Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
Mistä tilaatte aasialaisia elintarveikkeita? Suomesta mieluusti, mutta kai voin jostain Euroopastakin tilata. Esim. natriumglutamaatti ja tamarindi. Laardia haluaisin myös, mutta ehkä voin tehdä sen itse silavasta.
 
Mistä tilaatte aasialaisia elintarveikkeita? Suomesta mieluusti, mutta kai voin jostain Euroopastakin tilata. Esim. natriumglutamaatti ja tamarindi. Laardia haluaisin myös, mutta ehkä voin tehdä sen itse silavasta.
Mausteita kannattanee tsekata Maustemestasta (maustemesta.com), nettikauppa vaan näyttää olevan kiinni helmikuuhun asti, mutta jos olet pk-seudulla niin saa liikkeestä. Itse olen hakenut Lahden liikkeestä pitkään mausteita intialaisia curryja varten, mutta ovat näköjään sulkeneet tuon ikiajat samassa paikassa olleen putiikin :(
 
Mausteita kannattanee tsekata Maustemestasta (maustemesta.com), nettikauppa vaan näyttää olevan kiinni helmikuuhun asti, mutta jos olet pk-seudulla niin saa liikkeestä. Itse olen hakenut Lahden liikkeestä pitkään mausteita intialaisia curryja varten, mutta ovat näköjään sulkeneet tuon ikiajat samassa paikassa olleen putiikin :(
Kysyin tilausta sen takia, koska asun pienellä paikkakunnalla ja täällä ei ole noita kauppoja.

Tällaiset pari löytyi, onko kukaan tilannut näistä?


Kerran tilasin jostain muusta, mutta se on tainnut jo lopettaa.
 
Mausteista kun puhr niin missä olis hyvät valikoimat isoissa pöntoissä SUOLATTOMIA mausteseoksia?
 
Ostin kokonaisen kanan ja teen sen huomenna, niin ajattelin hyödyttäisiköhän laittaa se suolaliemeen yöksi, tulisiko mehukkaampi? Vai dry brine vaan, jos hieroo nahankin alle. Liemi saa kai olla 1-2% vai minkä vahvuista? Paistan uunissa.
 
Ostin kokonaisen kanan ja teen sen huomenna, niin ajattelin hyödyttäisiköhän laittaa se suolaliemeen yöksi, tulisiko mehukkaampi? Vai dry brine vaan, jos hieroo nahankin alle. Liemi saa kai olla 1-2% vai minkä vahvuista? Paistan uunissa.
Ei siitä ainakaan haittaa ole. Itse olen laittanut piimä-mausteliemeen, en tosin kokonaista ja vain kun olen leivittänyt ja friteerannut.
 
Mikäs tryffeliöljyssä on "virallinen" oikea annostelu? Kun nimittäin liiankin helppo lirutella liikaa. Joku max 1 tl tms isompaankin määrään? Perusoliiviöljyähän voi sitten aina lisäksi laittaa.
 
Mikäs on TEH öljysumutinpullo mikä toimii esim. perus rypsi/rapsi/oliivi öljyillä? Yritin katella että clasulla on joku malli mikä on haukuttu kommenteissa aivan paskaksi, ja muistelen että täälläkin tai jossain kotikokki-foorumilla noita on joskus vertailtu..?

Ei tartte olla mikään premium, kunhan suunnilleen saisi suihkittua vähän öljyä vaikka salaattiin tai airfryer-ruokiin ilman että tarttee avata säiliötä ja kaataa suoraan pullosta.

Onko tämä esim suuri virhe?

Maku Gastro Öljy/etikkasuihkepullo 100 ml | Prisma verkkokauppa
 
Ei taida vieläkään saada broilerin luuttomia koipireisiä tavan kaupoista? Kumma juttu ja täkäläinen erikoisuus. Pitäisi ilmeisesti kauppiaalta erikseen kysäistä, että ottaa laatikon tilaukseen.
 
Ei taida vieläkään saada broilerin luuttomia koipireisiä tavan kaupoista? Kumma juttu ja täkäläinen erikoisuus. Pitäisi ilmeisesti kauppiaalta erikseen kysäistä, että ottaa laatikon tilaukseen.

