1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Postin Lakko 2019

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja Tico, 11.11.2019.

Tagit:
 1. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 251
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Postin hallitus kun on mennyt vihjaamaan tai suoraan oikeastaan sanomaan, että hallituksen ministeri ja pääministeri valehtelee, niin eiköhän se ole aika selvää että Postin hallitus saa seuraavaksi monoa perseelle.

  Yhtiökokous voisi samoilla tulilla ensin päättää että jatkossa Postin hallituksen jäsenet saavat palkkiota vaikka sen Media-alan TES:n mukaan korotettuna vaikka 30 prosentilla. Ja palkkio maksetaan vain sen mukaan mitä kellokortti näyttää Postin kokouksiin aikaa kuluvan.

  :lol:
   
  Mika__, =Jeppe= ja taxman tykkäävät tästä.
 2. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 530
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miksi Postin hallitus pitäisi erottaa, jos se kerran toimi kuten ministeri ohjeisti?
   
  Daemoni, draco76, taxman ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 3. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 251
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Koska menivät sanomaan julkisuuteen, että omistaja valehtelee.

  Olisivat ymmärtäneet pitäneet turpansa kiinni vaikka millainen tahansa satusetä tai satutäti Rinne ja Paatero ovat olleet.
   
 4. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  1 176
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Nii rinnehän sanoi ettei nyt voi puuttua postin hallitukseen, kun ei ole omistusministeriä.
   
 5. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 530
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aika kovasti Rinne Postin hallitusta kritisoi tiedotustilaisuudessa, joten voi kyllä mennä vielä vaihtoon, jos luottamusta ei ole. Toisaalta, aiemmin tällä viikolla Rinne totesi, että Paatero kielsi TES-muutoksen, ja tänään Rinne totesi, että Paatero ei kieltänyt TES-muutosta tarpeeksi selvästi. Eli mitähän vittua nyt taas, Antti :facepalm:

  Oppositio kiittää.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2019
  himmeli, taxman, Bladekill ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 6. Tlapio

  Tlapio

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Taitaa Rinnekkin ennen joulua joutua eroamaan, rupee lausunnot olemaan sen verran harhaisia.
   
 7. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 149
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Saa nyt nähdä kumpi menee ensin vaihtoon, Rinne vai se hallitus :)
   
 8. kusiainen

  kusiainen BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 488
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 9. kusiainen

  kusiainen BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 488
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Rinteen ja muutaman muun kannattaisi itse tajuta erota, ettei vaan kukaan pettynyt äänestäjä keksi heitä siinä toimessa avittaa.
   
 10. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 219
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Postinjohto eduskunnan hallituspaikat täyttämään. Pätevämpiä?
   
 11. Pow_82

  Pow_82

  Viestejä:
  315
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä en oikein tajua tätä koko selittelykeissiä. Rinne ja Paatero ovat kiistatta tienneet Postin suunnitelmista syyskuussa. Tässä esimerkiksi yksi Hesarin juttu aiheesta. (kirjoitettu 11.9.). Eli jos työntekijöiden siirto eri firmaan (liikkeenluovutus) olisi haluttu estää, niin siihen olisi ollut aikaa ainakin puolitoista kuukautta. Mitä sitten, että oliko asiaa tajuttu elokuussa vai ei. Eli täysin kiistatta asialla on ollut Paateron ja Rinteen siunaus.

  Ja se olisi sinänäsä ihan OK. Mutta se, että nyt valehdellaan, ettei muka tiedetty mistään mitään ei kyllä ole OK. Eli kun palkansaajat pistivätkin vähän lakkoa peliin ja yhteiskunnan mielestä TES shoppailu ei ollutkaan OK, niin Rinteen pitikin muuttaa mielensä asiasta ja ruveta selittelemään asiaa parhain päin. Eli ei siis alkuunkaan kestänyt vastuunkantoa vaikeasta päätöksestä, vaan piti heti mukautua yleisen mielipiteen kanssa samoille linjoille ja sepittää valheita oman maineen putsaamiseksi sankarilliseksi työväen etujen ajajaksi. Vaikka oikeasti silloin kun tekojen aika olisi ollut, ei tehnyt mitään.

  Tämä kirjoitettuna siis ottamatta kantaa mikä minun mielestäni on oikein tai väärin. Oma mielipiteeni on, että Rinteen pitäisi ehdottamasti erota heti. Kaikkien valtionyhtiöiden johdon toimintaan pitäisi puuttua, missään normaalissa osakeyhtiössä ei tänä päivänä matkata Kaliforniaan yhdistetylle loma- ja päätöksentekomatkalle. Silkkaa veronmaksajien rahojen haaskausta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2019
  RiEmuKUpl@, taxman, emviiex ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 12. pagus

  pagus

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ole kyllä reilua Postiakaan kohtaan kun katsoo Hesarista Pohjolan haastattelua:

  "Markku Pohjola aloitti Postin hallituksen puheenjohtajana vuonna 2017. Valtio-omistaja ohjeisti Pohjolaa ja Postin hallitusta rukkaamaan Postia sellaiseen taloudellisen kuntoon, että yhtiö ei joutuisi tulevaisuudessa pyytämään valtiolta lisää pääomaa mahdollisten tappioiden kattamiseen.
  ”Se on se keskeinen johtolanka. Tätä peruslähtökohtaa ei ole uuden hallituksen aikana muutettu”, Pohjola sanoo."

  ja

  "”Postin keskeinen lähitulevaisuuden haaste on sopeuttaa toimintaansa pienevään postivolyymiin ja kasvavaan pakettivolyymiin. Yksi keinoista on joustojen hakeminen työvoimakustannuksista”, Pohjola sanoo."

  Toisin sanoen vähän kun julkaisija sanoo pelistudiolle, että peli julkaistaan 1.12.2019, riippumatta missä kunnossa se on teidän (studion) mielestä, niin sitten pelistudio, kehittäjät yms saa **skaa niskaansa joulukuussa koska tekivät mitä on määrätty?

  Jos rakentavaa keskustelua miettii niin mitä vaihtoehtoja Postilla oikeasti olisi ollut tai on edelleen?
  Postin pilkkominen varmaan edessä ja yleispalveluvelvoitteen osa tullaan kattamaan verorahoista, kuten Ylenkin toiminta eli 2021 tervetuloa Postivero 1,4% kaikille. (Ja prosentit vedän kuten Stubb, omasta päästäni ;))
   
  Karhukainen tykkää tästä.
 13. dominik

  dominik

  Viestejä:
  1 129
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
  Varmaan viisain ratkaisu olisi ollut jättää tuo venäjän seikkailu tekemättä. Sinne on miljardi tainnut upota rahaa, eikä loppua näy.
   
  HuimanPoolo tykkää tästä.
 14. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 778
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Äkkiseltään kun miettii, niin kymmeniä miljoonia olisi säästynyt ilman tuota liian innokasta henkilöstön vähentämistä mitä paikataan kalliimmalla vuokratyövoimalla ja ylitöillä.

  Saattoi tuossa halvennusyrityksenkin johdosta palaa joitakin kymmeniä miljoonia liikevaihdosta.

  Itärajan taakse on tosiaan pumpattu fyrkkaa järjettömästi, miksi on hyvä kysymys koska kaikki investoinnit itärajan taakse ovat totaalinen mysteeri mitä niille tapahtuu.

  Miksi Posti myös tukee yhtä Transvalin kilpailijaa ostamalla SOL:ta alihankintaa ja käyttää heidän vuokraväkeään sen sijaan, että palkkaisi omia tekijöitä? Ainoa etu on nopea mukautuminen, mutta työtunti myös maksaa enemmän kuin oman työtunti, tuskin se SOL hyvää hyvyyttään nollakatteella noita surkimuksiaan tarjoaa.
   
  emviiex tykkää tästä.
 15. Corle

  Corle

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitenhän tämä lause sopii Postin johdon väitteeseen, ettei palkat tule tippumaan ja tarkoituksena ei ole halpuuttaa palkkoja?

  Että ei se Postin johtokaan taida puhua ihan sitä totuutta jos ei poliitikotkaan.
   
  taxman tykkää tästä.
 16. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  1 176
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
 17. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
 18. PenttiMatikaisenKurupumi

  PenttiMatikaisenKurupumi

  Viestejä:
  114
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Puolustellaan Postia hieman: Yhtiön jakelumäärät ovat suomen suurimmat, ja ihmiset valittaa (toki aiheesta) kun osa tavarasta ei löydä perille. Jos esim. Matkahuolto tai joku muu toimija olisi suurin jakelija, olisiko osumatarkkuus jaon perillemenossa 100 prossaa? Taitaa olla että myös että niilläkin virhemarginaali olisi jonkinlainen+ihmiset valittaa ettei saa kamojaan. Kaikki haluaa että jokainen kansalainen saa tilauksensa ajoissa/oikeaan osoitteeseen, Postin on tehtävä toimenpiteet että näin voi käydä - mutta jos tulevaisuudessa jakelun kärkipaikalle kipuaa muu yhtiö, on sen tehtävä samoin.
   
 19. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 219
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eihän postissa mitään vikaa ole ja valtion juttu on nuo kirjeet, kun ei yksityisiä kiinnosta niitä joka syrjäkylille viedä tappiolla. Kuulin juttua, että Matkahuoltokin kerkesi lakon aikana tuplata hintansa ja vikisi kantokykyään.

  Jenkeissä on ollut paikallinen posti suurin työnantaja ei siten vähäpätöinen juttu.

  Nythän se nähtiin mitä palkka polkimisella saatiin aikaan eli Suomi pysähtyy eikä näytä nousevan ihan äkkiä normaalitilaan. Kannattaisi noiden äänestettyjen miettiä tarkkaan noiden vallankumousliekitystensä kanssa. Tuskinpa niitä kaikkia on äänestänyt se rikas 1-2% väestöstä.

  Ymmärrän, että kuluja pitää pudottaa, mutta sehän on laman ruokkimista ja kuitenkin samaan aikaan leikitään rikasta ottamalla kaikki ulkomaantuliaiset, vaikka väkisin kulueriksi. Jotenkin varma tieto ettei 1-2% väestöstä piittaa vittuakaan köyhemmistä. Aina tulee se oma perse vahvasti ykkösenä, vaikka sillä mentäisiin puuhun niin kuin nytkin mentiin.
   
 20. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  1 176
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Duunarin liksoja mentiin sorkkimaan ja nyt kaatuu hallitus.
   
 21. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 179
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En kyllä itse asiassa enää hahmota, että mikä se pointti siinä on miksi jopa äärivasemmistolainen hallitus ja sen pääministeri hyväksyi sen työehtosopimus-shoppailun ihan tuosta vaan (tästä löytyy ne YLE:lle vuodetut dokumentit) ja jo elokuussa eli ei myöskään tullut mitenkään "liian äkkiä" vaan toivottiin vaan että lakot ei liikaa eskaloidu. Rahansäästö ei syyksi käy, kyllä koska kyllähän jopa demarin pitäisi tajuta että muutaman hikisen pakettilajittelijan palkkaerot maksaa paljon vähemmän kuin lakot.

  Eli siis en vaan oikein hahmota että mikä se korruptiokuvio on taustalla.
   
  Ihime ja taxman tykkäävät tästä.
 22. Mendel

  Mendel

  Viestejä:
  728
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  linkki muistiojuttuun johon Cereal killah tossa kaiketi viittasi:
  Ylelle vuodettu muistio: Sirpa Paatero kertoi Postin tes-siirrosta myös pääministerille jo elokuussa – muistio ymmärtää Postin ratkaisua

  Nyt kyllä demarit perkele
   
  Cereal killah tykkää tästä.
 23. rewind

  rewind

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Siis jakelutoimintahan tuottaa 50 milliä voittoa vuodessa, ei siinä ole mitään ongelmaa. Suurin ongelma oli OpusCapita joka teki 30 milliä vuodessa tappiota, mutta sehän jo myytiin keväällä pois. Eli tarvittavat korjausliikkeet oli jo tehty, mitään palkanalennuksia ei olisi tarvittu.
   
 24. Mendel

  Mendel

  Viestejä:
  728
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Postin johto ja pr tiimi onnistuivat:
  -Ensinnäkin vakuuttamaan Paateron siitä, että tuo työsuhde-shoppailuhomma on välttämätön.

  -Toiseksikin toiveikkaasti satuilemaan, että sitä voidaan pehmentää siirtymäajalla ja muulla kikkailulla tarpeeksi.

  -Ja ennen kaikkea valehtelemaan Paaterolle siitä, mikä tilanne pakettilajittelu ja jakelualan työsuhde ja palkkausasioissa on varsinaisilla pakettialan kilpailijoilla. Eli väitettiin että alalla olisi kilpailijoilla sellaiset palkat kuin kirjejakelu-alan kilpailijoilla on vaikka todellisuudessa posti tekee nyt jo pakettijakelun halvemmalla kuin kilpailijat. Ilmeisesti Paaterokin perehtyi asiaan tarkemmin vasta kun lakot olivat jo hyvässä käynnissä.

  Tämä tekee Paateron "tosiasia" kommentin ymmärrettävämmäksi. Paatero oli tullut siihen tulokseen että vaihtoehtoja ei ole ja tuota työsuhdeshoppailua ei voitaisi estää. Paatero siis luovutti ja Posti voitti. Mutta puhuessaan "tosi asiasta" Paatero jo ymmärsi että helvetti tässähän tuli tehtyä virhe ja enhän minä voi myöntää olleeni mukana tässä, hyväksyneeni ja olleeni mukana suunnittelemassa tätä päätöstä koska nyt on ilmeistä että duunariväki ei tätä sulata! Eli jäätiin kiinni paskat housuissa. Vahinko oli jo tapahtunut. Liikkeenluovutus tehty. Työsuhdeshoppailu shoppailtu. Ja nyt sitä oli vaikea perua vaikka olisikin halunnut kääntää takkinsa tässä vaiheessa. Ainakaan ei voinut myöntää tukeneensa tapahtunutta koska on muka duunaripuolueessa ja työläisten asialla. Ei kuitenkaan voi suoraan valehdella että ei ole tukenut tuota asiaa. Eli kerrotaan vaan että tapahtunut on "tosiasia".
  Eli sitten tuli kuitenkin välteltyä totuuden puhumista niin paljon että tuli siinä samalla valehdeltua. Jäätyä kiinni siitä. Masennuttua.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2019
  plösöpulla, taxman, baggio ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 25. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 179
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On kyllä niin helvetin alkeellista tuo touhu. Kun ihan hyvin voisi vaikka pitää jotain ministerien viikko/kk-palavereita joissa käytäisiin olennaiset muutokset läpi kunkin vastuualueelta ja tsekattaisiin että onhan ne linjassa hallitusohjelmaan ja puolueen arvoihin.
   
 26. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 530
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuplat., Io-tech bugasi.
   
 27. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 530
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisiko tälle kunnon lähdettä? Juuri HS:ssä todettiin, että 16 kilpailijaa tekevät halvemmalla nimenomaan jakelua, käyttäen nykyistä Pay:n TES:iä halvempia työehtoja.

  Antti Rinne syytti Postia harhauttamisesta – Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola tyrmää HS:n haastattelussa pääministerin väitteet
   
 28. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 530
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuota kutsutaan hallituksen iltakouluksi. Eli viikottainen tapaaminen, jossa öbaut tuota tehdäänkin.
   
 29. Mendel

  Mendel

  Viestejä:
  728
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Kirje ja lehtijakelu on eri asia kuin pakettien jakelu.

  Analyysi: Posti olisi avaamassa pakettialan halpuutuskierteen – myös kilpailijat uhkaavat leikata palkkoja, jos valtionyhtiö saa tahtonsa läpi

  Ja nyt kiistan alla oli nimenomaan ensisijaisesti ne 700 pakettipuolen käsittelijää ja heidän työehtosopimuksensa kohtalo. Kirje ja sanomalehti/varhaisjakelu on sitten asia erikseen. Ja jos sekoitit nämä keskenään niin et ole ainoa. Niin sekoitti Paaterokin. Tässä nimenomaan postin johto ja pr onnistuivat sekoittamisessa.
   
 30. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 530
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Viittasin nimenomaan jakeluun, johon lainauskin liittyi.
   
 31. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 173
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Mitä on tämä pakettien "jakelu", joka ei ole osa kuljetusta?
   
 32. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 530
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lue se lainaus. "kirje- ja lehtijakelu". (Ja siis tulkitsin alkup. viestin niin, että siinä puhuttiin myös kirjejakelusta. Mutta jos näin ei ole, niin sitten ei mitään.)
   
 33. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 173
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Niin siis eikö täällä kaikki ole yksimielisiä siitä, että mainostenjakelussa Postin kilpailijoilla ole käytössä halvemmat tessit ja kuljetuspalveluissa (johon sisältyy myös pakettien lajittelu logistiikkakeskuksissa) kalliimmat?
   
 34. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 530
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos tämä on gallup, niin en kyllä osaa vastata muiden puolesta. Julkisessa keskustelussa ei tunnu olevan selvää, mikä on halvempaa ja mikä kalliimpaa.
   
  taxman tykkää tästä.
 35. Tlapio

  Tlapio

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kannatti puhua paskaa. No hallitus kaatu muutaman euron takia.
   
 36. Mendel

  Mendel

  Viestejä:
  728
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
 37. Harios

  Harios

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Oli kyllä hieno suunnitelma siirtää lajittelijat varhaisjakelun tessiin... miksei samantien vaikka lääkärit yms. voisi käyttää samaa tessiä, yhtä hyvin soveltuu.
   
 38. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 114
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tuohan päätettiin matkalla Friscossa. Taisi olla hyvää kokkolaa kun itseluottamus tuota luokkaa..
   
 39. Janishell

  Janishell

  Viestejä:
  330
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Väärä ketju
   
 40. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 173
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Bladekill tykkää tästä.
 41. taxman

  taxman

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kohta Posti huomaa, että työmotivaatio laskee työntekijöillä ja ihmettelee, kun paketteja tulee lajiteltua päivittäin vain puolet normaalista.
   
 42. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 173
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Italialainen lakko onkin sitten irtisanomisen peruste. Päästään lopulta ehkä eroon yhdestä valtionyhtiöstä tai sen toiminnosta, jolle on kilpailijoitakin vapaammilla markkinoilla.
   
 43. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  466
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Vielä lukee Postin seurannassa että lakon vaikutukset näkyvät vielä toimituksissa viivästyksinä. Luulisin että tilanne kohta rauhoittuu kun toimitukset saadaan normaaliin rytmiin
   
 44. taxman

  taxman

  Viestejä:
  756
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Minkäs sille voi, että ei jaksa tehdä hommia entiseen malliin, kun taukoja leikattiin. Yliyrittäminen johtaa huonompaan lopputulokseen.
   
  Aloe tykkää tästä.
 45. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 173
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Niin tai näin, työpaikkansa siinä vaan uhraa. Joko henkilökohtaisten potkujen kautta tai sitten yksinkertaisesti ajamalla oman toimintonsa täysin kannattamattomaksi.

  Bottom line: Ei kelvannut se, että saatiin mitä haluttiin vaan pitää myös saada se, mitä ikinä ei ole neuvoteltu. Paikallisen sopimisen tarjoamat joustot kyllä kelpaa mutta ne otetaan selkeästi saavutettuina etuina heti nekin.
   
 46. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  466
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Edellisessä työpaikassa kokeilivat tuota kahvitaukojen lyhentämistä 15 minuuttiin. Tuloksena oli että pomoille ei ollut kahvia valmiina 14:00 koska ensimmäinen työntekijä saapui vasta silloin. Työntekijät sopivat keskenään että ei puhuta työasioista tauolla, vaan pomonkin oli tultava alakertaan kahvitauon jälkeen. Eihän sitä pomot jaksanut katsoa edes kahta viikkoa, mielellään palauttivat pidemmät tauot joihin sai yhdistettyä parin minuutin palaverin.
   
  Aloe ja taxman tykkäävät tästä.
 47. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 173
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Miksi palaveria ei pidetty ihan työaikana? Miksi työntekijän taukoon kuului keittää pomoille kahvia? Nuo on ihan selviä työtehtäviä ja ymmärrän että niiden väliin pitää vielä mahtua se vartti kun voi lätistä lätkästä tai mitä nyt mieleen tulee.
   
 48. Janishell

  Janishell

  Viestejä:
  330
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Metallialalla on 2x12min kahvitauko työpäivässä.
   
 49. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  466
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Sepä tässä se pointti olikin, en tiedä miten Postin lajittelussa auttaa jos välillä juttelee keskenään, tai pitääkö siellä kuitenkin jutella työasioista työntekijöidenkin kesken, tai onko tuo esimiehelle hyvä tilanne sanoa päivän työtilanne.
  Vaikka näyttää että menee yli 15 min tauolla niin monestihan asia ei niin ole, kun töitä siellä tehdään. Paikallista järkevyyttä että puhutaan silloin kun kaikki ovat jo valmiiksi paikalla, kerroksesta toiseen kävelyyn kun kuluu työaikaa.
  Eli käytännössä oli 15min taukoa ja siihen päälle kahvinkeittovuorot ja muut työhommat, pomo ei ymmärtänyt että tehtiin töitä. Vähän ajan päästä toimistoon tuli kahviautomaatti, josta tuli hyvää kahvia.

  Nykyisessä työssäni kahvilassa saattaa mennä jopa puolitoista tuntia, mutta kun työhön kuuluu ihmisten kanssa juttelu niin silloin se on normaalia.
   
  taxman tykkää tästä.