Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2025 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Tämä heppu vääntää aika hyvännäköisiä lättyjä ja uunikin on kohdallaan.
Bambulapio on sisäänlaittoon helpompi, pizza ei tartu niin helposti, mutta alumiininen reijitetty on loppuviimein parempi koska uuniin ei pääsy niin paljoa ylimääräistä jauhoa. Bambulapio kannattaa kyllä hommata ihan opettelutarkoitukseen.Emäntää kiinnostais pizzauunin hommaaminen. Ennestään meillä grillinä Weberin Master Touch 57cm, joten hiili/puulla mennään. Vaihtoehtoina Ooni Karu 12 ja Pro. Näistä Pro 130€ kalliimpi. Mielipiteitä?
Mietityttää kuinka suuret lämmöt noista piipuista nousee, jotta voiko käyttää katetulla terassilla. Etäisyyttä tason päällä olevalla uunilla piipun yläpäästä kattoon on noin puoli metriä (ellei keksi parempaa paikkaa grillipöydälle). Katos on puu palkkeja ja sen yläpuolella muovia. Muuten hyvin tuulettuva tila eli ei ole esim lasitettuja seiniä jne.
Ilmeisesti pitäisi myös mielellään olla 2 eri lapiota (?), yksi isompi jolla pizza laitetaan uuniin sekä kääntölapio. Kumpi materiaali mielestänne on parempi edellä mainitulle: alumiini vai bambu?
Tämä mozzarella on hyvin kuiva noihin litkussa uiviin verrattuna. https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-parhaat-mozzarella-250g-pp-6410405295460Suomi on kehitysmaa, mitä markettien mozzarellavalikoimiin tulee.
Tuo on juurikin sitä täällä mainostettua Ritan herkun mozzarellaa. Tosin vain eri paketissa.Tämä mozzarella on hyvin kuiva noihin litkussa uiviin verrattuna. https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-parhaat-mozzarella-250g-pp-6410405295460
Maku ihan ok.
Tällä tein eilen pohjat valmiiksi. Tai no vedin suoraan yhtenä isona kappaleena jääkaappiin n. 16h. Tein virheen siinä, että aloin repimään könttää kahteen osaan enkä ottanut veitsellä siististi irti toisistaan. Uskon, että tässä vähän koostumus hävisi. Mutta parhaimmat pitsat tähän asti ja ihan perus uunilla 275 astetta.![]()
Pizza-Jarin taikinaohje - Pizzanpaistajat
Tällä ohjeella teet 4 pizzapohjaa, joiden halkaisija valmiina on noin 30 cm.Taikinan kohotusaika on melko pitkä (noin 36 tuntia), joten tässä kannattaa käyttää suhteellisen vahvoja jauhoja. 600 g 00-pizzajauhoja 420 ml kylmää vettä 0.6 g kuivahiivaa 15 g hienoa merisuolaa 12 ml...pizzanpaistajat.fi
Tässä saman pizzajarin taikinaohje.
Bambulapio on sisäänlaittoon helpompi, pizza ei tartu niin helposti, mutta alumiininen reijitetty on loppuviimein parempi koska uuniin ei pääsy niin paljoa ylimääräistä jauhoa. Bambulapio kannattaa kyllä hommata ihan opettelutarkoitukseen.
Jos haluat käännellä pizzaa uunissa kääntölapiolla jne on 16 mallit oonilta kokoluokallisesti järkeviä. Omalla koda12 käännän pizzan nykäsemällä lapiolla ulos ja siinä sormella lapiolla pyöräyttää ja takas uuniin, tuohon käytän perus alumiinilapiota. Ihan kätevää noinkin.
Kannattaa hommata vähintään sellanen uuni missä on kaasuoptio. Puu/hiilihommat on hyvien lämpöjen suhteen suht työläitä ja kaasiadaptereja on alkanut näkymään reippaasti tuttavapiirissä sit lopulta.
Talvella ei juuri viitsi uunia lämmitellä
Olisi aika outoa olettaa että syntikypsät valmisteet kuten makkara tai juusto voivat olla laadukkaita, mutta kokonaan valmiiksi tehty annos ei voisi olla. Toki voi olla sitä mieltä että mikään teollinen elintarvike ei voi olla laadukas ja hyvää pizzaa tulee vain kun tekee itse juustonsa.On todella, koko sana laadukas eines on mahtava termi! ;-D
Täh, eikö jokaisella ole omaa lehmää josta saa maidon siihen juustoon?Olisi aika outoa olettaa että syntikypsät valmisteet kuten makkara tai juusto voivat olla laadukkaita, mutta kokonaan valmiiksi tehty annos ei voisi olla. Toki voi olla sitä mieltä että mikään teollinen elintarvike ei voi olla laadukas ja hyvää pizzaa tulee vain kun tekee itse juustonsa.![]()
Noh, tätä keskustelua ei tarvisi käydä, jos ei postaa pizzan valmistusketjuun einespizzoja. Ymmärtänet itsekin, että se on täysin offtopikkia.Olisi aika outoa olettaa että syntikypsät valmisteet kuten makkara tai juusto voivat olla laadukkaita, mutta kokonaan valmiiksi tehty annos ei voisi olla. Toki voi olla sitä mieltä että mikään teollinen elintarvike ei voi olla laadukas ja hyvää pizzaa tulee vain kun tekee itse juustonsa.![]()
Miksei pizzan paisto kuulu pizzan valmistusprosessiin?Noh, tätä keskustelua ei tarvisi käydä, jos ei postaa pizzan valmistusketjuun einespizzoja. Ymmärtänet itsekin, että se on täysin offtopikkia.
Valmistus ei tämän topikin puitteissa sisällä eineksen mikrottamista.Miksei pizzan paisto kuulu pizzan valmistusprosessiin?
Joskus 15v sitten, kun pakastepizzat vielä kuuluivat ruokavaliooni, niin sillä paistolla oli todellakin suurikin vaikutus lopputulokseen. Big Onen jos paistoi ohjeiden mukaan niin siitä tuli lähes hirveää. Juusto sellaista kovaa ja kuivaa. Oikea valmistustapa oli paistaa monta minuuttia vähemmän, silloin täyte oli pehmeää ja pizza oikeasti hyvä.
Mielenkiintoista olisi tietää miten nämä oonit paistaa pakasteet, tuoko lisäarvoa.
Minusta se on pizzan valmistusta kotona siinä missä muutkin menetelmät.Valmistus ei tämän topikin puitteissa sisällä eineksen mikrottamista.
Joskus mökillä tuli muutaman oluen jälkeen laitettua pakastepizza grilliin kiven päälle, kivi halkesi käytännössä hetiMiksei pizzan paisto kuulu pizzan valmistusprosessiin?
Joskus 15v sitten, kun pakastepizzat vielä kuuluivat ruokavaliooni, niin sillä paistolla oli todellakin suurikin vaikutus lopputulokseen. Big Onen jos paistoi ohjeiden mukaan niin siitä tuli lähes hirveää. Juusto sellaista kovaa ja kuivaa. Oikea valmistustapa oli paistaa monta minuuttia vähemmän, silloin täyte oli pehmeää ja pizza oikeasti hyvä.
Mielenkiintoista olisi tietää miten nämä oonit paistaa pakasteet, tuoko lisäarvoa.
Ei se niin päivänselvää ole, entäs jos pizza on jääkaappikylmä, lämpötilaeroa on se n. 500 astetta, en usko että 460 vs 440 asteen deltalla kiven ja ruuan välillä on isoa eroa.Onhan toi nyt päivänselvää mitä tapahtuu, kun laitat -18c pizzan +500c hauraalle pizzakivelle....
Eikai tässä kukaan ole ketjua rikkomassa, totesin vain, että eineksen mikrottaminen ei tähän topikkiin kyllä kuulu. Foorumilta löytyy jo valmisruoka ja ruokatuotesuositusketjuja joten eineksistä voi postailla niihin.No älkää nyt rikkoko tätäkin ketjua moneen osaan sen takia onko se alkuperäistä napolilaista ohjetta käyttäen tehty pizza, tai vaikka uunipiirakkapitsa ala kännissä tehty. Eiköhän tää ketju riitä kaikkeen. Vittu joka ketjussa nykyään tappelua.
Ei se niin päivänselvää ole, entäs jos pizza on jääkaappikylmä, lämpötilaeroa on se n. 500 astetta, en usko että 460 vs 440 asteen deltalla kiven ja ruuan välillä on isoa eroa.
Mielenkiintoista olisi tietää miten nämä oonit paistaa pakasteet, tuoko lisäarvoa.
Ei se niin päivänselvää ole, entäs jos pizza on jääkaappikylmä, lämpötilaeroa on se n. 500 astetta, en usko että 460 vs 440 asteen deltalla kiven ja ruuan välillä on isoa eroa.
Mä olen tiputtanut puoleen tai jopa alle. Siltikin se polttimon puoleinen reuna palaa tai melkein palaa ennenkuin pitsaa alkaa uskaltaa kääntää (noin 40sec kohdalla) ettei se vaan hajoa uuniin. Käytännössä pistän aluksi pienelle ja sitten ekan käännön jälkeen nostan. 2,5min about itsellä lätty sisällä ja 4,5-5,5min uuden pitsan teko eli uutta pitsaa sisään 7-8min välein.Mitäs pikku Oonin omistajat ovat lämpötilan säädöstä mieltä?
Tiputatteko puoleen väliin aina kun lätty sisässä ja sitten takaisin maksimiin kun lätty ulkona?












Miltä mozzarellavalikoima näytti?
Melkein pari viikkoa säilyy ihan avonaisessa kipassakin mitä nyt vähän kuivuu. Tölkkiin ei kannata jättää, tölkistä jää joka tuotteeseen erikoinen sivumaku. Säilyvyyteen vaikuttaa myös se että paljon ”paskaa” siellä kipassa on eli tyyliin jos maistat lusikasta ja otat sillä lisää. Pilaantumisen huomaa kyllä kun väri vaihtuu vihertäväksi ja vähän sitä ennen maustaMitenköhän kauan muuten uskaltaa tuollaista Mutin kastiketta säilyttää jääkaapissa? Perus tuunaukset ja ilmatiiviissä rasiassa.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.