Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Tekeekö kukaan pannupizzoja? Siirryin noihin normaalissa uunissa kun hommasin valurautapannun. Toimii melko hyvin kun uuni menee sentää 275 asteeseen.

Koda 16:sta odotellessa..
 
Tekeekö kukaan pannupizzoja? Siirryin noihin normaalissa uunissa kun hommasin valurautapannun. Toimii melko hyvin kun uuni menee sentää 275 asteeseen.

Koda 16:sta odotellessa..

Minä teen. Kuumennan pannun ensin uunissa ja laitan sitten levylle keskilämmölle, sipaisen öljyä ja laitan pohjan siihen. Sitten täytän pitsan ja heitän uuniin siksi aikaa että juusto on sulanut. Olen kokeillut sekä valurautapannulla että hiiliteräspannulla ja lopputulos hyvin pitkälti samanlainen eli rapea pohja.
 
Minä teen. Kuumennan pannun ensin uunissa ja laitan sitten levylle keskilämmölle, sipaisen öljyä ja laitan pohjan siihen. Sitten täytän pitsan ja heitän uuniin siksi aikaa että juusto on sulanut. Olen kokeillut sekä valurautapannulla että hiiliteräspannulla ja lopputulos hyvin pitkälti samanlainen eli rapea pohja.

Ah, itse teen päinvastoin. Laitan pohjan ja pitsan kylmälle pannulle. Sitten uuniin. Uunista ulos ja tarkistan pohjan tilan, jos ei ole hyvä niin sitten vähän aikaa liedellä kunnes pohja on haluttu. Tuntuu toimivan näinkin päin.

Yksi asia mitä voisi toki kokeilla on tuo sinun metodisi ja sitten grillivastus uunissa päällisille.
 
Itse pistän öljyä kylmälle valurautapannulle, pohja siihen ja keskilämmölle levylle. Siinä sitten heittelen täytteet päälle ja kun pohja on sopivasti ruskistunut pistän uuniin grillivastuksen alle kunnes juusto sopivaa. Muistaakseni joltain jenkkiläiseltä youtubettajalta tämän tavan aikanaan opettelin.
 
Täytyypä koittaa tuotakin. En ehkä kylmälle pannulle mutta kuitenkin antaa pohjan tekeytyä hyvän aikaa ja sitten täyttää ja käyttää grillivastusta uunissa. Jotenkin vaan kylmälle paistinpannulle ei osaa laittaa mitään, kun yleensä kaikki räjähtää kiinni, pohja nyt tuskin niin tekee.
 
Millä reseptillä ootte tehneet noita pannupizzoja? Sama taikina kuin Napolilaisetkin? Vai kaipaako erilaista taikinaa? Vois tuotakin huvikseen testata.
 
Ihan perustaikina hiivalla tai leivinjauheella. Antaa rauhassa kohota vaikka sen pari tuntia. En ole muutenkaan kokeillut tuota napolilaista pohjaa kuin syötynä ravintolassa Napolissa.
 
Itse olen tehnyt suurin piirtein samalla reseptillä. Välillä pannupizzojen taikinan olen antanut nousta vähän pidempäänkin (100h+), kun siinä ei niin paljon sitkoa tarvi.
 

Tämä on toiminut. Aluksi annoin olla 12+ tuntia. Totesin että paremman tuloksen saa jos heti aamulla tekee ja antaa olla vain 6-8 tuntia. Varsinkin kesällä lyhempi aika on parempi.

Tässä just etsin ideoita uuteen reseptiin hapanjuurelle. Ehkä teen saman, mutta korvaan hiivan hapanjuurella ja annan olla pidempää.

Täytyypä koittaa tuotakin. En ehkä kylmälle pannulle mutta kuitenkin antaa pohjan tekeytyä hyvän aikaa ja sitten täyttää ja käyttää grillivastusta uunissa. Jotenkin vaan kylmälle paistinpannulle ei osaa laittaa mitään, kun yleensä kaikki räjähtää kiinni, pohja nyt tuskin niin tekee.

Reilusti öljyä pohjalle niin tulee maukas hyvä eikä jää kiinni. Annan myös tuon ylemmän ohjeen mukaisesti pohjan levätä pannulla pari tuntia ennen paistoa.
 
Viimeksi muokattu:
Täytyypä koittaa tuotakin. En ehkä kylmälle pannulle mutta kuitenkin antaa pohjan tekeytyä hyvän aikaa ja sitten täyttää ja käyttää grillivastusta uunissa. Jotenkin vaan kylmälle paistinpannulle ei osaa laittaa mitään, kun yleensä kaikki räjähtää kiinni, pohja nyt tuskin niin tekee.

Öljyä reilusti pannuun ja vähän karkeita jauhoja, niin ei jää kiinni lainkaan. Pohja voi myös näin tehdessä rauhassa levätä (ja levitä) pannulla ennen paiston aloittamista.
 
Kävin noukkimassa paikallisesta Prismasta uutta jauhoa.

Saa nähdä minkälaista tulee.

signal-2021-03-22-105106.jpeg
 
Onkos täällä joku väsännyt itse pizzalapiota?
Millaisesta vanerista sellanen olis hyvä tehdä? Onko esim K-Raudassa jotain sopivaa?
Sitähän ei vamaan sahaamisen ja hiomisen lisäksi mitenkään käsitellä?
 
Ei kai nyt sentään vanerista? Sehän on sellaista monesta puuviilusta yhteen liimattua puuta.

Tekisin jostain bambusta tai muusta kunnollisesta materiaalista ja muotojen leikkaamisen jälkeen alkaisin kaventamaan lapio-osaa ja jättäisin kahvan paksummaksi.

Bauhausissa myydään tämmöistä.

61279861.jpg


Oonin pizzalapio on tämmöinen ja ei näyttäisi olevan kovin vaativa tehdä.

61447.jpg
 
Ei kai nyt sentään vanerista? Sehän on sellaista monesta puuviilusta yhteen liimattua puuta.

Tekisin jostain bambusta tai muusta kunnollisesta materiaalista ja muotojen leikkaamisen jälkeen alkaisin kaventamaan lapio-osaa ja jättäisin kahvan paksummaksi.

Bauhausissa myydään tämmöistä.

61279861.jpg


Oonin pizzalapio on tämmöinen ja ei näyttäisi olevan kovin vaativa tehdä.

61447.jpg
Nuohan ovat yhteenliimattua puuta. :hmm:

Ei sillä, en minäkään vanerista alkaisi tuollaisesta tekemään.
 
Ei vanerissa välttämättä mitään vikaa ole, ellei pizzalapion pidä olla jonkinlainen sisustuselementti. Nuo liimapuuta olevat ovat sen sijaan yleensä pizzalapioiksi liian paksuja (luokkaa yli sentin) ja jyrkkäreunaisia ollakseen käteviä käyttää. Parempia leikkuulautoina. Omasta mielestäni hyvä puinen pizzalapio on maksimissaan puolisen senttiä paksu ollakseen kätevä käyttää.
 
No siis mä vaan luin että jotkut tekee vanerista ja ajattelin että siitä olisi tosi helppo tehdä, mihinkään liimailuihin en lähde.
Osaako joku vaan heittää jonkun sopivan k-raudasta, oli sit vaneria tai ei?
En tee isoja pizzoja vaan idea olisi saada sähköiseen pizzauuniin mahdollisimman helposti pizza siirrettyä, joten mikään sentin paksuinen sen ei tarvitse, eikä saakkaan olla.
Olen todella Paska tossa siirrossa, aina jää nykyiseen metalliseen kiinni niin siksi pohdin josko puisella saisi paremmin...
 
Ei kai nyt sentään vanerista? Sehän on sellaista monesta puuviilusta yhteen liimattua puuta.

Tekisin jostain bambusta tai muusta kunnollisesta materiaalista ja muotojen leikkaamisen jälkeen alkaisin kaventamaan lapio-osaa ja jättäisin kahvan paksummaksi.

Bauhausissa myydään tämmöistä.

61279861.jpg


Oonin pizzalapio on tämmöinen ja ei näyttäisi olevan kovin vaativa tehdä.

61447.jpg
Nyt on kyl pakko sanoo että toi bauhaussin lapio on niin nätin näköinen ja ihan Törkeän halpa että melkein tekis mieli vaan käydä tuo hakemassa, tuskin mä tolla 11 eurolla saisin edes sopivan kokoista levyä itse ostettua :D
 
Nyt on kyl pakko sanoo että toi bauhaussin lapio on niin nätin näköinen ja ihan Törkeän halpa että melkein tekis mieli vaan käydä tuo hakemassa, tuskin mä tolla 11 eurolla saisin edes sopivan kokoista levyä itse ostettua :D
Mitat: 53,5 x 30,5 x 1,2 cm

Onnea vaan siihen, että tollasella 12-millisellä lakatulla krikettimailalla saa mitään muuta kuin pakastepizzan ehjänä uuniin asti. :D

1616447968792.png
 
No voihan vittu.

Edelleen, ehdottakaa sit mistä pitäis tehdä :D
Käy jostain lähellä olevasta bauhausista tmv. leikkauspalvelun omaavasta puljusta vaikka kysymässä onks niillä mitään jämäpaloja, saattavat antaa vaikka ilmaiseksi. Jos ei niin pyydä leikkaamaan ohuesta vanerista pätkä. Sellaisessa on luontaisesti tosi hyvin liukuva pinta pienen jauhotuksen kanssa. Tuskin paljon velotavat, jos vetävät viiston reunan, jos itellä ei ole työkaluja. Ei oo kallis kokeilu.

Mulla on kaks puolikuun muotosta pikkulapiota molemmille käsille, jotain parimillistä ohutta vaneria ja toimii oikein kivasti. Vähän ne tietty flexaa, mutta mun mielestä se on vaan positiivinen asia tossa yhteydessä. Pitäis teettää/löytää joku yksosanen isompikin lapio, mutta sen pitäis väistämättä olla vähän paksumpi, ettei taivu liikaa ja se tekee homman aina vähän hankalammaksi. Mulla oli aikanaan iso teräslapio, mutta vei helvetisti tilaa ja oli muutenkin mielestäni vähän hankala käyttää.
 
Käy jostain lähellä olevasta bauhausista tmv. leikkauspalvelun omaavasta puljusta vaikka kysymässä onks niillä mitään jämäpaloja, saattavat antaa vaikka ilmaiseksi. Jos ei niin pyydä leikkaamaan ohuesta vanerista pätkä. Sellaisessa on luontaisesti tosi hyvin liukuva pinta pienen jauhotuksen kanssa. Tuskin paljon velotavat, jos vetävät viiston reunan, jos itellä ei ole työkaluja. Ei oo kallis kokeilu.

Mulla on kaks puolikuun muotosta pikkulapiota molemmille käsille, jotain parimillistä ohutta vaneria ja toimii oikein kivasti. Vähän ne tietty flexaa, mutta mun mielestä se on vaan positiivinen asia tossa yhteydessä. Pitäis teettää/löytää joku yksosanen isompikin lapio, mutta sen pitäis väistämättä olla vähän paksumpi, ettei taivu liikaa ja se tekee homman aina vähän hankalammaksi. Mulla oli aikanaan iso teräslapio, mutta vei helvetisti tilaa ja oli muutenkin mielestäni vähän hankala käyttää.
Juuri meinasin ehdottaa tätä. Siellä leikkuupalvelussa on yleensä vinot pinot levyjen ylijäämäpaloja, joita yleensä antavat ilmaiseksi. Ei muuta kuin rohkeasti kysymään.
Itse valititsisin tuohon koivuvanerin, sekun tuppaa olemaan yleensä parhaimman laatuista. Tokihan havuvaneriakin on hyvälaatuisena, mutta koivu tietysti kovempaa/parempaa.

Itse tein liimaamalla lautoja yhteen, ja höyläämällä sen kiilaksi. Muuten meni hyvin, mutta leikkasin sen päin v*ttua. Enkä ole vielä saanut aikaiseksi tehdä sitä uudestaan. Pitäisi varmaan etsiä ensin jotain parempaa kuin havulautaa.
 
Kävin noukkimassa paikallisesta Prismasta uutta jauhoa.

Saa nähdä minkälaista tulee.

signal-2021-03-22-105106.jpeg
Kerro toki kokemukset. Onko paketissa selitystä tuolle artesaanille? Pakkaus ainkin on melko huvittava, kun lukee että 2-3 pellillistä pizzaa, ja kuvassa pyörä pizza.
 
Kerro toki kokemukset. Onko paketissa selitystä tuolle artesaanille? Pakkaus ainkin on melko huvittava, kun lukee että 2-3 pellillistä pizzaa, ja kuvassa pyörä pizza.
Ei ainakaan pakkauksessa, eikä myöskään valmistajan sivuilta paljoa tietoa löytynyt artesaanille.

Vähän hälytyskelloja soittavia sanoja tai lauseita tosiaan löytyy: "kaulita" ja "2-3 pellillistä pizzaa".

Menee varmaan PE tai LA testiin, kunhan ensin on takana 3 päivän taikinan jääkaappikohotus.

Fazer Leipurit Artesaani pizzajauho 660 g - Fazer
Artesaani pizzajauhosta valmistuu kätevästi herkullinen pizzapohja, joka ei liiaksi täytteitä tarvitse. Laadukkaat, hienoksi jauhetut kotimaiset vehnäjauhot takaavat onnistuneen ja maistuvan pohjan, jota on erittäin helppo käsitellä ja kaulita.

Yhdestä paketista valmistuu noin 2-3 pellillistä pizzaa. Pakkauksesta löytyvät ohjeet kertovat miten onnistua. Pizzajauhosta onnistuu tehdä myös taikina yön yli nostattamalla, jolla pohja saa entistä rapeammat ja kuohkeammat reunat. Lisäksi pakkauksesta löytyy herkullisia täytevinkkejä maistuviin pizzoihin.

Pizzajauho on valmistettu kotimaisesta vehnästä eikä se sisällä lisättyä sokeria. Tuotteelle on myönnetty Hyvää Suomesta Joutsenlippu -alkuperämerkki. Pakkauksessa on myös merkintä tuotteen sopivuudesta vegaaniseen ruokavalioon. Pakkauksen voi kierrättää kartonkikeräyksessä.
 
Itse suosin kyllä peltistä pizzalapiota puisen sijaan. Ja ei ole kyllä hintaakaan senvertaa että maksaa vaivaa alkaa tekemään itse. Esim Dangrill pizza-lapio | Karkkainen.com verkkokauppa
Muistaa vain käyttää vaikka durumia lapion kanssa.
Käyttötarkotuksellakin tietty aika paljon väliä. Tollanen on ihan eri tavalla paikallaan jossain kesäkeittiössä Oonin kyljessä kuin kerrostalossa sähkölieden kyljessä erillisen pizzakiven kaverina. Ihan näin omana mielipiteenä tollasen hervottoman lapion kanssa kerrostalokeittiössä joskus heiluneena...
 
Tätä jauhoa tuli hankittua ja tarkoitus testata tällä viikolla, muutaman päivän kohotus ilman lisättyä hiivaa.
 
Käyttötarkotuksellakin tietty aika paljon väliä. Tollanen on ihan eri tavalla paikallaan jossain kesäkeittiössä Oonin kyljessä kuin kerrostalossa sähkölieden kyljessä erillisen pizzakiven kaverina. Ihan näin omana mielipiteenä tollasen hervottoman lapion kanssa kerrostalokeittiössä joskus heiluneena...
Noita voi myös käyttää ilman kahvaa. Eikä oonin lapiokaan ole kuin rosteripeltilevy ilman kahvaa. En kyllä tiedä miten mikään vanerinpala olisi yhtään erilaisempi siinä sähkölieden kyljellä.
Tuo linkkaamani lapio oli vain esimerkki peltisestä lapiosta ja kuinka halpoja ne on.
 
Tuontitukusta aikanaan ostin tuon saman halpiksen, ja hyvin mahtuu sen kanssa toimimaan keittiössä, varsihan on aika lyhyt. Toki pikkulapiokin olisi kiva, jos/kun alkaa olla tarvetta kääntää pitsaa, eli kunnollinen uuni...Jossain hifistelään ja jossain pihdataan, se on miun motto, nimimerkillä 10e lapio ja 45e juustoraastin ;-)
 
Noita voi myös käyttää ilman kahvaa. Eikä oonin lapiokaan ole kuin rosteripeltilevy ilman kahvaa. En kyllä tiedä miten mikään vanerinpala olisi yhtään erilaisempi siinä sähkölieden kyljellä.
Menee pystyyn syvän vetolaatikon reunaan vieden käytännössä ei yhtään tilaa ja luistaa paremmin, jos aiempaan metallilapiooni vertaan. Mutta kukin tavallaan.
 
"Sen minkä oluissa säästää,
sen raastimiin pistää"
Mut kyl tulee ku mimosan hipiää juustost!
ja puree sitruunankuoreen ku vampyyni.
_OS22983.JPG
 
  • Tykkää
Reactions: ssg
"Sen minkä oluissa säästää,
sen raastimiin pistää"
Mut kyl tulee ku mimosan hipiää juustost!
ja puree sitruunankuoreen ku vampyyni.
_OS22983.JPG

Microplane <3 Varsinkin tuo kaikista pienin terä. Aivan täydellinen sitruksien, parmeasaanin, inkävärin ja valkosipulin raastamiseen. Ostin samalla myös karkeamman juustoille ja vihanneksille.
 
Sain lapion hommattua ja siihen laitoin hiilikuituvarren
 

Liitteet

  • Screenshot_20210324-155604_Gallery.png
    Screenshot_20210324-155604_Gallery.png
    388,4 KB · Luettu: 143
  • Screenshot_20210324-155533_Gallery.jpg
    Screenshot_20210324-155533_Gallery.jpg
    142,7 KB · Luettu: 140
Mikä on tän ketjun käyttäjien mielestä hintalaatusuhteeltaan paras kinkku pizzatäytteeksi? Olin testannut jotain halpis pizzakinkkusuikalepaketteja joskus, tais olla pouttu merkiltään, mutta ei kovin vakuuttanut.
 
Olen tykännyt Snellmannin kinkkusuikaleista.

Niissä halvimmissa Poutun suikaleissa ei ole kunnon napakkaa suutuntumaa ja ne menevät ihan mössöksi käsiteltäessä, eli ne taitavat olla jotain teollista kinkuksi nimettyä lihajalostetta.

6409620364501
 
Tätä jauhoa tuli hankittua ja tarkoitus testata tällä viikolla, muutaman päivän kohotus ilman lisättyä hiivaa.

Ei lähtenyt yhtään hyvin. Ei vaikuta kohoavan lainkaan ilman hiivaa. Maku vielä testaamatta, mutta tuoksuu tavallista paremmalta.

Tiistai iltana: taikina lämpimään veteen (vesi, jauho, tippa öljyä) ja pöydälle yöksi
Ke aamu: taikina edelleen lytyssä, siirsin jääkaappiin
To aamu: edelleen lytyssä, takaisin pöydälle lämpenemään
Pe aamu: edelleen lytyssä. Sitkoa on, mutta ei kohoa. Lisäsin kuivahiivaa ja lähti heti kohoamaan.


Edit. Maku ja rakenne ei mitään ihmeellistä. Pitää testata, jos tuon juuren saisi vielä jotenkin muuten heräämään.
 
Viimeksi muokattu:
Pizzaperjantai :)

Tuplamozzarella, kinkkua, tonnikalaa ja Döner kebabia.

Pinnalle valmistumisen jälkeen Monini Anfoza oliiviöljyä.

Ei tarvinnut veistä ja haarukkaa. Slaissi käteen ja ääntä kohti.

1.jpg

2.jpg

3.jpg
 
Mites se slaissi itsestään muotoutui? ;-) Ei maar, saksia ollaan käytetty pitkään ja nyt ne kopioi meitä jo Italiassakin!
 
Onko kokemusta, tuleeko teräksellä parempaa pizzaa kuin keraamisella kivellä? Ja vinkkejä mistä sellaisen saisi huokeaan hintaan. Ainakin valurautapariloita näyttäisi aika moni käyttävän, pitää yrittää niitä bongata tarjouksista tai vastaavasta.

Verkkokaupasta aikoinaan ostin Emile Henryn pizzakiven, jolla tulee leivottua. Tuntuu vaan että ei oikein uunissa/kivessä riitä tehot pohjan ruskistamiseen kunnolla.
 
Onko kokemusta, tuleeko teräksellä parempaa pizzaa kuin keraamisella kivellä? Ja vinkkejä mistä sellaisen saisi huokeaan hintaan. Ainakin valurautapariloita näyttäisi aika moni käyttävän, pitää yrittää niitä bongata tarjouksista tai vastaavasta.

Verkkokaupasta aikoinaan ostin Emile Henryn pizzakiven, jolla tulee leivottua. Tuntuu vaan että ei oikein uunissa/kivessä riitä tehot pohjan ruskistamiseen kunnolla.
Makuasioita, mutta oma makuhermo puhuu paistoteräksen puolesta rapeamman pohjan ansiosta. Täältä paistoteräs ja lapio samaan hintaan.
 
Makuasioita, mutta oma makuhermo puhuu paistoteräksen puolesta rapeamman pohjan ansiosta. Täältä paistoteräs ja lapio samaan hintaan.
Joo tuota rapeampaa pohjaa itsekin tässä haen, tuntuu että jää pohjasta aina hieman vaaleaksi eikä meinaa ruskistua kunnolla. Leikittelin hieman ajatuksella jos ostaisi teräslevyä kaupasta ja leikkaisi siitä uuniin sopivan palasen. Esim. Warma teräslevy 8x400x1000mm tuostahan saisi kaksi pizzaterästä tehtyä.

Hieman vaan mietityttää tuo teräksen laatu ja materiaalit, uskaltaakohan tuommoisen rakenneteräksen päällä paistaa putsaamisen jälkeen vai jääkö siitä jotain raskasmetalleja tai muita aineita pizzan pohjaan. Ehkä olisi helpompi ostaa valmis tuote kuin ruveta kikkailemaan...
 
Onko kokemusta, tuleeko teräksellä parempaa pizzaa kuin keraamisella kivellä? Ja vinkkejä mistä sellaisen saisi huokeaan hintaan. Ainakin valurautapariloita näyttäisi aika moni käyttävän, pitää yrittää niitä bongata tarjouksista tai vastaavasta.

Verkkokaupasta aikoinaan ostin Emile Henryn pizzakiven, jolla tulee leivottua. Tuntuu vaan että ei oikein uunissa/kivessä riitä tehot pohjan ruskistamiseen kunnolla.

Oletko kokeillut laittaa kiveä uunin yläosaan, uuni täysille lämpötilalle ja kaikki grillivastukset lisäksi päälle? Antaa hehkuttaa about tunnin, ja jonkin aikaa aina pizzojen välissä? Ensin jokunen minuutti paistamista taikinapohjalle jossa on pelkästään tomaattikastiketta, sitten juusto / loput täytteet päälle ja takaisin uuniin.
 
Oletko kokeillut laittaa kiveä uunin yläosaan, uuni täysille lämpötilalle ja kaikki grillivastukset lisäksi päälle? Antaa hehkuttaa about tunnin, ja jonkin aikaa aina pizzojen välissä? Ensin jokunen minuutti paistamista taikinapohjalle jossa on pelkästään tomaattikastiketta, sitten juusto / loput täytteet päälle ja takaisin uuniin.
Joo kivi on niin ylhäällä kun sen tässä uunissa saa. Olen ennen paistoa ja paistojen välissäkin aina lämmitellyt kiveä hyvän tovin, mutta pitää vielä koittaa hehkutella vastuksilla pidempään seuraavalla kerralla.
 
Joo tuota rapeampaa pohjaa itsekin tässä haen, tuntuu että jää pohjasta aina hieman vaaleaksi eikä meinaa ruskistua kunnolla. Leikittelin hieman ajatuksella jos ostaisi teräslevyä kaupasta ja leikkaisi siitä uuniin sopivan palasen. Esim. Warma teräslevy 8x400x1000mm tuostahan saisi kaksi pizzaterästä tehtyä.

Hieman vaan mietityttää tuo teräksen laatu ja materiaalit, uskaltaakohan tuommoisen rakenneteräksen päällä paistaa putsaamisen jälkeen vai jääkö siitä jotain raskasmetalleja tai muita aineita pizzan pohjaan. Ehkä olisi helpompi ostaa valmis tuote kuin ruveta kikkailemaan...
Tuo linkkaamasi on mustaa rautaa, ei kokemuksia. Ainakin siinä on varastointirasvat, ne pitäisi ainakin saada poltettua pois ennen käyttöä. Itselläni on 6mm rosterilevystä tehty pizzateräs. Sain tutun kautta ostettua jämäpalan 35 x 40cm (15€), piti itse vaan hioa terävät reunat sileiksi ja pyöristää kulmat.
 
Mistä saisi pienen pyöreän pizzalapion kohtuu hinnalla, saisi olla 50cm varsikin päässä?
@kurwaslobo tai muut
Itsellä tällainen kääntölapio, kävisikö tämä?


Edit:

Näköjään aliexpressistä löytyy myös tämän näköisiä:


Hakuun vain pizza peel niin löytyy paljon eri vaihtoehtoja
 
Bauhausissa myydään tämmöistä.

61279861.jpg
Sain tuommosen lahjaksi ja mietin aluksi että mitä hyötyä siitä edes on, mutta hyvin toimii. Nostan pizzan täyttöä varten jauhotetulle lapiolle (laitan myös vähän korppujauhoja) ja lopuksi nopealla liikkeellä heilautan tulikuumalle kivelle. Pizzaa täyttäessä kannattaa tehdä testiheilautuksia jotta saa vähän tuntumaa pizzan käyttäytymiseen, parin nopean testiheilautuksen jälkeen homma onnistuu kuin itsestään. Leivinpaperin käyttäminen tuntuu nykyään hankalalta ja hitaalta, heilauttaa vain. Ilman jauhoja tuosta ei silti ole mihinkään.
 
Minulle mannasuurimoiden käyttö pitsaa muotoillessa oli iso mullistus, nykyään liikkuu todella hienosti pitsat lapiolle ja lapiolta kivelle. Sen lisäksi ei ole mitään pelkoa että tarttuu pöytään. Iso keko mannasuurimoita vain pöydälle ja siihen taikinapallo päälle ja alkaa muotoilemaan ja kääntelemään.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
296 258
Viestejä
5 067 525
Jäsenet
81 053
Uusin jäsen
Anttibay

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom