• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Postin Lakko 2019

Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 031
Taitaa Rinnekkin ennen joulua joutua eroamaan, rupee lausunnot olemaan sen verran harhaisia.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
6 112
Aika kovasti Rinne Postin hallitusta kritisoi tiedotustilaisuudessa, joten voi kyllä mennä vielä vaihtoon, jos luottamusta ei ole. Toisaalta, aiemmin tällä viikolla Rinne totesi, että Paatero kielsi TES-muutoksen, ja tänään Rinne totesi, että Paatero ei kieltänyt TES-muutosta tarpeeksi selvästi. Eli mitähän vittua nyt taas, Antti :facepalm:

Oppositio kiittää.
Saa nyt nähdä kumpi menee ensin vaihtoon, Rinne vai se hallitus :)
 

kusiainen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 487
Postin hallitus kun on mennyt vihjaamaan tai suoraan oikeastaan sanomaan, että hallituksen ministeri ja pääministeri valehtelee, niin eiköhän se ole aika selvää että Postin hallitus saa seuraavaksi monoa perseelle.
Rinteen ja muutaman muun kannattaisi itse tajuta erota, ettei vaan kukaan pettynyt äänestäjä keksi heitä siinä toimessa avittaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
396
Mä en oikein tajua tätä koko selittelykeissiä. Rinne ja Paatero ovat kiistatta tienneet Postin suunnitelmista syyskuussa. Tässä esimerkiksi yksi Hesarin juttu aiheesta. (kirjoitettu 11.9.). Eli jos työntekijöiden siirto eri firmaan (liikkeenluovutus) olisi haluttu estää, niin siihen olisi ollut aikaa ainakin puolitoista kuukautta. Mitä sitten, että oliko asiaa tajuttu elokuussa vai ei. Eli täysin kiistatta asialla on ollut Paateron ja Rinteen siunaus.

Ja se olisi sinänäsä ihan OK. Mutta se, että nyt valehdellaan, ettei muka tiedetty mistään mitään ei kyllä ole OK. Eli kun palkansaajat pistivätkin vähän lakkoa peliin ja yhteiskunnan mielestä TES shoppailu ei ollutkaan OK, niin Rinteen pitikin muuttaa mielensä asiasta ja ruveta selittelemään asiaa parhain päin. Eli ei siis alkuunkaan kestänyt vastuunkantoa vaikeasta päätöksestä, vaan piti heti mukautua yleisen mielipiteen kanssa samoille linjoille ja sepittää valheita oman maineen putsaamiseksi sankarilliseksi työväen etujen ajajaksi. Vaikka oikeasti silloin kun tekojen aika olisi ollut, ei tehnyt mitään.

Tämä kirjoitettuna siis ottamatta kantaa mikä minun mielestäni on oikein tai väärin. Oma mielipiteeni on, että Rinteen pitäisi ehdottamasti erota heti. Kaikkien valtionyhtiöiden johdon toimintaan pitäisi puuttua, missään normaalissa osakeyhtiössä ei tänä päivänä matkata Kaliforniaan yhdistetylle loma- ja päätöksentekomatkalle. Silkkaa veronmaksajien rahojen haaskausta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
332
Ei ole kyllä reilua Postiakaan kohtaan kun katsoo Hesarista Pohjolan haastattelua:

"Markku Pohjola aloitti Postin hallituksen puheenjohtajana vuonna 2017. Valtio-omistaja ohjeisti Pohjolaa ja Postin hallitusta rukkaamaan Postia sellaiseen taloudellisen kuntoon, että yhtiö ei joutuisi tulevaisuudessa pyytämään valtiolta lisää pääomaa mahdollisten tappioiden kattamiseen.
”Se on se keskeinen johtolanka. Tätä peruslähtökohtaa ei ole uuden hallituksen aikana muutettu”, Pohjola sanoo."

ja

"”Postin keskeinen lähitulevaisuuden haaste on sopeuttaa toimintaansa pienevään postivolyymiin ja kasvavaan pakettivolyymiin. Yksi keinoista on joustojen hakeminen työvoimakustannuksista”, Pohjola sanoo."

Toisin sanoen vähän kun julkaisija sanoo pelistudiolle, että peli julkaistaan 1.12.2019, riippumatta missä kunnossa se on teidän (studion) mielestä, niin sitten pelistudio, kehittäjät yms saa **skaa niskaansa joulukuussa koska tekivät mitä on määrätty?

Jos rakentavaa keskustelua miettii niin mitä vaihtoehtoja Postilla oikeasti olisi ollut tai on edelleen?
Postin pilkkominen varmaan edessä ja yleispalveluvelvoitteen osa tullaan kattamaan verorahoista, kuten Ylenkin toiminta eli 2021 tervetuloa Postivero 1,4% kaikille. (Ja prosentit vedän kuten Stubb, omasta päästäni ;))
 

dominik

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
09.04.2018
Viestejä
1 583
Jos rakentavaa keskustelua miettii niin mitä vaihtoehtoja Postilla oikeasti olisi ollut tai on edelleen?
Varmaan viisain ratkaisu olisi ollut jättää tuo venäjän seikkailu tekemättä. Sinne on miljardi tainnut upota rahaa, eikä loppua näy.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
1 917
Äkkiseltään kun miettii, niin kymmeniä miljoonia olisi säästynyt ilman tuota liian innokasta henkilöstön vähentämistä mitä paikataan kalliimmalla vuokratyövoimalla ja ylitöillä.

Saattoi tuossa halvennusyrityksenkin johdosta palaa joitakin kymmeniä miljoonia liikevaihdosta.

Itärajan taakse on tosiaan pumpattu fyrkkaa järjettömästi, miksi on hyvä kysymys koska kaikki investoinnit itärajan taakse ovat totaalinen mysteeri mitä niille tapahtuu.

Miksi Posti myös tukee yhtä Transvalin kilpailijaa ostamalla SOL:ta alihankintaa ja käyttää heidän vuokraväkeään sen sijaan, että palkkaisi omia tekijöitä? Ainoa etu on nopea mukautuminen, mutta työtunti myös maksaa enemmän kuin oman työtunti, tuskin se SOL hyvää hyvyyttään nollakatteella noita surkimuksiaan tarjoaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
446
"”Postin keskeinen lähitulevaisuuden haaste on sopeuttaa toimintaansa pienevään postivolyymiin ja kasvavaan pakettivolyymiin. Yksi keinoista on joustojen hakeminen työvoimakustannuksista”, Pohjola sanoo."
Mitenhän tämä lause sopii Postin johdon väitteeseen, ettei palkat tule tippumaan ja tarkoituksena ei ole halpuuttaa palkkoja?

Että ei se Postin johtokaan taida puhua ihan sitä totuutta jos ei poliitikotkaan.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
134
Puolustellaan Postia hieman: Yhtiön jakelumäärät ovat suomen suurimmat, ja ihmiset valittaa (toki aiheesta) kun osa tavarasta ei löydä perille. Jos esim. Matkahuolto tai joku muu toimija olisi suurin jakelija, olisiko osumatarkkuus jaon perillemenossa 100 prossaa? Taitaa olla että myös että niilläkin virhemarginaali olisi jonkinlainen+ihmiset valittaa ettei saa kamojaan. Kaikki haluaa että jokainen kansalainen saa tilauksensa ajoissa/oikeaan osoitteeseen, Postin on tehtävä toimenpiteet että näin voi käydä - mutta jos tulevaisuudessa jakelun kärkipaikalle kipuaa muu yhtiö, on sen tehtävä samoin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 284
Eihän postissa mitään vikaa ole ja valtion juttu on nuo kirjeet, kun ei yksityisiä kiinnosta niitä joka syrjäkylille viedä tappiolla. Kuulin juttua, että Matkahuoltokin kerkesi lakon aikana tuplata hintansa ja vikisi kantokykyään.

Jenkeissä on ollut paikallinen posti suurin työnantaja ei siten vähäpätöinen juttu.

Nythän se nähtiin mitä palkka polkimisella saatiin aikaan eli Suomi pysähtyy eikä näytä nousevan ihan äkkiä normaalitilaan. Kannattaisi noiden äänestettyjen miettiä tarkkaan noiden vallankumousliekitystensä kanssa. Tuskinpa niitä kaikkia on äänestänyt se rikas 1-2% väestöstä.

Ymmärrän, että kuluja pitää pudottaa, mutta sehän on laman ruokkimista ja kuitenkin samaan aikaan leikitään rikasta ottamalla kaikki ulkomaantuliaiset, vaikka väkisin kulueriksi. Jotenkin varma tieto ettei 1-2% väestöstä piittaa vittuakaan köyhemmistä. Aina tulee se oma perse vahvasti ykkösenä, vaikka sillä mentäisiin puuhun niin kuin nytkin mentiin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 745
En kyllä itse asiassa enää hahmota, että mikä se pointti siinä on miksi jopa äärivasemmistolainen hallitus ja sen pääministeri hyväksyi sen työehtosopimus-shoppailun ihan tuosta vaan (tästä löytyy ne YLE:lle vuodetut dokumentit) ja jo elokuussa eli ei myöskään tullut mitenkään "liian äkkiä" vaan toivottiin vaan että lakot ei liikaa eskaloidu. Rahansäästö ei syyksi käy, kyllä koska kyllähän jopa demarin pitäisi tajuta että muutaman hikisen pakettilajittelijan palkkaerot maksaa paljon vähemmän kuin lakot.

Eli siis en vaan oikein hahmota että mikä se korruptiokuvio on taustalla.
 
Liittynyt
21.09.2017
Viestejä
811
linkki muistiojuttuun johon Cereal killah tossa kaiketi viittasi:
Ylelle vuodettu muistio: Sirpa Paatero kertoi Postin tes-siirrosta myös pääministerille jo elokuussa – muistio ymmärtää Postin ratkaisua

Muistiosta käy ilmi, että Posti on keskustellut päätöksestä valtio-omistajan kanssa. Paatero kertoo itse keskustelleensa Postin henkilöstön asemaan liittyvistä kysymyksistä ay-järjestöjen kanssa ja informoineensa ennalta myös pääministeriä.
Nyt kyllä demarit perkele
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
675
Jos rakentavaa keskustelua miettii niin mitä vaihtoehtoja Postilla oikeasti olisi ollut tai on edelleen?
Siis jakelutoimintahan tuottaa 50 milliä voittoa vuodessa, ei siinä ole mitään ongelmaa. Suurin ongelma oli OpusCapita joka teki 30 milliä vuodessa tappiota, mutta sehän jo myytiin keväällä pois. Eli tarvittavat korjausliikkeet oli jo tehty, mitään palkanalennuksia ei olisi tarvittu.
 
Liittynyt
21.09.2017
Viestejä
811
Eli siis en vaan oikein hahmota että mikä se korruptiokuvio on taustalla.
Postin johto ja pr tiimi onnistuivat:
-Ensinnäkin vakuuttamaan Paateron siitä, että tuo työsuhde-shoppailuhomma on välttämätön.

-Toiseksikin toiveikkaasti satuilemaan, että sitä voidaan pehmentää siirtymäajalla ja muulla kikkailulla tarpeeksi.

-Ja ennen kaikkea valehtelemaan Paaterolle siitä, mikä tilanne pakettilajittelu ja jakelualan työsuhde ja palkkausasioissa on varsinaisilla pakettialan kilpailijoilla. Eli väitettiin että alalla olisi kilpailijoilla sellaiset palkat kuin kirjejakelu-alan kilpailijoilla on vaikka todellisuudessa posti tekee nyt jo pakettijakelun halvemmalla kuin kilpailijat. Ilmeisesti Paaterokin perehtyi asiaan tarkemmin vasta kun lakot olivat jo hyvässä käynnissä.

Tämä tekee Paateron "tosiasia" kommentin ymmärrettävämmäksi. Paatero oli tullut siihen tulokseen että vaihtoehtoja ei ole ja tuota työsuhdeshoppailua ei voitaisi estää. Paatero siis luovutti ja Posti voitti. Mutta puhuessaan "tosi asiasta" Paatero jo ymmärsi että helvetti tässähän tuli tehtyä virhe ja enhän minä voi myöntää olleeni mukana tässä, hyväksyneeni ja olleeni mukana suunnittelemassa tätä päätöstä koska nyt on ilmeistä että duunariväki ei tätä sulata! Eli jäätiin kiinni paskat housuissa. Vahinko oli jo tapahtunut. Liikkeenluovutus tehty. Työsuhdeshoppailu shoppailtu. Ja nyt sitä oli vaikea perua vaikka olisikin halunnut kääntää takkinsa tässä vaiheessa. Ainakaan ei voinut myöntää tukeneensa tapahtunutta koska on muka duunaripuolueessa ja työläisten asialla. Ei kuitenkaan voi suoraan valehdella että ei ole tukenut tuota asiaa. Eli kerrotaan vaan että tapahtunut on "tosiasia".
Eli sitten tuli kuitenkin välteltyä totuuden puhumista niin paljon että tuli siinä samalla valehdeltua. Jäätyä kiinni siitä. Masennuttua.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 745
On kyllä niin helvetin alkeellista tuo touhu. Kun ihan hyvin voisi vaikka pitää jotain ministerien viikko/kk-palavereita joissa käytäisiin olennaiset muutokset läpi kunkin vastuualueelta ja tsekattaisiin että onhan ne linjassa hallitusohjelmaan ja puolueen arvoihin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 228
-Ja ennen kaikkea valehtelemaan Paaterolle siitä, mikä tilanne pakettilajittelu ja jakelualan työsuhde ja palkkausasioissa on varsinaisilla pakettialan kilpailijoilla. Eli väitettiin että alalla olisi kilpailijoilla sellaiset palkat kuin kirjejakelu-alan kilpailijoilla on vaikka todellisuudessa posti tekee nyt jo pakettijakelun halvemmalla kuin kilpailijat.
Olisiko tälle kunnon lähdettä? Juuri HS:ssä todettiin, että 16 kilpailijaa tekevät halvemmalla nimenomaan jakelua, käyttäen nykyistä Pay:n TES:iä halvempia työehtoja.

Kun Posti puhui esittelymateriaaleissa kilpailijoiden halvemmista työehtosopimuksista, se tarkoitti kuulemma nimenomaan jakelua. Onhan sillä nykyään 16 kilpailijaa kirje- ja lehtijakelussa. Näiden jakeluyhtiöiden työehtosopimusten kustannustaso on Postin noudattamaa Paun työehtosopimusta alhaisempi.
Antti Rinne syytti Postia harhauttamisesta – Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola tyrmää HS:n haastattelussa pääministerin väitteet
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 228
On kyllä niin helvetin alkeellista tuo touhu. Kun ihan hyvin voisi vaikka pitää jotain ministerien viikko/kk-palavereita joissa käytäisiin olennaiset muutokset läpi kunkin vastuualueelta ja tsekattaisiin että onhan ne linjassa hallitusohjelmaan ja puolueen arvoihin.
Tuota kutsutaan hallituksen iltakouluksi. Eli viikottainen tapaaminen, jossa öbaut tuota tehdäänkin.
 
Liittynyt
21.09.2017
Viestejä
811
Olisiko tälle kunnon lähdettä? Juuri HS:ssä todettiin, että 16 kilpailijaa tekevät halvemmalla nimenomaan jakelua, käyttäen nykyistä Pay:n TES:iä halvempia työehtoja.

Antti Rinne syytti Postia harhauttamisesta – Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola tyrmää HS:n haastattelussa pääministerin väitteet
Kirje ja lehtijakelu on eri asia kuin pakettien jakelu.

Analyysi: Posti olisi avaamassa pakettialan halpuutuskierteen – myös kilpailijat uhkaavat leikata palkkoja, jos valtionyhtiö saa tahtonsa läpi

Postin pakettijakelijoita ollaan siirtämässä uuteen yhtiöön ikään kuin puhuttaisiin varhaisjakelun liiketoiminnasta, Matkahuollon toimitusjohtaja Janne Jakola sanoo.

Postin perustelut pakettilajittelijoiden osalta ovat todella erikoisia, sanoo PostNord Suomen toimitusjohtaja Johanna Starck.

– Tämä on todella kilpailtu kenttä, jossa Postilla on 50 prosentin markkinaosuus ja valtio-omisteisen yrityksen pitäisi vielä saada kilpailuetu palkkoja leikkaamalla.

Jakola ja Starck sanovat, että Postin ja PAUn nykyinen työehtosopimus on halvempi kuin kilpailijoilla. Heidän laskelmiensa mukaan postilaisten keskipalkka on useita satoja euroja matalampi kuin esimerkiksi Matkahuollon palveluksessa.
Ja nyt kiistan alla oli nimenomaan ensisijaisesti ne 700 pakettipuolen käsittelijää ja heidän työehtosopimuksensa kohtalo. Kirje ja sanomalehti/varhaisjakelu on sitten asia erikseen. Ja jos sekoitit nämä keskenään niin et ole ainoa. Niin sekoitti Paaterokin. Tässä nimenomaan postin johto ja pr onnistuivat sekoittamisessa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 228
Kirje ja sanomalehti/varhaisjakelu on sitten asia erikseen. Ja jos sekoitit nämä keskenään niin et ole ainoa. Niin sekoitti Paaterokin. Tässä nimenomaan postin johto ja pr onnistuivat sekoittamisessa.
Viittasin nimenomaan jakeluun, johon lainauskin liittyi.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 313
Lue se lainaus. "kirje- ja lehtijakelu". (Ja siis tulkitsin alkup. viestin niin, että siinä puhuttiin myös kirjejakelusta. Mutta jos näin ei ole, niin sitten ei mitään.)
Niin siis eikö täällä kaikki ole yksimielisiä siitä, että mainostenjakelussa Postin kilpailijoilla ole käytössä halvemmat tessit ja kuljetuspalveluissa (johon sisältyy myös pakettien lajittelu logistiikkakeskuksissa) kalliimmat?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 228
Niin siis eikö täällä kaikki ole yksimielisiä siitä, että mainostenjakelussa Postin kilpailijoilla ole käytössä halvemmat tessit ja kuljetuspalveluissa (johon sisältyy myös pakettien lajittelu logistiikkakeskuksissa) kalliimmat?
Jos tämä on gallup, niin en kyllä osaa vastata muiden puolesta. Julkisessa keskustelussa ei tunnu olevan selvää, mikä on halvempaa ja mikä kalliimpaa.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
64
Oli kyllä hieno suunnitelma siirtää lajittelijat varhaisjakelun tessiin... miksei samantien vaikka lääkärit yms. voisi käyttää samaa tessiä, yhtä hyvin soveltuu.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
12 486
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 558
Tältäkö se näyttääkin kun työntekijäpuoli huomaa ärsyttäneensä työnantajapuolta liikaa? Vantaan pakettilajittelijat kertovat postilakon jälkeisestä kireästä tunnelmasta: tauot lyhenivät ja työntekijöiden kyttääminen alkoi

Sitä onkin kaikenlaista pientä "paikallisesti sovittua" epävirallista joustoa työnantajan suunnalta ja nyt kun niistä aletaan olemaan tarkkana tai ei mitään ei-velvoitettua tehdä niin ei olekaan kivaa.
Kohta Posti huomaa, että työmotivaatio laskee työntekijöillä ja ihmettelee, kun paketteja tulee lajiteltua päivittäin vain puolet normaalista.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
12 486
Kohta Posti huomaa, että työmotivaatio laskee työntekijöillä ja ihmettelee, kun paketteja tulee lajiteltua päivittäin vain puolet normaalista.
Italialainen lakko onkin sitten irtisanomisen peruste. Päästään lopulta ehkä eroon yhdestä valtionyhtiöstä tai sen toiminnosta, jolle on kilpailijoitakin vapaammilla markkinoilla.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
618
Vielä lukee Postin seurannassa että lakon vaikutukset näkyvät vielä toimituksissa viivästyksinä. Luulisin että tilanne kohta rauhoittuu kun toimitukset saadaan normaaliin rytmiin
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 558
Italialainen lakko onkin sitten irtisanomisen peruste. Päästään lopulta ehkä eroon yhdestä valtionyhtiöstä tai sen toiminnosta, jolle on kilpailijoitakin vapaammilla markkinoilla.
Minkäs sille voi, että ei jaksa tehdä hommia entiseen malliin, kun taukoja leikattiin. Yliyrittäminen johtaa huonompaan lopputulokseen.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
12 486
Minkäs sille voi, että ei jaksa tehdä hommia entiseen malliin, kun taukoja leikattiin. Yliyrittäminen johtaa huonompaan lopputulokseen.
Niin tai näin, työpaikkansa siinä vaan uhraa. Joko henkilökohtaisten potkujen kautta tai sitten yksinkertaisesti ajamalla oman toimintonsa täysin kannattamattomaksi.

Bottom line: Ei kelvannut se, että saatiin mitä haluttiin vaan pitää myös saada se, mitä ikinä ei ole neuvoteltu. Paikallisen sopimisen tarjoamat joustot kyllä kelpaa mutta ne otetaan selkeästi saavutettuina etuina heti nekin.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
618
Edellisessä työpaikassa kokeilivat tuota kahvitaukojen lyhentämistä 15 minuuttiin. Tuloksena oli että pomoille ei ollut kahvia valmiina 14:00 koska ensimmäinen työntekijä saapui vasta silloin. Työntekijät sopivat keskenään että ei puhuta työasioista tauolla, vaan pomonkin oli tultava alakertaan kahvitauon jälkeen. Eihän sitä pomot jaksanut katsoa edes kahta viikkoa, mielellään palauttivat pidemmät tauot joihin sai yhdistettyä parin minuutin palaverin.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
12 486
Edellisessä työpaikassa kokeilivat tuota kahvitaukojen lyhentämistä 15 minuuttiin. Tuloksena oli että pomoille ei ollut kahvia valmiina 14:00 koska ensimmäinen työntekijä saapui vasta silloin. Työntekijät sopivat keskenään että ei puhuta työasioista tauolla, vaan pomonkin oli tultava alakertaan kahvitauon jälkeen. Eihän sitä pomot jaksanut katsoa edes kahta viikkoa, mielellään palauttivat pidemmät tauot joihin sai yhdistettyä parin minuutin palaverin.
Miksi palaveria ei pidetty ihan työaikana? Miksi työntekijän taukoon kuului keittää pomoille kahvia? Nuo on ihan selviä työtehtäviä ja ymmärrän että niiden väliin pitää vielä mahtua se vartti kun voi lätistä lätkästä tai mitä nyt mieleen tulee.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
618
Miksi palaveria ei pidetty ihan työaikana? Miksi työntekijän taukoon kuului keittää pomoille kahvia? Nuo on ihan selviä työtehtäviä ja ymmärrän että niiden väliin pitää vielä mahtua se vartti kun voi lätistä lätkästä tai mitä nyt mieleen tulee.
Sepä tässä se pointti olikin, en tiedä miten Postin lajittelussa auttaa jos välillä juttelee keskenään, tai pitääkö siellä kuitenkin jutella työasioista työntekijöidenkin kesken, tai onko tuo esimiehelle hyvä tilanne sanoa päivän työtilanne.
Vaikka näyttää että menee yli 15 min tauolla niin monestihan asia ei niin ole, kun töitä siellä tehdään. Paikallista järkevyyttä että puhutaan silloin kun kaikki ovat jo valmiiksi paikalla, kerroksesta toiseen kävelyyn kun kuluu työaikaa.
Eli käytännössä oli 15min taukoa ja siihen päälle kahvinkeittovuorot ja muut työhommat, pomo ei ymmärtänyt että tehtiin töitä. Vähän ajan päästä toimistoon tuli kahviautomaatti, josta tuli hyvää kahvia.

Nykyisessä työssäni kahvilassa saattaa mennä jopa puolitoista tuntia, mutta kun työhön kuuluu ihmisten kanssa juttelu niin silloin se on normaalia.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
64
"Ahon mukaan Posti on monopolina pystynyt nopealla aikataululla korottamaan jakelun hintaa – ja vieläpä useampaan kertaan. Hinta näkyy konkreettisesti myös toimittajatyöpaikkojen määrässä."

No eipä Postilla mitään monopolia ole, kuka vaan voi perustaa jakeluyhtiön alueille missä vain posti on, eli juuri niille alueille jossa ei ole kannattavuutta, kuten suurten etäisyyksien syrjäkylillä. Muut toimijat toimii vain taajamissa, missä toiminta on kannattavaa => vähentää Postilta jaettavan määrää => hinnat nousee, koska pakko jakaa sinne syrjäkylille.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 558
Posti menetti markkinaosuuttaan palkkaleikkausyrityksen vuoksi kilpailijoilleen: Pääkirjoitus: Lakko sai Postin asiakkaita siirtymään kilpailijoille . Tämä todistaa Postin johdon ammattitaidottomuuden. Olisi paras siirtää heidät vaikkapa jakamaan postia, jos edes siihen kykenevät. Työehtosopimuksen mukaisella palkalla tietenkin - tarkoitus kun ei ole riistää heitä vaan saattaa heidät työkykyään vastaavaan tehtävään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 333
Posti menetti markkinaosuuttaan palkkaleikkausyrityksen vuoksi kilpailijoilleen: Pääkirjoitus: Lakko sai Postin asiakkaita siirtymään kilpailijoille . Tämä todistaa Postin johdon ammattitaidottomuuden. Olisi paras siirtää heidät vaikkapa jakamaan postia, jos edes siihen kykenevät. Työehtosopimuksen mukaisella palkalla tietenkin - tarkoitus kun ei ole riistää heitä vaan saattaa heidät työkykyään vastaavaan tehtävään.
Noh, eiköhän Matkahuolto kohta nosta hintojaan niin alkaa Posti taas kiinnostamaan.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
6 043
Noh, eiköhän Matkahuolto kohta nosta hintojaan niin alkaa Posti taas kiinnostamaan.
44,50e 1,6 metriä pitkä pitkulainen n 9,5 kg paketti. Matka: n 100 km

Eli kannattaa viedä itse, jos ei ole muuta tekemistä.

Ihan pikkupaketit on halpoja, mutta sitten hinta pompsahtaa kasittämättömyyksiin..
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
95 636
Viestejä
1 918 157
Jäsenet
40 546
Uusin jäsen
Porvarinen

Hinta.fi

Ylös Bottom