Nyt tein 1,15kg jauhoilla 600g vedellä ilman öljyä taikinan ja olihan tämä tietyllä tapaa mielestäni "parempi", ehkä niitä jauhoja olisi vieläkin voinut hieman laittaa enemmän itse taikinaan. Hiivaakin yritin laittaa inhimillisemmin ja siinä näytin myös onnistuneen. Toki otin myös pakkasesta yhden vanhan 1kg@600g+öljy suhteella tehdyn testiksi ja kyllästin sen jauhoilla päästä varpaisiin pyöritysvaiheessa - tämäkin toimi ihan kohtuullisesti ellei jopa hyvin. Jostain syystä ihan ekoissa elämäni pizzoissa jauho jotenkin "paloi pizzan pohjaan" ja tästä syystä luulin että överijauhoitusta ei saisi tehdä, en tiedä johtuiko tämä sitten uunituoreesta pizzakivestä vai mistä, mutta nyt överijauhoitus ei haitannut menoa eli siis paistotulosta&makua lainkaan...
Erona on selkeästi että tuo 1kg variantti venyy "helpommin" muotoonsa, tuota 1,15kg:ta saa jo vähän puoliväkisin venytellä (siltikin siihenkin tulee helpohkosti johonkin kohtaan vähän turhan liian ohut osio josta on altis hajoamaan uunissa - ehkä tämä on pyöritystekninen asia jonka oppii kun toistoja jokunen sata takana). Lisäksi kun katsoo näitä tämän threadin taikinan muokkaus videoita niin tuo 1kg on alun tahmaisuudellaan hyvin lähellä videoita joka pinnasta sitten reilusti veivaamalla häviää, tuo 1,15kg möntti on jo lähtöjään hyvin kiinteä.
1,15kg taikinaa voisi jo harkita yrittävän ottavansa täytettynä lapion päälle - mutta ei ehkä ihan sittenkään, ens kerralla laitan vielä hieman lisää jauhoja taikinaan testiksi... Noita 1,15kg versiota pystyi nyt ainakin 3 kpl veivaan valmiiksi pöydälle siten että ne venasi siinä kun edeltävät oli saanut uunista ulos -> seuraava taikina lapion päälle & täyttö ja uuniin ja vasta sitten 3. valmis lätty lapion päälle täytettäväksi. 1kg taikina tuntui imevän jauhoja odottaessa aika reilusti että ihan pieni keko ei alla riittänyt mihinkään vaan suht tukevasti oli tarranut pöytään kiinni.
Kiitokset jauhomäärä vinkeistä kaikille, tuo oli varmasti suurin tekijä ongelmissa!
Enää ei tarvitsisi kuin keksiä että miten pelastaa pizza tuolta uunin syövereistä jos siihen tulee reikä, tuntuu olevan vaikeaa ja mitä enemmän juustoa ja muuta möhnää reikäkohdassa on niin sitä tuskaisemmaksi muuttuu... Tökkiessä reikä helposti kasvaa jolloin ongelmakohta ja ongelma vain suurenee. Lopulta ollaan tilanteessa jossa pizzan jäänteet saa kaapia uunista roskiin ja sen jälkeen pitää pientä pyrolyysiä päällä jotta polttaa kivestä kaiken tahmaavan moskan irti
. Välillä käy niinkin että kerran sen pieni reikäisen pizzan saa sieltä hyvin pois, mutta kun käännät ja pistät takas niin sitten on jämpännyt enemmän kiinni ja kun sitä pitää käytännössä vähintään sen 3x kääntää niin ei hyvä.
Lisäksi pelletit tuntuu "holvaavan" aika helposti, toisin sanoen sitä polttimen pelletti'piippua' täytyy kopistella jotta kamat putoilee alas. Säätöpelti on jo suht pystysuorassa ja se tuntui parantavan tilannetta, ihan täysin en tajua mikä tuon säädön idea on kun selvästi loivalla luiskalla se ei oikein toimi? Kuitenkin jos tuo holvaus tapahtuu niin lämmöt ikävästi putoaa ja sitten menet törkkimään "raakaa"pizzaa ja reikien syntyminen on todennäköisempää. Takaosaankaan kun ei oikein näy mitenkään niin hankala arvioida muutakuin ajan perusteella että koska lättyä pitäisi kääntää ja perustuu tietenkin olettamalle tietysti lämpötilasta
. Tuo kuitenkin polttaa välillä reunat niin helposti että mielummin pyrkii kääntämään ennemmin kuin myöhemmin.