Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Herrasväen pikkuleivät tulollaan…

27E1742B-7829-4AE0-A844-9A586415692D.jpeg
 
IMG20221221094758.jpgIMG20221221212715.jpgIMG20221221220440.jpgIMG20221221223130.jpg
5,6 kg kinkkua smokerissa...

Edit. Dodiiii....vihdoinkin 16h myöhemmin, se on siinä! Nyt vaan jäähtymään...

Raportti: lämmöt pysyivät paremmin kun odotin. Smokerissa semmoinen 15h. Kaiken kaikkiaan noin 16h meni. Kerran joutui täyttää hiiliä. 3 kertaa savustus palikoita.

Paljon sulla oli lämpöä?
 
E07DEA21-B4A1-45BE-9619-510D36CC8027.jpeg


Atria naudan takuumurea sisäfilepihvi. Oiskos viikko sitten otettu kuva. Lopullisesta annoksesta ei ollutkaan kuvaa. Luulin kyllä ottaneeni kun muistan tyttäreni sanoneen, ”taas se iskä kuvaa ruokapöydässä!”. Hieman hitusen aiemmin olis pitänyt ottaa vetäytymään. Aavistuksen liian kypsä omaan ja poikani makuun.
 
Viikonlopulle ois suunnitelmissa nautiskella pikkusen pidemmän kaavan kautta parin kaverin kanssa ja mut ammattilaisena nakitettiin jopiin "Maestro di Pizza"...

IMG_20221229_220008.jpg


K.I.S.S pätee tässä.. (keep it simple (for) stupids)

Varmaan toinen pizza tulee olemaan jotain muuta sitten kun kaikki ei kinkkua syö. Porukan vegaani sanoi tuovansa omat eväät joten se helpottaa mun hommaa älyttömästi
 
Vielä jouluun liittyviä, mutta eipä aiemmin muistellut lisäillä. Kaikkea tuli tehtyä ja alhaalla muutamia kokeiluja ylimääräisistä osista.
jako.png
 
Sitten niitä luvattuja pizzakuvia, tuli suunnitelmiin muutos viime hetkellä ja kinkkupizzasta tulikin jauhelihapizzanen.

IMG_20221231_180133.jpg IMG_20221231_180235.jpg
1: Pohjalle levitettynä tomaattikastike 2: Tomaatin päälle juustoraaste
IMG_20221231_180416.jpgIMG_20221231_182137.jpg
3: Jauhelihakastike viimeisenä ja ennen uunia. 4: Ja juuri uunista tulleena.

Ulkonäkö oli aivan hirveä, ei voiteta mitään pizzojen missikisoja tuolla mutta maku oli aivan 10/10 kuulema.
Tuli tehtyä tuo, kinkkusalaattia, vegaaninen pizza ja kasvissalaatti ja sitten vegaanikaveri toi lisänä dipattavia ja vegaanista kastiketta että oli kaikille syötävää. Lisänä sitten suolakeksejä, pommacia ja sipsejä. Ihan onnistuneet tarjoomukset kuulema.
 
Viimeksi muokattu:
Eristettä jonkin verran päällä ja paperikin alla, kauanko paistoaika? Ja miltä pohja näytti?

Paistoaikaa oli 6 minsaa ,asteita 300 ja pohjasta ei kerennyt ottamaan kuvaa, tuo katos alta 10 minuutissa kolmeen nälkäiseen kitaan.
 
Makukin varmaan loistava, itse tein tuossa jokin aika sitten mustaherukasta samantyylisen kun itse en mustikasta välitä.
 
Uudeksi vuodeksi tuli paistettua joulukinkusta nyhtökinkkua ja tuli testattua sitä myös pizzaankin. Muita täytteitä mozarellaraaste, kirsikkatomaatit ja punainen chili. Täytyy myös kehua noita pirkan parhaat pizzataikinaa ja kastiketta, tulee ostettua myös jatkossakin.

IMG_20230101_201414.jpg
 
C45F1DA2-9133-4142-9578-341379D636A9.jpeg

Ramen -soppa nuudeleilla.

Lihana tällä kertaa naudan sisäfilettä.

liemi tehty alusta asti omin pikkukätösin. KasvisLiemihyytelö mikä lisätty ja misotahna. Muuten lista seuraavanlainen:

mung-pavunituja
Retiisiä
Paprikaa
Punasipulia
Tuoretta chiliä
Tuoretta inkivääriä
Valkosipulia
Parsakaalia
Korianteria
Porkkanaa
Babypinaattia
Kevätsipulia
Limeä
Misotahnaa
Soijakastiketta
Kuivattua chiliä lastuina
Naudan takuumureaa sisäfilettä, suikaleiksi leikattuna, paistoaika noin 1 1/2minuuttia.
 
Viimeksi muokattu:
C45F1DA2-9133-4142-9578-341379D636A9.jpeg

Ramen -sopay nuudeleilla.

Lihana tällä kertaa naudan sisäfilettä.

liemi tehty alusta asti omin pikkukätösin. KasvisLiemihyytelö mikä lisätty ja misotahna. Muuten lista seuraavanlainen:

mung-pavunituja
Retiisiä
Paprikaa
Punasipulia
Tuoretta chiliä
Tuoretta inkivääriä
Valkosipulia
Parsakaalia
Korianteria
Porkkanaa
Babypinaattia
Kevätsipulia
Limeä
Misotahnaa
Soijakastiketta
Kuivattua chiliä lastuina
Naudan takuumureaa sisäfilettä, suikaleiksi leikattuna, paistoaika noin 1 1/2minuuttia.
Maistuvan näköistä ja kauniin värikästä ruokaa!
 
Tein aika mukavanhintaisen löydön Lidlistä tossa maanantaina kun kävin hakees sapuskata.

IMG_20230109_145752.jpg

Hintaa tolla palalla 19€, nyt vaan pitäs keksiä mitä tuosta tekee, pihvilihanahan tuo yleensä menee mitä luin.
 
Väittää että entrecote joka on eri leikkaus kuin etuselkä. Pitää konsultoida yhtä paliskunnassa olevaa perhetuttua että mitä ton kanssa pitää tehdä kun en halua pilata tuota.
 
Tein aika mukavanhintaisen löydön Lidlistä tossa maanantaina kun kävin hakees sapuskata.

IMG_20230109_145752.jpg

Hintaa tolla palalla 19€, nyt vaan pitäs keksiä mitä tuosta tekee, pihvilihanahan tuo yleensä menee mitä luin.

Väittää että entrecote joka on eri leikkaus kuin etuselkä. Pitää konsultoida yhtä paliskunnassa olevaa perhetuttua että mitä ton kanssa pitää tehdä kun en halua pilata tuota.

Olen herkkusuuna tilannut parina kesänä verkosta lihat, Bosgårdista esimerkiksi. Tilasin etuselkää ja entrecotea ja jossain tarjouksessa etuselkä oli 50% halvempaa kuin entrecote. Niin sitä ostin silloin. Se oli kyllä nautaa, mutta uskoisin oppineeni , miltä se näyttää ja maistuu. Ainakin silloin.

Sitten ostin Lidlistä "naudan entrecoten" ja olen aika varma, että saamani pala oli etuselkää. Tämä siis huonona kokemuksena Lidlin entrecotesta, vaikka oli lehmää. Oli kyllä tarjouksessa ja halpa (halvempi kuin mikään verkosta tilaamani) ja olisin kuitenkin ostanut, mutta en tykkää tällaisista huijauksista.

Tästä kävin katsomassa, niin se on vähän häilyvä raja ainakin lehmällä, mistä etuselkä alkaa ja entrecote loppuu (nämä on vierekkäiset palat ruhossa). Ja verkossa eivät välttämättä 50€/kg (en muista, mutta luomunaudan entrecote) myy niitä paloja, jotka ovat ns. huonommasta paikasta.

--

Itse googlettelisin poron medium-lämpötilan, pistäisin sous vide - ja sitten pinnat ruskeaksi pannulla. Ja jääkaappin sulamaan, jos ei ole jo :)

--

Kun liha on tarpeeksi pehmeää, eli ei ihan jäässä, niin ottaisin tuon jääkaapista pois, pistäisin suolaa päälle (ehkä muitakin mausteita? katajanmarjoja/oksia/puolukoita?), sous vide pussiin ja sulaminen voi jatkua, mutta samalla tulee suolattua. Sitten kun tuntuu siltä, niin sous videen, siellä kypsäksi ja voilla paistettuna pinnat ruskeaksi. Sitten lisukkeet ja ehkä kastike.

Näin teen kaikelle lihalle, hyvää on tullut. Lidlin pihvit voi olla kuivia, jos esim. kengurua tai strutsia (en muista kumpi) lähtee suoraan kylmänä paistelemaan.
 
Väittää että entrecote joka on eri leikkaus kuin etuselkä. Pitää konsultoida yhtä paliskunnassa olevaa perhetuttua että mitä ton kanssa pitää tehdä kun en halua pilata tuota.
Vähän ristiriitaista tietoa poron osalta tuosta. Naudalla vakiintuneet nuo nimet leikkauksille. Esim. Lapland Hotelsien keittiöpäällikkö sanoo näin:
Poronniska tunnetaan myös nimellä etuselkä ja entrecote. Se, kuten potkakiekotkin, hyötyy pitkästä kypsennyksestä miedolla lämmöllä. Padan voi jättää uuniin pitkäksi aikaa, jopa yön yli.
 
Huijauksista voi olla iloakin, ravintolassa voi hyvinkin saada nautana hevosta, joka on ehkä 6,87x parempaa ;-)

Hevonen on ihan hyvää, mielelläni näkisin kuvia siitä tässä ketjussa.

Hyvä pala lihaa se on kuitenkin, etuselkä on vaan siitä ikävä lehmällä, että ei ole niin kauniisti jakautuneet läskit. Kaikki , joissa lukee "paisti" ovat huonompia paloja. Ja en edes tiedä, miten porolla menee nuo parhaat palat, mutta veikkaisin, että filee-nimellä myytävät on parasta. Tosin, itse pidän entrecotea parempana lehmällä kuin ulkofilettä; ulkofile on semmoinen pala, jossa on kiinni läskiä, eikä se ole kauniisti siellä seassa ja sula rasvaksi kypsennyksen aikana mehustaen lihan.. Nyt rupesi tekemään mieli pihviä.

Ei minulla tähän muuta, tuosta tulee herkkua kuitenkin, pistä vaan @Moonis kuvia.
 
Vai pifferoa @hsalonen haluaa..... Käviskö tällainen herkkupala? Löytyy pakastimesta näitäkin.

IMG_20220919_065340.jpg

Väittää paketissa että entrecote ois, Lidlistä saa näitä, paketissa 2x 250g pifferoista.

Ite tehny noita kesällä useasti ihan grillaamalla ja hyvä jos lautaselle kerkes kun kaveri oli jo iskenny haarukan kiinni ja mussutti menemään.
 
Vai pifferoa @hsalonen haluaa..... Käviskö tällainen herkkupala? Löytyy pakastimesta näitäkin.

IMG_20220919_065340.jpg

Väittää paketissa että entrecote ois, Lidlistä saa näitä, paketissa 2x 250g pifferoista.

Ite tehny noita kesällä useasti ihan grillaamalla ja hyvä jos lautaselle kerkes kun kaveri oli jo iskenny haarukan kiinni ja mussutti menemään.

Ei saa kiusata työpaikkalounaan parissa olevia. Tai siis halvan arkilounaan. Editoin kuvat tähän kohta.

1673431252844.png


Airfryer -koivenpalasia, kun koipia ei saa tarpeeksi pienessä paketissa..
Riisiä, jossa on lisätty (itse) natriumglutamaattia riisinkeittimestä.
Tuorevihannessalaatti, jonka kävin ostamassa tässä välissä, että luulisitte, että syön vihanneksia.
 
Viimeksi muokattu:
Poron entrecotessa varmaan vähemmän rasvaa kuin lehmän vastaavassa, niin lämpötilan kanssa pitänee olla hieman tarkempi, ettei tule kuivaa, niin sous vide olisi hyvä, jos sellainen vehje löytyy. Philly cheese steakiin tulee entrecotea, mutta en lähtisi tuota siihen tuhlaamaan, tuntuu lehmänkin olevan siihen turhan hyvää. Pihvejä tykkään Lidlin naudan entrecotesta tehdä ja on kyllä hyvää joka kerta.
 
Perusruokaa viikolta: valkosipulikalaleike ja kalapuikkoja kera Lidlin pussimuusin. Hyvää ja nopeaa.
muusi.jpg


Ja sitten perjantaina kiuasmakkaraa jossa tomaattia, sipulia ja lanttua. On kyllä jumalaiset tuoksut saunassa kun tuota tekee.
makkara.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 580
Viestejä
4 558 654
Jäsenet
75 004
Uusin jäsen
otso.lan

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom