Missä vaiheessa nuo kannattaa lisätä ja mihin (kastike tms.)?
Jäi vastaamatta tähän aiemmin. Lisäsin melko loppuvaiheessa. En varsinaisesti (kerma)kastikkeen joukkoon vaan pastan päälle, jolloin ne tietenkin pikkuhiljaa sekoittuvat myös kermaan. Söin toisenkin annoksen samaa settiä ja mielipiteeni vain vahvistui: karpalo ja lohi kuuluvat yhteen
.
Tällä kertaa postaan pääosin pieleen menneen ruokakuvan (etenkin visuaalisesti). Tein sitruunamelissalla maustettua kuhaa, bataattipekonisosetta ja halloumikuutioita.
Hyviä oivalluksia:
- sitruunamelissa-sitruunamehu-oliiviöljyseos on hyvän makuista jo sellaisenaan
- bataatti on omaan suuhuni liian makea, mutta pekoni tasapainotti maun aivan toisenlaiseksi. Suosittelen.
Pieleen menneet kokemukset:
- soijakastike ei kuulu sitruunan maun kanssa missään nimessä yhteen. Pilasi maun, koostumuksen ja vehreän värinkin. Jos suolaisuutta haluaa, niin käyttää sitten ripauksen suolankukkasia tms.
- aina kannattaa olla tarkkana lämpötilojen suhteen. Etenkin kuha on herkkä liian kuumalle ja se on oikeastaan parempi "alipaistaa" kuin losottaa menemään kuten esim. lohen kanssa voi.
- vihreät ja punaiset ainesosat jäivät kokonaan puuttumaan tästä ruoasta. esim. pienen tomaatti-basilika-mozzarellasalaatin olisin voinut taiteilla kylkeen, niin ruoan houkuttelevuus olisi ollut aivan toista luokkaa.
Tässä kuvia sekä ruoanlaiton vaiheesta että lopputuloksesta. Ei ole kaunista katsottavaa, mutta aina ei voi voittaa