Ei. Täysin päinvastoin.
Jos
yhtään ymmärtää sähkömagnetismia, tajuaa että niissä väitteissä ei ole mitään uskottavaa.
Korkeammat taajuudet läpäisevät paljon HUONOMMIN ja pysähtyvät helpommin esimerkiksi puiseen seinään, siinä missä matalammat taajuudet menee esim. puisesta seinästä läpi aika hyvin.
Kun lähdetään nykyisistä radiotaajuuksista korkeampiin taajuuksiin, siellä on matkan varrella ensin normaali valo, ei röntgensäteily.
Ja ihmiset saa jatkuvasti sitä valoa todella paljon todella suuremmilla tehoilla. Silti missään ei valiteta sen vaarallisuudesta.
Kaikki mahdolliset tietoliikennevälineiden säteilyt ovat kuin pieru saharassa sen rinnalla, paljonko auringosta tulee tänne jatkuvasti sähkömagneettista säteilyä. Silti kukaan ei pelkää sitä, kun sitä kutsutaan tuttavallisemmin "valoksi" ja aurinkoa (jossa todellisuudessa tapahtuu YDINREAKTIO) ajatellaan "luonnolliseksi lähteeksi"
Että, jos pelkää säteilyä joka on korkeataajuuksisempaa kuin normaalit radioaallot, ensimmäinen asia mitä kannnattaa tehdä, on hankkia pimenysverhot, ja sulkea monitori ja kaikki keinovalot. Ja elää pimeässä, ilman näköaistia.
Korkeammat taajuudet myös tarkoittaa pienempää kantomatkaa = paljon pienempiä lähetystehoja.
Säteilyn voimakkuus myös vaimenee kääntäen verrannollisesti etäysyyden TOISEEN potenssiin.
Eli siis, karkeasti ottaen tukiasema, joka lähettää 50 metrin päähän voi lähettää 10000 kertaa pienemmällä teholla kuin tukiasema, joka lähettää viiden kilometrin päähän, jotta vastaanottajalle saadaan yhtä vahva signaali.
5G siis todellisuudessa säteilee
todella paljon heikommalla teholla ja vähemmän läpäisevää säteilyä kun aiemmat matkapuhelinverkot
Ja siihen vertailuun siihen röntgeniin:
Röntgenkuvauslaitteissa on käsittääkseni kymmenien kilowattien tehoja, ja suurin osa tästä säteilytetään ihmisen kropan läpi. Toki pulssi on hyvin lyhyt.
Wlan-tukiasemassa tyypillinen maksimiteho on 0.1 wattia. Eli siis suuruusluokkaa >100000 kertaa pienemmästä tehosta, ja tämä jakautuu pallopinnalle eli jo muutaman metrin päässä oleva ihminen saa tästä reilusti alle kymmenesosan. Eli puhutaan käytännössä reilusti yli
miljoonakertaisesta erosta siinä, paljonko sitä säteilyä tulee röntgenkuvauslaitteesta vs muutaman metrin päässä olevasta täysillä lähettävästä wlan-tukiasemasta.
Ja tosiaan nuo 5G-pikkutukiasemat lienee melko samaa luokkaa wlanin kanssa lähetystehoiltaan, voi ehkä olla hiukan muttei merkittävästi suurempia.