Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Monissa jenkkiohjeissa leivonnas käytetään suolatonta voita (unsalted butter). Onko tällä muuta funktiota kuin että ei tule liian suolaista leipomusta? Vai onko tuolla suolattomuudella joku suurempi funktio?
En nyt äkkiä löytänyt ketjua tuosta uudesta ravintosuosituksesta, mutta osaako kukaan sanoa miksi jokapaikassa missä tästä on uutisoitu ja höpisti on puhuttu vain punaisesta lihasta ja kalasta. Jos olen ymmärtänyt oikein niin siipikarjan liha ei kuulu punaisiin lihoihin niin mikäs niiden laita on uusien suositusten suhteen?
Ruoka-aineryhmä | Suositeltava käyttömäärä | Huomioitavaa |
---|---|---|
Kala ja kalavalmisteet | 300–450 g/vk (kypsä, syötävä osa), josta rasvaista kalaa vähintään 200 g/vk | Kestäviä kalakantoja suosien. |
Siipikarja | 1* | Nykyistä vähäisempi käyttö suositeltavaa ympäristönäkökulmasta. |
Punainen liha | Korkeintaan 350 g kypsennettyä lihaa ja prosessoitua lihaa viikossa (noin 500 grammaa raakaa lihaa) | Vähäisempi käyttö ympäristönäkökulmasta suositeltavaa. |
Prosessoitu liha | Mahdollisimman vähän | Koskee sekä punaisesta että siipikarjan lihasta valmistettuja tuotteita. Terveysnäyttöön perustuen käytön tulisi olla mahdollisimman vähäistä runsaan tyydyttyneen rasvan, suolan, nitriitin ja fosfaatin vuoksi. |
Kananmuna | 1* | Korkeintaan yksi kananmuna päivässä |