- Estetty
- #51
- Liittynyt
- 19.10.2016
- Viestejä
- 882
Kirjoitelkaa about ohjeita näihin yliherkullisen näköisiin ruokiinne niin tyhmempikin osaisi kokeilla niitä
Näyttää kyllä oksettavaltaTerve vaan kaikille.
Olen uusi asiakirjoittaja ja olen saapunut nostamaan keskustelun tasoa. Aika hyvän näköisiä settejä tuossa edellisellä sivulla mutta kovin pienen näköisiä annoksia. Ei kai noilla aikuinen ihminen saa nälkää taltutettua saati tule kylläiseksi? Vertailun vuoksi laitoin äsken reilut 500 grammaa raneja ja saman verran kananuggetteja ja päälle kermakastike. Helvetisti mausteita ja sopivasti ketsuppia. Kyllä lähti nälkä ja oli ihan pirun hyvää.
Kyllähän tuolla suonet saa tukkoon ja mukavan morkkiksen loppupäiväksi. Ei jatkoonTerve vaan kaikille.
Olen uusi asiakirjoittaja ja olen saapunut nostamaan keskustelun tasoa. Aika hyvän näköisiä settejä tuossa edellisellä sivulla mutta kovin pienen näköisiä annoksia. Ei kai noilla aikuinen ihminen saa nälkää taltutettua saati tule kylläiseksi? Vertailun vuoksi laitoin äsken reilut 500 grammaa raneja ja saman verran kananuggetteja ja päälle kermakastike. Helvetisti mausteita ja sopivasti ketsuppia. Kyllä lähti nälkä ja oli ihan pirun hyvää.
Fish And Chips:
Periaatteessa sama setti kuin tuo ranet & nugetit mutta nyt kanan tilalla kalaa. Reilu kilo evästä.
Ei noihin nyt tolkuttomasti mene, kalliimpia on nuo naudanlihat ja lampaat, mutta ne ostan aika usein tarjouksesta, tyyliin naudan ulkofile usein 16-18€/kg. Lammas heittelee 12-18euroon kilo tarjouksessa tai ruhonosasta riippuen. Possua saa joskus 3.5€/kg. Hevosta saa kauppahallista 6euroa kilo. Lidlistä 90% ruoasta niin halvaksi tulee. Annoshinnat ei kummosia ole, jos kilosta nautaa saa 4 annosta ja kasvikset siihen eurolla tai parilla.Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko @jeppejehu käyttää rahaa ruokaan? Eivät varmaan mitään älyttömän kalliita annoksia ole loppujen lopuksi, kun kaikki tehdään itse, mutta kyllähän nuo näin opiskelijan silmin näyttävät paremmilta mitä budjettiin sopii. (Parempiin) lihoihin menee varmaan eniten rahaa?
Kuka on Kristo?DonX tekee pizzaa Kriston ohjeella ?
Karmean näköistä moskaa, en söis.
ohops tulipas pieni kuva mutta menkööt
karjalanpaistia,
mausteina rosmariini, timjami, laakerinlehti ja mustapippuri. Lihaa hauduttelin 3h, sitten palsternakkaa, porkkanaa ja bataattia paloina sekaan ja oisko ollut viel 1.5h.
suppispiirakkaa
ruisperuna valmistaikina
iso määrä silputtuja suppiksia paistellaan kuivaksi, sitten sekaan 150g schwarzwaldin kinkkua silppuna ja lopuksi punasipulia.
vuokaan leviteltyä taikinaa esipaistoin 200 asteessa jonkun 15-20min.
2dkermaa, 2kananmunaa, kourallinen emmentaljuustoa, ripaus mustapippuria sekoitellaan ja sekaan jäähtynyt sienikinkkusipuli. Uunissa oli kunnes väriä oli nätisti. Parempaa seuraavana päivänä tai sitten jos tekee aamulla niin illalla herkuttelee.
pekoniin rullattuja broilerin fileitä, pekonirasvassa paistettuja pottuja, basilikamozzarellaa ja kevätsipulitomaattia
itsetehtyä vaniljajäätelöä mansikoita ja valkosuklaata
naudan ulkofile ja lanttua
yrtit parvekkeelta
hedelmäsalaattia ja jotain sitruunaminttua, myös parvekkeelta
valkosipulilammaspyttipannua tsatsikilla
juustolautanen
vaniljamannapuuroa kirsikoilla aamiaiseksi
juustolla kuorrutettu possun ulkofileepihveröinen
tortillalätyn päälle ruskistettua broilerinjauhelihaa, 5 eri juustoa ja uuniin. jäähdytystä vähän, päälle rehuja ja avokadoa
jättitaco valmis
Fish And Chips:
Periaatteessa sama setti kuin tuo ranet & nugetit mutta nyt kanan tilalla kalaa. Reilu kilo evästä. Ei ehkä näytä kuvassa siltä mutta tuo "lautanen" ei oikeastaan ole lautanen vaan sellainen iso tarjoiluastia jota käytän sen takia koska siihen mahtuu enemmän mättöä. Ei tullut edes ähky olo ja eihän tämä nyt missään nimessä tervettä ole mutta minkäs teet. Vähemmästä ei tule kylläiseksi eikä normi ruoka maistu hyvältä.
Kiitos. Tämä oli erittäin tärkeä tieto.Paistettu vapaan kanan muna
Tärkeä ilmoittaa, koska kyseessä on laaturuokaa, johon tarvitaan parhaat raaka-aineet. Harmi, että tällä kertaa ei ollut luomumunia tarjolla, mutta kaikkea ei voi saada. Unohtui myös mainita, että 100% kotimaista niin työ kuin raaka-aineetkin!Kiitos. Tämä oli erittäin tärkeä tieto.
No nyt. Karmeiden annosten ja ravintolatason hienostelun sijaan rehellinen ja taatusti maistuva pöperö. Pisteet siitä.Päivän lounas:
Kotona leivottu sämpylä
Paistettu vapaan kanan muna
Savustettua pekonia
Savupekoni-Kabanossi
Sinappi
Ketsuppi
Parilagrillillä paistettu
Pekoni on raakaa joten todennäköisesti myös itsetehty sämpylä on pahaa.Päivän lounas:
Kotona leivottu sämpylä
Paistettu vapaan kanan muna
Savustettua pekonia
Savupekoni-Kabanossi
Sinappi
Ketsuppi
Parilagrillillä paistettu
Mitä helvettiä? Keititkö sä ton jauhelihan? Eikö se nyt ruskisteta ensin ja sitten laiteta koko soosi muhimaan olueeseen?
Oluessa haudutettua chili con carnea riisillä.
Selkeästi hän paistaa reilussa öljyssä sitä jauhelihaa ja noin se kai kuuluukin tehdäMitä helvettiä? Keititkö sä ton jauhelihan? Eikö se nyt ruskisteta ensin ja sitten laiteta koko soosi muhimaan olueeseen?
"Paistaa"Selkeästi hän paistaa reilussa öljyssä sitä jauhelihaa ja noin se kai kuuluukin tehdä
No friteeraa vaikka sitten. Ei öljyssä varsinaisesti mitään "keitetä" kuten et varmaan tilaa mäkkäristä öljyssä keitettyjä ranskalaisia perunoitakaan. Vesi kiehuu 100C kun öljy lienee tuollaista 150-180 asteista kun siinä tavaraa "keitetään" ..."Paistaa"
Oluesta tossa kyllä puhutaan joten jos toi on olutta ni kehittämistä. Mutta tosiaan jos öljyä niin friteerauksen ymmärrän mutta ei toi kovin kuumalta näytä.No friteeraa vaikka sitten. Ei öljyssä varsinaisesti mitään "keitetä" kuten et varmaan tilaa mäkkäristä öljyssä keitettyjä ranskalaisia perunoitakaan. Vesi kiehuu 100C kun öljy lienee tuollaista 150-180 asteista kun siinä tavaraa "keitetään" ...
Mutta ei tuo vedeltä siis näytä.
Mitä helvettiä? Keititkö sä ton jauhelihan? Eikö se nyt ruskisteta ensin ja sitten laiteta koko soosi muhimaan olueeseen?
Ei ole öljyä, vaan olutta ja vettä.Selkeästi hän paistaa reilussa öljyssä sitä jauhelihaa ja noin se kai kuuluukin tehdä