Postaa kokkauskuvia

atomi

tieteen hypoteesi
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
1 895
yksitoikkoisen näköinen safka sitäkin maukkaampi, oolannin ranskiksia,porsaan ulkofilettä lihatorilta tuoreena.nuijittu lähes reijitetty mureeksi.

maustettu paahdetulla valkosipulilla myllystä jauhettuna,mustapippuria ja valkopippuria ripaus myllystä. kastikkeena viinietikka sinappisiemen tomattipyre soossia. salaatit tuli vetästyä pillerin muodossa (vitamiinit)

Oman maku elämyksen lisää vielä kullattu arabian lautanen.

 

skaribo

Vuoden räbä 2023
NOSTO
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
236
Röhmerthotp sapuskaa villasikaa
Römertopf oli -70-luvulla erittäin suosittu ruoanlaittotapa, valitettavasti niin suosittu, että se menetti hohtonsa pitkäksi aikaa. Parhaat pataruoat mitä olen tehnyt, olen tehnyt juuri tällä savipotilla. Metsästän itse, ja teen lähes kaikki sisäelinruoat römertopfilla. Tosin maksat menee makkaraksi :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
594
possua herkkusienikermakastikkeella, rsomariinilohkopotuilla ja schwarzwaldinkinkkumuruilla



olipas pehmosta lihaa, vähän oli kalvoa ja sekin oli hentosta


perus pottuja. leikkasin lohkoiksi, suolasin, mikrotin, öljyä ja kiertoilmauuni ja 250astetta


herkkusieniä. tarkoitus oli lähteä metsään kanttarelleja tai suppiksia hakemaan. tatitkin olisi kelvannut, vaan en jaksanut lähteä
kerman kanssa kasaan. vähän nakkasin vehnäjauhoa ennen kuin lisäsin kerman. rosmariinia sekaan silppuna


schwarzwaldinkinkkua ruskistin pannulla




melko jees
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 755
Kappas vain! Olin jo kirjoittamassa että typo, eikö se ole viljapossu. Näköjään on olemassa myös villapossuja.
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
249
Jotenkin tykästynyt erääseen perus jauheliha kastike reseptiin. Tähän vaan sitten sekoittelen sen hetkellisen halujeni mukaan kaikkea muuta. Siitä saa "kiinteämpää" jos laittaa vähän vettä. Siitä saa vetisempää (keittoa?) jos laittaa lisää vettä. Jne. Sillä voi tehdä helposti mitä vaan!

Tässä jälleen yksi tapaus. Ihan helppo perusruoka, jonka varmaan teen toistekin. :)

Tällä kertaa tähän sekoittelin pilkottuja perunoita ja papuja. Tomaattisose mitä käytin oli jotain chili maustettua. Itse tykkään tulisista ruuista niin laitoin vielä lisää chili maustetta mukaan sekä pippuria päälle. (Sori, otin kuvan pysty suuntaan enkä sivuttain...)

 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Jotenkin tykästynyt erääseen perus jauheliha kastike reseptiin. Tähän vaan sitten sekoittelen sen hetkellisen halujeni mukaan kaikkea muuta. Siitä saa "kiinteämpää" jos laittaa vähän vettä. Siitä saa vetisempää (keittoa?) jos laittaa lisää vettä. Jne. Sillä voi tehdä helposti mitä vaan!

Tässä jälleen yksi tapaus. Ihan helppo perusruoka, jonka varmaan teen toistekin. :)

Tällä kertaa tähän sekoittelin pilkottuja perunoita ja papuja. Tomaattisose mitä käytin oli jotain chili maustettua. Itse tykkään tulisista ruuista niin laitoin vielä lisää chili maustetta mukaan sekä pippuria päälle. (Sori, otin kuvan pysty suuntaan enkä sivuttain...)

Miksi et @Henkilö X laita/päivitä näitä tuonne avaamaasi ketjuun (https://bbs.io-tech.fi/threads/kokemattomalle-hyviae-ja-helppoja-ruokia.39392/)?

Varmasti moni sinua(kin) neuvonut voisi olla innoissaan edistyksestä ja jakaa vinkkejään :tup:
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
249
Miksi et @Henkilö X laita/päivitä näitä tuonne avaamaasi ketjuun (https://bbs.io-tech.fi/threads/kokemattomalle-hyviae-ja-helppoja-ruokia.39392/)?

Varmasti moni sinua(kin) neuvonut voisi olla innoissaan edistyksestä ja jakaa vinkkejään :tup:
Aluksi se olikin vähän sellainen triidi, jossa kyselin vähän alkuun pääsyä varten neuvoja. Tätä nykyään ajattelen tosta triidistä enemmänkin, että sinne postataan aloittelijoille neuvoja näin yleisesti. En mä sitä omana blogina pidä tai mitään. :D

No ehkä nyt kummiskin käyn pistään sinne vaikka tolle reseptin. :)
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 890
Duunailin äsken omasta päästä soveltamalla jättilihapiirakan lehtitaikinaan 26x20x4,5cm.

Sisuksissa 400g jauhelihaa, 6dl keitettyä riisiä, 2 keitettyä kananmunaa pilkottuna, 1 sipuli, juustoraastetta ja munamaitoa.

En päässyt vielä tekemään ruumiinavausta, kun pitää odottaa vielä hetki ennen kuin lihis jäähtyy ja täytteet asettuu paikoilleen.

DSC00328.JPG
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
283
Teki pihviä mieli:



Ei ollu stokkalla t-bonea niin otin marmoroitua ulkofilettä*. Typo korjattu.

Kastikkeeksi suosikkini, bearnaise. Pannu samalla kuumenemaan



Voita, öljyä ja lihat paistumaan


Valkosipulikermaperunat ja ruusukaalia voissa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
328
Teki pihviä mieli:



Ei ollu stokkalla t-bonea niin otin marmoroitua sisäfilettä.

Kastikkeeksi suosikkini, bearnaise. Pannu samalla kuumenemaan



Voita, öljyä ja lihat paistumaan


Valkosipulikermaperunat ja ruusukaalia voissa.
Jos myytiin sisäfileen hinnalla noi pihvit niin aika kovasti koijattiin artistia.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Juuh. Ei ole sisäfilettä nähnytkään. Vaikka varmasti maukasta lihaa olikin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
283
No hupsista saatana. Olette ihan oikeassa, en tiedä miksi kirjoitin väärin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
594

pikasafka eli 1kg perunasipulisekoitus, parika silppuna ja pakastepapua, mausteena savupaprika
paistoina 400g naudan jauhelia
sekaan laitoin vielä 5dl maitoa jossa 3 munaa



salinjälkeinen eli 200g tonnaripihvi 125g raakapaino riisi, 50g fetaa, ananasta, viikunaa ja muutama pähkinä


ei ihan kypsäksi





sienimetsällä kävin:

toi pyöreä oli joko nauris tai lanttu


400g naudanjauhelihaa, paketti pekonia silpuksi, iso sipuli, kuivattua timjamia


eka pyörykät


sitten sienet


kun nesteet alko olemaan minimit niin sitten roiskasin perunajauhoa, sekaan kermaa purkki

kiehuttelua kasaan


valmis


jälkkäriksi omenahyvettä vaniljakastikeella
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 185
Ankanrintaa appelsiinikastikkeella, olisi voinut jäädä punaisemmaksi, mittari näytti 58°C.

Keitettyjä porkkanoita.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 890
Monen vuoden jälkeen muistin tehdä palapaistia uunissa. Viimeksi syönyt varmaan yli 20 vuotta sitten mummolassa :hungry:

Porkkanoina pakastealtaan pikkuporkkanat.

DSC00384.JPG
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Käytiin kerään suppilovahveroita mettässä, ja tuli mieleen että vois kokeilla jotain muutakin retkievästä kun makkaraa. Savulohta kotona valmiiks ja viimeistely taukopaikalla ja samalla suppiksia (laitettiin vielä reilusti enemmän mitä kuvassa) ja ruokajuomaksi mukaan pieni pullo valkoviiniä. Lautaset otettiin puun kaarnasta ja ruokailuvälineiksi vuoltiin syönäpuikot oksista :lol:. Tuli vähän vaihtelua iänikuiseen makkara/leipä/ setteihin ja kyllä maistu hyvältä mettän siimeksessä. :tup:
_20170929_194019-891x1451.JPG
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
256
Kokkasin tyttöystävältä pikkuhousut jalasta. Ekaan sous vide -kokeiluun valikoitui hevosen sisäfileetä. Kaverina uuniperunaa, kermapinaattia, konjakkipippurikastiketta ja tuhti punkku; Perelada 5 Finques, Espanja, Reserva, 2013.

5/5.

 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 895
pannari..PNG
Täytetty pannari.
Tavallinen pannukakkutaikina.
Kevyesti paistettuja suppilovahveroita.
Paistettua sipulia.
Kinkkusuikaleita.
Juustoraastetta.
Jauhettua maustepippuria.
Suola.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 895
Jep,jep.. Komee on PH,n lätty.
Joka parempaa vaatii on herkkuperse.

:stongue::sclap:
 
Viimeksi muokattu:

Rikama

Asiaton titteli
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
394
En tainnut postata tätä aiemmin:

sieni1.jpg
sieni2.jpg
sieni3.jpg
sieni4.jpg
sieni5.jpg


Sienet paloiksi
Veden haihduttelu pannulla
Kermaa voita ja suolaa (ja sipulit kans, kuva unohtui)
Muutama minuutti vain pannulla
Helvetin hyvää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
594

riisinuudelia inkivääri, chili, currytahna, valkosipuliliemessä, grillattua kanaa, korianteria ja ananasta



maa-aartisokkasosekeitto ruskistetulla schwarzwaldinkinkkurouheella

lihaliemikuution kanssa keitin 500g maartisokkaa, kolme perunaa, punasipulin. Otin liemen talteen. Soseutin kasvikset kerman kanssa, lisäilin lientä kunnes oli sellaista sopivaa.

Edit: kermaan sekoitin kaksi keltuaista




naudan entrecote, riisinuudeli, grillattu ananas, korianteri, chipotlemajoneesi ja pahan makuinen inkivääriolut japanista
 
Viimeksi muokattu:

ttppii

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
567
IMG_0309.JPG
Vähän kevyempää kuin monella. Avokado - kylmäsavulohisalaatti saksanpähkinäöljy kastikkeella.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 625
Oma pizza perjantailta. Pohjalla chorizoleikkelettä, parmesanraastetta, niiden päällä kuullotetut sipulit + herkkusienisiivut, kaiken päälle t-lusikalla ripoitellen tomaattimurskaa ja päälle murustaen aurajuustoa + mozzarellaa. Vähän erilainen mutta hyvä.
IMG_20171103_191158.jpg
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
989
Possun ulkofile oli tarjouksessa ja siitä se idea lähti...
Eräänlainen käänteinen kylkirulla. Muistaakseni ekan kerran tein tätä Antti Vahteran ohjeen mukaan mutta matkan varrella jalostunut omaan makuun.

rulla2.jpg

Filepala leikattiin auki matoksi, kevyt suola, dijon sinapilla sively, kevyesti kypsennetyt pekonisiivut, oliivi viipaleet ja raastettua parmesaania.


rulla3.jpg

Matto rullalle ja sidottiin paistinarulla.


rulla4.jpg

Pannulla voissa ruskistaen kunnon väri pintaan ja uuniin.


rulla5.jpg

Paiston jälkeen rulla sai tekeytyä tovin ja sitten viipaleiksi. Lautaselle myös valkosipuliperunat ja joku sinappinen kastike paistomehuista.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
989
Brunssi (breakfast-lunch) on vanhanaikaista. Nyt jyrää Brinneri (breku-dinner). Eli jos ei vielä puoliltapäivin ruoka maita niin tässä korjaussarja joka palauttaa elämän kun iltapäivällä alkaa ruoka maistua...

brinner1.jpg


Vuoan pohjalle kuumennettua papua tomaattikastikkeessa sitten paistettuja nakkeja ja makkaroita, kypennettyjä ranskalaisia, kananmunia kypsennettynä muffinssivuuissa, pekonia ja pikkutomaatteja. Mausteita oman mielen mukaan mutta suolaa reilusti ja kuumaan uuniin. Lisukkeena suola- tai maustekurkkuja ja kylmää... juomaa.

brinner2.jpg


Tätä ei hirveässä darrassa välttämättä ole kiva kokata mutta tästä kun tulostaa kuvallisen ohjeen kanssaeläjälle niin pikkujouluaikaan kantsii BRINNERI:ä kokeilla perinteisen keburullan sijaan.

Terveysvaikutuksia voi itkeä samalla kun muistelee mitä muuta epäterveellistä tuli edellisen vuorokauden aikana nautittua/tehtyä. :nb::facepalm::cigar2:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
241 662
Viestejä
4 220 965
Jäsenet
71 091
Uusin jäsen
TiieM

Hinta.fi

Ylös Bottom