Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
xmNDJDM.jpg

dDxNdHf.jpg


Ensimmäinen kerta kun tein sämpylätkin itse. Oli hyvää :tup:
 
yksitoikkoisen näköinen safka sitäkin maukkaampi, oolannin ranskiksia,porsaan ulkofilettä lihatorilta tuoreena.nuijittu lähes reijitetty mureeksi.

maustettu paahdetulla valkosipulilla myllystä jauhettuna,mustapippuria ja valkopippuria ripaus myllystä. kastikkeena viinietikka sinappisiemen tomattipyre soossia. salaatit tuli vetästyä pillerin muodossa (vitamiinit)

Oman maku elämyksen lisää vielä kullattu arabian lautanen.

o18JFZMg.jpg
 
Röhmerthotp sapuskaa villasikaa
20170903_152319.jpg
Römertopf oli -70-luvulla erittäin suosittu ruoanlaittotapa, valitettavasti niin suosittu, että se menetti hohtonsa pitkäksi aikaa. Parhaat pataruoat mitä olen tehnyt, olen tehnyt juuri tällä savipotilla. Metsästän itse, ja teen lähes kaikki sisäelinruoat römertopfilla. Tosin maksat menee makkaraksi :)
 
possua herkkusienikermakastikkeella, rsomariinilohkopotuilla ja schwarzwaldinkinkkumuruilla
VTgzkvN.jpg


A6xAx6T.jpg

olipas pehmosta lihaa, vähän oli kalvoa ja sekin oli hentosta

tlliD3C.jpg

perus pottuja. leikkasin lohkoiksi, suolasin, mikrotin, öljyä ja kiertoilmauuni ja 250astetta

duzcor2.jpg

herkkusieniä. tarkoitus oli lähteä metsään kanttarelleja tai suppiksia hakemaan. tatitkin olisi kelvannut, vaan en jaksanut lähteä
kerman kanssa kasaan. vähän nakkasin vehnäjauhoa ennen kuin lisäsin kerman. rosmariinia sekaan silppuna

faqFzRI.jpg

schwarzwaldinkinkkua ruskistin pannulla


KHeonug.jpg


melko jees
 
Jotenkin tykästynyt erääseen perus jauheliha kastike reseptiin. Tähän vaan sitten sekoittelen sen hetkellisen halujeni mukaan kaikkea muuta. Siitä saa "kiinteämpää" jos laittaa vähän vettä. Siitä saa vetisempää (keittoa?) jos laittaa lisää vettä. Jne. Sillä voi tehdä helposti mitä vaan!

Tässä jälleen yksi tapaus. Ihan helppo perusruoka, jonka varmaan teen toistekin. :)

Tällä kertaa tähän sekoittelin pilkottuja perunoita ja papuja. Tomaattisose mitä käytin oli jotain chili maustettua. Itse tykkään tulisista ruuista niin laitoin vielä lisää chili maustetta mukaan sekä pippuria päälle. (Sori, otin kuvan pysty suuntaan enkä sivuttain...)

E7Lh79c.jpg
 
Jotenkin tykästynyt erääseen perus jauheliha kastike reseptiin. Tähän vaan sitten sekoittelen sen hetkellisen halujeni mukaan kaikkea muuta. Siitä saa "kiinteämpää" jos laittaa vähän vettä. Siitä saa vetisempää (keittoa?) jos laittaa lisää vettä. Jne. Sillä voi tehdä helposti mitä vaan!

Tässä jälleen yksi tapaus. Ihan helppo perusruoka, jonka varmaan teen toistekin. :)

Tällä kertaa tähän sekoittelin pilkottuja perunoita ja papuja. Tomaattisose mitä käytin oli jotain chili maustettua. Itse tykkään tulisista ruuista niin laitoin vielä lisää chili maustetta mukaan sekä pippuria päälle. (Sori, otin kuvan pysty suuntaan enkä sivuttain...)

E7Lh79c.jpg

Miksi et @Henkilö X laita/päivitä näitä tuonne avaamaasi ketjuun (https://bbs.io-tech.fi/threads/kokemattomalle-hyviae-ja-helppoja-ruokia.39392/)?

Varmasti moni sinua(kin) neuvonut voisi olla innoissaan edistyksestä ja jakaa vinkkejään :tup:
 
Miksi et @Henkilö X laita/päivitä näitä tuonne avaamaasi ketjuun (https://bbs.io-tech.fi/threads/kokemattomalle-hyviae-ja-helppoja-ruokia.39392/)?

Varmasti moni sinua(kin) neuvonut voisi olla innoissaan edistyksestä ja jakaa vinkkejään :tup:

Aluksi se olikin vähän sellainen triidi, jossa kyselin vähän alkuun pääsyä varten neuvoja. Tätä nykyään ajattelen tosta triidistä enemmänkin, että sinne postataan aloittelijoille neuvoja näin yleisesti. En mä sitä omana blogina pidä tai mitään. :D

No ehkä nyt kummiskin käyn pistään sinne vaikka tolle reseptin. :)
 
Duunailin äsken omasta päästä soveltamalla jättilihapiirakan lehtitaikinaan 26x20x4,5cm.

Sisuksissa 400g jauhelihaa, 6dl keitettyä riisiä, 2 keitettyä kananmunaa pilkottuna, 1 sipuli, juustoraastetta ja munamaitoa.

En päässyt vielä tekemään ruumiinavausta, kun pitää odottaa vielä hetki ennen kuin lihis jäähtyy ja täytteet asettuu paikoilleen.

DSC00328.JPG
 
Teki pihviä mieli:

kw4L1sM.jpg


Ei ollu stokkalla t-bonea niin otin marmoroitua ulkofilettä*. Typo korjattu.

Kastikkeeksi suosikkini, bearnaise. Pannu samalla kuumenemaan
G60gZGE.jpg



Voita, öljyä ja lihat paistumaan
gUJs1kO.jpg


Valkosipulikermaperunat ja ruusukaalia voissa.
Im0A9TZ.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Teki pihviä mieli:

kw4L1sM.jpg


Ei ollu stokkalla t-bonea niin otin marmoroitua sisäfilettä.

Kastikkeeksi suosikkini, bearnaise. Pannu samalla kuumenemaan
G60gZGE.jpg



Voita, öljyä ja lihat paistumaan
gUJs1kO.jpg


Valkosipulikermaperunat ja ruusukaalia voissa.
Im0A9TZ.jpg
Jos myytiin sisäfileen hinnalla noi pihvit niin aika kovasti koijattiin artistia.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
 
No hupsista saatana. Olette ihan oikeassa, en tiedä miksi kirjoitin väärin.
 
MzfFM4B.jpg

pikasafka eli 1kg perunasipulisekoitus, parika silppuna ja pakastepapua, mausteena savupaprika
paistoina 400g naudan jauhelia
sekaan laitoin vielä 5dl maitoa jossa 3 munaa


Tf84JDZ.jpg

salinjälkeinen eli 200g tonnaripihvi 125g raakapaino riisi, 50g fetaa, ananasta, viikunaa ja muutama pähkinä

MtCXkwp.jpg

ei ihan kypsäksi





sienimetsällä kävin:
t00KCvx.jpg

toi pyöreä oli joko nauris tai lanttu

x2u3IyL.jpg

400g naudanjauhelihaa, paketti pekonia silpuksi, iso sipuli, kuivattua timjamia

YZxvnI0.jpg

eka pyörykät

8fdKvaT.jpg

sitten sienet

7j7S4c2.jpg

kun nesteet alko olemaan minimit niin sitten roiskasin perunajauhoa, sekaan kermaa purkki
jdHAWXX.jpg

kiehuttelua kasaan

eus0FYU.jpg

valmis

h8pd2Qt.jpg

jälkkäriksi omenahyvettä vaniljakastikeella
 
Ankanrintaa appelsiinikastikkeella, olisi voinut jäädä punaisemmaksi, mittari näytti 58°C.
jTCRs8N.jpg

Keitettyjä porkkanoita.
khwF62e.jpg
 
Monen vuoden jälkeen muistin tehdä palapaistia uunissa. Viimeksi syönyt varmaan yli 20 vuotta sitten mummolassa :hungry:

Porkkanoina pakastealtaan pikkuporkkanat.

DSC00384.JPG
 
Käytiin kerään suppilovahveroita mettässä, ja tuli mieleen että vois kokeilla jotain muutakin retkievästä kun makkaraa. Savulohta kotona valmiiks ja viimeistely taukopaikalla ja samalla suppiksia (laitettiin vielä reilusti enemmän mitä kuvassa) ja ruokajuomaksi mukaan pieni pullo valkoviiniä. Lautaset otettiin puun kaarnasta ja ruokailuvälineiksi vuoltiin syönäpuikot oksista :lol:. Tuli vähän vaihtelua iänikuiseen makkara/leipä/ setteihin ja kyllä maistu hyvältä mettän siimeksessä. :tup:
_20170929_194019-891x1451.JPG
 
Kokkasin tyttöystävältä pikkuhousut jalasta. Ekaan sous vide -kokeiluun valikoitui hevosen sisäfileetä. Kaverina uuniperunaa, kermapinaattia, konjakkipippurikastiketta ja tuhti punkku; Perelada 5 Finques, Espanja, Reserva, 2013.

5/5.

NNMmgyE.jpg
 
pannari..PNG
Täytetty pannari.
Tavallinen pannukakkutaikina.
Kevyesti paistettuja suppilovahveroita.
Paistettua sipulia.
Kinkkusuikaleita.
Juustoraastetta.
Jauhettua maustepippuria.
Suola.
 
Viimeksi muokattu:
Jep,jep.. Komee on PH,n lätty.
Joka parempaa vaatii on herkkuperse.

:stongue::sclap:
 
Viimeksi muokattu:
En tainnut postata tätä aiemmin:

sieni1.jpg
sieni2.jpg
sieni3.jpg
sieni4.jpg
sieni5.jpg


Sienet paloiksi
Veden haihduttelu pannulla
Kermaa voita ja suolaa (ja sipulit kans, kuva unohtui)
Muutama minuutti vain pannulla
Helvetin hyvää.
 
zGDCWdT.jpg

riisinuudelia inkivääri, chili, currytahna, valkosipuliliemessä, grillattua kanaa, korianteria ja ananasta


cyPTbmN.jpg

maa-aartisokkasosekeitto ruskistetulla schwarzwaldinkinkkurouheella

lihaliemikuution kanssa keitin 500g maartisokkaa, kolme perunaa, punasipulin. Otin liemen talteen. Soseutin kasvikset kerman kanssa, lisäilin lientä kunnes oli sellaista sopivaa.

Edit: kermaan sekoitin kaksi keltuaista



clFa4yn.jpg

naudan entrecote, riisinuudeli, grillattu ananas, korianteri, chipotlemajoneesi ja pahan makuinen inkivääriolut japanista
 
Viimeksi muokattu:
IMG_0309.JPG
Vähän kevyempää kuin monella. Avokado - kylmäsavulohisalaatti saksanpähkinäöljy kastikkeella.
 
Oma pizza perjantailta. Pohjalla chorizoleikkelettä, parmesanraastetta, niiden päällä kuullotetut sipulit + herkkusienisiivut, kaiken päälle t-lusikalla ripoitellen tomaattimurskaa ja päälle murustaen aurajuustoa + mozzarellaa. Vähän erilainen mutta hyvä.
IMG_20171103_191158.jpg
 
Possun ulkofile oli tarjouksessa ja siitä se idea lähti...
Eräänlainen käänteinen kylkirulla. Muistaakseni ekan kerran tein tätä Antti Vahteran ohjeen mukaan mutta matkan varrella jalostunut omaan makuun.

rulla2.jpg

Filepala leikattiin auki matoksi, kevyt suola, dijon sinapilla sively, kevyesti kypsennetyt pekonisiivut, oliivi viipaleet ja raastettua parmesaania.


rulla3.jpg

Matto rullalle ja sidottiin paistinarulla.


rulla4.jpg

Pannulla voissa ruskistaen kunnon väri pintaan ja uuniin.


rulla5.jpg

Paiston jälkeen rulla sai tekeytyä tovin ja sitten viipaleiksi. Lautaselle myös valkosipuliperunat ja joku sinappinen kastike paistomehuista.
 
Brunssi (breakfast-lunch) on vanhanaikaista. Nyt jyrää Brinneri (breku-dinner). Eli jos ei vielä puoliltapäivin ruoka maita niin tässä korjaussarja joka palauttaa elämän kun iltapäivällä alkaa ruoka maistua...

brinner1.jpg


Vuoan pohjalle kuumennettua papua tomaattikastikkeessa sitten paistettuja nakkeja ja makkaroita, kypennettyjä ranskalaisia, kananmunia kypsennettynä muffinssivuuissa, pekonia ja pikkutomaatteja. Mausteita oman mielen mukaan mutta suolaa reilusti ja kuumaan uuniin. Lisukkeena suola- tai maustekurkkuja ja kylmää... juomaa.

brinner2.jpg


Tätä ei hirveässä darrassa välttämättä ole kiva kokata mutta tästä kun tulostaa kuvallisen ohjeen kanssaeläjälle niin pikkujouluaikaan kantsii BRINNERI:ä kokeilla perinteisen keburullan sijaan.

Terveysvaikutuksia voi itkeä samalla kun muistelee mitä muuta epäterveellistä tuli edellisen vuorokauden aikana nautittua/tehtyä. :nb::facepalm::cigar2:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 820
Viestejä
4 517 699
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom