Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Kerro ny vähän, kuinka herkkua oli. :D Hyvältä näyttää.

Huonosti säilyvää tulee olemaan, onneksi on savujuustoja vetäytymässä. Reilu 10% suolavedessä oli paisti 3 vuorokautta, sen jälkeen rutistuskuivaus ja
ja sopiviksi paloiksi. Sen jälkeen kylmäsavua sen reilu sata tuntia, välillä taukoja.
 
Huonosti säilyvää tulee olemaan, onneksi on savujuustoja vetäytymässä. Reilu 10% suolavedessä oli paisti 3 vuorokautta, sen jälkeen rutistuskuivaus ja
ja sopiviksi paloiksi. Sen jälkeen kylmäsavua sen reilu sata tuntia, välillä taukoja.
Mutta maku?
 
Wokkia
20171109_175504.jpg
20171109_175934.jpg
 
Punajuuri, maa-artisokka, crème fraîche keitto. Ihan älyttömän hyvää. Netistä nappasin ohjeen kun tuli ostettua 2kg punajuuria rosollin tapaista salaattia varten
 

Liitteet

  • 20171109_192703.jpg
    20171109_192703.jpg
    333,5 KB · Luettu: 70
hillo.jpg


Paholaisenhilloa.

Kasvihuoneen chilisato säilöön, etummaisessa kattilassa spessuerä henkilölle jonka mielestä mikään ei ole liian hottia. Tällä soosilla saattaa mieli muuttua.:sgiggle:

Hilloa tehtailtu muutama vuosi syksyisin ja kavereille annettujen maistiaisten ansiosta sitä tehdään nyt 20-30 litraa pelkkiin ennakkotilauksiin. Oma osuus tässä kokkailussa on onneksi vain säätää lopussa maut kohdilleen.
 
Uskoisin kyllä, että kaupan tomaatit on parempia, jos ostaa kunnon tomaatteja.
En ole löytänyt koskaan kaupasta tomaatteja jotka maistuvat lähellekään yhtä hyvälle kuin itse kasvihuoneessa kasvatetut ja kypsinä poimitut. Kirsikkatomaateissa voi saada johonkin vuoden aikaan kohtalaisen hyviä, mutta eivät nekään yllä samaan.

Perustomaateista on jalostettu kypsymis-geeni pois joten niistä ei tule koskaan hyviä, säilyvät kyllä jääkaapissa kuukausikaupalla.
 
En ole löytänyt koskaan kaupasta tomaatteja jotka maistuvat lähellekään yhtä hyvälle kuin itse kasvihuoneessa kasvatetut ja kypsinä poimitut. Kirsikkatomaateissa voi saada johonkin vuoden aikaan kohtalaisen hyviä, mutta eivät nekään yllä samaan.

Perustomaateista on jalostettu kypsymis-geeni pois joten niistä ei tule koskaan hyviä, säilyvät kyllä jääkaapissa kuukausikaupalla.
Osta san marzanon purkkitomaatteja tms kunnon säilöttyjä tomaatteja niin varmasti on makua. Ei ole väliäkään, vaikka on säilöttyjä jos kerran keittelet muutenkin.
 
Tähän keittoerään tuli 4 kiloa tomaattimurskaa, ostin pari 2 kilon suurpakkausta yht. 8 euroa, marzano purkeilla hintaa olisi tullut 20 euroa. Tarviikin seuraavaan satsiin ostaa ja kokeilla huomaako lopputuotteesa. Tosin ainakin Mutti marzanot on kokonaisia tomaatteja, löytyyköhän marzano valmista murskaa jostain?
 
Kasvihuoneen chilisato säilöön, etummaisessa kattilassa spessuerä henkilölle jonka mielestä mikään ei ole liian hottia. Tällä soosilla saattaa mieli muuttua.:sgiggle:

Oman kokemuksen perusteella kapsaisiiniin saa hyvin äkkiä toleranssia, parin viikon sisällä ei tunnu missään vaikka sitten vetäisi ihan puhdasta naga-pyreetä. Jossain vaiheessa kun tuota tuli popsittua ajattelin, että onko tässä joku saatanan kuppa iskenyt, kun kustessa kirveli, mutta kyynelnesteen aiheuttaessa samaa kirvelyä osasin yhdistää oireet chiliin. Naiset ei välttämättä tykkää, jos jotain kielihommia harrastaa :D
 
23621217_1598911883465696_6492645645096454967_n.jpg vaihteeksi lämminsavu lohta, merisuolaa ja tilliä. Kissakin kiinnostui, jottei nyt ihan huonoa voi olla.
 
pikasafkaa

AAoNBoO.jpg

Pakastepinaattia sulatin (150g) mikrossa, ~7dl maitoa, kolme tai neljä munaa, valkosipulimurskaa, suolaa ja sekoitus. Vuokaan pussi (500g?) gluteenitonta makaronia, silputtua paprika, paketti (450g )broilerin suikaleita ja edellämainittu munamaito. Uunissa 225astetta kunnes pinnalta rapsakka. Ei mennyt kauan, oisko 30min + kokkailut alle 10min.
 
Toi vikan kuvan paisunut rapea "syöpäpaise"näyttää herkulliselta:drool:.

Vähän Perse-Laakkonen postaus nyt , kun koitin tehä Fish&Chipsejä ekaa kertaa. Ahvenfileitä kalatiskiltä, pintaan kananmunaa ja pankoa (rakeaa korppujauhoa aasialaisesta kaupasta, mielestäni perus korppujauhoa parempaa), itetehtyä tartar kastiketta, ja tietenkin pussi pakasteranskalaisia, koska omatekemät ranskalaiset olisivat olleet vähän turhan snobia ja piti" roskaruoka" fiilistä vähän saada mukaan:lol:.

_20171202_212520-1482x789.JPG
 
laittoman näkösiä ranskalaisia :lol:

(hyvää settiä, miten tota voi verrata perselaakkoseen edes samana päivänä) :smoke:
 
Poikani (9v) tykkää kuvata kaikenlaista, myös ruoka-annoksia. Tehtiin lounaaksi lohta, perunalaatikkoa ja leipäjuustosalaatin tynkä. Lohi tuli paistettua hiiliteräspannulla aika miedolla lämmöllä, mutta jäi mukavasti roseeksi, vaikka pinta olikin erittäin rapea. Hieroin pintaan suolaa, pippuria, kurkumaa ja hieman srirachaa:

lohi-2.jpg
lohi-1.jpg
 
No en ole en Athos, oli vain pakko postata tänne. Mutta reseptiä pitää kokeilla joskus.
 
Jäi ottamatta ruoanvalmistusvaiheista kuvia, niin kerrottakoon lyhyesti. Eli ruoaksi pekonia ja juustomunakas :D.

Pekonipaketti puoliksi ja kaksi siivua päällekäin pannulle. Yksi siivu paistuu väkisinkin "puhki" omaan makuun, kun taas kahden siivun väliin jää mukava ihran maku.

Kananmunat (luomua HUOM! HUOM!) olivat menneet vanhaksi kuukausi sitten, mutta en ole koskaan kumarrellut päivämääriä. Rikoin varoiksi kuppiin enkä suoraan pannulle ja totesin aivan ehdaksi tavaraksi. Sekaan cheddaria, chiliä, oreganoa ja loraus öljyä. En yleensä tykkää lisätä yrttejä ruoanvalmistusvaiheessa vaan ne kuuluu laittaa vasta lopuksi. Mutta tuo on jotain kuivattua marketti-oreganoa, joka sopii lähinnä koristeeksi.

Lopputulos oli mielestäni onnistunut, vaikka en kaikkea jaksanutkaan syödä:

bacon-1.jpg
bacon-2.jpg
 
jbNVeZE.jpg

Pariloitua ciabattaa johon lorottelin yrttivoisulaa. Grillattua hummeria ja kampasimpukkaa. Lorautin vähän sitä yrttivoita vielä päälle ja koristelin rehuilla.
No jo on. :hungry:

Rehukoristeet olisin jättänyt pois tai vetänyt yrttiöljyksi koneella ja lorotellut kevyen raidan päälle. Tosin, kun kerran on jo yrttivoi, niin eipä sitäkään tarvita.
 
Täällähän mennään ihan hardcore-kuvilla sekä resepteillä. Hienoa nähdä, mutta rima nousee samalla korkealle eikä tänne kohta enää kehtaa postata :). Noh, lasken rimaa hiukan niin ehkä sitä muutkin taas...

Tein jälleen lohta, kun pojat olivat kylässä. Esikoisella on kana-allergia, joten sitä tulee harvemmin laitettua. Ja kaksi nuorempaa eivät niinkään välitä kokolihasta, niin yleensä aloitetaan kalaruoilla. Toki kaikkea syödään - ei sinänsä ole niin nirsoa, mutta monesti tavoitteena tehdä nopeasti hyvää, helposti ja halvalla.

En itse välitä pastasta. Etenkin ravintola-annoksissa tilattuna se on selkeää rahanhukkaa. Päädyin kuitenkin tekemään tällä kertaa pastaa ja kokeilin rikkoa sen niljakasta suutuntumaa laittamalla sekaan kurpitsan- ja pinjansiemeniä sekä kuivattua karpaloa. Paljastuikin, että lohi + (kuivattu) karpalo sopii erinomaisesti yhteen --> suosittelen kokeilemaan.

Muuten annos on aikalailla kopio edellisestä postaamastani, eli lohifile. Tällä kertaa innostuin ylläolevan kuvan saattelemana tekemään sitruunaisen yrttivoinokareen, joka toi sekä lohelle että pastan kermaiselle soosintyngälle oman vivahteensa.


lohipasta.jpg
 
Eipä näköjään onnistu kuvan jakaminen dropboxista nykyisillä asetuksilla, joten ei mitään.
2018-01-13%2015.23.00.jpg
 
Missä vaiheessa nuo kannattaa lisätä ja mihin (kastike tms.)?
Jäi vastaamatta tähän aiemmin. Lisäsin melko loppuvaiheessa. En varsinaisesti (kerma)kastikkeen joukkoon vaan pastan päälle, jolloin ne tietenkin pikkuhiljaa sekoittuvat myös kermaan. Söin toisenkin annoksen samaa settiä ja mielipiteeni vain vahvistui: karpalo ja lohi kuuluvat yhteen :).

Tällä kertaa postaan pääosin pieleen menneen ruokakuvan (etenkin visuaalisesti). Tein sitruunamelissalla maustettua kuhaa, bataattipekonisosetta ja halloumikuutioita.

Hyviä oivalluksia:
- sitruunamelissa-sitruunamehu-oliiviöljyseos on hyvän makuista jo sellaisenaan
- bataatti on omaan suuhuni liian makea, mutta pekoni tasapainotti maun aivan toisenlaiseksi. Suosittelen.

Pieleen menneet kokemukset:
- soijakastike ei kuulu sitruunan maun kanssa missään nimessä yhteen. Pilasi maun, koostumuksen ja vehreän värinkin. Jos suolaisuutta haluaa, niin käyttää sitten ripauksen suolankukkasia tms.
- aina kannattaa olla tarkkana lämpötilojen suhteen. Etenkin kuha on herkkä liian kuumalle ja se on oikeastaan parempi "alipaistaa" kuin losottaa menemään kuten esim. lohen kanssa voi.
- vihreät ja punaiset ainesosat jäivät kokonaan puuttumaan tästä ruoasta. esim. pienen tomaatti-basilika-mozzarellasalaatin olisin voinut taiteilla kylkeen, niin ruoan houkuttelevuus olisi ollut aivan toista luokkaa.

Tässä kuvia sekä ruoanlaiton vaiheesta että lopputuloksesta. Ei ole kaunista katsottavaa, mutta aina ei voi voittaa :(

kuha.jpg
 
Oma pizza perjantailta. Pohjalla chorizoleikkelettä, parmesanraastetta, niiden päällä kuullotetut sipulit + herkkusienisiivut, kaiken päälle t-lusikalla ripoitellen tomaattimurskaa ja päälle murustaen aurajuustoa + mozzarellaa. Vähän erilainen mutta hyvä.
IMG_20171103_191158.jpg
Kunnolla auraa :)

Ei ole paras kuva mutta parasta margheritaa mitä syöny. Parempi ku viimeks :D Meikähän alkaa oppia. Olis ollu niin taivaallista kunnon sienien kanssa, kuten kanttarellin tai vaaleaorakkaan mutta tyydyin kuivattuihin sieniin. Luomu tomaattimurskaa blendattuna, pari teelusikallista kuivattua suppilovahveroa rouhittuna kastikkeeseen, tuoretta basilikaa, mozzarellajuustoa, grozette juustolastuja ja hieman valkosipulitahnaa päälle.

IMG_20180120_171025.png
 
Borssikeittoa:

Edellisenä iltana keittelin muutaman tunnin naudanrintaa, häränhäntää ja ydinluuta.
u7lj07j.jpg
u7lj07j.jpg


Sitten liemen sekaan palsternakkaa, porkkanaa, selleriä, kaalia ja voissa paistettua punajuurta. Haudutellaan vielä tunti, maustetaan ja päälle tietysti smetanaa.
AcTeTUe.jpg

Votkaa olisi vielä pitänyt olla :(
 
@Cujo

Hyvät soosit :) Varmaa maistu. Näyttää kyl hyvältä vaikken erota lihaa tuosta keitosta. Naudanrintaa vois itekkin opetella syömään. Eikös osso bucco olis ajanut saman asian kuin häntä ja luuydin erikseen?
 
@Cujo

Hyvät soosit :) Varmaa maistu. Näyttää kyl hyvältä vaikken erota lihaa tuosta keitosta. Naudanrintaa vois itekkin opetella syömään. Eikös osso bucco olis ajanut saman asian kuin häntä ja luuydin erikseen?

Joo, revin lihan aika pieneksi silpuksi niin se ei juuri näy. Aika harvoin tulee punaista lihaa edes ostettua mutta reseptissä oli häränhäntää ja ydinluuta ja ne olivat ainakin halpoja. Sama kai se mitä lihoja käyttää kunhan saa maukkaan liemen, se on tässä ruoassa tärkeintä!
 
Täältä aiemmin poimittu rouheleipä ohje meni testiin tällä viikolla ja päätin melkee heti perään sit tehä kaks samanmoista(koska kuivahiivapussista meni ehkä 1/10 yhtee leipään). Toinen pelkästä vehnäjauhosta ja toinen perusreseptillä(sämpyläjauho+vehnäjauho). Tässä se vehnäversio, joka kyllä maussa häviää, mutta voitti sen ekan räpellyksen ulkonäössä 100-0. Ei huonon makuinen tämäkään, mutta koska pelkkää vehnää, nii vähän tämmönen lisukeleipä brunssille, viini-iltaan tms. Eipähän tartte ennää kaupasta kantaa vastaavia leipiä.
WP_20180126_001.jpg

WP_20180126_002.jpg
 
u62vIjb.jpg

Naudan ulkofile, perunapalsternakkavalkosipulipyre/muusi, iso valkosipulinkynsi oli mukana kun keitin juurekset, soseutin sen myös. Kermaherkkusienikastike, olisin laittanut siitaketta muttei ollut. Voissa paistoin porkkanoita vähän aikaa ja tomaatit ja kesäkurpitsa oli uuninssa oliiviöljyn kanssa "paahtumassa"
Viininä Zensa Rosso Organico 2016 Aika perus viini, mutta valkosipulin kanssa sopii hyvin yhteen. Paistoin pannulla loput ulkofileestä ja marinoin ne valkosipulilla, ihan eri ulottuvuus tuli viiniin.
 
olisin ehkä pitänyt kukkoa pidempään uunissa, ja tehnyt kuoresta ohkasemman.
täyte kyllä kuulostaa hyvältä.

olispa mustikkakukkoa ;)
 
Viimeaikoina tullut tehtyä aika paljon ulkomaan safkoja, jouluna tuli perinneruokia syötyä niin pitkään.

Gyoza, eli paistettuja nyyttejä joiden sisällä murskattua rapu/possutäytettä. Dippaillaan chili+inkivääri+soija+sesamöljy- kastikkeeseen.

DSC_2222.JPG


Valkosipulissa paistettuja jättikatkarapuja mango/avokado/pinaatti-pedillä. Tässäkin mietoa chiliä ihan mangojenkin päälläkin.

DSC_2225.JPG


Naudan sisukkaa ja paistettuja portobellosieniä sillain että niitä dipataan tohon makeanväkevään soossiin. Avokadowrappeja ja papu-tomaattisalaattia.

DSC_2223.JPG


Karitsan lapa 5h uunissa että tulee samanlaista kuin pulled porkki, eli pehmeää. Vähän kärtsäystä pannulla lopuksi, ja pitaleivän päälle, jugurtin ja mausteisen tomaattikastikkeen
kanssa aika lähellä iskenderiä mikä Turkissa voisi syödä.

DSC_2224.JPG
 
Aasialaistyylistä mättöruokaa joka maistuu talvella, hotpottia. Ohuita possunsuikaleita, tofua, tuorenuudeleita ja kasviksia voimakkaassa keitossa.
Mulla on kotona pieni kaasukeitin tätä varten (saa parilla kympillä), eli ruoka pulisee padassa keskellä pöytää koko ruokailun ajan, josta sitä otetaan vähän kerrallaan pieneen kulhoon itelle.
Variantteja on helppo tehdä vaihtamalla eri lihaan (esim naudansiivut, kananlihapullat, sopii hyvin), eri kasviksiin, ja eri liemeen korea/japani/thaimaa jne.
Tällä kertaa korealaiseen tyyliin kimchi-makuisena, joskus pehmeämpiä makuja. Joskus sit sukiyakia.

hot.JPG
 
makaronilaatikkoa
1H3XiNt.jpg

levittelin vielä koko pellillisen vuohenjuustolla ja lisäsin munamaitoa kun maito loppui kesken ja odottelin että vaimo tuo lisää.


500g gluteenitonta makaronia ~2.5€
400g naudan 10%jauhelia, ~4€
100g pakasteherneitä ~0.40€
8dl maitoa ~0,7€
4 kananmunaa ~0.55€
1 paketti vuohenjuustoa ~2.45€
puoli puskaa (iso) basilikaa ~0.9€
1 punasipuli ~0.1€
suolaa ~0.00001€
mustapippuria ~0.00001€

= ~11,50€

kaksi ihmistä söi kaksi kertaa.

lNekFpu.jpg


halvemmaksi jos haluaa ja vähän isomman satsin niin perus makaronia 1,5 pussia (600g) ja loput herneistä (200g pusseissa myydään) + 1dl maitoa + muna
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 819
Viestejä
4 517 667
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom