Tein pitkästä aikaa pizzaa kivellä.
Kesällä pisti silmään
Pirkka Parhaat tuotteet. Testasin silloi heidän IPA-oluen ja siitä tuli hyvän hintalaatusuhteen takia ylivoimainen suosikkini (heidän NEIPA ja APA eivät ole hyviä), joten kun näin että heillä on myös pizzan tekotarvikkeita niin otin testiin.
Pirkka parhaat pizzajauhoilla onnistui hyvin. Ohjeet oli kummallisen moniosaiset, mutta tulipa mukavan sitkas taikina.
1. Sekoita jauhot, hiiva, vesi ja anna olla 15 minuuttia
2. Lisää suola ja sekoita kunnolla 10 minuuttia
3. Anna olla pari tuntia huoneen lämmössä
4. Jaa taikina 4 osaan ja taittele niistä sileitä palloa
5. Jääkaappiin yöksi tai pöydälle 4 tunniksi
6. Paista pizza
Pirkka Parhaat Pizzakastike taas ei ollut erikoinen. Toivoin että se olisi ollut
Makumestarin Pizzapyre tapainen, joka maistuu hyvällä tavalla "oudolta" ja on selvästi erilainen kuin muut.
Paistaessa tuli ongelmia ja ehkä syy oli kiertoilma jota en huomannut ottaa pois päältä? Kivi oli valmiiksi lämmin, mutta tuntui että pääly puoli palaa ennen kuin pohja paistuu. Lähikaupasta ostettu halpa mozzarella vedessä ei levinnyt ympäri pizzaa kuten odotin, vaan lähinnä paloi paikoilleen köntiksi. Myös kinkkusuikaleet mustuivat. En muistanut että uudessa uunissa olisi ollut erillinen pizzatoiminto. Tänään uusi yritys kun jääkapissa on vielä pari palloa.
Pizza näyttää kuvassa paremmalta mitä livenä. Lisäsin juustoraastetta kesken paistamisen kun huomasin että mozzarella ollut levinnyt oikeastaan yhtään ja sen huomasi kyllä myös syödessä. Esim. tuossa kuvan koillisessa olevassa palasessa ei ole juustoa keskellä yhtään ja sen maistoi.
