Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
SKrAujs.jpg

kirsikkatomaatteja 250g 0.99€
paprika
punasipuli
3 valkosipulin kynttä
mustapippuria
wokkivihannespussista minimaisseja (ei muuten löytynyt erikseen pakastealtaasta minimaisseja)
pala pieneksi silpuksi selleriä
2 pieneksi silputtua porkkanaa
ruskistin pienemmiksi kuutioiksi paloiteltua karjalanpaistirasia 700g -30% eli oliko jotain alle 4 euroa
vettä



annoin olla padassa uunissa 150astetta ~ 4-5h, jaoin kahteen osaan.



toisesta osasta tein tuollaisen, eli suurustin kastikkeen, basmatiriisin kanssa ja mausteeksi persiljaa. Toisen osan keitin spagetin kanssa, lisäsin tietysti nestettä.
 
IMG_20180225_162032.jpg

Texmex-salaattia tuli eilen tehtyä. Jauhelihasta tein kaksi versiota, miedomman kihlatulle ja voimakkaamman makuisen minulle. Punasipuli on erikseen koska kihlattu ei tällä hetkellä sitä voi syödä. Kuvasta uupuu vielä juustoraaste jota laitetaan annoksen päälle.
 
IMG_20180225_162032.jpg

Texmex-salaattia tuli eilen tehtyä. Jauhelihasta tein kaksi versiota, miedomman kihlatulle ja voimakkaamman makuisen minulle. Punasipuli on erikseen koska kihlattu ei tällä hetkellä sitä voi syödä. Kuvasta uupuu vielä juustoraaste jota laitetaan annoksen päälle.

Oikein texmex salaattia? :D Ainoo texmex tossa se et vedetty texmex pussi jlihan sekaan?
 
Öö mitä siinä pitäisi olla lisänä että voisi sanoa texmex-salaatiksi? Nyt on texmex-maustettua jauhelihaa, nachoja ja salsaa.

Varmaan jalopenoja tai jotain muuta tulisempaa, en tiedä tarkemmin mutta jossei jollekin kelpaa niin laita viesti ja mä voin tulla syömään senkin lautasellisen :P
 
Varmaan jalopenoja tai jotain muuta tulisempaa, en tiedä tarkemmin mutta jossei jollekin kelpaa niin laita viesti ja mä voin tulla syömään senkin lautasellisen :p

Hahah, turha yrittää tulla tänne syömään meikäläisen ruokia! Mutta joo, ois jääkaapissa pari tuoretta chiliä jotka voisi silputa lautaselle. Onneksi kohta on taas kevät ja voi tilata Heinän puutarhalta vähän paremman makuisia tuoreita chilejä.
 
Oleellinen kysymys teille kaikille, jotka laittelette tänne herkullisia kuvia kaikista "eksoottisemmista" ruoista: mistä te saatte ideanne? t. hyvä, mutta mielikuvitukseltaan köyhä kokki
 
The Pete Za

Taikina:
- 2,5dl vettä
- 1ps kuivahiivaa
- noin 5-6 dl Durumjauhoja
- suolaa
- loraus ruokaöljyä

Pizzakastike:
- 1prk Mutti paseerattua tomaattikastiketta
- pippurirouhetta
- reilusti puristettua valkosipulia
- loraus ruokaöljyä
- suolaa
- oreganoa
- cayannepippuria

Täyte:
- 800g sikanauta jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 lihaliemikuutio

Valmistus:
- taikinan päälle pizzakastike
- sitten juustoraaste
- seuraavaksi jauhelihat
- päällimmäiseksi ananaspalat ja pilkotut chilipaprikat sekä vielä vähän juustoraastetta ja oreganoa
- 225 astetta kiertoilmauunissa noin 10-12 minuuttia

DSC00861.JPG DSC00859.JPG DSC00856.JPG
 
Pizzakastike:
- 1prk Mutti paseerattua tomaattikastiketta
- pippurirouhetta
- reilusti puristettua valkosipulia
- loraus ruokaöljyä
- suolaa
- oreganoa
- cayannepippuria

Mutti on samaa paskaa muitten halvempien kanssa, ruokaöljyä ei ikinä tomaattipohjaiseen koska italialiset eivtä tykkää...oliivia kiitos Sokeri unohtui. Basilikan lisäisin vielä ja keittää nippuun se. Ja ananakset pois....
Hyvät kuvat :tup:
 
@The Pallendaaler

Ei sen pizzan tarvitse olla aina Italialainen lätty. Oliiveista en tykkää.

Resepti on omassa päässä kehitetty ja tärkeintä kunhan maistuu hyvältä ja on ruokaisa :)

Tomaattikastikkeessa on t-lusikallinen suolaa, mutta unohdin mainita.

Kuvattu järkkärillä käsivaralta (kuvia ei ole muokattu).
 
@The Pallendaaler

Ei sen pizzan tarvitse olla aina Italialainen lätty. Oliiveista en tykkää.

Resepti on omassa päässä kehitetty ja tärkeintä kunhan maistuu hyvältä ja on ruokaisa :)

Tomaattikastikkeessa on t-lusikallinen suolaa, mutta unohdin mainita.

Kuvattu järkkärillä käsivaralta (kuvia ei ole muokattu).
Ruuanlaiton kivoin asia on se ettei tarvitse orjallisesti noudattaa respoja vaan voi modata. Puhelimessa muutamat kuvat raaka-aianeista ja valmiista muttei ole jaksanut tänne pistää. Perus raaka-aineilla tehtyä ja lisätty maun mukaan kaikkea.
 
Tikka masalaa eli suomeksi jugurtissa ja mausteissa marinoitua kanaa tomaattikermakastikkeessa.

Tarjoillaan sekä minttu- että srirachajugurtin, kookosöljyssä paistettujen käteisjuutalaispähkinöiden sekä kevätsipulin kera. Riisit oli keitetty jo eilen kasvisliemessä ja keittoa ennen paistettu juustokuminan siementen sekä garam masalan kanssa.

IMG_20180307_144309.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg
 
kumman? :joy:

bologneseen; lihat, sipulit, sienet, tomaatit ja mausteet.

bechamel eli valkokastikkeeseen; jauhot, voi, maito/kerma, muskottipähkinä, valkopeppare ja suola. jotain juustonkänttyjä, mozzarel, emmental, kerma, parmesanoz.
 
Pataleipä testiin. :think: Samantien kolme versiota: pelkkä vehnä, vehnä+graham ja vehnä+sämpyläjauho.

1.jpg 2.jpg

Ja koska näiden täytyy kohota 24h, eikä mitään takeita onnistumisesta, niin päätin tehdä vielä "varan vuoksi" sämpylät.


Seesami ja chia-siementen paistelua.
YShetEl.jpg


Sämpylätaikinaan oliiviöljy+valkotsibale miksiä.
wOIpMpm.jpg


Ja omin kätösin isommasta köntsästä raastettua sekä pakastettua maturea cheddaria. :hungry:
YePZ3yV.jpg


... Ja porkkanaraastetta.

Sämpylätaikinan kohotessa tulikin ihan vitunmoinen kiire saunaan niin en joutanut kuvailla kuin paskasti ja nopeasti. Siinä vielä nanosekunnin muotoilun jälkeen kohonneina. Muka keittiövaa´alla punnitsin samankokoiset, mutta jotenkin kiireessä meni sekin päin persettä.
ZkBcx0U.jpg



Eivät kummoisen näköisiä, mutta mukavasti tursuaa cheddaria väleistä. :hungry:
7agYm0x.jpg


Pikatesti ja saunaan.
ldQSRWO.jpg



Huomenissa katsoa tuliko niistä pataleivistä mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Leipäpsykoosin jatko-osa.


vehnä- ja sämpyläjauho
F9092jC.jpg

QuIaX0Q.jpg


vehnäjauho
uG4NvjR.jpg


vehnä- ja grahamjauho
j9tWdAA.jpg

3jepxb8.jpg



Hyhää tuli ja varmasti tarvitsee tehdä jatkossakin. Sämpylä-vehnäjauho sekoituksesta taisi tulla maultaan paras. :think:
 
Tuli kokeiltua tehdä bulgogia. Aivan mielettömän hyvää tuli.
JkxKM1gl.jpg

XWeXbTCl.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Leipäpsykoosin jatko-osa.

Hyhää tuli ja varmasti tarvitsee tehdä jatkossakin. Sämpylä-vehnäjauho sekoituksesta taisi tulla maultaan paras. :think:

Hyvältä näyttää. Minkä kokoisessa padassa/kattilassa teit? Oma yritys taisi kaatua liian suureen pataan. Leipä levisi tavallaan pohjaa pitkin ja jäi onnettomaksi pannukakuksi :)
 
Minkä kokoisessa padassa/kattilassa teit? Oma yritys taisi kaatua liian suureen pataan. Leipä levisi tavallaan pohjaa pitkin ja jäi onnettomaksi pannukakuksi :)

3,5 litran keraaminen pata oli ajossa. Liian pieneltä tuntui, mutta taisi olla aika lähellä ideaalia sitten loppupeleissä.
 
20180312_163759.jpg

Nakkikeitto tuli väsättyä. Tämä on tehty kaappaus keittiössä-reseptin mukaan. On muuten pirun hyvää ja avopuolisokin santsasi. Kaverina oli itse tehdyt sämpylät. :drool:

Edit:
  • 3 porkkanaa
  • 600 g nakkeja
  • 6 isoa perunaa
  • 15 cm purjoa
  • 1 tölkki maissia
  • 1 pkt perinteinen Koskenlaskija-juusto
  • 1,5 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl currya
  • 1 ruukku persiljaa
Paloittele nakit ja paista ne voissa.

Pese purjo hyvin ja viipaloi se. Kuori ja lohko perunat sekä porkkanat ja freesaa, eli kuullota niitä hetki kattilassa, jotta ne hiukan kypsyvät. Lisää 1 tl currya ja purjo, kuullota vielä muutama minuutti.

Lisää kattilaan 1,5 litraa vettä ja keitä niin kauan, että perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä. Lisää keittoon paistetut nakit, valutetut maissit ja paloiteltu Koskenlaskija. Maista ja mausta suolalla. Kun Koskenlaskija on sulanut keittoon, ripottele joukkoon ruukullinen persiljaa
 
Hungry Chef 00-jauhot testattu ja todellakin tuli parasta pizzaa ikinä.

En katsonyt valmistusohjetta ja laitoin 3dl vettä, 1/3 kuivahiivaa pussista, loraus ruokaöljyä ja jauhoja meni noin 6/8 750g pussista. Taikinaa nostatin noin 4 tuntia lämpimässä.

Täytteinä tietenkin miehekkäästi pekonisiivuja, jauhelihaa ja meetvurstisiivuja.

Tein kolme samanlaista pizzaa samoilla täytteillä ja niiden ympärysmitta oli noin 30cm.

Itse jaksoin syödä kolme siivua kun lapset saivat mahtumaan kaksi siivua mahaan :hungry:

dsc00917-jpg.86695


dsc00906-jpg.86696


dsc00901-jpg.86697


dsc00902-jpg.86698


dsc00903-jpg.86699
 
Operaatio keksi.
93jkl9c.jpg


Älytön määrä voita. :dead:
UGKfvlw.jpg


Älyttömään määrään ruskistettua voita sekoitettu älytön määrä tavallista- ja ruskeaa sokeria sekä vaniljauutetta.
iXovjkS.jpg


Jauhot mukaan.
HibpwYz.jpg


Sekaan pussi taloussuklaa rouhetta ja vielä ylimääräistä 70% tummaa suklaata. 50 gramman palloja pellille. Tässä kohtaa taikina oli jo niin rasvalla sekä sokerilla kyllästettyä, ja sen vuoksi hyvää, että teki mieli lopettaa koko operaatio, kaivaa vaniljajäätelö naftaliinista ja syödä keksitaikinaa sen kera.
YPpN0nL.jpg


Koska rasvaa ei ollut vielä tarpeeksi, niin puolet kekseistä saa maapähkinävoi-suklaasydämen.
oSPpEI1.jpg


"Kyllähän nää voi kerralla paistaa, hyvin jää tilaa."
IBie47P.jpg


"Vittu"
IBRimkF.jpg


Lopputulos.
Sm8KFOM.gif


edit: http://i.imgur.com/i9V8KgS.mp4 tuosta näkee vähän paremmin kihvelin
 
Viimeksi muokattu:
Tuli väkerrettyä pinaattilasagne. Tätä kokeilin pari viikkoa takaperin mentaliteetillä: "vähän mitä kaapista löytyy". Osoittautui sen verran hyväksi, että kehujen saattelemana kirjasin reseptin ylös.


20180325_181640-1.jpg

Eli aineksina sipuli, paprika, herkkusieni, kerma ja pinaatti
20180325_182448-1.jpg
Päällä parmesaania
20180325_191320-1.jpg

Unohtu kuvata ennen syöntiä valmis vuoka, mutta tässä puolet syötynä...

Edit: Lähti tosiaan puhelimella liika aikaisin postaus.
 
Viimeksi muokattu:
6kpl pizzoja Hungry Chef 00-jauhoista (3 uunipellillistä).

Jokaisessa vähän eri täytteet.

Käytettävissä olleet täytteet: jauheliha, tonnikala, pekonisuikale, meetvurstisuikale, sipuli ja keltainen paprika.

Osa pussitettu jo valmiiksi myöhempää herkuttelua ja pakastamista varten.

DSC01146.JPG DSC01148.JPG DSC01149.JPG
 
Operaatio keksi.
93jkl9c.jpg


Älytön määrä voita. :dead:
UGKfvlw.jpg


Älyttömään määrään ruskistettua voita sekoitettu älytön määrä tavallista- ja ruskeaa sokeria sekä vaniljauutetta.
iXovjkS.jpg


Jauhot mukaan.
HibpwYz.jpg


Sekaan pussi taloussuklaa rouhetta ja vielä ylimääräistä 70% tummaa suklaata. 50 gramman palloja pellille. Tässä kohtaa taikina oli jo niin rasvalla sekä sokerilla kyllästettyä, ja sen vuoksi hyvää, että teki mieli lopettaa koko operaatio, kaivaa vaniljajäätelö naftaliinista ja syödä keksitaikinaa sen kera.
YPpN0nL.jpg


Koska rasvaa ei ollut vielä tarpeeksi, niin puolet kekseistä saa maapähkinävoi-suklaasydämen.
oSPpEI1.jpg


"Kyllähän nää voi kerralla paistaa, hyvin jää tilaa."
IBie47P.jpg


"Vittu"
IBRimkF.jpg


Lopputulos.
Sm8KFOM.gif


edit: http://i.imgur.com/i9V8KgS.mp4 tuosta näkee vähän paremmin kihvelin
CRLCEkD.jpg
 
u2BBSrg.jpg

Possun lapaa kilon verran, suoraan pakkasesta vuokaan. Vuoassa tuppo timjamia ja rosmariinia, yksi punainen paprika, kolme valkosipulin kynttä siivuina ja vettä
Oli 125 asteisessa uunissa jonkun 7h



QU3aK11.jpg

Revin lihat ja kaadoin siivilän läpi liemet. Suolaa, savupaprikaa sekä mustapippuria mausteeksi. Suurustin vehnäjauholla ja keittelin vielä jonkun 45m miedolla lämmöllä




DSDRWTl.jpg

Riisiä ja sokerihernettä
 
Pääsiäisen ajan kokkailuista kuvia:

Pizzakokeiluja kiven hommaamisen jälkeen:
2018-03-31%2022.19.22.jpg

2018-03-31%2022.41.44.jpg
2018-04-02%2018.51.51.jpg

Grillin koekäyttö ja kauden avaus. Porsaan lisäksi meni odotellessa makkaraa, broilerin filettä ja pekonituorejuustoherkkusieniä :drool::
2018-04-01%2018.37.52.jpg

2018-04-01%2019.18.36.jpg

Pääsiäisen lammas spagetin kera:
2018-04-02%2012.01.29.jpg

2018-04-02%2012.18.32.jpg
 
Feikki ”flanksteakkia” tarjoussisäpaistista, aiheena steak&blue cheese sandwich:

1: Paistinpala leikattu sopiviksi annospaloiksi osiin syiden suuntaisesti ja samalla kovimpien lihansisäisten kalvojen/sidekudosten poisto. Ylimääräiset palat jääkaappiin pusseissa.

2: annospalalle paahto pannussa, mausteet ja hetken lepo lihalle, leipien paisto pienen voinokareen kanssa samalla pannulla ja liha ohuiksi viipaleiksi, nyt poikkisyyn

3: paahtoleivälle puolen sentin siivu sinihomejuustoa, lihasiivuja, mausteista Ajvar paprikarelissikastiketta purkista, hieman ruohosipulia ja korianteria (ja lopuksi sitten vielä kannet päälle

Edit: muutettu kuvat attachmenteiksi kun imgurin kanssa jotain probleemaa..

Toiseenkin toki meni kastike vielä ennen kantta, mutta hyvää pinkkiä lihaa nyt on vaan myös kiva kuvata syömisen lisäksi. Eipä kuule harmittanut syödä iltaruoaksi leipää! Hyvää kuin mikä, eikä kauaa kestä tehdä :p

857854AD-D36A-4D09-8BD3-8B686790A01E.jpeg
12869B4D-FC90-45F4-AF07-A1E23C5EAB14.jpeg
F87281BB-191B-4B10-BA27-50ACC913E006.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Siskonmakkarakeittoa.

Muuten ihan perinteisellä ohjeella, mutta pilkoin 140g pekonia ja kaksi pientä sipulia, jotka paistoin pannulla ja lisäsin keiton joukkoon.

Keitossa antaa myös makua 3kpl jääpalapusseihin jouluna pakastettu kinkkuneste, pippurirouhe, oregano ja lihaliemikuutio.

Ripottelin keiton pinnalle sormisuolaa ennen syömistä.

1.jpg

2.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 819
Viestejä
4 517 667
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom