Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
Monissa jenkkiohjeissa leivonnas käytetään suolatonta voita (unsalted butter). Onko tällä muuta funktiota kuin että ei tule liian suolaista leipomusta? Vai onko tuolla suolattomuudella joku suurempi funktio?

Valiolta löytyy seuraava vastaus tuohon kysymykseen eli:

Voi leivonnassa: vinkit kotileipurille - Valio

1731169330066.png
 
Pähkinöiden syötiä koitetaan lisätä perheessä, ja mukulatkin tykkää. Ovat vaan perkaleen kalliita... Mistä tilata halvalla roppakaupalla esim suolaamattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä?
 
En nyt äkkiä löytänyt ketjua tuosta uudesta ravintosuosituksesta, mutta osaako kukaan sanoa miksi jokapaikassa missä tästä on uutisoitu ja höpisti on puhuttu vain punaisesta lihasta ja kalasta. Jos olen ymmärtänyt oikein niin siipikarjan liha ei kuulu punaisiin lihoihin niin mikäs niiden laita on uusien suositusten suhteen?
 
En nyt äkkiä löytänyt ketjua tuosta uudesta ravintosuosituksesta, mutta osaako kukaan sanoa miksi jokapaikassa missä tästä on uutisoitu ja höpisti on puhuttu vain punaisesta lihasta ja kalasta. Jos olen ymmärtänyt oikein niin siipikarjan liha ei kuulu punaisiin lihoihin niin mikäs niiden laita on uusien suositusten suhteen?

Julkaisu löytyy Kestävää terveyttä ruoasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024

Taulukosta 4 pätkä (sivu 71):

Ruoka-aineryhmäSuositeltava käyttömääräHuomioitavaa
Kala ja kalavalmisteet300–450 g/vk (kypsä, syötävä osa), josta rasvaista kalaa vähintään 200 g/vkKestäviä kalakantoja suosien.
Siipikarja1*Nykyistä vähäisempi käyttö suositeltavaa ympäristönäkökulmasta.
Punainen lihaKorkeintaan 350 g kypsennettyä lihaa ja prosessoitua lihaa viikossa (noin 500 grammaa raakaa lihaa)Vähäisempi käyttö ympäristönäkökulmasta suositeltavaa.
Prosessoitu lihaMahdollisimman vähänKoskee sekä punaisesta että siipikarjan lihasta valmistettuja tuotteita. Terveysnäyttöön perustuen käytön tulisi olla mahdollisimman vähäistä runsaan tyydyttyneen rasvan, suolan, nitriitin ja fosfaatin vuoksi.
Kananmuna1*Korkeintaan yksi kananmuna päivässä

1* Ei riittävää tutkimusnäyttöä suositeltavalle käyttömäärälle.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 712
Viestejä
4 513 835
Jäsenet
74 457
Uusin jäsen
armo79

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom