Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Tein vähä lihamureketta.

Jauhelihassa oli pussillinen sipulikeittoa, runsaasti parmesaania, porkkanaa&sipulia, pari munaa ja perusmausteet.

Sisälle tuli mozzarellaa, fetaa, basilikaa ja tomaattia. Sit koko paketti käärittiin pekoniin.

Albumi

sH0wnoE.jpg

RyInVsZ
 
Viimeksi muokattu:
Tein vähä lihamureketta.

Jauhelihassa oli pussillinen sipulikeittoa, runsaasti parmesaania, porkkanaa&sipulia, pari munaa ja perusmausteet.

Sisälle tuli mozzarellaa, fetaa, basilikaa ja tomaattia. Sit koko paketti käärittiin pekoniin.

Albumi

sH0wnoE.jpg

RyInVsZ

Hyvännäköistä settiä ja varmasti huikean makuista, tuon kun vielä ois valmistanut savupöntössä, niin 10/10, nyt vaan 9/10. :)

Ps: Näkyyköhän kuvat ok, onko taas klassinen https vs http tässäkin. Mullakin näkyy kuva kyllä tässä mun vastauksen esikatselussa, mutta ei taas ite postauksessa...
 
Joo ei näy kuvat, onneksi on tuo albumilinkki. Tämä foorumisofta saisi ottaa automaattisesti tuon s-kirjaimen pois imgur-osoitteista jos se tosiaanki on siitä kiinni. Minä olen luullut ettei imgurista voi ollenkaan linkata kuvia suoraan forumeille.

EDIT: Unohtui sanoa se tärkein, eli hyvältä näyttää. :D
 
Tein vähä lihamureketta.

Jauhelihassa oli pussillinen sipulikeittoa, runsaasti parmesaania, porkkanaa&sipulia, pari munaa ja perusmausteet.

Sisälle tuli mozzarellaa, fetaa, basilikaa ja tomaattia. Sit koko paketti käärittiin pekoniin.

Albumi

sH0wnoE.jpg

RyInVsZ

Hyvältä näyttää :tup: Paljonko oli lihaa, mitkä lämmöt ja kauanko uunissa?
 
Kavereiden kanssa viiklopun viettoa, 1,34kg naudan sisäfile liiteristä, Brasiliasta lihaa.
Aika perus parilapannu induktio liedellä, lopuksi mausteeksi suolaa ja mustapippuria. :)
Kohtuu helpolla helvetin hyvää lihaa, parempaa on vaikea löytää mistään ravintolasta :)

IMG_0227.jpeg IMG_0228.jpeg IMG_0230.jpeg
 
En löytäny parempaakaan ketjua, niin postaan tänne:

Vasemmalla pakkauksen mainoskuva ja oikealla todellisuus:

IMG_20181222_065815.jpg
 
Mä kerran sain hesessä pari senttiä pinnasta vajaan mukin limua vaikka kaikissa aterian kuvissa se oli piripintaan. Kysyin miks mun limu ei oo piripintaan ni myyjä sanoi että niis mainoskuvissa on enemmän jäitä ni näyttää vaa täydemmältä. Totesin siihe että no lyö sit niitä jäitä sinne lisää :D
 
Mä kerran sain hesessä pari senttiä pinnasta vajaan mukin limua vaikka kaikissa aterian kuvissa se oli piripintaan. Kysyin miks mun limu ei oo piripintaan ni myyjä sanoi että niis mainoskuvissa on enemmän jäitä ni näyttää vaa täydemmältä. Totesin siihe että no lyö sit niitä jäitä sinne lisää :D

Tähän on lisättävä, että Michael Douglasin elokuvassa ''Rankka päivä'' mainoksen ja todellisuuden ero saa pääsankarin hivenen hiiltymään. :D
 
Ei pitäs selailla tätä ketjua, tulee vaan ihan jumalaton nälkä :hungry: Menee vähän off topicin puolelle, mutta ei kellään olis heittää hyvää punajuuririsotton reseptiä? Naudan / broilerin ja vuohenjuuston kera tuo on ollut loistavaa ja kiinnostaisi itsekin tekaista jollain hyväksi todetulla reseptillä.
 
