Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
20.03.2018
Viestejä
463
On ainakin avocadoa, tosin kuin niissä valmissosseissa, ei yhtään huono maku varmaan. En itse tosin voi maistella kun allerginen kalalle mutta kaiken muun syön ihan mielelläni tuosta.
 
Liittynyt
10.10.2018
Viestejä
173
On ainakin avocadoa, tosin kuin niissä valmissosseissa, ei yhtään huono maku varmaan. En itse tosin voi maistella kun allerginen kalalle mutta kaiken muun syön ihan mielelläni tuosta.
Laitoin myös timjamia enemmän kuin mitä resepti vaati.. Tuntuu että itsellä nuo yrttiruukut jäävät hillumaan käyttämättöminä vähän turhan usein. Maku oli raikas, sopi todella hyvin miedon kalan kylkeen.
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
116
Nyt on kyllä hyvän näköinen kiekko. Ihan normaalissa uunissa paistelit? Miten teit pohjan?
Kamadossa pizzakiven piällä, lämpöä sen 350c.

Pohjan oon tehnyt tolla reseptillä (2päivää oli jääkaapissa tekeytymässä):

Jos tarttee lisäjeesiä niin sama kaiffari joka teki tuon laskurin on tehnyt youtubeen videoita pizza aiheena :)
 
Viimeksi muokattu:

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
158
IMG_20210918_171702.jpgIMG_20210918_172123.jpg

Kamadossa savustettu täytetty paahtopaisti. Täyte: chiligouda,emmentaljuustoraaste,pekoni,sinappia,HBbbqkastike. Pinnoite: Poppamiehen Garlic-grillikastike. Savupalikat: omppua.
Sisälämpö 62,ulko 120. Aivan loistava murea pötkö
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.12.2019
Viestejä
99
IMG_20210918_140626.jpg

Mac n cheese. Suolaa jäin kaipaamaan, kun kuvittelin juuston suolaisuuden riittävän.

Tästäkin kauan haaveillut arjen syntiruokana, mutta myönnettäköön, ettei tuota määräänsä enempää kerralla syö. Pikemminkin lisukkeeksi johonkin ruokaan. Ideoita?
 
Liittynyt
10.10.2018
Viestejä
173
Tästäkin kauan haaveillut arjen syntiruokana, mutta myönnettäköön, ettei tuota määräänsä enempää kerralla syö.
Pätkit oikein rasvaista chorizoa joukkoon ja kypsennettyä parsakaalia. Hyvää mutta närästävää.
..Mutta juu, kyllähän tuo usein on lisuke eikä pääruoka. Ajaa saman asian kuin esim. perunamuusi.
 
Liittynyt
19.06.2018
Viestejä
244


Kamadossa savustettu täytetty paahtopaisti. Täyte: chiligouda,emmentaljuustoraaste,pekoni,sinappia,HBbbqkastike. Pinnoite: Poppamiehen Garlic-grillikastike. Savupalikat: omppua.
Sisälämpö 62,ulko 120. Aivan loistava murea pötkö
Teitkö niin että paisti jotenkin leikellään "auki"? Ja täytettä sisään ja rullalle? Olen possun sisäfilettä tehnyt usein täytettynä, jonkun kerran ulkofilettä (pitäis varmaan kokeilla tätä mutta yleensä tehny jotain muuta ulkofileestä) mutta naudan paistia/filettä en ole täytellyt mutta muutaman kerran ollut kyllä mielessä.
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
158
Teitkö niin että paisti jotenkin leikellään "auki"? Ja täytettä sisään ja rullalle? Olen possun sisäfilettä tehnyt usein täytettynä, jonkun kerran ulkofilettä (pitäis varmaan kokeilla tätä mutta yleensä tehny jotain muuta ulkofileestä) mutta naudan paistia/filettä en ole täytellyt mutta muutaman kerran ollut kyllä mielessä.
IMG_20210919_123220.jpg
Ihan tosta vaan leikkaamaan semmoinen 1-2cm paksu levy joka nuijitaan sitten "lehtipihviksi". Sitten vaan ainekset siihen ja rullalle. Sitten narulla sidotaan. Päädyt tärkeät ettei kaikki valu ulos.
 
Liittynyt
20.03.2018
Viestejä
463
Synttäreitten (39) kunniaksi päätin tehdä omaa lempipikaruokaa eli lämppäreitä, kahteen ekaan leipään ketsuppi, pepperoniviipale ja mozzarellaraaste, toisiin leipäsiin vihreä pesto ja mozzarellaraaste, leipänä mulla oli tässä Vaasan Jyväviipaleet.
IMG_20210920_163555.jpg
Tuossa ne pestoleivät, toimii todella hyvin tuollainen jyväinen leipä tuossa. Suosittelen testaamaan.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
999
Kokeilkaapas seuraavan kerran kun teette noita lämpöisiä voikkareita, niin juustoraasteen sekaan sekoittaa kananmuna. Tulee hieman pehmeämpi juustokuorrute.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
605
WhatsApp Image 2021-09-22 at 16.47.58.jpeg

Laitetaas jo tekovaiheesta kuvaa. Pataan meni mirepoix, pari valkosipulin kynttä ja reilun litran verran punaviiniä ja sekä tietysti mausteet ja yrtit (rosepippuri, suola, laakerinlehti, tinjami, rosmariini, savupaprika). Lihana Black Angus chuck roll joka ruskitettu pannulla omassa rasvassaan.
Hautukoot tuossa nyt noin 8h jonka jälkeen lihat ja muut rensselit sekä rasva pois ja loppu liemi redusoidaan glaseeraukseksi. :hmm:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.03.2018
Viestejä
463
Kuva ei vaan näy mutta kuvauksesta saa ammattilaisena jotain ideaa mitä teet.
 
Liittynyt
20.03.2018
Viestejä
463
Nyt näkyy, kiitos. Mmmmmhhhhh näyttää kyllä herkulliselle, söisin mielelläni pariisinpottusten kanssa.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
98
1B8635A8-8490-4DF6-B413-D96088467857.jpeg


Naudan sisäpaisti isoiksi kuutioiksi ja pannun kautta uuniin neljäksi tunniksi. Lämmöt alkuun 150° ekat kaks tuntia ja sitten sai hautua 90-110 loppuajan.

993C5635-7666-43ED-9E52-DE044BB14D58.jpeg


mausteina suola ja pippuri rouhittuna sekä savupaprikaa ihan hitusen. Kasvisliemikuutio myös. Lihat parissa erässä ruskistettu. Keitetyt oerunat kaveriksi. Tämä eiliseltä.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
215
Syksyinen Sienipiirakka

Suppilovahveroa,kanttarelliä,sipulia,punasta paprikaa,persiljaa,suolaa,valkopippuria,mustapippuria,munamaitoa jossa emmentaalijuustoraastetta ja kirsikkatomskua pinnalla koristeena.

Pohja:
125g voita
3dl vehnäjauhoa
1tl suolaa
1-2 rkl kylmää vettä

Munamaito:
4-5dl maitoa
2 kananmunaa
2-3dl emmentaali juustoraastetta

Paisto 225c n.30minuuttia

-Nypi voi ja jauhot käsin,lisää suola ja kylmävesi nopeasti sekottaen. Laita taikina jääkaappiin ja sillä välin valmista täyte.
-Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan ja tee hieman reunoja.
-Täyte: ryöppää pannulla sienet jotta vesi haihtuu niistä, kuullota sipulihake ja paprikan slaissit ja lisää mausteet lopuksi.
-Sekoita maito ja kananmunat sekä juustoraaste keskenään ja lisää piirakan päälle lopuksi.
 

Liitteet

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
98
Ostin osso buccoa 2,4kg. Valmistuu perjantaina. Sekä pari kiloa burgerjauhelia. J-liha viikonloppuna grilliin, osa pihveinä ja osa uuniin lihapullina ja pakkaseen.

2E90634E-4574-48BF-80A1-5412A57486E4.jpeg
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
98
Teinkin tänään jo osso buccot. Potkakiekot sen verran suuria, että tein vain kahdesta ja loput kolme menivät pakkaseen odottamaan loppusyksyn pimeneviä iltoja.

Mukaan pääsi:
-lihaliemikuutioita kaksi kpl (niitä hyytelöitä)
-sokeria
-tomaattimurskaa 2tlk Mutti
-suolaa
-pippuria
-valkosipulia 5 kynttä
-sipulia 5kpl (pingispallon kokoisia)
-porkkanaa 500g
-sekä 250g luumutomaatteja
-tuoretta timjamia
-tilkka valkoviiniä
-vehnäjauhoja leivitykseen
-paprikaa 1kpl
-öljyä paistamiseen
 

Liitteet

Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
51
Pari lihakokeilua:

20210627_203021.jpg 20210627_211624.jpg
Black Angus petite tender (aka teres major) - Oli kyllä kivan pienet ja mureatkin palat (kuten nimikin vihjaa), mutta ei ihan sisäfileen mureuteen pääse. Maku oli todella "beefy", enkä tiedä johtuuko se leikkusta vai rodusta, koska en ole muita vastaavia vielä maistellut. Kuten kuvasta näkyy niin pannulla paistettu ja upotettu yrtti/valkosipulivoihin - kuin pieleen voi mennä? :)


20210703_163937.jpg 20210703_165431.jpg
Iberico Bellotta Secreto - Härskin näköinen ihrapala, jota ei ennakkofiiliksistä poiketen kannata siistiä lainkaan. Rasvoineen päivineen kokonaisena grilliin ja lopputulos on huikea. Paksuimman osan voi jättää mediumiksi kuten kuvassa ja ohuemmat osat paahtuu melkein pekoniksi.
Tämä on kyllä itselle selvä "pound for pound" voittaja! (EDIT: kaikista lihoista)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
75
Pari lihakokeilua:


Black Angus petite tender (aka teres major) - Oli kyllä kivan pienet ja mureatkin palat (kuten nimikin vihjaa), mutta ei ihan sisäfileen mureuteen pääse. Maku oli todella "beefy", enkä tiedä johtuuko se leikkusta vai rodusta, koska en ole muita vastaavia vielä maistellut. Kuten kuvasta näkyy niin pannulla paistettu ja upotettu yrtti/valkosipulivoihin - kuin pieleen voi mennä? :)



Iberico Bellotta Secreto - Härskin näköinen ihrapala, jota ei ennakkofiiliksistä poiketen kannata siistiä lainkaan. Rasvoineen päivineen kokonaisena grilliin ja lopputulos on huikea. Paksuimman osan voi jättää mediumiksi kuten kuvassa ja ohuemmat osat paahtuu melkein pekoniksi.
Tämä on kyllä itselle selvä "pound for pound" voittaja! (EDIT: kaikista lihoista)
Petite tender on kyllä hinta-laatusuhteeltaan hyvä pala ja näyttää täydellisen onnistuneelta.

Secreto on itselle vähän oudompi pala, mutta näyttää ihan helvetin hyvältä. Käytitkö paistomittaria vai menitkö kellon kanssa? Jos kello niin paljonko minuuttia per puoli ja grillin lämpö suunnilleen?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
479

Iberico Bellotta Secreto - Härskin näköinen ihrapala, jota ei ennakkofiiliksistä poiketen kannata siistiä lainkaan. Rasvoineen päivineen kokonaisena grilliin ja lopputulos on huikea. Paksuimman osan voi jättää mediumiksi kuten kuvassa ja ohuemmat osat paahtuu melkein pekoniksi.
Tämä on kyllä itselle selvä "pound for pound" voittaja! (EDIT: kaikista lihoista)
Iberico Bellotta Secreto on kyllä hekullisen näköistä! Ilmeisesti jotaki hienompaa possua?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
439
Iberico spare ribs, suunnillee 3-2-1 metodilla savustettu omenaa ja hikkoria. Weberin performer deluxessa, eli perus pallogrillissä.
On tää iberico kyl ihan eri tavaraa kuin suomalainen possu, lihakaupassa on yleensä loppukesästä ibericon kyljyksiä tarjolla ja on heittämällä kyllä aina vuoden kohokohtia.

IMG_20210925_110626.jpg
IMG_20210925_111052.jpg
IMG_20210925_202335.jpg
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
98
Tuon luuytimen kun imasee naamariin niin ae ae..
Yllätyin kun ensimmäisen kerran maistoin.
oon muutaman kerran aiemmin maistanut ja onhan se hyvää. En osaa sanoilla kuvailla. Senhän sai vain imaista huiviin. Lihat irtos kyllä luusta ottamalla luusta kiinni ottimilla.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
659
sushibowl.jpg
Ensimmäinen kokeiluversio teemasta sushi bowl/poke bowl. Yhdistelin muutamaa reseptiä mitä vastaan tuli.
Tytär syö sushia niin paljon kuin pöytään kantaa niin kokeilen maistuuko ainekset näin kulhosta. Kilohinta olisi paljon edullisempi kuin mitä 19,90-21,90€/Kg paikallisten markettien sushibuffilla on.

Pohjalla perinteinen sushiriisi pieninä lusikallisina aseteltuna, tämän päällä keskellä majoneesi jossa ohutta punasipuliviipaletta ja wasabia. Sektoreista makuina löytyy kylmäsavulohi, tonnikala purkista, kurkku, tomaatti, porkkana ja avocado.

Ostoslistalle pitää vielä lisätä jotain tuoretta yrttiä pintaan ja seesaminsiemeniä. Luulin että katkarapuja olisi löytynyt pakkasesta mutta nekin ostoslistalle...
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
659
Tuon luuytimen kun imasee naamariin niin ae ae..
Yllätyin kun ensimmäisen kerran maistoin.
Muutaman kerran kun olen tehnyt ossobucoa on mun padassa luuydin jo irronnut liemeen. Ehkä liian pitkä haudutus on syynä siihen. Ensi kerralla tarvitseekin yrittää pitää ydin paikallaan lautaselle saakka.
 
Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
63
Riisimössöä, elikkäs mitä jääkaapistä löytyi :
amössö.jpg

Elikkäs riisiä, sipulia, hillosipulia, paprikaa, palapaistia, tomaattia.
Iso satsi josta riitti kahdelle päivälle.
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
51
Secreto on itselle vähän oudompi pala, mutta näyttää ihan helvetin hyvältä. Käytitkö paistomittaria vai menitkö kellon kanssa? Jos kello niin paljonko minuuttia per puoli ja grillin lämpö suunnilleen?
Ihan kokemusperäisellä kannikkatuntumalla Weberin kolmen polttimen kaasuhella täysille ja varmaan minuutin välein kansi auki ja kääntö (ja siirto pois liekistä, koska rasva palaa). Olisko jotain 10-12min mennyt tällä tyylillä... :hmm:

Iberico Bellotta Secreto on kyllä hekullisen näköistä! Ilmeisesti jotaki hienompaa possua?
Juu, rotu on Iberico, suoraan Iberian niemimaalta (eli Espanjasta) ja Bellota "laatuluokitus", joka käytännössä tarkoittaa elukan tietynlaista kohtelua. Saa laiduntaa vapaana syöden tuoretta vihreää ja tammenterhoja. Secreto on sitten se "salainen" leikkuu tuolta kyljen ja lavan välistä ;)

Ei ihan yhtä erikoista kuin esim Japsi A5 Wagyu naudassa, mutta eron kyllä huomaa "tavalliseen" sikapossuun.
 
Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
63
Pitää myöntää että hiukan lähti lapasesta :
'Makujen sinfoniaa' :
amössö2.jpg

Pottumuussia, kivikylän pyöryköitä, hillosipulia, kurkku/tomaatti + punajuurisalaatti.
Kyllähän nuo toimivat yhdessä, mutta pitää myöntää että lopussa ketsuppia piti käyttää jatkeena.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 652
Pitää myöntää että hiukan lähti lapasesta :
'Makujen sinfoniaa' :

Pottumuussia, kivikylän pyöryköitä, hillosipulia, kurkku/tomaatti + punajuurisalaatti.
Kyllähän nuo toimivat yhdessä, mutta pitää myöntää että lopussa ketsuppia piti käyttää jatkeena.
Ei millään pahalla mutta olisko mitenkään mahdollista ottaa kuvat hiukan kauempaa.. näkyis vähän niinkuin se kokonaisuus eikä vaan zoomattua lihapullan puolikasta..
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
51
No nyt kun vauhtiin päästiin, niin vielä yksi lihatesti kansalle:
20210724_153859.jpg 20210724_203142.jpg 20210724_192128.jpg

Kuten kuvasta näkyy, niin Tammisen Dry age ulkofilepihvi. Hienon näköinen yksittäispakattu paketointi ja hieno on hintakin - 27,90€ / kpl eli kilohinta siinä 93 eukkoa o_O

Toki en tähän hintaan poistanut, mutta kun paikallisella kauppialla oli hintaan 10,90€ / kpl, niin otettiin testiin.

Sadepäivänä pannulla paistoin ja kaveriksi ranuja sekä kesäsipulia. Ihan mukiinmenevä perus-uffe, josta oma tuohisuuni ei kyllä maistanut dry agea. Eikä ollut erityisen mureakaan. Atrian Premium (22,45€/Kg) ja esim. joku Black Angus uffe (~40€/Kg) on kyllä olleet huomattavasti parempia :thumbsup:
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
479
Normaalisti tulee niitä hienompia kokkauksia itse postailtua, niin otetaan jotaki arkisempaa.

Broilerin_reisi.jpg

Mie pösilö se tajusi vasta kaupassa, että meillä myytävä broilerin paistileike on sitä reittä, jota on haluttanu. Saisikohan jossaki luun tai ihon kanssa?

Lämpiämään otin ja suolat laitoin. Pannulle noin keskilämmölle tai pikkusen yli. Taisin viskata pannulle ennenku oli edes kunnolla lämmin. Ekalla kerralla taisin kunnon lämmöllä kypsentää, niin jäi semmosen limaisen tuntuiseksi, mutta nyt tuli semmonen passeli kun hitaasti antoi paistua. Olisi voinut trimmata vähän että olis tasaisemmin ollu, mutta noh... Lopuksi laitoin pippuria kummallekin puolelle.

Lisukkeeksi sitten punaisia linssejä ja herneitä. Olen aika tykästynyt linsseihin, nopeasti kypsyy ja maistuukin joltakin. Herneet sitten että saapi vähän vihreätä. Sitten pienellä kermalla pannu puhtaaksi.

Simppelit maut, mutta mulle ainakin maistuu :D Etenkin hieman rapsakammat kohdat ja pelkkä suola oli aivan mahtavaa maultaan.
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
283
Tuli viikonloppuna tehtyä etanoita valkosipulipersilja voissa ja parmesaania oäälle. Sit pääruoaksi oli kuhaa paistettuna ja haudutettuna, kalaliemestä tehty tillisahramikermakastike ja uunissa paahdettuja salottisipuleita rosmariiniperunoita ja broccoliininvarsia (koska kukkaosat paloi :rofl:).
Sitten tuli tehtyä parmesan tyyppisessä juustossa paneroitua kanaa, tää oli parasta näistä, helvetin hyvää! Broilerinfileet vehnäjauho-suola-curry seokseen, sit dippaa munaan ja sen jälkeen mahdollisimman pieneksi hiutaleeksi raastettuun juustoon. Sit paistaa voissa rapeaksi.
IMG_6782.jpg
image1 (1).jpeg
image0.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
143 609
Viestejä
2 742 940
Jäsenet
53 090
Uusin jäsen
Jugilainen

Hinta.fi

Ylös Bottom