Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
Näin mä vähän pelkäsinkin. Ihme että tota ei ole etnokaupan hyllyllä vaikka siellä oli paljon muuta mitä yksinomaan kebabbilat käyttää.
Ainahan on mahis, että ostaa kebabbilalta purnukan "sopivaan hintaan" :D Eipä tuota tiiä, vaikka möisivät tiskin alta pyydettäessä.
 
Ainahan on mahis, että ostaa kebabbilalta purnukan "sopivaan hintaan" :D Eipä tuota tiiä, vaikka möisivät tiskin alta pyydettäessä.
No ihan varmasti mutta yritän ensin löytää itse ennenkuin joutuu puhumaan jollekkin joka ei ehkä aina niin ymmärrä suomea :D
 
Tässäö on aikaa jo kulunut sen verran että moni puhuu hyvää suomea ja moni jopa syntynyt tääällä. Meidän etnisen kaupan pitäjä puhuu parempaa suomea kuin minä ;-)
 
Mitäköhän pelleilyä tämä on, että pakastepaprikaa ei tunnu enää saavan mistään?

S-kaupoista poistui jokunen viikko sitten ja K-kaupoissa en ole koskaan nähnytkään, vaikka Pirkka-merkkiä on ilmeisesti ainakin joskus ollut olemassa...

Olivat hemmetin käteviä ja kustannustehokkaitakin verrattuna tuorepaprikaan.

Tukusta näyttäisi saavan isoja pusseja. Se ei paljon lohduta.

 
Eikös nyt ole satoaika eli pakastin piukkaan paprikaa?
Pakastepaprikan pointti ei ole pelkästään se, että se on pakasteessa, vaan myös se, että se on helposti käytettävässä suikalemuodossa.

Toki tuollaista voi tehdä itsekin, mutta come on, siihen se helppous ja koko pointti sitten katoaakin.
 
No, itseltäni kadossa ollut aina, en koskaan ole tajunnut pakasteita.
Harva ruoka pakastamalla on maailmassa parantunut. Josko mikrossakaan ;-)
 
No, itseltäni kadossa ollut aina, en koskaan ole tajunnut pakasteita.
Harva ruoka pakastamalla on maailmassa parantunut. Josko mikrossakaan ;-)
Pakasteiden pointti on se, että ne on siellä omassa pakkasessa. Sitten kun tuoretta ei ole kaapissa, niin on nopeampaa napata pakkasesta kuin lähteä kauppaan. Ja ruoan tähteiden pakastaminen taas on järkevää ettei tule hukkaa. Niitä voi sitten lämmittää, kun tarvitsee esim. lapsille vatsan täytettä ennen kuin ehtii taas kaupassa käydä. Tietysti, jos on niin suunnitelmallinen ja täydellinen kaupassa kävijä ettei mikään koskaan lopu tai on aikaa aina lähteä kauppaan kun jotain tarvitsee niin sitten en tiedä.
 
Niin, varmaan riippuu tapauksesta, mutta a) sulatettu pakaste on joko outoa, mössöä tai pahaa, tai kaikkea näistä b) pakasteen sulattaminen ei ole näppärää vaan joko aikaaviepää tai lisämössöyttävää. Olen toki nähnyt mielipiteitä että esim. pizzataikinan 6 tunnin sulattaminen on näppärämpää kuin tehdä 5 minutissa taikina. Mutta kuten sanottu, en ymmärrä pakastamisen iloa. Jos minulla on hoppu, voin tehdä 10 minuutissa pastan nälkäiselle. Mutta toisaalta minulla on kahden minuutin matka myös kauppaan.

Minula on tässä sukulaisia jotka ostavat aina mansikoita ja pakastavat niitä ihan silmät kiiluen.
Sulatettu mansikka ei varsinaisesti ole himojeni kohde, voin kyllä kauden ollessa syödä niitä tuoreena.
Sienetkin toimivat mielestäni paljon paremin kuivatettuina kuin pakastettuina.
-mutta jään tässä vähemmistöön, kuten toki mainitulla mikrollakin, kaikila muilla yleensä on moinen...
 
Kun tekee munakasta niin onko sillä väliä rikkooko vain munan rakenteen vai vatkaako sen kunnolla tasaisen keltaiseksi nesteeksi? Suurimassa osassa ohjeita sanotaan että "riko munien rakenne" mutta harvassa sanotaan että "vatkaa munat kunnolla".
Onko sillä jotain teknistä eroa kumpaa käyttää? Tuleeko esim kunnolla vatkaamalla kuohkeampi munakas kuin kevyesti munan rakenteen rikkomalla?
 
Kokeile ja raportoi? Ainakin jos ei vatkaa kunnolla, niin voi jäädä jotain valkuaisläikkiä, mutta kuvittelisin sen olevan lähinnä esteettistä. Vatkaa oikein kunnolla vaahdoksi vispikoneella?
 
Kokeile ja raportoi? Ainakin jos ei vatkaa kunnolla, niin voi jäädä jotain valkuaisläikkiä, mutta kuvittelisin sen olevan lähinnä esteettistä. Vatkaa oikein kunnolla vaahdoksi vispikoneella?
No mä oon kokeillu mutta mä en ole niin hyvä kokki että voisin munakkaan toteuttaa kahta kertaa samalla tavalla :D Tulee aina sovellettua ja airfryerissä teen enkä aina niin muista lämpöjäkään.

Lähinnä tää on teoreettinen kysymys millä nyt ei sinällään ole merkitystä mutta on vaan näin mielenkiinnosta jäänyt kiinnostamaan.
 
Riisikeitintä taitaisi olla huusholli vailla, mutta onko juuri muuta vaihtoehtos kuin tilata Zojirushi Amazonista?
 
No mä oon kokeillu mutta mä en ole niin hyvä kokki että voisin munakkaan toteuttaa kahta kertaa samalla tavalla :D Tulee aina sovellettua ja airfryerissä teen enkä aina niin muista lämpöjäkään.

Lähinnä tää on teoreettinen kysymys millä nyt ei sinällään ole merkitystä mutta on vaan näin mielenkiinnosta jäänyt kiinnostamaan.

No ainakin huippukokit (Pepin, Ramsay etc.) ovat sitä mieltä että ihan kunnolla vaikkapa haarukalla vispaten rakenne rikki ja tasaiseksi. Tarkoitus ei ole saada sekaan ilmaa, ainoastaan rikkoa se rakenne kunnolla.
 
Riisikeitintä taitaisi olla huusholli vailla, mutta onko juuri muuta vaihtoehtos kuin tilata Zojirushi Amazonista?
Riippunee standardeista. Jos tämän langan jaksaa lukea läpi, ni taitaa olla aika lailla OBH Nordica Versatilen ylistämistä hinta-/laatusuhteeltaan suosituimmaksi kapistukseksi.
 
Riippunee standardeista. Jos tämän langan jaksaa lukea läpi, ni taitaa olla aika lailla OBH Nordica Versatilen ylistämistä hinta-/laatusuhteeltaan suosituimmaksi kapistukseksi.
60€ juuri alkavasta tarjouksesta Verkkokaupasta. Tuo hinta tehnee sen hyvän hinta-laatusuhteen, epäilen että itse erottaisin muuten samaa tavaraa zojirushin tai obh:n tekemänä.

Edit. Itselläni Xiaomi, jos olen obh tai zojin kypsentämää riisiä maistanut niin se on tapahtunut tietämättäni :whistling:
 
Uuni. Kaikissa tavallisissa uunissa on ylälämpö, alalämpö ja näiden yhdistelmä. Mitä tuo alalämpö oikeastaan on? Olen tähän asti olettanut että siellä on piilossa vastus. Mutta nyt kun asiaa paremmin ajattelin, onko näin? Sehän olisi silloin hankalasti vaihdettavissa, ja olettaisin että se ylävastus on esillä juuri sen takia että se olisi helposti vaihdettavissa.
 
Uuni. Kaikissa tavallisissa uunissa on ylälämpö, alalämpö ja näiden yhdistelmä. Mitä tuo alalämpö oikeastaan on? Olen tähän asti olettanut että siellä on piilossa vastus. Mutta nyt kun asiaa paremmin ajattelin, onko näin? Sehän olisi silloin hankalasti vaihdettavissa, ja olettaisin että se ylävastus on esillä juuri sen takia että se olisi helposti vaihdettavissa.
Ne ylävastukset on grillivastukset. Varsinaiset vastukset on peltien takana piilossa, niin ylhäällä kuin alhaallakin.
 
Ne ylävastukset on grillivastukset. Varsinaiset vastukset on peltien takana piilossa, niin ylhäällä kuin alhaallakin.

Kappas. Meinasin sanoa ettei tuossa uunissa ole grillivastusta, nyt vasta huomasin erikseen vielä tarkastaessa, että siinä on toinen ylälämpö jossa se musta palkki on hieman sahalaitainen. Se on varmaankin tämä grillivastus, mielestäni jossain aikaisemmassa uunissa mulla oli joku salamasymboli tms. En ole tuon uunin oikeanpuolimmaisia vaihtoehtoja juuri edes katsellut kun vasemmalla 3 ensimmäistä vaihtoehtoa on riittänyt.

Täytyykin tulevaisuudessa testata sitä jos se toimisi vielä paremmin kuin tuo ylävastus mitä olen tähän asti käyttänyt, ja luullut käyttäneeni sitä näkyvää vastusta. Hyvä että tulin kysyneeksi, ihan muista syistä tuo oli mietityttänyt.
 
Meikäläisen Mielessä nuo näkyvät ylävastukset kuumenee kyllä ihan normaalissa ylä-alalämpöasetuksessakin. Jotenkin epäilyttää, että kuoren sisällä ei enää ole toista vastusta.
 
Näköjään tuossakin. Mutta silti siinä on erikseen tuo grillivastusmoodi. Täytyy kokeilla paremmin kun seuraavan kerran on jotain siellä laittaa. Kokeilin myös hetken alavastus päällä ja käsi uunin pohjalla. Melko selvästi se lämpeni, mutta oudon hitaasti. Pohjan ja vastuksen välissä on varmaankin ilmaa.

Eniten mua kiinnosti että onko siellä alhaalla ylipäätään vastuksia, kun siinä ei näy mitään, kun taas ylhäällä selvästi näkyi.
 
Ylävastuksista se uunin grillitoiminto tulee. Silloin kun grilli toiminto on päällä, niin koko ylävastus on päällä. Normaalisti vain ylävastuksen keskiosalla lämmitetään. Poikkeuksena tietysti kiertoilmauuni, jossa vastukset säätyvät ilman mukaan.
 
Onhan näissä eroja, meillä kiertotoiminnon vastus on uunin "takana" puhaltimen yhteydessä.

61KA4Bi9pzL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg
...mutta sitä voi miksata mukaan toki muihin vastuksiin:
uuni.jpg
 
Näköjään tuossakin. Mutta silti siinä on erikseen tuo grillivastusmoodi. Täytyy kokeilla paremmin kun seuraavan kerran on jotain siellä laittaa.
Joo, tuossakin on toki grillivastusmoodit vielä erikseen. Eilen käytin uunia 200 asteella ylä-alalämmöllä ja koko vastus hehkui punaisena. Siitä aloin pohdiskelemaan, että onko tuossa erillistä kuoressa olevaa vastusta ollenkaan.
 
Tuhottomasti aroniaa olisi kerättäväksi piakkoin, onko foorumilaisilla luottoreseptejä vai täytyykö pakastaa sellaisenaan ja käyttää smoothiessa yms?
 
Tuhottomasti aroniaa olisi kerättäväksi piakkoin, onko foorumilaisilla luottoreseptejä vai täytyykö pakastaa sellaisenaan ja käyttää smoothiessa yms?
Helvetin terveellistä, joskin hieman kyseenalaisen makuista mehuahan siitä tuoreeltaan saa, ja sitä sitten pakastaa. Survotaan, lisätään viinihappoa ja vettä, ja sokeria ellet ole ihan masokisti, ja annetaan mehustua pari päivää. Googlella reseptit.
 
Ajattelin tilata purkillisen ankanrasvaa mutta en saa varmasti kulutettua sitä niin nopeasti kuin menisi jääkaapissa kehnoksi joten mikä olisi järkevin tapa tuota pakastaa?

Järkevintä olisi tietysti kerta-annospaloina, varmaan jääpalan kokoluokkaa, mutta en tiedä kuin jönkköä kamaa tuo on joten miten lienee onnistuu?

Pitäisikö koko satsi kevyesti sulattaa juoksevaksi ja sen jälkeen kaataa jääpalapusseihin?

Vai onko muita ideoita?
 
Onko mitään muita chilejä myynnissä säilöttynä (ja viipaleina) kuin jalapenoja?
 
Pari tarjousjauhelihaa löytyi pakastimesta, ostettu toukokuussa viimeisenä käyttöpäivänä -60 %. Maaliskuun lopussa 23.05.2023 siis pakastettu/eräpäivä.
Jauhelihan rasvaprosentti on 9,5 %. Onko liha jo pilaantunut, sulatettaessa omituinen sivuhaju ennen paistamista. Heitänkö roskiin?
 
Pari tarjousjauhelihaa löytyi pakastimesta, ostettu toukokuussa viimeisenä käyttöpäivänä -60 %. Maaliskuun lopussa 23.05.2023 siis pakastettu/eräpäivä.
Jauhelihan rasvaprosentti on 9,5 %. Onko liha jo pilaantunut, sulatettaessa omituinen sivuhaju ennen paistamista. Heitänkö roskiin?
Nettisivun suositus
  • Rasvainen jauheliha (yli 10 % rasvaa) säilyy pakastimessa max. 3 kk, sillä rasvan härskiintyminen saattaa aiheuttaa makuvirheitä.
  • Vähärasvainen jauheliha (alle 7 % rasvaa) säilyy pakastettuna noin 6 kk.
  • Lihan säilymiseen pakastimessa vaikuttaa siis lihan tuoreus, pakkaamistapa ja pakastimen lämpötila, jonka tulee olla -18 °C tai kylmempi.
Riippuen sivuhajusta, mutta noi suositukset on vähän turhankin turvallisia.
Itellä on ollut pakastimessa päälle vuoden lihaa(muistaakseni kasleri tai vastaava lihaklöntti) joka oli uunitettuna täysin syötävää.
 
Joopa, jos se tuoksu tai jos pitkälle mennään; makukin on metkan makea, on homma roskista.
 
Pari tarjousjauhelihaa löytyi pakastimesta, ostettu toukokuussa viimeisenä käyttöpäivänä -60 %. Maaliskuun lopussa 23.05.2023 siis pakastettu/eräpäivä.
Jauhelihan rasvaprosentti on 9,5 %. Onko liha jo pilaantunut, sulatettaessa omituinen sivuhaju ennen paistamista. Heitänkö roskiin?
Mitä lihaa oli? Jos siinä on sikaa niin niissä on monesti omituinen sivuhaju tuoreenakin. Joskus tulee nautaakin eteen jossa outo haju vaikka ihan tuoretta.
 
Mitä lihaa oli? Jos siinä on sikaa niin niissä on monesti omituinen sivuhaju tuoreenakin. Joskus tulee nautaakin eteen jossa outo haju vaikka ihan tuoretta.
Atria nauta-sika jauheliha 9,5 %. Kamala sivuhaju, ei uutenakaan sellaista. Koko huone haisee nyt. Heitin kaiken biojäteastiaan.

Jo valmistunut ruoka meni vaivalla alas, hirveän mautonta, ainoa maku oli tuo sivuhaju ja pilaantuneen 6 kk pakkasessa olleen maku. Lopetan pakastamisen tähän kokemukseen.
Reipas mauste- ja ketsuppipommikaan auttanut peittämään tätä sivumakua italianpatassa. Illalla istutaan varmaan WC:ssä monta tuntia, ei kiitos enää tätä pakastettuna.

Jatkossa pakastan vain ruisleipää ja paahtoleipää, sitä menee siivukaupalla päivittäin - niin ei mene pilalle. Leivänkin suositus on maksimissaan 3 kk pakastettuna.
 
Atria nauta-sika jauheliha 9,5 %. Kamala sivuhaju, ei uutenakaan sellaista. Koko huone haisee nyt. Heitin kaiken biojäteastiaan.

Jo valmistunut ruoka meni vaivalla alas, hirveän mautonta, ainoa maku oli tuo sivuhaju ja pilaantuneen 6 kk pakkasessa olleen maku. Lopetan pakastamisen tähän kokemukseen.
Reipas mauste- ja ketsuppipommikaan auttanut peittämään tätä sivumakua italianpatassa. Illalla istutaan varmaan WC:ssä monta tuntia, ei kiitos enää tätä pakastettuna.
Siis sä söit sitä jos se jo hais ihan perseelle?
 
Siis sä söit sitä jos se jo hais ihan perseelle?
Maistoin vain vähän, loput heitin biojätteeseen. Monihan sanoo että käyttää vielä vuodenkin jauhelihoja pakastimesta niin pitihän sitäkin koittaa, kun vaan 5 kk pakkasessa ollut.
Olen siis todella pihi, kitupihi melkeinpä, siis pakko pakastaa kaikkea. Jos vähänkin hyvä tarjous, esim. -50 % iltaisin. Se tulee kuitenkin kalliiksi, kun en esim. tykkää tehdä ruokaa joka päivä.
Toisaalta tuollainen jauhelihapaketti saattaa vaan lojua pakastimessa sen 5 kk yhteen putkeen. Halvemmaksi tulee ostaa silloin kun tarvii normaalihintaan - ei tule ruokahävikkiä.

Vanhemmat on ihan samanlaisia, niiden pakastimessa on yli vuoden vanhaa ruisleipää, kanaa, jauhelihaa ja lohta tarjouksesta.

Kiitos vastauksista, sain tarvitsemani tiedon, eli heitän pilaantuneet pakkasesta pois ja lopetan pakastamisen noissa tuoteluokissa paitsi leivät.
 
Maistoin vain vähän, loput heitin biojätteeseen. Monihan sanoo että käyttää vielä vuodenkin jauhelihoja pakastimesta niin pitihän sitäkin koittaa, kun vaan 5 kk pakkasessa ollut.
Jees. Onneks et enempää syöny.
Oliko muuten kuinka lähellä viimenen käyttöpäiväys kun laitoit pakkaseen?
 
Atria nauta-sika jauheliha 9,5 %. Kamala sivuhaju, ei uutenakaan sellaista. Koko huone haisee nyt. Heitin kaiken biojäteastiaan.

Jo valmistunut ruoka meni vaivalla alas, hirveän mautonta, ainoa maku oli tuo sivuhaju ja pilaantuneen 6 kk pakkasessa olleen maku. Lopetan pakastamisen tähän kokemukseen.
Reipas mauste- ja ketsuppipommikaan auttanut peittämään tätä sivumakua italianpatassa. Illalla istutaan varmaan WC:ssä monta tuntia, ei kiitos enää tätä pakastettuna.

Jatkossa pakastan vain ruisleipää ja paahtoleipää, sitä menee siivukaupalla päivittäin - niin ei mene pilalle. Leivänkin suositus on maksimissaan 3 kk pakastettuna.
Jätä se sika suosiolla kauppaan ja osta pelkkää naudan jauhista.
 
Jees. Onneks et enempää syöny.
Oliko muuten kuinka lähellä viimenen käyttöpäiväys kun laitoit pakkaseen?
Se oli viimeisenä käyttöpäivänä. Nehän alentaa ne 60 prosenttiin aletarrat just viimeisenä käyttöpäivänä Salessa meillä.

Samainen sikanauta oli ok, kun yhden söin 1 kk sisään pakastimesta ja sulatuksesta, kuitenkin sivumaku oli ihan oletettavaa kyseiselle tyypille. Tulee kalliiksi moinen "pihiys", vaikka monet ostaa kärryittäin alesta.
 
Se oli viimeisenä käyttöpäivänä. Nehän alentaa ne 60 prosenttiin aletarrat just viimeisenä käyttöpäivänä Salessa meillä.

Samainen sikanauta oli ok, kun yhden söin 1 kk sisään pakastimesta ja sulatuksesta, kuitenkin sivumaku oli ihan oletettavaa kyseiselle tyypille. Tulee kalliiksi moinen "pihiys", vaikka monet ostaa kärryittäin alesta.
Voi olla että toi tyyli viimesenä käyttöpäivänä pakastaen lyhens sitä mitä se pakastimessa säilyy, kun ei pakastaminen tosiaan pilaantumista lopeta.
Tuoreena ne metsästäjät ja kalastajatkin mielellään pakastaa saaliin.
 
Mikä on paras valmis maustesekoitus ranskalaisille perunoille (lähinnä pakaste)?

Tullut testattua jotain halvimpia ranskanperunamaustepakkauksia ja ei ollut kovin hyviä niin jotain suosituksia olis kiva löytää.

Mitä maustesekoituksia esim. kebabpaikat käyttää?
 
Mikä on paras valmis maustesekoitus ranskalaisille perunoille (lähinnä pakaste)?

Tullut testattua jotain halvimpia ranskanperunamaustepakkauksia ja ei ollut kovin hyviä niin jotain suosituksia olis kiva löytää.

Mitä maustesekoituksia esim. kebabpaikat käyttää?
Varmaan ihan perus grillimaustetta. Joskin niitäkin on miljoonaa erilaista.
 
Hartwallin aito greippilonkero 5,5% mainosteksti lupailee että tehty greipistä ja ginistä.

Ainekset: Vesi, sokeri, gin, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (E330), aromit, stabilointiaine (E414), safloriuute

Miksi aineksissa ei kuitenkaan ole mainintaa greipistä? Kaverin kanssa tänään asiasta juteltiin ja sanoi ettei kolesterolilääkkeen takia saa juoda lonkeroa greipin takia, mutta minun mielestä tuossa ei sitä ole käytetty lainkaan, korkeintaan aromia? Onko jollakin parempaa tietoa?
 
Hartwallin aito greippilonkero 5,5% mainosteksti lupailee että tehty greipistä ja ginistä.

Ainekset: Vesi, sokeri, gin, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (E330), aromit, stabilointiaine (E414), safloriuute

Miksi aineksissa ei kuitenkaan ole mainintaa greipistä? Kaverin kanssa tänään asiasta juteltiin ja sanoi ettei kolesterolilääkkeen takia saa juoda lonkeroa greipin takia, mutta minun mielestä tuossa ei sitä ole käytetty lainkaan, korkeintaan aromia? Onko jollakin parempaa tietoa?
Missä lupailevat? Omilla sivuillaan eivät. e: eiku totta, katoin väärää tuotetta.

Hartwall Original Long Drink Red Grapefruit 5,5% on raikas lonkero, jonka maussa yhdistyvät hedelmäinen verigreippi on ja aito, vuoden 1952 reseptillä valmistettu gin. Maistuu parhaalta jääkylmänä.

Hartwall Original Long Drink Grapefruit on alkuperäinen vuoden 1952 Helsingin olympialaisista alkunsa saanut aito lonkero. Se valmistetaan edelleen alkuperäisen vuoden 1952 reseptin mukaan käsintehdystä suomalaisesta ginistä ja greipistä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 341
Viestejä
4 553 291
Jäsenet
74 959
Uusin jäsen
sorjonen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom