Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
@Moonis, kiitosta vaan, vaikka kaikesta leivitetytä tulee kyllä mieleen ABC :)

Pöhnäisin reseptin täältä:
Wienerleike kananpojasta

Omat muokkaukset olivat:
- Jyväbroiler 390g Broilerin Filee Persilja-valkosipuli, mistä käytin yhden fileen per annos. Alla yhden fileen aineet.
- Halkaisin fileen kahdeksi ohuemmaksi
- Marinadin määrä kuten ohjeessa, sinapiksi sitä mitä kaapissa oli. Auran väkevä ja toisena päivänä Auran Dijon (tämä ehkä parempi). Eli ei mitään kovin pro sinappeja.
- 1 dl vehnäjauhoja
- ~1 tl suolaa myllystä
- ~1 tl pippuria myllystä
- 1 dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- paistamiseen kunnolla voita
- Ainakin 7 min per puoli parilla käännöllä. En pidä "löysästä" ja "raa'asta" kanasta :)

Ehkä hivenen vielä kaipaisi makua lisää. Pidempi marinointi + muita mausteita. Pitää jotain kokeilla. Ohjeissa olen kyllä usein huomannut, että mausteet aika niukalla ja varsinkin suolaa ja pipuria todella ujosti.

Kiitos ja kumarrus *nostaa kokinhattuaan*
 
IMG_20190519_133140.jpg


Nyhtöpossua
 
Itse tehtyä Ciabatta-leipää.

Taikinaa kylmäkohotettu jääkaapissa noin 14 tuntia ja annettu olla huoneenlämmössä pari tuntia ennen valmistamista.

Leivän pinnalle ripoteltu sormisuolaa ennen uuniin laittamista.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg
 
CIABATTA LEIPÄ

Ainekset:
  • 1/3 osa tuorehiivaa (kuivahiiva ei käy, koska se vaatii noin 42°C asteisen veden toimiakseen)
  • 7dl kylmää vettä
  • 2tl suolaa
  • noin 900g (14dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 3rkl oliiviöljyä tai muuta öljyä mitä nyt sattuu kaapista löytymään
  • 1rkl siirappia tai sokeria
Taikinan valmistus:
  • liota hiiva kylmään veteen, lisää suola, oliiviöljy, siirappi tai sokeri ja vaivaa taikina vellimäiseksi löysäksi seokseksi puolikarkeilla vehnäjauhoilla
  • huom! muista, että taikina saa jäädä mahdollisimman pehmeäksi
  • nostata taikina viileässä ja vedottomassa paikassa (jääkaapissa) ainakin yön yli (10-12 tuntia)
Valmistus:
  • lämmitä uuni valmiiksi 225°C (ei kiertoilma) tai 200°C (kiertoilmauunissa)
  • kumoa taikina jauhotetulle pöydälle
  • ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja muotoile siitä varovaisesti neliönmuotoinen pala ja jaa se neljään yhtä suureen osaan
  • venyttele taikinapalat pellille pitkulaiseksi tossuiksi ja voitele öljyllä
  • huom! käsittele taikinaa mahdollisimman vähän ja varovaisesti rikkomatta siinä olevia ilmakuplia ja yritä saada taikinat vartin sisällä jääkaapista ottamisen jälkeen uuniin paistumaan
Paistaminen:
  • paista leipiä noin 20 minuuttia uunin keskikohdassa 225°C asteessa (ei kiertoilma) tai kiertoilmauunissa 200°C asteessa.
Paistoaika ei ole tarkka 20 minuuttia. Ciabatta leivät ovat kypsiä, kun niiden pohjasta lähtee kumiseva ääni koputtaessa.

Voit käyttää taikinan maustamisessa lähes kaikkea saatavilla olevaa, chilistä pieneksi pilkottuihin oliiveihin, ja öljyn sijasta voi käyttää jopa tonnikalapurkin öljyä.
 
Paella on kyllä nannaa.. varsinkin oikealla paellapannulla ja toki ilman mitään meren mönkijöitä (no katkisia voi olla). Pitäiskin taas virittää rengaspoltin tulille ja tekaista. Se on myös yks parhaista ruuista kun tulee illanistujaisvieraita.
 
Jüüh vaniljadiilerin kirje löysi viimein tiensä erinäisten seikkailujen jälkeen perille, niin pääsi laittamaan taas satsin vaniljaesanssia tulille.

Ainekset:
-Vaniljapapuja
-Bourbon viskiä
-Asennuskalja

IMG_20190607_184434.jpg


IMG_20190607_184612.jpg
IMG_20190607_184700.jpg


IMG_20190607_185706.jpg


IMG_20190607_190039.jpg
 
Mitä maksoi tangot? Valmiit vaniljasokerit on kyllä niin mauttomia, että saisi olla jotain esanssia.
 
Mitä maksoi tangot? Valmiit vaniljasokerit on kyllä niin mauttomia, että saisi olla jotain esanssia.

Hinnat tulleet aika rajusti ylöspäin sitten viime tilauksen. Nyt oli B-luokan tangot 10kpl/18e. Muistaakseni viimeksi kun tein sai A-luokan tankoja vain muutaman euron kalliimmalla per 10. Nyt näkyi olevan A-tangot luokkaa 8€/kpl. :wtf:

Ja joo, aivan täysin eri tavarasta kyse kuin vaniljasokeri - mistään vaniliinisokereista puhumattakaan.
 
Sapuzkaa kun tuli nälkä, lasagnettea ja rehusia:

IMG_20190610_151243.jpg

Tuossa on kastikkeessa siis broilerijauheliha, pieneks silputtu sipuli, porkkana ja paprika, lisänä sitten 200g juustoraastetta, mausteet on ihan jauhelihamauste ja paprikajauhe.
 
Sapuzkaa kun tuli nälkä, lasagnettea ja rehusia:

IMG_20190610_151243.jpg

Tuossa on kastikkeessa siis broilerijauheliha, pieneks silputtu sipuli, porkkana ja paprika, lisänä sitten 200g juustoraastetta, mausteet on ihan jauhelihamauste ja paprikajauhe.

Hiukan OT... mutta miksi kurkku on kuorittu?:p
 
Piti ekana tehdä etikkakurkkuja noista, siks kuorittu, mutta tajusin ettei kämpässä ollu etikkaa niin lautaselle sitten vaan noin.
 
Tässä just uuniin menossa bolognesekastikkeella täytetyt punaset paprikat, tuli tehtyä tota kastiketta toissapäivänä ihan hitonmoinen määrä niin pitää hyödyntää´, ruokaa ei saa haaskata!

IMG_20190614_165240.jpg

Syön nykyään vain kerran päivässä niin noi annoskoot saattaa siks vaikuttaa isoilta yhdelle.
 
Viimeksi muokattu:
Täytyypä itsekkin postata tänne kuva kun olen täällä niin usein käynyt teidän kuville kuolaamassa:) Vähän jäi vielä toivomisen varaa kun yritin samalla ruokkia perhettä niin grilli oli pikkasen ehtinyt jäähtyä ja lihat oli pikkasen liian kauan grillissä. Muuten kyllä erittäin onnistunut setti:)
20190618_181326.jpg
 
Täytyypä itsekkin postata tänne kuva kun olen täällä niin usein käynyt teidän kuville kuolaamassa:) Vähän jäi vielä toivomisen varaa kun yritin samalla ruokkia perhettä niin grilli oli pikkasen ehtinyt jäähtyä ja lihat oli pikkasen liian kauan grillissä. Muuten kyllä erittäin onnistunut setti:)
20190618_181326.jpg
Ja tuo on mitä?
 
Ja tuo on mitä?
Aa kato ruoka juomat alkaa vaikuttaa näköjään kun unohtu laittaa mitä lautasella on.
Eli grillattua petite tenderiä, homejuustolla täytettyjä pekoniin käärittyjä herkkusieniä ja salaattia kotimaisista rehuista päällä muutama pala vähä suolasta fetaa.
 
Aa kato ruoka juomat alkaa vaikuttaa näköjään kun unohtu laittaa mitä lautasella on.
Eli grillattua petite tenderiä, homejuustolla täytettyjä pekoniin käärittyjä herkkusieniä ja salaattia kotimaisista rehuista päällä muutama pala vähä suolasta fetaa.
Ja tuo taas on mitä?
 
Ja tuo taas on mitä?
No eipä tämä ihan putkeen mennyt:) Eli naudan petite tender, mihin tutustuin joskus joskus jenkeissä käydessäni ja se on Naudan lavasta leikattu ja jostain syystä itse tykästyin siihen enemmän kun fileisiin:) liha itsessään on kotimaista herefordia tuosta lähi tilalta.
Suosittelen kokeilemaan tätä löytyy varmaan nykyisin ihan isoimmista marketistakin.
Jäiköhän viellä jotain mainitsematta:rofl:
 
Aijjaa. No lähinnä olis kiva lukee mitä on käytetty ilman että pitää kuuklaa tai käyttää tranlatoria kun kerran suomalaisella foorumilla ollaan.

Gastronomian yleiskieli on Ranska, vaikka asuisi kuussa. :D Jos edes vähän ruokakulttuuri kiinnostaa, niin hyvä noita termejä ja nimityksiä on opetella, tulee vastaan joka paikassa.
 
Anteeksi vielä kaikille että jäi eka postaus vähän vajaaksi. Olin vaan niin innoissani kun kerrankin sain jotain edes siedettävän näköistä aikaiseksi:geek:
Ja ehkä toi punaviini tonkka oli vähän liikaa kun täällä ei sitä kukaan muu juo:facepalm:
Yritän ensikerralla sitten olla informatiivisempi:)
Toi picanhakin on muuten hyvää:)
 
Jauheliha, sipuli, sriracha ja jalapeno.

IMG_20190623_223201.jpg

Ja toinen vastaava:

CF_bfxoE-5HB_NjZawhcruIqRUFEQPUs1N2Vnp0A_jeinyBQhylx4ghPfUe3JeWNtqGmFhU8e8l14gbXgQYQnZMWZjuQGGjLU0ZBuc7lpELD0CXScbfR4Z2ylYs6ZFn9Bt1GHutJi1I8lA8GDGJwREEmkiSC24WuKDVY-BgrusV4hjssDioBKEeYY5tAL34bhQt5H9_Jxtm9hInpLk58LnVTI-NphJy2_sd1DNszlLmGCShQLfQKk9pY1TvAH2GY12ESrZzCYWzI43gv73JWnts_hdJPE1RM2BSkKN1aLVJwfJj7H7ByLrHrO043spYy_fU3AgKifvrvMpChXrEy4fVO9rGy-GtoPdSPBnA8lt0eNXXwp9D1vhTrsUnmkECeXFaKIOk-X0pMrfpm0TGgRjndJjmZcnH7Yv0jRrY2KqeZuTmvTkZvtU2DrK5tECoeaD0zjWQwdXupPq175kBM5NaS0zOk3_clxzGJYQjcF6BZ8ngFlVpvh67AO4p4bZbbrALFQRbbKp5HuyGufQEBbrsQDZiRoC-ziouioZDKvQ6expvQouR3lGxfoktPx7woH9d72Nt1mIEMZClanqBSDc_lGLl7F784iBEKS8lvYxhrIrmq0NnpRzn39t35K1rTz7IxUCGKjap3GSRM4Uq6b4c4udv5Oq4=w1743-h1307-no

Johonkin vaan ekasta katosi sriracha :D Mutta tällaiset Pizzat tai no Piirakat.

Ylempi Lidlin jossain teflon alustalla vai mikä lie ja alempi kivellä.

Ylempää olisi voinut pitää pidempäänkin uunissa. Alempi lähes täydellinen, vaikka sitäkin olisi voinut hetken enemmän paistaa. Alkoi vaan olemaan sietämätön nälkä kaverin kanssa :)

Ihan testinä tuli testattua miten Pataks 2-step curry Balti toimii kastikkeena ja mukana tullut mauste jauhelihan kanssa. Täytyy sanoa, että aivan hemmetin hyvä valinta :) Tuli hieman Intialaista makua pizzaan.
 
Viimeksi muokattu:
Iltapalasalaattia, tuossa on meetwurstia, cheddaria, kurkkua ja tomaattia. (kurkku ihan tuolla kulhossa alimmaisena niin ei näy)

IMG_20190710_012027.jpg

Oli tarkoituksena tehdä kanasalaatti mutta tipuset umpijäässä niin suunnitelma B sitten.
 
Hunaja-bbq kanavartaita Lidlista nappasin, samasta paikasta sitten myös nuo muut lautasella näkyvät

IMG_20190712_174604.jpg


Eli siinä on siis kirsikkatomaattia, kurkkua, minimaissia ja tuolla vartaiden alla sitten paistettuja sipulirenkaita. Maukas ja yksinkertainen pikalounas (ja terveellisempikin kuin nuo BK/McD tarjoomukset)
 
Viimeksi muokattu:
Hunaja-bbq kanavartaita Lidlista nappasin, samasta paikasta sitten myös nuo muut lautasella näkyvät

Eli siinä on siis kirsikkatomaattia, kurkkua, minimaissia ja tuolla vartaiden alla sitten paistettuja sipulirenkaita. Maukas ja yksinkertainen pikalounas (ja terveellisempikin kuin nuo BK/McD tarjoomukset)

Paistoit siis kanavartaat ja sipulit? Bonusta siitä että rehut leikattu :D
 
No ton ei ole tarkoitus olla mikään Michelin tason ateria... Ja mulla ei moniallergikkona kamalasti varaa ole valita mitä syön.

:D Ja jos vertaa tuota mun isännän eiliseen "herkkuateriaan" joka oli kolme lämmitettyä Saarioisen jauhelihapihviä ja kurkkusalaattia nin on tää mun nyt hiukan eri sarjassa...
 
20190719_150240.jpg
Alotetaas ruoka juomista, ainoa ongelma näissä oli kun olin kuullut työkaverilta suodattamattomasta Tonic vedestä mikä on kuulemma tuollaista haaleaa ja kellertävää, noh minähän sitten nohevana hain sitä Alkosta ja huomasin täällä että ei mennyt ihan nappiin☹
20190719_175955.jpg
No taas tultiin mökille viettämään omia nelikymppisiä ja pakkohan se oli käydä hakemassa naapurista vähän herefordia tällä kertaa sit ihan kaikkien tuntemaa ulkofilettä.
20190719_184132.jpg
Ja tässä sit lopputulosta, voissa oman maan persliljaa ja valkosipulia
Tohon tuli vielä paistetut uudet perunat lisäkkeeksi
 
Ei nyt varsinaista kokkaamista, mutta tähän vuodenaikaan on hyvä tehdä jääkaappi täyteen maustekurkkuja avomaankurkuista.

Tuli 6kpl litran purkkia täyteen ja 8 keskikokoista sekä vähän pienempää purkkia 4 kilosta avomaankurkkuja.

Lisäsin jokaiseen kokeeksi melkoisen tulista Hot Devils jalapenoviipaleita pieneksi paloiteltuna ja käytin myös sen etikkaliemen säilötteitä tehtäessä.

1-2 viikon päästä pääsee maistelemaan :drool:

1.jpg


2.jpg


3.jpg


4.jpg
 
Ei nyt varsinaista kokkaamista, mutta tähän vuodenaikaan on hyvä tehdä jääkaappi täyteen maustekurkkuja avomaankurkuista.

Tuli 6kpl litran purkkia täyteen ja 8 keskikokoista sekä vähän pienempää purkkia 4 kilosta avomaankurkkuja.

Lisäsin jokaiseen kokeeksi melkoisen tulista Hot Devils jalapenoviipaleita pieneksi paloiteltuna ja käytin myös sen etikkaliemen säilötteitä tehtäessä.

1-2 viikon päästä pääsee maistelemaan :drool:

1.jpg


2.jpg


3.jpg


4.jpg

Jaahas näyttää pizzalinja jatkuvan täälläkin. Mistäs voin tulla ostaa pari purkkia kun näyttää niin perhanan maukkailta.
 
@ZZRX maistoin jo kahden yön jääkaapissa ollutta ja hittolainen että on hyvää kun on samalla tulisia :hungry:

Jos asut Vantaalla tai kulkuväline, saa tulla maistamaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 797
Viestejä
4 517 103
Jäsenet
74 476
Uusin jäsen
Modizz
Back
Ylös Bottom