K-kauppiaalta kannattaa ja voi henkilökohtaisesti kysyä. Kysyin joskus Wotkinsin pyttipannua. Tästä on 3 vuotta aikaa ja ilmeisesti muutkin tykänneet, koska aina välillä sitä löytyy herkkuhyllystä :) Ei hän sitä 300 rasiaa tilaisi sille ajoittain jos se olisi katteetonta.

S-Ryhmässä alkaa vaalit (on jo käynnissä), ehdokkaaksi voi asettua vielä parin viikon ajan, jos haluat hallitukseen päättämään tuotteista.
 
Ei taida vieläkään saada broilerin luuttomia koipireisiä tavan kaupoista? Kumma juttu ja täkäläinen erikoisuus. Pitäisi ilmeisesti kauppiaalta erikseen kysäistä, että ottaa laatikon tilaukseen.
Eikös nämä kulje kaupassa nimellä "kanan paistileikkeet"? Näin oon ainakin ymmärtäny että olis juuri koipireisiä. Ainakin niitä on joka kaupassa.
 
Eikös nämä kulje kaupassa nimellä "kanan paistileikkeet"? Näin oon ainakin ymmärtäny että olis juuri koipireisiä. Ainakin niitä on joka kaupassa.

Koipireiteen siis kuuluu sekä koipi että reisi. Paistileikkeessä on tuo reisiosa ilman luuta. Todennäköisesti näiden valmistuksessa irtileikatut koivet myydään pääosin koipinuijina luun kanssa.
 
Koipireiteen siis kuuluu sekä koipi että reisi. Paistileikkeessä on tuo reisiosa ilman luuta. Todennäköisesti näiden valmistuksessa irtileikatut koivet myydään pääosin koipinuijina luun kanssa.
Onko sellaisia yleensäkkään olemassa?
 
Kukaan tilannu kamaa täältä? Olis houkutteleva duch oven ja ilmaisilla posteilla..
Voishan toki luottokortilla maksaa niin ei olis riskiä mutta kysytään nyt vielä täältä.
 
Mausteita kannattanee tsekata Maustemestasta (maustemesta.com), nettikauppa vaan näyttää olevan kiinni helmikuuhun asti, mutta jos olet pk-seudulla niin saa liikkeestä. Itse olen hakenut Lahden liikkeestä pitkään mausteita intialaisia curryja varten, mutta ovat näköjään sulkeneet tuon ikiajat samassa paikassa olleen putiikin :(
Oliko tuolta maustemestasta hyviä tärppejä? Mustapippuria, currya ja paprikajauhetta voisi ostaa. Mites rubit grillaukseen?
 
Oliko tuolta maustemestasta hyviä tärppejä? Mustapippuria, currya ja paprikajauhetta voisi ostaa. Mites rubit grillaukseen?
Itsellä ei ole muista suoraan kokemuksia kuin inkkarimausteista ja noista perusjutuista kuten sarviapilan siemenet ja anikset yms. mitä tulee käytettyä harvemmin. Garam masala on ainakin ollut oikein hyvä setti, selkeästi sellaista karkeampaa ja voimakkaampaa sekoitusta kuin vaikka Meiran bulkkivastaava mitä saa jokaisesta marketista. Jos miettii käyttömääriä niin kilohintakin oli ainakin viimeksi kohdallaan kun tuota tuntuu menevän aina vaan enemmän :D

Meillä on joskus ollut jotain perus lihamaustettakin tuolta kivijalasta haettuna, enkä muista sen olleen ainakaan huonoa. Uskaltaisin sillä perusteella kokeilla vähän erikoisempiakin sekoituksia tuolta.
 
Kukaan tilannu kamaa täältä? Olis houkutteleva duch oven ja ilmaisilla posteilla..
Voishan toki luottokortilla maksaa niin ei olis riskiä mutta kysytään nyt vielä täältä.
Kaksi tilausta olen tuolta tehnyt firmalle, vuosina 2020 ja 2021. Parin sadan invertteri ja yksi tonnin arvoinen työkalu tuli hankittua. Silloin ainakin toimi erinomaisesti. Luottokortilla maksoin ekan tilauksen ja toisen (tuon kalliimman) otin laskulla, joka osoittautui tilisiirroksi joka piti maksaa ennen kuin tavara lähti liikkeelle. Mutta ei ollut ongelmia, onneksi.
 
Mitkä juomatölkin "kannet" todettu hyviksi? Eli siis ne muoviset tms päällä painettavat jotta hapot yms pysyy kun ei kerralla tölkkiä juo. Joku suomifirma tekee niitä kalliilla ja sitten kiinassa tehdään jokseenkin ilmaisia noita, mitä niistä kannattaa ostaa.
 
Teen illalla ruuaksi pippuripihviä, uunijuureksia, lohkoperunoita ja ruusukaalia. Suositelkaa jotain hyvää kastiketta tälle kombolle?
 
Teen illalla ruuaksi pippuripihviä, uunijuureksia, lohkoperunoita ja ruusukaalia. Suositelkaa jotain hyvää kastiketta tälle kombolle?
Kauhukeittiön pippurikastike.

-Kermaa
-Pippuripekka tuorejuusto (tai vastaava)
-Loraus vasikan fondia
-Pihvin vetäytymislientä
-Pippuria maun mukaan

Kerma kuumaks, sekaan pippuripekka, fondi ja pippuri. Ja pihvien liemi kun vetäytyneet. Kuumennetaan kastikkeeksi ja ääntä kohden.
 
Kauhukeittiön pippurikastike.

-Kermaa
-Pippuripekka tuorejuusto (tai vastaava)
-Loraus vasikan fondia
-Pihvin vetäytymislientä
-Pippuria maun mukaan

Kerma kuumaks, sekaan pippuripekka, fondi ja pippuri. Ja pihvien liemi kun vetäytyneet. Kuumennetaan kastikkeeksi ja ääntä kohden.

Ei tule liian pippurista?
 
Ei tule liian pippurista?
No riippuu siitä kuinka paljon pippurista tykkää. Pelkällä pippuripekalla ei kovin pippurista tule ja eipähän sitä tarvitse lisätä jos ei halua. Itse pippuripihvin kanssa tykkään tukevasta ja pippurisesta kastikkeesta.
 
Tomaattikastikettahan tunnetusti markkinoidaan kaikkiallla "tuntikausia liedellä haudutettua", jossain jopa puhutaan kymmenestä tunnista.
Totuus kuitenkin on se, että jos pitää tehdä hyvä tomaattikastike, niin oikea maustaminen, ja sitten tunnin hauduttelu liedellä riittää.
Sen jälkeen jääkaappiin esim seuraavaksi päiväksi, jonka jälkeen kastikkeen voi viimeistellä, esim proteiinilla ja vaikka voilla jos haluaa.

Pointti on se, että joku 5 tunnin hauduttelu liedellä kuulostaa tosi vaivaannuttavalta, kun saman asian ajaa se, että tekee sen päivää ennen syömistä, kyllä ne maut tekeytyy myös jääkaapissa.
 
Leviääkö oivariini tai vastaavat pakastaessa? Siis sillee selvästi, mietin pakastamista alkuperäisessä rasiassa. Oivariissa näyttää tällä hetkellä olevan 60% rasvaa, tuo mitä ajattelin on lähes vastaavaa 65%.
 
Mikäs on paras pakastekebab? Onko kukaan kokeillut etnokauppojen valikoimia? Ainakin Alanya Market taisi myydä jotain lastua. Ovatko parempia kuin Görans?
 
Mikäs on paras pakastekebab? Onko kukaan kokeillut etnokauppojen valikoimia? Ainakin Alanya Market taisi myydä jotain lastua. Ovatko parempia kuin Görans?
 

Kyllä, jos ostaa vähintään 11kg vartaan ja saa toimituksen tai ylipäätään ostettua. Saisivat kyllä tehdä kauppoihin vaikka 2kg vartaita myyntiin.
 
Tämähän loistava uutinen. Onko vinkkiä missä olisi? Kokeilin läjän K-ruoka kautta, mutta ei löytynyt.
Korson supermarket (siinä aseman vieressä). Ceylanille vois laittaa meilin ja kysyä minne ovat noita pusseja viime aikoina.
 
Vinkkejä hyvään ravintolaan mistä saa hyvin tehtyä kalaa Tampereella?

Vuosipäivä tulossa ja ajattelin viedä vaimon syömään.
Hän pitää kalasta varsinkin hyvin tehtynä.

Yleensä suosittu Tampellaa mutta jos kokeilis jotain muuta?
Onko Ravintola Tisleestä kokemuksia? Tisle
 
Millä nimellä teillä kutsutaan "Tsikin tu naittia“ eli kanaa, sweet n sour kastiketta ja riisiä?

 

Liitteet

  • vbkbo5jh1loudmj6h8km.png
    vbkbo5jh1loudmj6h8km.png
    242 KB · Luettu: 0
No homma on siinä että minulla on tälläinen yleskone: OBH Nordica Hercules-yleiskone 6684 - Punainen - Yleis- & monitoimikoneet | Ellos.fi

Niin mistäs tähän saisi edullisimmiten ostettua taikinakoukun? löytyykö niitä ulkomaan sivuilta vai mistä ihmeestä? Entä lihamylly, kun sen tähän voi myös saada kytkettyä. Yritin googlesta etsiä mutta en osannut. Löysin vain hirveän kalliita ja paikkoja jotka näyttivät oudoilta.

Käykö kaikkien näiden yleiskoneiden tarvikkeen keskenään että täytyykö sen ollu juuri tismalleen tämä 6684-malli jos osaa hakee?
 
Saako wok-kastike, maustetahna jne. nimillä myytävistä Aasia-tyylisistä kastikepusseista edes keskinkertaista ruokaa? Tavoite hieman vaihtelua nopeaan ruoanlaittoon, hienompi ruoka sitten erikseen.

Mitä paria on tullut kokeiltua niin ei ole oikein vakuuttanut. Merkkejä ja makuja on vaan paljon, olisi voinut sattua versio joka ei sovi omaan makuun, muttei kovin monesti jaksaisi kokeilla turhaan.
 
Saako wok-kastike, maustetahna jne. nimillä myytävistä Aasia-tyylisistä kastikepusseista edes keskinkertaista ruokaa? Tavoite hieman vaihtelua nopeaan ruoanlaittoon, hienompi ruoka sitten erikseen.

Mitä paria on tullut kokeiltua niin ei ole oikein vakuuttanut. Merkkejä ja makuja on vaan paljon, olisi voinut sattua versio joka ei sovi omaan makuun, muttei kovin monesti jaksaisi kokeilla turhaan.
Omaan makuun tulee käytettyä tätä:
https://www.blue-dragon.fi/tuotteet/chop-suey-wok-kastike/
tuo on jotain wok-kastiketta, tähän ei paljon muuta sit tarvikaan (ei esim kermaa).

Sit näitä curry-tahnoja:
(curry-tahnat yleensä niin että lisään kookos-maitoa/kermaa)
 
Minkä verran kahvinpapuja vastaa x määrää suodatinjauhetta?

Ymmärrän että asia ei ole ihan 1:1 täsmällisesti määriteltävissä, mutta ymmärtääkseni siis kahvinpavuista irtoaa enemmän "tavaraa" kuin samasta määrästä valmiiksi jauhetusta kahvinpuruista? Joku summittainen arvio riittää.
 
Minkä verran kahvinpapuja vastaa x määrää suodatinjauhetta?

Ymmärrän että asia ei ole ihan 1:1 täsmällisesti määriteltävissä, mutta ymmärtääkseni siis kahvinpavuista irtoaa enemmän "tavaraa" kuin samasta määrästä valmiiksi jauhetusta kahvinpuruista? Joku summittainen arvio riittää.
Kokeilemallahan toi oma maku selviää. Mut periaatteessa pitäis sama määrä grammoina laittaa, oli sit just jauhettua tai valmiiksi jauhettua? e: perus ohje, josta lähteä liikkeelle, on kaiketi 60g/litra vettä tai 6g/kuppi.

Jos ei puntaria ole, nii tommonen kahvimitallinen suodatinkahvia on varmaa reilu desi papuja?
 
Viimeksi muokattu:
Minkä verran kahvinpapuja vastaa x määrää suodatinjauhetta?

Ymmärrän että asia ei ole ihan 1:1 täsmällisesti määriteltävissä, mutta ymmärtääkseni siis kahvinpavuista irtoaa enemmän "tavaraa" kuin samasta määrästä valmiiksi jauhetusta kahvinpuruista? Joku summittainen arvio riittää.

jos täytät 0.5l limupullon kahvipavuilla, ja toisen 0.5l pullon suodatinjauheella.
Sanoisin 75% suodatinjauheella täyttyy, kun pavut 100%..

Riippuu kahvipavun koosta. Jos eri kokoja on.

Kuinka paljon ilmaa kahvipapujen väliin jää verrattuna pienikiteiseen jauheeseen? + kahvipavun laajeneminen kun sen jauhaa.
Vastaan silti 75% suodatinjauhe tilavuus 100% kahvipavun tilavuudesta.

Suodatinjauheen tilavuus on varmaan sitten jotain 90% pannujauheen tilavuudesta.

Kuinka paljon kahvipapu laajenee kun sen jauhaa suodatinjauheeksi? 15%?
 
Viimeksi muokattu:
jos täytät 0.5l limupullon kahvipavuilla, ja toisen 0.5l pullon suodatinjauheella.
Sanoisin 75% suodatinjauheella täyttyy, kun pavut 100%..

Riippuu kahvipavun koosta. Jos eri kokoja on.

Kuinka paljon ilmaa kahvipapujen väliin jää verrattuna pienikiteiseen jauheeseen? + kahvipavun laajeneminen kun sen jauhaa.
Vastaan silti 75% suodatinjauhe tilavuus 100% kahvipavun tilavuudesta.

Suodatinjauheen tilavuus on varmaan sitten jotain 90% pannujauheen tilavuudesta.

Kuinka paljon kahvipapu laajenee kun sen jauhaa pannujauheeksi? 15%?

Tarkoitin toki kiloina verrattuna.
 
Hiukan taustatietoja vaatisi kysymys, vaikka vastaus on näköjään saatu. Ilmeisesti tarkoitus valmistaa kahvia täsmämäärästä papuja. Mä keitän yhden termosmukillisen AeroPressin ~kukkurallisella mitalla. Valmista kahvia tulee reilu 2 dl, pavut painavat ~18 g. Jos keitän pressopannulla kaksi kupillista, en laita ihan täysiä kukkurallisia, oisko 16 g per kuppi. Pressopannulla veden määrä ei ole mulla yhtä vakio kuin AeroPressillä. Näppituntumaa enemmän käytössä, eikä se ole koskaan kahvin kohdalla huono asia. Paitsi jos tekee jotain fancyä, mistä minä en ymmärrä juuri mitään. En keitä myöskään suodatinkahvia, joten määrät ovat kokemuksen kautta opittuja. Eli ei muuta kuin kokeilemaan.
 
Pystyyköhän salaattia jotenkin säilömään? Pakastaessa menee ainakin rakenne.
Eikä jokin salaattisose pakastimessa innosta sitä sieltä sulattamaan ruokaa varten.
Liian hyvät kelit ollu parvekesalaateille.
 
Reseptissä puhutaan "leipäjauhosta" (bread flour) ja "all purpose flour".
Mitähän nämä TÄSSÄ yhteydessä tarkoittaa kun katsotaan tätä tiettyä reseptiä?
 
Mikä järki ostaa 5kg mansikkalaatikoita pakastettavaksi? Sain just nakkia että "hei sähän voisit kierrellä x tuntia ympäri PK-seutua ja sitten siivoilla marjoja y tuntia ja laittaa pakkaseen", kotimaista pakastemarjaa saanee luokkaa 10€/kg vuoden ympäri tarpeen mukaan? Olenko vaan missannut jotain, vai onko noi 5kg laatikot ollut oikeasti joskus niin paljon halvempia että on kannattanut, ja jäänyt sitten "perinteeksi"?
 
Mikä järki ostaa 5kg mansikkalaatikoita pakastettavaksi? Sain just nakkia että "hei sähän voisit kierrellä x tuntia ympäri PK-seutua ja sitten siivoilla marjoja y tuntia ja laittaa pakkaseen", kotimaista pakastemarjaa saanee luokkaa 10€/kg vuoden ympäri tarpeen mukaan? Olenko vaan missannut jotain, vai onko noi 5kg laatikot ollut oikeasti joskus niin paljon halvempia että on kannattanut, ja jäänyt sitten "perinteeksi"?
Kaipa toi joillekki on vaa perinne ja tapa..
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 248
Viestejä
4 491 007
Jäsenet
74 171
Uusin jäsen
äänihaitta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom