Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
@DonX Tuleeko noista bataattiranuista millaisia rasvakeittimessä? Itse koittanut uunissa tehdä, mutta jäävät aika mössöksi. Saako tuolla niitä rapeaksi?
 
@DonX Tuleeko noista bataattiranuista millaisia rasvakeittimessä? Itse koittanut uunissa tehdä, mutta jäävät aika mössöksi. Saako tuolla niitä rapeaksi?

Rasvakeittimessä tulee aivan todella hyviä! Monesti tehny eikä koskaan petä. Suosittelen testaamaan
 
Avovesi(kalastus)kausi avattu ja toivotun ahvenfileen sijaan lopputuloksena olikin kattilallinen madekeittoa valkoviinissä.

5L8_tK.jpg


Ehkäpä suosikkisapuskaani. Keitto on niellyt madetta, perunaa, porkkanaa, lanttua, koskenlaskijaa, erinäisiä pippureita, suolaa, laakerinlehtiä, sitruunaa, maitoa, voita ja tietenkin valkoviiniä. Voisin varmaan syödä itseni hengiltä tällä... Seuraavaksi odotellaan josko saisi savustettua ankeriasta :drool:
 
Rasvakeittimessä tulee aivan todella hyviä! Monesti tehny eikä koskaan petä. Suosittelen testaamaan
Joo
mahti leikkurilla ensi raanuiksi
140 astetta muutama minuutti ja pois
ja sitten lämmitys170-180 sen jälkeen uudestaan öljyyn.
20180428_153552.jpg
 
Sammutuspeitteen sijoitusta ehkä kannattaa miettiä. Kun pannu tai grilli pitäisi sillä sammuttaa niin eikös se ole silloin liekkien takana? Tosin parin minuutin päästä saattaa jo olla räystäs tulessa niin samalla vaivalla soittaa heti palokunnan apuun.

Olisiko grillin parempi sijoituspaikka kauempana seinästä?
 
Feikki ”flanksteakkia” tarjoussisäpaistista, aiheena steak&blue cheese sandwich:

1: Paistinpala leikattu sopiviksi annospaloiksi osiin syiden suuntaisesti ja samalla kovimpien lihansisäisten kalvojen/sidekudosten poisto. Ylimääräiset palat jääkaappiin pusseissa.

2: annospalalle paahto pannussa, mausteet ja hetken lepo lihalle, leipien paisto pienen voinokareen kanssa samalla pannulla ja liha ohuiksi viipaleiksi, nyt poikkisyyn

3: paahtoleivälle puolen sentin siivu sinihomejuustoa, lihasiivuja, mausteista Ajvar paprikarelissikastiketta purkista, hieman ruohosipulia ja korianteria (ja lopuksi sitten vielä kannet päälle

Edit: muutettu kuvat attachmenteiksi kun imgurin kanssa jotain probleemaa..

Toiseenkin toki meni kastike vielä ennen kantta, mutta hyvää pinkkiä lihaa nyt on vaan myös kiva kuvata syömisen lisäksi. Eipä kuule harmittanut syödä iltaruoaksi leipää! Hyvää kuin mikä, eikä kauaa kestä tehdä :p

857854AD-D36A-4D09-8BD3-8B686790A01E.jpeg
12869B4D-FC90-45F4-AF07-A1E23C5EAB14.jpeg
F87281BB-191B-4B10-BA27-50ACC913E006.jpeg
Riittää kun leikkaa sillain miten liha pitää leikata. Sisäpaistissa ei ole kalvoja/kudosta kun pinnalta putsaa, läppä jää mutta hyvää kamaa. Paahtopaistissa sama läppä jää, ulkopaistista saa pyörön leikattua ja köyhälle deittiseuralle uppoaa fileestä, jos tykkää well done. Kulma kandee rehellisesti hauduttaa.

Joskus tota sisäpaistia ja paahtoa yrittänyt piffiksi niin onnistuu kun yliajan riippunutta eli pyytää kauppiaan jemmaamaan läskin pois tiskiltä, koska vkp. Nuijia saa vähän, kypsyys medium+.
 
...Seuraavaksi odotellaan josko saisi savustettua ankeriasta :drool:

Lainaan itse itseäni. Ankeriasta on tosiaan tullut jo useaan otteeseen ja savuaromi on leijaillut Weberistä... Savuankerias on kyllä herkkujen herkku, pitää vain varoa ettei syö kerralla liikaa tai tulee _todella_ huono olo järjettömän rasvapitoisuuden vuoksi. Ainakin itselle...

5Sc3YN.jpg


Tuossa oli savustumassa sellainen +1,5kg otus (tai sen paloja..osa syöty) Valmistus: perataan, paloitellaan ja suolataan 10% suolaliemessä muutama tunti (mitä isompi sitä kauemmin). Kevyt huuhtelu vedellä perään. Itse käytän savustuksessa omenapuuta, hikkoria ja leppää. Savustusaika saa olla ihan reilun puoleinen...sellanen +1,5h. Itse vedän lihan yli 60 asteen lämpötilaan. Ankeriaassa on se hyvä puoli että sitä on vaikea kuivattaa kun rasvaa on järjettömästi. Arkajalat voi nylkeä ankeriaan ennen savustusta jolloin rasvaa valuu pois enemmän. Tämän jälkeen voi käydä verikokeissa ja lääkäri myhäilee kun on HDL kolesterolit ennätystasolla :rofl:

Kuhaakin on noussut kivasti, juuri ennen postausta tuli vedeltyä tämmöinen perusmättö:

ztCRL.jpg


Uudet perunat ja voissa paistettu kuhafile, ei kai se väärin ole?
 
Savuankerias on kyllä herkkujen herkku, pitää vain varoa ettei syö kerralla liikaa tai tulee _todella_ huono olo järjettömän rasvapitoisuuden vuoksi. Ainakin itselle...
Itsellä auttaa, kun syö coleslaw salaattia grillattujen liha/kana/kalan kanssa, niin ei tule huonoa oloa.
 
Lihatiskistä löytyi tarjouksessa oleva Atrian filelankku. Kokonaisena tuota ei ollut järkevä grillata niin leikkelin palasiksi ja marinadiin.

Keskiosaa leikatessa inspiraatio iski ja leikkasin parisenttiä paksun fileenpalan vielä kerran auki ja taitoin n. A5 kokoiseksi arkiksi. Lihasiivulle kevyesti suolaa ja pippuria. Sen jälkeen paksulti dijonsinappia siemenillä ja päällystin arkin pekonilla. Asettelin pöydälle pekonisiivuja riviin arkinkokoiselle alueelle ja arkki sen päälle ja tiukalle rullalle. Rullan kietaisin folioon jonka päitä kiristämällä muotoilin tiukaksi patukaksi. Pötköt uuniin 200 astetta ja n. 20 min. Pieni jäähdyttely ja pötköt auki ja paksuiksi kiekoiksi. Kiekot pysyivät hyvin kasassa mutta varmistin vielä kahdella ristikkäisellä tikulla paketin.
rulla1.jpg


Grilli tulille ja pintoihin väriä ja miedolla lämmöllä lämpenemään. Lisäksi grillijuustoa ja uusiaperunoita uunitettuna öljyssä ja valkosipulissa.
(Kuvassa Kiinasta tilattu kokkiveitsi josta tarinaa veitsikeskustelussa).


rulla2.jpg


Tänään sitten marinoidut palaset lihavartaaksi jonka pintaan suunnitelin hieroa rub:in ja grillata hiiligrillissä.
 
Ei tällaista ketjua pitäisi olla, nälkä tulee katsellessa -> kuha marisee.

Istualleen nukahtaminen illalla ja tuotos:

IMG_20180708_1309241.jpg


Aika rapsakkaa maggaraa...

:facepalm:

Onks tää se kuuluisa nakit ja muussi. Tuliko edes palomies laittaa levyn kiinni ovenkarmit kaulassa roikkuen? :rofl:
 
IMG_20180709_171230.jpg


Burgeria tuli väsäilytä.

Sämpylä, itse leivottu mukaillen tätä ohjetta.
Majoneesi: Lidl Kania 80%
Pihvi: Atria Naudan burgerjauheliha, n. 125g
Juusto: Lidl grillimaisteri Cheddar
Salaatti: Itse pihalla kasvatettu, tomaatit kaupasta.
Soossit: Poppamiehen savuchiliä

edit: Setti valmistettiin Weberin brikettigrillillä, näköjään unohtui muotoilla pihvi leveämmäksi mitä yleensä ja keskelle ei tullut painettua kuoppaa joten pihvi turposi hieman. Paistoaika fiiliksen mukaan, kun sopiva ruskistuminen oli saavutettu, pihvi ympäri ja juusto päälle. Muutama minsa ekstraa ja paketti kasaan.

IMG_20180709_171329.jpg
 
Varmaankin 80% rasvaa.

Kun nyt välttämättä halusit lähteä saivartelemaan, niin piti oikein katsoa paketista onko se öljyä vai rasvaa.

Rapsiöljyä 80%.

Maullisesti pidän tätä parhaana heti Hellmann'sin Real Mayonnaisen jälkeen.

IMG_20180710_152133.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tartarpihvin tein ekaa kertaa. Liha on naudan sisäpaistia. Maustoin suolalla, mustapippurilla ja Worcestershire-soossilla. Ympärillä on sipulia, ruohosipulia, kaprista ja majoneesia ja sinappia sotkettuna.
Vähempikin olisi riittänyt. Lisukkeiden kanssa oli aika hyvää.

tartar.jpg
 
Tein kalavuokaa tms., alkuperäinen ohje oli muistaakseni nimeltään Välimerellinen kalapaistos, otin vapauksia muuttaa sitä, reseptiäkään ei ollut tallessa, eikä muistissa täysin.

Uusia perunoita keitin, kalana turskaa, kevätsipulia, tomaattia, Kalamata-oliiveja, persiljaa, tilliä, s&mp, e.v. oliiviöljyä paljon ja sitruunanmehua. 250 ℃ uunissa ainakin ½h.
p1020897-2018:07:22_22:05:20.jpg

p1020899-2018:07:22_22:07:23.jpg
 
Kaapin perukoilta löytyi purkki, avasin:

PPfLict.jpg




Juuh okei, tälle pitää tehdä jotain

TEsb2UJ.jpg




Pötkö neljään osaan ja leivityshommiin

NMTLLY2.jpg


5VGbJnd.jpg




Pannulle rasvaa maksimit

Ad2X8HF.jpg


P72TvIT.jpg




Uuuh aah

lGP1PEU.jpg




Lopputulos kruunataan Koti Sinapilla

Rdw4Gb9.jpg



Maiskis :drool:

qVy5gNh.jpg
Hienoa, että jaksoit kiinnittää huomiota koristeluun! :rofl:
 
Moro 5 siltaa.

Kyllä jäi kyrsät pureskelematta :darra:

lisäys
Alkoi vielä ihan ok paistinpannukin klenkkaisemaan kun kuumeni liikaa prkl.
 
1/2
Pyöräytin tuossa miessalaatin perjantaiehtoon ratoksi kun käsiin ilmestyi kilon naudan entercote-klimppi.
Ajatuksissa pyöräyttää klimppi pannulla umpeen, glaseerata möykky Poppamiehen Kentucky Bourbon BBQ&Hotsauce+Naga morich+Garlic rub mössöllä, kääriä se pekoniin ja tuupata uuniin matkalle paistiksi.

1: Lähtötilanne
1.jpg

2: Lihaklimppi käynyt kuumalla pannulla kääntymässä
2.jpg

3: Mötkylä saanut kuorrutteen
3.jpg 3_5.jpg

Jatkuu seuraavassa postauksessa.
 
2/2
4: Paisti saa pekonikääreet
4.jpg 5.jpg

5: Kikkare uuniin
6.jpg

Uunissa meni vähän yli tunti 120 asteessa kunnes mittari näytti 60 sisälämpötilaksi. Uunin jälkeen annoin istuksella vielä viitisentoista minuuttia folion sisässä.

Kaiken kaikkiaan onnistunut eksperimentti. Ei mitään terveysruokaa mutta sitäkin maittavampi. Meni hieman yli mediumista tarkoituksella, koska entercoten kanssa se toimii jotta jänteet ja rasva sulaa ja pehmenee.

6: 7.jpg 8.jpg
 
Suosittelen erittäin lämpimästi pankoa friteeraukseen perus suomalaisen korppujauhon sijaan. Ero kuin yöllä ja päivällä.
Itekin suositukset pankolle. Käytän sitä jopa peri-suomalaisissa resepteissäkin kuten muikuissa ja ahvenfileissä. Aasiankaupoista saa isoja 1 kg pusseja joita kannattaa suosia esim Stokkan kalliiden pikkupussien sijaan.
 
Leivoin leipää hapanjuureen. Kahden päivän kylmäkohotus ja sit lämpöä.

pm42lIr.jpg

Aika 5/5 leipä kyllä nyt. Kaupasta ei saa noin hyvän näkösiä, koska eivät kärtsää pintaa tollain sopivaksi! Parhaassa leivässä pinta on sopivasti palanut ja rapea, sisältä kuohkea! Pehmeäpintainen leipä on syntiä.
Itse en oikein leivinuunillakaan saa noin hyviä, tykkää tulla vaan kuivia ennenkuin saan pinnan tollaseks. :(
 
Nopeat juustohampurilaiset.

2x 400g naudan jauheliha 17% astiaan, perään 1,5tl suolaa ja 1tl mustapippuria. Sekoitus käsin tai koneella ja jako kuuteen osaan (125g) jotka painetaan 1cm littanaksi kahden leikkuulaudan välissä.

Heitetään kuumalle paistinpannulle, paistetaan pari minuuttia per puoli ja lisätään grillimaustetta reilusti (tärkeä). Salaatti, maustekurkku ja tomaatti leikataan ohuiksi siivuiksi. Kaikki kasvikset laitetaan pihvin alapuolelle, ei yläpuolelle! Ehkä paksupihvisissä ravintolaburgereissa ne laitetaan ylös jotta rasva saa valua sämpylän alaosaan niin ei tehdä nyt.

Ostin tarkoituksella kahta eri cheddaria. Kuten Lidlin Grillimaisteri cheddaria myös nuita halpis Rainbow cheddareita piti laittaa 2 kpl jotta sain juustoburgerin maun. Hochlandin sulatejuusto on suosikkini joka sulaa hetkessä ja on erittäin maistuva, jopa niin maistuva että yksi viipale riittää ja se varmaan peittää hifistelyburgereiden hienostuneet vivahteet alleen. Toimii kumminkin hyvin juustoburgerissa.



Raa'at 125g 1cm pihvit ovat reilusti sämpylöitä isompia.



Mahtuivat pannulle ja kutistuivat minuutissa.




Pirkan majoneesia, maustekurkkua, salaattia ja ohuita tomaattisiivuja jotka eivät näy kuvassa.



Yläpuoli.



Valmiit herkut syödään sataprosenttisesti vaikka leivinpaperia apuna käyttäen ja samalla mättö pysyy kasassa. Tomaatit jäivät parissa burgerissa liian paksuiksi.




 
Viimeksi muokattu:
Käyttäkä oikeaa Cheddajuustoa, ei noita sulatejuttuja, niin makua on moninkertaisesti.

:scool::slove::sholiday:
 
Käyttäkä oikeaa Cheddajuustoa, ei noita sulatejuttuja, niin makua on moninkertaisesti.
Mikä ois sellanen oikea cheddar? Tuo Hochland on hyvä eli paras tähän astisista, ja kaikki "hampurilaischeddarina" markkinoidut ovat olleet pettymyksiä.
 
Cheddarjuustoa, Englannissa tehtyä saa Lidlistä, S-kaupoista ainakin Prismoista. Niillä on eri kypsyysasteita. Joissa maku vain voimistuu iän myötä.

Lidlissä on Englannin teemapäivinä myös eri vahvuisia Cheddarjuustoja. Aina yksi perus cheddar on aina myynnissä.

K-kaupoista myös vastaavaa saanee.
 
Viimeksi muokattu:
Ass-ketjulla on Tescon extra mature cheddaria kimpaleena sekä raasteena. Se on hyvää, maistuu juustolle, eikä ole kallista.
 
Käyttäkä oikeaa Cheddajuustoa, ei noita sulatejuttuja, niin makua on moninkertaisesti.
Tuo Hochland on minusta ihan ok lämmitettyihin juttuihin, Rainbow näyttää vähän epäilyttävältä, ei ole tullut testattua.

Lidlissä on Englannin teemapäivinä myös eri vahvuisia Cheddarjuustoja. Aina yksi perus cheddar on aina myynnissä.
Lidlin perus-cheddar oli muistaakseni aika huono.
 

Onpa kiiltävä lusikka, mietiskelin jo onko raytracing käytössä. :D

edit: hienosti tehty, respect!
edit2: ilmiselvä jos tarkemmin katsoo. Toivottavasti et saa banskua, huvittava kevennys jota moni ei luultavasti edes tajua.
 
Viimeksi muokattu:
Untitled-2.jpg


Untitled-1.jpg


Perus norjassa viljeltyä lohta vakuumista, nopea yön yli graavaus Kyrö Koskue gin twistillä ja reilu 8h weberin grillissä kylmäsavustusta. Pyökkipurua spiraalissa. Keli juuri sopiva ulkona, ei pelkoa kylmäketjun katkeamisesta kun ulkolämpötila koko päivän 0-5C.
 
Untitled-2.jpg


Untitled-1.jpg


Perus norjassa viljeltyä lohta vakuumista, nopea yön yli graavaus Kyrö Koskue gin twistillä ja reilu 8h weberin grillissä kylmäsavustusta. Pyökkipurua spiraalissa. Keli juuri sopiva ulkona, ei pelkoa kylmäketjun katkeamisesta kun ulkolämpötila koko päivän 0-5C.
Itsekkin keväällä kylmäsavustelin, tarvii taas aktivoitua.:geek:
Liotitko ginissä vai sivelitkö pari kertaa? Itse laitan noihin kylmäsavuihin mukaan kermajuustoa, kilon juuston kun vetäisee viiteen osaan niin saa mukavasti savujuustoa pastan joukkoon ja kuorrutukseen ym.
 
Itsekkin keväällä kylmäsavustelin, tarvii taas aktivoitua.:geek:
Liotitko ginissä vai sivelitkö pari kertaa? Itse laitan noihin kylmäsavuihin mukaan kermajuustoa, kilon juuston kun vetäisee viiteen osaan niin saa mukavasti savujuustoa pastan joukkoon ja kuorrutukseen ym.

Lorottelin hitusen päälle giniä. Ennen savustusta kun pienen palan maistoin niin ihan hyvin oli yritit tuoneet makua loheen, olisi kai tuon voinut graavinakin vetää.

Juustoa tuli aiemmin tosiaan tehtyä, mene aika hyvin siinä sivussa. Rasvaiset juustot toimii hyvin, ihan perus kermajuustot tai erikoisemmat portsalut yms. juustot.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 811
Viestejä
4 517 562
Jäsenet
74 478
Uusin jäsen
Veeti Karjalainen
Back
Ylös Bottom