Eli jos pizzakivi on kylmä, pizzan pohja palaa? Outoa logiikkaa.Ei se kivi erota onko lämmönlähde hiilet vai uuni, joten toimii uunissakin. Muistat vaan lämmittää kiveä kunnolla, ennen kuin laitat pizzan siihen jottei pohja pala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2025 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Eli jos pizzakivi on kylmä, pizzan pohja palaa? Outoa logiikkaa.Ei se kivi erota onko lämmönlähde hiilet vai uuni, joten toimii uunissakin. Muistat vaan lämmittää kiveä kunnolla, ennen kuin laitat pizzan siihen jottei pohja pala
Uuni saattaa lämmetä viidessä minuutissa mutta pizzakivi ei. Suosittelen lämmittämään kiveä ainakin yli puoli tuntia ja mielummin jopa tunnin.Sitä vaan pohtisin kun tossa lukee että Vain hiili-/kaasugrilleihin, mutta kyllähän joo kaiken järjen mukaan pelittää uunissakin.
Kauankohan sitä sit pitäis lämmittää? Vanhaa kiveä oon aina pitänyt sen ajan mitä uunilla kestää nousta 275 asteeseen, eli 25min, kiertoilmalla kestäisi 5min...
Tämä on riskinä ja näin siinä yleensä käy jos kivi ei ole lämmennyt ja varannut kunnolla lämpöäEli jos pizzakivi on kylmä, pizzan pohja palaa? Outoa logiikkaa.
Ehkä typerä kysymys, mutta menkööt. Varastossa ollu vuosikaudet marmori kivilaatta, olisko lie jostain kettiöstä jääny hukkapala. Se on mitoiltaan uuniin menevä ja paksuuseltaan ehkä 1,5cm. Voisko tuon jalostaa pizzakiveksi?
No ompas taas välkkyä menoa. Toi selviää ihan tietämällä ominaislämpökapasiteetti ja massa. Siihen ei mitenkään liity sileysVoisiko olla, että marmori ei kauhean hyvin varastoi lämpöä ollessaan aika sileetä tavaraa?
No ompas taas välkkyä menoa. Toi selviää ihan tietämällä ominaislämpökapasiteetti ja massa. Siihen ei mitenkään liity sileys
Hinta myös useasti ratkaisee materiaalien käytössä. Kultaa käytetään heijastamaan lämpöä pois kohteesta, mutta ei sitäkään autojen konehuoneessa yleensä näe.Tämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen, mutta parempi vastaus on että harvemmin on nähty tai kuultu marmoria käytettävän missään lämpöelementtinä, joten se tuskin kauhean hyvin semmoiseksi sopii.
Hinta myös useasti ratkaisee materiaalien käytössä. Kultaa käytetään heijastamaan lämpöä pois kohteesta, mutta ei sitäkään autojen konehuoneessa yleensä näe.
Miten taikinan pakastus toimii? Valmiina palloina? Kohotettu vai missä vaiheessa?

Onkos noissa pitsakivien materiaaleissa eroja? Noitahan löytyy myös kaksiosaisinakin, niin että metallilevylle voi tehdä pitsan valmiiksi ja sitten nostaa sen levyn pitsakiven päälle uuniin.
Hintaahan noilla kivillä voi olla mitä tahansa 10 euron ja 100 euron väliltä, onko näissä mitään eroja käytännössä? Lämpöähän tuon on vaan tarkoitus varastoida ja luovuttaa.
On kyl komeita pitsoja tässä ketjussa, erityisesti living_death:n pitsat näyttävät niin herkullisilta, että noistahan vois maksaa ihan mielellään! Jos oppis tekemään tollaisen kunnon ilmavan pohjan, niin ai että![]()
Pitääpä perehtyä myös näihin metallisiin. Kiitoksia vinkistä!Pizza/paistoterästä suosittelen varauksetta. Liki 10 kilon suorakulmion muotoinen metallilaatta asuu meillä jatkuvasti uunissa ja sopii hienosti muuhunkin kuin tietyn läpimitan pyöreiden pizzojen paisteluun (leivät, pitat ym. esim tulee hienosti tässä). Ei varmasti halkea koskaan toisin kuin jotkut kivet.
Onkos noissa pitsakivien materiaaleissa eroja? Noitahan löytyy myös kaksiosaisinakin, niin että metallilevylle voi tehdä pitsan valmiiksi ja sitten nostaa sen levyn pitsakiven päälle uuniin.
Hintaahan noilla kivillä voi olla mitä tahansa 10 euron ja 100 euron väliltä, onko näissä mitään eroja käytännössä? Lämpöähän tuon on vaan tarkoitus varastoida ja luovuttaa.
On kyl komeita pitsoja tässä ketjussa, erityisesti living_death:n pitsat näyttävät niin herkullisilta, että noistahan vois maksaa ihan mielellään! Jos oppis tekemään tollaisen kunnon ilmavan pohjan, niin ai että![]()

Semmoinen tuli äsken uunista
Pekonikuutioita, kebablastuja, meetvurstisuikaleita, sipulia ja cheddarjuustoa.

Jääkaapissa nyt muhenee jonkin verran mutta tuossa edellä olevaa odotellen. 
Kanafilee kuutioita, pepperonisalamia, kolmen juuston raastetta ja mozzarellaa revittynä.
Ensi kerralla jätän kanafilee kuutiot kauppaan ja paistan ihan oikeita kanasuikaleita pizzaan.
![]()
Kaveri toi vähän pizzasuikaleita
![]()


Ei se hiiva oikeasti lämmöstä niin välitä. Sienet muutenkin elää kylmissäkin oloissa. Riittävä nostatusaika, sillä pärjää.Äh voihan perse! Mä tein tänään ekaa kertaa pizzaa itelle ja vaimolle niin et käytin kahta pizzakiveä ja käytin täälläkin mainittua leivinpaperikikkaa (2min paperilla kiven päällä ja sit paperi pois) ja käytin kiertoilmaa, tuli ihan pirun komiat pizzat mutta oli niin kova nälkä että unohdin ottaa kuvat
Piti living sulta kysyä, kun meinasin seuraavaksi kokeilla tolla hiivalla leikkiä, että millä konstilla sä sen veden lämmität? Otatko suoraan hanasta kuumaa vettä vai mikrossa tms?
Itellä aina tossa se ongelma et mistä sen tietää että se vesi on sopivaa
PS on muuten hiton hyvän näköistä toi keltainen paprika pizzassa, taidankin sitä pistää seuraavaksi!
Osta lämpömittari. Itse käytän sellasta infrapunalämpömittaria. Sit hanasta vaan about kädenlämpöstä. Tosin jos jääkaappikohotat niin vesi voi olla suoraan kylmääkin.Äh voihan perse! Mä tein tänään ekaa kertaa pizzaa itelle ja vaimolle niin et käytin kahta pizzakiveä ja käytin täälläkin mainittua leivinpaperikikkaa (2min paperilla kiven päällä ja sit paperi pois) ja käytin kiertoilmaa, tuli ihan pirun komiat pizzat mutta oli niin kova nälkä että unohdin ottaa kuvat
Piti living sulta kysyä, kun meinasin seuraavaksi kokeilla tolla hiivalla leikkiä, että millä konstilla sä sen veden lämmität? Otatko suoraan hanasta kuumaa vettä vai mikrossa tms?
Itellä aina tossa se ongelma et mistä sen tietää että se vesi on sopivaa
PS on muuten hiton hyvän näköistä toi keltainen paprika pizzassa, taidankin sitä pistää seuraavaksi!
Hanasta lorottelen reilun käden lämpöistä vettä kulhoon. Kuivahiivaa ½ pussia, eli noin 5-6g 2 desilitran vesimäärään. Heitän vielä veden ja hiivan sekaan ruokalusikallisen sokeria ja hyppysellisen suolaa.Äh voihan perse! Mä tein tänään ekaa kertaa pizzaa itelle ja vaimolle niin et käytin kahta pizzakiveä ja käytin täälläkin mainittua leivinpaperikikkaa (2min paperilla kiven päällä ja sit paperi pois) ja käytin kiertoilmaa, tuli ihan pirun komiat pizzat mutta oli niin kova nälkä että unohdin ottaa kuvat
Piti living sulta kysyä, kun meinasin seuraavaksi kokeilla tolla hiivalla leikkiä, että millä konstilla sä sen veden lämmität? Otatko suoraan hanasta kuumaa vettä vai mikrossa tms?
Itellä aina tossa se ongelma et mistä sen tietää että se vesi on sopivaa
PS on muuten hiton hyvän näköistä toi keltainen paprika pizzassa, taidankin sitä pistää seuraavaksi!
Ei sitä taikinaa kuulu kaulia vaan venytellä. Siihen on tutoriaalejakin netisssä, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan painelet palloa reunojen sisältä "kiekoksi" esim rystysillä. Kun taikinakiekko on joku 15cm leveä ja 1cm paksu niin nostat ilmaan ja alat venyttelemään reunoja pitkin jne kunnes pizza on valmis.Aha, no voihan vittu, oon ollu siinä käsityksessä että se pitää olla just eikä melkein se 42 jotta toimii
Asiasta toiseen, vaikka vannoutunut house pizzapellin käyttäjä olenkin niin kyllä mun nyt täytyy sanoa kun ekaa kertaa tolla leivinpaperikikalle tein niin tuli kyllä paras pohja mitä ollut pizzoissa.
Se on sitten asia erikseen onko se lisärapeus sen arvoista että mulla kesti 3x kauemmin tehdä ne pizzat (uunin ja kivien esilämmitys plus ihan helvetisti hankalampi kauliminen kun housen pellissä on ne korkeat reunat jotka tekee sen todella helpoksi ja hankala siirtäminen kiven päälle....)
Veikkaan kyllä että pysyttelen niissä housen alustoissa siis, joskus kuitenkin kun on kunnolla aikaa niin tuun kiviä käyttämään.
Ei sitä taikinaa kuulu kaulia vaan venytellä. Siihen on tutoriaalejakin netisssä, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan painelet palloa reunojen sisältä "kiekoksi" esim rystysillä. Kun taikinakiekko on joku 15cm leveä ja 1cm paksu niin nostat ilmaan ja alat venyttelemään reunoja pitkin jne kunnes pizza on valmis.
Itse en välttämättä tuon kiven esilämmitysaikaa laskisi mukaan pizzanvalmistukseen paitsi siltä osin, että toki kotona täytyy olla esilämmitysajan verran ennen pizzan paistoa.
Ainiin, sulla oli tollanen erikoinen rajoitus. Kyl sitä taikinaa silti voi venytellä, gluteenihan sen mahdollistaa. Ihan mielenkiinnosta että mistä tuo hiivattomuus johtuu ja miten todettu tms että aiheuttaa haittoja? Hiivaahan kuitenkin on luonnossakin lähes kaikkialla, marjoissa, hedelmissä jne on villihiivoja jne vaii onko niin pieniä pitoisuuksia ettei haittaa?No edelleen kun ilman hiivaa tekee niin se on ihan sama kauliiko vai ei, ilman hiivaa se taikina myös on sellaisessa koostumuksessa että sitä ei venytellä vaan kauliminen on pakko...
Ainiin, sulla oli tollanen erikoinen rajoitus. Kyl sitä taikinaa silti voi venytellä, gluteenihan sen mahdollistaa. Ihan mielenkiinnosta että mistä tuo hiivattomuus johtuu ja miten todettu tms että aiheuttaa haittoja? Hiivaahan kuitenkin on luonnossakin lähes kaikkialla, marjoissa, hedelmissä jne on villihiivoja jne vaii onko niin pieniä pitoisuuksia ettei haittaa?
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.