1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Postin Lakko 2019

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja Tico, 11.11.2019.

Tagit:
 1. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 794
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  En ole itse verrannut rivi riviltä tessejä, mutta kilpailijoiden näkemys tuo lähinnä on + sen on PAU ottanut esille. Mediassa oli isoakin rummutusta, mutta moni on laittanut artikkelit vain tilaajille, tässä kuitenkin yksi missä siteerataan tätä.

  Yritysjohtaja sanoo Uudelle Suomelle, että Posti antoi julkisuuteen virheellistä tietoa työehtosopimuksista: "Tämä on aivan valheellinen viesti"
   
  Tonnin Seteli ja Martela tykkäävät tästä.
 2. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  552
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Liittyy ketjuun sikäli että työntekijän arvostus ja palkka. Halpatyövoima ei ole lähdössä mihinkään ja se on jo otettu yhteiskunnassa iloisesti vastaan.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 3. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Eipä se paikkaansa pidä. Posti on jäänyt valheesta kiinni jo monet kerrat. Ihan kuin tuo aita tapaus osoitti.
   
 4. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 182
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaunis ajatus, meinaatko oikeasti että tuollainen joskus toteutuu Suomessa. :lol:

  Yksityisellä puolella meno on vielä kusipäisempää. Meillä sanottiin kaksi irti kun toimipiste lopetettiin, samoja töitä olisi ollut 10km päässä vaikka kolmelle mutta ei kuunneltu. Kesällä lomat ja sairaslomat sekoitti pakan niin että 15henkilöstä 3 oli töissä, mitään tavaraa ei liikkunut sisään eikä ulos:facepalm:

  Kesällä näitä kahta pyydettiin takaisin kun heillä oli 6kk irtisanomisaikaa vielä jäljellä (olivat siis vapautettu palveluksesta heti) kumpikaan ei tullut vaan haki saikkua, kesän lopulla molempia pyydettiin takaisin töihin vanhoina työntekijöinä mutta kumpikaan ei tullut:rofl:
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2019
  Tonnin Seteli, Mika__ ja Mop tykkäävät tästä.
 5. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 794
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  En tietenkään, mutta tuolla tavoin asia ratkeaisi maltillisesti ja kaikkia kolmea osapuolta tyydyttävällä tavalla joka näkyisi positiivisesti asiakkaidenkin suuntaan. Nythän tässä on pari skenaariota lähinnä jäljellä, oletan, että järki on jo poistettu yhtälöstä.

  - Posti voittaa TES-kiistan, se kuitenkin myöhemmin kumotaan oikeudessa soveltumattomana alalle/sitä ei jostain ihmeen syystä kumota oikeudessa -> parhaat duunarit poistuneet ja aavikkoväkeä enää jäljellä, laatu ja tehokkuus paskottu, asiakkaat kaikkoavat jne, ulkomaiset toimijat keräävät jatkossa eurot

  - Posti ei voita TES-kiistaa, palataan vanhaan, mutta koska ego saa johtoryhmässä ryppyjä, koko porukka ulkoistetaan jollekin SOL:lle tai muulle paskafirmalle ja sitten kalliimmat työntekijät heitetään yt:ssä vittuun, sitten ylemmän vaihtoehdon loppulitania tähän missä laatu ja tehokkuus paskottu jne.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 6. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 182
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja siis ideana sun on mitä parhain, mutta kun se ei tuo sitä "maksimaalista" tulosta niin se ei mene läpi koskaan. Menevät vaikka perse edellä puuhun ja huomaavat sitten että vituiksi meni:beye:

  Fakta on se että jos posti jatkaa samalla linjalla henkilöstön suhteen niin 10v päästä postia jakaa joku muu kuin posti.

  Käsittämätöntä miten Suomenvaltio ohjaa yrityksiään, valtion pitäisi taata peruspalvelut kansalaisille, Posti, Terveydenhuolto, Sähkö, Lämpö ym. ja nyt vain myydään omaisuutta tai poljetaan palkkoja ja kukaan ei hyödy mistään ja maksajina on normaalit kansalaiset. Pitkäjänteisellä henkilöstöpolitiikalla saataisiin paras hyöty ja valtion ei tarvitse myydä omistuksiaan pois, paras esimerkki Caruna:facepalm:
   
  Karvamuhmi ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 7. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Suomenvaltio=päättäjät. Päättäjät ovat henkilöitä, jotka haluavat maksimaalisen määrän rahaa itselleen ja suvulleen.
  Joku kerran möläytti, että Suomi on demokraattinen maa, koska täällä voi vaikuttaa äänestämällä. Melkoinen vitsi.
   
  Karvamuhmi ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 8. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  1 188
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Siksi rinteen hallitus on hiljaa kun niiden kannalta asiat menee oikeaan suuntaan. Saadaan suomea osaamattomia töihin edullisesti. Tämä on sitä halpuutusta.
   
 9. et328

  et328

  Viestejä:
  430
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Näissä peruspalveluiden yms. myynnissä on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa: joko päättäjät ovat todella tyhmiä ja lyhytnäköisiä tai sitten he kaikki vaan haluavat rahastaa ja "hyvät veljet" palkitaan.
   
  kusiainen ja taxman tykkäävät tästä.
 10. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 794
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  ^ aina kun mietitään vaikuttumia päätösten takana, on hyvä muistaa, että suurin osa selittyy tyhmyydellä ja ahneudella. :vihellys::D
   
  kusiainen tykkää tästä.
 11. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Postin lakko on sinänsä täysin ymmärrettävä, ja uutisoidut palkanleikkaukset härskejä. Postin johdolla ei ilmeisesti ole ollut aikomustakaan näyttää esimerkkiä?  Mutta lakoista yleisesti, Suomessa on aika monta työtöntä, ja jos jotkut heistä haluavat tehdä töitä lakkorikkureina niin siitä vaan. Katkerat ay-jyrät nielkööt ylpeytensä.
   
 12. Mika!

  Mika!

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mielestäni lakko on ihan oikeutettu jo sen takia ettei valtio-omisteinen firma näytä mallia kuinka voidaan vain viskata ihmiset eri sopparin piiriin ja napata siinä ohella 20-50% palkasta pois. Jos moinen hyväksytään, niin pikkuhiljaa tuon tekee kaikki muutkin alat ja TE-toimistollahan onkin jo olemassa "työkalut" pakottaa niihin hommiin tekijät.
   
  kusiainen, taxman, Ormu ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 13. d96p

  d96p

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Posti nosti aikoinaan rajusti lehtijakelun (varhaisjakelun ja myös aikakauslehtien) hintaa. Muunmuassa tämän seurauksena tuli Jakeluyhtiö Suomi ja loppu onkin historiaa. Matopurkki aukesi ja nyt niitä yritetään poimia käsin takaisin purkkiin.

  Kirjejakelu todenäköisesti on kannattavaa asutuskeskuksissa, mutta rankasti tappiollista muualla. Postin osalta kokonaisuus taitaa vielä olla voitollista, mutta voluumien kadotessa myös hyvät alueet muuttuvat kannattamattomiksi. Arvaukseni on, että tappiollisuus näkyy jo lähivuosien ennusteissa.
   
  joku tykkää tästä.
 14. Jurppii

  Jurppii BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Olis kyllä kiva saada kuulla niitä hyviä tapoja laskea isojen työntekijäryhmien palkkaa merkittävästi. Koska sehän tässä on monella meistä vielä edessä jos meinataan, että täällä mitään kannattaa tehdä. Joku postin kantaminenkin tulee vaan entisestään vähenemään ja paketteja kiikuttaa jo kourallinen muitakin firmoja. Usein tavaraa tilatessa toivookin, että sen kantaisi kotiovelle joku muu kuin Posti, jonka kanssa ei edes voi sopia mitään.
   
 15. River Hudson

  River Hudson

  Viestejä:
  646
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Se mikä näkyy kirjepostin vähenemisenä korvataan pakettien määrän rajulla kasvulla. Tuon kirjeiden jaon pitäisi olla valtion tukemaa touhua kuten se on monessa muussa maassa. Paketeista ne isot rahat tulee kunhan firma ei hinnoittele palveluitaan ylihintaiseksi ja huonolaatuiseksi. Surkealla palkalla ja työntekijöiden kohtelulla se ei saa niitä paketteja kulkemaan.
   
  hmb, kusiainen ja taxman tykkäävät tästä.
 16. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 869
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tosin onko kenellekkään kannattavaa pitää töissä jotakuta jolle maksaa saman kun saisi sossusta? Mikä on henkilön motivaatio tehdä mitään kunnolla jos potkujen saaminen parhaimmillaan nostaa käteenjäävää rahaa? Suurin osa menisi töihin vaan juomaan kahvia ja puhumaan paskaa muiden kanssa ja tekisi hommia vasemmalla kädellä joka toinen päivä jos jaksaa.
   
  MasaA, kusiainen, taxman ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 17. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  552
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Jos on säästöjä niin joutuisit ensin kuluttamaan ne pois (tai jos menet työttömyystuelle niin hyppimään TE-toimiston narua).
   
 18. Datsyuk13

  Datsyuk13

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Tuen ehdottomasti Postin lakkoa. Mikäli tuota hulluttelua ei saada loppumaan niin tukilakot tulisivat myös tarpeeseen. Minusta on ihan käsittämätöntä, että talous on noussut, mutta edellisen hallituksen leikkaus- ja sotetuhoja korjaillaan vielä vuosikausia. Pienituloiset ovat vain köyhtyneet entisestään ja sama meno tuntuu jatkuvan. Toivon hartaasti, että tämä peli vihelletään poikki.

  Radiossa (Nova ja SuomiPOP) muutes pohdittiin lakkoa asiantuntevasti. Kyselivät ihmisiltä, että eikö se ole ikävä olla pois töistä kun ei saa palkkaa. Ensiksi pohtivat keskenään, että maksetaankohan lakkoajalta palkkaa ja onko siinä kotona olemisessa mitään järkeä. Siinä hieman osviittaa miten jotku ei ymmärrä lakkoilusta mitään.

  Jokainen lakkoa vastustava voi miettiä mielessään, että ottaisiko pyllistysasennossa vastaan 30-50% palkan pudottamisen ja kaikki muut heikennykset, joita vaaditaan.

  Rikkureille ei ymmärrystä löydy. Mikäli tämä tilanne saadaan ratkaistua työntekijöiden eduksi niin rikkurit korjaavat hedelmät ilman minkäänlaista panosta.
   
  joku, Subv1sa, taxman ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 19. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 173
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tuskin nuo vuokratyöntekijät sinänsä mitään korjaavat kun ovat siellä ihan yhteiskunnan surkeimmassa kerroksessa, postin vakituisen henkilökunnankin alapuolella. Poislukien jotkut opiskelijat. Jollain 0-soppari vuokratyöntekijöillä ei ole edes sitä mahdollisuutta, että voisivat mennä käytännössä lakkoon.

  Ay-liikekään ei ole oikeasti paljoa ollut vuokratyöntekijöiden asioista kiinnostuneita, joten eikai se sitten ihme ole, jos solidaarisuuskin on vähäistä.
   
  hmb, kusiainen, suppah ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 20. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 993
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja sitten nämä rikkurit lopulta voivat päätyä edellämainittuun palkan ja muun alennukseen. Korjatkaa jos olen väärässä mutta eikös ne ole jotain vuokraorjia millä nyt voi tehdä mitä huvittaa sen aikaa kun jaksaa.
  En kyllä nyt muista näin huonoa palkka-alea ikinä olleen tarjolla.

  Jaa niin, kävin tänään postilaatikolla toivomassa ettei siellä olisi mitään. No, paikallislehden keskiviikon ilmaislehti, nippu mainoksia, mitkä yleensä tulee sen postinen läpyskän sisällä. Tuo paikallislehti vielä tarjoaa näköislehden ilmaiseksi kaikille lakon ajan koska eivät pysty jakamaan. Jokuhan noita toimittaa kaikesta huolimatta. Mainostenjakaja toki erikseen, mutta nyt näytti omituiselta.
   
  Datsyuk13 tykkää tästä.
 21. Datsyuk13

  Datsyuk13

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Jossain Ylen jutussa luki, ettei ketään voi estää tulemasta töihin ja 13 Postin työntekijää oli tullut töihin lakosta huolimatta sinne pisteeseen, jossa oli aidassa reikäkin. Heitä siis tarkotin. Huhujen mukaan vuokratyöntekijöille oli sanottu, ettei tunteja tule jatkossa ollenkaan jos ei tule töihin. :eek:
   
  Myrkky tykkää tästä.
 22. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 262
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Monella alalla ja monessa työpaikassa työnantaja lakon jälkeen on irtisanonut rikkurit kun aiheuttavat niin paljon vihaa ja ristiriitoja lakossa olleiden suuntaan.
   
 23. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 174
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  On kyllä hirveä uhkaus, kun tarjolla on satoja muitakin vuokrafirmoja, jotka kyllä palkkaavat mielellään 10e/h paskaduuneihin nollasopparilla :D
   
 24. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  3 143
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hiton hienoa kun ton takia tulee suunnilleen joku yleislakko.Firma vielä valtion omistuksessa.:D:kahvi:

  /edit
  Täytyy kyllä sanoa että mitäköhän v*ttua postin johto on ajatellut kun on mennyt päättämään tollaista,sehän on ilmiselvää ettei porukka suostu tollaisiin palkan alennuksiin.Paljonkohan säästöä tostakin olisi tullut vuositasolla kun käsittääkseni ne palkat on muutenkin kehnot.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2019
  hmb ja taxman tykkäävät tästä.
 25. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  9 108
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kerkeää varmaan tää lakko jo loppua ennen ku tällä viikolla tilatut ebay romut saapuu ees Suomen kamaralle.

  Kaveri sentään pelasi fiksusti ja otti kuljetuksen matkahuollolla kun käytetyn näytönohjaimen hommasi.

  e: Perkele, olihan mulle pari kotimaan lähetystäkin kun tuli serriä hankittua täältä foorumilta. Noh, tulee kun tulee. :D
   
 26. Raaka

  Raaka

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2018
  Alihankkijathan noita lehtiä nyt jakelee. Eli yleensä nämä ukot jotka jo valmiiksi hoitavat mm. vknloppu-lehtien jaon.

  Tutullekkin, joka maaseuduilla kuskaa lehtiä vknloppusin, tuli ilmoitus että kiinnostaisiko kiikuttaa myös arkipäivät lakon aikana.
   
 27. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Suomen suoramainonta laittaa teinipojat noita jakamaan 4 euron tuntipalkalla. Siitä oli kirjoituskin lehdessä, kun jakaja valitteli, että työmäärä tuplaantui, mutta palkassa se ei näy.
   
  Datsyuk13 tykkää tästä.
 28. njs

  njs

  Viestejä:
  285
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Uudellamaalla (pois lukien hki-espoo-vantaa) Earlybird jakaa nykyään sanomalehtien lisäksi aikakausilehtiä ja kirjepostia, eli ei ne kaikki tulevat postit ole rikkurien jakamia.
   
 29. Kokkola

  Kokkola

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
 30. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Miksi tuo lausunto ei tullut jo viikko kaks sitten? Mikä on muuttunut?
  Samaa rikkurivoimaa Posti käytti jo viimelakossa.
  Joku vaan haluaa kiillottaa enkelikehäänsä mistään muusta välittämättä.

  Ja Valtio itse on toimen takana. Ihan käsittämätöntä.
   
 31. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 495
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Vasemmistolaisin hallitus Suomessa vähään aikaan ja edes Postin toimintaa ei saada kuriin. SDP, Vasemmisto ja Vihreät. Hyvin menee. Noh, eiköhän demarit ja vassarit saa tätä kautta niihin suomenruotsalaisiin bulvaaneihin pumpattua lisää rahaa.
   
 32. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Tuo just on oudointa, koska noiden olisi pitänyt ensimmäisenä olla äänessä. Nythän soditaan täysin punaista näkemystä vastaan ja kukaan ei kommentoi saati sitten tee mitään.
  Se mitä Posti tekee nyt on täysin epäeettistä ja tuollaisen toiminnan uskoisi tapahtuvan kenties jossain kommunistisessa maailmassa, kuten Venäjä tai P-Korea.
  Jos työläinen on juuri ja juuri köyhyysrajan yläpuolella ja sitten Valtio leikkaa palkan ettei edes vuokraa voi maksaa, niin eihän toi ole enää mitään muuta kuin orjuutta näin kalliissa maassa.

  sitten kun joku taho edes yrittää auttaa, niin Valtio palkkaa vuokratyöntekijöitä 0-tunti sopimuksilla korvaamaan henkilöstön.
  Tosiaan, nyt ei ole kyse yksityisestä yrityksestä vaan Valtion toimista. Ja tämä alkoi jo vuosia sitten.

  Samaan aikaan tuodaan maahan tuhansittain uutta halpatyövoimaa, joita kutsutaan moniosaajiksi. Miten hitossa toi on mitään muuta kuin epäeettistä?

  Tuossa ei paina muuta kuin päättäjien omiin taskuihin tuleva raha.
   
  MasaA, emviiex, taxman ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 33. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Ihan mielenkiinnosta. Mahtaako olla esitetty mitään Postin toimintaa puolustavia lausuntoja? Tyyliin markkina tilanne muuttuu ja on pakko reagoida. Toiset toimijat kun ovat sanoneet, ettei heillä ole noin halpoja sopimuksia itsellään, vaikka Posti muuta väittää.
  Itse en voi nähä mitään muuta näkökulmaa, kuin se miten johtajille ja itse osingonsaajille lohkeaa enemmän rahaa Postin toimista. Onko olemassa edes muuta näkökulmaa kuin tuo valtavien summien säilyminen ennaltaan?
  Kovin moni ei edes voi tajuta mitä miljoonat tarkoittavat, kun eläessään ei pääse miljoonaan saakka.
   
 34. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 794
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Taitaa ainoa puolustus tulla ihan sieltä Postin hallituksen bonuksista, mitä pienemmäksi kuluja saa ja voittoa revittyä, se näkyy mukavasti Postin bonusrakenteella pomoilla.
   
  emviiex, taxman ja ville1303 tykkäävät tästä.
 35. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  no just saman minäkin olen nähnyt. Pyramidi rakenne on aina se toimiva, sehän on jo todistettu Egyptin 10 000 vanhalla pyramidilla.
   
 36. KimmoZ28

  KimmoZ28

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  28.08.2017
  Toivottavasti postilaiset saisivat istuttua koko johtoportaan pihalle. Jos Posti saisi tuon tempun läpi mitä yrittävät, niin kyllähän muut työnantajat seuraisi perässä.
   
  emviiex ja taxman tykkäävät tästä.
 37. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 545
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ikävä tilanne kaiken kaikkiaan. Jos Postin tahto menee läpi, pienenevät palkat ainakin hieman, mutta luultavasti työt säilyvät useammalla. Jos lakko pitkittyy, yhä useampi taho alkaa käyttää kilpailijoiden palveluita ja työt vähenevät nykyisiltä työntekijöiltä. Jos palkkoja ei saada alas, kasvaa paine lehtijakelun lopettamisesta -> työt loppuvat. Teki niin tai näin, niin osa saa turpaan joka tapauksessa.
   
  Karhukainen, oestrus taurus ja teemz tykkäävät tästä.
 38. Mop

  Mop

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  ...

  Vahinkopostaus.
   
 39. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Mikä on mielipiteesi kokonaisuudessaan? Se mitä sanoit on ihan totta, mutta mikä on kantasi? Kyse on hullunmyllystä.
   
 40. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 418
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miten sen nyt ottaa. Jos palkat alenevat niin varmasti iso osa ottaa loparit koska työssäkäynti ei kannata jolloin Posti alkaa taas vinkumaan työvoimapulaa. Siitä sitten alkaakin keskutelu sosiaalietuuksista ja "vastikkeettomasta" työttömyyskorvauksesta jne.
  Se mitä kilpailijoihin tulee niin tosi vaikea uskoa että kilpailijat nyt yhtäkkiä alkavat tekemään jakelua halvemmalla kuin nytkään koska heillä on paremmat työehtosopimukset kuin Postilaisilla joilla on jo nyt helvetin pieni palkka ja sitä halutaan vielä alemmaksi.
  Jos Posti menee "nurin" nyt niin sitten saadaan kyllä heittää hyvästit aamujakeluille ja postia aletaan jakamaan kerran viikossa ja syrjäseuduille kerran kolmeen viikkoon. Yksikään Postin kilpailija ei rupea tuota rulettia pyörittämään mitä posti nyt hoitaa. Eikä varsinkaan halvemmalla.
   
 41. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  1 188
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Porukat asuu maalla ja ei siellä posti ole enää vuosiin postia jakanut. Ja niin vaan lehdet ja laskut perille löytävät. Ihme homma. Keskijohtoa olivat pistäneet postista pihalle tässä kesän aikana.
   
 42. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 262
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ilmeisesti se syrjäseutujen lehti- ja pakettijakelu tuottaa niin rajusti tappiota, että sitä paikkaamaan pitäisi saada ne isompien kaupunkienkin niiden jakelusta vastaavien palkat ennätyksellisen alas kilpailijoihinkin verrattuna.

  Laki on sellaiseksi pari vuotta sitten tehty Suomessa, että siellä Pärähikiälän syrjäkylälläkin keskelle ei mitään posti pitää jakaa viitenä päivänä viikossa laatikkoon kun Helsingin ydinkeskustassa Mannerheimintiellä riittää harvemminkin.

  Ei harmainta hajuakaan mikä perkeleen järki tuossa on. Isoimmissa kaupungeissa riittäisi postin jakaminen vaikka 2-3 kertaa viikossa nykyään ja jossain harviten asutussa osassa Suomea vaikka kerran viikossa tai kahdessa. Jos joku Maaseudun Tulevaisuus-lehden tilaajamäärät romahtaisivat em. muutoksella, niin se ei tosiaankaan ole postin ja sen orjatyöläisten ongelma vaan vaihtakoot lehti vaikka Kaupungin Tulevaisuus-lehdeksi jo nimestä alkaen tai siirtykööt e-lehdeksi tai pistäkööt pillit pussiin tai järjestäkööt itse jakelunsa muuten.
   
  taxman tykkää tästä.
 43. Tlapio

  Tlapio

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ai hieman, Eli olet itsekkin valmis pudottamaan 30-50% palkkaasi?
  Jokainen postilainen näkee palkkalaskelmastaan brutto- ja nettopalkkansa. Jokainen voi miettiä, että onko bruttopalkasta varaa ottaa noin 30-50 % pois, niin kuin Posti ja Palta neuvotteluissa esittävät.
  10 kysymystä ja vastausta Paltan ja PAU:n tes-neuvotteluista
  10 kysymystä ja vastausta Palta ja PAUn tes-neuvotteluista
   
  kusiainen ja Melbac tykkäävät tästä.
 44. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 262
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Auto- ja kuljetusalan ammattiliitolta taitaa olla tulossa tänään tai huomenna päätös tukilakoista:

  Postin työriita ei ratkennut – onko nyt edessä AKT:n tukilakko?

  "AKT julkistaa tukilakkopäätöksensä loppuviikosta

  PAU:n lakot vaikeuttavat postinkulkua koko maassa ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. On helppo nähdä, että mitä pidempään Postin lakko kestää, sen suuremmat pysyvätkin vaikutukset sillä on. Postin kilpailijoilla on ollut kiireinen viikon alku, kun paketteja on lähetetty paljon niiden kautta.

  Painetta on alkanut kerääntyä työkiistan ympärille. Uusia ilmoituksia tukitoimista on tipahdellut muilta ammattiliitoilta PAU:lle. Erityisesti on seurattu, mitä toimia AKT:lta on mahdollisesti tulossa.

  AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen tviittasi eilen, että AKT:n tukilakkopäätös PAU:lle julkistetaan tämän viikon loppuun mennessä, jos tes-neuvotteluissa ei tule sitä ennen tulosta.

  Työmarkkinoilla on luvassa sähäköitä viikkoja. PAU:n työkiistan ohella menossa ovat edelleen Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton neuvottelut, joista on odotettu päänavausta työmarkkinakierrokselle ja myös askelmerkkejä ratkaisuihin kiky-tunneista.
  "​

  Voisi kuvitella, että Postin omistavalle Suomen valtiolle ja sen äänivaltaa käyttävällä Rinteen hallituksella tulee kiire antaa poliittista käsiohjausta ja lopettaa lakko hinnalla millä hyvänsä jos AKT pistää tukilakolla Suomen satamat, rekkaliikenteen ja lentokentiltäkin Airpron kuljettajat tukilakkoon. Postin johtajia tuskin itseään kiinnostaa vaikka tulisi vuosien mittainen yleislakko heidän vuokseen Suomeen, mutta Postin omistajana olevaa valtiota se taitaa kiinnostaa kun koko yhteiskunta romahtaa siinä Suomessa.
   
 45. Super Hessu

  Super Hessu

  Viestejä:
  913
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
 46. AnoJantteri

  AnoJantteri

  Viestejä:
  300
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
 47. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 794
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Kuulostaa vähitellen siltä, että ensiviikon keskiviikkona on nimet paperissa ja lakko päättyy.
   
 48. Mercho

  Mercho

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2019
  Itselläni vähän sellainen tullut mieleen että sen sijaan että hallitus laittaisi nyrkkiä pöytään ja määräisi mitä postin kanssa tehdään antavat tilanteen eskaloitua ja sitten hyvinä päättäjinä kun yleislakko lähellä laittavat nyrkkiä pöytään postin kanssa.

  Sitä en osaa sanoa sataako se hallituksen laariin jos antavat ensin eskaloitua ja sitten lyövät nyrkkiä pöytään niin kaikki tyytyväisiä ja kannatus nousee.
   
 49. █ █ █ █ █

  █ █ █ █ █

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Miksi tuossa pitäisi ottaa kantaa? Omasta mielestäni ratkaisu (ja myös totuus) löytyy jostain keskivälistä. En itse ainakaan usko kummankaan osapuolen sanomisia mediassa.

  Jakeluyhtiö Suomi tuli ihan siitä syystä, että valtio poisti rajoitteita, joita tulevien Postin kilpailijoiden pitäisi noudattaa. Ja koska siinä on bisnestä.
   
 50. DJEzko

  DJEzko

  Viestejä:
  321
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2018
  Tähän väliin nyt muutama pointti:
  • Paperipostin jakaminen on kannattavaa lähinnä tiheään asutuilla alueilla.
  • Postin osalta tämä tarkoittaa sitä, että Kehä III:sta 30km ulospäin ja suuremmat kaupungit tuovat kassaan sen, mitä on tulossa.
  • Postilla on yleispalveluvelvoite, eli toimintaa pitää ylläpitää koko maassa.
  • Postinjakelu on vapautettu ja nykyään se on kilpailtua niillä alueilla, joilla se on kannattavaa.
  Ironia on huipussaan siinä, että mediat jotka aiheesta uutisoi, on ainakin omistustasolla myös näiden kilpailevien yhtiöden omistajia suurelta osalta.
  Koita siinä sitten tehdä jotain oikeaa journalismia, kun pitäisi haukkua sekä Postia ja oman työnantajan jakeluyhtiötä.

  Tämän ketjun villiintyneisiin palkkaväitteisiin en edes jaksa alkaa. Kerran yritin ja huonostihan se meni.
   
  Mika__ ja d96p tykkäävät tästä.