Bernier Super mandoliinilla kuoritut perunat tikuiksi, Lidl tarjous perunat. Suola, pippuri ja maissitärkkelystä.
Ensin kuumalla pannulla molemmat puolet ja sitten lämmön vähennys ja flippaillaan ja molemmat puolet sopivan värisiksi.
Ihan melkein kuivalla pannulla, vähän oliiviöljyä sipastu pannulle
 
Porsaankyljys, talouskyljys taisi olla. Omenaa, sipulia, valkosipulia, kermaa, sinappia, persiljaa, omenamehua, balsamicoa, suolaa ja mustapippuria. Paistoin kyljyksen ja lopuksi kasviksia ja sitten kaikki muut pannulle ja ainakin puoli tuntia porisi kasaan.

Edit: Puolikas lihaliemitiivistekiposta myös.

IMG_20190211_212300.jpg
 
JAUHELIHA-PERUNALAATIKKO

Ainekset:
  • 8-9 isoa perunaa
  • 400g sikanautaa tai naudan jauhelihaa
  • 1ps ranskalaista sipulikeittoa
  • 4dl maitoa
  • 2kpl kananmunia
  • 1,5-2dl emmentalraastetta
  • pippurisekoitusta
  • suolaa
  • oreganoa
Jauhelihan paistaminen:
  • ruskista jauheliha ja lisää paistamisen aikana pippurisekoitusta sekä suolaa
  • lisää jauhelihan paistamisen jälkeen pussillinen ranskalaista sipulikeittoa ja sekoita ainekset hyvin keskenään
  • lisää lopuksi sekaan noin 2-3 desiä vettä ja keitä seosta hiljaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 2 minuutin ajan
Munamaito:
  • mittaa astiaan 4 desilitraa maitoa
  • lisää teelusikallinen suolaa ja kaksi kanamunaa
  • vatkaa ainekset hyvin keskenään
Annoksen kokoaminen uunivuokaan:
  • voitele uunivuoka ja levitä sen pohjalle ohut kerros perunaviipaleita
  • lisää perunaviipaleiden päälle ohuesti jauhelihaa ja sitten taas perunaviipaleita
  • toista tätä niin kauan kunnes uunivuoka on täynnä
  • lisää munamaito ja painele perunoita varovasti lastalla jotta ainekset sekoittuvat paremmin keskenään
  • Ripottele lopuksi päälle juustoraatetta, pippurisekoitusta ja oreganoa
Valmistus:
Paista jauheliha-perunalaattikkoa uunin keskikohdassa 200°C asteessa noin tunnin ajan

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG
 
Hyvältä näyttää. Itte tulee tehtyä ilman munamaitoa ja nesteeksi vain vesi+pari lihaliemikuutiota. Vaatii vain 2-3 tuntia @175 että neste imeytyy/haihtuu sopivasti, ts. jää sopivan kosteaksi.
On tosiaan helposti tuunattavissa oleva ruoka.

Kananmunan ja maidon voi jättää väliin ja korvata sen vaikka maustamattomalla tai maustetulla tuorejuustolla yms.

Meinasin alkaa laittamaan omaksi muistiksi sekä muiden iloksi Kotikokkien sivuille näitä reseptejä ja tästä sapuskasta laitoin ensimmäisen kerran.

Jauheliha-perunalaatikko
 
On tosiaan helposti tuunattavissa oleva ruoka.

Kananmunan ja maidon voi jättää väliin ja korvata sen vaikka maustamattomalla tai maustetulla tuorejuustolla yms.

Meinasin alkaa laittamaan omaksi muistiksi sekä muiden iloksi Kotikokkien sivuille näitä reseptejä ja tästä sapuskasta laitoin ensimmäisen kerran.

Jauheliha-perunalaatikko

Lisäile ihmeessä, laitoin jo suosikkeihin sivun tulevaisuutta varten :) Tommosia "arkisia perusruokia" voi tehdä niin monella eri tapaa, että kiva kokeilla toisten reseptejäkin.
 
Torstaina värkkäilin vaimolle vähän toivomaansa evästä.
Naudan ulkofilettä(lihatiskistä tuoreena)
Mustapekka-juustosta kermakastike
Juuresranskalaisia
Juomana oli testissä Sangre de toron alkoholitonta valkkaria.
IMG_20190307_180434.jpg

Tämmöstä herkkua on tullut myös väsättyä.
Porsaan ulkofileestä nuijittuja lehtipihvejä ja bataatti-kermaperunoita.
Jotain valkoviiniä(ei muista mikä pullo oli)
IMG_20181206_183551.jpg
 
perus lauantai eväs. riisiä curry kastikkeella. kanan paisti fileitä uunissa tehtynä. kanat kuivamarinoitu poppamiehen one for all mausteseoksella lisäks sitruunapippuria ja chili jauhetta.

setti.jpg
 
tulipa testattua 00 jauhoja, maku ei ollu sen kummempi kuin normaaleilla jauhoilla tehty

pitsani.jpg
 
Et oo joutunut vielä katumaan, että muksut moisia popsivat sitten luonnosta, kun syötäväksi ovat muka tarkoitettu? :)
:D juu sen verran ymmärtävät sentäs ettei noita pihalta syödä :)

lapin reissulla savustettua siikaa

vanhajärven siikaa savustettuna...JPG
 
Kai se pitää itsekin osallistua, vaikken mikään pro kokki / esillelaittaja / kuvaaja olekaan :) .

Peuran ulkofileepihvit Milanon risotton kera. Yksinkertaiseksi salaatiksi sitä mitä jääkaapista sattui löytymään.
Pari minuuttia per puoli kuumalla hiiliteräspannulla ja onnistui omaan makuun aika jees.

Safka.png
 
Viimeksi muokattu:
Mulla ollu muutama päivä nyt "pikaruokaa"
IMG_20190420_021524.jpg
Tässä kinkku-meetwurstisalaatti jonka söin pikkusena iltapalana tänään. (friseesalaatti, paprika kurkku, meetwursti ja kinkku)

IMG_20190417_164611.jpg

Tuossa eiliset lämpimät leivät, meetwurstisuikaletta ja pepperonimakkaraa.
 
Päästäiskeksit tilattiin. Ainesosista saa aika hyvän kuvan siitä kuinka terveellisiä nämä jenkkityyliset suklaakeksit on. 350g voita, ~450g sokeria yhteensä, ~480g suklaata (81% arabica, 70% arabica, taloussuklaa ~45% ja pari Daimia).


OBjqwFf.jpg


Enemmän ois joutanu ruskistaa, vaan oli kiire eikä riittävästi voita toiseen satsiin jos tuon olisi polttanut.
C2CBGMg.jpg


uqnmF69.jpg


keksit5.jpg


51 taisi olla pääluku
keksit7.jpg

keksit11.jpg
 
Lihapullasia pyöräytin, taikina tuntui hemmetin pehmoiselle mutta tippaakaan nestettä ei pellille tullut, maku ja rakenne todella loistavat ollakseen uunipullat
IMG_20190426_231820.jpg


Ja @Kiila, on kyllä helvetin hyvännäköiset leikkeet sulla, testiin menee. :tup:
 
@Moonis, kiitosta vaan, vaikka kaikesta leivitetytä tulee kyllä mieleen ABC :)

Pöhnäisin reseptin täältä:
Wienerleike kananpojasta

Omat muokkaukset olivat:
- Jyväbroiler 390g Broilerin Filee Persilja-valkosipuli, mistä käytin yhden fileen per annos. Alla yhden fileen aineet.
- Halkaisin fileen kahdeksi ohuemmaksi
- Marinadin määrä kuten ohjeessa, sinapiksi sitä mitä kaapissa oli. Auran väkevä ja toisena päivänä Auran Dijon (tämä ehkä parempi). Eli ei mitään kovin pro sinappeja.
- 1 dl vehnäjauhoja
- ~1 tl suolaa myllystä
- ~1 tl pippuria myllystä
- 1 dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- paistamiseen kunnolla voita
- Ainakin 7 min per puoli parilla käännöllä. En pidä "löysästä" ja "raa'asta" kanasta :)

Ehkä hivenen vielä kaipaisi makua lisää. Pidempi marinointi + muita mausteita. Pitää jotain kokeilla. Ohjeissa olen kyllä usein huomannut, että mausteet aika niukalla ja varsinkin suolaa ja pipuria todella ujosti.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 788
Viestejä
4 499 086
Jäsenet
74 283
Uusin jäsen
Maunula

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom