Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2025 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Tekeekö kukaan pannupizzoja? Siirryin noihin normaalissa uunissa kun hommasin valurautapannun. Toimii melko hyvin kun uuni menee sentää 275 asteeseen.
Koda 16:sta odotellessa..
Minä teen. Kuumennan pannun ensin uunissa ja laitan sitten levylle keskilämmölle, sipaisen öljyä ja laitan pohjan siihen. Sitten täytän pitsan ja heitän uuniin siksi aikaa että juusto on sulanut. Olen kokeillut sekä valurautapannulla että hiiliteräspannulla ja lopputulos hyvin pitkälti samanlainen eli rapea pohja.
Täytyypä koittaa tuotakin. En ehkä kylmälle pannulle mutta kuitenkin antaa pohjan tekeytyä hyvän aikaa ja sitten täyttää ja käyttää grillivastusta uunissa. Jotenkin vaan kylmälle paistinpannulle ei osaa laittaa mitään, kun yleensä kaikki räjähtää kiinni, pohja nyt tuskin niin tekee.
Täytyypä koittaa tuotakin. En ehkä kylmälle pannulle mutta kuitenkin antaa pohjan tekeytyä hyvän aikaa ja sitten täyttää ja käyttää grillivastusta uunissa. Jotenkin vaan kylmälle paistinpannulle ei osaa laittaa mitään, kun yleensä kaikki räjähtää kiinni, pohja nyt tuskin niin tekee.
Nuohan ovat yhteenliimattua puuta.Ei kai nyt sentään vanerista? Sehän on sellaista monesta puuviilusta yhteen liimattua puuta.
Tekisin jostain bambusta tai muusta kunnollisesta materiaalista ja muotojen leikkaamisen jälkeen alkaisin kaventamaan lapio-osaa ja jättäisin kahvan paksummaksi.
Bauhausissa myydään tämmöistä.
![]()
Oonin pizzalapio on tämmöinen ja ei näyttäisi olevan kovin vaativa tehdä.
![]()
Nyt on kyl pakko sanoo että toi bauhaussin lapio on niin nätin näköinen ja ihan Törkeän halpa että melkein tekis mieli vaan käydä tuo hakemassa, tuskin mä tolla 11 eurolla saisin edes sopivan kokoista levyä itse ostettuaEi kai nyt sentään vanerista? Sehän on sellaista monesta puuviilusta yhteen liimattua puuta.
Tekisin jostain bambusta tai muusta kunnollisesta materiaalista ja muotojen leikkaamisen jälkeen alkaisin kaventamaan lapio-osaa ja jättäisin kahvan paksummaksi.
Bauhausissa myydään tämmöistä.
![]()
Oonin pizzalapio on tämmöinen ja ei näyttäisi olevan kovin vaativa tehdä.
![]()
Mitat: 53,5 x 30,5 x 1,2 cmNyt on kyl pakko sanoo että toi bauhaussin lapio on niin nätin näköinen ja ihan Törkeän halpa että melkein tekis mieli vaan käydä tuo hakemassa, tuskin mä tolla 11 eurolla saisin edes sopivan kokoista levyä itse ostettua![]()
No voihan vittu.Mitat: 53,5 x 30,5 x 1,2 cm
Onnea vaan siihen, että tollasella 12-millisellä lakatulla krikettimailalla saa mitään muuta kuin pakastepizzan ehjänä uuniin asti.
![]()
Käy jostain lähellä olevasta bauhausista tmv. leikkauspalvelun omaavasta puljusta vaikka kysymässä onks niillä mitään jämäpaloja, saattavat antaa vaikka ilmaiseksi. Jos ei niin pyydä leikkaamaan ohuesta vanerista pätkä. Sellaisessa on luontaisesti tosi hyvin liukuva pinta pienen jauhotuksen kanssa. Tuskin paljon velotavat, jos vetävät viiston reunan, jos itellä ei ole työkaluja. Ei oo kallis kokeilu.No voihan vittu.
Edelleen, ehdottakaa sit mistä pitäis tehdä![]()
Juuri meinasin ehdottaa tätä. Siellä leikkuupalvelussa on yleensä vinot pinot levyjen ylijäämäpaloja, joita yleensä antavat ilmaiseksi. Ei muuta kuin rohkeasti kysymään.Käy jostain lähellä olevasta bauhausista tmv. leikkauspalvelun omaavasta puljusta vaikka kysymässä onks niillä mitään jämäpaloja, saattavat antaa vaikka ilmaiseksi. Jos ei niin pyydä leikkaamaan ohuesta vanerista pätkä. Sellaisessa on luontaisesti tosi hyvin liukuva pinta pienen jauhotuksen kanssa. Tuskin paljon velotavat, jos vetävät viiston reunan, jos itellä ei ole työkaluja. Ei oo kallis kokeilu.
Mulla on kaks puolikuun muotosta pikkulapiota molemmille käsille, jotain parimillistä ohutta vaneria ja toimii oikein kivasti. Vähän ne tietty flexaa, mutta mun mielestä se on vaan positiivinen asia tossa yhteydessä. Pitäis teettää/löytää joku yksosanen isompikin lapio, mutta sen pitäis väistämättä olla vähän paksumpi, ettei taivu liikaa ja se tekee homman aina vähän hankalammaksi. Mulla oli aikanaan iso teräslapio, mutta vei helvetisti tilaa ja oli muutenkin mielestäni vähän hankala käyttää.
Kerro toki kokemukset. Onko paketissa selitystä tuolle artesaanille? Pakkaus ainkin on melko huvittava, kun lukee että 2-3 pellillistä pizzaa, ja kuvassa pyörä pizza.Kävin noukkimassa paikallisesta Prismasta uutta jauhoa.
Saa nähdä minkälaista tulee.
![]()
Kerro toki kokemukset. Onko paketissa selitystä tuolle artesaanille? Pakkaus ainkin on melko huvittava, kun lukee että 2-3 pellillistä pizzaa, ja kuvassa pyörä pizza.
Ei ainakaan pakkauksessa, eikä myöskään valmistajan sivuilta paljoa tietoa löytynyt artesaanille.Kerro toki kokemukset. Onko paketissa selitystä tuolle artesaanille? Pakkaus ainkin on melko huvittava, kun lukee että 2-3 pellillistä pizzaa, ja kuvassa pyörä pizza.
Artesaani pizzajauhosta valmistuu kätevästi herkullinen pizzapohja, joka ei liiaksi täytteitä tarvitse. Laadukkaat, hienoksi jauhetut kotimaiset vehnäjauhot takaavat onnistuneen ja maistuvan pohjan, jota on erittäin helppo käsitellä ja kaulita.
Yhdestä paketista valmistuu noin 2-3 pellillistä pizzaa. Pakkauksesta löytyvät ohjeet kertovat miten onnistua. Pizzajauhosta onnistuu tehdä myös taikina yön yli nostattamalla, jolla pohja saa entistä rapeammat ja kuohkeammat reunat. Lisäksi pakkauksesta löytyy herkullisia täytevinkkejä maistuviin pizzoihin.
Pizzajauho on valmistettu kotimaisesta vehnästä eikä se sisällä lisättyä sokeria. Tuotteelle on myönnetty Hyvää Suomesta Joutsenlippu -alkuperämerkki. Pakkauksessa on myös merkintä tuotteen sopivuudesta vegaaniseen ruokavalioon. Pakkauksen voi kierrättää kartonkikeräyksessä.
Käyttötarkotuksellakin tietty aika paljon väliä. Tollanen on ihan eri tavalla paikallaan jossain kesäkeittiössä Oonin kyljessä kuin kerrostalossa sähkölieden kyljessä erillisen pizzakiven kaverina. Ihan näin omana mielipiteenä tollasen hervottoman lapion kanssa kerrostalokeittiössä joskus heiluneena...Itse suosin kyllä peltistä pizzalapiota puisen sijaan. Ja ei ole kyllä hintaakaan senvertaa että maksaa vaivaa alkaa tekemään itse. Esim Dangrill pizza-lapio | Karkkainen.com verkkokauppa
Muistaa vain käyttää vaikka durumia lapion kanssa.
Noita voi myös käyttää ilman kahvaa. Eikä oonin lapiokaan ole kuin rosteripeltilevy ilman kahvaa. En kyllä tiedä miten mikään vanerinpala olisi yhtään erilaisempi siinä sähkölieden kyljellä.Käyttötarkotuksellakin tietty aika paljon väliä. Tollanen on ihan eri tavalla paikallaan jossain kesäkeittiössä Oonin kyljessä kuin kerrostalossa sähkölieden kyljessä erillisen pizzakiven kaverina. Ihan näin omana mielipiteenä tollasen hervottoman lapion kanssa kerrostalokeittiössä joskus heiluneena...
Menee pystyyn syvän vetolaatikon reunaan vieden käytännössä ei yhtään tilaa ja luistaa paremmin, jos aiempaan metallilapiooni vertaan. Mutta kukin tavallaan.Noita voi myös käyttää ilman kahvaa. Eikä oonin lapiokaan ole kuin rosteripeltilevy ilman kahvaa. En kyllä tiedä miten mikään vanerinpala olisi yhtään erilaisempi siinä sähkölieden kyljellä.
Tätä jauhoa tuli hankittua ja tarkoitus testata tällä viikolla, muutaman päivän kohotus ilman lisättyä hiivaa.Myllärin Pizzajauho 1 kg | Myllärin by Helsinki Mills
Myllärin kotimainen pizzajauhoseos sisältää aidon taikinajuuren, joka antaa pizzapohjalle makua ja rakennetta. Lisää leivottaessa vain vesi, hiiva ja öljy. Voit leipoa pizzan halutessasi myös kokonaan ilman hiivaa.Pehmeästä taikinasta on helppo muotoilla sopivan kokoisia pizzapohjia kaulien tai...myllarin.fi
Makuasioita, mutta oma makuhermo puhuu paistoteräksen puolesta rapeamman pohjan ansiosta. Täältä paistoteräs ja lapio samaan hintaan.Onko kokemusta, tuleeko teräksellä parempaa pizzaa kuin keraamisella kivellä? Ja vinkkejä mistä sellaisen saisi huokeaan hintaan. Ainakin valurautapariloita näyttäisi aika moni käyttävän, pitää yrittää niitä bongata tarjouksista tai vastaavasta.
Verkkokaupasta aikoinaan ostin Emile Henryn pizzakiven, jolla tulee leivottua. Tuntuu vaan että ei oikein uunissa/kivessä riitä tehot pohjan ruskistamiseen kunnolla.
Joo tuota rapeampaa pohjaa itsekin tässä haen, tuntuu että jää pohjasta aina hieman vaaleaksi eikä meinaa ruskistua kunnolla. Leikittelin hieman ajatuksella jos ostaisi teräslevyä kaupasta ja leikkaisi siitä uuniin sopivan palasen. Esim. Warma teräslevy 8x400x1000mm tuostahan saisi kaksi pizzaterästä tehtyä.Makuasioita, mutta oma makuhermo puhuu paistoteräksen puolesta rapeamman pohjan ansiosta. Täältä paistoteräs ja lapio samaan hintaan.
Onko kokemusta, tuleeko teräksellä parempaa pizzaa kuin keraamisella kivellä? Ja vinkkejä mistä sellaisen saisi huokeaan hintaan. Ainakin valurautapariloita näyttäisi aika moni käyttävän, pitää yrittää niitä bongata tarjouksista tai vastaavasta.
Verkkokaupasta aikoinaan ostin Emile Henryn pizzakiven, jolla tulee leivottua. Tuntuu vaan että ei oikein uunissa/kivessä riitä tehot pohjan ruskistamiseen kunnolla.
Joo kivi on niin ylhäällä kun sen tässä uunissa saa. Olen ennen paistoa ja paistojen välissäkin aina lämmitellyt kiveä hyvän tovin, mutta pitää vielä koittaa hehkutella vastuksilla pidempään seuraavalla kerralla.Oletko kokeillut laittaa kiveä uunin yläosaan, uuni täysille lämpötilalle ja kaikki grillivastukset lisäksi päälle? Antaa hehkuttaa about tunnin, ja jonkin aikaa aina pizzojen välissä? Ensin jokunen minuutti paistamista taikinapohjalle jossa on pelkästään tomaattikastiketta, sitten juusto / loput täytteet päälle ja takaisin uuniin.
Tuo linkkaamasi on mustaa rautaa, ei kokemuksia. Ainakin siinä on varastointirasvat, ne pitäisi ainakin saada poltettua pois ennen käyttöä. Itselläni on 6mm rosterilevystä tehty pizzateräs. Sain tutun kautta ostettua jämäpalan 35 x 40cm (15€), piti itse vaan hioa terävät reunat sileiksi ja pyöristää kulmat.Joo tuota rapeampaa pohjaa itsekin tässä haen, tuntuu että jää pohjasta aina hieman vaaleaksi eikä meinaa ruskistua kunnolla. Leikittelin hieman ajatuksella jos ostaisi teräslevyä kaupasta ja leikkaisi siitä uuniin sopivan palasen. Esim. Warma teräslevy 8x400x1000mm tuostahan saisi kaksi pizzaterästä tehtyä.
Hieman vaan mietityttää tuo teräksen laatu ja materiaalit, uskaltaakohan tuommoisen rakenneteräksen päällä paistaa putsaamisen jälkeen vai jääkö siitä jotain raskasmetalleja tai muita aineita pizzan pohjaan. Ehkä olisi helpompi ostaa valmis tuote kuin ruveta kikkailemaan...
Itsellä tällainen kääntölapio, kävisikö tämä?Mistä saisi pienen pyöreän pizzalapion kohtuu hinnalla, saisi olla 50cm varsikin päässä?
@kurwaslobo tai muut
Sain tuommosen lahjaksi ja mietin aluksi että mitä hyötyä siitä edes on, mutta hyvin toimii. Nostan pizzan täyttöä varten jauhotetulle lapiolle (laitan myös vähän korppujauhoja) ja lopuksi nopealla liikkeellä heilautan tulikuumalle kivelle. Pizzaa täyttäessä kannattaa tehdä testiheilautuksia jotta saa vähän tuntumaa pizzan käyttäytymiseen, parin nopean testiheilautuksen jälkeen homma onnistuu kuin itsestään. Leivinpaperin käyttäminen tuntuu nykyään hankalalta ja hitaalta, heilauttaa vain. Ilman jauhoja tuosta ei silti ole mihinkään.Bauhausissa myydään tämmöistä.
![]()
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.