Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
Tuosta herää kysymys, mitä vaaditaan, että giniä voidaan kutsua käsintehdyksi?

Ilmeisesti riittää, että säkistä kaadetaan marjat ja muut mausteet tisleeseen.
 
Mikä on paras valmis maustesekoitus ranskalaisille perunoille (lähinnä pakaste)?

Tullut testattua jotain halvimpia ranskanperunamaustepakkauksia ja ei ollut kovin hyviä niin jotain suosituksia olis kiva löytää.

Mitä maustesekoituksia esim. kebabpaikat käyttää?

Santa Marian perunamaustetta näkyy monilla olevan ja Sallisen purkkeja näkyy myös. Itse tykkään käyttää jauhelihamaustetta tai sitten jotain perus grillimaustetta.
 
Mikä on paras valmis maustesekoitus ranskalaisille perunoille (lähinnä pakaste)?

Tullut testattua jotain halvimpia ranskanperunamaustepakkauksia ja ei ollut kovin hyviä niin jotain suosituksia olis kiva löytää.

Mitä maustesekoituksia esim. kebabpaikat käyttää?

Itse tykkään Poppamiehen Burgers & Ribs rubista. Normi kebab paikoissa todennäköisesti se halvin tukusta/kaupasta löytyvä isopurkki.
 
1697278419482.jpeg

Tuli backupeissa vastaan tällainen kuva ruuasta mitä olen joskus tehnyt. Eli tuorejuustoa alle, jalapenoja ja mozzarellaa päälle ja koko komeus uuniin. Nyt en kuollaksenikaan muista missä asteessa ja kuinka kauan näitä pitää pitää uunissa, oisko jollain ideaa?

EDIT löytyi ohje: Juustopiirakka - Resepti | Kotikokki.net
 
Viimeksi muokattu:
Mikä on paras valmis maustesekoitus ranskalaisille perunoille (lähinnä pakaste)?

Tullut testattua jotain halvimpia ranskanperunamaustepakkauksia ja ei ollut kovin hyviä niin jotain suosituksia olis kiva löytää.
Kokeile tätä Santa Marian seosta:

 
Mikä on paras valmis maustesekoitus ranskalaisille perunoille (lähinnä pakaste)?

Tullut testattua jotain halvimpia ranskanperunamaustepakkauksia ja ei ollut kovin hyviä niin jotain suosituksia olis kiva löytää.

Mitä maustesekoituksia esim. kebabpaikat käyttää?
No siis tämä on se mitä haluat noihin raneihin ripotella! Kovaa kamaa ja tosi lähellä (ellei samaa) mitä joissain kebaasiloissa käyttelevät. :) Ranskanperunamaustesuola - Meira
 
Onko kookosmaidoissa sellaisia maku-/toimivuuseroja ruoanlaitossa että amatöörin kannattaa katsoa muutakin kuin hintaa? No Xtra näkyi olevan laihempaa kuin muut.
 
Hartwallin aito greippilonkero 5,5% mainosteksti lupailee että tehty greipistä ja ginistä.

Ainekset: Vesi, sokeri, gin, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (E330), aromit, stabilointiaine (E414), safloriuute

Miksi aineksissa ei kuitenkaan ole mainintaa greipistä? Kaverin kanssa tänään asiasta juteltiin ja sanoi ettei kolesterolilääkkeen takia saa juoda lonkeroa greipin takia, mutta minun mielestä tuossa ei sitä ole käytetty lainkaan, korkeintaan aromia? Onko jollakin parempaa tietoa?
Sain tähän vastauksen Hartwallin asiakaspalvelijalta, joka kertoi " aromit " ainesosan sisältävän pienen määrän aitoa greippimehua - prosenttiosuutta ei tosin maininnut. Luetteli muita lonkeroita esimerkiksi ananaslonkeron missä ei greippiä käytetä.
 
Tarkoitus olisi käydä Tallinnassa hakemassa iso kasa juhlajuomia, onko olemassa jotain rajoituksia paljon sieltä saa tuoda alkoholia?
 
Miksi joskus mikrottaessa keitetyistä perunoista tulee aivan kauhean makuisia?

Keitän perunoita ja syön niistä tuoreeltaa osan. Hyviä on.

Seuraavana päivänä lykkään eiliseltä jääneet potut mikroon ja OSA perunoista on aivan hirveen makuisia, osa ihan normaaleita. Mikä ihme tätä aiheuttaa? En ole huomannut mitään eroa lajikkeissa tai missään ja tätä pahaa makua ei ole koskaan tuoreeltaan keitetyissä, ainoastaan mikrotetuissa. Joskus myös paistetuissa (eli edellisen päivän jämäpotuissa) on samaa makua. Ei kaikissa, ei aina mutta monesti.
Makua on vaikea kuvailla mutta sellainen kitkerä paha maku tulee niihin.
 
Miksi joskus mikrottaessa keitetyistä perunoista tulee aivan kauhean makuisia?

Keitän perunoita ja syön niistä tuoreeltaa osan. Hyviä on.

Seuraavana päivänä lykkään eiliseltä jääneet potut mikroon ja OSA perunoista on aivan hirveen makuisia, osa ihan normaaleita. Mikä ihme tätä aiheuttaa? En ole huomannut mitään eroa lajikkeissa tai missään ja tätä pahaa makua ei ole koskaan tuoreeltaan keitetyissä, ainoastaan mikrotetuissa. Joskus myös paistetuissa (eli edellisen päivän jämäpotuissa) on samaa makua. Ei kaikissa, ei aina mutta monesti.
Makua on vaikea kuvailla mutta sellainen kitkerä paha maku tulee niihin.
Googlettelin niin en ihan selkeää vastausta löytänyt...
Perunassa on solaniinia, ei ole pakko olla vihreää kohtaa. Solaniini maistuu kitkerälle.
Kakoniinia on ainakin vihreissä perunoissa, ja se on myös kitkerää. En löytänyt onko sitä vihreättömissä perunoissa.
Perunoita kun säilyttää jääkaapissa niin hiilarit alkaa pilkkoutua sokeriksi. Kun ovat kypsiä niin saattaa vielä voimakkaammin hiilarit reagoida.

Voi olla että osa perunoista on saanut valoa, sen verran kuitenkin ettei ihan selkeästi ole vihreitä. Juuri valmistettuna ei maistu kitkeryys, mutta kypsytys ja säilytys jääkaapissa niin joku kemiallinen reaktio niin siitä maku?

Itse tuota joskus miettinyt kun perunat olleet pahan makuisia, mutta huomannut ettei kaikki maista sitä kitkeryyttä.
 
Googlettelin niin en ihan selkeää vastausta löytänyt...
Perunassa on solaniinia, ei ole pakko olla vihreää kohtaa. Solaniini maistuu kitkerälle.
Kakoniinia on ainakin vihreissä perunoissa, ja se on myös kitkerää. En löytänyt onko sitä vihreättömissä perunoissa.
Perunoita kun säilyttää jääkaapissa niin hiilarit alkaa pilkkoutua sokeriksi. Kun ovat kypsiä niin saattaa vielä voimakkaammin hiilarit reagoida.

Voi olla että osa perunoista on saanut valoa, sen verran kuitenkin ettei ihan selkeästi ole vihreitä. Juuri valmistettuna ei maistu kitkeryys, mutta kypsytys ja säilytys jääkaapissa niin joku kemiallinen reaktio niin siitä maku?

Itse tuota joskus miettinyt kun perunat olleet pahan makuisia, mutta huomannut ettei kaikki maista sitä kitkeryyttä.
Perunat omasta maasta ja kylmäkaapissa eikä ole vihreitä, huomaisin sen heti koska pesen ne tarkasti ja omassa maassa ovat sen verran syvällä että vihreitä yleensäkkään ei ole montaa ja nekin oon samantien heittäny menemään.
 
Perunat omasta maasta ja kylmäkaapissa eikä ole vihreitä, huomaisin sen heti koska pesen ne tarkasti ja omassa maassa ovat sen verran syvällä että vihreitä yleensäkkään ei ole montaa ja nekin oon samantien heittäny menemään.
Jossain keskustelufoorumilla oli kommentti että kylmä saattaa lisätä glykoalkaloidien (esim tuo solaniini) määrää perunassa. Ei tarvitse olla vihreitä.
 
Tarkoitus olisi käydä Tallinnassa hakemassa iso kasa juhlajuomia, onko olemassa jotain rajoituksia paljon sieltä saa tuoda alkoholia?
Ohjetasot itsessään on ihan hyvät, varsinkin jos ostaa eri tyyppisiä alkoholeja. (en tiedä mikä on pointtina koko alkoholityypillä tässä yhteydessä, mutta se ei ole tämän ketjun aihe) Noista ohjesäännöistä voi poiketa ylöspäin jos on joku syy:
Matkustaja voi tuoda alkoholia enemmänkin omaan käyttöönsä, mutta tarvittaessa on pystyttävä uskottavasti selvittämään, että ohjetasojen ylittävä osuus tuodusta alkoholista on tarkoitettu omaan käyttöön.

Sitä en tiedä mitä tuo oikeasti käytännössä tarkottaa, normaalisti jos teet kerran-pari vuodessa Tallinnan reissua niin autoa ei pysäytetä mutta taas jos matkustat kuukausittain pakettiautolla yli niin voisi kuvitella että kiinnittää huomiota.
 
Sitä en tiedä mitä tuo oikeasti käytännössä tarkottaa, normaalisti jos teet kerran-pari vuodessa Tallinnan reissua niin autoa ei pysäytetä mutta taas jos matkustat kuukausittain pakettiautolla yli niin voisi kuvitella että kiinnittää huomiota.
Juu, oikealla asialla saa tuoda enemmänkin, mut aina on pieni mahis, että tullissa otetaan tavara haltuun, jos isompaa satsia tuo eikä selitykset kelpaa. Pienempi määrä voidaan ottaa haltuun tuollaisessa mainitsemassasi tapauksessa, jos epäillään muuta kuin omaa käyttöä.
Laissa käytetty sanonta (termi) on "saattaminen todennäköiseksi". Tullin ohjeissa käytetään sanontoja "selitys" tai "selvitys".

Käytännössä matkustajan saapuessa laivalta maihin alkoholituomistensa kanssa, hänen ei tarvitse tehdä mitään, jos tullivirkailija ei erikseen kysy.

Jos tullivirkailija sitä vastoin kysyy, mihin tarkoitukseen ohjetasojen ylittävä määrä alkoholia aiotaan käyttää, riittää maahantulovaiheessa vapaamuotoinen suullinen selitys tai kertomus. Tullivirkailija saattaa esittää tarkentavia kysymyksiä matkustajan esittämän selityksen tai kertomuksen pohjalta. Tuomisten määrä ja laatu saatetaan tarkistaa ja pyytää matkustajan henkilö- ja yhteystiedot. Mitään kirjallista materiaalia ei tarvitse esittää tai laatia, mutta sellaisen esittämiselle ei toki ole mitään estettä. Useimmissa tapauksissa tullivirkailijan kanssa käyty keskustelu ja tuomisten määrän toteaminen riittää asian selvittämiseksi.

Joissakin tapauksissa matkustajalle saatetaan jälkeenpäin esittää lisäselvityspyyntö, johon tulee vastata kirjallisesti lisäselvityspyynnön ohjeita noudattaen.
 
Katselen puuroriisin tietoja. Mulla on kahta valmistajaa, eri kauppojen omaa merkkiä, molemmissa lukee että valmistettu Puolassa. Mitä tää oikeastaan tarkoittaa? Kasvaako Puolassa riisiä? Ja jos ei niin miksei sen raaka-aineen alkuperämaata ole mainittu.

Sama tavallaan yleisluontoisempana, millä perustein tälläisiin näihin tuotteisiin laitetaan alkuperämaa. Mulla ei ole lihapakettia mutta niissä muistaakseni on erikseen mainittu lihan alkuperämaa, ja sitten teurastus tai muu käsittely maa. Lihan kohdalla noi on aika yksiselitteisiä mutta entä jos tälläisessä tuotteessa on vain yksi maa, että tarkoittaako se että se raaka-ainekin on sieltä vai voiko se olla muualta.

Esim. tuossa on lista 113:sta maasta ja Puolaa ei löydy. Italiassa, Espanjassa ja Turkissa kasvaa.

Jostain muualta mä löysin jonkun maininnan että Puola vie hieman riisiä, mutta sehän on voitu vain käsitellä Puolassa ja kasvatettu muualla.
 
Katselen puuroriisin tietoja. Mulla on kahta valmistajaa, eri kauppojen omaa merkkiä, molemmissa lukee että valmistettu Puolassa. Mitä tää oikeastaan tarkoittaa? Kasvaako Puolassa riisiä? Ja jos ei niin miksei sen raaka-aineen alkuperämaata ole mainittu.

Sama tavallaan yleisluontoisempana, millä perustein tälläisiin näihin tuotteisiin laitetaan alkuperämaa. Mulla ei ole lihapakettia mutta niissä muistaakseni on erikseen mainittu lihan alkuperämaa, ja sitten teurastus tai muu käsittely maa. Lihan kohdalla noi on aika yksiselitteisiä mutta entä jos tälläisessä tuotteessa on vain yksi maa, että tarkoittaako se että se raaka-ainekin on sieltä vai voiko se olla muualta.

Esim. tuossa on lista 113:sta maasta ja Puolaa ei löydy. Italiassa, Espanjassa ja Turkissa kasvaa.

Jostain muualta mä löysin jonkun maininnan että Puola vie hieman riisiä, mutta sehän on voitu vain käsitellä Puolassa ja kasvatettu muualla.
Valmistusmaahan on tosiaan se, jossa elintarvike prosessoidaan/tehdään lopulliseksi tuotteeksi. Mut vissii pelkkä pakkaaminen ei sitä vielä ole. Kyse oli kuitenki puuroriisistä, joka ei ole mikään lajike vaan käsitelty riisi.

Mitä tulee alkuperämaahan, nii en jaksa referoida, mut tuollapa olis jotain
Elintarvikkeen pääainesosan alkuperämaa (tai lähtöpaikka) tulee ilmoittaa silloin, kun elintarvikkeen alkuperämaa (tai lähtöpaikka) ilmoitetaan eikä se ole sama kuin pääainesosan alkuperämaa (tai lähtöpaikka). Jos pääainesosan alkuperämaa on sama kuin itse elintarvikkeella, ei pääainesosan alkuperämaata ole tarvetta ilmoittaa. Esimerkiksi ruisleipä on valmistettu Suomessa, ruisjauhot on viljelty Suomessa. Tällöin ei pääainesosan ruisjauhojen alkuperämaata vaadita ilmoitettavaksi, vaikka ruisleivän alkuperämaa ilmoitetaan

 
Viimeksi muokattu:
@leffo, mitä minä olen ostanut riisiä kauppojen omilla merkeillä, niin alkuperämaa on mainittu esim. päiväyksen vieressä. Kaapissa on nyt Keskon Pirkka jasmiinia ja Tokmannin Priima basmatia joissa molemmissa juuri noin, miksi puuroversiosta olisi jätetty pois. Päiväyslaatikot identtisiä, kenties sama valmistaja ellei sitäkin ole jo standardoitu.
 
@leffo, mitä minä olen ostanut riisiä kauppojen omilla merkeillä, niin alkuperämaa on mainittu esim. päiväyksen vieressä. Kaapissa on nyt Keskon Pirkka jasmiinia ja Tokmannin Priima basmatia joissa molemmissa juuri noin, miksi puuroversiosta olisi jätetty pois. Päiväyslaatikot identtisiä, kenties sama valmistaja ellei sitäkin ole jo standardoitu.

Tuosssa rainbowssa:ssa tosiaan on merkintä päiväyksen kohdalla, VN joka sisältömerkinnässä on kerrottu riisin tulevan Vietnamista. Muita vaihtoehtoja oli Kreikka ja Italia. Tuo Puola luki paketin kyljessä valmistajana, en huomannut katsoa tuota sisältämerkintää. Mutta Pirkassa ei lue päiväyksessä mitään ylimääräistä koodia, siinä ainesosaluettelossa vaan riisi (EU ja muu kuin EU)(siis kai maapallo, onpas täsmällistä). Muutoin siinä on hyvin samantapainen päivämäärämerkintä ja ilmeisesti valmistusvuosi ja joku erä numero /jaoteltuna, ja kellonaika.

Edit; Sanoisin että suurin mysteeri on rauennut. Katselin kaupassa noita muita riisejä. Osasta löytyy merkintä ja tosiaan osasta ei. Rainbow täysjyväriisissä(tms. joku), samanlainen muovinen pussi kuin tuo puuroriisi, ei ollut kirjaimella merkintää päiväyksessä, sen sijaan aineluettelossa luki riisi (Puola). Eli tuolla perusteella riisiä saattaa kasvaa Puolassa.
 
Viimeksi muokattu:
Onko jotain suosituksia kodinkoneelle, jolla voisi raastaa porkkanat (ja jotain muutakin). Vaihtoehtoja on todella paljon niin kysäsen täältä, jos olis suosituksia.

Mahdollisimman halpa, mutta hyvä.

Yritän syödä terveellisimmin ja porkkanaraaste olis hyvä, halpa, terveellinen ja kevyt osa sitä uutta ruokavaliota, mutta käsin raastamisessa itsellä menee siihen varomiseen niin paljon energiaa, että ei tule kovin usein tehtyä niin ajattelin, et jos edes sen raastamisosuuden vois jollain koneella, päällin kerros on tietysti helppo itse ottaa manuaalisesti kuorintaveitsellä.
 
Onko jotain suosituksia kodinkoneelle, jolla voisi raastaa porkkanat (ja jotain muutakin). Vaihtoehtoja on todella paljon niin kysäsen täältä, jos olis suosituksia.

Mahdollisimman halpa, mutta hyvä.

Yritän syödä terveellisimmin ja porkkanaraaste olis hyvä, halpa, terveellinen ja kevyt osa sitä uutta ruokavaliota, mutta käsin raastamisessa itsellä menee siihen varomiseen niin paljon energiaa, että ei tule kovin usein tehtyä niin ajattelin, et jos edes sen raastamisosuuden vois jollain koneella, päällin kerros on tietysti helppo itse ottaa manuaalisesti kuorintaveitsellä.
Mulla on joku Braunin sauvasekoitinsetti, missä on kaikenlaisia lisävälineitä kulhoineen ja terineen. Muistaakseni siinä on raastinterätkin. Tää on vissiin sen nykyaikainen versio.

 
S-ryhmä lopettaa Rainbow-tuotemerkin, tilalle tulee muissakin Pohjoismassa käytössä oleva Coop.
Joitakin Coop-tuotteita onkin tässä viime aikoina alkanut näkymään S-kaupoissa, tomaattisäilykkeitä ja sen sellaista.

 
Miksi uunissa on useampi pidike pellille/ritilälle lähekkäin? Eli pellin saa juuri ja juuri mahtumaan kahden pidikkeen väliin. Omassa uunissa on kolme tällaista paria. Eikö vain kolme yksittäistä pidikettä ajaisi saman asian?
 
Miksi uunissa on useampi pidike pellille/ritilälle lähekkäin? Eli pellin saa juuri ja juuri mahtumaan kahden pidikkeen väliin. Omassa uunissa on kolme tällaista paria. Eikö vain kolme yksittäistä pidikettä ajaisi saman asian?

Peltejä on eri syvyisiä, kuten on vaikka ritilöitä ja ties mitä. Myös saa säädettyä korkeutta.
 
Miksi uunissa on useampi pidike pellille/ritilälle lähekkäin? Eli pellin saa juuri ja juuri mahtumaan kahden pidikkeen väliin. Omassa uunissa on kolme tällaista paria. Eikö vain kolme yksittäistä pidikettä ajaisi saman asian?
Riippuen peltien paksuudesta ne saattavat myös vääntyä mutkalle lämpölaajenemisen vaikutuksesta. Kapea rako pidikkeiden välissä rajoittaa tätä ja pitää leipomukset uunissa suunnilleen suorassa.
 
Riippuen peltien paksuudesta ne saattavat myös vääntyä mutkalle lämpölaajenemisen vaikutuksesta. Kapea rako pidikkeiden välissä rajoittaa tätä ja pitää leipomukset uunissa suunnilleen suorassa.
Tämä. Ne pellit vääntyy miten sattuu jos ei laita sinne hahloon. Ranut saa tehtyä toki, mutta esim. pannarista valuu yksi kulma tyhjäksi aika isolla todennäköisyydellä.

Ja kai ne lisäksi estävät hiukan kippaamista tilanteessa, kun liu´uttaa peltiä vain osittain ulos kurkatakseen miten kypsennys etenee.
 
Kysytään tässä kun ei taida mitään "kodinkone"-ketjuakaan täällä olla. Eli mistä saisi halvalla hyviä langattomia lämpömittareita jääkaappiin/pakastimeen. Joko sellaisia joissa olisi myös suoraan oma näyttö"pääte" tai sitten jotka näkyisivät kännykässä/tabletissa jonkin appsin kautta.


edti. Tosin nyt tuossa kun googlettilin niin aika hintelää taitaa tarjonta olla.
 
Viimeksi muokattu:
Kysytään tässä kun ei taida mitään "kodinkone"-ketjuakaan täällä olla. Eli mistä saisi halvalla hyviä langattomia lämpömittareita jääkaappiin/pakastimeen. Joko sellaisia joissa olisi myös suoraan oma näyttö"pääte" tai sitten jotka näkyisivät kännykässä/tabletissa jonkin appsin kautta.


edti. Tosin nyt tuossa kun googlettilin niin aika hintelää taitaa tarjonta olla.

Ruuvi-tägillä pitäisi kai onnistua. Halpuus on suhteellista.

 
Eli mistä saisi halvalla hyviä langattomia lämpömittareita jääkaappiin/pakastimeen. Joko sellaisia joissa olisi myös suoraan oma näyttö"pääte" tai sitten jotka näkyisivät kännykässä/tabletissa jonkin appsin kautta.
Meillä käytetään huonelämpötilan seurantaan SwitchBotin mittareita. Yhdistetään hubiin, jonka jälkeen voi seurata kännykästä etänä. En tiedä toimisiko pakastimessa, mutta jääkaapissa ainakin.
 
Mitä tiskiainetta käytätte käsintiskaukseen? Aina ollut team fairy, mutta tuo uusi versio on melko kamalan hajuista ja jää etenkin muovisiin leikkuulautoihin haisemaan/maistumaan. Ei myöskään yhtä tehokasta kuin ennen.
 
Mitä tiskiainetta käytätte käsintiskaukseen? Aina ollut team fairy, mutta tuo uusi versio on melko kamalan hajuista ja jää etenkin muovisiin leikkuulautoihin haisemaan/maistumaan. Ei myöskään yhtä tehokasta kuin ennen.

Fairy Original Lemonia.
 
Onko tuollaisten pakattujen/maustettujen paistien(esim kassler yms) pakastaminen ok?
 
Onko tuollaisten pakattujen/maustettujen paistien(esim kassler yms) pakastaminen ok?
Jos paketissa ei lue, että ei saa pakastaa (uudelleen), niin sitten sen voi pakastaa. Se maininta löytyy niistä tuotteista, jotka on ollut jo pakastettuja ja myydään pakastettuna, tai sulatettuna.
 
Jos paketissa ei lue, että ei saa pakastaa (uudelleen), niin sitten sen voi pakastaa. Se maininta löytyy niistä tuotteista, jotka on ollut jo pakastettuja ja myydään pakastettuna, tai sulatettuna.

Mihin tuo perustuu ettei saa pakastaa uudelleen? Jos käyt esim. automarketissa 30km päässä niin siitä hetkestä kun otat pakastepussin altaasta -> siirrät sen omaan pakkaseen, se on auttamatta toisinaan ainakin jokin verran sulanut.
 
Mihin tuo perustuu ettei saa pakastaa uudelleen? Jos käyt esim. automarketissa 30km päässä niin siitä hetkestä kun otat pakastepussin altaasta -> siirrät sen omaan pakkaseen, se on auttamatta toisinaan ainakin jokin verran sulanut.
Niinhän se on. Mutta tässä pitkä vastaus linkin takaa,
 
Mihin tuo perustuu ettei saa pakastaa uudelleen? Jos käyt esim. automarketissa 30km päässä niin siitä hetkestä kun otat pakastepussin altaasta -> siirrät sen omaan pakkaseen, se on auttamatta toisinaan ainakin jokin verran sulanut.
Ne bakteerit, jotka pakastamisesta selvisivät, lisääntyivät lämpöä saatuaan ja sama kierre jatkuu joka sulatuksessa. -> sulla on bakteeririkkaampaa ruokaa. Ainaha bakteereita on, mut kuinka paljon riippuu säilytyksestä. Tarpeeksi paljon jotain tiettyä ja tuloksena jonkin sortin sairaus. Ei nyt kauheen vaarallista, jos vähän sulamaan pääsee, kunhan kylmänä on pysynyt. Lyhentyy se säilytysaika silti kait?
 
Näin täällä tekissä joskus kuvan kaaliruuasta, jossa oli pelillä vuorotellen paksuja kaaliviipaleita ja joitain kaslerin tyyppisiä "kyljyksiä". Epäilemättä uuniruoka, mutta tietääkö kukaan mikä ruoka kyseessä ja onko sille ohjetta jossain?
 
Millä tavalla palstaveljet olette ratkaissut kuivaruoan säilytyksen? Alkaa pikkuhiljaa ärsyttää kaikki jauhopussit ym. sellaisenaan kaapeissa ja joku siistimpi ratkaisu olisi kiva keksiä. Löytyisi tarvikkeet helpommin, kun ne olisivat omissa laatikoissaan ja onhan se jo siistimpääkin.

Aloitettiin tätä urakkaa hommaamalla riisille tämänlainen purnukka Prismasta. Tuo on ollut todella hyvä, mutta tulee aika kalliiksi, jos joka tarvikkeelle hommaisi tuota sarjaa olevat purkit.

Huomasin, että Amazonista löytyisi jos jonkin näköistä säilytyssarjaa paljon huokeampaan hintaan. Onko kellään suositella hyvää ja edullista sarjaa kuivatarvikkeille?
 
Millä tavalla palstaveljet olette ratkaissut kuivaruoan säilytyksen? Alkaa pikkuhiljaa ärsyttää kaikki jauhopussit ym. sellaisenaan kaapeissa ja joku siistimpi ratkaisu olisi kiva keksiä. Löytyisi tarvikkeet helpommin, kun ne olisivat omissa laatikoissaan ja onhan se jo siistimpääkin.

Aloitettiin tätä urakkaa hommaamalla riisille tämänlainen purnukka Prismasta. Tuo on ollut todella hyvä, mutta tulee aika kalliiksi, jos joka tarvikkeelle hommaisi tuota sarjaa olevat purkit.

Huomasin, että Amazonista löytyisi jos jonkin näköistä säilytyssarjaa paljon huokeampaan hintaan. Onko kellään suositella hyvää ja edullista sarjaa kuivatarvikkeille?
Tää on hyvä kysymys. Samaa pohtinut kanssa, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä asialle mitään. Mausteillekin olisi kiva saada purkit, jotka mahtuisi vetolaatikkoon kyljelleen. Olisi mukavasti tuossa hellan vieressä ja helposti katsottavissa, että mikä on mitäkin. Tähän tietty yksi ratkaisu olisi vaan ostaa jonkun saman merkin mausteet suoraan purkeissa ruokakaupasta ja käyttää sitten niitä.
 
Ikeasta löytyy laatikkoon tuleva teline maustepurkeille, jos mitat vain täsmäävät riittävästi.


Katsoisin myös kuivaineidensäilytykseen sieltä purkkeja, jos olisi itselle sopivia.

365+ sarjassa on ainakin jotain.
 
Tää on hyvä kysymys. Samaa pohtinut kanssa, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä asialle mitään. Mausteillekin olisi kiva saada purkit, jotka mahtuisi vetolaatikkoon kyljelleen. Olisi mukavasti tuossa hellan vieressä ja helposti katsottavissa, että mikä on mitäkin. Tähän tietty yksi ratkaisu olisi vaan ostaa jonkun saman merkin mausteet suoraan purkeissa ruokakaupasta ja käyttää sitten niitä.
Mulla on jumalaton määrä mausteita ja niitä menee niin paljon että itse en käytä pikkupurkkeja ollenkaan kun sais olla kokoajan täyttämässä.
Ratkaisu on Ikean tauluhylly ja isot maustepöntöt.
maustehylly-jpg.1216181

Ongelmaksi muodostuu harvemmin käytetyt mausteet joita on pusseissa kymmeniä erilaisia. Niille vois homma pienemmät lasipurkit ja tuo Ikean maustelokerikko mutta sekin vielä loppupeleissä aika paljon tilaa.

Keittiörempassa haluun ehdottomasti apteekkarin kaapin jonne mahtuu kaikki jauhota ja purkit ja purnukat siististi.
 
Me päädyttiin tilaamaan 12 kpl setti Amazonista näitä 1 200 ml:n purkkeja. Tuo koko on varmaan aika sweet spotissa kaiken maailman kaakao-, perunajauhoille ja muulle vastaavalle. Vehnäjauhoille, pastalle tai muille enemmän tilaa vieville elintarvikkeille voisi ostaa yksittäisenä pari noita Prisman isompia purkkeja.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 272
Viestejä
4 550 582
Jäsenet
74 950
Uusin jäsen
Kampamaneetti

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom