Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Onko kenelläkään positiivisia kokemuksia pizzauunista, jossa tulet tehdään alemmalle tasolle. Tyyliin tämä Virginia pizzauuni, Black Series -. Tai ajatuksia mitä menettää verrattuna normi 1 kerros malliin?

Mökille harkinnassa DIY pizzauunin teko ja ajatuksena uusiokäyttää tontilla vuosia ulkonaseissyt vanha kiuas, lähinnä sen tulipesä ja ympärille/yläpuolelle rakentaa uuni. Jotenkin fiksaantunut ajatukseen mutta ei tietoa onko suunnitelmissa mitään järkeä.
Samalla periaatteella myös tuo Städler pizzauuni (Städler-pizzauuni - Jalotakka), joka varmaan enempi saanut näkyvyyttä, muistaakseni olisi ollut Verkkokaupassakin joskus myynnissä. Tuosta voisi löytyä revikoita enemmän, sen toiminnasta jne.. Saunan uunissa voisin kuvitella olla haasteena tuo tulipesän pienuus, toki riippuen kiukaan koosta. Itsellä oli ajatuksena tehdä vanhasta kiukaasta savustuspönttö, mutte se on projektilistan häntäpäässä kun löytyy jo yhdenlainen savustuspönttö. Pari vuotta sitten alkoi kiinnostaa mökille diy pizzauuni vanhasta paisuntasäiliöstä, johon muurataan alaosaan tulipesä ja luontaisesti domen muotoinen katto tulenkestävästä massasta. Aihio olisi jo valmiina, enää tekemistä vaille valmis. Samalla mietityttäää minkä kokoisen tulipesän tuolle varaisi jne. Haasteena näissä uuneissa on tuo lämmön hallinta alapuolelta, eli tuo pitäisi oikeastaan eristää alhaalta tulevalta lämmöltä ja saada kivi lämpiämään pääosin tuolla takaa tulevalla liekillä/palokaasuilla. Toinen haaste varmaan on tuo savun poisto ja nokeentuminen, ettei pizzaa tarvi noessa paistella. Olisi mukava nähdä livenä tuollainen. Porukkahan on tehnyt vastaavia ghetto-viritelmiä kasaamalla irto tiiliä ja väliin iso pihalaatta, mutta pihalaatan käyttäminen pizzakivenä on aika hazardia. Youtubesta taitaa löytyä videokin, missä tuo pihalaatta räjähtää kun sitä kuumennetaan.
 
Mistä ootte muuten tilanneet pitsalaatikoita?
Tarve olisi 20-50 kappaleelle, netissä ois pari sivua mistä saisi, mut tiedä niistä sit et kuinka luotettavia mestoja on.
 
Mistä ootte muuten tilanneet pitsalaatikoita?
Tarve olisi 20-50 kappaleelle, netissä ois pari sivua mistä saisi, mut tiedä niistä sit et kuinka luotettavia mestoja on.
Tarkoitusperät epäselvät, mutta itse kävisin ostamassa lähipizzeriasta käteisellä. Tietää mitä saa, ja varmasti halvempi kuin tilata netistä posteineen
 
Tekeekös porukka taikinoita no-knead metodilla?

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


Pitkähkö video, mutta näytti kelpo kiekkoa syntyvän minimaalisella vaivalla. Otan kokeiluun seuraavaan satsiin.
 
Joo, mutten käytä asiaan englantia. Ihan vaan sekoitan aineet ja annan jääkaapin hoitaa vaivaamisen. Toki englanniksi kaikki olisi aina parempaa. ;-)

Italiaksi vielä parempaa. Italiaahan nuo tuossa osittain höpöttelee. Mitähän lie ei-vaivaaminen italiaksi?
 
Sekoitin juuri ainekset ja tuuppasin kulhon jääkaappiin (3 min homma). 1200g taikina = 4 x 300g palloa = 4 x ~35cm kiekkoa. 70% hydraatio. Olkoon jääkaapissa vaikkapa 12-16h. Helppoa.
 
Näinpä, mulla se menee perjantaipitsojen kanssa että ke. taikina, puolen tunnin päästä kännellään 15 sekuntia, ja jääkaappiin, torstaina pallot, ja pe. pitsaa. eli n 48h. Aiemmin tein ti. taikinan mutta ylienoriskinhallinnan takia siirryin kahteen vuorokauteen. Oliko siinä eroa muualla kuin hermoissa, en tiedä. Hiivahan mitattiin silloin eri tavalla, eli pidemmässä vähemmän, mutta jauhojen vahvuus on aina hiukan arvailua.
 
Viimeksi muokattu:
Sekoitin juuri ainekset ja tuuppasin kulhon jääkaappiin (3 min homma). 1200g taikina = 4 x 300g palloa = 4 x ~35cm kiekkoa. 70% hydraatio. Olkoon jääkaapissa vaikkapa 12-16h. Helppoa.

Kulho pois jääkaapista -> taittelu -> iso pallo (2 min homma).

Kulho ylösalaisin pöydälle pallon päälle. 20 min odotus ja aamukahvi kitusiin.

Ison pallon jako pulliksi annosrasioihin (5 min homma).

Screenshot_20250722_141913_Gallery.jpg



Kaiken kaikkiaan n. 10 min aktiivista vaiva(ama)tonta leipomista ja pullat tekeytymässä pöydällä. Ei paha.
 
Tekeekös porukka taikinoita no-knead metodilla?

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


Pitkähkö video, mutta näytti kelpo kiekkoa syntyvän minimaalisella vaivalla. Otan kokeiluun seuraavaan satsiin.

Otin tämän testiin myös, täytyy harjoitella pitkästä aikaa pizzauunin käyttöä!
 
Kulho pois jääkaapista -> taittelu -> iso pallo (2 min homma).

Kulho ylösalaisin pöydälle pallon päälle. 20 min odotus ja aamukahvi kitusiin.

Ison pallon jako pulliksi annosrasioihin (5 min homma).

Screenshot_20250722_141913_Gallery.jpg



Kaiken kaikkiaan n. 10 min aktiivista vaiva(ama)tonta leipomista ja pullat tekeytymässä pöydällä. Ei paha.

Pullat alkaa pikku hiljaa näyttää paistokelpoisilta, mutta olkoot vielä hetken:

Screenshot_20250722_181245_Gallery.jpg


Täytteillä ei ole ajatus pilata hyviä pizzoja tällä kertaa vaan näillä mennään:

Screenshot_20250722_181235_Gallery.jpg
 
Hyvä taikina, käytännössä leipoi aika pitkälti itse itsensä. Kokoonpanolinjassa aina n. 1 minuutti ja pulla ulkona rasiasta ja kiekkona pöydällä. Otetaan rotaatioon.

Screenshot_20250722_214130_Gallery.jpg


Ehkä hieman meni taikina yli, mutta ei isompia ongelmia. Viimeiseen kiekkoon onnistuin tekemään reiän, mutta paikkasin sen taikinalaastarilla ennen täyttämistä. Keittiössä n. +23c pääsi yllättämään normaalin +21c sijaan. Ihan kuin Italiassa olisi.

Screenshot_20250722_214138_Gallery.jpg


Screenshot_20250722_214153_Gallery.jpg


Hyvää. Helppoa. Halpaa. Raaka-aineet n. 3€ per kiekko. Ehkä hieman allekin. Kaasuun euro+.

Hiton kuuma ja kostea keli paistella pizzaa. Oispa pakkasta.

/blogi
 
Tekeekös porukka taikinoita no-knead metodilla?

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


Pitkähkö video, mutta näytti kelpo kiekkoa syntyvän minimaalisella vaivalla. Otan kokeiluun seuraavaan satsiin.

Aika pitkälti tällä tyylillä oon jo vuosia tehnyt. Eli jos tuossa 24m videossa oli pointtina kaikesta normista poiketen lähinnä se (1:45 - 3:00), että sitä taikinaa ei tarvitse vaivata sen kummemmin ennen kylmään laittoa.
Taikinan ainesten keskenään sekottamisen jälkeenhän tuo taikina tekeyty aika hyvin jo 2 tunnin levossakin huoneenlämmössä, jos siis haluaa välttämättä vaivata vielä käsin ennen kylmäkohoa.
Kiitos kuitenkin videosta, tulipa mieleen, että pitäis varmaan pitkästä aikaa taas laittaa taikinaa tulemaan!
 
Aika pitkälti tällä tyylillä oon jo vuosia tehnyt. Eli jos tuossa 24m videossa oli pointtina kaikesta normista poiketen lähinnä se (1:45 - 3:00), että sitä taikinaa ei tarvitse vaivata sen kummemmin ennen kylmään laittoa.
Taikinan ainesten keskenään sekottamisen jälkeenhän tuo taikina tekeyty aika hyvin jo 2 tunnin levossakin huoneenlämmössä, jos siis haluaa välttämättä vaivata vielä käsin ennen kylmäkohoa.
Kiitos kuitenkin videosta, tulipa mieleen, että pitäis varmaan pitkästä aikaa taas laittaa taikinaa tulemaan!
Juu, vaivaamattomuus kaiketi videon pääpointti, kun on tuolla tapaa nimettykin.

Mutta kaiken kaikkiaan havainnollistava video siitä, että kuinka helppoa ja yksinkertaista Napolin kiekon vääntäminen on, alusta loppuun. Eikä mitään sen erikoisempia työkaluja/välineitä tarvita.

Riittävän kuuma uuni on kiva, mutta ei täysin pakollinen sekään. Videolla myös liesi+sähköuuni -paistometodi alkaen kohdasta 17:50, jos jotakuta sattuu sellainen kiinnostamaan.
 
Tekeekös porukka taikinoita no-knead metodilla?

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


Pitkähkö video, mutta näytti kelpo kiekkoa syntyvän minimaalisella vaivalla. Otan kokeiluun seuraavaan satsiin.

Tuli kokeiltua. Tein lapsille ulos leikkikeittiötä ja pullat oli noin 5 tuntia huoneenlämmössä. Saattoi tässä mielessä mennä hieman yli, ja pullat oli aika löysähköä käsitellä. Ei kuitenkaan katastrofia ja huomenna harjoittelut jatkuu.. Jätin kolme palloa kylmään!

IMG_20250802_200615.jpg
 
Tuli kokeiltua. Tein lapsille ulos leikkikeittiötä ja pullat oli noin 5 tuntia huoneenlämmössä. Saattoi tässä mielessä mennä hieman yli, ja pullat oli aika löysähköä käsitellä. Ei kuitenkaan katastrofia ja huomenna harjoittelut jatkuu.. Jätin kolme palloa kylmään!

IMG_20250802_200615.jpg
Mä testasin myös tuossa viikolla, mutta mulla taikina repesi kovin helposti. Missähän mahtoi mennä vikaan, osaako joku sanoa? Jo kylmäkohotuksen jälkeen taikinassa ei ollut ihan samanlaista sitkoa kuin mitä videolla näkyi
 
Tuli kokeiltua. Tein lapsille ulos leikkikeittiötä ja pullat oli noin 5 tuntia huoneenlämmössä. Saattoi tässä mielessä mennä hieman yli, ja pullat oli aika löysähköä käsitellä. Ei kuitenkaan katastrofia ja huomenna harjoittelut jatkuu.. Jätin kolme palloa kylmään!

IMG_20250802_200615.jpg
Round 2 ei ollut ihan niin menestys. Maku oli kyllä taas parempi ja kaikki muuten toimi, mutta viimeinen pallo meni niin löysäksi, että venytystä ei käytännössä voinut hallita. Pohja liian ohueksi ja käännöstä reikä. Katastrofi jotenkin vältetty kun löin lapion perään ja sain suurimman osan tuotteesta ulos. Maku oli kyllä mintissä, mutta sen verran hankalaa tavaraa käyttää näin kahden päivän kohotuksella, että taitaa jäädä pois kierrosta. Jatkan todennäköisesti perinteisellä 3 päivän taikinalla, koska sillä saa sitä makua mitä kaipaan. Poolish myös toinen vahva vaihtoehto.
 
Mä testasin myös tuossa viikolla, mutta mulla taikina repesi kovin helposti. Missähän mahtoi mennä vikaan, osaako joku sanoa? Jo kylmäkohotuksen jälkeen taikinassa ei ollut ihan samanlaista sitkoa kuin mitä videolla näkyi
No, jos pallottaessa ei vielä ollut sitkoa, oltiin pahasti vajaaassa, mutta jos silloin oli, oltiin ehkä jo yli. Mikä oli tilanne kun otettiin huoneenlämpöön? Palauttiko? Me emme tiedä esim. jahosi vahvuutta. Se ei muuten ole kylmäkoho, vaan kylmälepo. Jos se kohoaa, säädä jääkaappiasi.
 
No, jos pallottaessa ei vielä ollut sitkoa, oltiin pahasti vajaaassa, mutta jos silloin oli, oltiin ehkä jo yli. Mikä oli tilanne kun otettiin huoneenlämpöön? Palauttiko? Me emme tiedä esim. jahosi vahvuutta. Se ei muuten ole kylmäkoho, vaan kylmälepo. Jos se kohoaa, säädä jääkaappiasi.
Ei kohonnut, jääkaappi on ihan kunnossa. Jäi siis kaikesta päätellen vajaaksi, kun ei tosiaan jääkaapista ottaessa ollut samanlaista taikina ollenkaan kuin videolla. Jauhona toimi il molino chiavatta 00-jauho
 
Mitä luultamimmin vahva jauho, ja olisi ehkä ollut autettavissa jos olisi ottanut aamusta huoneenlämpöön, tai siirtää paistoa päivällä eteenpäin. Tai jos kumpaankaan ei veny, niin vaivaa hiukan, pallottaa uusiksi ja muutamaksi tunniksi vartoomaan paistoa? Oma kahden vuorokauden taikina on lievästi miltei aina ali, eli ei repeä mutta venyttäessä palauttaa liian agressiivisesti, mitä voisin säätää ottamalla aikaisemmin jääkaapista huoneenlämpöön.
 
Mitä luultamimmin vahva jauho, ja olisi ehkä ollut autettavissa jos olisi ottanut aamusta huoneenlämpöön, tai siirtää paistoa päivällä eteenpäin. Tai jos kumpaankaan ei veny, niin vaivaa hiukan, pallottaa uusiksi ja muutamaksi tunniksi vartoomaan paistoa? Oma kahden vuorokauden taikina on lievästi miltei aina ali, eli ei repeä mutta venyttäessä palauttaa liian agressiivisesti, mitä voisin säätää ottamalla aikaisemmin jääkaapista huoneenlämpöön.
Omat tiedot ja taidot ei vielä riittänyt siihen, että ollaanko yli vai ali. Tämä oli oikein hyvää tietoa. Seurasin siis tarkkaan tuota videon ohjetta ja nappasin taikinan ulos aika tasan 24h jääkaapituksen jälkeen. Ja sitä kun vertasi videon taikinaan niin omaa taikinaa ei pystynyt pitelemään ilmassa ilman, että se olisi alkanut pikkuhiljaa repeämään. Ajattelin ettei sitkoa ole tarpeeksi, mutta että se siitä sitten tekeytyisi paremmaksi, kun vaan taittelen niinkuin videolla ja teen ison pallon ja sitten hetken päästä myöhemmin pienet pallot ja sen jälkeen aika tasan 4h huoneenlämmössä kunnes yritän veivata pizzat. Sit kun tuli aika veivata niin taikina oli tosi löysää käsitellä ja kun nostin ilmaan ja pyyhkäisin jauhot alta pois niin taikina venyi itsestään painovoiman ansiosta ja sitten taikina repesi. Ihan turha yrittää saada sitä uuniin, kun vähän lapiota heilauttamalla taikina meni rullalle eikä pysynyt yhtään muodossaan
 
Kesän paras hankinta.

Witt Piccolo Rotante 16"

On liian helppoa pizzan paistelu näillä vehkeillä. Viittii tehä arkenakin välistä töiden jälkeen. Muistaa vaan pirkan taikinat ottaa etukäteen jääkaappiin.
Pyörivä kivi on kyllä mahti keksintö. Saa istahtaa paistelun lomassa.
Ei ole ollut toistaiseksi ikävä Oonin Karulla kikkailua.. Vaikka hiilillä mielellään grillaankin.

En oo kellolla ottanut aikaa, mutta arvioisin, että n.15 min niin on lämmöt yli 400.
Oon todennut, että parhaan tuloksen saa yli 400 lämpimällä kivellä. Kerran tein testinä 8 pizzaa ja aloitin ensimmäisen noin 350 kuumalla kivellä ja viimeisissä oli 450 paiston lähtölämpö.
Parhaiten nostattaa reunaa, kun riittävän kuuma kivi ja ehtii pohjakin paistua. Yhtään pohjaa en oo saanu poltettua, ennemminki kylmällä kivellä jäänyt raa'aksi, tai kun jättänyt liekin täysille paiston ajaksi.

Tänään pyöräytettiin 4 kpl, joista ohessa kuvat lasten versiosta ja viimeisestä all in tapauksesta.
Tuli erityisen ohuet pohjat tänään pizzoihin. Vaikutti kyllä lopputulokseen positiivisesti.

Pari pizzaa sylttäsi lapioon, mutta eilen luin pizzanpaistajien facebookista lautaskikasta, että pyöräyttää pizzan väärinpäin lautaselle ja laittaa jauhoja kunnolla pohjan puolelle.
Sitten takaisin kääntö lapion päälle ja uuniin. Molemmat sain siten ehjänä työnnettyä uuniin.

Miinusta tässä saa tuo uunin kaasusäädin. Ei tunnu nuppi kovin laadukkaalta ja sais olla laajemmalla alueella liekin koon säätö.

Tänään sattu jääkaapissa olemaan Pirkan Emmental-Mozzarella juustoraastetta, oli yllättävän hyvä. Emmental antoi makua sopivasti juustoon ja tuommosessa perus pizzassa makua koko pizzaan.

1754408345251.png

1754408361475.png

1754408378558.png
 
Tämä oli pakko hakea kun oli niin hyvä diili (12,99€ kun normaalihinta oli 34,99€).

Yllättävän painava toi hiiliteräs. Digitaalinen keittiövaaka näytti sille painoa 3,4 kiloa.

Pizzalapio on ainakin itselleni täysin turha ja ei sen kanssa voi siirrellä oikeastaan kuin Saarioisen roiskeläppäpizzan kokoisia tuotteita uuniin.
 
Voiko tässä käyttää pizzalapion sijaan leivinpaperia pizzan siirtelyyn? Vaikuttaako paistumiseen
jos semmoinen on välissä?
 
Voiko tässä käyttää pizzalapion sijaan leivinpaperia pizzan siirtelyyn? Vaikuttaako paistumiseen
jos semmoinen on välissä?
Mun mielestä leivinpaperin käyttäminen pizzan paistamisessa on vähän nounou juttu ✋

Tämmöinen ohjelirpake tuli pakkauksen mukana.

pizzanpaistolevy.PNG
 
Ihan kotiuunissa tein nyt muutaman lätyn omalla taikinalla. tänään tosin toi taikina ei onnistunu niin hyvin.
Nyt tuli silleen just passeli suolasuus kun laitoin itse taikinaan 2tl suolaa ja tomaattikastikekin onnistu nappiin....ihan perus mutti tomaattimurskaa johon laitoin vähän oreganoo, basilikaa, mustapippuria, 2tl suolaa, 2tl sokeria ja 3 puristettua valkosipulin kynttä.
Juustona käytin ihan tota s-kaupan kermajuustoo jota oli kilon mötikkä valmiiks jääkaapissa, noin 10 siivua höylättynä tohon ja toimii maultaankin ihan passelisti eikä maksa paljon per pizza.

Muutama calzone tuli kans kokeiltua samoista aineista, noi on ihan kivoja välipaloja seuraavalle päivälle.

WhatsApp Image 2025-08-06 at 22.58.46.jpeg


WhatsApp Image 2025-08-05 at 23.02.11.jpeg
 
Kokeilin tossa parin vuoden tauon jälkeen tolla motonetin kaasukäyttösellä pizzauunilla jos tolla sais lätyn aikaseks mutta vituiks meni taas...ehkä en osaa tai jotain mutta pohjaan en saa väriä sitten millään....annoin lämmetä uunin noin 20min ennekun löin pizzan sisään.
En tiedä miten toi voi lämmittää ton kiven jos liekki on vain takana ja korkeammalla kun ise kivi.
Toisen vielä kokeilin että laskin liekin pienimmilleen ennekun löin pizzan uuniin ja about sama lopputulos

20250811_222356.jpg
 
Muutama calzone tuli kans kokeiltua samoista aineista, noi on ihan kivoja välipaloja seuraavalle päivälle.
Mites noissa täytteiden kanssa? Teetkö vain pizzan ja taitat puoliksi, vai vähän vähemmän täytettä (esim. toiselle puolilkaalle ja toisesta kansi)?
Mites paistoaika vs. normaali lätty?

Voisi nimittäin itsekin kokeilla noita tehdä.
 
Mites noissa täytteiden kanssa? Teetkö vain pizzan ja taitat puoliksi, vai vähän vähemmän täytettä (esim. toiselle puolilkaalle ja toisesta kansi)?
Mites paistoaika vs. normaali lätty?

Voisi nimittäin itsekin kokeilla noita tehdä.
ihan vaan normaali lätty ja täytteet toiselle puolelle suurimaks osaks (tomaattikastikkeen voi kyllä vetää kuten pizzaan eli sitä tulee alle sekä päälle) ja sitten kansi kiinni ja sormin nypytteelee tiiviiks, pitää muistaa jättää joku hengitysreikä niin tein tohon päälle veitsellä pienen reiän ettei uunissa räjähdä täytteet pihalle.

Piti vielä muutama lätty kokeilla tolla motonetin roast masterilla nyt illasta....kai noi ihan syötäviä on mutta en nyt ihan vakuuttunu oo tosta uunista. mittasin että kiven takaosa on kyllä yli 300 asteinen mutta etuosa noin 160-170 asteinen, kääntelin tota kyllä mutta ei pohjaan vaan väriä tule vaikka reunat kyllä paistuu ja pienensin liekin minimiin ennenkun laitoin lätyn uuniin ja sitten liekki maksimiin kun olin toista työstämässä.

20250812_230320.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kokeilin tossa parin vuoden tauon jälkeen tolla motonetin kaasukäyttösellä pizzauunilla jos tolla sais lätyn aikaseks mutta vituiks meni taas...ehkä en osaa tai jotain mutta pohjaan en saa väriä sitten millään....annoin lämmetä uunin noin 20min ennekun löin pizzan sisään.
En tiedä miten toi voi lämmittää ton kiven jos liekki on vain takana ja korkeammalla kun ise kivi.
Toisen vielä kokeilin että laskin liekin pienimmilleen ennekun löin pizzan uuniin ja about sama lopputulos

20250811_222356.jpg
Mä veikkaan että tuo 20min on aivan liian vähän vähän. Kokeileppa lämmittää tunnin verran niin pitäis alkaa tapahtua. Sitten kiekkoa uuniin ja liekit minimille ja raivokasta kääntämistä alle 10s välein.
 
Kokeilin tossa parin vuoden tauon jälkeen tolla motonetin kaasukäyttösellä pizzauunilla jos tolla sais lätyn aikaseks mutta vituiks meni taas...ehkä en osaa tai jotain mutta pohjaan en saa väriä sitten millään....annoin lämmetä uunin noin 20min ennekun löin pizzan sisään.
En tiedä miten toi voi lämmittää ton kiven jos liekki on vain takana ja korkeammalla kun ise kivi.
Toisen vielä kokeilin että laskin liekin pienimmilleen ennekun löin pizzan uuniin ja about sama lopputulos

20250811_222356.jpg
Mulla on Bistron keraaminen pizzakivi ja käytän normaalia keittiön uunia. Ohjeissa luki että kiveä pitäisi esilämmittää 45 minuuttia 250 asteessa, ja totta se oli. 20 minuutin esilämmityksellä tuli samanlaista mitä uuninpellillä, mutta tuon 45 minuutin jälkeen oli lähellä oikean pizzerian pohjaa kun piti pizzaa uunissa 5-7 minuuttia. Ikävästi pizzojen paistaminen putkeen jäähdyttää kiveä yllättävän paljon ja jossain kolmannen pizzan kohdalla huomaa ettei tomaattikastike enää ala heti kiehumaan kun laittaa uuniin.
 
Mulla on Bistron keraaminen pizzakivi ja käytän normaalia keittiön uunia. Ohjeissa luki että kiveä pitäisi esilämmittää 45 minuuttia 250 asteessa, ja totta se oli. 20 minuutin esilämmityksellä tuli samanlaista mitä uuninpellillä, mutta tuon 45 minuutin jälkeen oli lähellä oikean pizzerian pohjaa kun piti pizzaa uunissa 5-7 minuuttia. Ikävästi pizzojen paistaminen putkeen jäähdyttää kiveä yllättävän paljon ja jossain kolmannen pizzan kohdalla huomaa ettei tomaattikastike enää ala heti kiehumaan kun laittaa uuniin.

Noin se on. Kotiuuniin mielummin pitsateräs, kuin mikään kivi, uunipeltikin paistaa pohjaa paremmin kuin kivi, joka tosiaan on enemmänkin eriste kuin lämmönsäilöjä. Eli omaa kotiuuniin oikeastaan vain huonoja puolia.

Tuplatekniikalla voi kiertää huonoja puolia. Eli ensin alimmalla tasolla uunipellillä paistetaan pohjia tomaatin kanssa, joku ehkä 3min. (kokemus tuo oikean ajan) Ja jos käyttää paperia, se nypätään heti pois kun lähtee.
Tämän jälkeen rojut tomaatin päälle ja siirretään pitsa ylimmälle tasolle jossa grillivastukset on punaisina kuumentaneet kiven pintaa ja paistetaan kunnes näyttää hyvältä...
 
Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä (ja myös ulkona) ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?

Aika hintavia tuntuvat olevan kaikki, vaikka tekniikka noissa on loppujen lopuksi aika simppeliä. Ooni Volt 12 kiinnostaisi pikaisella selvityksellä eniten ja sitä on kehuttu tosi paljon, mutta sen saatavuus on huono ja hinta huitelee mm. K-Raudassa 900 eurossa. Oonin omillakin sivuilla se on näköjään "sold out". Panetti Pizzetta Primo olisi muutaman satasen edullisempi (499€) ja sitä on joskus saanut tarjouksesta jopa 299 eurolla, mutta se on rimpulamman oloinen, eikä kömpelö peltinen etulevy ainakaan helpota tässä tuntemuksessa.
 
Viimeksi muokattu:
Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?
Jossain pizzafanaatikkojen ryhmässä joku kehui tätä ja laitoin nimen muistiin, en ole sen enempää tutustunut onko oikeasti hyvä, mutta tässä idea jos budjettimalli kelpaa, n. 100€:
 
Jossain pizzafanaatikkojen ryhmässä joku kehui tätä ja laitoin nimen muistiin, en ole sen enempää tutustunut onko oikeasti hyvä, mutta tässä idea jos budjettimalli kelpaa, n. 100€:
Kiitos vinkistä, mutta jotain vähän laadukkaampaa oli hakusessa. Tuo mainittu Ooni olisi varmaankin parasta mitä tässä genressä voi olla, mutta 900€ on aivan liikaa, eli varmaan on tyydyttävä katselemaan tarjouksista tuota Panetti Pizzetta Primoa, joka on sekin saanut ihan hyviä kommentteja käyttäjiltä.

Edit.
Näköjään Panetti Pizzetta Primo on juuri nyt tarjouksessa Gigantissa 399€, joka alkaa olemaan jo ihan houkutteleva hinta. -->


Käyttäjäpalautteessa joku mainitsi, että tuo vaatisi peräti 16A sulakkeen, joka taas voi olla monessa paikassa oma haasteensa. Teholukemaksi on ilmoitettu 2400W, joten 10A sulake voi olla tosiaan helisemässä, jos sen takana on samaan aikaan muitakin laitteita.
 
Viimeksi muokattu:
Joskus olisi kiva tehdä pizzaa sisällä (ja myös ulkona) ja sitä varten katselin sähköisiä pizzauuneja. Onko täällä konsensusta, että mikä kannattaa ostaa ja mistä?

Aika hintavia tuntuvat olevan kaikki
Ei harmainta aavistusta, mutta omaan Effeunooni olen ihan tyytyväinen.
Suurihan se on, eikä ollut halpakaan.
Pitsanpaistajien yhteisostona noita kaksi lavallista tuli Suomeen.
Nyt on varmaan mallit muuttuneet tuosta.
500 asteeseen pääsee.
Ei pyöri kivi, joten käännän pitsan 45 sekunnin jälkeen.

_1300348.JPG

Mutta jos olisin nyt ostamassa, haluaisin sen "korkean" mallin,
voisi paistaa jotain muutakin kuin pitsoja ja lämpimiä voiskareita...
Vito mainostaa? sitä tuossa:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
286 793
Viestejä
4 922 816
Jäsenet
79 250
Uusin jäsen
diiz

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom