- Liittynyt
- 27.03.2017
- Viestejä
- 2 752
Tuohan on 7€:lla pakko-ostos. Lämpiää kai nopeasti ja näyttää olevan helppo puhdistaa. Koko on myös isompi kuin meikän nykyisessä kivessä.
Viimeksi muokattu:
Normi ylä- ja alalämpö 225 astetta. Pizzakiveä lämmitän etukäteen puolisen tuntia ja pidän pizzaa uunissa 6-8 minuuttia. Tulee rapeaa.Mites paistatteko plättyjä normi- vaiko grillivastuksella?
Normi ylä-ala tai kiertoilma. Uuni niin kuumalle kun menee, pelti valmiiksi uuniin lämpiämään.Mites paistatteko plättyjä normi- vaiko grillivastuksella?
Kiertoilmagrilli 300 astetta. Kivi kylmään uuniin lämpenemään. Ei leivinpaperia kivelle, koska se ei päästä kosteutta läpi. Myyjäkin sanoi, että ei missään nimessä leivinpaperia kiven päälle.Mites paistatteko plättyjä normi- vaiko grillivastuksella?
Käytitkö muuten pizzalapiota vai suoraan pellille?Ennen kypsensin pizzoja 10-12 minuuttia uunipellillä ja nyt alustan kanssa meni 8-10 minuuttia.
Aluksi pelkäsin, että pizzataikina jää kiinni alustaan, mutta toisin kävi. Valmiin pizzan pystyi liuttamaan suoraan lautaselle ja se jäähtyi nopeasti, joten pääsin parissa minuutissa seuraavan pizzan kimppuun.
Ensimmäisen pizzan valmistus meni vähän vaikean kautta, kun leikkasin ensin pizza-alustan kokoisen leivinpaperin, ja yritin taputella sekä venytellä taikinapalasta sen kokoisen pyöreän pizzan, ja kun siitä ei tullut mitään, lätkäisin taikinan suutuksissani suoraan alustalle ja venyttelin taikinan siihen.Käytitkö muuten pizzalapiota vai suoraan pellille?
- Manitoba Cream jauhoja sen verran kun pystyi sähkövatkaimella sekoittamaan
- lopuksi Durum jauhoja käsin vaivattuna
Yleinen sekoitussuhde pizzataikinaohjeissa näyttää olevan kaksi osaa vettä ja kolme osaa jauhoja, eli em. tapauksessa 175g vettä ja n. 260g jauhoja.Ensikerralla kaipaisin tarkempia ohjeita jauhojen suhteen koska olen sen verran kokematon ruuanlaitossa etteivät nuo kerro mitään.
Onko jollain kokemusta näistä jauhoista? Millä ohjeella tulisi paras pohja?
@Ano Mitäs nuo herkullisen mehevän näköiset lihasuikaleet tuossa ovat? Pekonia?
Jep. Sitä paksua brittipekonia.@Ano Mitäs nuo herkullisen mehevän näköiset lihasuikaleet tuossa ovat? Pekonia?
Voihan se olla näinkin, mutta mieluiten teen pizzataikinan mahdollisimman hienoista jauhoista. Käytän karkeampaa Durumia loppuvaiheessa ja pizzan pohjalla ennen uuniin laittamista."Pizzajauhot" on ihan totaallista kuluttajien sumuttamiseen keksittyä huuhaata. Näin on minulle kertonut italialainen kokki ja olen asian myös itse todennut, hyvä pohja syntyy ihan millä vaan vehnäjauholla.
Ei tainnut olla pizzakokki, nimittäin venhäjauhojen erot huomaa helposti lättyjen teossa. Pullataikinan tekee varmasti mistä vain."Pizzajauhot" on ihan totaallista kuluttajien sumuttamiseen keksittyä huuhaata. Näin on minulle kertonut italialainen kokki ja olen asian myös itse todennut, hyvä pohja syntyy ihan millä vaan vehnäjauholla.
Jos usein tekee niin kyllä siitä syntyy ruoanlaitossa semmonen fiilis aineksien suhteen ettei tarvitse paljoa mittailla mitään. Kuitenkin grammamäärät on aina hyvä tienviitta ja eritoten kertoo ruokalajien ainesosien suhteen, toki pizzojen täytteissä ei paljoa väliä kun makukysymys tuppaa olemaan.Voihan se olla näinkin, mutta mieluiten teen pizzataikinan mahdollisimman hienoista jauhoista. Käytän karkeampaa Durumia loppuvaiheessa ja pizzan pohjalla ennen uuniin laittamista.
Eniten ihmetyttää nykyinen hifistely kertoa mitat grammoissa, kun taikina valmistuu ihan kuin itsestään laitetun vesimäärän mukaan ilman sen kummenpia krumeluureja.
Esim. vettä 1,5-2dl ja jauhoja sen mukaan kunnes taikina on sopivan paksua.
En usko, että kukaan mittailee täytteidenkään määrää grammoissa, vaan laittaa sen mukaan mikä tuntuu hyvältä.
Ei varsinaisesti, mutta muuten pyörittänyt useempaakin ravintolaa josta lättyjä saanut, puhumatta toki siitä että reseptit on opittu kotimaassa ja pizzasoossinna mamman resepti. Saapasmaan asukkaiden elitismi poisluettuna Italian ulkopuolella nyt ei varsinaisesti kunnon pizzoista tiedetä juuri mitään muutenkaan, sen osottaa kaikenmaailman prismojen pizzajauhot, juuston laittaminen pizzan päälle eikä alle ja pullataikina-kommentit.Ei tainnut olla pizzakokki, nimittäin venhäjauhojen erot huomaa helposti lättyjen teossa. Pullataikinan tekee varmasti mistä vain.
Taisi tulla typo, mutta juuston laittaminen pizzan alle kuulostaa melko vinkeältä! Mutta olen kyllä eri mieltä tuosta, ettei jauhoilla olisi väliä taikinan teossa, sillä ero esim. taikinan sitkossa on aika jäätävä eri karkeuden vehnäjauhoissa. Olisikohan Mario tarkoittanut, että tyhmää maksaa pizzajauhoista premiumhintaa, kun vastaavia saa paljon halvemmallakin jos tietää mitä ostaa.Ei varsinaisesti, mutta muuten pyörittänyt useempaakin ravintolaa josta lättyjä saanut, puhumatta toki siitä että reseptit on opittu kotimaassa ja pizzasoossinna mamman resepti. Saapasmaan asukkaiden elitismi poisluettuna Italian ulkopuolella nyt ei varsinaisesti kunnon pizzoista tiedetä juuri mitään muutenkaan, sen osottaa kaikenmaailman prismojen pizzajauhot, juuston laittaminen pizzan päälle eikä alle ja pullataikina-kommentit.
Tämä käy enemmän järkeen. Italiassa on vähän parempi valikoima, mutta kotosuomessa pitää tyytyä "pizzajauhoihin" jos haluaa esimerkiksi 00 jauhatuksella.Olisikohan Mario tarkoittanut, että tyhmää maksaa pizzajauhoista premiumhintaa, kun vastaavia saa paljon halvemmallakin jos tietää mitä ostaa.
Joissakin K-kaupoissa on Ramlösa kvarn tipo 00 -jauhoja puolet halvemmalla. Tulee käytettyä tuota yksinään tai sotken saman valmistajan Manitoba creamia. Manitoba cream joutuu hakemaan paikallisesta Prismasta Citymarketin sijasta.Itse käytän ainoastaan noita jauhoja pizzan valmistukseen. Toki ne on nimellä "pizzajauho", mutta eipä sitä tosiaan muuten helpolla löydä 00 jauhoja.
Hungry chef 750g pizzajauho, 00-vehnäjauhoja, hungry chef - foodie.fi
Yksi omista suosikeistani on tonnikala ja punasipuli. Juusto sitten oman maun mukaan. Tähän vielä päälle joko tuoretta valkosipulia tai Poppamiehen Liquid Garlicia, jos valkosipuli maistuu. Lisänä voi laittaa vielä pavunvarsia, jos niistä tykkää.Viikonloppuna tulossa taas pizzapäivä lasten kanssa.
Mitä täytteitä suosittelisitte? Sienet, etanat, äyriäiset, rucola ja basilika ovat nounou
Noston vuoksi vielä uutinen tähän väliin: Miten sopii ryynimakkara pizzaan? Pizzamestaruudesta kisataan Helsingissä ensi viikolla
Itse kehtaan tehdä molempia asioita. Ja helposti. En edes ajattele mitä kehtaamista siinä on. Rikkaat ihmiset on yleensä häikäilemättömiä.Mutta kuinka te kehtaatte käydä jokapäivä hakemassa sen pizzanne jollain hiluilla? Käyttekö eri paikoissa vuorotellen vai? Tulee vähän sama fiilis, kuin että jossain tiskillä ois karkkia tarjolla ja sitten joku tulee ja kahmii taskut täyteen.
Perinteinen kinkku-ananas. Banaani toimii hyvin pizzassa, kandee rohkeasti kokeilla! Voihan sitä kokeilla vaikka johonkin reunaan.Jääkaapissa tällä hetkellä keltaista paprikaa, sipulia, valkosipulia, kinkkusuikaleita, meetvurstisuikaleita ja emmentaljuustoraastetta. Tölkeistä löytyy tonnikalaa öljyssä ja pieniä ananaspaloja.
Banaani tai persikka houkuttelisi, mutta vähän arvelluttaa pizzassa.
Pliis, älkää jatkako offtopikkianne täällä!Itse kehtaan tehdä molempia asioita. Ja helposti. En edes ajattele mitä kehtaamista siinä on. Rikkaat ihmiset on yleensä häikäilemättömiä.
No sitä en ottanutkaan huomioon, mutta ainakin täällä omistaja työskentelee itse keittiössä, niin voihan sitä kiinnostaa. MUTTA eihän tuota tarjousta ole rajattu mihinkään, niin jokainen tehköön kuten lystää. Lopetetaan tämä off-topic nyt tähän.Ne pizzat maksettiin verkkopankissa, vai meinaatko että se pizzan ojentaja siellä paikanpäällä on kiinnostunut montako pizzaa oot tilannut ja millä summalla
Perjantaina tein tuolla Denniksen jauholla ja neljäsosa durum-jauholla 70% hydraatio-taikinan.Jauhoseokset - Dennis Pizzajauho - Foodie.fi
Denniksen nimellä 00-jauhoa italiasta. Onko joku jo ehtinyt testaamaan?
Näyttää erittäin hyvältä. Oliko tämä tehty noilla Dennis jauhoilla?Koko viikon ollut kipeänä ja äsken uunitin kunnon sapuskan jotta suolatasapaino ei pääse järkkymään liikaa
Pohja on melko ohut kuten kuvasta näkyy
Kinkku-ananas-pepperonisalami-sinihomejuusto
Ok. Saisiko vieä tarkan ohjeen ja kuinka monta pohjaa taikinasta tulee ,kiitos. Omilla kokeilulla jääkaappi nostatettu mennyt kärkeen syöjien mielestä mutta omasta mielestä olisi vielä parannettava...Perjantaina tein tuolla Denniksen jauholla ja neljäsosa durum-jauholla 70% hydraatio-taikinan.
Taikina oli heti erilainen verrattuna Divella Tipolla tai Hungry Chefillä tehtyyn. Oli heti tavallaan käsiteltävissä eikä vaatinut kovinkaan kummoista lisäjauhotusta vaivauksen aikana. Eli imaisee nesteet erilailla.
Yksi pizza väännetty tänään ja maussa en varsinaisesti huomannut eroa edellisiin jauhoihin, joten menee ykkösjauhoksi täällä, mikäli vierekkäin kaupassa on Hungry Chef ja Dennis.