Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Öö, Mustangin perus kääntölapiota saa sillä 10-15€... Aliexpressistä saat parilla kympillä pitkävartisia versioita... Miks pitää lähtee säätää ja soveltamaan?
No koska se mustangin kääntölapio maksaa kyllä 30-40e paikasta riippuen eikä 10-15e.
Ja aliexpressistä jos saan 20e pitkävartisen niin miksen vaan sit ostais 12e tota pitkävartista ja tekis siitä itse.

Linkkaa tähän mulle max 15e suomessa oleva mustangin kääntölapio niin käyn heti ostamassa. :D
 
No koska se mustangin kääntölapio maksaa kyllä 30-40e paikasta riippuen eikä 10-15e.
Ja aliexpressistä jos saan 20e pitkävartisen niin miksen vaan sit ostais 12e tota pitkävartista ja tekis siitä itse.

Linkkaa tähän mulle max 15e suomessa oleva mustangin kääntölapio niin käyn heti ostamassa. :D

Huoh, ite ostin viime heinäkuussa sittarista ton 12€ ja ison pizzalapion 25€.

Tai sitten puuilosta Mefisto pizzalapio 7"

Ensinnäkään toi minkä linkkasit ei ole kääntölapio ja sitä modaamalla tulee kalliimmaksi kun ostaa kaupasta oikeasti siihen tarkotettu

Toisekseen jos operoit noilla miniuuneilla, niin kääntölapio on turhake, kun tilaa käännölle ei juurikaan ole.
16" versioissa sitten hyvä olla
 
Viimeksi muokattu:
Huoh, ite ostin viime heinäkuussa sittarista ton 12€ ja ison pizzalapion 25€.

Tai sitten puuilosta Mefisto pizzalapio 7"

Ensinnäkään toi minkä linkkasit ei ole kääntölapio ja sitä modaamalla tulee kalliimmaksi kun ostaa kaupasta oikeasti siihen tarkotettu

Toisekseen jos operoit noilla miniuuneilla, niin kääntölapio on turhake, kun tilaa käännölle ei juurikaan ole.
16" versioissa sitten hyvä olla
Se jos sinä ostit jostain poistosta 12e ei tee siitä sen tuotteen tämänhetkistä hintaa.
Ja toi puuilonkin lapio on 22e.

Enkä nyt tajua, 11.2e maksaa toi linkkaamani lapio, eihän siitä modauksesta nyt kyllä penniäkään mitään kuluja tule, se on vain sahaamista, poraamista ja hiomista.

Ja kyllä toi kääntölapio on mikä videossa on, hyvin iso sellainen vain, johan se videon otsikko ja sisältökin kertoo että sellaista siinä rakennetaan.
 
Mä käytin Big Hornissa kääntölapiona tätä kympin maksavaa Bauhausin pikkulapiota:

16" uunissa sit kääntää jo lapiolla ku lapiolla.
 
Mä käytin Big Hornissa kääntölapiona tätä kympin maksavaa Bauhausin pikkulapiota:
Tuo näyttääkin itseasiassa aika hyvältä.

Bighorni olis itelläkin tuol pihalla, korkkaamattomana vielä, ostin siihen kaasupolttimen myös, mutta ku löytyy toi anton oliverin kaasulla toimiva pizzauuni myös…
Ihan hirveetä kun on niin paljon valinnanvaraa :D
 
Se jos sinä ostit jostain poistosta 12e ei tee siitä sen tuotteen tämänhetkistä hintaa.
Ja toi puuilonkin lapio on 22e.

Enkä nyt tajua, 11.2e maksaa toi linkkaamani lapio, eihän siitä modauksesta nyt kyllä penniäkään mitään kuluja tule, se on vain sahaamista, poraamista ja hiomista.

Ja kyllä toi kääntölapio on mikä videossa on, hyvin iso sellainen vain, johan se videon otsikko ja sisältökin kertoo että sellaista siinä rakennetaan.

Tottakai siitä tulee kuluja, älä nyt ole tyhmä.

Menee omaan työhön aikaa ja tarvikkeisiin.
Katoin ton videon, niin eihän tuossa ollu mitään tolkkua.

Toi tyyppi otti koko pizzan lapiolle ja käänteli joten ihan tavallinen lapio ajaa asiansa.

Halkaisijaltaan pienellä kääntölapiolla otetaan pizzan reunasta kiinni ja pyöritetään jotta pohja ei kerkeä jäähtymään... Kannattaa kattoa pizzajarifinlandin Insta videoita miten asiat hoidetaan oikein... Tekee kuitenkin kauneimpia pizzoja Suomessa.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! € 14,60 59%OFF | Pizza Turning small Pizza Peel Paddle Short round Pizza Tool Non Slip wooden Handle 7 8 9 inch Perforated Pizza Shovel Aluminum

Siitä vaikka Mustangin vastine valmiina, niin ei tarvitse itse sohlata ja todeta että vituiksi meni
 
Tottakai siitä tulee kuluja, älä nyt ole tyhmä.

Menee omaan työhön aikaa ja tarvikkeisiin.
Katoin ton videon, niin eihän tuossa ollu mitään tolkkua.

Toi tyyppi otti koko pizzan lapiolle ja käänteli joten ihan tavallinen lapio ajaa asiansa.

Halkaisijaltaan pienellä kääntölapiolla otetaan pizzan reunasta kiinni ja pyöritetään jotta pohja ei kerkeä jäähtymään... Kannattaa kattoa pizzajarifinlandin Insta videoita miten asiat hoidetaan oikein... Tekee kuitenkin kauneimpia pizzoja Suomessa.
Kuviosaha, akkuporakone, teräsviila ja tunti aikaa, enkä laske omalle ajalle arvoa jos teen sillä ajalla jotain kivaa ja hyödyllistä.
Sen verran perus työkalut että löytyy kaikki…

No niinhän mä heti ekassa viestissäni täsmälleen kirjoitin? :rolleyes:
Että tyyppi teki liian ison joka muistuttaa lapiota.
Mutta silti tuon videon mukaan tehtiin kääntölapiota, sekä ihan samalla tavalla sen tosta tekee, kun tekee vaan pienemmän.
Olen kyllä tietoinen miten se lapio toimii ja millainen sen pitäisi olla.

Tällä hetkellä oonin 12 lapiolla joudun koko pizzan poistamaan uunista moneen kertaan…
 
Käväsin tänään verkkokaupasta hakemassa sekä ton anton oliverin että tämän mustangin testiin.
No mustangi menee kyllä takaisin.

Sen käytöstä tulee vakiona aivan hirvittävä haju, se liekki haisee oudosti kaasulta, sen lisäksi se ei ainakaan ilman takuun menettävää modausta yksinkertaisesti saa aikaan tarpeeksi lämpöä.

Tässä mittauksia mustangin kivestä:
10min 130c etu, 270c taka.
15min 180c etu, 270c taka.
20min 190c etu, 310c taka.
25min 200c etu. 320c taka.
30min 210c etu, 360c taka.

Ja Anton Oliver Focoson vastaavat:
5min 160c etu, 260c taka.
10min 170c etu, 345c taka.
15min 200c etu, 385c taka.
20min 230c etu, 380c keski, 445c taka.
25min 280c etu, 390c keski, 440c taka.
30min 330c etu, 400c keski, 475c taka.

Sen lisäksi että AO ei haissut mätänevälle paskalle kun sitä käytti, se lämpeni siis huomattavasti nopeammin ja kuumemmaksi, lisäksi toi mustangin malli on idioottimainen, kuvissa se näytti aika pieneltä ja kauniilta, todellisuudessa se on aivan tarpeettoman korkea ja leveä ja painaa kuin synti, muiden valmistajien 16 tuumaiset ovat pienempiä kuin tuo 12" mustang.
Et varmaan huomannut katsoa liitoksia yms. läpi saippuaveden kanssa? Jos tulee kaasunhajua, niin silloin kaasu luultavasti vuoti jostain. Tuo letkuliitos Mustangissa on ainakin vähän heppoisen oloinen, kun liitin on muovia. Varmaan saa halki liikaa kiristimällä ja tietysti taas se voi jäädä vuotamaan jos kiristelee liian varoen. Vähän turhaa jossittelua tietysti tässä vaiheessa kun olet tuon jo palauttanut, mutta ei noiden kyllä kuuluisi sytyksen jälkeen haista kaasulle.
 
Et varmaan huomannut katsoa liitoksia yms. läpi saippuaveden kanssa? Jos tulee kaasunhajua, niin silloin kaasu luultavasti vuoti jostain. Tuo letkuliitos Mustangissa on ainakin vähän heppoisen oloinen, kun liitin on muovia. Varmaan saa halki liikaa kiristimällä ja tietysti taas se voi jäädä vuotamaan jos kiristelee liian varoen. Vähän turhaa jossittelua tietysti tässä vaiheessa kun olet tuon jo palauttanut, mutta ei noiden kyllä kuuluisi sytyksen jälkeen haista kaasulle.
Ei pomminvarmasti ollut kyse mistään liittimen tai letkun vuodosta.
Oli aivan uusi letku käytössä eikä sitä hajua tullut ennen kuin liekin käynnisti.
Se haju tuli myös ihan eri suunnalta kuin missä letkun kiinnityskohta on, liekkien mukana tuli se haju ja se haisi pistävästi kyllä oviaukon suuntaan reilusti yli metrin alueelle niin ettei tehnyt mieli istua lähettyvillä.
 
Ei pomminvarmasti ollut kyse mistään liittimen tai letkun vuodosta.
Oli aivan uusi letku käytössä eikä sitä hajua tullut ennen kuin liekin käynnisti.
Se haju tuli myös ihan eri suunnalta kuin missä letkun kiinnityskohta on, liekkien mukana tuli se haju ja se haisi pistävästi kyllä oviaukon suuntaan reilusti yli metrin alueelle niin ettei tehnyt mieli istua lähettyvillä.
Kumma juttu. Vuotiko kenties sitten jostain muualta päin. Itse käytän tuota katetulla terassilla (tosin ikkunat auki) ja siellä ei haise yhtään kaasulle käytön aikana, että jokin valmistusvika tuossa sinulla olleessa yksilössä lienee ollut.
 
Ei pomminvarmasti ollut kyse mistään liittimen tai letkun vuodosta.
Oli aivan uusi letku käytössä eikä sitä hajua tullut ennen kuin liekin käynnisti.
Se haju tuli myös ihan eri suunnalta kuin missä letkun kiinnityskohta on, liekkien mukana tuli se haju ja se haisi pistävästi kyllä oviaukon suuntaan reilusti yli metrin alueelle niin ettei tehnyt mieli istua lähettyvillä.
Vähän outoa, kun kuvailet tuossa mun mielestä pitkälti palamattoman kaasun hajua, jota kaasusta ei kuitenkaan tullut ennen kuin liekin sytytti?
 
Vähän outoa, kun kuvailet tuossa mun mielestä pitkälti palamattoman kaasun hajua, jota kaasusta ei kuitenkaan tullut ennen kuin liekin sytytti?
Ei se haju ollut palamattoman kaasun haju vaan joku ihan outo dynkkis mikä vähän haisi sille kaasulle.
Sellainen omituinen palaneen kemikaalin haju, todella paha haju.
Tosiaan takaseinästä ei ollut kiinnitetty ihan kunnolla, siinä oli sellanen pieni kohta mistä tuli vähän savua, mietin jos tossa on joku 2 kerrosta minkä pitäis estää sen päällisen kuumenemisen niin jos siellä välissä jotain ainetta kun ei oo suunniteltu että liekki menee sinne tms..,

AO ei haissut yhtään miltään kun sitä käytti.
 
Niin no, aika monet kuumenevat ruoanlaittovehkeet toisaalta kyllä haisee pahalle ensimmäisen käytön yhteydessä ja yleensä siitä myös manuaalissakin jotain mainitaan. Näin mulla oli ainakin airfryerin ja leivänpaahtimen kanssa.
 
Joo sieltä kyllä tulee ensimmäisellä kerralla tehtaan suojarasvojen yms. käryä. Siksihän ohjeissa käsketään käyttää laitetta hyvin tuuletetussa paikassa n. 30 min ennen varsinaista käyttöä. Itse tein tuon ensimmäisen lämmityksen avoterassin puolella, niin ei pahemmin tullut tuohon hajuasiaan kiinnitettyä huomiota, mutta kyllä sieltä käryä nousi.
 
Juu se vaan että sen 30min mittauksen vikalla minuutilla haju oli mielestäni edelleen aivan kamala.
 
Ei se haju kyllä ikuisuuksiin voi jatkua, kun ei se nyt kaasustakaan voi sen pahempaa luoda kuin mitä se polttamatta on ja ne ylimääräset materiaalit mitä siellä pömpelissä palaa ei voi riittää loputtomiin.

Mut jos koko pömpeli ei tuppaa lämpenemään riittävästi niin se on kyllä jo ihan oikea ongelma.
 
Tuli cozze 13 pizzauuni tilattua mökille, ennen kuin pääsen sinne niin olis muutama kysymys.
Miten se otetaan käyttöön, eli tarviiko pestä/polttaa rasvoja pois?
Miten kivi pidetään puhtaana vai tarviiko sen olla edes puhdas muuten kuin, että irtokama harjataan pois?
Mites tuon säilöminen, kotona parvekkeella, mihin myös toisinaan sataa vettä, hupun alla ok?
Imeekö uunin kivet kosteutta ja halkeaa helposti?

Paistaminen ilmeisesti niin, että hanat kaakkoon 20-30min ja minimiin kun laittaa pizzan sisään, 30s. Ja käännetään 180 astetta, kuinka nopeesti pizza valmistuu tuolla? Pizzan jälkeen taas hanat kaakkoon, 5-10min?

Infrapuna mittari löytyy jo niin mikä olis sopiva kiven lämpötila napolilaiselle?

Mefisto pizzalapio 12" hommasin lapioksi, yritetäänkö pizzaa kääntää uunin sisällä vai otetaan ulos ja pyöräytys lapion päällä?
 
Tuli cozze 13 pizzauuni tilattua mökille, ennen kuin pääsen sinne niin olis muutama kysymys.
Miten se otetaan käyttöön, eli tarviiko pestä/polttaa rasvoja pois?
Miten kivi pidetään puhtaana vai tarviiko sen olla edes puhdas muuten kuin, että irtokama harjataan pois?
Mites tuon säilöminen, kotona parvekkeella, mihin myös toisinaan sataa vettä, hupun alla ok?
Imeekö uunin kivet kosteutta ja halkeaa helposti?

Paistaminen ilmeisesti niin, että hanat kaakkoon 20-30min ja minimiin kun laittaa pizzan sisään, 30s. Ja käännetään 180 astetta, kuinka nopeesti pizza valmistuu tuolla? Pizzan jälkeen taas hanat kaakkoon, 5-10min?

Infrapuna mittari löytyy jo niin mikä olis sopiva kiven lämpötila napolilaiselle?

Mefisto pizzalapio 12" hommasin lapioksi, yritetäänkö pizzaa kääntää uunin sisällä vai otetaan ulos ja pyöräytys lapion päällä?
Alkuun vaan kunnon kuumennus niin siinä palaa kyllä kaikki ylimääränen pois, ei noita erikseen tarvitse pestä. Kivelle vaan irtomujun harjaus. Suora vesi on ongelma, ilmankosteudenvaihtelut ei niinkään jos on sateelta suojassa.

Pizzan kääntö on yleensä tossa kokoluokassa helpompaa lapiolla uunin ulkopuolella.
 
Tuli cozze 13 pizzauuni tilattua mökille, ennen kuin pääsen sinne niin olis muutama kysymys.
Miten se otetaan käyttöön, eli tarviiko pestä/polttaa rasvoja pois?
Miten kivi pidetään puhtaana vai tarviiko sen olla edes puhdas muuten kuin, että irtokama harjataan pois?
Mites tuon säilöminen, kotona parvekkeella, mihin myös toisinaan sataa vettä, hupun alla ok?
Imeekö uunin kivet kosteutta ja halkeaa helposti?

Paistaminen ilmeisesti niin, että hanat kaakkoon 20-30min ja minimiin kun laittaa pizzan sisään, 30s. Ja käännetään 180 astetta, kuinka nopeesti pizza valmistuu tuolla? Pizzan jälkeen taas hanat kaakkoon, 5-10min?

Infrapuna mittari löytyy jo niin mikä olis sopiva kiven lämpötila napolilaiselle?

Mefisto pizzalapio 12" hommasin lapioksi, yritetäänkö pizzaa kääntää uunin sisällä vai otetaan ulos ja pyöräytys lapion päällä?
Tehdaskäryt pois ensin vaan ja sen jälkeen kovaa ajoa. Jossain ohjeissa taisi olla pyyhkiminen uunin jäähdyttyä, mutten tiedä mitä pyyhkimistä siinä oli.
Kiveä ei tarvitse pitää puhtaana erikseen, parhaassa tapauksessa sinne menee vain pyörittelyjauhoja jotka palaa sinne. Samoin jos uuniin leviää tomaattikastikkeet ja juustot niin polttaa nuo vain tuhkaksi. Seuraavan kerran ennen käyttöä pyyhkäisee kiven puhtaaksi tarvittaessa. Itse taisin ottaa kiven välillä ulos. Kiveä ei saa koskaan pestä tai ainakin sen jälkeen kuivuttava kunnolla läpikotaisin.
Uunia voi säilyttää ulkona, itsellä oli uuni käytössä ympäri vuoden grillikatoksessa ja säilytys grillihupun alla. Kivi ei ime ulkoilmasta kosteutta, mutta jos kastuisi sateesta niin em. huolellinen kuivuminen.
Ennen paistoa uuni täysillä 30min, ir-mittarilla vähintään 400C keskeltä, en nyt muista miten kuumaksi Cozzen sai, lähemmäs 450C kait. Paiston ajaksi puoli teholle ja paistojen välillä täysille sillä välin kun pyörittelet seuraavaa pizzaa, ei sen pidempään tarvi odotella.
Pizzan voi kääntää ulkona pizzalapiolla, mutta myös uunin sisällä kääntölapiolla kun taidot kehittyy. 34x34cm kivellä kyllä kääntyy vajaa 30cm pizza kun homma hallussa. Ei kun reenaamaan.
 
Onko kellään kokemuksia tästä: Mustang Vomero 16 pizzauuni
Kotona on Ooni 12 joka on toiminut moitteitta mutta mökille tekisi mieli hankkia tuollainen hieman isompi laite eikä tuo kallis ole..
Älä helvetissä osta.
Se mustangin 12 versio oli jo niin kamala että ei varmasti toimi paremmin tämäkään.

Sen lisäksi jos huomaat niin nuo myyvät ei olea, eihän tota mihinkään ostoskoriin saa lisättyä…
 
Kyllä tuon saa ostoskoriin lisättyä, toimitusaika on 1-2vk joten tuskin tuolla ei-oota myydään.
Tuo haukkumasi 12-versio näyttää olevan erilainen kuin 16, hyvässä tai pahassa, mene ja tiedä.
Mutta joo, kiitos mielipiteestäsi, kaipaisin kuitenkin ihan oikeita käyttökokemuksia jos joku tuohon on ehtinyt jo hairahtua.
 
Onko kellään kokemuksia tästä: Mustang Vomero 16 pizzauuni
Kotona on Ooni 12 joka on toiminut moitteitta mutta mökille tekisi mieli hankkia tuollainen hieman isompi laite eikä tuo kallis ole..
Käväsin livenä tota kurkkaamassa.
Hämmästyksekseni, se oli kooltaan liki identtinen mustangin vesuvio 12 kanssa, kertoo just siitä miten päin persettä se 12 on suunniteltu.

Suunnittelu tossa vähän fiksumpaa, poikkeuksena se että miksi ihmeessä siinä on savupiippu kun kaasu polttoaineena...
Ja sitten se että käyttää samaa poltinta kuin 12" versiot vähän epäilyttää, että riittääkö sitten potku lämmittää kiveä kunnolla.
 
Suunnittelu tossa vähän fiksumpaa, poikkeuksena se että miksi ihmeessä siinä on savupiippu kun kaasu polttoaineena...
Ja sitten se että käyttää samaa poltinta kuin 12" versiot vähän epäilyttää, että riittääkö sitten potku lämmittää kiveä kunnolla.
Tuota savupiippua itsekin kummastelin, ehkä haluttu vain katu-uskottavuutta tai ajatuksena tehdä puuversio samalla rungolla, mutta päädytty kaasuversioon. Lämpö olisi kuitenkin tarkoitus pitää uunin sisällä eikä puhaltaa ulos korkeimmassa kohtaa.
Onko sama poltin kuin Vesuviossa? Speksien perusteella 5,6 kW vs. 4,4 kW. Kommenttien perusteella Vomero voisi kuitenkin olla paremmin toimiva. Ja näkeehän tuon rakenteestakin.
 
Tuota savupiippua itsekin kummastelin, ehkä haluttu vain katu-uskottavuutta tai ajatuksena tehdä puuversio samalla rungolla, mutta päädytty kaasuversioon. Lämpö olisi kuitenkin tarkoitus pitää uunin sisällä eikä puhaltaa ulos korkeimmassa kohtaa.
Onko sama poltin kuin Vesuviossa? Speksien perusteella 5,6 kW vs. 4,4 kW. Kommenttien perusteella Vomero voisi kuitenkin olla paremmin toimiva. Ja näkeehän tuon rakenteestakin.
Ton tuotteen paketissa lukee tiedoissa 4,3 kW, sitten taas siinä paketissa kuvaustekstissä lukee 5,6 kW. :rolleyes:
Vaikka olisikin 5,6 niin onhan sekin liian vähän 16 tuumaiselle?

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

Tollasen löysin, video ruotsiksi.
40min jälkeen kiven lämpö edessä 300 ja takana 200...

Jos joku kunnolla tajuaa ruotsia niin voisi tänne suomentaa, itse pistin kaverille tuon kohdan vaan whatsapilla ääniviestillä ja tuli takasin noi :D
 
Viimeksi muokattu:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

Tollasen löysin, video ruotsiksi.
40min jälkeen kiven lämpö edessä 300 ja takana 200...

Jos joku kunnolla tajuaa ruotsia niin voisi tänne suomentaa, itse pistin kaverille tuon kohdan vaan whatsapilla ääniviestillä ja tuli takasin noi :D

Videon esikatselu kuva kertonee kaiken, ei tuolla liekillä voi mikään uuni lämmetä. Jos ei sama poltin niin ainakin sama tyyppivika ja ilmeisesti vaatii hiukka enemmin uunin purkamista kuin Vesuvio jos haluaa tuota ilmarakoa säätää. Facebookin Pizzanpaistaja-ryhmässä samankaltaisia kuvia/ongelmia ko. uunista. Kannattaa ostaa uuni, joka toimii suoraan kaupasta ostaessa.
 
Videon esikatselu kuva kertonee kaiken, ei tuolla liekillä voi mikään uuni lämmetä. Jos ei sama poltin niin ainakin sama tyyppivika ja ilmeisesti vaatii hiukka enemmin uunin purkamista kuin Vesuvio jos haluaa tuota ilmarakoa säätää. Facebookin Pizzanpaistaja-ryhmässä samankaltaisia kuvia/ongelmia ko. uunista. Kannattaa ostaa uuni, joka toimii suoraan kaupasta ostaessa.
Juu, kun keksis vaan mikä se paras nyt olisi itselle.
 
Juu, kun keksis vaan mikä se paras nyt olisi itselle.
Eikös videoista saisi vinkkiä siihen?
Itse varmaan venuisin sinne tonnin pintaan vähän suurempaan -jos siis haluaisin ulkona pitsaa tehdä.
tuossa esim: suurempi setti näitä pienempiä:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Eikös videoista saisi vinkkiä siihen?
Itse varmaan venuisin sinne tonnin pintaan vähän suurempaan -jos siis haluaisin ulkona pitsaa tehdä.
tuossa esim: suurempi setti näitä pienempiä:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

Siis helppohan se olisi ostaa jos budjetti ei olisi esteenä. :D
Eli korjataan, mikä olisi paras itselle mikä mahtuisi budjettiin (aivan max 300e, mielummin se 200e).
 
Siis helppohan se olisi ostaa jos budjetti ei olisi esteenä. :D
Eli korjataan, mikä olisi paras itselle mikä mahtuisi budjettiin (aivan max 300e, mielummin se 200e).
Koda12 mennee budjettiin, tai nuo kopiot Cello, Roastmaster jne 99e, tai sitten Cozze, jota voi itse suositella ekaksi uuniksi myöskin, tuo hiukka isompi kuin edellä mainitut. Kevättalvella oli nuo K-raudan kamppikset kun sai Koda16 250e, mutta tuo ei nyt auta enää.
 
Koda12 mennee budjettiin, tai nuo kopiot Cello, Roastmaster jne 99e, tai sitten Cozze, jota voi itse suositella ekaksi uuniksi myöskin, tuo hiukka isompi kuin edellä mainitut. Kevättalvella oli nuo K-raudan kamppikset kun sai Koda16 250e, mutta tuo ei nyt auta enää.
Mulla tosiaan on täällä jo Anton Oliver Focoso pizzauuni sekä Bighornin pizzauuni, molemmat 12" kokoa, sen lisäksi etten millään osaa päättää noiden välillä olen miettinyt että onko toi 12" kuitenkin liian pieni.
Itse kun esim tykkään vähän pitempään kypsytetystä pizzasta ja se on aika hankalaa noin pienellä kivellä kun joku kohta pakolla on lähellä liekkiä...

Tein muuten eilen pitaleipää tuossa AO:ssa ja onnistui pirun hienosti, tuota esim ei Cozzella voisi tehdä koska siinä on niin avuttoman matala se oviaukko...

Tota Cellon 16" olen kyttäillyt, onkohan se useastikin tarjouksessa?
Siinä ainakin tehokas poltin ja L muoto...

Hitto kun olisi tuohon aikaan tajunnut että haluankin kaasulla leikkiä niin olisin ton koda 16 kyllä tuohon hintaan poiminut...
 
Tein muuten eilen pitaleipää tuossa AO:ssa ja onnistui pirun hienosti, tuota esim ei Cozzella voisi tehdä koska siinä on niin avuttoman matala se oviaukko...
On joutunut itekin painelemaan joskus pitaleipää kasaan kääntölapiolla, kun se on kiilautunut Cozzen sisään. Se isompi Cozze 16" voisi olla mielenkiintoinen testata joskus, vanhojen aikojen kunniaksi.
 
Juhannuspitsaa
20230623_170217.jpg20230623_165137.jpg20230623_171821.jpg
 
Karu 12 ja 16 tarjouksessa 199e/399e:
 
PIZZALAUANTAI

• Pirkka Parhaat Pizzataikina 00-jauhoista 250g pakastepallo
• Kinkkua
• Mozzarellaa
• Emmental- ja mozzarellaraastetta
• Sinihomejuustoa
• Valkosipulia
• Oreganoa

Tomaattikastikkeesta tuli hyvää, kun lisäsin Mutin sekaan aasialaistyylistä BBQ kastiketta

Yön yli jääkaapissa ollut pohja jäi vähän vaisuksi ja olisi pitänyt kohottaa lisää huoneenlämmössä.

DSC06209.JPG DSC06212.JPG DSC06202.JPG
 
Tein tänään pizzauunissa kiekkoja ja kokeilin käyttää tätä kastikkeena:
1688917134293.png


Toimi erinomaisen hyvin vaikka onkin pastakastike mutta tässä oli tasaisemmin tuota ndujaa kuin että sitä rämpsi sinne tänne pizzaa. Suosittelen kokeilemaan!
 
Tein tänään pizzauunissa kiekkoja ja kokeilin käyttää tätä kastikkeena:
1688917134293.png


Toimi erinomaisen hyvin vaikka onkin pastakastike mutta tässä oli tasaisemmin tuota ndujaa kuin että sitä rämpsi sinne tänne pizzaa. Suosittelen kokeilemaan!
Mistäs tätä ostit?
 
Meinasin just illalla käydä hakemassa säilöketölkin san marzanon tomaatteja ja surautella siitä pizzakastikkeen, onko sulla kokemusta noista myös, että kumpi paremman makuista?
Emmä niin pro ole. Teen kastikeet mututuntumalla milloin tölkkitomaateista, milloin murskasta ja milloin ostan valmiita sooseja.
 
Niin, kiinnostavaaa kylä ajatus että ensin ostettaisiin hyviä ja kaliita tomaatteja, ja sitten chilistetään se ettei vaan erottaisi niitä hyviä tomaatteja... itse kannatan makueroja -se että tehdään tasaista mosoa, silloin voisi syödä suoraan kaikki vaan tehosekoittimella piltiksi vedettyä...
 
Olisi tarkoitus kokeilla poolish pohjien tekoa, pizzanpaistajien poolish ohjeessa mainittiin, että valmiita pullia kohotetaan 1 tai jopa 2 päivää. Onko toi miten tarkkaa jos vaikka 4 päivää menee jääkaapissa?

Aikaisempi ohje (tuba) millä tein niin neuvottiin öljyämään astia ja pallot mut tuossa poolish ohjeessa tuosta ei ollut mitään mainintaa. Mun kipot(7dl)on ilmatiiviitä niin voiko pallot laittaa suoraan kippoihin ilman öljyä ja jauhoja, pinta ei nahkoitu?

Jussina tuli kokeiltua pakaste palloja, Pirkan parhaat ja Fazer, makua ei ollut nimeksikään verrattuna itse tehtyihin, sikäli harmi kun pääsisi paljon helpommalla.
 
Viimeksi muokattu:
Olisi tarkoitus kokeilla poolish pohjien tekoa, pizzanpaistajien poolish ohjeessa mainittiin, että valmiita pullia kohotetaan 1 tai jopa 2 päivää. Onko toi miten tarkkaa jos vaikka 4 päivää menee jääkaapissa?

Aikaisempi ohje (tuba) millä tein niin neuvottiin öljyämään astia ja pallot mut tuossa poolish ohjeessa tuosta ei ollut mitään mainintaa. Mun kipot(7dl)on ilmatiiviitä niin voiko pallot laittaa suoraan kippoihin ilman öljyä ja jauhoja, pinta ei nahkoitu?

Jussina tuli kokeiltua pakaste palloja, Pirkan parhaat ja Fazer, makua ei ollut nimeksikään verrattuna itse tehtyihin, sikäli harmi kun pääsisi paljon helpommalla.
Äkkiseltään kävi mielessä, että sitko saattaa kärsiä liian pitkästä kohotusajasta, mutta oikeat jauhot valitsemalla ei varmaan ole haittaa.

Itse laitan aina kipon pohjalle ja taikinapallon päälle durum-jauhoja ja sitten "hölskyttelen" palloa laidasta laitaan, että jauhot tarttuvat taikinan pohjaan ja pallosta tulee pyöreä.

Tuohon öljyämiseen en osaa vastata, kun en ole koskaan sitä tehnyt.

En tiedä mitä Pirkan palloja olet käyttänyt. mutta nämä 250g pallot on ihan loistavia ja maukkaita.

 
Antakaas mulle joku hyvä ohje taikinaan, sellanen että tulis 3 taikinapalloa ja kokoa saisi olla silleen et just saa ooni 12" lapiolla mahtumaan per pallo.
Helppo käsiteltävyys plussaa, oon paska venyttämään sitä taikinaa.
Ja optimaalinen olis sellanen että se on jääkaapissa 12-18h kohoomassa ja saa sit olla 2 tuntia huoneenlämmössä ennen kun ruvetaan venyttelemään.

Tuntuu etten itse saa millään yhtä hyvää taikinaa tehtyä ku fazerin valmispallot...
 
Antakaas mulle joku hyvä ohje taikinaan, sellanen että tulis 3 taikinapalloa ja kokoa saisi olla silleen et just saa ooni 12" lapiolla mahtumaan per pallo.
Helppo käsiteltävyys plussaa, oon paska venyttämään sitä taikinaa.
Ja optimaalinen olis sellanen että se on jääkaapissa 12-18h kohoomassa ja saa sit olla 2 tuntia huoneenlämmössä ennen kun ruvetaan venyttelemään.

Tuntuu etten itse saa millään yhtä hyvää taikinaa tehtyä ku fazerin valmispallot...
Tästä vaan kokeilemaan eikä tarvitse arvailla.

E: Ja se vaivaaminen on tärkeää. Itse en onnistu siinä en sitten millään, mutta sain ikuisuuden vanhan leipäkoneen ja siinä on hyvä taikina pyöräyttää ja sen jälkeen sen venyttäminen onkin ollut hitosti helpompaa. Eli itsellä vaivaaminen vaatiin jonkinlaisen aparaatin niin alkaa homma sujumaan.
Tosin venyttely ei suju täälläkään täysin moitteetta kun tuntuu aina tulevan joko reikiä tai sitten reunat ei ohene millään ja taikina on keskeltä millin tuhannesosan paksuinen mutta reunat on sentin paksuisia. Harjoittelua vaan.. mutta niinkuin sanoin niin itsellä ei tuo taikinan teko käsin onnistu sitten millään.
 
Viimeksi muokattu:
Tärkeintä on oikea veden ja jauhon suhde, sekä vaivaaminen. Aineksien mittaamiseen suosittelen vaakaa, ellei ole jo käytössä. Desimitalla on vaikea saada oikea määrä jauhoja, vaikka kuinka yrittää.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
Tätä ohjetta kun seuraa tarkasti, pitäisi onnistua. Taikinahommissa ei kannata skipata yhtään turhalta tuntuvaa vaihetta, koska ne eivät ole turhia.
 
Tärkeintä on oikea veden ja jauhon suhde, sekä vaivaaminen. Aineksien mittaamiseen suosittelen vaakaa, ellei ole jo käytössä. Desimitalla on vaikea saada oikea määrä jauhoja, vaikka kuinka yrittää.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
Tätä ohjetta kun seuraa tarkasti, pitäisi onnistua. Taikinahommissa ei kannata skipata yhtään turhalta tuntuvaa vaihetta, koska ne eivät ole turhia.

Joo ei koskaan desimitalla, aina vaakan kautta. Tänkin oppii kantapään kautta..
 

Statistiikka

Viestiketjuista
296 271
Viestejä
5 067 891
Jäsenet
81 054
Uusin jäsen
ASinShiro

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom