Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Karamellisoitua kanaa joka maustettu viismausteella, chilillä, valkosipulilla ja korianterilla. Kastikkeena soijaa ja hieman riisiviinietikkaa. Lisukkeena munanuudeleita joita hieman myös paisteltu. Helppoa, nopeaa ja maistuvaa.
20210909_184625.jpg
Ai ai kun näyttää hyvältä. Possu varmaa sopisi tuohon kanssa hyvin.
 
Klo 21.00 meni savustimeen noin 5,5 kg brisketti. Rubina Amazing Ribsin Big Bad Beef rub itse tehtynä ja lisäksi koshersuola (en ole juutalainen, mutta koshersuolan raekoko on juuri sopiva).


Pahoittelut, ettei ole tarjota aloituskuvia muuten kuin grillin käyttöliittymästä. Päivitän kun valmistuu. Nyt vedän välittömästi Texas crutchin eli folion kun saavuttaa 65C. En enää riskeeraa monen tunnin stallaamisen kanssa ja lihan kuivumisella.

1631304717924.png

Päivitys:
Noin klo 03 brisketti saavutti lämpötilan 65, jonka jälkeen laitoin tuplafolioon ja nostin savustimen lämpötilan 150C. Ajattelin, että kestää vielä pitkään (aikaisemman huonon kokemuksen vuoksi, jolloin stallaus kesti lähes puoli vuorokautta ilman foliota) tavoitelämpötilan saavuttaminen eikä hälytystä/herätystä tarvita. Heräsin luontaisesti noin klo 08, jolloin brisketin sisälämpö oli mennyt jo yli ja oli 96C :D

Brisketti välittömästi savustimesta ulos, tuplapyyhkeisiin ja neljäksi tunniksi kylmälaukkuun hautumaan. Leikkasin äsken (noin klo 12 eli neljän tunnin jälkeen) ja on ihan helvetin mureaa, hieman ylikypsynyttä, mutta edelliseen kuivaan briskettiin verrattuna älyttömän hyvää.

1631350832699.png
Vihdoin sai japanilainen 30 cm teräinen sujihiki myös oikeaa työtä :). Keskeltä leikattu pala ei säilynyt ehjänä haarukassa kun liha on niin ylikypsää, kuvassa päätypala. Voisi todeta, että nyt tuli ylikypsää briskettiä, mutta mehevyys kohdallaan. Jatkossa pitää seurata lämpötilaa tarkemmin ja Texas crutch on keino sille, että valmistuu ajallaan eikä liha kuivu.

1631350901178.png.
Brisketti lautasella, kyytipoikana coleslaw -salaatti ja Texasin pavut Amazing Ribs -reseptillä. Smokeringiä ei näy selvästi, mutta tavallisesti tuo pellettigrilli tuottaa sen erittäin hyvin. Saattaa vaikuttaa se, että laitoin rubin ja suolan 1½ vuorokautta aiemmin. Smokering on tietysti aidon BBQ:n tavaramerkki, mutta ei käytännössä vaikuta makuun millään tavalla.

1631351999209.png


Yhteenvetona opin kyllä tästä paljon. Isosta ja sitkeästä naudanlihaköntistä saa todella mureaa kun ei anna stallata, jonka aikana liha kuivuu.
 
Viimeksi muokattu:
naudan entrecotesta jauhettu ite jauhelihaksi ja tehty ihan sairaan hyviä lihapullia. Toinen pätsi samalla sitten tomaattikastikkeen joukkoon ja toiset päätyi meatball-sandwichien täytteeksi, niistä ei ehtinyt ottaa kuvaa…

Entrecotesta tulee varmasti hyviä lihapullia ja hampparipihvejä. Itse olen tilannut lihakauppiaalta naudan niskaa itse jauhettuun jauhelihaan. En ole varma, miten se eroaa etuselästä tai vast. paloista, onpahan vaan entrecoteen verrattuna 5-15 € halvempaa ja saattaa sisältää enemmän rasvaa, mikä on vaan hyvä lihapullissa ja hamppareissa.
 
5min ja 30sek 250C, sen verran on aina ajastimessa kun valmispizzapohjalle rakennettu teos menee sisään.
Eilen sähläsin jotain ja meni 30s yli ajastuksen, vielä oli täysin syötävä, eikä palanut, mutta hiukan 'crispy' reunoilta, mutta todellakin tuo lähti heti pellitä pois jäähtymään.
1triplapizza.jpg

Triplaliha-lätty.
 
5min ja 30sek 250C, sen verran on aina ajastimessa kun valmispizzapohjalle rakennettu teos menee sisään.
Eilen sähläsin jotain ja meni 30s yli ajastuksen, vielä oli täysin syötävä, eikä palanut, mutta hiukan 'crispy' reunoilta, mutta todellakin tuo lähti heti pellitä pois jäähtymään.
1triplapizza.jpg

Triplaliha-lätty.


Suosittelen että ostat pakkaseen niitä Fazerin pakastepohjia. Kokeilumielessä mikrossa sulatin ne ohjeiden mukaan. Aivan ok tuli ja paljon parempia kuin nuo valmiit muotoon valmistetut. Pullat vaatii vähän käsityötä mutta palkitsee lopussa. Pari viikkoa sitten testasin ne Denniksen pullat. Hinta hitusen kovempi. Reunoista tuli paremmat kuin Fazerin pullissa.
 
IMG_20210912_105256.jpg

Vaimo tilasi minulta aamiaista...pikatutkimus mitä kaapista löytyy ja tekemään...tulos: pekonimunamuffinsseja=pekonia,munia,eilistä savulohta, chiligoudaa,timjamia,rosmariinia, tomaattia ja päälle mozzarellaraaste. :thumbsup:
 
IMG_20210910_115314.jpg

Jääkaappijämät.
Paahtopaistia porkkanasämpylässä, jogurttikastiketta, paprikamajoneesia, kirsikkatomaatteja ja pinaatin lehtiä.

Vinkki: vanhaan paahtopaistiin saa uuden elämän, kun heittää ohuet suikaleet kuumalle pannulle pienen rasvamäärän kanssa (taisin auringonkukkaöljyä käyttää). Suosittelen myös tehostamaan mausteita.
 
Tein kiinalaisen Orange Chickenin reseptin pohjalta oman "arkiversion". Käytännössä siis jätin kanan uppopaistamatta, lisäsin kastikkeen määrää ja kasviksia, sekä vähensin sokerin määrää. Alkuperäisen annoksen idea hävitettiin siis hyvin totaalisesti, mutta makumaailma toimii. Tulee varmasti tehtyä uudelleen.
IMG_20210913_172921.jpg

 
0F97DB2D-5884-413C-888C-401AEB07DDBD.jpeg
2BFF1E7C-081E-40E8-ABBB-ED60CE3CCEAA.jpeg

F912245F-9D75-4934-B7C3-DCA61DBE2067.jpeg

Pihviin mausteeksi vain suola ja pippuri. Hirveessä nälkäkiimassa jäi välistä itetehty chilipunasipulihilloke. Viisi minuuttia jauhatuksesta pihvit oli weberin kuumassa syleilyssä. 5/5. Sämpylät Vaasan briosseja, muistaakseni. Lautasella cole slaw aasialaisittain.
Näenkö oikein että tuossa on suippopakrikaa ja ananasta?
Saa olla aika tymäkästi maistettu pihvi ja mausteet jotta ei mene jälkkäri-osastolle. Erittäin maukkaan näköinen tosin, pitää sanoa.
 
Näenkö oikein että tuossa on suippopakrikaa ja ananasta?
Saa olla aika tymäkästi maistettu pihvi ja mausteet jotta ei mene jälkkäri-osastolle. Erittäin maukkaan näköinen tosin, pitää sanoa.

ananasrenkaat pienellämäärällä chiliöljyä eka marinoitu ja perus punaista paprikaa vedetty aika mustaksi ja vähän kuorittu nahkaa pois. Pihvien mausteena suola ja pippuri
 
Savusilakka, italian salaatilla ja parasta ennen makkaraa kylkeen jotta kuvasta tuli riittävän härski.
1silakka.jpg

En nyt itseasiassa ymmärrä, hyvän maustuvan aterian jälkeen, miksi pistin plöräyksen ihan tavallista ketsuppia tuohon. Mutta ei sinänsä pilannut ruokaa (kala+ketsuppi wth).
Italiansalaatissa oli riittävästi kosteutta ruokaan,
 
Viimeksi muokattu:
Alkoi tehdä mieli perinteisempää kotiruokaa, niin ei siinä auttanut kuin alkaa keittämään perunoita ja tekemään jauhelihakastiketta.

Jauhelihakastikkeessa yksi kokonainen sipuli, puolikas iso porkkana, pari pepperoni cliliä pienennettynä, yksi ananasrengas pilkottuna, lihaliemikuutio, suolaa, viiden pippurin sekoitusta ja oreganoa.

Joku voi tarttua tuohon ananakseen, mutta hyvin se sopi kastikkeeseen. Olisin laittanut myös suolakurkkuja jos olisi ollut.

IMG_20210915_173032.jpg IMG_20210915_165701.jpg
 
20210915_194210.jpg

Lämpimiä voileipiä oli muutama viesti sitten. Oli pakko lähteä mukaan perussetillä. Ketsuppi pohjalla, tonnikala, juustoraaste ja pizzamauste. Toisessa paahdetut leivät, valkosipulimajoneesi ja savulohta päälle.

