No nyt ollaan jännän äärellä, kun Ylen ja TS:n tiedot ovat täysin vastakkaiset. Ylen juttu on myös sanamuodoiltaan niin selkeä, etten usko toimittajan tehneen mitään vapaata tulkintaa. Veikkaisin, että molemmilla lähteet ovat jotain kampaviineri-tason virkamiehiä, jotka esittävät omia spekulointejaan luotettavina lehdistölle. Asioista oikeasti tietävät toivottavasti ymmärtävät olla hiljaa jos näin on käsketty.
Jos puhutaan vain näistä ketjussa jo puheissa olleista, niin mantaqa ei ole Suomessa siinä mielessä perinteinen järjestäytyneen rikollisuuden ryhmä koska he ovat avoimen virkavaltavastaisia. Ovat aiheuttaneet vankiloissa jo huomattavasti enemmän ongelmia, pahoinpitelyitä ym. kuin ns. perinteiset JR porukat, sekä he värväävät avoimesti maahanmuuttajia, syrjäytyneitä jne. joita muut ovat tähän asti aina karsastaneet, sekä ovat toimissaan hyvin aggressiivisia ja väkivaltaisia niin ulkopuolisia, poliisia kuin kilpailijoitaankin kohtaan (näin ulkomailla). Jos, siis iso jos, uhan aiheuttaja on ko. jengi niin mielestäni sitä voi hyvin kutsua meillä Suomessa ei perinteiseksi JR ryhmäksi, kun sen toimintatavat ovat tänne uusia ja radikaaleja.
Monikulttuurinen rikollisjengi Mantaqa on heikentänyt vankiloiden turvallisuutta. MTV Uutisten tietojen mukaan jengi uhkaa valtasuhteita ja turvallisuutta vankiloissa.
www.mtvuutiset.fi
"Vankiloissa Mantaqan jengiläiset haastavat virkamiehiä ja jättävät käskyjä noudattamatta. Heidän toiminnassaan on myös jatkuvasti läsnä uhkailua, painostusta ja aggressiivisuutta.
– Järjestyshäiriöitä heidän takiaan on ollut aika paljon, osa niistä vakavampia. Myös henkilökuntaan kohdistuvaa vastatiedustelua on tehty ja lisäksi on tapahtunut yksi väkivaltatilanne siviilissä henkilökuntaa kohtaan"
Sekä
"Myös poliisissa on huomattu Mantaqan ennennäkemätön viranomaisvastaisuus. Se on ilmennyt esimerkiksi kiinniottotilanteissa ja esitutkinnan aikana.
– Heillä on viranomaisvastainen tapa toimia, mikä poikkeaa suomalaisesta rikollisuudesta ja siitä, mihin ollaan totuttu. Aina kun he ovat viranomaisten kanssa tekemisissä, tilanne tehdään mahdollisimman vaikeaksi viranomaiselle.
– Kuvataan tilannetta, on passiivista vastarintaa, pahimmassa tapauksessa sanallista uhkailua ja virkamiehen väkivaltaisia vastustamisia. Sillä tavalla he ovat poikkeava ryhmä, Sainio kuvailee."