Polittiset asiat videopeleissä

Kuka ne valitsi ja millä perustein? Ja kumpaan mittelöön? Oliko valinnassa jotain selkeitä puutteita?


"Before the first vote is cast, the Golden Joysticks judging panel meets to compile our shortlist of nominees. The judges consist of editors and contributors from our sister brands including PC Gamer, FGS, Edge magazine, Retro Gamer, GamesRadar and a variety of industry experts."

Enempää tuota ei oltu avattu.
Otanpa kuitenkin sanojani takaisin, nämä julkaistut listat on PC ja konsoli-GOTY. Ultimate game of the year onkin erikseen ja sen ehdokkaat julkaistaan vasta 4.11, siinä kategoriassa oli ehdokkaina viime vuonna 18 peliä.
 
"Before the first vote is cast, the Golden Joysticks judging panel meets to compile our shortlist of nominees. The judges consist of editors and contributors from our sister brands including PC Gamer, FGS, Edge magazine, Retro Gamer, GamesRadar and a variety of industry experts."
No enpä tuossa mitään ongelmaa näe. Tuomaristo valitsee ensin short listin ja lopuksi laittaa ne järjestykseen. Eikö tuolla tavalla lähes aina toimita tuomariston päättäessä jotain palkintoja?

U-Gotyssä short list on isompi, mutta prosessi sama.
 
Jep, noin sen kuuluukin mennä. Eipä tuo juurikaan eroa vaikkapa TGA:n prosessista.
 
Miksi IGN näkisi hirveesti vaivaa että BMW häviäisi, mutta lopulta voittaa? En oo koskaan kuullukaan tästä GOTY Face-offista ja varmaan juuri ketään ei kiinnostanut koko asia ennen ku grifterit alko siitä räyhämään. On toki mahdollista että IGN perseilee, mutta en ymmärrä mikä se järki tässä on...

EDIT: IGN on tehnyt artikkelin koko saagasta, mutta joo kyllä varmaan ASMONGOLD tietenkin oikeassa ja tämä on salaliitto...

Ei että joku bottailee tuota äänestystä joka ei vaadi mitään sisäänkirjautumista, just just.

Ei voi olla mahdollista että ASMONGOLD keksii tarinoita ja ne tukee narratiivia pahasta anti-woke IGN:stä joka hyväksytään tietenkin mukisematta kun se on se mitä haluttiin kuulla ja tukee aiempia mielipiteitä.

Tämän ketjun moniin väitteisiin pätee hyvin:

Brandolini's law, also known as the bullshit asymmetry principle, is an internet adage coined in 2013 by Alberto Brandolini, an Italian programmer, that emphasizes the effort of debunking misinformation, in comparison to the relative ease of creating it in the first place. The law states:

The amount of energy needed to refute bullshit is an order of magnitude bigger than that needed to produce it.



1728454022767.png

No eipä se Asmongold hommaa mitenkään keksinyt päästään, kun IGN itse sen myöntää, että manipuloitu oli tulosta. Sehän tuossa se pääpointti oli, että tulos oli manipuloitu. Hyvä juttu, että IGN selvitti ja selitti homman auki. Varmasti se paljon huomiota saanut IGN journon julkaisema, valheellinen Game Sciencen mustamaalaus artikkeli on vaikuttanut siihen, että epäilykset IGN:ää kohti kääntyivät.

Itsekin googletusta tein videon jälkeen, juuri sen takia, että olisiko ollut jotain lisäselvitystä. Käyttämälläni hakulauseella "Asmongold exposes GOTY" en itse tähän IGN:n artikkeliin törmännyt, enkä mihinkään muuhunkaan, paria Reddit ketjua lukuunottamatta, missä oli tuota samaa videon aihetta ihmetelty.

Toki olis voinut itsekkin miettiä, olisko mitään järkeä ollu IGN:n tehdä itse tommosta noin läpinäkyvää manipulaatiota, mutta aika väsyneenä ja myöhään tuli tuo video vastaan eilen, niin ei ehkä ajatus enää juossut parhaalla mahdollisella tavalla.

Ja itseä ei tuo golden joystivk homma tuossa videossa sinänsä kiinnostanut, kun sen tiesin, että he valitsee sen muutaman ehdokkaan aina, joten ei ollut mistään yleisöäänestyksestä tai sen manipuloinnissa kyse siinä.
 
Viimeksi muokattu:
Kukapa voisi vastustaa EA:n Biowaren ja dragon agen viehätystä DA2, DAI, ME: Andromedan ja Athemin jälkeen.
En tiedä mitä ajat takaa, mutta Dragon Age: Inquisition oli varsin pätevä peli.
Täällähän on kaivettu niin sanotusti ämpärin pohjalta ja linkattu Paul Tassin houreita ketjuun. :rofl2:
No luitkohan tuota linkkiä ollenkaan ja ymmärsitkö siinä yritettiin sanoa? Mutta joo, onneksi on Asmongold ja kumppanit olemassa. Nehän tietää kaiken.

Mun mielestä oli sitten pelissä "Wokea", "Diversiteettiä", "Inkluusiota" tai "dei:tä", tai sitten ei, se ei määritä onko peli hyvä vai ei, vaan ihan muut asiat. Esim. tarina, kenttäsuunnittelu ja mikä tärkeintä onko peliä hauska pelata.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 258
Viestejä
4 437 947
Jäsenet
73 519
Uusin jäsen
Heunukki

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom