittaa.
Taitaa olla asukasta kohti halvimpia kuitenkin jakaa ne kerrostalot vaikka postiluukut ovat huoneistojen ovessa.

Kalleimpia taas ne haja-asutusalueiden ja saariston talot.

Aamuhesari jos siirtyy oviluukusta tuomisisesta jonnekkin ison kerrostalon aulaan niin siinä voi moni lopettaa sitten koko paperilehden tilauksen. Tosin eiköhän se paperisten sanomalehtien jakelu koteihin lopu muutenkin viimeistään 20 vuoden kuluessa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
6 058
Jaa kuinka niin? Kyllä mun mielestä korreloi. Mitä enemmän potentiaalista vahinkoa voit työssäsi saada aikaan, sitä paremmin siitä yleensä maksetaan (että minimoit ne riskit, huolellisuuden tai ongelmaratkaisukyvyn tms. avulla ja vahinkoa ei synny).

Tähän samaan voi niputtaa lentokoneen kapteenit, yritysten johtajat, erityisasiantuntijaroolit yms. joilla on joko suora tai välillinen vastuu useampien ihmisten elämiin.
Jos taas sillä työn tuloksella ei ole niin väliä, kaivat vaikka kuoppaa jossain ja ihan sama kestääkö se päivän vai viikon ja minkä kokoinen se on, niin kyllä palkkakin on sen mukainen.
Bussikuskit, lastenhoitajat, opettajat, erilaiset hoitajat? jne.

ps. Moni on kuollut kun kuoppa romahtaa.

Osaamisesta toki maksetaan, mutta kukaan ei kyllä pääsääntöisesti maksa "vastuusta" pennin hyrää.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
593
Taitaa olla asukasta kohti halvimpia kuitenkin jakaa ne kerrostalot vaikka postiluukut ovat huoneistojen ovessa.

Kalleimpia taas ne haja-asutusalueiden ja saariston talot.

Aamuhesari jos siirtyy oviluukusta tuomisisesta jonnekkin ison kerrostalon aulaan niin siinä voi moni lopettaa sitten koko paperilehden tilauksen. Tosin eiköhän se paperisten sanomalehtien jakelu koteihin lopu muutenkin viimeistään 20 vuoden kuluessa.
Nojuu, tottakai omakotitalot on silti kalleimpia.
Varmaan joku sanomalehtien lobbaus tuossa taustalla, että joka oveen on luukku laitettu.

Mutta vaikutuksista en olisi noin varma, rivariasujillahan noita oviluukkuja ei ole koskaan ollutkaan, mutta yhtä lailla ne lehtiä kait tilaa vaikka joutuu ihan ulkoa asti hakemaan. Toki jos on tähän asti ollut siinä rajalla että jatkaako tilaamista vaiko ei, ja palvelu tuolta osin huononee niin voi sit peruuttaa tilauksensa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
893
Bussikuskit, lastenhoitajat, opettajat, erilaiset hoitajat? jne.
Kuuluvat samaan kategoriaan mitä luettelin, hoitajat ja lastentarhan opettajathan on jatkuvasti kampanjoineet palkkojensa noston puolesta, minkä mieluusti heille soisin. Hankala tilanne toki sinänsä, kun se kakku mitä jaetaan tulee valtiolta/kunnilta, eikä näiden töiden tekemää "voittoa" voi mitenkään mitata.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
6 058
Kuuluvat samaan kategoriaan mitä luettelin, hoitajat ja lastentarhan opettajathan on jatkuvasti kampanjoineet palkkojensa noston puolesta, minkä mieluusti heille soisin. Hankala tilanne toki sinänsä, kun se kakku mitä jaetaan tulee valtiolta/kunnilta, eikä näiden töiden tekemää "voittoa" voi mitenkään mitata.
Joo, mutta luettelit vain ne jotka tukivat väitettäsi vastuun ja palkan korrelaatiosta, kun oikeasti sellaista ei käytännössä ole. Vastuullisista tehtävistä joko maksetaan tai ei makseta, mutta ne palkan perusteet löytyvät lähes täysin aina jostain muualta kuin siitä "vastuusta". Eipä sillä harvoinpa ainakaan tässä maassa kukaan mihinkään vastuuseenkaan joutuu. Virkavastuulla toimivat viranomaiset viimeisenä...
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
331
Nojuu, tottakai omakotitalot on silti kalleimpia.
Varmaan joku sanomalehtien lobbaus tuossa taustalla, että joka oveen on luukku laitettu.
Ainakin Vantaalla omakotitalossa asuville vanhemmilleni ilmoitettiin että heidän postilaatikkonsa siirtyy viereisen rivarin postilaatikkorivin jatkoksi. Tuohon siis matkaa n. 20m eli pitkästä pätkästä ei ole kyse. En muista olisiko omasta laatikosta pitänyt maksaa extraa vai miten tuohon päädyttiin.
 
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
128
Joo, mutta luettelit vain ne jotka tukivat väitettäsi vastuun ja palkan korrelaatiosta, kun oikeasti sellaista ei käytännössä ole. Vastuullisista tehtävistä joko maksetaan tai ei makseta, mutta ne palkan perusteet löytyvät lähes täysin aina jostain muualta kuin siitä "vastuusta". Eipä sillä harvoinpa ainakaan tässä maassa kukaan mihinkään vastuuseenkaan joutuu. Virkavastuulla toimivat viranomaiset viimeisenä...
Palkka korreloi sen vastuun tai oikeastaan vahinkopotentiaalin kanssa, joka yksittäisellä työntekijällä on. Esim. valvomo-operaattorit saavat hyvän korvauksen verrattain "helposta" työstä, koska jos tehdas menee päiväksikin kiinni, niin siitä tulee satojen tuhansien tai miljoonien tappiot. Sama periaate lentäjillä, yritysjohtajilla jne.

Listaamillasi ammateillasi on toki suuri yhteiskunnallinen vastuu, mutta yksittäisen työntekijän vahinkopotentiaali on verrattain pieni. Tietenkin valtion on hyvä arvioida yhteiskunnallista vahinkopotentiaalia myös pitkällä aikajänteellä ja maksaa esim. opettajille tarpeeksi.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
6 058
Palkka korreloi sen vastuun tai oikeastaan vahinkopotentiaalin kanssa, joka yksittäisellä työntekijällä on. Esim. valvomo-operaattorit saavat hyvän korvauksen verrattain "helposta" työstä, koska jos tehdas menee päiväksikin kiinni, niin siitä tulee satojen tuhansien tai miljoonien tappiot. Sama periaate lentäjillä, yritysjohtajilla jne.

Listaamillasi ammateillasi on toki suuri yhteiskunnallinen vastuu, mutta yksittäisen työntekijän vahinkopotentiaali on verrattain pieni. Tietenkin valtion on hyvä arvioida yhteiskunnallista vahinkopotentiaalia myös pitkällä aikajänteellä ja maksaa esim. opettajille tarpeeksi.
Myös putkimies saa hyvän korvauksen verrattain helposta työstä. Edelleen cherrypickattujen esimerkkien käyttäminen ei todista yhtään mitään.

Vaikea tästä listasta on löytää mitään suoraa yhteyttä (abstraktin) "vastuun" ja palkkauksen välillä.
1000 ammatin palkat – katso pärjäätkö vertailussa
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
893
Joo, mutta luettelit vain ne jotka tukivat väitettäsi vastuun ja palkan korrelaatiosta, kun oikeasti sellaista ei käytännössä ole. Vastuullisista tehtävistä joko maksetaan tai ei makseta, mutta ne palkan perusteet löytyvät lähes täysin aina jostain muualta kuin siitä "vastuusta". Eipä sillä harvoinpa ainakaan tässä maassa kukaan mihinkään vastuuseenkaan joutuu. Virkavastuulla toimivat viranomaiset viimeisenä...
En nyt luonnollisestikaan lähtenyt jokaikistä ammattia tähän luettelemaan mitkä sopii kuvaukseen, siksi siellä luki "yms.". Ne on tosiaan kaksi eri asiaa, maksetaanko siitä vastuusta jo nyt, vai pitäisikö siitä maksaa.
Kai sitä melkein missä tahansa työssä on jonkinlainen vastuu, se on suhteellista siihen kuinka paljon vahinkoa voi saada aikaan, joko taloudellista, fyysistä tai immateriaalista. Esim. palkan vuoksi huonosti motivoituneiden lastentarhanopettajien ja opettajien "tuloksista" varmaan voidaan lukea sitten vuosien päästä.
 

Manager2k

Tukijäsen
Team Ryzen
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 048
JHL tukemaan PAU:n työtaistelua, tuli tiedote hetki sitten.

Tukilakko alkaa tavaraliikenteen ratapihoilla 19. marraskuuta kello 6.00 ja päättyy samana päivänä kello 22.00. Lakko koskee kaikkia VR-yhtymän rautatielogistiikan toimintoja. Käytännössä lakko pysäyttää tavaraliikenteen käsittelyn Suomen ratapihoilla.

Tavaraliikenteen kaluston huolto on lakossa 20. marraskuuta kello 7.00–23.00. Lakossa ovat mukana JHL:n jäsenet, jotka ovat töissä VR Kunnossapito Oy:ssä.
JHL tukee PAU:n työtaistelua raideliikenteen lakolla 19.–20.11.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
6 058
JHL tukemaan PAU:n työtaistelua, tuli tiedote hetki sitten.

Tukilakko alkaa tavaraliikenteen ratapihoilla 19. marraskuuta kello 6.00 ja päättyy samana päivänä kello 22.00. Lakko koskee kaikkia VR-yhtymän rautatielogistiikan toimintoja. Käytännössä lakko pysäyttää tavaraliikenteen käsittelyn Suomen ratapihoilla.

Tavaraliikenteen kaluston huolto on lakossa 20. marraskuuta kello 7.00–23.00. Lakossa ovat mukana JHL:n jäsenet, jotka ovat töissä VR Kunnossapito Oy:ssä.
JHL tukee PAU:n työtaistelua raideliikenteen lakolla 19.–20.11.
Jotenkin vaikea nähdä, että tämä päättyisi muuten kuin, että posti joutuu perääntymään. Sellainen Pandoran lipas kyseessä, että sitä ei halua auki minkään alan työntekijät (jos oikeasti työnantajatkaan). Nyt sitten vaan odotellaan kuinka paljon pitää saada ensin vahinkoa aikaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 573
Sama. Tää on kyllä ihan hölmöä, että kerrostaloissa on edelleen luukut joka ovessa. Rivareissa sentään on yhdessä paikkaa. Pitäisi toi tehdä lakisääteiseksi että kerrostaloihin postilaatikot eteiseen, kyllä ne siitä ohikulkiessaan mukaan saa. Jos aamuhesari on tärkeä, niin käy itse vaikka pyjamassa hakemassa. Turha postia on tällä kuormittaa.
Jep. Voihan ainakin lehdet silti saada kerrostalossa postiluukkuun, vaikka kirjeposti menee lukittuun laatikkoon ja kaikki tuodaan oletuksena vain aulaan asti. Ei tarvitse kuin palkata joku jakamaan ne nipusta. Mutta tästähän pitäisi taloyhtiössä sopia ja ihan itte maksaa. Ei käy.

Jos joku olisi katsonut tarpeeksi tai liikaa scifiä, niin koko postihan voisi kulkea putkipostina. Samoin kuin roskatkin voisi heittää suoraan asunnoista. Tyhmempienkin asioiden automatisointiin ja infraan on sijoitettu kovasti rahaa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
6 058
Jep. Voihan ainakin lehdet silti saada kerrostalossa postiluukkuun, vaikka kirjeposti menee lukittuun laatikkoon ja kaikki tuodaan oletuksena vain aulaan asti. Ei tarvitse kuin palkata joku jakamaan ne nipusta. Mutta tästähän pitäisi taloyhtiössä sopia ja ihan itte maksaa. Ei käy.
No tämä nyt ei ole taloyhtiön vaan sen lehden kustantajan asia jakaa ne halutulla tavalla. Kuinka paljon posti edes jakaa lehtiä? Ennenmuinoin lehdenjakajat olivat ihan erikseen ja posteljoonit erikseen pl. haja-asutusalue, jossa posti toimittaa lehden kuin muutkin kirjeet.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
105
Njaa.

No mites työt jatkuu? Meilläkin taitaa olla joku tilanne päällä ettei olla päästy sopimukseen uudesta sopparista. Täällä mä oon töissä, kikyä ei tarvii vissiin tehdä enää kun se oli joku 3v määräaikainen, muuten homma jatkuu vanhalla sopparilla..

Mulle käy tää vanhakin soppari, voin itse neuvotella lisää palkkaa työntantajan kanssa.
Työehtosopimuksilla on ns. jälkivaikutus. Eli vanhan työehtosopimuksen määräyksiä sovelletaan, kunnes uusi työehtosopimus on solmittu. Näin esimerkiksi useilla YTN:n alaisilla aloilla tällä hetkellä
 
Liittynyt
08.05.2017
Viestejä
1 041
Jos joku olisi katsonut tarpeeksi tai liikaa scifiä, niin koko postihan voisi kulkea putkipostina. Samoin kuin roskatkin voisi heittää suoraan asunnoista. Tyhmempienkin asioiden automatisointiin ja infraan on sijoitettu kovasti rahaa.
Tuo putkiposti on kyllä niin epävarma härpäke kuin mikä. Voi sitä raukkaa joka etsii tukos kohtaa kilometrien mittaisista putkiposti verkostoista :)
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
4 095
Sama. Tää on kyllä ihan hölmöä, että kerrostaloissa on edelleen luukut joka ovessa. Rivareissa sentään on yhdessä paikkaa. Pitäisi toi tehdä lakisääteiseksi että kerrostaloihin postilaatikot eteiseen, kyllä ne siitä ohikulkiessaan mukaan saa. Jos aamuhesari on tärkeä, niin käy itse vaikka pyjamassa hakemassa. Turha postia on tällä kuormittaa.
Ei taida kaikkiin mahtua kunnolla. Meillä ei ole kuin noin 20 asuntoa rapussa, mutta niidenkin sijoittelu olisi pitänyt ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa. Saati sitten korkeammissa taloissa pitäisi olla erillinen huone, tosin sinne voisi laittaa samalla pakettipalvelut. Postilla ihan hyvä palvelu, mutta ei ole meidän taloyhtiössä: Postin automaatti tuo lisäarvoa taloyhtiölle - Posti

Itse lakkoa tuen voimakkaasti, tuollainen käytös työnantajalta ei vain käy laatuun.
 
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
128
Palkka korreloi sen vastuun tai oikeastaan vahinkopotentiaalin kanssa, joka yksittäisellä työntekijällä on. Esim. valvomo-operaattorit saavat hyvän korvauksen verrattain "helposta" työstä, koska jos tehdas menee päiväksikin kiinni, niin siitä tulee satojen tuhansien tai miljoonien tappiot. Sama periaate lentäjillä, yritysjohtajilla jne.

Listaamillasi ammateillasi on toki suuri yhteiskunnallinen vastuu, mutta yksittäisen työntekijän vahinkopotentiaali on verrattain pieni. Tietenkin valtion on hyvä arvioida yhteiskunnallista vahinkopotentiaalia myös pitkällä aikajänteellä ja maksaa esim. opettajille tarpeeksi.
Tottakai palkkojen määrittely on monisyisempää, mutta tuo valvomo-operaattori oli esimerkki ammatista, jossa tuo vastuu näkyy suoraan palkassa ja näkyisi osaltaan varmasti ilman heidän nykyistä työehtosopimustakin. Postilla taas palkat ei korreloi työn haastavuuden ja vastuun kanssa. Eli yksittäisen työntekijän perustyö ei ole niin vaativaa (ei ole valvomo-operaattorinkaan) ja vahinkopotentiaali on pieni (valvomo-operaattorilla taas suuri). Siksi näissä ammateissa liitot keinotekoisesti luovat vahinkopotentiaalia lakkoilemalla. Tällä saadaan sitten pidettyä palkat markkinahintaansa korkeammalla. Toki tässä Postin tilanteessa on muitakin nyansseja, enkä siksi olekkaan täysin tätä lakkoa vastaan.

Tuo linkkaamasi lista on nyt täynnä valtion ja kuntien ammatteja, mutta näyttäisi silti siinäkin palkkojen nousu pääasiassa korreloivan lisääntyneen vastuun kanssa.
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
665
No tämä nyt ei ole taloyhtiön vaan sen lehden kustantajan asia jakaa ne halutulla tavalla. Kuinka paljon posti edes jakaa lehtiä? Ennenmuinoin lehdenjakajat olivat ihan erikseen ja posteljoonit erikseen pl. haja-asutusalue, jossa posti toimittaa lehden kuin muutkin kirjeet.
Posti jakaa mainoslehtisiä ja paikallislehtiä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 573
No tämä nyt ei ole taloyhtiön vaan sen lehden kustantajan asia jakaa ne halutulla tavalla. Kuinka paljon posti edes jakaa lehtiä? Ennenmuinoin lehdenjakajat olivat ihan erikseen ja posteljoonit erikseen pl. haja-asutusalue, jossa posti toimittaa lehden kuin muutkin kirjeet.
On se taloyhtiön asia jos taloyhtiö päättää moista toimintaa järjestää. Toki se on sitten lehden puolesta mahdollista jakaa lisäpalveluna suoraan ovelle vaikka postiluukuttomiin talouksiin, jos sellaista haluaa järjestää ja asiakkaalle sopii.

Tarkoitin tässä nyt sitä, että postin(ja muun laatikkoon/luukkuun jätettävän) laatikoiden keskittäminen on myös kiinteistön omistajan asia. Jos ei esimerkiksi haluta että rapussa rampataan, niin voidaan tyytyä siihen että laatikot ovat aulassa. Yleensähän tämänsuuntaista muutosta on ajanut se, joka toimittaa ja jakelee eikä se, jolle jaetaan. Sehän koetaan yleensä lisäarvona, että kerrostaloasunnossa on postiluukku eikä keskitettyä ulko- tai aulalaatikostoa. Minä taas näkisin postiluukkujen poiston lisäarvona mm. välittömän melun, välillisen melun ja yleisen rappujen rauhoittumisen takia.
 

jos

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
444
Huomaa tästäkin keskustelusta, että eniten Postin työntekijöiden "liian suurista" palkoista ja lakkoilusta valittavat ne jotka itse tienaavat vähintään 3-4 kertaisen määrän kuukaudessa ja tekevät siistiä sisätyötä.

Myöskään se ei pidä paikkaansa se, että Postin kilpailijoilla olisi edullisempi palkkataso:

"PostNordin toimitusjohtaja Johanna Starck ihmettelee Postin väitettä siitä, että kilpailijoilla olisi käytössä edullisempi työehtosopimus kuin Postilla nyt.

– Meidän lajitteluterminaaleissa noudatetaan työehtosopimusta, joka on jo nyt valmiiksi korkeampi kuin Postilla tällä hetkellä, eli auto- ja kuljetusalan työehtosopimus, sanoo Starck.

Myös Matkahuollon toimitusjohtaja Janne Jakola ihmettelee Postin väitettä kilpailijoiden halvemmista työehtosopimuksista. Hän viittaa PAU:n julkisuudessa kertomaan postinlajittelijoiden 2 100 euron keskipalkkaan.

– Eli se ero on 37 prosenttia meidän muiden alan toimijoiden tappioksi, vaikka me toimitaan samoilla markkinoilla, sanoo Jakola."


Pakettijakeluyhtiöt Postin palkka-alesta: "Jos joku toimija lähtee työehtoshoppailemaan isolla kädellä, heijastusvaikutukset voivat olla mittavat"
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 272
Minä taas näkisin postiluukkujen poiston lisäarvona mm. välittömän melun, välillisen melun ja yleisen rappujen rauhoittumisen takia.
Onko kerrostaloissa keskimäärin <1 edestakaista noutajaa aulasta? Sellaisia, jotka eivät käy töissä eivätkä aina edes joka päivä ulkona. Todennäkösemmin huomattavasti enemmän liikennettä lisää rappukäytävissä aulaan keskitetty ratkaisu, kuin se kerran päivässä edestakaisin kulkeva posti.

Muutoin omakohtainen tuntuma lakosta on: Saisivat pysyä koko loppuvuoden lakossa. Ilmaisia näköislehtiä, ei mainoksia yms. roskaa ja laskut tulevat tarvittaessa e-laskuna tai ovat asiakastunnuksilla verkosta löydettävissä.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
3 852
Palkka korreloi sen vastuun tai oikeastaan vahinkopotentiaalin kanssa, joka yksittäisellä työntekijällä on. Esim. valvomo-operaattorit saavat hyvän korvauksen verrattain "helposta" työstä, koska jos tehdas menee päiväksikin kiinni, niin siitä tulee satojen tuhansien tai miljoonien tappiot. Sama periaate lentäjillä, yritysjohtajilla jne.

Listaamillasi ammateillasi on toki suuri yhteiskunnallinen vastuu, mutta yksittäisen työntekijän vahinkopotentiaali on verrattain pieni. Tietenkin valtion on hyvä arvioida yhteiskunnallista vahinkopotentiaalia myös pitkällä aikajänteellä ja maksaa esim. opettajille tarpeeksi.
Eihän sillä vastuun suuruudella ole mitään tekemistä palkkojen kanssa. Jos olisi niin esimerkiksi lentokapteenin ja bussikuskin liksa olisi aika lähellä toisiaan. Siinähän tulee luokkaa sadan miljoonan euron vahinko kun bussi ajaa Konginkankaan tyyliin kunnon kolarin. Bussin kyydissähän oli porukkaa jotka kuolivat, osa vammautui aivoinvalideiksi loppuelämäkseen ja niin edelleen. Kuollaiden joukossahan oli esimerkiksi lääketieteen opiskelijoita, jotka olisivat 99 prosentin todennäköidyydellä valmistuneetkin kuten siinä tiedekunnassa on se prosentti ja ehtineet aika montaa miljoonaa euroa tienata elämänsä aikana ennen vanhuuseläkeikää jos niin pitkään olisivat eläneet.

Palkkojen määräytyminen eri ammattien välillä kun hyvin kummallinen yhtälö. Jollakin lennonjohtajalla on parin vuoden ammattikoulupohjalta parempi palkka Suomessa mitä jollakin neurokirurgian professorilla.
 
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
128
Eihän sillä vastuun suuruudella ole mitään tekemistä palkkojen kanssa. Jos olisi niin esimerkiksi lentokapteenin ja bussikuskin liksa olisi aika lähellä toisiaan. Siinähän tulee luokkaa sadan miljoonan euron vahinko kun bussi ajaa Konginkankaan tyyliin kunnon kolarin. Bussin kyydissähän oli porukkaa jotka kuolivat, osa vammautui aivoinvalideiksi loppuelämäkseen ja niin edelleen. Kuollaiden joukossahan oli esimerkiksi lääketieteen opiskelijoita, jotka olisivat 99 prosentin todennäköidyydellä valmistuneetkin kuten siinä tiedekunnassa on se prosentti ja ehtineet aika montaa miljoonaa euroa tienata elämänsä aikana ennen vanhuuseläkeikää jos niin pitkään olisivat eläneet.

Palkkojen määräytyminen eri ammattien välillä kun hyvin kummallinen yhtälö. Jollakin lennonjohtajalla on parin vuoden ammattikoulupohjalta parempi palkka Suomessa mitä jollakin neurokirurgian professorilla.
Vastuu ei ole tietenkään ainut määrittelevä tekijä, mutta tuota pitää tietenkin tarkastella työnantajan näkökulmasta. Jos lentäjät lentäisivät samalla tarkkuudella kuin HSL:n bussikuskit ajavat, niin koneita putoilisi joka toinen viikko.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
893
Huomaa tästäkin keskustelusta, että eniten Postin työntekijöiden "liian suurista" palkoista ja lakkoilusta valittavat ne jotka itse tienaavat vähintään 3-4 kertaisen määrän kuukaudessa ja tekevät siistiä sisätyötä.
Jaa, ainakin omaan silmään näyttäisi siltä, että porukka on ennemminkin lakon kannalla. Eikä palkasta kai ole spekuloitu sen kummemmin, paitsi työn "rankkuutta" ihmetelty.
Oma valintahan se on, haluaako siistiin sisätyöhön josta myös saatetaan maksaa ihan kivasti, vaiko esimerkiksi posteljooniksi lumeen rämpimään... :bored: Sori nyt kun täältä toimistosta kahvikuppi kädessä huutelen.
Vastuu ei ole tietenkään ainut määrittelevä tekijä, mutta tuota pitää tietenkin tarkastella työnantajan näkökulmasta. Jos lentäjät lentäisivät samalla tarkkuudella kuin HSL:n bussikuskit ajavat, niin koneita putoilisi joka toinen viikko.
Lentäjän työhön on aika kovat fyysiset ja henkiset vaatimukset, ja suhteellisen alhainen eläkeikä jolloin poistumaa on paljon. Eikä se lentäminen mitään rakettitiedettä ole, ennemminkin poikkeustilanteiden hallinta oikealla tavalla sikäli jos semmoista tapahtuu, on tärkeää. Veturikuskeilla on vähän sama juttu, työstähän maksetaan suhteellisen OK liksa lyhyellä koulutuksella (olikohan 4k€/kk luokkaa), mutta siinäkin porukka jää aikaisin eläkkeelle, ja yhtälössä on mukana nuo itsemurhan tekijät. Vaikka olisikin karski äijä niin saattaa niitä jäädä kelailemaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
95 257
Viestejä
1 918 227
Jäsenet
40 393
Uusin jäsen
Penttieurosentti

Hinta.fi

Ylös Bottom