Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Nyt iso peukku, näyttää helvetin hyvältä
Tuossa kovemmilla pakkasilla tuli lämmitettyä leivinuunia ja tehtyä samalla Pizzaa. Pikkusen kuumempi uuni vielä ens kerralla, niin tulisi vielä parempi. Pohjaan olin tyytyväinen.
Tämä pitää laittaa itsekin testiin. Eka pizza tuli oikeastaan aika hyvä täytteidenkin osalta mutta sitten alkoi jo tuo hiillos hiipua, eli tuli voisi olla hyvä juttu.Seuraavaksi ajattelin testata miten toimisi jos takanurkassa palaisi vielä kunnolla tuli ja pizzan koittaisi paistaa vastakkaisessa kulmassa.
Sulla on ihan tuollaisenaan leivinuunin pohjalla tuo pizza vai oliko tuolla paistovaiheessa leivinpaperia alla? Jos tuollaisenaan, niin putsasitko pohjaa jotenkin ennen pizzan heittämistä uuniin? Siis perus harjaamisen lisäksi? Meillä tuolla takkaleivinuunissa on paljon nokea ja tuhkaa, kun yhteinen hormi takan kanssa, niin takanpuolelta sotkee aika tehokkaasti tuon puolen. Ei olla siis ihan hirveästi hyödynnetty. Joulukinkun olen siellä paistellut, mutta on turhan työlästä putsata sitä siihen kuntoon että joka paikka ole noen peitossa. Pizzaa olisi kyllä mielenkiintoinen kokeilla
Leivinpaperi alla. Siitä on vaan reunat leikattu etteivät polta pizzan reunaa. Leivinpaperin kanssa myös pizzan siirto pöydältä uuniin aika vaivatonta. Toki parempi varmasti tulisi suoraan kivellä, mutta puu-uunissa se ei mielestäni ole oikein vaihtoehto. Kiven käytössä taas se riski ettei se lämpeä tarpeeksi kuumaksi.Sulla on ihan tuollaisenaan leivinuunin pohjalla tuo pizza vai oliko tuolla paistovaiheessa leivinpaperia alla?
Sulla on ihan tuollaisenaan leivinuunin pohjalla tuo pizza vai oliko tuolla paistovaiheessa leivinpaperia alla? Jos tuollaisenaan, niin putsasitko pohjaa jotenkin ennen pizzan heittämistä uuniin? Siis perus harjaamisen lisäksi? Meillä tuolla takkaleivinuunissa on paljon nokea ja tuhkaa, kun yhteinen hormi takan kanssa, niin takanpuolelta sotkee aika tehokkaasti tuon puolen. Ei olla siis ihan hirveästi hyödynnetty. Joulukinkun olen siellä paistellut, mutta on turhan työlästä putsata sitä siihen kuntoon että joka paikka ole noen peitossa. Pizzaa olisi kyllä mielenkiintoinen kokeilla
Tuossa meidän takassa ei valintavipua löydy, leivinuuni on perältä "avoin" ja takassa hulmuavat liekit näkyy uunin perällä Tuossa tyylissä on hyvää sekä huonoa. Huonoa on toisiaan tuo että leivinuuni sotkeutuu noesta aina kun takalla lämmittää. Hyvänä puolena on sitten se että vaikka pitää valkiaa vain takan puolella, niin leivinuuni lämpeää siinä samalla mukavasti ja esim. tuo joulukinkun kypsytys onnistuu ihan helposti ilman että itse leivinuunia on tarvinnut erikseen lämmittää.Itse olen paistanut suoraan kivellä ilman leivinpaperia. Harjaan laitan vähän vettä, niin se putsaa kyllä arinan tarpeeksi hyvin. Meillä myös takka samassa hormissa, mutta se ei juurikaan kyllä nokea leivinuunin puolta (käytettävä tulipesä valitaan kääntämällä vipua takan kyljestä).
Nämä lähtee tänään testaukseen, niin saa tehtyä kolme pizzaa ja kaikille omat mielitäytteet.
Jääkaapissa on toki keskiviikkona sinne kylmäkohotukseen tehty oma taikina odottamassa sunnuntaita.
Loistavaa. Just meinasin tulla kysymään onko kukaan testannut. Käyttääkö kotipizza tuota taikinaa?
Luultavasti, koska FB:ssä puhuivat, että jotkut ovat laittaneet kaksi taikinapalloroa yhteen pizzaa tehdessä.eikö tuo 600g/4kpl=150g taikinapallo ole todella pieni, miten tuollaisesta väännetään "normaali" 30cm/12" lätty?
Kotipizzan taikina ei ole ollut pitkiin aikoihin Fazerin tekemää. Pakastetut taikinapallot tulevat nykyään Alankomaista.
Eli kannattaako enää itse vaivailla hapanjuureen taikinaa ja tuskailla mitä jauhoja käyttää?Tehtiin kaikkiaan 6 pizzaa ja taikinan pystyi nostamaan helposti pystysuuntaan käsiin ja venyttämään muotoon ilman repeämistä.
Maku ihan hitoksen hyvä ja pohja niin rapea, että leikatun slaissin pystyi ottamaan käsiin ja syömään.
Tämä siis näillä Fazerin uusilla pizzapalloilla, joita löytyy pakasteena ainakin K-ryhmän kaupoista.
Eli kannattaako enää itse vaivailla hapanjuureen taikinaa ja tuskailla mitä jauhoja käyttää?
Totta. Hieman liioittelin ja kärjistin tuota omaa ongelmaa, kun tykkäisi tehdä noita pitsoja useammin. Mutta meillä asuva naishenkilö ei taas oikein jaksa tuota hommaa. Ja jostakin syystä se naishenkilö aina tunkee sinne keittiöön kun pitsoja yrittää vääntää.Se on filosofinen kymysys. Jos vaivailee ja tuskailee, niin mikään ei kannata. Itselleni on helpompaa sotkea taikina ja vipata jääkaappiin, kun lähteä kauppaan ja alkaa sulattaa jotain teollisuuspalloja.
Pizzan suhteen on helppo ennustaa: tekee mieli.Oikeastaan aina ongelma kaikessa leivonnassa on ennustelu; tekeekö ylihuomenna mieli pitsaa?
Mikä salamimakkara olisi maullisesti lähellä kotipizzan pizzoissa käytettävää makkaraa? Tai onko muuten vain suosituksia salamivaihtoehtoihin liittyen pizzan valmistukseen liittyen?
ennen ainakin käyttivät saarioisen valmistamaa pepperonia.Mikä salamimakkara olisi maullisesti lähellä kotipizzan pizzoissa käytettävää makkaraa? Tai onko muuten vain suosituksia salamivaihtoehtoihin liittyen pizzan valmistukseen liittyen?
Minusta sinänsä ihan kiva että joku tosiaan haluaisi jäljitellä kotipitsaa. Jotenkin semmoinen lämmin lutuinen juttu.
Suosittelen tekemään tomaattikastikkeen seuraavalla tavalla:Mitenhän ne tekee tomaattikastikkeen? Siihen kun saisi reseptin jostain.
Suosittelen tekemään tomaattikastikkeen seuraavalla tavalla:
Kokonaisia tölkkitomaatteja 1prk
Tuoretta basilikaa maun mukaan, itse laitan 1/3 punttia/1tölkki (laita vaikka vähemmän aluksi ja lisää jos siltä tuntuu)
Oliiviöljyä loraus
Kaikki kuppiin ja sauvasekoittimella sileäksi. Omasta mielestä kaikista paras kastike, maistuu tuore tomaatti ja basilika ja on samalla mukavan raikas.
Kaikki keittelyt yms on mielestäni aivan turhaa työtä, hyvä pizza on tuoreiden ja hyvien raaka-aineiden summa
Tuolta ainekset:Mitenhän ne tekee tomaattikastikkeen? Siihen kun saisi reseptin jostain.
Ventricina on oma ehdoton suosikki pizzaan noista hyvin tarjolla olevista salamimakkaroista. Soppressatat on kanssa oikein hyvin pizzassa toimivia ja yleisesti saatavilla. Molemmat italialaisia ja esim. Makulihan pisteiltä taitaa löytyä. Espanjalainen iberianpossusta valmistettava Caña de lomo on myös kokeilemisen arvoista, jos sattuu jossain tulemaan vastaan. Yleensä joutuu etsimään tryffelisikojen kanssa näiltä leveysasteilta.Mikä salamimakkara olisi maullisesti lähellä kotipizzan pizzoissa käytettävää makkaraa? Tai onko muuten vain suosituksia salamivaihtoehtoihin liittyen pizzan valmistukseen liittyen?
Tölkkitomaateista tai -murskasta soosia tehdessä kannattaa purkki tyhjentää siivilään ja antaa suuren osan litkusta valua astiaan. Soosia kiehautellessa litkua voi käyttää ohentamaan liian paksuksi päässyttä soosia.
Mä teen välillä pannupizzaa niin, että taikina öljytylle pannulle, peittää sen kelmulla tms ja jättää kohoamaan. Sit laitan liedelle ja alan kuumentamaan että lähtee pohja ruskistumaan ja samalla täytteet päälle, lopuksi pannu uuniin ja sielä läpikypsäksi.Hyvännäköisiä pitsoja porukka vääntää täällä ja jaksaa nähdä vaivaa. Jos kotona yritän tehdä tavallisesta uuninpeltipitsasta parempaa tai poikkeavaa niin teen hiiliteräs- tai valurautapannussa seuraavasti: kun kaikki täytteet on valmisteltu ja pitsapohjat kaulittu/venytetty sopiviksi lätyiksi niin kuumennan levyllä paistinpannun puoliteholla tasaisen kuumaksi ja laitan siihen sudilla öljyä reilusti. Sen jälkeen pitsapohja laitetaan kuumalle pannulle ja levitetään tomaattikastike pohjalle, jonka jälkeen muut ainekset ja juustoraaste. Kun pitsa on täytetty laitetaan se uuniin kypsymään 5-10 minuutiksi.
Tällä tavalla pystyy jonkin verran jäljittelemään pitsauunin toimintaa, ei se kuitenkaan mitään Napoli-osastoa ole, mutta pohjan saa kysymään rapeaksi öljyn ja kuuman pannun avulla. Paljon riippuu myös siitä miten hyvin pohjan taikina on onnistunut, tehdään ihan tavallisilla suomalaisilla jauhoilla, nämä 00:t ja muut on vielä kokeilematta.
Edit: mitä useamman pitsan tekee sitä paremmaksi ne muuttuu pohjan osalta, olisi varmaan parasta lämmittää pannu ensin uunissa kuumaksi niin saisi tasaisemman lopputuloksen, koska levyllä kuumenettuna reunat ja varsinkin kahvan alue on kylmempi kuin pannun pohja.