- Liittynyt
- 10.03.2017
- Viestejä
- 4 480
Kaveri toi vähän pizzasuikaleita
tuo tuotesisältö on noissa aika mielenkiintoinen vaikka ne pizzan päällä hyvältä maistuukin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kaveri toi vähän pizzasuikaleita
Ei se hiiva oikeasti lämmöstä niin välitä. Sienet muutenkin elää kylmissäkin oloissa. Riittävä nostatusaika, sillä pärjää.Äh voihan perse! Mä tein tänään ekaa kertaa pizzaa itelle ja vaimolle niin et käytin kahta pizzakiveä ja käytin täälläkin mainittua leivinpaperikikkaa (2min paperilla kiven päällä ja sit paperi pois) ja käytin kiertoilmaa, tuli ihan pirun komiat pizzat mutta oli niin kova nälkä että unohdin ottaa kuvat
Piti living sulta kysyä, kun meinasin seuraavaksi kokeilla tolla hiivalla leikkiä, että millä konstilla sä sen veden lämmität? Otatko suoraan hanasta kuumaa vettä vai mikrossa tms?
Itellä aina tossa se ongelma et mistä sen tietää että se vesi on sopivaa
PS on muuten hiton hyvän näköistä toi keltainen paprika pizzassa, taidankin sitä pistää seuraavaksi!
Osta lämpömittari. Itse käytän sellasta infrapunalämpömittaria. Sit hanasta vaan about kädenlämpöstä. Tosin jos jääkaappikohotat niin vesi voi olla suoraan kylmääkin.Äh voihan perse! Mä tein tänään ekaa kertaa pizzaa itelle ja vaimolle niin et käytin kahta pizzakiveä ja käytin täälläkin mainittua leivinpaperikikkaa (2min paperilla kiven päällä ja sit paperi pois) ja käytin kiertoilmaa, tuli ihan pirun komiat pizzat mutta oli niin kova nälkä että unohdin ottaa kuvat
Piti living sulta kysyä, kun meinasin seuraavaksi kokeilla tolla hiivalla leikkiä, että millä konstilla sä sen veden lämmität? Otatko suoraan hanasta kuumaa vettä vai mikrossa tms?
Itellä aina tossa se ongelma et mistä sen tietää että se vesi on sopivaa
PS on muuten hiton hyvän näköistä toi keltainen paprika pizzassa, taidankin sitä pistää seuraavaksi!
Hanasta lorottelen reilun käden lämpöistä vettä kulhoon. Kuivahiivaa ½ pussia, eli noin 5-6g 2 desilitran vesimäärään. Heitän vielä veden ja hiivan sekaan ruokalusikallisen sokeria ja hyppysellisen suolaa.Äh voihan perse! Mä tein tänään ekaa kertaa pizzaa itelle ja vaimolle niin et käytin kahta pizzakiveä ja käytin täälläkin mainittua leivinpaperikikkaa (2min paperilla kiven päällä ja sit paperi pois) ja käytin kiertoilmaa, tuli ihan pirun komiat pizzat mutta oli niin kova nälkä että unohdin ottaa kuvat
Piti living sulta kysyä, kun meinasin seuraavaksi kokeilla tolla hiivalla leikkiä, että millä konstilla sä sen veden lämmität? Otatko suoraan hanasta kuumaa vettä vai mikrossa tms?
Itellä aina tossa se ongelma et mistä sen tietää että se vesi on sopivaa
PS on muuten hiton hyvän näköistä toi keltainen paprika pizzassa, taidankin sitä pistää seuraavaksi!
Ei sitä taikinaa kuulu kaulia vaan venytellä. Siihen on tutoriaalejakin netisssä, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan painelet palloa reunojen sisältä "kiekoksi" esim rystysillä. Kun taikinakiekko on joku 15cm leveä ja 1cm paksu niin nostat ilmaan ja alat venyttelemään reunoja pitkin jne kunnes pizza on valmis.Aha, no voihan vittu, oon ollu siinä käsityksessä että se pitää olla just eikä melkein se 42 jotta toimii
Asiasta toiseen, vaikka vannoutunut house pizzapellin käyttäjä olenkin niin kyllä mun nyt täytyy sanoa kun ekaa kertaa tolla leivinpaperikikalle tein niin tuli kyllä paras pohja mitä ollut pizzoissa.
Se on sitten asia erikseen onko se lisärapeus sen arvoista että mulla kesti 3x kauemmin tehdä ne pizzat (uunin ja kivien esilämmitys plus ihan helvetisti hankalampi kauliminen kun housen pellissä on ne korkeat reunat jotka tekee sen todella helpoksi ja hankala siirtäminen kiven päälle....)
Veikkaan kyllä että pysyttelen niissä housen alustoissa siis, joskus kuitenkin kun on kunnolla aikaa niin tuun kiviä käyttämään.
Ei sitä taikinaa kuulu kaulia vaan venytellä. Siihen on tutoriaalejakin netisssä, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan painelet palloa reunojen sisältä "kiekoksi" esim rystysillä. Kun taikinakiekko on joku 15cm leveä ja 1cm paksu niin nostat ilmaan ja alat venyttelemään reunoja pitkin jne kunnes pizza on valmis.
Itse en välttämättä tuon kiven esilämmitysaikaa laskisi mukaan pizzanvalmistukseen paitsi siltä osin, että toki kotona täytyy olla esilämmitysajan verran ennen pizzan paistoa.
Ainiin, sulla oli tollanen erikoinen rajoitus. Kyl sitä taikinaa silti voi venytellä, gluteenihan sen mahdollistaa. Ihan mielenkiinnosta että mistä tuo hiivattomuus johtuu ja miten todettu tms että aiheuttaa haittoja? Hiivaahan kuitenkin on luonnossakin lähes kaikkialla, marjoissa, hedelmissä jne on villihiivoja jne vaii onko niin pieniä pitoisuuksia ettei haittaa?No edelleen kun ilman hiivaa tekee niin se on ihan sama kauliiko vai ei, ilman hiivaa se taikina myös on sellaisessa koostumuksessa että sitä ei venytellä vaan kauliminen on pakko...
Ainiin, sulla oli tollanen erikoinen rajoitus. Kyl sitä taikinaa silti voi venytellä, gluteenihan sen mahdollistaa. Ihan mielenkiinnosta että mistä tuo hiivattomuus johtuu ja miten todettu tms että aiheuttaa haittoja? Hiivaahan kuitenkin on luonnossakin lähes kaikkialla, marjoissa, hedelmissä jne on villihiivoja jne vaii onko niin pieniä pitoisuuksia ettei haittaa?
Hyvännäköistä tuli. Pitääpä itsekkin hankkia tuollainen syvä paistokulho johon tehdä.
Kiitokset avartavasta linkistä (en ollut koskaan ennen kuullut tuollaita deep dish termiä enkä edes tajunnut että sitä olisi voinut googlata): siinäkin viitataan hyvin pitkälle piirakkaan eli tämä on pizza eikä piirakka koska?
- käytetään pannua eikä vuokaa (kuvissa on kyllä ihan tavallisia vuokiakin)
- pannu/vuoka on mahdollisti normaalia piirakaavuokaa vähän korkeampi
- käytetään pizzalle tyypillisiä ainesosia (juusto, tomaattikastike) mutta päin vastaisessa järjestyksessä
Noin teen itsekin mutta living deathin pizzat eivät nyt muutenkaan oikein edusta sellasta italialaista pizzaa vaan tollasta suomalaista sydänkohtausmättöä niin en tiedä onko tossa vaiheessa enää käyttötavalla niin väliä. Tossa piirakassa on kuitenkin jo valmiiksi 4 muuta eri lihakomponenttia, niin eipä siinä jää paljon maisteltavaa tuoreestakaan ilmakuivatusta kinkusta.Varmaan makuasioita, mutta eikö tuo ilmakuivattukinkku kannata laittaa vasta paiston jälkeen siihen päälle?
Tosiaan makuasioita.Varmaan makuasioita, mutta eikö tuo ilmakuivattukinkku kannata laittaa vasta paiston jälkeen siihen päälle?
Tosiaan makuasioita.
Yritin syödä yhden siivun "raakana" ja joutui sylkäisemään roskikseen. Tuli sama fiilis jos yrittää syödä graavattua tai kylmäsavustettua kalaa ja en tykkää.
Sain sen tuttavalta, joka oli käynyt kirkon ruokajakelussa ja saanut sen sieltä, eli ei maksanut mitään.Minkä takia sitä on pitänyt ostaa? Lähinnä nyt vain kyselen kun itselle tuo on suurta herkkua, eikä tulisi mielenkään kypsyttää sitä millään tavalla.
Niin ja totuushan kuitenkin ainakin minun mielestäni on että ei ole väärää tapaa jos siitä pitääParasta antia yleisessä pitsa-keskustelussa ovat nämä TeenPizzaniOikein-ihmiset. Määritellään ensin mikä on oikein ja mikä ennenkaikkea väärin ja sitten nyrpistellään ihmisille jotka tekevät pizzansa väärin. Tämä ei tähän ketjuun liity muuten kuin että pizzojen kohdalla tämä tulee todella usein vastaan.
Onhan tollaiselle paikkansa, tomaattikastikkeen tilalle ketsuppia, halpaa jauhelihaa, ananaspaloja, muutama tomaattisiivu ja valmisraastetta tai sitten jotain raastettua arkijuustoa. Ei se huonon makuista ole, mutta ehkä ajatusmaailma on mennyt internetin mukana siihen, että helpon tiedonsaannin kautta on todettu, ettei asiaan panostaminen ole mahdotonta ja kohtuullisella lisävaivalla saa aikaan vielä parempaakin.Ei ole tainnut kukaan vielä laitella kuvia niistä, kutsutaan nyt vaikka "suomalaisiksi pitsoiksi", jotka on tehty uunipellille paksulla pohjalla. Täytteenä jauhelihaa ja ehkä tomaattisiivuja. Jauhelihana todennäköisesti sika-nautaa. Muistelisin että taisi tällainen olla ensikokemus pitsasta joskus nuoruudessa, kun karvakäsikebabiloita ei ollut joka pitäjässä. Taitaa aika kullata muistot, mutta olivathan nekin silloin hyviä ja herkullisia.