Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mikä on paras valmis maustesekoitus ranskalaisille perunoille (lähinnä pakaste)?
Tullut testattua jotain halvimpia ranskanperunamaustepakkauksia ja ei ollut kovin hyviä niin jotain suosituksia olis kiva löytää.
Mitä maustesekoituksia esim. kebabpaikat käyttää?
Mikä on paras valmis maustesekoitus ranskalaisille perunoille (lähinnä pakaste)?
Tullut testattua jotain halvimpia ranskanperunamaustepakkauksia ja ei ollut kovin hyviä niin jotain suosituksia olis kiva löytää.
Mitä maustesekoituksia esim. kebabpaikat käyttää?
Kokeile tätä Santa Marian seosta:Mikä on paras valmis maustesekoitus ranskalaisille perunoille (lähinnä pakaste)?
Tullut testattua jotain halvimpia ranskanperunamaustepakkauksia ja ei ollut kovin hyviä niin jotain suosituksia olis kiva löytää.
No siis tämä on se mitä haluat noihin raneihin ripotella! Kovaa kamaa ja tosi lähellä (ellei samaa) mitä joissain kebaasiloissa käyttelevät. Ranskanperunamaustesuola - MeiraMikä on paras valmis maustesekoitus ranskalaisille perunoille (lähinnä pakaste)?
Tullut testattua jotain halvimpia ranskanperunamaustepakkauksia ja ei ollut kovin hyviä niin jotain suosituksia olis kiva löytää.
Mitä maustesekoituksia esim. kebabpaikat käyttää?
Sain tähän vastauksen Hartwallin asiakaspalvelijalta, joka kertoi " aromit " ainesosan sisältävän pienen määrän aitoa greippimehua - prosenttiosuutta ei tosin maininnut. Luetteli muita lonkeroita esimerkiksi ananaslonkeron missä ei greippiä käytetä.Hartwallin aito greippilonkero 5,5% mainosteksti lupailee että tehty greipistä ja ginistä.
Ainekset: Vesi, sokeri, gin, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (E330), aromit, stabilointiaine (E414), safloriuute
Miksi aineksissa ei kuitenkaan ole mainintaa greipistä? Kaverin kanssa tänään asiasta juteltiin ja sanoi ettei kolesterolilääkkeen takia saa juoda lonkeroa greipin takia, mutta minun mielestä tuossa ei sitä ole käytetty lainkaan, korkeintaan aromia? Onko jollakin parempaa tietoa?
On tietty. Alkoholin tuonti matkalta - TulliTarkoitus olisi käydä Tallinnassa hakemassa iso kasa juhlajuomia, onko olemassa jotain rajoituksia paljon sieltä saa tuoda alkoholia?
Googlettelin niin en ihan selkeää vastausta löytänyt...Miksi joskus mikrottaessa keitetyistä perunoista tulee aivan kauhean makuisia?
Keitän perunoita ja syön niistä tuoreeltaa osan. Hyviä on.
Seuraavana päivänä lykkään eiliseltä jääneet potut mikroon ja OSA perunoista on aivan hirveen makuisia, osa ihan normaaleita. Mikä ihme tätä aiheuttaa? En ole huomannut mitään eroa lajikkeissa tai missään ja tätä pahaa makua ei ole koskaan tuoreeltaan keitetyissä, ainoastaan mikrotetuissa. Joskus myös paistetuissa (eli edellisen päivän jämäpotuissa) on samaa makua. Ei kaikissa, ei aina mutta monesti.
Makua on vaikea kuvailla mutta sellainen kitkerä paha maku tulee niihin.
Perunat omasta maasta ja kylmäkaapissa eikä ole vihreitä, huomaisin sen heti koska pesen ne tarkasti ja omassa maassa ovat sen verran syvällä että vihreitä yleensäkkään ei ole montaa ja nekin oon samantien heittäny menemään.Googlettelin niin en ihan selkeää vastausta löytänyt...
Perunassa on solaniinia, ei ole pakko olla vihreää kohtaa. Solaniini maistuu kitkerälle.
Kakoniinia on ainakin vihreissä perunoissa, ja se on myös kitkerää. En löytänyt onko sitä vihreättömissä perunoissa.
Perunoita kun säilyttää jääkaapissa niin hiilarit alkaa pilkkoutua sokeriksi. Kun ovat kypsiä niin saattaa vielä voimakkaammin hiilarit reagoida.
Voi olla että osa perunoista on saanut valoa, sen verran kuitenkin ettei ihan selkeästi ole vihreitä. Juuri valmistettuna ei maistu kitkeryys, mutta kypsytys ja säilytys jääkaapissa niin joku kemiallinen reaktio niin siitä maku?
Itse tuota joskus miettinyt kun perunat olleet pahan makuisia, mutta huomannut ettei kaikki maista sitä kitkeryyttä.
Jossain keskustelufoorumilla oli kommentti että kylmä saattaa lisätä glykoalkaloidien (esim tuo solaniini) määrää perunassa. Ei tarvitse olla vihreitä.Perunat omasta maasta ja kylmäkaapissa eikä ole vihreitä, huomaisin sen heti koska pesen ne tarkasti ja omassa maassa ovat sen verran syvällä että vihreitä yleensäkkään ei ole montaa ja nekin oon samantien heittäny menemään.
Tarkoitus olisi käydä Tallinnassa hakemassa iso kasa juhlajuomia, onko olemassa jotain rajoituksia paljon sieltä saa tuoda alkoholia?
Ohjetasot itsessään on ihan hyvät, varsinkin jos ostaa eri tyyppisiä alkoholeja. (en tiedä mikä on pointtina koko alkoholityypillä tässä yhteydessä, mutta se ei ole tämän ketjun aihe) Noista ohjesäännöistä voi poiketa ylöspäin jos on joku syy:
Matkustaja voi tuoda alkoholia enemmänkin omaan käyttöönsä, mutta tarvittaessa on pystyttävä uskottavasti selvittämään, että ohjetasojen ylittävä osuus tuodusta alkoholista on tarkoitettu omaan käyttöön.
Juu, oikealla asialla saa tuoda enemmänkin, mut aina on pieni mahis, että tullissa otetaan tavara haltuun, jos isompaa satsia tuo eikä selitykset kelpaa. Pienempi määrä voidaan ottaa haltuun tuollaisessa mainitsemassasi tapauksessa, jos epäillään muuta kuin omaa käyttöä.Sitä en tiedä mitä tuo oikeasti käytännössä tarkottaa, normaalisti jos teet kerran-pari vuodessa Tallinnan reissua niin autoa ei pysäytetä mutta taas jos matkustat kuukausittain pakettiautolla yli niin voisi kuvitella että kiinnittää huomiota.
Laissa käytetty sanonta (termi) on "saattaminen todennäköiseksi". Tullin ohjeissa käytetään sanontoja "selitys" tai "selvitys".
Käytännössä matkustajan saapuessa laivalta maihin alkoholituomistensa kanssa, hänen ei tarvitse tehdä mitään, jos tullivirkailija ei erikseen kysy.
Jos tullivirkailija sitä vastoin kysyy, mihin tarkoitukseen ohjetasojen ylittävä määrä alkoholia aiotaan käyttää, riittää maahantulovaiheessa vapaamuotoinen suullinen selitys tai kertomus. Tullivirkailija saattaa esittää tarkentavia kysymyksiä matkustajan esittämän selityksen tai kertomuksen pohjalta. Tuomisten määrä ja laatu saatetaan tarkistaa ja pyytää matkustajan henkilö- ja yhteystiedot. Mitään kirjallista materiaalia ei tarvitse esittää tai laatia, mutta sellaisen esittämiselle ei toki ole mitään estettä. Useimmissa tapauksissa tullivirkailijan kanssa käyty keskustelu ja tuomisten määrän toteaminen riittää asian selvittämiseksi.
Joissakin tapauksissa matkustajalle saatetaan jälkeenpäin esittää lisäselvityspyyntö, johon tulee vastata kirjallisesti lisäselvityspyynnön ohjeita noudattaen.
Valmistusmaahan on tosiaan se, jossa elintarvike prosessoidaan/tehdään lopulliseksi tuotteeksi. Mut vissii pelkkä pakkaaminen ei sitä vielä ole. Kyse oli kuitenki puuroriisistä, joka ei ole mikään lajike vaan käsitelty riisi.Katselen puuroriisin tietoja. Mulla on kahta valmistajaa, eri kauppojen omaa merkkiä, molemmissa lukee että valmistettu Puolassa. Mitä tää oikeastaan tarkoittaa? Kasvaako Puolassa riisiä? Ja jos ei niin miksei sen raaka-aineen alkuperämaata ole mainittu.
Sama tavallaan yleisluontoisempana, millä perustein tälläisiin näihin tuotteisiin laitetaan alkuperämaa. Mulla ei ole lihapakettia mutta niissä muistaakseni on erikseen mainittu lihan alkuperämaa, ja sitten teurastus tai muu käsittely maa. Lihan kohdalla noi on aika yksiselitteisiä mutta entä jos tälläisessä tuotteessa on vain yksi maa, että tarkoittaako se että se raaka-ainekin on sieltä vai voiko se olla muualta.
Esim. tuossa on lista 113:sta maasta ja Puolaa ei löydy. Italiassa, Espanjassa ja Turkissa kasvaa.
List of countries by rice production - Wikipedia
en.wikipedia.org
Jostain muualta mä löysin jonkun maininnan että Puola vie hieman riisiä, mutta sehän on voitu vain käsitellä Puolassa ja kasvatettu muualla.
Elintarvikkeen pääainesosan alkuperämaa (tai lähtöpaikka) tulee ilmoittaa silloin, kun elintarvikkeen alkuperämaa (tai lähtöpaikka) ilmoitetaan eikä se ole sama kuin pääainesosan alkuperämaa (tai lähtöpaikka). Jos pääainesosan alkuperämaa on sama kuin itse elintarvikkeella, ei pääainesosan alkuperämaata ole tarvetta ilmoittaa. Esimerkiksi ruisleipä on valmistettu Suomessa, ruisjauhot on viljelty Suomessa. Tällöin ei pääainesosan ruisjauhojen alkuperämaata vaadita ilmoitettavaksi, vaikka ruisleivän alkuperämaa ilmoitetaan
@leffo, mitä minä olen ostanut riisiä kauppojen omilla merkeillä, niin alkuperämaa on mainittu esim. päiväyksen vieressä. Kaapissa on nyt Keskon Pirkka jasmiinia ja Tokmannin Priima basmatia joissa molemmissa juuri noin, miksi puuroversiosta olisi jätetty pois. Päiväyslaatikot identtisiä, kenties sama valmistaja ellei sitäkin ole jo standardoitu.
Mulla on joku Braunin sauvasekoitinsetti, missä on kaikenlaisia lisävälineitä kulhoineen ja terineen. Muistaakseni siinä on raastinterätkin. Tää on vissiin sen nykyaikainen versio.Onko jotain suosituksia kodinkoneelle, jolla voisi raastaa porkkanat (ja jotain muutakin). Vaihtoehtoja on todella paljon niin kysäsen täältä, jos olis suosituksia.
Mahdollisimman halpa, mutta hyvä.
Yritän syödä terveellisimmin ja porkkanaraaste olis hyvä, halpa, terveellinen ja kevyt osa sitä uutta ruokavaliota, mutta käsin raastamisessa itsellä menee siihen varomiseen niin paljon energiaa, että ei tule kovin usein tehtyä niin ajattelin, et jos edes sen raastamisosuuden vois jollain koneella, päällin kerros on tietysti helppo itse ottaa manuaalisesti kuorintaveitsellä.
Ja kysymys on..?S-ryhmä lopettaa Rainbow-tuotemerkin, tilalle tulee muissakin Pohjoismassa käytössä oleva Coop.
Joitakin Coop-tuotteita onkin tässä viime aikoina alkanut näkymään S-kaupoissa, tomaattisäilykkeitä ja sen sellaista.
Miksi uunissa on useampi pidike pellille/ritilälle lähekkäin? Eli pellin saa juuri ja juuri mahtumaan kahden pidikkeen väliin. Omassa uunissa on kolme tällaista paria. Eikö vain kolme yksittäistä pidikettä ajaisi saman asian?
Riippuen peltien paksuudesta ne saattavat myös vääntyä mutkalle lämpölaajenemisen vaikutuksesta. Kapea rako pidikkeiden välissä rajoittaa tätä ja pitää leipomukset uunissa suunnilleen suorassa.Miksi uunissa on useampi pidike pellille/ritilälle lähekkäin? Eli pellin saa juuri ja juuri mahtumaan kahden pidikkeen väliin. Omassa uunissa on kolme tällaista paria. Eikö vain kolme yksittäistä pidikettä ajaisi saman asian?
Tämä. Ne pellit vääntyy miten sattuu jos ei laita sinne hahloon. Ranut saa tehtyä toki, mutta esim. pannarista valuu yksi kulma tyhjäksi aika isolla todennäköisyydellä.Riippuen peltien paksuudesta ne saattavat myös vääntyä mutkalle lämpölaajenemisen vaikutuksesta. Kapea rako pidikkeiden välissä rajoittaa tätä ja pitää leipomukset uunissa suunnilleen suorassa.
Kysytään tässä kun ei taida mitään "kodinkone"-ketjuakaan täällä olla. Eli mistä saisi halvalla hyviä langattomia lämpömittareita jääkaappiin/pakastimeen. Joko sellaisia joissa olisi myös suoraan oma näyttö"pääte" tai sitten jotka näkyisivät kännykässä/tabletissa jonkin appsin kautta.
edti. Tosin nyt tuossa kun googlettilin niin aika hintelää taitaa tarjonta olla.
Meillä käytetään huonelämpötilan seurantaan SwitchBotin mittareita. Yhdistetään hubiin, jonka jälkeen voi seurata kännykästä etänä. En tiedä toimisiko pakastimessa, mutta jääkaapissa ainakin.Eli mistä saisi halvalla hyviä langattomia lämpömittareita jääkaappiin/pakastimeen. Joko sellaisia joissa olisi myös suoraan oma näyttö"pääte" tai sitten jotka näkyisivät kännykässä/tabletissa jonkin appsin kautta.
Mitä tiskiainetta käytätte käsintiskaukseen? Aina ollut team fairy, mutta tuo uusi versio on melko kamalan hajuista ja jää etenkin muovisiin leikkuulautoihin haisemaan/maistumaan. Ei myöskään yhtä tehokasta kuin ennen.
Tottakai. Miksei olisi?Onko tuollaisten pakattujen/maustettujen paistien(esim kassler yms) pakastaminen ok?
Ihan äkkiä ei tule mieleen mitä ei saisi pakastaa, poislukien jo kertaalleen pakastettu.En tiedä, siksi kysyin. En ole koskaan moisia pakastanut.
Jos paketissa ei lue, että ei saa pakastaa (uudelleen), niin sitten sen voi pakastaa. Se maininta löytyy niistä tuotteista, jotka on ollut jo pakastettuja ja myydään pakastettuna, tai sulatettuna.Onko tuollaisten pakattujen/maustettujen paistien(esim kassler yms) pakastaminen ok?
Korjaan iha vähän, vaikka varmasti tarkoitit samaa; kertaalleen sulatettu.Ihan äkkiä ei tule mieleen mitä ei saisi pakastaa, poislukien jo kertaalleen pakastettu.
Nojoo, vaikka eipä sitä voi uudelleen pakastaa jos ei välissä sulataKorjaan iha vähän, vaikka varmasti tarkoitit samaa; kertaalleen sulatettu.
Jos paketissa ei lue, että ei saa pakastaa (uudelleen), niin sitten sen voi pakastaa. Se maininta löytyy niistä tuotteista, jotka on ollut jo pakastettuja ja myydään pakastettuna, tai sulatettuna.
Niinhän se on. Mutta tässä pitkä vastaus linkin takaa,Mihin tuo perustuu ettei saa pakastaa uudelleen? Jos käyt esim. automarketissa 30km päässä niin siitä hetkestä kun otat pakastepussin altaasta -> siirrät sen omaan pakkaseen, se on auttamatta toisinaan ainakin jokin verran sulanut.
Ne bakteerit, jotka pakastamisesta selvisivät, lisääntyivät lämpöä saatuaan ja sama kierre jatkuu joka sulatuksessa. -> sulla on bakteeririkkaampaa ruokaa. Ainaha bakteereita on, mut kuinka paljon riippuu säilytyksestä. Tarpeeksi paljon jotain tiettyä ja tuloksena jonkin sortin sairaus. Ei nyt kauheen vaarallista, jos vähän sulamaan pääsee, kunhan kylmänä on pysynyt. Lyhentyy se säilytysaika silti kait?Mihin tuo perustuu ettei saa pakastaa uudelleen? Jos käyt esim. automarketissa 30km päässä niin siitä hetkestä kun otat pakastepussin altaasta -> siirrät sen omaan pakkaseen, se on auttamatta toisinaan ainakin jokin verran sulanut.
Tää on hyvä kysymys. Samaa pohtinut kanssa, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä asialle mitään. Mausteillekin olisi kiva saada purkit, jotka mahtuisi vetolaatikkoon kyljelleen. Olisi mukavasti tuossa hellan vieressä ja helposti katsottavissa, että mikä on mitäkin. Tähän tietty yksi ratkaisu olisi vaan ostaa jonkun saman merkin mausteet suoraan purkeissa ruokakaupasta ja käyttää sitten niitä.Millä tavalla palstaveljet olette ratkaissut kuivaruoan säilytyksen? Alkaa pikkuhiljaa ärsyttää kaikki jauhopussit ym. sellaisenaan kaapeissa ja joku siistimpi ratkaisu olisi kiva keksiä. Löytyisi tarvikkeet helpommin, kun ne olisivat omissa laatikoissaan ja onhan se jo siistimpääkin.
Aloitettiin tätä urakkaa hommaamalla riisille tämänlainen purnukka Prismasta. Tuo on ollut todella hyvä, mutta tulee aika kalliiksi, jos joka tarvikkeelle hommaisi tuota sarjaa olevat purkit.
Huomasin, että Amazonista löytyisi jos jonkin näköistä säilytyssarjaa paljon huokeampaan hintaan. Onko kellään suositella hyvää ja edullista sarjaa kuivatarvikkeille?
Mulla on jumalaton määrä mausteita ja niitä menee niin paljon että itse en käytä pikkupurkkeja ollenkaan kun sais olla kokoajan täyttämässä.Tää on hyvä kysymys. Samaa pohtinut kanssa, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä asialle mitään. Mausteillekin olisi kiva saada purkit, jotka mahtuisi vetolaatikkoon kyljelleen. Olisi mukavasti tuossa hellan vieressä ja helposti katsottavissa, että mikä on mitäkin. Tähän tietty yksi ratkaisu olisi vaan ostaa jonkun saman merkin mausteet suoraan purkeissa ruokakaupasta ja käyttää sitten niitä.