En tiedä onko minulla ruuanlaittotaitoja, mutta kuvaustaitoja ei ainakaan ole.
 
Jo aiemmin kesällä mökkievästelyä poikien homostelureissulla... :rofl:

Muun muassa tällaisilla lähdettiin matkaan:

20210526_191755.jpg
Graavilohta pitää aina tehdä reilusti messiin (tietysti jo paria päivää ennen). Ei varsinaista kokkausta, mutta kyllä tuokin kummasti paranee, kun tekeminen harjaantuu :thumbsup:

20210526_200126.jpg
Sitten mukaan lähti vähän parempaa possua. Iberico secreto, pluma, presa ja sisäfilepötköjä.

20210529_183537.jpg
Sekä vähän australialaista musta-anus picanhaa.
 
Jo aiemmin kesällä mökkievästelyä poikien homostelureissulla... :rofl:

Muun muassa tällaisilla lähdettiin matkaan:

20210526_191755.jpg
Graavilohta pitää aina tehdä reilusti messiin (tietysti jo paria päivää ennen). Ei varsinaista kokkausta, mutta kyllä tuokin kummasti paranee, kun tekeminen harjaantuu :thumbsup:

20210526_200126.jpg
Sitten mukaan lähti vähän parempaa possua. Iberico secreto, pluma, presa ja sisäfilepötköjä.

20210529_183537.jpg
Sekä vähän australialaista musta-anus picanhaa.

Ja tällaista siitä muun muassa saatiin:

20210529_150452.jpg 20210529_151008.jpg 20210528_204507.jpg
Tässä Iberocon sisäfileet grillattuna upella Landmanilla :D Ja lisukkeeksi murskattuja valkosipuliperunoita pekonilla ihan uunissa valmistettuna.


20210529_202355.jpg 20210529_202809.jpg
Toinen eväs oli tuolla aiemmin mainitulla Lantikalla valmistettu Black Angus picanha kera pottumuusin ja vihersalaatin.


Hyvistä raaka-aineista vähän huonommillakin välineillä saa ihan kelpo tavaraa. Toiminee toisinkin päin :hmm:
 
Viimeksi muokattu:
On ainakin avocadoa, tosin kuin niissä valmissosseissa, ei yhtään huono maku varmaan. En itse tosin voi maistella kun allerginen kalalle mutta kaiken muun syön ihan mielelläni tuosta.
 
On ainakin avocadoa, tosin kuin niissä valmissosseissa, ei yhtään huono maku varmaan. En itse tosin voi maistella kun allerginen kalalle mutta kaiken muun syön ihan mielelläni tuosta.

Laitoin myös timjamia enemmän kuin mitä resepti vaati.. Tuntuu että itsellä nuo yrttiruukut jäävät hillumaan käyttämättöminä vähän turhan usein. Maku oli raikas, sopi todella hyvin miedon kalan kylkeen.
 
IMG_20210918_171702.jpgIMG_20210918_172123.jpg

Kamadossa savustettu täytetty paahtopaisti. Täyte: chiligouda,emmentaljuustoraaste,pekoni,sinappia,HBbbqkastike. Pinnoite: Poppamiehen Garlic-grillikastike. Savupalikat: omppua.
Sisälämpö 62,ulko 120. Aivan loistava murea pötkö
 
Viimeksi muokattu:
IMG_20210918_140626.jpg

Mac n cheese. Suolaa jäin kaipaamaan, kun kuvittelin juuston suolaisuuden riittävän.

Tästäkin kauan haaveillut arjen syntiruokana, mutta myönnettäköön, ettei tuota määräänsä enempää kerralla syö. Pikemminkin lisukkeeksi johonkin ruokaan. Ideoita?
 
Tästäkin kauan haaveillut arjen syntiruokana, mutta myönnettäköön, ettei tuota määräänsä enempää kerralla syö.

Pätkit oikein rasvaista chorizoa joukkoon ja kypsennettyä parsakaalia. Hyvää mutta närästävää.
..Mutta juu, kyllähän tuo usein on lisuke eikä pääruoka. Ajaa saman asian kuin esim. perunamuusi.
 
IMG_20210918_171702.jpgIMG_20210918_172123.jpg

Kamadossa savustettu täytetty paahtopaisti. Täyte: chiligouda,emmentaljuustoraaste,pekoni,sinappia,HBbbqkastike. Pinnoite: Poppamiehen Garlic-grillikastike. Savupalikat: omppua.
Sisälämpö 62,ulko 120. Aivan loistava murea pötkö
Teitkö niin että paisti jotenkin leikellään "auki"? Ja täytettä sisään ja rullalle? Olen possun sisäfilettä tehnyt usein täytettynä, jonkun kerran ulkofilettä (pitäis varmaan kokeilla tätä mutta yleensä tehny jotain muuta ulkofileestä) mutta naudan paistia/filettä en ole täytellyt mutta muutaman kerran ollut kyllä mielessä.
 
Teitkö niin että paisti jotenkin leikellään "auki"? Ja täytettä sisään ja rullalle? Olen possun sisäfilettä tehnyt usein täytettynä, jonkun kerran ulkofilettä (pitäis varmaan kokeilla tätä mutta yleensä tehny jotain muuta ulkofileestä) mutta naudan paistia/filettä en ole täytellyt mutta muutaman kerran ollut kyllä mielessä.
IMG_20210919_123220.jpg
Ihan tosta vaan leikkaamaan semmoinen 1-2cm paksu levy joka nuijitaan sitten "lehtipihviksi". Sitten vaan ainekset siihen ja rullalle. Sitten narulla sidotaan. Päädyt tärkeät ettei kaikki valu ulos.
 
Synttäreitten (39) kunniaksi päätin tehdä omaa lempipikaruokaa eli lämppäreitä, kahteen ekaan leipään ketsuppi, pepperoniviipale ja mozzarellaraaste, toisiin leipäsiin vihreä pesto ja mozzarellaraaste, leipänä mulla oli tässä Vaasan Jyväviipaleet.
IMG_20210920_163555.jpg
Tuossa ne pestoleivät, toimii todella hyvin tuollainen jyväinen leipä tuossa. Suosittelen testaamaan.
 
Kokeilkaapas seuraavan kerran kun teette noita lämpöisiä voikkareita, niin juustoraasteen sekaan sekoittaa kananmuna. Tulee hieman pehmeämpi juustokuorrute.
 
WhatsApp Image 2021-09-22 at 16.47.58.jpeg

Laitetaas jo tekovaiheesta kuvaa. Pataan meni mirepoix, pari valkosipulin kynttä ja reilun litran verran punaviiniä ja sekä tietysti mausteet ja yrtit (rosepippuri, suola, laakerinlehti, tinjami, rosmariini, savupaprika). Lihana Black Angus chuck roll joka ruskitettu pannulla omassa rasvassaan.
Hautukoot tuossa nyt noin 8h jonka jälkeen lihat ja muut rensselit sekä rasva pois ja loppu liemi redusoidaan glaseeraukseksi. :hmm:
 
Viimeksi muokattu:
Kuva ei vaan näy mutta kuvauksesta saa ammattilaisena jotain ideaa mitä teet.
 
Nyt näkyy, kiitos. Mmmmmhhhhh näyttää kyllä herkulliselle, söisin mielelläni pariisinpottusten kanssa.
 
1B8635A8-8490-4DF6-B413-D96088467857.jpeg


Naudan sisäpaisti isoiksi kuutioiksi ja pannun kautta uuniin neljäksi tunniksi. Lämmöt alkuun 150° ekat kaks tuntia ja sitten sai hautua 90-110 loppuajan.

993C5635-7666-43ED-9E52-DE044BB14D58.jpeg


mausteina suola ja pippuri rouhittuna sekä savupaprikaa ihan hitusen. Kasvisliemikuutio myös. Lihat parissa erässä ruskistettu. Keitetyt oerunat kaveriksi. Tämä eiliseltä.
 
Syksyinen Sienipiirakka

Suppilovahveroa,kanttarelliä,sipulia,punasta paprikaa,persiljaa,suolaa,valkopippuria,mustapippuria,munamaitoa jossa emmentaalijuustoraastetta ja kirsikkatomskua pinnalla koristeena.

Pohja:
125g voita
3dl vehnäjauhoa
1tl suolaa
1-2 rkl kylmää vettä

Munamaito:
4-5dl maitoa
2 kananmunaa
2-3dl emmentaali juustoraastetta

Paisto 225c n.30minuuttia

-Nypi voi ja jauhot käsin,lisää suola ja kylmävesi nopeasti sekottaen. Laita taikina jääkaappiin ja sillä välin valmista täyte.
-Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan ja tee hieman reunoja.
-Täyte: ryöppää pannulla sienet jotta vesi haihtuu niistä, kuullota sipulihake ja paprikan slaissit ja lisää mausteet lopuksi.
-Sekoita maito ja kananmunat sekä juustoraaste keskenään ja lisää piirakan päälle lopuksi.
 

Liitteet

  • Sienipiirakka.jpeg
    Sienipiirakka.jpeg
    333,5 KB · Luettu: 51
Ostin osso buccoa 2,4kg. Valmistuu perjantaina. Sekä pari kiloa burgerjauhelia. J-liha viikonloppuna grilliin, osa pihveinä ja osa uuniin lihapullina ja pakkaseen.

2E90634E-4574-48BF-80A1-5412A57486E4.jpeg
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
286 737
Viestejä
4 924 602
Jäsenet
79 236
Uusin jäsen
Mr Reddington

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom